Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 10:36 |
En daar gaan we dan. Ik vind de hamburgerbroodjes van de bakker/supermarkt niet zo, dus ik ga ze zelf proberen te maken en natuurlijk gaan we ook de hamburgers doen. Maar eerst de broodjes. Wat hebben we allemaal. een pond bloem (gewoon van AH). Ik heb geen weegschaal, maar gelukkig heb ik wel een maatbeker waarop bloem staat aangegeven. een zakje instant gist, gaat er helemaal in twee zakjes suiker beetje zout een ei 250 ml water, lauw en een stukje echte boter, even in de magnetron gedaan, zodat die wat vloeibaar wordt. ![]() We gaan beginnen ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:09 |
Bloem, gist, zout en een zakje suiker de komen en mengen.![]() Water en ei erbij, maar het water is wat te weinig... ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:15 |
Ok, pfff, wat extra water, oh nee en nog extra meel en kneden maar![]() Ik doe het heel luchtig | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:16 |
Is moeilijkere deeg dan mijn pizzadeeg van een paar jaar geleden. Pfffff,,,,, | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:23 |
Krijg het niet echt mooi egaal, het deeg voelt wel goed, maar pizzadeeg ging beter. Maar goed, ik laat het even drie uur rijzen of zo, in de kom met wat zonnebloemolie, zodat het niet kleeft. ![]() | |
dimmak | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:27 |
Ben benieuwd ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:27 |
Ik ook. Ik laat het even een paar uur staan. Afgedekt met huishoudfolie. Kan ik mooi even boodschappen doen. | |
anndb | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:46 |
Top aan het volgen. | |
Sicstus | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:46 |
fototopic ![]() top dat je de broodjes zelf probeert te maken, ik vind ze van de supermarkt ook niet lekker maar zelf maken zou ik te lui voor zijn ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 11:49 |
Ik dacht, ik ga de uitdaging aan. Ik zie wel waar het schip strandt. Ik vond het dit keer moeilijk. De verhouding bloem/water moet heel nauwkeurig zijn. Ik vind dat erg moeilijk. Dit deeg vond ik moeilijk te kneden. Ik hoop er het beste van. | |
golfer | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:37 |
Wat is er West-Indisch (wat is dat trouwens?) aan die broodjes? | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 13:09 |
Geen flauw idee | |
golfer | vrijdag 31 januari 2020 @ 13:26 |
Waarom noem je ze dan zo? | |
Mutsaers__78 | vrijdag 31 januari 2020 @ 13:57 |
Ik ook niet, maar daarom koop ik gewoon normale bolletjes bij de bakker / supermarkt. Even toastten --> veel lekkerder. Toch maar kopen bij de Blokker ofzo; dingen kosten niks en zijn verdraaid handig voor koken. | |
Mutsaers__78 | vrijdag 31 januari 2020 @ 13:57 |
Maar goed, hoe dan ook: succes! ![]() | |
Karzai | vrijdag 31 januari 2020 @ 14:37 |
Ik help je wel even | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 16:33 |
Nou er is iets raars gebeurd. Het rijzen ging niet echt je van het. Heb de boel weer uit de koelkast gehaald en dacht mwah, dit gaat het niet echt worden. Fout: de zout gelijk bij het gist gedaan, en daar houdt gist niet van. Toch maar bolletjes gedraaid en in een bakje gegooid, gegooid letterlijk. Ik dacht ook zonde om weg te gooien, misschien komt er soepbrood uit de oven. Kom ik na een kwartier terug om de afwas te doen en wat schetst mijn verbazing? De bollen rijzen de bak uit en zijn aan elkaar gegroeid ![]() Ok, weer opnieuw gedraaid en op een schaal gelegd, ga nog maar effe door dus! ![]() | |
LPFAN | vrijdag 31 januari 2020 @ 16:46 |
Koelkast is ook wel een koude plek om te rijzen lijkt mij. | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 16:51 |
Dank je! Maar ik wist het wel hoor van dat West-Indisch, maar dat zit niet in de broodjes, of toch weer wel, nu ze aan het rijzen zijn begin ik de vorm weer te zien zoals ik vroeger was gewend, groter en veel minder bol. @golfer West-Indie is de benaming van het Caribisch gebied. Ik ben een halve Antilliaan. Het gebied heeft veel verlaten en mystieke natuur en het Creoolse verleden geeft veel inspiratie. Nu zitten er maar weinig Creoolse ingredienten in dit recept, maar ik wil dat het terugvoert naar mijn verleden. | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 18:27 |
Zo, gaat hard![]() Die rechtsboven ziet er zo raar uit, omdat er iets bleef kleven bij het optillen van de afdekfolie Dit was het eerst: ![]() Eerder had ik de hamburgers ook al gemaakt, foto's hierna | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 18:34 |
![]() Een pond rundergehakt (geen magere) van de keurslager. Amerikaanse hamburgerkruiden, en een beetje zout (in de hamburgerkruiden zit geen zout), uipoeder en knoflookpoeder. Wees zeer bescheiding met de zout en de ui- knoflookpoeder!! Snufje is voldoende | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 18:37 |
Ik ga de hamburgers niet bakken in een pan, geen zin in. Ze gaan in de oven, 220 graden voorverwarmen, ze gaan er 25 minuten in. ![]() | |
Whiskers2009 | vrijdag 31 januari 2020 @ 18:43 |
Mijn idee ![]() | |
Whiskers2009 | vrijdag 31 januari 2020 @ 18:45 |
Maar erg leuk dat je weer kooktopics maakt @Sigaartje ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 18:48 |
Dank je! Dat had ik nodig! ![]() | |
Whiskers2009 | vrijdag 31 januari 2020 @ 18:54 |
Ga jij vanavond 4 hamburgers eten? ![]() Of heb je bezoek? | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:03 |
Nee, eentje, de rest gaat in de vriezer | |
Whiskers2009 | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:05 |
Reeds gebakken? Ik zou ze ongebakken invriezen ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:05 |
Hamburgers klaar, niet allemaal even mooi gevormd, maar je kunt niet alles hebben. Drie gaan er in het diepvriesbakje. ![]() En ondertussen een ui snijden voor de hamburger. | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:10 |
Het grote moment. Deze gaan de oven, probeerde ze bij het verplaatsen nog een beetje bij te werken, maar goed, we zien wel. Beetje sesamzaad erover. 220 graden, 20 minuten ![]() | |
Whiskers2009 | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:18 |
Is je hamburger niet koud voor de broodjes klaar zijn? | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:22 |
Broodjes zijn bijna klaar, hamburger kan altijd er nog heel even bij. Hij gaat lekker, zie ik, de broodjes. Eerste keer in heel mijn leven dat ik zelf broodjes maak ![]() Ik voel een soort van trots opkomen. ![]() | |
Whiskers2009 | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:26 |
Gelijk heb je ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:45 |
En daar zijn ze:![]() Zo hee, dat valt 200% mee! Wat een heer vermag! | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:48 |
En dan, smullen. Ik had al ondertussen wat aardappelschijfjes in de pan gegooid. Sorry sorry voor de slechte foto. Wat het west-indisch maakt is de saus, in dat vierkante flesje. Bij toeval gekocht in een toko in Nederland. En die is HHHHHEEEEEEEETTTTT!!! Zelfs voor een gevorderde als ik. Verder gesmolten Brexit-cheddar erover heen, ijsbergsla en Amerika Mayo ![]() Ooooohhhh, wat is dit lekkkeeerrrr, met dat superverse brood, die combi met de kruiden, wauw, dit is hemels. Nooit verwacht. Iedere hap. | |
Whiskers2009 | vrijdag 31 januari 2020 @ 19:53 |
![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 20:02 |
Dit was een van mijn beste recepten ooit. Wat is dit lekker. Had ik nooit verwacht. Toen ik vandaag dat deeg begon te kneden, toen dacht ik, dit wordt helemaal niks. Dit gaat het gewoon niet worden. En ik had all the way mijn twijfels. Het gehakt was goed, bij de kruiden had ik wat mijn twijfels, maar goed, gewoon doorzetten. Toen die broodjes uit de oven kwam en ik eentje opende, toen dacht ik he? Hoe is dit nou mogelijk dat dit zo goed lukt? De West-Indische saus is fantastisch, de combinatie met het warme superverse broodje en de sla, ja, deze krijgt een gouden randje in mjin kookschrift. De foto ziet er niet uit, maar je zou het moeten proeven! ![]() | |
golfer | vrijdag 31 januari 2020 @ 20:11 |
Waren de burgers niet erg droog doordat je ze in de oven hebt verwarmd? | |
maily | vrijdag 31 januari 2020 @ 20:14 |
Iemand heeft zichzelf overtroffen @Sigaartje ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 20:17 |
Eh nee, dat viel wel mee. Ik vond alleen dat iets teveel knoflookpoeder er in had gedaan. Je moet daar zo mee oppassen. Het overheerst al snel. Verder komt er vet uit, die heb ik bewaard voor jus maken. Ik denk zelf wel dat de broodjes zo snel mogelijk verorberd moeten worden. Verder moet je echt een dag thuis hebben en je werkblad wordt snel een zooitje. Ik had een schone theedoek om de boel schoon te boenen met heet water. Kan daarna gelijk de was in.. | |
Smallish | vrijdag 31 januari 2020 @ 20:54 |
Och, Sigaartje, wat een leuk topic! Zo leuk dat je dit nu weer doet. Voornemens weer nieuwe topics te gaan maken? Voldoende animo voor, volgens mij! ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 20:55 |
Jazeker! | |
Smallish | vrijdag 31 januari 2020 @ 21:07 |
Vind ik ![]() ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 31 januari 2020 @ 21:11 |
![]() | |
Yinny | vrijdag 31 januari 2020 @ 23:00 |
Mooie fotoreportage! Fijn dat de broodjes gelukt zijn! | |
LPFAN | vrijdag 31 januari 2020 @ 23:03 |
Ziet er zeker goed uit! |