FOK!forum / Lifestyle / [FOTO's] Kookhoogstandjes
Rtificialdinsdag 14 januari 2003 @ 18:48
De 1e twee eigengebakken chocolade-taarten:

qlteldinsdag 14 januari 2003 @ 18:49
Adres?
Troeldinsdag 14 januari 2003 @ 18:50
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:48 schreef Rtificial het volgende:
De 1e twee eigengebakken chocolade-taarten:

[afbeelding]


Ik ben net verliefd geworden op je snijplank!!! Wat een gigantisch mooi ding!!!

En die taarten zien er wel lekker uit jah

DeStedebouwerdinsdag 14 januari 2003 @ 18:52
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:50 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik ben net verliefd geworden op je snijplank!!! Wat een gigantisch mooi ding!!!

En die taarten zien er wel lekker uit jah


Wij houden allemaal wel van mooie snijplanken.

En wat zit er onder die chocolade?

Manonodinsdag 14 januari 2003 @ 18:52
Ben niet zo'n liefhebber maar ik vind het er wel heeeel mooi uitzien!
Rtificialdinsdag 14 januari 2003 @ 18:53
Die snijplank is inderdaad super!

Regelmatig in de olie zetten en nooit afwassen dan doe je er de rest van je leven mee... Zolang je veel chocoladetaarten en andere hartkwaalveroorzakende dingen erop maakt natuurlijk

_asterix_dinsdag 14 januari 2003 @ 18:54
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:50 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik ben net verliefd geworden op je snijplank!!! Wat een gigantisch mooi ding!!!

En die taarten zien er wel lekker uit jah


ikea plankje zo te zien....
Rtificialdinsdag 14 januari 2003 @ 18:55
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:54 schreef _asterix_ het volgende:

[..]

ikea plankje zo te zien....


Een niet-kenner zo te zien.
moussydinsdag 14 januari 2003 @ 18:58
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:53 schreef Rtificial het volgende:
Die snijplank is inderdaad super!

Regelmatig in de olie zetten en nooit afwassen dan doe je er de rest van je leven mee... Zolang je veel chocoladetaarten en andere hartkwaalveroorzakende dingen erop maakt natuurlijk


niet afwassen? Maar dan kan je toch nooit vlees er op snijden of zo?
CartWOmandinsdag 14 januari 2003 @ 18:59
Knap van je!

Voor liefhebbers van chocoladetaart die lui zijn of 2 linkerhanden hebben: koop een pak Dr. Oetker Sachertorte!
Zelf een paar eitjes, boter en wat water toevoegen, ff mixen, beslag in een taartvorm gieten, 40 min. in de oven, overdwars snijden, abrikozenjam ertussen, zakje chocoladeglazuur erover en KLAAR ben je!

En zóooo lekker....

E-dinsdag 14 januari 2003 @ 19:01
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:58 schreef moussy het volgende:

[..]

niet afwassen? Maar dan kan je toch nooit vlees er op snijden of zo?


Daar moet je ook een andere voor gebruiken vriend...
Troeldinsdag 14 januari 2003 @ 19:02
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:54 schreef _asterix_ het volgende:

[..]

ikea plankje zo te zien....


Die Ikea-planken zijn lang niet zo mooi!
Rtificialdinsdag 14 januari 2003 @ 19:03
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:58 schreef moussy het volgende:

[..]

niet afwassen? Maar dan kan je toch nooit vlees er op snijden of zo?


Jawel, afspoelen en eventueel borstelen onder stromend warm/heet water, maar GEEEEEEN zeep. Das eigenlijk de essentie...
Rtificialdinsdag 14 januari 2003 @ 19:05
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 19:01 schreef E- het volgende:

[..]

Daar moet je ook een andere voor gebruiken vriend...


Klopt, ik geloof dat je volgens de huidige hygiene-regels niet eens meer vlees op een houten plank MAG snijden...

Ikke doe dat trouwens ouderwets stiekem soms nog steeds wel hoor, maar meestal een rode kunstof snijplank...

_asterix_dinsdag 14 januari 2003 @ 19:07
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:55 schreef Rtificial het volgende:

[..]

Een niet-kenner zo te zien.


heb anders dezelfde plank...en dan van zweeds hardhout ...zal wel komen door die twee taarten dat ik het niet goed zag...
Kun je ook Schwarzwalderkirsch bakken.....dat is me toch lekker....:9
Rtificialdinsdag 14 januari 2003 @ 19:09
Schwarzwalderkirsch...

Tja, waarom niet... Ik ben er zelf alleen niet zo weg van dus dat zal wel een struikelblok worden...

moussydinsdag 14 januari 2003 @ 19:12
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 19:01 schreef E- het volgende:

[..]

Daar moet je ook een andere voor gebruiken vriend...


goddomme zeg, dr zijn ook vrouwen op fok
das al de zo veelste keer!!
_asterix_dinsdag 14 januari 2003 @ 19:32
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 19:12 schreef moussy het volgende:

[..]

goddomme zeg, dr zijn ook vrouwen op fok
das al de zo veelste keer!!


Denk .....een ander plankje....niet een vrouw die het plankje afwast....
Loisdinsdag 14 januari 2003 @ 20:11
OMG Chocoladetaart

Ze zijn prachtig!!

Iemand nog meer foto's van zijn kookhoogstandjes?

Nijntjuhdinsdag 14 januari 2003 @ 20:15
*kwijllllllllll*
Wanneer mogen we komen proeven?
DarkElfdinsdag 14 januari 2003 @ 20:19
Even een chocoladetaart update: Het is ronduit za-lig!
Vickydinsdag 14 januari 2003 @ 20:31
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:48 schreef Rtificial het volgende:
De 1e twee eigengebakken chocolade-taarten:

[afbeelding]


RECEPTTTTTTTTTTTT
ziet er echt zaaaaaaaaalig uit
DuchessXdinsdag 14 januari 2003 @ 22:37
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:48 schreef Rtificial het volgende:
De 1e twee eigengebakken chocolade-taarten:

[afbeelding]


OMG!!!

Waarom heb ik geen uitnodiging gehad om die dingen te komen opeten?

DarkElfdinsdag 14 januari 2003 @ 22:38
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 22:37 schreef DuchessX het volgende:

[..]

OMG!!!

Waarom heb ik geen uitnodiging gehad om die dingen te komen opeten?


als jullie hier zijn, eten we thuis ok?

thenks voor je mail ik ga hem morgen beantwoorden, voel me alles behalve goed

DuchessXdinsdag 14 januari 2003 @ 22:38
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:54 schreef _asterix_ het volgende:

[..]

ikea plankje zo te zien....


* DuchessX heeft dezelfde plank

DuchessXdinsdag 14 januari 2003 @ 22:39
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 20:19 schreef DarkElf het volgende:
Even een chocoladetaart update: Het is ronduit za-lig!
Tsk
DuchessXdinsdag 14 januari 2003 @ 22:41
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 22:38 schreef DarkElf het volgende:

[..]

als jullie hier zijn, eten we thuis ok?

thenks voor je mail ik ga hem morgen beantwoorden, voel me alles behalve goed


Hou ik je aan

Het is niet de bedoeling dat je snel moet terugmailen ik wilde jou alleen even laten weten hoe het gaat en je vragen beantwoorden

moussydinsdag 14 januari 2003 @ 22:42
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 19:32 schreef _asterix_ het volgende:

[..]

Denk .....een ander plankje....niet een vrouw die het plankje afwast....


Komt gewoon omdat ik geen houten planken gebruik omdat ik altijd te horen kreeg dat die dingen niet in aanraking met water mogen komen, dat idee vink vies.
tie-repdonderdag 16 januari 2003 @ 01:17
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 20:11 schreef Lois het volgende:
OMG Chocoladetaart

Ze zijn prachtig!!

Iemand nog meer foto's van zijn kookhoogstandjes?


bladerdeegkunsten
tie-repdonderdag 16 januari 2003 @ 02:26
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 01:17 schreef tie-rep het volgende:

[..]

bladerdeegkunsten
[afbeelding]


ik vind ze wel mooi...
MrLunkdonderdag 16 januari 2003 @ 02:33
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 18:53 schreef Rtificial het volgende:
Die snijplank is inderdaad super!

Regelmatig in de olie zetten en nooit afwassen dan doe je er de rest van je leven mee... Zolang je veel chocoladetaarten en andere hartkwaalveroorzakende dingen erop maakt natuurlijk


NOOIT AFWASSEN ???

Weet je wel hoeveel bacterien er in de groeven die het mes maakt gaan wonen en familietjus stichten !!!!!! gatverdamme

Maar die taarten die zien er echt heeerlijk uit...

Ik zou ze op elkaar zetten !
Lekker een chocotaart uit 2 lagen...
Ertussen misschien nog iets van bosbessenjam Hmmmmmmmmmm

Koningindonderdag 16 januari 2003 @ 08:27
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 01:17 schreef tie-rep het volgende:

[..]

bladerdeegkunsten
[afbeelding]


Wat is het precies?
Het ziet er erg lekker uit
DarkElfdonderdag 16 januari 2003 @ 08:34
ziet er lekker uit!
ramsesiidonderdag 16 januari 2003 @ 09:03
dit zijn niet echt kookkunsten hoor, iedereen met een beetje oven of magnetron kan die dingen maken... dit is gewoon amateur werk
moussydonderdag 16 januari 2003 @ 09:21
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 09:03 schreef ramsesii het volgende:
dit zijn niet echt kookkunsten hoor, iedereen met een beetje oven of magnetron kan die dingen maken... dit is gewoon amateur werk
tja, nu moet jij je wel ff bewijzen he

*is getrouwd met een ex-banketbakker en gaat maar geen fotootjes plaatsen*

ramsesiidonderdag 16 januari 2003 @ 09:40
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 09:21 schreef moussy het volgende:

[..]

tja, nu moet jij je wel ff bewijzen he

*is getrouwd met een ex-banketbakker en gaat maar geen fotootjes plaatsen*


neuj, ik heb niet gezegd dat ik de kunst van koken bezit... de topic-starter wel... maar een chocoladetaart bakken kan iedereen...

Mijn broertje integendeel, is afgelopen donderdag 2e geworden in de jonge koks wedstrijd op de horecava... nou dat is pas kookkunst

www.svh.nl

Koningindonderdag 16 januari 2003 @ 10:13
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 09:40 schreef ramsesii het volgende:

[..]

neuj, ik heb niet gezegd dat ik de kunst van koken bezit... de topic-starter wel... maar een chocoladetaart bakken kan iedereen...

Mijn broertje integendeel, is afgelopen donderdag 2e geworden in de jonge koks wedstrijd op de horecava... nou dat is pas kookkunst

www.svh.nl


Geloof me: niet iedereen kan een chocoladetaart bakken
tie-repdonderdag 16 januari 2003 @ 10:45
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 09:40 schreef ramsesii het volgende:

[..]

neuj, ik heb niet gezegd dat ik de kunst van koken bezit... de topic-starter wel... maar een chocoladetaart bakken kan iedereen...

Mijn broertje integendeel, is afgelopen donderdag 2e geworden in de jonge koks wedstrijd op de horecava... nou dat is pas kookkunst

www.svh.nl


is niet hetzelfde hè!

kook·kunst (de ~ (v.))
1 de kunst van gerechten te bereiden

[FOTO's] Kookhoogstandjes
hoog·stand·je (het ~)

1 sportoefening waarbij men op de handen steunt en het lichaam gestrekt naar boven brengt
2 opvallende prestatie

En opvallend zijn ze wel, die chocolade taarten!

[Dit bericht is gewijzigd door tie-rep op 16-01-2003 10:52]

ramsesiidonderdag 16 januari 2003 @ 11:27
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 10:45 schreef tie-rep het volgende:

[..]

is niet hetzelfde hè!

kook·kunst (de ~ (v.))
1 de kunst van gerechten te bereiden

[FOTO's] Kookhoogstandjes
hoog·stand·je (het ~)

1 sportoefening waarbij men op de handen steunt en het lichaam gestrekt naar boven brengt
2 opvallende prestatie

En opvallend zijn ze wel, die chocolade taarten!


precies... dus taartenbakken is geen kookkunst... maar gewoon een pakje dit en dat kopen en uit een boekje lezen hoeveel en hoelang...
postmandonderdag 16 januari 2003 @ 11:51
quote:
precies... dus taartenbakken is geen kookkunst... maar gewoon een pakje dit en dat kopen en uit een boekje lezen hoeveel en hoelang...
nee je moet gewoon blindelings alles bij elkaar gooien en hopen dat het wat word. iedereen moet het uit een boek leren.
moussydonderdag 16 januari 2003 @ 12:10
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 11:51 schreef postman het volgende:

[..]

nee je moet gewoon blindelings alles bij elkaar gooien en hopen dat het wat word. iedereen moet het uit een boek leren.


mwoah, ben ik het niet helemaal mee eens, bij mij worden zelfs die kant en klare pakjes voor een taart eenware taart-oorlog en de rotzooid ie er dan overblijft noem ik dan maar "taart"
MaxiTitanvrijdag 17 januari 2003 @ 09:15
hehe, dat ziet er lekker uit .

Ik heb geleerd dat je zout op de snijplank moet strooien als je vlees hebt gesneden zodat het bloed en andere vleessappen geabsorbeerd worden door het zout.
Daarna is het een stuk hygiënischer om hem alsnog af te wassen...

Rtificialvrijdag 17 januari 2003 @ 23:22
quote:
Op donderdag 16 januari 2003 11:27 schreef ramsesii het volgende:

blablabla


Wat jouw broertje bij het leerlingwezen/svh leert is niets anders dan het volgens een recept bij elkaar mikken van ingrediënten... oh wacht... DAT is koken

Tjongejongejonge, waar heb je het nou eigenlijk over?

Voor die personen die wel van een chte chocoladetaart houden:


ingrediënten:

5 eieren
200 gr suiker
40 gram bloem
350 gr pure chocolade
5 eetlepels room


bereiding

Smelt 200 gram pure chocolade au-bain-marie. (in een schaal/pan die in een pan net niet kokend water staat)

Verwarm de over voor op 190 graden

Scheidt ondertussen de dooiers en de eiwitten van de eieren.

Vet een taartvorm in met boter, en bestuif de vorm met wat bloem.

Klop de dooiers stevig op, met de suiker.

Meng de gesmolten chocolade hierdoor.

Klop het eiwit stevig op en spatel het mengel van opgeklopte dooiers, suiker en gesmolten chocolade erdoor. Een beetje voorzichtig, het mag luchtig blijven.

Verdeel het mengsel in de vorm.

Bak het geheel ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.

Laat de taart na het bakken rustig af koelen. Keer deze op een rooster regelmatig om, om inzakken te voorkomen.

Wanneer de taart is afgekoeld:

Doe de room in een pan, en verhit deze. Smelt de overgebleven 150 gram chocolade hierin. Goed doorroeren.
Glazuur hiermee de taart en laat deze opnieuw verder afkoelen.

tie-repzaterdag 18 januari 2003 @ 12:12
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 23:22 schreef Rtificial het volgende:

[..]

<>
Doe de room in een pan, en verhit deze. Smelt de overgebleven 150 gram chocolade hierin. Goed doorroeren.
Glazuur hiermee de taart en laat deze opnieuw verder afkoelen.



wat voor room heb je gebruikt? slagroom ?

Ik ga het straks eens proberen

MissHobjezaterdag 18 januari 2003 @ 12:16
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 09:15 schreef MaxiTitan het volgende:
hehe, dat ziet er lekker uit .

Ik heb geleerd dat je zout op de snijplank moet strooien als je vlees hebt gesneden zodat het bloed en andere vleessappen geabsorbeerd worden door het zout.
Daarna is het een stuk hygiënischer om hem alsnog af te wassen...


Klopt enne regelmatig een stuk (eens in zoveel tijd) vanaf schuren om de laatste resten bacterieen te slijten
Rtificialzaterdag 18 januari 2003 @ 13:24
quote:
Op zaterdag 18 januari 2003 12:12 schreef tie-rep het volgende:

[..]


wat voor room heb je gebruikt? slagroom ?

Ik ga het straks eens proberen


Slagroom of koksroom
Rtificialzaterdag 18 januari 2003 @ 13:32
quote:
Op zaterdag 18 januari 2003 12:16 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Klopt enne regelmatig een stuk (eens in zoveel tijd) vanaf schuren om de laatste resten bacterieen te slijten


Klopt allemaal

Jullie zijn dit soort snijplanken waard

't blijft jammer dat de warenwet dit soort planken verboden heeft, ik blijf het prettiger vinden dan kunststof...

De reden waarom je ze trouwens niet met zeep mag afwassen is simpel, daarvan gaat de plank namelijk kleine scheurtjes en groeven vertonen, en dan wordt het dus WEL een bron van bacteriën...

moussyzaterdag 18 januari 2003 @ 13:38
quote:
Op zaterdag 18 januari 2003 13:32 schreef Rtificial het volgende:

[..]


't blijft jammer dat de warenwet dit soort planken verboden heeft, ik blijf het prettiger vinden dan kunststof...


Ik vind het zo irritant en smerig dat je die "blokker" kunststoffen planken kapot snijdt Daarom heb ik ze niet, maar je ziet ze eigenlijk wel in heel veel keukens staan.
Noayla_zaterdag 18 januari 2003 @ 13:40
Is niet zo goed voor de lijn maar die heerlijk glimmende chocoladelaag doet me watertanden!!!

Doe 's meer foto's van je kookcreaties?