Rtificial | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:48 |
De 1e twee eigengebakken chocolade-taarten: | |
qltel | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:49 |
Adres? ![]() | |
Troel | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:50 |
quote:Ik ben net verliefd geworden op je snijplank!!! Wat een gigantisch mooi ding!!! ![]() En die taarten zien er wel lekker uit jah | |
DeStedebouwer | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:52 |
quote:Wij houden allemaal wel van mooie snijplanken. ![]() ![]() En wat zit er onder die chocolade? | |
Manono | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:52 |
Ben niet zo'n liefhebber maar ik vind het er wel heeeel mooi uitzien! | |
Rtificial | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:53 |
Die snijplank is inderdaad super! Regelmatig in de olie zetten en nooit afwassen dan doe je er de rest van je leven mee... Zolang je veel chocoladetaarten en andere hartkwaalveroorzakende dingen erop maakt natuurlijk | |
_asterix_ | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:54 |
quote:ikea plankje zo te zien.... | |
Rtificial | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:55 |
quote:Een niet-kenner zo te zien. | |
moussy | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:58 |
quote:niet afwassen? Maar dan kan je toch nooit vlees er op snijden of zo? | |
CartWOman | dinsdag 14 januari 2003 @ 18:59 |
Knap van je! ![]() Voor liefhebbers van chocoladetaart die lui zijn of 2 linkerhanden hebben: koop een pak Dr. Oetker Sachertorte! En zóooo lekker.... | |
E- | dinsdag 14 januari 2003 @ 19:01 |
quote:Daar moet je ook een andere voor gebruiken vriend... ![]() | |
Troel | dinsdag 14 januari 2003 @ 19:02 |
quote:Die Ikea-planken zijn lang niet zo mooi! | |
Rtificial | dinsdag 14 januari 2003 @ 19:03 |
quote:Jawel, afspoelen en eventueel borstelen onder stromend warm/heet water, maar GEEEEEEN zeep. Das eigenlijk de essentie... | |
Rtificial | dinsdag 14 januari 2003 @ 19:05 |
quote:Klopt, ik geloof dat je volgens de huidige hygiene-regels niet eens meer vlees op een houten plank MAG snijden... Ikke doe dat trouwens ouderwets stiekem soms nog steeds wel hoor, maar meestal een rode kunstof snijplank... | |
_asterix_ | dinsdag 14 januari 2003 @ 19:07 |
quote: ![]() ![]() Kun je ook Schwarzwalderkirsch bakken.....dat is me toch lekker....:9 | |
Rtificial | dinsdag 14 januari 2003 @ 19:09 |
Schwarzwalderkirsch... Tja, waarom niet... Ik ben er zelf alleen niet zo weg van dus dat zal wel een struikelblok worden... | |
moussy | dinsdag 14 januari 2003 @ 19:12 |
quote:goddomme zeg, dr zijn ook vrouwen op fok ![]() das al de zo veelste keer!! | |
_asterix_ | dinsdag 14 januari 2003 @ 19:32 |
quote:Denk .....een ander plankje....niet een vrouw die het plankje afwast.... | |
Lois | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:11 |
OMG Chocoladetaart ![]() ![]() Ze zijn prachtig!! Iemand nog meer foto's van zijn kookhoogstandjes? | |
Nijntjuh | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:15 |
*kwijllllllllll* Wanneer mogen we komen proeven? ![]() | |
DarkElf | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:19 |
Even een chocoladetaart update: Het is ronduit za-lig! ![]() | |
Vicky | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:31 |
quote:RECEPTTTTTTTTTTTT ![]() ziet er echt zaaaaaaaaalig uit | |
DuchessX | dinsdag 14 januari 2003 @ 22:37 |
quote:OMG!!! ![]() ![]() Waarom heb ik geen uitnodiging gehad om die dingen te komen opeten? | |
DarkElf | dinsdag 14 januari 2003 @ 22:38 |
quote:als jullie hier zijn, eten we thuis ok? ![]() thenks voor je mail ik ga hem morgen beantwoorden, voel me alles behalve goed | |
DuchessX | dinsdag 14 januari 2003 @ 22:38 |
quote: ![]() * DuchessX heeft dezelfde plank | |
DuchessX | dinsdag 14 januari 2003 @ 22:39 |
quote:Tsk ![]() | |
DuchessX | dinsdag 14 januari 2003 @ 22:41 |
quote:Hou ik je aan ![]() Het is niet de bedoeling dat je snel moet terugmailen | |
moussy | dinsdag 14 januari 2003 @ 22:42 |
quote:Komt gewoon omdat ik geen houten planken gebruik omdat ik altijd te horen kreeg dat die dingen niet in aanraking met water mogen komen, dat idee vink vies. | |
tie-rep | donderdag 16 januari 2003 @ 01:17 |
quote:bladerdeegkunsten ![]() ![]() ![]() | |
tie-rep | donderdag 16 januari 2003 @ 02:26 |
quote:ik vind ze wel mooi... ![]() | |
MrLunk | donderdag 16 januari 2003 @ 02:33 |
quote:NOOIT AFWASSEN ??? Weet je wel hoeveel bacterien er in de groeven die het mes maakt gaan wonen en familietjus stichten !!!!!! gatverdamme Maar die taarten die zien er echt heeerlijk uit... Ik zou ze op elkaar zetten ! | |
Koningin | donderdag 16 januari 2003 @ 08:27 |
quote:Wat is het precies? Het ziet er erg lekker uit ![]() | |
DarkElf | donderdag 16 januari 2003 @ 08:34 |
ziet er lekker uit! | |
ramsesii | donderdag 16 januari 2003 @ 09:03 |
dit zijn niet echt kookkunsten hoor, iedereen met een beetje oven of magnetron kan die dingen maken... dit is gewoon amateur werk | |
moussy | donderdag 16 januari 2003 @ 09:21 |
quote:tja, nu moet jij je wel ff bewijzen he ![]() *is getrouwd met een ex-banketbakker en gaat maar geen fotootjes plaatsen* | |
ramsesii | donderdag 16 januari 2003 @ 09:40 |
quote:neuj, ik heb niet gezegd dat ik de kunst van koken bezit... de topic-starter wel... maar een chocoladetaart bakken kan iedereen... Mijn broertje integendeel, is afgelopen donderdag 2e geworden in de jonge koks wedstrijd op de horecava... nou dat is pas kookkunst | |
Koningin | donderdag 16 januari 2003 @ 10:13 |
quote:Geloof me: niet iedereen kan een chocoladetaart bakken ![]() ![]() | |
tie-rep | donderdag 16 januari 2003 @ 10:45 |
quote:is niet hetzelfde hè! ![]() kook·kunst (de ~ (v.)) [FOTO's] Kookhoogstandjes En opvallend zijn ze wel, die chocolade taarten! [Dit bericht is gewijzigd door tie-rep op 16-01-2003 10:52] | |
ramsesii | donderdag 16 januari 2003 @ 11:27 |
quote:precies... dus taartenbakken is geen kookkunst... maar gewoon een pakje dit en dat kopen en uit een boekje lezen hoeveel en hoelang... | |
postman | donderdag 16 januari 2003 @ 11:51 |
quote:nee je moet gewoon blindelings alles bij elkaar gooien en hopen dat het wat word. iedereen moet het uit een boek leren. | |
moussy | donderdag 16 januari 2003 @ 12:10 |
quote:mwoah, ben ik het niet helemaal mee eens, bij mij worden zelfs die kant en klare pakjes voor een taart eenware taart-oorlog ![]() ![]() | |
MaxiTitan | vrijdag 17 januari 2003 @ 09:15 |
hehe, dat ziet er lekker uit ![]() ![]() ![]() Ik heb geleerd dat je zout op de snijplank moet strooien als je vlees hebt gesneden zodat het bloed en andere vleessappen geabsorbeerd worden door het zout. | |
Rtificial | vrijdag 17 januari 2003 @ 23:22 |
quote:Wat jouw broertje bij het leerlingwezen/svh leert is niets anders dan het volgens een recept bij elkaar mikken van ingrediënten... oh wacht... DAT is koken ![]() Tjongejongejonge, waar heb je het nou eigenlijk over? Voor die personen die wel van een chte chocoladetaart houden:
Verwarm de over voor op 190 graden Scheidt ondertussen de dooiers en de eiwitten van de eieren. Vet een taartvorm in met boter, en bestuif de vorm met wat bloem. Klop de dooiers stevig op, met de suiker. Meng de gesmolten chocolade hierdoor. Klop het eiwit stevig op en spatel het mengel van opgeklopte dooiers, suiker en gesmolten chocolade erdoor. Een beetje voorzichtig, het mag luchtig blijven. Verdeel het mengsel in de vorm. Bak het geheel ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden. Laat de taart na het bakken rustig af koelen. Keer deze op een rooster regelmatig om, om inzakken te voorkomen. Wanneer de taart is afgekoeld: Doe de room in een pan, en verhit deze. Smelt de overgebleven 150 gram chocolade hierin. Goed doorroeren. | |
tie-rep | zaterdag 18 januari 2003 @ 12:12 |
quote: ![]() ![]() wat voor room heb je gebruikt? slagroom ? Ik ga het straks eens proberen | |
MissHobje | zaterdag 18 januari 2003 @ 12:16 |
quote:Klopt enne regelmatig een stuk (eens in zoveel tijd) vanaf schuren om de laatste resten bacterieen te slijten ![]() | |
Rtificial | zaterdag 18 januari 2003 @ 13:24 |
quote:Slagroom of koksroom | |
Rtificial | zaterdag 18 januari 2003 @ 13:32 |
quote:Klopt allemaal ![]() Jullie zijn dit soort snijplanken waard 't blijft jammer dat de warenwet dit soort planken verboden heeft, ik blijf het prettiger vinden dan kunststof... De reden waarom je ze trouwens niet met zeep mag afwassen is simpel, daarvan gaat de plank namelijk kleine scheurtjes en groeven vertonen, en dan wordt het dus WEL een bron van bacteriën... | |
moussy | zaterdag 18 januari 2003 @ 13:38 |
quote:Ik vind het zo irritant en smerig dat je die "blokker" kunststoffen planken kapot snijdt ![]() | |
Noayla_ | zaterdag 18 januari 2003 @ 13:40 |
Is niet zo goed voor de lijn maar die heerlijk glimmende chocoladelaag doet me watertanden!!! ![]() ![]() ![]() Doe 's meer foto's van je kookcreaties? |