abonnement Unibet Coolblue
pi_191219850
Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen en meer!

Voor de vierjarigen.
En de vijfjarigen mogen ook meedoen. En ook bijna kleuters en net geen kleuters meer.


En hier verder over onze kleuters O+
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_191222101
Gefeliciteerd Franny!

Voor de ouders van kleuters die heel moe werden/worden van school: hoe lang heeft dat geduurd?
pi_191222214
Ik denk een maand of 3 Hupje, maar het werd wel steeds wat minder. En nu met fasen komt het terug, drukke weken of drukke weekenden. Sint periode, net voor een vakantie. Dan valt ie echt wel om.

B kwam thuis met een verhaal dat ie met knutselen uitschoot en een stukje haar bij een meisje afknipte per ongeluk.....je kan mij een hoop vertellen maar ik denk dat het iets anders is gegaan. Benieuwd wat de juf morgen zegt (ik haalde hem bij BSO op).
pi_191222289
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 19:32 schreef Hupje het volgende:
Gefeliciteerd Franny!

Voor de ouders van kleuters die heel moe werden/worden van school: hoe lang heeft dat geduurd?
Denk een maandje of 2. Heb Noor in het begin ook af en toe na een half dagje van school gehaald. Er zat een jongetje bij haar in de klas die zelfs in slaap viel op school.

Hoewel ik over het algemeen niet al teveel waarde hecht aan cito toetsen (vooral bij kleine kinderen) was ik wel superduper trots toen de juf vertelde dat Noor een 1 had gehaald :) Hebben andere kinderen ook vorige week in groep 2 een cito gekregen?
pi_191222522
Hm, ik hoop nu op berichten dat het (veel) langer duurde voordat een kleuter niet meer afgedraaid moe was van school :')
J zit nu driekwart jaar op school maar is er nog steeds (in combinatie met de BSO?) erg moe van...
pi_191222564
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 20:01 schreef Hupje het volgende:
Hm, ik hoop nu op berichten dat het (veel) langer duurde voordat een kleuter niet meer afgedraaid moe was van school :')
J zit nu driekwart jaar op school maar is er nog steeds (in combinatie met de BSO?) erg moe van...
Noor ging en gaat niet naar een BSO, dus ik kan daar niet over mee praten. Maar de dochter van mijn vriendin (die dus wel naar de BSO gaat) die was wel lange tijd moe ja. Daar kon 's avonds met moeite een hap avondeten naar binnen.
pi_191222622
Ik heb hier een zevenjarige die nog geregeld erg moe is van school. Hij gaat s ochtends aan en wil de hele dag niets missen en is dus de hele dag bezig met opletten, kletsen, spelen, rennen, lezen, schrijven. Hij wil alles vooral heel goed doen en fouten maken mag ie van zichzelf niet. Best lastig soms. Het ene kind beleeft alles veel intensiever dan het andere toch?

De vierjarige daarentegen maakt zich niet zo druk en is relaxed.
pi_191225191
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 19:32 schreef Hupje het volgende:
Gefeliciteerd Franny!

Voor de ouders van kleuters die heel moe werden/worden van school: hoe lang heeft dat geduurd?
T en S zijn eigenlijk allebei nog steeds moe. Ze maken ook wel 3 lange dagen van 7.30 uur (VSO) tot 16:00 uur (BSO). Zo kon T vandaag bij het avondeten nog maar net zijn ogen open houden. Zowel T als S doen nog regelmatig een slaapje op woensdagmiddag/vrijdagmiddag. Gewoon om even een uurtje bij te tanken.

Het moe zijn wordt nu wel minder, maar het eerste jaar moesten ze écht slapen op hun vrije middagen, anders vielen ze gewoon om voor het avondeten. Het is ook regelmatig gebeurd dat ze daadwerkelijk omvielen en gewoon zonder avondeten van 16/17:00 uur tot de volgende dag 6:00 uur sliepen. Soms zag ik het aankomen en dan gaf ik ze nog even snel een boterham zodat ze in ieder geval iets binnen kregen. :D

Exode, die B met zijn schaar. Ik snap op zich best dat zo'n schaar af en toe een eigen wil heeft. :+

Sunshine, T en S hebben inderdaad ook Cito momenteel. Ze vinden het in ieder geval leuk om te doen. Ik ben heel benieuwd naar de verschillen tussen T en S. Verder til ik er niet te zwaar aan eigenlijk, ik geloof dat ik groep 5-6 vroeg genoeg vind voor dit soort toetsen. Verder hecht ik eigenlijk vooral veel waarde aan de mening van de juf/meester en overige schoolgerelateerde zaken. Cito is echt een momentopname en niet alle kinderen trekken een dergelijke toets even goed.
pi_191225683
Gefeliciteerd met I, Franny! *O*
pi_191226713
Gefeliciteerd Franny *O* en wat leuk dat ze al zo enthousiast is over het museum. Pakken ze bij die rondleiding ook elke keer andere schilderijen waar ze zich op focussen?

Ik denk dat het dan ook door de combinatie school met BSO komt Hupje. Dat maakt zijn dag natuurlijk ook meteen een stuk langer. Kleuter hier lijkt het nu te trekken op de meeste dagen. Maar er is ook nog een jongetje van 5 in zijn klas die een paar keer heeft liggen slapen. En hij huilt regelmatig bij het ophalen van vermoeidheid. Het verschilt dus per kind.

En mijn kleuter heeft ook mazzel dat hij pas om 7:30 op hoeft en regelmatig ook dan pas wakker is. Zeker nadat we de bedtijd vervroegd hebben (was tussen 19:30 en 20:00, nu tussen 19:00 en 19:30) gaat dat goed. Als je kind om 6 uur op is/moet maakt dat ook nogal een verschil.

Hebben jullie ook fietsles op school? Mijn kleuter heeft nog niet eens een fiets :X maar de eerste keer mag het gelukkig ook met een loopfiets, dus ik denk dat we hem daarna maar een fiets geven.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191228240
@Hupje I gaat sinds november 2018 naar school (+ twee middagen bso) en hij doet nog zeer regelmatig een middagdutje op woensdag of vrijdag. We doen ook maximaal één speelafspraakje per week, anders trekt ie het niet.

@Franny gefeliciteerd met I! O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_191228395
Franny, gefeliciteerd met I. *O*

Mijn 5.5 jarige kleuter is ook nog vaak moe, vaak eindigt dit dan in een dag oververmoeid en koorts, dan slaapt ze veel en is het weer over... probeer de dagen na school dat ik vrij ben zoveel mogelijk rustig te houden.

@sunshine, geen idee eigenlijk of ze hier ook Cito hebben gedaan in groep 2...

*edit* in parnassys staat t wel... uitslag B... geen idee of dat goed is...

Sarah mag 12 februari afzwemmen voor A *O* en dan door voor B, als t goed is heeft ze dan voor de zomervakantie 2 diploma's.

[ Bericht 5% gewijzigd door gewoonmezelf87 op 28-01-2020 08:37:36 ]
S. 2014
J. 2016
pi_191228604
Franny gefeliciteerd met I! *O* Het voelt alsof we vorig jaar nog in z&g postten en nu is ze ineens al 6. :o

FF hier hebben kleuters ook 1 of 2 keer per jaar fietsles. Er komen inderdaad kleuters op loopfietsjes, met zijwielen, zonder zijwielen etc.

GM wat knap van S! *O*
pi_191228980
wat fijn van het afzwemmen GM!

Hier is m'n kleuter ook ontzettend moe. Het jammer is dat hij 's morgens rond 6 uur wakker wordt, terwijl hij rustig tot 7 door kan slapen. Vanmorgen was hij zelfs zo moe dat hij niet naar school wou, terwijl dat normaal geen probleem is. Verdrietig vind ik dat altijd.
pi_191229341
quote:
17s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 08:16 schreef _NIKKI_ het volgende:
Franny gefeliciteerd met I! *O* Het voelt alsof we vorig jaar nog in z&g postten en nu is ze ineens al 6. :o

Nou he.

GM, wat knap van S!

Wat betreft moe: I kan lang doorgaan, maar ik merk dat de wintermaanden en ook de drukte met alle feesten er wel inhakken. Ze doet geen dutjes overdag want dat lukt nooit, maar heel soms als ze echt heel moe is, zien we bij haar ook dat ze verhoging krijgt en gaat rillen. Dan is het extra vroeg naar bed. En op woensdagmiddag merk je ook dat ze na twee dagen school en bso echt moet bijkomen. We doen dan ook niet moeilijk over film kijken op woensdag. Want dutjes lukken niet, maar op de bank onder een dekentje je favoriete film kijken is ook een beetje uitrusten.

Wat dan in ieder geval geen goed idee is: logeerpartijtjes. In de kerstvakantie en twee weken geleden is ze gaan logeren waarbij ze veel later naar bed ging dan anders en ook weer vroeg wakker. Dat hakt er zo gigantisch in.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_191245190
Wat gaat van S, GM!!

Hier begon de zwemles met wederom drama maar de zwemjuf kreeg hem pratend mee. Hij heeft de hele les weer met kurkjes gezwommen. Aan het einde gingen ze door het gat heen zwemmen en wilde hij zijn kurkjes af :) Onze stoere, kleine stapjes vooruit.

Wij hadden een baggerstart van de dag. Mijn vriendin is ziek (lees zwaar oververmoeid) dus het ritme is wat anders nu ze thuis is. B had de ene meltdown na de andere vanochtend....er was geen doorkomen aan bij hem. Pas bijna op school bedaarde hij.

Morgen ga ik hem samen met hem naar Amsterdam (lego winkel en sushi eten amen) dus hopelijk was het eenmalig... :@
  woensdag 29 januari 2020 @ 10:03:04 #17
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_191245421
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 07:46 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
*edit* in parnassys staat t wel... uitslag B... geen idee of dat goed is...

Cito scores uitleg: a b c d e of I II III IV V?
Heeft je kind bij de uitslag van de cito toetsen een letter staan? Kijk dan in het rijtje hieronder:

A+ - De 10% hoog scorende kinderen binnen de A groep
A – 25% – hoogst scorende leerlingen
B – 25% – ruim boven tot net boven het landelijk gemiddelde
C – 25% – net tot ruim onder het landelijk gemiddelde
D – 15% – ruim onder het landelijk gemiddelde
E – 10% – laagst scorende leerlingen

Bij de indeling met de cijfers I t/m V wordt uitgegaan van 5 groepen van 20%.

I+ -score betekent dat de leerling tot de 10% hoogst scorende leerlingen behoort.
I – 20% – ver boven het gemiddelde
II – 20% – boven het gemiddelde
III – 20% – de gemiddelde groep leerlingen
IV – 20% – onder het gemiddelde
V – 20% – ver onder het gemiddelde

Dus ja dat is prima, net boven of ruim boven gemiddeld afhankelijk van hoe hoog ze in de B score zit.
pi_191245512
quote:
17s.gif Op woensdag 29 januari 2020 10:03 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Cito scores uitleg: a b c d e of I II III IV V?
Heeft je kind bij de uitslag van de cito toetsen een letter staan? Kijk dan in het rijtje hieronder:

A+ - De 10% hoog scorende kinderen binnen de A groep
A – 25% – hoogst scorende leerlingen
B – 25% – ruim boven tot net boven het landelijk gemiddelde
C – 25% – net tot ruim onder het landelijk gemiddelde
D – 15% – ruim onder het landelijk gemiddelde
E – 10% – laagst scorende leerlingen

Bij de indeling met de cijfers I t/m V wordt uitgegaan van 5 groepen van 20%.

I+ -score betekent dat de leerling tot de 10% hoogst scorende leerlingen behoort.
I – 20% – ver boven het gemiddelde
II – 20% – boven het gemiddelde
III – 20% – de gemiddelde groep leerlingen
IV – 20% – onder het gemiddelde
V – 20% – ver onder het gemiddelde

Dus ja dat is prima, net boven of ruim boven gemiddeld afhankelijk van hoe hoog ze in de B score zit.
Fijn dat lijstje. Nu heb ik er een beter beeld bij :)
pi_191248992
I krijgt volgende week vrijdag zijn rapport mee naar huis, maar ze doen niet aan Cito's in de kleuterklassen op zijn school.

Ik ben zo trots. O+. Vorig jaar maakten we ons nog best wel veel zorgen om I: hij verzoop in de klas, zei nooit iets, liet over zich heen lopen. Hij is toen in april naar de instroomgroep gegaan omdat hij sociaal nog lang niet weerbaar genoeg was voor de grote groep 1/2 waar hij tot dan in zat. En nu vertelde juf me gisteren dat hij voor de hele klas hardop had voorgelezen en dat hij dat niet eens eng vond. :o .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_191249074
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 14:06 schreef DevilsAndDust het volgende:
I krijgt volgende week vrijdag zijn rapport mee naar huis, maar ze doen niet aan Cito's in de kleuterklassen op zijn school.

Ik ben zo trots. O+. Vorig jaar maakten we ons nog best wel veel zorgen om I: hij verzoop in de klas, zei nooit iets, liet over zich heen lopen. Hij is toen in april naar de instroomgroep gegaan omdat hij sociaal nog lang niet weerbaar genoeg was voor de grote groep 1/2 waar hij tot dan in zat. En nu vertelde juf me gisteren dat hij voor de hele klas hardop had voorgelezen en dat hij dat niet eens eng vond. :o .
hier ook geen cito s voor de kleuters..

wat fijn dat I zijn draai gevonden heeft
met L gaat t ook lekker in de klas. Ze hebben een schattige groep, ze zijn allemaal heel lief voor elkaar..
  woensdag 29 januari 2020 @ 14:28:51 #21
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_191249234
Toetsen ze dan ook niet voor ze naar groep 3 gaan?

Lijkt me heerlijk. Al dat gedoe dat het niet goed gaat. Nu is ze duidelijk gegroeid. Maar had maandag een rot middag. En dat is wel te zien aan het resultaat. Als het teveel afwijkt mag ze dat onderdeel nog een keer doen.
pi_191249255
Hier geen cito's voor de kleuters.

B heeft een vriendinnetje te spelen, ik heb ze de speeltuin in geschopt...is er storm op komst? Ze waren zo hyper allebei, ik werd er helemaal gek van.
pi_191249332
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 14:28 schreef -Bubseltje- het volgende:
Toetsen ze dan ook niet voor ze naar groep 3 gaan?

Lijkt me heerlijk. Al dat gedoe dat het niet goed gaat. Nu is ze duidelijk gegroeid. Maar had maandag een rot middag. En dat is wel te zien aan het resultaat. Als het teveel afwijkt mag ze dat onderdeel nog een keer doen.
nee, ook niet voor naar groep 3. Ze kijken natuurlijk wel naar de algemene ontwikkeling of het slim is om naar groep 3 te gaan.. Dit jaar is er een jongetje voor halve dagen naar groep 3 en dan na de lunch terug naar de kleuters (en vrijdag alleen bij de kleuters..) gaat prima en als hij t spelen minder nodig heeft en t langer kan volhouden gaat ie helemaal over naar groep 3.

[ Bericht 3% gewijzigd door watmoetikkiezen op 29-01-2020 14:44:03 ]
pi_191249358
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 14:30 schreef exode het volgende:
Hier geen cito's voor de kleuters.

B heeft een vriendinnetje te spelen, ik heb ze de speeltuin in geschopt...is er storm op komst? Ze waren zo hyper allebei, ik werd er helemaal gek van.
yep hier ook! hier hebben beide kinderen bedacht om met het drukste jongetje uit hun klas te spelen, bij ons.. dus nu heb ik twee 5-jarige en twee 7 jarige stuiterballen.. ze zijn net lekker buiten geweest maar willen nu spelletjes doen.. ik ben benieuwd..
(en qua weer lijkt t hier wel storm.. we kwamen er op de fiets haast niet tegenin)
pi_191254103
'fijn' dat het bij sommigen herkenbaar is, kleuters die zo moe zijn. Ik had gehoopt dat dat zo langzamerhand wat minder zou worden, maar ja. J gaat overal vol in, hij matigt niets.

Op de school van J gebruiken ze observatielijsten. Daarmee kunnen ze kijken of de beheerste vaardigheden passen bij de leeftijd. En bij sommige kinderen nemen ze ook de Cito toetsen af.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')