abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 9 maart 2020 @ 10:42:12 #51
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_191918416

Interessant non-profit project wat openheid van uitbetalingen door federale overheden, staten en lager overheden eist, zoals in de grondwet bepaald. Beetje zoiets als Judicial Watch, maar dan op financieel gebied. Ze leggen heel veel corruptie bloot, waaronder betalingen voor de herverkiezingsrace voor zittende burgemeesters door bedrijven waarmee de gemeente zaken doet als leverancier. Ook salarissen van ambtenaren kunnen ze openbaar maken, die al goed betaald krijgen, maar ook nog eens dikke bonussen kunnen krijgen. Waarbij dan blijkt dat 96% van de ambtenaren in bepaalde overheidsorgaan een 'uitmuntend' scoort, terwijl de burger zeer ontevreden is over het werk van een dergelijk orgaan.

Corruptie zit heel diep in de Amerikaanse overheid, los van politieke overtuiging. Een aanzienlijk deel van de gigantische berg belastinggeld wordt verkeerd besteed en er zijn heel veel mensen en bedrijven die daar heel goed aan verdienen. Zie hier ook een enorme basis van tegenwerking van Trump, niet alleen op politieke basis, maar ook financieel. Het zal enorm lastig worden om het moeras droog te leggen.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  dinsdag 10 maart 2020 @ 12:56:15 #52
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_191938928
Interessant youtube filmpje van Millennial Millie.


Michael Glennon heeft hier een boek over geschreven. Hij vroeg zich af hoe het kwam dat bij het komen en gaan van verschillende presidenten een kern van het beleid steeds ongewijzigd bleef. Buitenlandse oorlogen, regime change, de steeds verder groeiende macht van de veiligheidsdiensten en de 'surveillance' van de eigen burger en die in andere landen. Naast de zichtbare overheid en gekozen politici, is er nog een stelsel van departementen en ambtenaren die het beleid en de acties van de overheid ernstig bepalen en de invloed van de president daarop is niet altijd even groot. Men zou zelfs kunnen zeggen dat alle belangrijke ministeries (Defensie, Justitie/State Dept) worden bestuurd door deze schaduwregering en de presidenten op deze vlakken ondergeschikt is aan deze deep state.

quote:
Michael J. Glennon: "I had noticed for years that U.S. national security changed little from one administration to the next, but the continuity was so striking mid-way into the Obama administration that I thought it was time to address the question directly.
quote:
Glennon draws from the theories of British writer Walter Bagehot (1826–1877), who discussed the structure of British government in his book The English Constitution (1867). He argues that Bagehot's thesis of a "double government" in nineteenth century Britain also applies to the U.S. today. Glennon posits that there are two institutions in control: the "Madisonian" public institutions of the congress, presidency and the courts, which maintain the necessary public illusion that they are in charge and in control of policy, while a secretive "Trumanite" network of unelected, unaccountable national security bureaucrats actually make and set policy that the Madisonians appear to implement as their own. Glennon warns that control by the Trumanite network weakens constitutional restraints upon government, such as checks and balances and oversight, and results in less democracy, and a greater risk of despotism.
Never waste a good crisis! De aanslagen op 9/11 kwamen natuurlijk als een godsgeschenk voor de deep state. Onder het mom van bescherming van het land en diens burgers, werd het veiligheidsapparaat nog verdere bevoegdheden gegeven.

Hierom werd generaal Flynn door de FBI genaaid, het was de bedoeling dat hij namens Trump de bezem door het moeras zou gaan halen. Er wordt in dit filmpje ook nog gerefereerd aan een reeks opdrachten door de regering Obama opgesteld om bij de regeringstransitie naar de volgende president (Trump) wat achterdeurtjes in te bouwen zodat de nieuwe president een hak kon worden gezet. Ook werd getracht zoveel mogelijk loyale veiligheidsmensen (zoals de gebroeders Vindman) op belangrijke plekken te behouden zodat deze konden worden ingezet om de nieuwe president tegen te werken en indien mogelijk ten val te brengen.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  maandag 16 maart 2020 @ 12:17:55 #53
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192069299
realDonaldTrump twitterde op zondag 15-03-2020 om 18:29:03 So now it is reported that, after destroying his life & the life of his wonderful family (and many others also), the FBI, working in conjunction with the Justice Department, has “lost” the records of General Michael Flynn. How convenient. I am strongly considering a Full Pardon! reageer retweet
De claim van de staat is inderdaad niet geloofwaardig, want de FBI archiveert alle informatie en documentatie in sentinel.
De staat is, als de verdediging daarnaar vraagt, in rechtszaken verplicht Brady-materiaal te produceren en daarin blijft het persistent in gebreke.



bron

De staat heeft in deze zaak bewijsmateriaal aangepast, ontlastend bewijsmateriaal dat Micheal Flynn voor de DIA werkte achtergehouden en een vertrouwelijk telefoongesprek naar de pers gelekt. Voorafgaande aan het verhoor van januari 2017 heeft de FBI Flynn niet op zijn rechten gewezen en hem misleidt over juridische bijstand; ze vertelde hem dat het niet nodig was om het gesprek in het bijzijn van een advocaat te voeren. De special counsel heeft onder dreiging dat zijn zoon zou worden vervolgd Flynn gedwongen in te stemmen met een schuldbekentenis. Het voormalige juridische team had een belangenverstrengeling waar de openbaar aanklager vanaf wist. bron bron

Ondanks deze waslijst aan wangedrag door de staat is het standpunt van de openbaar aanklager dat het niet relevant is dat de onderliggende aantijging dat Micheal Flynn heeft samengespannen met Rusland bull crap is, omdat iedereen bij elk interview vervolgd kan worden wegens valse verklaringen aan de FBI, ongeacht waar het over gaat. Technisch gezien is dit correct, maar gelet de waslijst is het, naar mijn opinie, moeilijk door een jury te worden veroordeeld.
De argumenten van de verdediging over de gebrekkige juridische bijstand zijn naar mijn mening voldoende solide dat Micheal Flynn een behoorlijke kans heeft zijn schuldbekentenis te mogen intrekken.
De Amerikaanse president zou, naar mijn mening, de zaak voor nu op zijn beloop moeten laten gaan en pas wanneer rechter Emmet Sullivan Flynn niet toestaat zijn schuldbekentenis te laten intrekken hem gratie moeten verlenen.
De media en de groep mensen die zich al ruim drie jaar laten leiden door emoties wanneer het Trump-gerelateerd nieuws betreft doen net alsof de Amerikaanse president de overweging van gratie verleent aan een kinderverkrachter, een moordenaar of het mildste geval een swamp creature, maar in de realiteit heeft de special counsel meerdere malen gesteld dat Micheal Flynn alleen proeftijd zou moeten worden opgelegd.



bron
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 17 maart 2020 @ 10:20:09 #54
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192090441
Het ministerie van Justitie staakt de vervolging tegen de bedrijven van Concord en 13 individuen die aangeklaagd werden door de special counsel Robert Mueller vanwege het uitvoeren van een plan om de presidentsverkiezingen van 2016 via Facebook advertenties en memes crimineel te verstoren. Concord management werd ervan beschuldigd deze inspanning te hebben gefinancierd.





bron

De aanklacht behoorde tot de make believe fairytale van de Russia collusion delusion hoax. Justitie had niet verwacht dat de dertien individuen en de Concord bedrijven -waarvan er een niet eens bestond op het moment dat tijdens de verkiezingscampagne van 2016 op Facebook reclame werd gemaakt- zich tegen de aantijgingen zouden verdedigen, dus het werd een twee jaar lange vernedering voor de openbare aanklagers waarna zij zich nu gewonnen hebben gegeven.

Justice Dept. abandons prosecution of Russian firm indicted in Mueller election interference probe

[ Bericht 1% gewijzigd door dellipder op 17-03-2020 20:34:40 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 19 maart 2020 @ 20:55:58 #55
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192151650
Als aanvulling op het bericht hierboven een rehash van de informatie dat in deze reeks eerder is behandeld en de grondslag is van de totale vernedering voor het ministerie van Justitie, de special counsel Robert Mueller en de media die de Russia collusion delusion hebben opgejut, in de zaak tegen de "Russische trollfarm" die zogenaamd met advertenties op Facebook de uitslag van presidentsverkieizngen van 2016 zouden hebben beïnvloed. Deze rechtszaak is uitgemond in een complete farce en kan worden toegevoegd aan de malaise van drie jaar lang niets meer dan een muh Russia hoax.

De aanklacht tegen de Concord bedrijven was opgebouwd op los zand, omdat daarin de IRA en Concord Management niet werden gelinkt aan de Russische overheid.
Dit was de belangrijkste claim van special counsel Robert Mueller, dat de Russische overheid een ingrijpende inmenging had uitgevoerd in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.



bron

De verdediging van Concord bedrijven had in hun rechtszaak een motie ingebracht waarin zij beargumenteerde dat het rapport van de special counsel aantijgingen bevatten die niet in de aanklacht stonden.



bron

Rechter in deze zaak Dabney Friedrich reageerde op deze motie met een memo waarin hij de special counsel en het ministerie van Justitie op de vingers tikte vanwege het onterecht suggereren dat de Concord bedrijven verbonden waren met het Kremlin.





bron

Daarnaast was de basis voor de aantijging van de Russische inmenging in de 2016 presidentsverkiezingen de claim dat Russen de servers van de DNC zouden hebben gehackt en vervolgens voor Hillary Clinton schadelijke e-mails zouden hebben vrijgegeven waaruit bleek dat de DNC invloed uitoefende om Clinton te helpen en Bernie Sanders te elimineren. Ondanks deze claim moest de FBI, bij monde van FBI-directeur James Comey in zijn verhoor voor de Senate Intelligence Committee op 8 juni 2017, toegeven dat de DNC haar niet toestond de server te onderzoeken.
In plaats daarvan bezorgde de DNC de FBI een rapport van een technische beoordeling die was uitgevoerd door Crowdstrike.


En voor de House Intelligence Committee


Tijdens de rechtszaak van Roger Stone werd de claim van de DNC-hack nog meer dubieus.
Advocaten die Roger Stone vertegenwoordigden, vermoedden dat ze konden bewijzen dat de claim dat de Russen de DNC-server hadden gehackt BS was en vroegen in de discovery het volledige Crowdstrike-rapport. Toen de openbare aanklagers op het verzoek van de verdediging reageerden moesten ze een belangrijke bekentenis doen. Niet alleen heeft de FBI de DNC-server niet onderzocht, de FBI heeft zelfs de volledige eindrapportage van Crowdstrike niet gezien.



bron

Laat nog even inzinken; de FBI heeft zelf geen bewijs geproduceerd dat de claim van een Russische hack van de DNC-server kon bevestigen en het werd haar alleen toegestaan een concept-analyse in te zien van de technische beoordeling die gedaan werd door Crowdstrike, een bedrijf dat op de loonlijst stond van de DNC. Deze analyse was bewerkt en de laatste versie die werd geproduceerd. Dit betekent dat er nooit een onbewerkte -zonder redacties- eindversie voor de FBI beschikbaar is gemaakt.

Het mag duidelijk zijn dat op het moment dat de Concord bedrijven besloten om zich te verdedigen tegen de aantijgingen uit de aanklacht van Robert Mueller het voor het ministerie van Justitie een hopeloze zaak werd gelet de zwakke fundamenten, die ik hierboven heb uiteengezet, waarop de gehele Russia collusion delusion hoax was gebaseerd.

Implicaties hiervan voor de inlichtingengemeenschap en de diverse rapporten zoals de JAR en de ICA zijn dat zij zich baseerden op een bevestiging van een claim dat exclusief geverifieerd werd door een niet-overheidsentiteit die was ingehuurd door degene waarvan de claim afkomstig was. Het woord van een door de DNC ingehuurde, partijdige contractant is voor de FBI en Justitie voldoende geweest.
Het is moeilijk om het nog meer corrupt en onprofessioneel te krijgen dan dit.

Ingesloten bij dit onderwerp een relevant artikel met additionele details en argumenten.

CrowdStrikeOut: Mueller’s Own Report Undercuts Its Core Russia-Meddling Claims

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 20-03-2020 08:44:01 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zondag 22 maart 2020 @ 13:31:02 #56
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192204621
Het is precies een jaar geleden dat het special counsel onderzoek onder leiding van Robert Mueller officieel werd afgesloten met het Mueller-rapport dat werd ingediend bij procureur-generaal William Barr. Het onderzoek richtte zich op Russische inmenging in de Amerikaanse 2016 presidentverkiezingen en verdachte banden tussen medewerkers van Trump en Russische officials. Uitgevoerd tussen 17 maart 2017 en 22 maart 2019.
De belangrijkste conclusies uit het rapport waren dat de IRA een socialmedia-campagne had uitgevoerd dat het kandidaatschap van Donald Trump ondersteunde en tegelijkertijd die van Hillary Clinton ondermijnde. De Russische inlichtingendienst had voor Clinton beschadigende informatie gehackt en vrijgegeven. Het onderzoek identificeerde ook “talrijke banden tussen de Russische regering en de Trump-campagne” en stelde vast dat de Trump-campagne “verwachtte dat het electoraal zou profiteren” van Russische hack-activiteiten.

Over de IRA heb ik de twee berichten hierboven ingebracht in relatie tot de rechtszaak tegen de Concord bedrijven. Het openbaar ministerie heeft de aanklacht tegen Concord ingetrokken onder andere, omdat de special counsel geen bewijs leverde dat de IRA kon linken aan de Russische overheid. Het rapport zelf kon ook geen bewijs leveren dat medewerkers van Trump wisten dat zij spraken met Russen in relatie tot communicatie met leden van IRA.
Verder heeft de special counsel uitdrukkelijk geconcludeerd dat er geen bewijs is van een samenzwering of coördinatie tijdens de 2016 presidentsverkiezingen door Donald Trump of medewerkers van Trump. Het rapport bracht ook verheldering over de termen “collusion”, “coordination” en “conspiracy”. “Collusion' was de gangbare term in de publieke discussie en dat wat de media hanteerden in hun berichtgeving, maar staat niet synoniem voor crimineel gedrag of een strafbare overtreding, simpelweg omdat het als term niet voorkomt in het strafrecht of in de Amerikaanse wetgeving.



bron

Over het gedeelte “obstruction of justice” maakte het rapport duidelijk dat dit geen typische belemmering van de rechtsgang betrof, omdat het onderzoek meteen tegen constitutionele problemen aanliep zoals Article II, de autoriteit van een president en het feit dat als hoofd van de executive branche de president de middelen heeft om invloed uit te oefenen op werkwijzes en ondergeschikten. Het was ook niet een typische zaak van belemmeren van de rechtsgang, omdat in tegenstelling tot zaken waar een verdachte een misdaad probeert te verdoezelen het bewijs van het onderzoek van de special counsel bevestigde dat de president niet betrokken was bij een onderliggend misdrijf dat verband hield met Russische inmenging in de verkiezingen. Hoewel het strafrecht geen bewijs vereist van zo'n misdrijf in relatie tot belemmering van de rechtsgang, moet er dan in dat geval wel andere motieven voor het gedrag meegewogen worden. En tot slot waren de meeste acties van de president die potentieel onder “obstruction of justice” zouden kunnen vallen gedaan in het openbaar, ook weer a-typisch.



bron

In de passage uit het Mueller rapport over de conclusie van “obstruction of justice” waren vooral de woorden “does not exonerate” een trigger. Behalve het uitgangspunt presumption of innocence waarop het Amerikaanse strafrecht is gebaseerd is echter het belangrijkste uit dit stukje “if”.



bron

Tegelijkertijd, als we vertrouwen hadden na een grondig onderzoek van de feiten dat de president duidelijk geen belemmering van de rechtsgang heeft begaan, zouden we zo stellen.

Dat grondig onderzoek is niet gebeurd, omdat de special counsel besloot geen traditionele strafrechtelijke oordeel (een aanklacht) te maken. De reden heb ik in een eerder bericht ingebracht. Vooral het dikgedrukte gedeelte is van toepassing op deze inbreng.

quote:
2s.gif Op donderdag 30 mei 2019 09:40 schreef dellipder het volgende:
Even een reminder:


[…] but I will say that when we met with him Deputy Attorney General Rosenstein and I met with him along with Edward O'Callahan who is the principal associate deputy on March 5th we specifically asked him about the OLC opinion and whether or not he was taking the position that he would have found a crime but for the existence of the OLC opinion and he made it very clear several times that that was not his position.

Wat in deze clip verteld wordt over de OLC eventjes daargelaten kan hieruit onttrokken en benadrukt worden dat het frame dat procureur-generaal William Barr een solistische exercitie heeft uitgevoerd niet berust op de werkelijkheid.
Edward O'Callahan en Rod Rosenstein maakten deel uit van het proces dat leidde naar de beslissing over de “obstruction of justice”-aspect van het sco-onderzoek.

Nadat Sally Yates op 30 januari 2017 als procureur-generaal werd ontslagen vanwege haar verzet tegen haar superieur, de president van de Verenigde Staten, en Jeff Sessions op 2 maart 2017 zichzelf verschoonde van de lopende Rusland-onderzoek werd Rosenstein hierover waarnemend procureur-generaal.
In deze hoedanigheid stelde hij 17 mei 2017 de special counsel in en was hij eindverantwoordelijke en toezichthouder over dit onderzoek.
Waarom nam Rosenstein dit besluit?

Waarom nam Rosenstein het besluit dat feitelijk ervoor zorgde dat het FBI-onderzoek van de auspiciën van de FBI werd weggehaald en onder de autoriteit van het ministerie van Justitie werd gebracht?
Dit had in elk geval niets te maken met de memo's van James Comey die hij via Daniel Richman naar The New York Times lekte ergens tussen 15 en 16 mei 2017.

Dit had alles te maken met Andrew McCabe (en zijn team met onder andere Peter Strzok en Lisa Page) die na het ontslag van James Comey op 9 mei 2017 een strafrechtelijk onderzoek instelde tegen de Amerikaanse president naar spionage en het belemmeren van de rechtsgang.
Het was McCabe die de “obstruction of justice”-zaak had geopend.

Dit is de achtergrond waartegen de commotie over de OLC moet worden afgezet.
Een gezamenlijk verklaring van de special counsel en de procureur-generaal is hierover uitgevaardigd:



Met andere woorden Robert Mueller zegt dat William Barr niet heeft gelogen en William Barr zegt dat Robert Mueller niet heeft gelogen.
Er zit en zat sowieso geen licht tussen wat Mueller en Barr hebben verklaard.
In essentie vertelde Mueller aan Barr dat als de feiten van deze zaak zo voor de hand liggend zouden zijn, zou hij de OLC buiten beschouwing laten, maar dat was niet in dit geval, dus koos hij ervoor om geen precedent te creëren in lang bestaand beleid.



In the future the facts of a case against a President might be such that a special counsel would recommend abandoning the OLC opinion, but this not such a case.

Eigenlijk, in de context waarin Barr de beslissing omschrijft om het aloude OLC-beleid niet te doorbreken, is de vraag waarom McCabe überhaupt een onderzoek naar het belemmeren van de rechtsgang opende zonder eerst het ministerie van Justitie te raadplegen.
In Jip en Janneke-taal; Robert Mueller koos om de OLC-richtlijnen te hanteren, omdat de feiten van de zaak het verlaten daarvan niet rechtvaardigden.
Mueller kon geen beslissing nemen over het gedeelte van het onderzoek betreffende het belemmeren van de rechtsgang, omdat de feiten daarover bij het openen daarvan al heel erg gebrekkig waren.
De special counsel zegt feitelijk, dat ze niet weten waarover McCabe het heeft en vervolgens hebben William Barr en Rod Rosenstein hun conclusie getrokken.

Resumé; Robert Mueller werd aangesteld, omdat Rosenstein vond dat McCabe losgeslagen en irrationeel was.
In feite is dit wat ook Mueller concludeerde, maar zijn bewoordingen maken het niet heel eenvoudig dit te ontwaren.

Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 24 maart 2020 @ 01:52:34 #57
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192239283
FARRELL: Spygate Could Make Watergate Look Like A Third-Rate Burglary

Opiniestuk van Chris Farrell (Judicial Watch) in de Daily Caller.

quote:
Hopefully the Durham investigation will reveal the true extent of the spying operation, and how many innocent Americans had their rights violated and their privacy compromised. Another important question yet to be resolved is when Spygate started. For example, George Papadopoulos was being targeted by foreign intelligence services like Australia, perhaps at Brennan’s behest, months before Donald Trump was the Republican nominee. This raises the question, were members of other then-still active Republican campaigns being targeted in this time frame as well? Was this part of a general push to begin weaving the Russian collusion story against any potential GOP 2016 nominee, and not just Trump? If the answer to that question is yes, then it will be clear that the entire enterprise was not an intelligence operation at all but a criminal political conspiracy of unprecedented scope and impact. It would indeed make Watergate look like a third-rate burglary.
2019: The Great Awakening
  dinsdag 31 maart 2020 @ 20:22:55 #58
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192378711
De inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie Micheal Horowitz heeft een nieuwe audit gedaan naar aanleiding van het december 2019 onderzoeksrapport waarin vier FISA-applicaties -één aanvraag en drie verlengingen- werden onderzocht tegen Carter Page over het FBI-onderzoek Crossfire Hurricane. In dit nieuwe rapport benadrukt Horowitz dat de FBI haar eigen beleid niet heeft gevolgd voor het opnieuw verifiëren van feitelijke beweringen die waren gedaan in de eerste aanvraag en die ook waren opgenomen in drie verlengingen.



Het onderzoek ontdekte dat alle 25 FISA-applicaties die werden beoordeeld fouten bevatten of onvoldoende ondersteunende feiten.



In andere woorden loog de FBI systematisch en pleegde ze fraude ten overstaan van de FISC. In plaats van een “normale” Title III-dagvaardingsbevel werden Amerikaanse staatsburgers bespioneerd via de Title I dat geldt voor terrorismeverdachten en buitenlanders. De applicaties om deze FISA te verkrijgen werden niet ondersteund door enig motivering.

Problems with FBI surveillance extended far beyond probe of Trump campaign, Justice Dept. inspector general says
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 31 maart 2020 @ 21:46:49 #59
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192380499
Verder blijft heel deze kwestie natuurlijk het grootste politieke schandaal uit de geschiedenis van de Verenigde Staten, ondanks de stelselmatige problemen binnen de FBI -die verder gaan dan alleen Donald Trump.

Ter herinnering...
quote:

FBI Lawyer Referred for Criminal Prosecution by Horowitz Was Primary FBI Attorney on Trump–Russia Case
Kevin Clinesmith sent multiple text messages showing strong anti-Trump bias, including 'Viva le resistance'


A former FBI attorney reportedly referred for criminal prosecution by Department of Justice Inspector General Michael Horowitz—for allegedly altering an email connected to the surveillance warrant on Trump campaign adviser Carter Page—was assigned in early 2017 as “the primary FBI attorney assigned” to the FBI’s counterintelligence investigation into alleged Russian election interference.

[...]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 31 maart 2020 @ 22:54:29 #60
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_192381689
Zal Clinesmith de schuld op zich nemen en alleen gaan brommen, of zal hij belastende verklaringen tegen anderen afleggen? Hopelijk krijgt die rat dezelfde behandeling als de slachtoffers van de corrupte justitiekliek, waaronder generaal Flynn en Roger Stone, die ze financieel kapotgeprocedeerd hebben.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  woensdag 1 april 2020 @ 13:44:36 #61
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192390558
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 22:54 schreef EdvandeBerg het volgende:
Zal Clinesmith de schuld op zich nemen en alleen gaan brommen, of zal hij belastende verklaringen tegen anderen afleggen? Hopelijk krijgt die rat dezelfde behandeling als de slachtoffers van de corrupte justitiekliek, waaronder generaal Flynn en Roger Stone, die ze financieel kapotgeprocedeerd hebben.
In relatie tot het FBI-onderzoek Crossfire Hurricane twee opmerkingen. Het onderzoek van de inspecteur-generaal Micheal Horowitz heeft geconcludeerd dat hierin op zijn minst 17 belangrijke fouten en weglatingen zijn gemaakt. Daarom is het hele FBI-team onderwerp van onderzoek via het ministerie van Justitie en de FBI (het onderzoek van openbaar aanklager John Durham en via OPR; dat is de afdeling Interne Zaken van Justitie).



bron


Belangrijk om in de context van het filmpje hierboven ook de verklaring van openbaar aanklager John Durham mee te wegen.



bron

En over Kevin Clinesmith het volgende; hij was onderdeel van het FBI Crossfire Hurricane team, dus nu ook onderwerp van onderzoek door Justitie en Interne zaken.
Daarnaast heeft de inspecteur-generaal overduidelijk voldoende bewijs weten te verzamelen om tegen Clinesmith een strafrechtelijk onderzoek aan te bevelen, vanwege het vervalsen van bewijsmateriaal. Dit gaat dus over de belangrijkste advocaat, helemaal bovenaan in de rangorde van FBI-team Crossfire Hurricane, die verdacht wordt een e-mail te hebben vervalst dat gebruikt werd om een fiat te krijgen van de rechtbank voor het afluisteren van Amerikaanse staatsburgers.

De laatste audit van de inspecteur-generaal, die nog niet is voltooid, maar waarvan de eerste onderzoekgegevens zo alarmerend zijn dat Horowitz een update openbaar heeft gemaakt, gaat over een veel langere periode dan het tijdbestek rondom de 2016 presidentsverkiezingen en de start van het presidentschap van Donald Trump. Er zijn FISA's onderzocht in de periode oktober 2014 en september 2019 en dan vooral gericht op de zogeheten Woodsprocedure. Deze audit was begonnen als gevolg van de fouten en weglatingen die waren gevonden in het onderzoek van de FISA's tegen Carter Page. Horowitz laat in een memo aan FBI-directeur Chirstopher Wray weten dat de Office of Inspector General geen vertrouwen heeft dat de FBI de Woodsprocedure heeft uitgevoerd volgens FBI-beleid of dat dit proces zo werkt zoals het bedoeld was om een nauwgezette nauwkeurig standaard voor FISA-applicaties te helpen bereiken. In deze audit heeft Horowitz en zijn team een steekproef gedaan van 29 FISA-applicaties over Amerikaanse staatsburgers die onderwerp waren van contraspionage- of contraterrorismeonderzoeken. In alle 29 applicaties vond de inspecteur-generaal problemen met de onderliggende documentatie. In vier gevallen kon de inspecteur-generaal de Woods-documentatie niet beoordelen, omdat die er niet was en in drie van die vier gevallen wist de FBI niet of de onderliggende documentatie (dat betekent de motivering voor de aanvraag van het afluisteren) bestond. En voor de overige 25 applicaties ontdekte Horowitz dat alle 25 overduidelijke fouten of onvoldoende ondersteunende feiten bevatten.

Dan is de voor de hand liggende vraag of dat er iemand hiervoor wordt gearresteerd, berecht of zoiets dergelijks, maar dat is nu moeilijk te zeggen, omdat het hier een lopend onderzoek betreft. Procureur-generaal William Barr heeft gesuggereerd dat het onderzoek naar het Rusland-onderzoek aan het einde van de lente en begin van de zomer afgerond kan zijn. Daarmee moet je het voorlopig mee doen.
Ik wil je wel helpen herinneren waar heel deze kwestie vandaan is gekomen. Het eerste deel van deze reeks heb ik gestart halverwege januari 2018. Toen was er al ruim driekwart jaar Russia collusion delusion hysterie, waarbij #resistance en de anti-Trumpers ervan overtuigd waren dat Donald Trump uit het Witte Huis gesleept zou gaan worden, omdat zijn presidentsschap illegitiem zou zijn. Vooral rondom de berichtgeving van de Trump-tower meeting was er bij hen de overtuiging dat Trump de kerst van 2017 niet zou halen. Ondertussen is wat hier besproken is uitgekomen. Het Steele dossier was complete BS en werd gebruikt om FISA's zeker te stellen. De Woods-procedure werd daarbij niet nagekomen. Er zijn inmiddels twee van de vier FISA-applicaties tegen Carter Page illegaal bevonden door de FISC-rechtbank. Ontlastend bewijsmateriaal werd door de FBI achtergehouden, er werd bewijsmateriaal door hen vervalst en de rechtbank werd misleid. Kort gezegd hier werd (en wordt nog steeds) besproken dat de Russia collusion delusion een hoax was, terwijl anderen het toen nog hadden over Micheal Avenatti, Stormy Daniels en Micheal Cohen went to Prague. Dit valt goed te zien in de bijdragen van sommige users in vooral de eerste delen van deze reeks, maar dit terzijde.
Het heeft in mijn optiek weinig zin om te speculeren over arrestaties. Deze kwestie is in dezelfde orde van rubriek als witteboordencriminaliteit, dus het is vrij ingewikkeld een zaak rond te krijgen. Dit heeft tijd nodig en niet de "short cuts" die het team van Crossfire Hurricane hebben genomen. Dat er nu nog niemand is gearresteerd wil niet zeggen dat dit uitgesloten is, maar feitelijk kan hierover pas iets zinnigs gezegd worden nadat het onderzoek naar het Rusland-onderzoek is afgerond.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 02-04-2020 10:49:56 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 2 april 2020 @ 15:09:48 #62
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_192412004
Schiff en zijn handlangers gaan weer een commissie optuigen voor een nieuwe poging Trump een oor aan te naaien:

https://thehill.com/homen(...)commission-to-review

https://www.washingtonpos(...)8136c1a6d_story.html
Scratch a liberal and you will find a fascist
  zaterdag 4 april 2020 @ 16:31:12 #63
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192448746
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 15:09 schreef EdvandeBerg het volgende:
Schiff en zijn handlangers gaan weer een commissie optuigen voor een nieuwe poging Trump een oor aan te naaien:

https://thehill.com/homen(...)commission-to-review

https://www.washingtonpos(...)8136c1a6d_story.html
Prima, toch?
Dit is hun enige modus operandi. Ze gaan gewoon door om de kiezers zo duidelijk mogelijk te laten zien wat hun prioriteiten zijn en wat ze zullen doen met de controle over het Huis als ze die controle behouden na de volgende verkiezingen.
De voorzitter alleen al, Jim Clyburn en zijn gevolg doet de campagne van Biden en zijn super PAC. bron
Natuurlijk heeft dat geen helemaal invloed op belangrijke beslissingen van dit comité.
En een terechte opmerking is hoeveel van de activiteiten van dit comité een legitiem toezicht op de uitgaven van $ 2T zullen zijn en hoeveel zal dit vervolg zoveel van de get-Trump-campagne van Democrats zijn?
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zaterdag 4 april 2020 @ 17:31:42 #64
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192449482
Ondanks het Coronavirus gaat het Durham-Barr-onderzoek, het onderzoek over het Russia collusion delusion hoax, gewoon verder.

quote:
Investigation Into Origins of Trump-Russia Probe Continues Despite Coronavirus
Connecticut U.S. attorney leading investigation began CIA and other interviews earlier this year


Investigators examining the beginnings of the 2016 probe of possible links between the Trump campaign and Russian election interference are pushing to complete their inquiry despite the coronavirus pandemic.

The former U.K. Ambassador to Russia, Sir Andrew Wood, who in 2016 alerted the late Republican Sen. John McCain about related allegations, said he had been contacted in connection with the probe. “My answer to an enquiry by email from a member of the team about 2016 some weeks ago was that I had nothing to add to what was already on the public record,” Mr. Wood said in an email on Thursday, declining further comment.

The investigators, led by Connecticut U.S. Attorney John Durham, were refused by British authorities earlier this year when they requested an interview—outside formal, more time-consuming channels—with former British spy Christopher Steele, according to people familiar with the matter. Mr. Steele had compiled the related allegations, some of which were salacious and have since been dismissed, in a dossier.

Mr. Durham was tapped last year by Attorney General William Barr to conduct the review. The probe, according to people familiar with it, is proceeding on multiple fronts, examining the initial surfacing of the allegations in 2016 as well as a separate 2017 U.S. intelligence report that concluded Moscow interfered in the presidential election in part to help then-candidate Donald Trump.

Mr. Durham’s team began interviews earlier this year at the Central Intelligence Agency, according to people familiar with the process. It has focused on people who are or were working at the National Intelligence Council, a unit of the Director of National Intelligence’s office that coordinated the U.S. intelligence community’s assessment of Russia’s 2016 election interference, as well as on individuals at other agencies whose work fed into that assessment, one official said.

Increasingly, investigators are focused on former CIA Director John Brennan, examining whether he pushed for a blunter assessment about Russia’s motivations than others in the intelligence community felt was warranted, people familiar with the matter said.

A spokesman for Mr. Brennan declined to comment, as did a spokesman for Mr. Durham. In an interview last month Mr. Barr said only that Mr. Durham and his team were “making good progress on a lot of fronts.”

That focus has heightened tensions between investigators and U.S. intelligence officials. “There was no political interference” by Mr. Brennan or anyone else, said a former senior intelligence official involved in preparing the report. A 2004 intelligence overhaul that added new procedures to “tease out and highlight” analysts’ differences—meant to address failures that occurred in assessing Iraq’s weapons-of-mass-destruction programs in the early 2000s—“worked perfectly,” the official said. A U.S. official familiar with the Durham review and with the compilation of the report, made public in January 2017, agreed, stressing that its conclusions have held up under scrutiny from lawmakers and intelligence agencies’ own internal reviews in the more than three years since it was published.

At least one former CIA official has been seeking to hire a lawyer in recent weeks in connection with the inquiry, some of the people said.

Mr. Trump has long feuded with Mr. Brennan, who has been highly critical of the president since leaving office in January 2017. In 2018, the president said he was revoking the former CIA chief’s security clearance.

Interviews of National Intelligence Council personnel and others have been aboveboard and “not adversarial,” focusing on how the assessment was put together and the differing viewpoints, according to the official who spoke about them.

The additional outreach for interviews on various fronts represents an acceleration in Mr. Durham’s nearly yearlong inquiry. Mr. Barr has said he would like to reach conclusions by the summer.

Mr. Durham drove to Washington last month from his home in Connecticut to keep the probe going full-bore when flights became scarce because of the coronavirus.

Intelligence agencies agreed in 2016 that Russia’s interference in the presidential election was aimed at hurting Democratic candidate Hillary Clinton and boosting President Trump’s election chances. The CIA and Federal Bureau of Investigation expressed high confidence in that assessment, while the National Security Agency had moderate confidence. Those disagreements have long been publicly known, and the Republican-led Senate Intelligence Committee said in 2018 that the conflict “appropriately represents analytic differences” between the agencies. The committee’s report also concluded the Russian efforts were meant to help Mr. Trump.

Part of the disagreement was over whether a source the CIA relied on in the intelligence assessment, who was close to the Kremlin, had specific knowledge that Mr. Putin wanted to help Mr. Trump, one person said. Mr. Durham’s team appears to be pressing people involved in that report on whether Mr. Brennan sought to steer the intelligence community agencies to sign on to a “high confidence” assessment, people familiar with the matter said.

It couldn’t be determined whether Mr. Durham has obtained evidence beyond that accessed by Senate investigators.

Special counsel Robert Mueller’s 2019 report said there were repeated contacts between Russia-linked entities and Trump campaign officials, but investigators didn’t establish that anyone affiliated with the GOP presidential campaign knowingly conspired with Russian interference efforts.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zaterdag 4 april 2020 @ 17:37:37 #65
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_192449559
Scratch a liberal and you will find a fascist
  zaterdag 4 april 2020 @ 17:57:04 #66
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192449815
quote:
Adam Schiff verbergt nog steeds de getuigenverklaring van inspecteur-generaal Micheal Atkinson.
Het is weer tijd voor de hashtag #releasethetranscript, maar de DNC mediacomplex heeft natuurlijk andere prioriteiten.
John Ratcliffe zaagde destijds hierop door. Goed luisteren!


Klinkt als onder ede liegen!

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 04-04-2020 23:46:46 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zaterdag 4 april 2020 @ 19:04:29 #67
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192450741
Naar aanleiding van opnieuw opgedoken bewijs van surveillance fouten heeft de FISC-rechtbank de FBI vrijdag de opdracht gegeven om 29 FISA-applicaties te onderzoeken om te bepalen of dat ze zo gebrekkig zijn dat dit heeft geleid naar ongepaste spionage van Amerikaanse staatsburgers.
Hoofdrechter van de FISC, James Boasberg, geeft de FBI tot 15 juni om deze beoordeling af te ronden als reactie op de memo van de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie Micheal Horowitz van eerder deze week. Horowitz vond 29 FISA-dagvaardingen om Amerikanen te bespioneren die verkeerde of niet-geverifieerde informatie bevatten en die in strijd is met de zogenaamde Woods-procedures van de FBI. Het bevel van de rechter eist dat de FBI bepaalt of de fouten zo belangrijk zijn dat het rechtvaardigt de al goedgekeurde dagvaardingen alsnog af te wijzen.
Het ministerie van Justitie heeft inmiddels twee van de vier FISA-dagvaardingen die in het Russia collusion delusion onderzoek tegen Carter Page werden uitgevaardigd ingetrokken, nadat de inspecteur-generaal had vastgesteld dat ze 17 ernstige fouten bevatten, waaronder vervalste informatie en niet bevestigd bewijs. De FBI is verplicht in FISA-applicaties alleen geverifieerd bewijsmateriaal in te brengen om een verzoek te ondersteunen.
Het bevel van de FISC-rechter is een nieuwe ontwikkeling en nog eens een goed voorbeeld van een aanpak die langzaam de informatie uit de beerput haalt en die vervolgens op haar beurt rechtvaardiging geeft weer dieper te graven.
De rechtbank gelast de FBI om de 29 doelen en hun dossiers te identificeren. Dit betekent dat de rechtbank de namen krijgt van de zaken die de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie moest onderzoeken. Inclusief het vermelden van de namen van de mensen waar hun de Woods-documentatie in hun dossiers ontbreekt.



De FBI moet ook van de FISC-rechter alle 29 FISA-applicaties onderzoeken op valse verklaringen en weglatingen. De vier FISA waarvan de Woods-documentatie helemaal ontbreekt, hebben hierbij voorrang.



De FBI moet uiterlijk op 15 juni 2020 een rapport met haar bevindingen over de valse verklaringen en weglatingen indienen. Als de FBI een afwijking niet belangrijk vindt (dat de afwijking dus niet de probable cause ondermijnt van de dagvaarding), dan moet het de rechtbank in een schriftelijke motivatie toelichten waarom zij vindt dat het niet belangrijk is.



Elke 2 maanden na 15 juni moeten FBI verslag uitbrengen welke vooruitgang ze heeft geboekt om Woods-documentatie te verklaren en te verantwoorden van elke FISA-applicatie vanaf januari 2015. Dit is belangrijk, omdat dit de gehele periode van de Spygate- en de Coupe-affaire omhelst.



Tegen 22 mei 2020 moet de FBI een rapportage uitbrengen over haar implementatieplannen voor alle hervormingen die zijn voorgesteld en aangeboden tijdens de laatste 4 maanden van dit proces van de niet-nalevingsbeoordeling van FISA-applicaties.


De pessimisten die denken dat er niets gebeurt, omdat niemand wordt gearresteerd wijzen feitelijk alle gerechtelijke bevelen en uitspraken van de afgelopen maanden af.
Nogmaals, dit is de manier waarop je bewijs verzamelt, een zaak opbouwt en rechtvaardiging hebt om dieper te graven. Niet de “short cuts” die het team van Crossfire Hurricane heeft genomen waardoor hun hele zaak onderuit ligt.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 04-04-2020 20:22:11 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zondag 5 april 2020 @ 00:06:36 #68
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192455815
The FBI Can’t Be Trusted With the Surveillance of Americans (Bloomberg)

quote:
For years, we civil libertarians were told that our concerns about the secret court that oversees the FBI’s applications to monitor U.S. citizens were overblown. So what if the Foreign Intelligence Surveillance Court approved more than 99% of all applications. The bureau and Justice Department must follow an onerous process, we were assured, that protects innocent citizens from being snooped on by their government.

Those assurances, as it turns out, were not very reliable. On Tuesday, the Justice Department Inspector General Michael Horowitz issued a new report that found systematic errors of fact in the FBI’s applications for warrants under the Foreign Intelligence Surveillance Act. The memo does not speak to the materiality or significance of those errors — but they are startling nonetheless.
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 09:34:36 #69
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192458476
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 12:56 schreef EdvandeBerg het volgende:
Interessant youtube filmpje van Millennial Millie.


Michael Glennon heeft hier een boek over geschreven. Hij vroeg zich af hoe het kwam dat bij het komen en gaan van verschillende presidenten een kern van het beleid steeds ongewijzigd bleef. Buitenlandse oorlogen, regime change, de steeds verder groeiende macht van de veiligheidsdiensten en de 'surveillance' van de eigen burger en die in andere landen.
Analyse laat ook zien dat de media grotendeels het beleid van de regering bepaald.

Bij Trump kreeg de media haar zin niet.. en dat hebben ze laten merken. De media blijft de ware machthebber.
  zondag 5 april 2020 @ 10:59:53 #70
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192459285
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 09:34 schreef borealist het volgende:

[..]

Analyse laat ook zien dat de media grotendeels het beleid van de regering bepaald.

Bij Trump kreeg de media haar zin niet.. en dat hebben ze laten merken. De media blijft de ware machthebber.
Je bedoelt dus dat ze in die positie zullen blijven? Steeds meer mensen worden wakker en beginnen de media door te krijgen, ik merk dat duidelijk om mij heen.
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 12:48:06 #71
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192460769
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 10:59 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Je bedoelt dus dat ze in die positie zullen blijven? Steeds meer mensen worden wakker en beginnen de media door te krijgen, ik merk dat duidelijk om mij heen.
De media is oppermachtig, verzet is zinloos. De pen is machtiger dan het zwaard, en wie leeft bij het zwaard zal sterven door het zwaard. Je moet je dus gaan afvragen wat machtiger is dan de pen.
  zondag 5 april 2020 @ 12:49:36 #72
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192460794
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef borealist het volgende:

[..]

De media is oppermachtig, verzet is zinloos. De pen is machtiger dan het zwaard, en wie leeft bij het zwaard zal sterven door het zwaard. Je moet je dus gaan afvragen wat machtiger is dan de pen.
Altijd wel interessant om te zien, Google trends.

link

link
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 12:57:23 #73
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192460885
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:49 schreef MangoTree het volgende:
Altijd wel interessant om te zien, Google trends.
De Google search resultaten zijn al gemanipuleerd zo te zien door de deep state troll army.
  zondag 5 april 2020 @ 13:02:38 #74
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192460941
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:57 schreef borealist het volgende:

[..]

De Google search resultaten zijn al gemanipuleerd zo te zien door de deep state troll army.
Heerlijk dit.
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 13:27:47 #75
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_192461225
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 10:59 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Je bedoelt dus dat ze in die positie zullen blijven? Steeds meer mensen worden wakker en beginnen de media door te krijgen, ik merk dat duidelijk om mij heen.
He he, eindelijk begint jouw omgeving de media door te krijgen. Op school wordt het je al uitgelegd, maar misschien waren ze er op dat moment niet.

Fijn dat je eindelijk begrijpt wat de taak van de media is.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zondag 5 april 2020 @ 13:30:29 #76
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192461258
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 13:27 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

He he, eindelijk begint jouw omgeving de media door te krijgen. Op school wordt het je al uitgelegd, maar misschien waren ze er op dat moment niet.

Fijn dat je eindelijk begrijpt wat de taak van de media is.
Haha, ik las paar dagen geleden weer een sterke van je: "Heb je zeker gelezen op facebook?".
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 16:41:26 #77
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192463848
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 13:02 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Heerlijk dit.
Deep State Troll Army, aka Antifa. 1% van de tijd rellen in de echte wereld, 99% van de tijd rellen online. Onduidelijk hoeveel geld ze krijgen. Ze zitten ook op fok.
  zondag 5 april 2020 @ 16:49:04 #78
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192463939
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef borealist het volgende:

[..]

De media is oppermachtig, verzet is zinloos. De pen is machtiger dan het zwaard, en wie leeft bij het zwaard zal sterven door het zwaard. Je moet je dus gaan afvragen wat machtiger is dan de pen.
Journalisten zijn gestopt zichzelf te beschouwen als personen die neutrale feiten vertellen. En dit komt door Ron Fournier die in 2008 het concept van accountability journalism introduceerde. In 2007-2008 heeft hij in de rol als hoofdredacteur van Associated Press (AP) in Washington richtlijnen ingevoerd dat verslaggevers vertelde om beide kanten van een belangrijk onderwerp te negeren en hun persoonlijke mening erbij te zetten in de verhalen die ze schreven.
Accountability journalism gaat over het verantwoordelijk houden van politici voor de persoonlijke conclusies van verslaggevers. Het gaat erom dat verslaggevers een onderwerp moeten benoemen zoals zij het zien en zich niet onderworpen voelen aan de noodzaak van een gelijke behandeling van alle kanten van een verhaal, wollige termen of vakjargon en de druk om de verklaringen van politici zomaar te accepteren.
Het zou niet erg zijn als een individuele krant ineens zou besluiten om niet meer neutraal nieuws te verslaan, maar opinies te drukken. Met internet is er de mogelijkheid te zoeken naar content dat dicht bij iemands wereldbeeld ligt. Het is wat anders voor de AP om standpunten in te nemen, omdat het min of meer een monopoliebron is geworden voor de belangrijkste nationale en internationale verhalen. De AP is een nieuwsservice die allerlei soorten inhoud levert aan duizenden kranten, radiostations, televisienetwerken en websites. bron De AP is de meest gebruikte nieuwsservice van alle nieuwsdiensten. Het wordt ook vaak gebruikt als een kostenefficiënt alternatief voor daadwerkelijk journalistieke werk.
Het concept van Fournier onderschreef dat verslaggevers verhalen moeten vormgeven voor het publiek om de status quo verantwoordelijk te kunnen houden. Het was hun publieke plicht om dit te doen. Het conventionele model dat beide kanten van het verhaal evenwaardig belicht, en de oude journalistieke ethiek waren zaken die verslaggevers zouden belemmeren om de waarheid te vertellen zoals zij het zien volgens Fournier. Omdat het overgrote deel van de verslaggevers “leftists” zijn worden natuurlijk alleen degenen die dat niet zijn ter verantwoording geroepen. Het is het op zijn kop zetten van een waardevol algemeen goed; nieuws.
Daarom zijn bijvoorbeeld Jim Acostta en Peter Alexander zo delusional. En daarom worden er zoveel leugens, verdraaiingen en misleidende verhalen gedrukt. Zij vertellen hun eigen waarheid. De waarheid zoals zij het zien. En ze zien zichzelf daarbij als helden; frontline hero's. Accountability Journalism heeft blootgelegd dat wat ze altijd al waren; politieke activisten vermomd als verslaggevers, die eindelijk verlost zijn van het juk, de repressieve cultuur van het oude model neutraliteit en objectiviteit.
Deze partijdigheid en de politieke agenda die ze nastreven zijn wat hen liet vallen voor de ruim twee jaar durende Russia collusion delusion hoax. Een onpartijdige, neutrale media die voor het printen hun eigen voorkeuren tegen het licht houden zouden nooit voor dit narratief zijn gevallen. Hetzelfde geldt voor de Jussie Smollett hoax, de Kavanaugh en Covington Kids debacle. Het laatste voorbeeld in dit rijtje van de partijdigheid van de media moest geschikt worden vanwege de gebrekkige verslaggeving en laster. Het model van Fournier is eigenlijk alleen maar levensvatbaar als het doel niet terug vecht en geen staat van dienst heeft.



Als de media niet verantwoordelijk kunnen omgaan met het geschreven woord is de kans groot dat mensen of beter gezegd slachtoffers hen aansprakelijk stellen. Ik zie de voorspelling van Donald Trump dat veel van deze media-outlets niet lang meer zullen bestaan dan ook niet als uitgesloten.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zondag 5 april 2020 @ 23:28:42 #79
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192470455
Even een reminder dat bij de 29 FISA-dagvaardingen die de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie heeft onderzocht geen enkele, zelfs niet één, de Woods-procedure op de correcte manier werd gevolgd.
De FISA-applicaties werden niet ondersteund met feiten, maar er werd gedaan als of de inhoud waar was om FISA-dagvaardingen te verkrijgen om daarmee Amerikaanse staatsburgers te bespioneren.

Dit is een schandaal van buitencategorie.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  maandag 6 april 2020 @ 00:53:53 #80
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192471302
CBS_Herridge twitterde op zondag 05-04-2020 om 23:53:28 #Ukraine Asked how many of the 29 FISAs reviewed by IG Horowitz, as part of the audit released last Tuesday, as well as the @carterwpage FISA warrants fell under the DOJ/NSD tenure of Michael Atkinson, OIG spox declined to comment beyond the publicly available reports. @CBSNews reageer retweet
Lol
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 7 april 2020 @ 18:57:13 #81
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192499709
Inmiddels is wel bekend, lijkt me dat Micheal Atkinson voordat hij inspecteur-generaal werd van de inlichtingengemeenschap sinds 2016 waarnemend adjunct assistent-procureur-generaal was en de hoofdjurist was van de National Security Division (NSD) van het ministerie van Justitie, onder Mary McCord die assistent-procureur-generaal was. In zijn laatste FISA-audit heeft de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie Micheal Horowitz opgetekend dat hij specifieke problemen heeft ontdekt met de zogenaamde accuracy reviews, beoordelingen die de nauwkeurigheid bepalen van FISA-applicaties die nodig zijn om een FISA-dagvaarding te verkrijgen om daarmee bepaalde doelen te bespioneren. Deze beoordelingen worden gedaan door de hoofdjurist van de NSD en de hoofdjurist van elke FBI-dependance. Horowitz heeft de rapporten van 42 accuracy reviews van de FISA-applicaties in de periode oktober 2014 tot en met september 2019 onderzocht; deze tijdspanne beslaat de periode dat Atkinson hoofdjurist was van de NSD. Uit dit onderzoek bleek dat bij alleen maar drie van de 42 accuracy reviews complete Woods-documentatie de FISA-applicatie ondersteunde.





Deze FISA-audit geeft feitelijk een evaluatie over de prestaties van hoofdjurist van de NSD. Er is in dit onderzoek een foutenpercentage van meer dan 93% vastgesteld waar Micheal Atkinson voor het controleren van de steekproef van de accuracy reviews volledig verantwoordelijk voor was. De conclusies uit deze audit is het bewijs dat de reden ondersteunt dat de Amerikaanse president Donald Trump geen vertrouwen heeft in de inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 9 april 2020 @ 10:37:23 #82
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192529698
George Papadopoulos heeft een klein beetje zijn naam gezuiverd. De terughoudendheid zit hem erin dat sowieso niemand uit de Trump-campagne op geen enkele moment in staat van beschuldiging is gesteld vanwege het zogenaamde hacken van de server van de DNC of het stelen van voor Hillary Clinton beschadigende informatie. Daarentegen heeft Papadopoulos juist wel heel veel moeite gestoken om banden op te zetten tussen Russen en de Trump campagne -waarin hij overigens faalde.

CBS_Herridge twitterde op donderdag 09-04-2020 om 04:38:15 SCOOP: #FISA CBS News has reviewed transcript of conversation between George Papadopoulos and a confidential source working for the FBI less than two weeks before 2016 presidential election, and has published key excerpts below. @CBSNews https://t.co/Bs628ah2iF reageer retweet

Former Trump campaign adviser denied campaign was involved in DNC hack in recorded conversation


Transcript

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 09-04-2020 17:16:46 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 9 april 2020 @ 15:38:03 #83
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192535127
Een trip down memory lane.

Op 22 juni 2017 las de toenmalige voorzitter van de senate Judiciary Committee Chuck Grassley een verklaring voor dat ging over het gebrek aan transparantie over mensen die onderwerp waren van het FBI Rusland-onderzoek. Uit deze verklaring kwam naar voren dat Chuck Schumer, Nancy Pelosi en de rest van de Gang of Eight niet later dan 17 maar 2017 wisten dat president Trump niet onderzocht werd door de FBI.

In March, then-FBI Director James Comey briefed Ranking Member Feinstein and me on the Russia investigation. This included telling us who was, and who was not, under investigation. After that meeting, I publicly called for Mr. Comey to tell the public what he had told us about whether President Trump was under investigation. The public had a right to know. Mr. Comey told me and other Congressional leaders that President Trump was not under investigation. He even told the President himself - repeatedly. But, Mr. Comey didn’t listen to my request for transparency. He didn’t listen to the President’s request. Only months later has the truth finally come out.
Well, what happened in the meantime? What happened because Mr. Comey refused to tell the American people that the President wasn’t under investigation?
The short answer is: media hysteria.
Countless media articles falsely claimed the President was under investigation for colluding with Russia. And, unfortunately, a number of our Democrat colleagues in the House and Senate played right along.
Over and over again, the media published selective leaks. They published classified half-truths. All this was used to make false allegations of sinister conduct by the President. And a lot of people believed it.
The intelligence community conducted an assessment of Russia’s efforts to interfere in the election. That assessment said one of Russia’s goals was to undermine public confidence in our democratic system. Because Mr. Comey refused to tell the public that the FBI was not investigating the President, conspiracy theories and wild speculation have run rampant about the election, the President, and Russia.


Met bewegend beeld:


Omdat de toenmalige FBI-directeur James Comey daarover niets openbaar wilde zeggen en omdat het leiderschap van de Democrats leugens verkocht ontstond er mediahysterie. In vele krantenartikelen en nog meer televisieprogramma's werden beschuldigingen en conspiracy theoriën geclaimd. En er waren veel mensen die de BS van de media geloofden. De inlichtingengemeenschap had in een rapport gesteld dat het doel van de Russen was het vertrouwen in het democratische proces te ondermijnen. Precies dat heeft het gebrek aan transparantie door onder andere Comey en Schumer ironisch genoeg teweeg gebracht.



bron
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 9 april 2020 @ 20:46:36 #84
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192542646
Ik heb in dit bericht de kwestie over obstruction of justice over het Rusland-onderzoek van de FBI toegelicht. Uitgangspunt daarin was het Mueller rapport. Ik heb aangegeven dat in het rapport werd gesteld dat dit geen typische belemmering van de rechtsgang zaak betrof, omdat het onderzoek meteen tegen constitutionele problemen aanliep zoals Article II, de autoriteit van een president en het feit dat als hoofd van de executive branche de president de middelen heeft om invloed uit te oefenen op werkwijzes en ondergeschikten.
In dit bericht ga ik wat meer in op de constitutionele problemen, omdat dit in relatie staat tot dat wat procureur-generaal William Barr op 1 mei 2019 voor de Senate Intelligence Committee zei.

But the point I was trying to make earlier is that in the situation of the president who has constitutional authority to supervise proceedings. If in fact a proceeding was not well-founded, if it was a groundless proceeding, if it was based on false allegations...the president does not have to sit there, constitutionally and allow it to run is course. The president could terminate that proceeding and it would not be a corrupt intent, because he was being falsely accused. And he would be worried about the impact on his administration. That's important because most of the obstruction...claims that are being made here or -or- episodes do involve the exercise of the presidents constitutional authority. And we now know that in fact he was falsely accused.


Met bewegende beelden:


Barr legt in deze videoclip uit wat de constitutionele bevoegdheden zijn van de president in relatie tot het FBI Rusland-onderzoek. Hij stelt dat de president het vrij staat om vergaande stappen te ondernemen, waaronder het stopzetten van het complete onderzoek van special counsel Robert Mueller, als hij vals beschuldigd zou worden en hij vindt dat de werkwijze van het onderzoek schadelijk zou kunnen zijn voor zijn regering. Inmiddels is de conclusie van de special counsel bekend dat er geen bewijs is voor collusion/conspiracy/samenzwering/coördinatie, dus dat dit nooit bestaan heeft. President Trump wist natuurlijk al dat hij zich daarmee niet inliet. In het uiterste geval zou een medewerker buiten zijn medeweten om hiermee te maken kunnen hebben. De president zelf werd valselijk beschuldigd en zou dus nooit onderwerp van een onderzoek mogen worden of van zijn constitutionele bevoegdheden. Met wat nu bekend is zou er geen corrupte opzet kunnen zijn als de president het besluit had genomen het special counsel onderzoek stop te zetten. Wat nu ook bekend is, is dat de belangrijkste reden voor president Trump om de FBI-directeur James Comey te ontslaan was dat hij de Senaat had ingelicht wie er onderwerp was van het FBI Rusland-onderzoek. Hem was ook persoonlijk meerdere keren verteld dat hij geen onderwerp was van het onderzoek, maar Comey bleef weigeren dit openbaar te erkennen. Met andere woorden met de uitleg van Barr kan het ontslag van Comey niet worden aangemerkt als corrupt. Het ontslag was altijd een compleet gerechtvaardigde uitoefening van de constitutionele autoriteit van de president.

En adjunct procureur-generaal Rod Rosenstein steunde Barr in het maken van deze beslissing. Rosenstein wist precies wat president Trump motiveerde om de FBI-directeur te ontslaan. Sterker nog Rosenstein heeft een aanbevelingsbrief voor het ontslag van de FBI-directeur aan het Witte Huis geschreven. Daarnaast werd hij door president Trump alle ruimte geboden om ongehinderd toezicht te kunnen houden op het onderzoek. Het was ook Rod Rosenstein die Robert Mueller aanstelde. Ik heb eerder in deze reeks ingebracht dat de noodzaak voor het aanstellen van Mueller was om het FBI-onderzoek uit de handen van de corrupte groep (Andrew McCabe, Peter Strzok, James Baker, Lisa Page, et cetera) te houden en onder de supervisie van het ministerie van Justitie te brengen. Bovendien is een special counsel onderzoek geen instrument om een onderzoek tegen een president te beschermen. Zulke onderzoeken zijn ontworpen tegen interne belangenconflicten en partijdigheid binnen de FBI en Justitie. Het idee dat Robert Mueller werd aangesteld, omdat president Trump James Comey had ontslagen is volkomen BS, maar ik vermoed dat de betrokkenen het narratief gunstig genoeg vonden om het niet tegen te spreken. Aan de ene kant liet het de Democrats doen geloven dat Mueller zou bewijzen wat hun overtuigingen waren, dus was er van hun kant geen tussenkomst in het werk van de special counsel. Aan de andere kant liet het corrupte kliekje van de FBI doen geloven dat hun inspanningen verdedigd zouden worden en dat ze veilig waren. Integendeel, dat het onderzoek naar de special counsel was verlegd maakte het voor Justitie mogelijk zich te richten op McCabe en zijn team zonder dat er belangenconflicten ontstonden met het Rusland-onderzoek.

President Trump wilde op zijn beurt een onderzoek dat compleet en correct zou worden afgerond, omdat hij, zoals hij zelf in onderstaande videoclip (laatste 30 seconden) aangeeft dat hij het juiste wil doen voor het Amerikaanse volk ongeacht of dit zou betekenen dat de duur van het onderzoek verlengd zou worden. Hij wilde het onomstotelijk bewezen hebben dat hij zich niet had ingelaten met collusion/conspiracy/samenzwering/coördinatie. En daarnaast zouden de bevindingen van Robert Mueller, dat de aantijgingen vals waren, een rechtvaardiging geven te onderzoeken waarom een FBI-onderzoek tegen een zittende president, dat in de Amerikaanse geschiedenis nog nooit was voorgevallen, zo uit de bocht kon vliegen. Het onderzoek was gebaseerd op iets dat niet bestond. Leugens, verzinsels en conspiracy theorieën betaald door de politieke opponent. Met frauduleuze FISA-dagvaardingen, het voorliegen en misleiden van de FISC-rechtbank, met een FBI-medewerker die bewijsmateriaal vervalste, het ongeautoriseerd bespioneren van talloze Amerikaanse staatsburgers, verachting van bestaande FBI policy, et cetera.
Het grootste politiek schandaal uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.



[ Bericht 2% gewijzigd door dellipder op 12-04-2020 01:24:34 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 9 april 2020 @ 22:32:24 #85
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192545179
"I think in the end, I will consider what is happening now to be one of my greatest achievements, exposing this corruption."




bron
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  vrijdag 10 april 2020 @ 23:40:25 #86
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192560805
Het onderzoek Crossfire Hurricane (CF) dat de FBI opende op 31 juli 2016 was een contra-inlichtingenonderzoek. Contra-inlichtingen is als activiteit kort gezegd contraspionage tegen spionage uit het buitenland om informatie, personen, programma's en dergelijke te beschermen. De FBI had met het openen van CF het doel om de verkiezingen te beschermen tegen buitenlandse beïnvloeding (althans in de officiële lezing). In de onderstaande videoclip zegt procureur-generaal William Barr dat als er zorgen over een illegale samenspanning tussen (leden van) de Trump-campagne met Russen waren geweest en men werkelijk geïnteresseerd was om de zaak snel tot de bodem uit te zoeken, het meest voor de hand liggend zou zijn geweest de leiderschap van de Trump-campagne in een zogenaamde defensive briefing op de hoogte te stellen. Uit het rapport van de inspecteur-generaal Micheal Horowitz van 19 december 2019 kan worden opgemaakt dat volgens de notities van Andrew McCabe James Comey aan hem had verteld dat president Obama had gezegd dat de FBI een defensive briefing zou moeten overwegen. (blz. 77) De FBI besloot echter de Trump-campagne geen defensive briefing te geven over de informatie afkomstig van Alexander Downer en door de regering gebruikt werd als basis om Crossfire Hurricane te openen. Wat er wel gebeurde was dat de FBI door de Office of the Director of National Intelligence (ODNI) (ODNI) werd uitgenodigd om een algemene security briefing te verrichten als onderdeel van de strategische inlichtingen briefing die standaard aan presidentskandidaten werd gegeven in de laatste fase van de verkiezingen. Deze briefing werd echter door de FBI gebruikt om informatie in te winnen dat zij later zou gebruiken in de vervolging van luitenant-generaal Micheal Flynn. Dit was een solistische actie van de FBI waarover ze het ministerie van Justitie en ODNI niet had ingelicht.
Als de FBI daadwerkelijk geïnteresseerd was om de verkiezingen te beschermen dan had ze een defensive briefing gegeven.



Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zaterdag 11 april 2020 @ 00:56:29 #87
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192561716
Openbaar aanklager John Durham, die belast is met het strafrechtelijk onderzoek van het FBI-onderzoek naar de campagne van president Donald Trump, is niet zozeer gericht op het uitbrengen van een rapport, maar zijn focus ligt op het opbouwen van een zaak tegen de betrokken mensen uit het FBI-team Crossfire Hurricane. Dit is wat procureur-generaal William Barr gisteren vertelde in een interview. Nog een aantal highlights zijn dat hij verontrustende signalen had gezien van Durham's onderzoek. Uit het bewijs blijkt dat hier niet alleen gaat om fouten of slordigheden, maar iets veel meer verontrustends. En dit gaat het ministerie van Justitie uitzoeken. Als met het bewijs vastgesteld kan worden dat mensen de wet hebben overtreden zullen ze worden vervolgd, aldus Barr. Hij vind het ook terecht dat president Trump gefrustreerd werd van het onderzoek. Wat hem is aangedaan is een van de grootste schandalen uit de geschiedenis van de Verenigde Staten; zonder enige juridische en legitieme basis. Het onderzoek richtte zich op de campagne van Trump, maar nog veel meer verontrustend op zijn presidentschap. En een serie van gebeurtenissen was ondermijnend voor zijn presidentschap of in elk geval het effect van het ondermijnen van het presidentschap, voegde Barr nog toe.

Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zondag 12 april 2020 @ 16:13:00 #88
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192582335
Opzienbarende onthullingen van enkele voetnoten, die tot voor kort als gevoelige informatie werden aangemerkt en waren geredigeerd, in het rapport van inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie Micheal Horowitz (IG-rapport), tonen aan dat een deel van de informatie die Christopher Steele in zijn dossier had opgenomen, Russische desinformatie was. In voetnoot 350 staat dat een FBI-analist van het Crossfire Hurricane team toegaf dat in Steele's Delta dossier regelmatige contacten tussen Steele met Russische oligarchen in 2015 waren genoteerd dat niet door het team van Crossfire Hurricane waren onderzocht.



Het vrijgegeven gedeelte van voetnoot 350 laat zien dat in het gedeelte dat ging over de Russische oligarchen geen groot vertrouwen was en er werd vastgesteld dat het hier potentieel ging over een Russische desinformatie campagne dat als doel had om de Amerikaanse buitenlandse betrekkingen af te kraken.
Vanwege een tweede rapport is de FBI zich ervan bewust geworden dat Russische desinformatie verantwoordelijk is voor de valse aantijgingen tegen Micheal Cohen en de zogenaamde Pee Pee tape (dat een compleet #fakenews verhaal bleek) van Donald Trump.



De assistent-directeur van de contra-inlichtingen divisie van de FBI, Bill Priestap, die de opening van Crossfire Hurricane goedkeurde, heeft aan de inspecteur-generaal verklaard dat hij zich niet kon herinneren dat er banden bestonden tussen Steele en Russische oligarchen en dat het redelijk was om te stellen dat de FBI de relatie tussen Steele met Oligarch 1 had moeten beoordelen.





Van Sergei Millian (Person 1) werd door de FBI in voetnoot 302 verondersteld dat hij een officier is van de Russische inlichtingendienst. Bovendien vertelde Bruce Ohr, die de hoogste juridische adviseur van de afdeling misdaad van het ministerie van Justitie was, eind december 2016 aan SSA 1 dat hij Glenn Simpson van Fusion GPS had ontmoet en dat volgens de inschatting van Simpson persoon 1 een RIS-agent (Russische inlichtingendienst) was die centraal stond bij benoemen van connecties tussen Donald Trump met Rusland.
Dit is ook een bevestiging dat Bruce Ohr Sergei Millian noemde tegen Joe Pientka.





Voetnoot 334 heeft een enorme onthulling. De “Primary Sub Source” (PSS) waarop Steele's hele dossier van afhing, vertelde de FBI dat hij/zij zijn/haar contacten niet zag als een netwerk van sub-bronnen.



Men zou hieruit kunnen opmaken dat Christopher Steele voor zijn dossier slechts een bron had die op zijn/haar beurt geen bronnen had, maar slechts kennissen die elkaar verhalen deelden onder het genot van drank.







Ook belangrijk om hierbij de opmerking te maken dat in de Executive Summary van het IG-rapport het als een feit wordt gepresenteerd dat de PSS zijn/haar netwerk van sub-bronnen gebruikte om informatie te verzamelen. Dit wordt echter direct tegengesproken door voetnoot 334 waar de PSS zelf zei dat hij/zij zijn/haar contacten niet zag als een netwerk van sub-bronnen.



Toen de FBI de PSS voor het eerst verhoorde in januari 2017 kwam ze erachter dat de PSS afstand nam van de claim de beschikking te hebben over een netwerk van sub-bronnen. Vervolgens werd in de tweede en derde vernieuwing van de FISA-applicatie door de FBI niets toegevoegd over het verhoor van de PSS, behalve dat er door de FBI werd gesteld dat “in een poging Steele's rapportage verder te bevestigen de PSS oprecht was en goed meewerkte”.



De informatie onder het zwart gemaakte gedeelte van voetnoot 342 is nog steeds niet vrijgegeven, maar uit de brief van assistent-procureur-generaal Stephen Boyd valt op te maken dat het verwijst naar informatie die is ontvangen door een lid van het Crossfire Hurricane-team over mogelijke eerdere pogingen van een buitenlandse regering om een bedrijf of individuen geassocieerd met Christopher Steele binnen te dringen en te onderzoeken.



bron

Een transparante overheid is correct. En met het vrijgeven van zwart gemaakte gedeelten uit het IG-rapport komt er steeds meer informatie beschikbaar. Echter de insteek van Russische desinformatie is uiterst verdacht, omdat de kans natuurlijk miniem is dat een onderzoek naar Russische “collusion” door Rusland is opgezet en tegelijkertijd onverschillig en consequent onder het tapijt wordt geveegd door de mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderzoek ervan. En wat is de reden om zulke cruciale informatie in voetnoten te zetten? Deze informatie zou het vertrekpunt van onderzoek moeten zijn, want dat de FBI en het team van special counsel Robert Mueller rapporten en bewijs hadden van een Russische desinformatiecampagne is nu bekend dat men dit wist. Echter door de vraag te negeren of Rusland zich bemoeide met de 2016 presidentsverkiezingen door desinformatie aan Christopher Steele te geven, leidde dit tot een onderzoek naar de Trump-campagne. Het is in elk geval niet erg ongeloofwaardig dat de FBI, de CIA, MI-6, John Brennan, James Clapper, Andrew McCabe en de complete groep van onderzoekers van special counsel Robert Mueller allemaal volledig hebben gemist dat wat ze aan het onderzoeken waren in feite Russische propaganda was. Het is namelijk bekend dat Christopher Steele ruim 17 jaar geen voet in Rusland had gezet en blijkbaar toch een manier had gevonden om een inlichtingendossier samen te stellen. Verder is bekend dat de vrouw van Bruce Ohr, Nellie Ohr een expert in Russische zaken is en werkte voor Glenn Simpson's Fusion GPS. In 2017 en 2018 werd er regelmatig geruchtmakende en opjuttende informatie gelekt naar de media dat meestal in het nadeel was van de Amerikaanse president en tegelijk de veronderstellingen van Christopher Steele kracht bijzette. CNN meldde in februari 2017 dat delen van het Steele dossier waren bevestigd. En The Washington Post berichtte over het bestaan van een FISA-dagvaarding met als doel “collusion theorie” te versterken.
ChuckRossDC twitterde op zaterdag 11-04-2020 om 18:30:05 CNN created a feedback loop based on spin from gov't sources who insisted that the FBI wouldn't have used the Steele dossier for FISA without first validating it. That faulty logic guided most Steele dossier analysis for the next 2 years. https://t.co/yhh9wpbXP5 https://t.co/3aTRhrdopI reageer retweet
De waarheid dat de informatie mogelijk Russische desinformatie was lekte wonderbaarlijk toevallig juist weer niet. Volgens oud FBI-directeur James Comey is de informatie dat de PSS het dossier in januari 2017 volledig ontkrachtte en andere voorbeelden van ontlastend bewijs op de een of andere manier nooit bij hem terechtgekomen. Dit betekent dat of de agenten van dit dossier bewust doorgingen met een neponderzoek en Comey te onwetend was om erachter te komen of hij wist dat er geen zaak was en hij vertelde de agenten dat ze verder moesten onderzoeken. Ik vermoed dat John Durham hierover uitsluitsel gaat geven.
De operatie rondom het geloofwaardig maken van het Steele dossier was het witwassen van deze informatie via het Congres (door John Brennan) en het ministerie van Buitenlandse Zaken (door Sydney Blumenthal en Cody Shearer) naar de FBI. Er werd veel inspanning geleverd de rapportage van Steele om te zetten in een volwaardige FBI-onderzoek. Tot slot waren de volgende personen en entiteiten betrokken bij en betaalden zij Christopher Steele; Oleg Deripaska, de DNC, de campagne van Hillary Clinton, Fusion GPS en de FBI. En dan is het officiële narratief dat het hier gaat over Russische desinformatie dat geloofd moet worden? Deze poging is te zwak als het wordt afgezet tegen de argumenten tegen en het ligt dan ook meer voor de hand dat dit als een mogelijkheid voor een cover story open zou laten mocht het ontdekt worden.

Linksom of rechtsom lijkt me dit aanzienlijk schadelijk voor de DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus. Als het waar is hebben Hillary Clinton en de DNC Russische propaganda gefinancierd, die het ministerie van Justitie van de Obama-regering heeft gebruikt tegen haar politieke tegenstander. Als het niet waar is heeft het ministerie van Justitie van de Obama-regering een desinformatie-hoax bedacht om een Russia collusion delusion conspiracy theorie te verspreiden.
En daaruit volgt dan de conclusie dat er beslist sprake was van Russische inmenging rondom de 2016 Amerikaanse presidentsverkiezingen. Alleen was dit niet de “Trump collusion” maar de “Witch Hunt”.

Footnotes in watchdog report indicate FBI knew of risk of Russian disinformation in Steele dossier

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 13-04-2020 14:49:29 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 16 april 2020 @ 20:02:54 #89
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192654164
De Office of the Director of National Intelligence (DNI) en het ministerie van Justitie hebben weer eerder zwartgemaakte voetnoten uit het rapport van de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie (OIG) van Micheal Horowitz vrijgegeven.
Ik heb deze voetnoten stuk voor stuk ontleed door een omschrijving, hier en daar aanvullende verwijzingen en foto's van elke voetnoot, zoals deze oorspronkelijk in het OIG-rapport wordt weergegeven, met daaronder de recent vrijgegeven voetnoot waar (gedeelten van) de redacties zijn weggehaald. In opeenvolgende berichten ga ik dit weergeven.

Voetnoot 17 laat zien dat Christopher Steele zegt dat de Britse overheid (MI6) toestemming gaf om met de OIG samen te werken.





De OIG heeft niet alle documenten en materialen onderzocht die onder de uitwerking van de FISA-dagvaarding vielen, laat voetnoot 21 zien.





De volgende voetnoot is nog steeds bijna volledig geredigeerd, maar laat zien dat FBI-agenten en -analisten 5 criteria gebruiken om bepaalde risico's en bruikbaarheid af te wegen. Omdat er nog steeds zoveel is zwart gemaakt is de context van deze informatie niet duidelijk.





Voetnoot 63 gaat over de Confidential Human Sources (CHS) operaties (CHS is een verbeus voor spion) die de nationale veiligheid betreffen en extraterritoriaal (dit wil zeggen buiten de plaatselijke jurisdictie vallen, meestal als resultaat van diplomatie) zijn. Deze operaties hebben volgens FBI-policy een hogere goedkeuring nodig.





Voetnoot 164 gaat over Jospeh Mifsud waarover George Papadopoulos in zijn verhoor aan het Congres had gesuggereerd dat hij een CHS was of onderdeel van een operatie van de FBI. De OIG onderzocht de database van de FBI en vond geen gegevens waaruit bleek dat Mifsud een CHS was of dat gesprekken van Mifsud met Papadopoulos deel uitmaakten van een FBI-operatie. De OIG vond ook geen informatie die voor Mifsud op de een of andere manier nadelig uitpakte.





Een leidinggevende inlichtingenofficial was aanwezig in een meeting op 27 juli 2016 (hoogstwaarschijnlijk in Londen) waar hem door de juridische attaché van de ambassade de informatie over George Papadopoulos van de Friendly Foreign Governement (FFG) werd verstrekt.





Voetnoot 205 is het bewijs dat Christopher Steele loog door te ontkennen dat hij dacht dat hij geen FBI CHS was, omdat de documenten die bij zijn FBI-uitbetalingen hoorden “CHS payment name” onderschrift hadden.





Een rapport dat door de Transnational Organized Crime Intelligence Unit (TOCIU) over tien Russische oligarchen was geschreven vermeldde dat tussen januari en mei 2015 vijf van hen hun tussenpersonen contact lieten opnemen met Steele. Dit was een inspanning van Steele om in contact te komen met Russische oligarchen. Handling Agent 1 (Mark Gaeta) was zich bewust van deze inspanningen en van de contacten.






Voetnoot 210 heeft geen wijzigingen dat nieuwe informatie oplevert.





Gevoelige verslaggeving uit juni 2017 heeft aangegeven dat een naaste van Russian Oligarch 1 (Oleg Deripaska) vanaf begin 2016 mogelijk op de hoogte was van het onderzoek van Christopher Steele.





Voetnoot 214 is een bevestiging dat geen van de bronnen uit Christopher Steele's netwerk afkomstig waren uit de tijd dat hij een actieve MI-6 agent was.





Voetnoot 242 heeft geen wijzigingen dat nieuwe informatie oplevert.





Voetnoot 244 heeft geen wijzigingen dat nieuwe informatie oplevert.



Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 16 april 2020 @ 20:28:27 #90
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192654697
Voetnoot 253 is een bevestiging dat Christopher Steele vanaf de meeting van begin oktober 2016 reageerde op het verzoek van de FBI voor informatie over de activiteiten van Carter Page door het verstrekken van zeven rapporten. Rapport 132, 137 en 139 zijn niet verschenen in het door Buzzfeed gepubliceerde artikel over het dossier. Rapport 139 gaat over Person 1, die hoogstwaarschijnlijk Sergei Millian is, suggereert dat Steele de FBI rapporten bleef verstrekken zelfs nadat hij was ontslagen als FBI CHS, omdat Sergei Millian pas in begin 2017 geïdentificeerd werden door de Wall Street Journal en ABC News.





Voetnoot 265 gaat over een FISA-verzoekformulier waarin de FBI Office of General Counsel (OGC) onder andere een feitelijke omschrijving gaf voor de vaststelling van probable cause en de zaken waarop het onderzoek zich richtte via de uitwerking van de FISA-surveillance.





Voetnoot 276 laat zien dat de FBI FISA-surveillance voor maandag 17 oktober (2016) actief wil hebben, vanwege zijn aankomende reis naar het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.





Adjunct-procureur-generaal Sally Yates stond achter haar goedkeuring van de FISA-applicatie; de toestemming voor overzeese surveillance. Ze vond het juridisch voldoende onderbouwd en had geen problemen met deze volgende onderzoeksfase.





Voetnoot 296 laat zien dat Christopher Steele zijn positie binnen de hiërarchie van MI6 bij de FBI aandikte.





Voetnoot 301 heeft geen wijzigingen dat nieuwe informatie oplevert. Source E en Person 1 zijn dezelfde persoon. Hoogstwaarschijnlijk is dit Sergei Millian. Uitsluitsel hierover is nog steeds geredigeerd.



Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 16 april 2020 @ 20:56:24 #91
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192655260
Voetnoot 302 heb ik in het dit bericht behandeld.





Voetnoot 303 gaat over een e-mail dat laat zien dat de advocaat van de afdeling Inlichtingen (OI) van de National Security Division van de FBI op de hoogte was van een openstaande zaak tegen Person 1. In de drie FISA-verlengingsapplicaties wordt dit feit niet vermeld. Volgens de OI-advocaat was de FBI niet zeker van de identiteit van person 1 en de mogelijkheid dat deze Source E zou kunnen zijn. Andere FBI-documenten schetsen een beeld dat er bij het team van Crossfire Hurricane altijd de veronderstelling was dat Source E Person 1 was.





Voetnoot 328 is een behoorlijke grote toegeving. De assistent-directeur van de contra-inlichtingen divisie van de FBI, Bill Priestap, die de opening van Crossfire Hurricane goedkeurde, heeft aan de inspecteur-generaal verklaard dat in een meeting in London met MI6 ook negatieve feedback werd gegeven over Steele's kritisch vermogen. Maar hij heeft mogelijk aan MI6 toegezegd om deze feedback over Steele niet te documenteren als voorwaarde voor het verkrijgen van de informatie.
De FBI heeft bewust niets negatiefs willen documenteren.





Voetnoot 334 heb ik in dit bericht behandeld.





Voetnoot 339 laat zien dat de beschuldiging over de meeting van Carter Page met Igor Sechin afkomstig was van een bron gelinkt aan de Russische geheime dienst.





Voetnoot 42 laat zien dat bij eind januari 2017 de FBI besefte dat de Russische geheime dienst mogelijk binnen was gedrongen in Christopher Steele's bedrijf Orbis (veel zwart gemaakte informatie) en alle openbaar beschikbare informatie erover onderzocht (weer veel zwart gemaakte informatie).
Een Amerikaans inlichtingenrapport van begin juni 2017 signaleerde dat twee personen gelinkt aan de Russische geheime dienst in begin juli 2016 op de hoogte waren van Steele's verkiezingsonderzoek. De mogelijkheid bestaat dat een van deze personen dezelfde persoon is die gelinkt werd aan Oligarch 1 (Oleg Derispaska) in voetnoot 211.





De FBI ontving in begin juni 2017 informatie dat onthulde (veel zwart gemaakte informatie) zakelijke en persoonlijke banden tussen sub-source met de Primary Sub Source (PSS) en een persoon uit de Russische regering in juni en juli 2016.
(Weer veel zwart gemaakte informatie) en de sub-source uitte sterke steun voor Hillary Clinton in de 2016 presidentsverkiezingen. De supervisor van de afdeling inlichtingenanalyse vertelde de OIG dat de FBI bij geen van de sub-sources van Steele surveillance monitoring had via sectie 702 (via de database van de NSA).



Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 16 april 2020 @ 21:21:36 #92
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192655737
In voetnoot 350 wordt omschreven dat in een rapport van 12 januari 2017, dat ging over Christopher Steele's rapportage over de activiteiten van Micheal Cohen, een overzicht van de onnauwkeurigheden was weergegeven en dat er geen groot vertrouwen was in dit deel van de rapportage. Een tweede rapport signaleerde een persoon genoemd in de rapportage van Steele die de weergave uit de rapportage ontkende en er werd beoordeeld dat de ontkenningen van deze persoon oprecht waren. Een rapport van 27 februari 2017 meldde dat aantijgingen in relatie tot de Pee Pee tape vals en een product van de Russische geheime dienst waren.





Voetnoot 354 bevat dezelfde informatie als voetnoot 21.





Voetnoot bevat 362 dezelfde informatie als voetnoot 293.





Voetnoot 365 omschrijft welke informatie de FBI voor de OI achterhield voor de eerste FISA-aanvraag.





Dana Boente verleende autorisatie voor overzeese FISA-surveillance tegen Carter Page.





Voetnoot 372 is het eerste directe bewijs dat FISA-materiaal na de tweede FISA-verlenging door de FISC-rechtbank als ongeldig/illegaal is verklaard.





Rod Rosenstein verleende autorisatie voor overzeese FISA-surveillance tegen Carter Page.





Voetnoot 379 omschrijft hoe de FBI bij fysieke onderzoekingen op 13 juli 2017 de gebruikelijke procedures niet heeft nageleefd. In strijd met deze zogenaamde minimization procedures zijn onder andere met een werktelefoon foto's genomen van bepaalde eigendommen. Pas twee jaar later heeft de FBI dit aan de FISC-rechtbank bekendbgemaakt.





Voetnoot 389 omschrijft dat vanwege verzoeken van het Congres bepaalde informatie geredigeerd moest worden. In relatie tot deze verzoeken gaf supervisor van Inlichtingenanalyse bij de advocaat van OGC aan dat in tegenstelling tot de vermelding in de FISA-aanvragen de PSS niet (zwart gemaakte informatie; meest voor de hand liggende: uit Rusland) en of door hem een correctie zou moeten worden aangebracht.






Voetnoot 464 geeft nagenoeg dezelfde informatie als voetnoot 164.





Voetnoot 475 heeft geen wijzigingen dat nieuwe informatie oplevert.





Voetnoot 484 geeft vergelijkbare informatie weer als voetnoot 164.





Voetnoot 526 geeft vergelijkbare informatie weer als voetnoot 63.





Report footnotes show FBI knew Russians had early knowledge of Steele material
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zondag 19 april 2020 @ 13:17:59 #93
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192698086
De voorzitter van de Senate Judiciary Committee, Lindsey Graham, heeft een reeks documenten vrijgegeven over het onderzoek naar FISA-misbruik. Enkele zaken die mij daaruit opvallen zal ik hier delen.

Allereerst een trip down memory lane.
De officiële FBI-lezing van de start van het onderzoek naar de Trump-campagne begon op 31 juli 2016 met campagnemedewerker George Papadopoulos die in een bar in Londen tegen de Australische oud-ambassadeur Alexander Downer in een dronken bui had verteld over “dirt” over Hillary Clinton.

How the Russia Inquiry Began: A Campaign Aide, Drinks and Talk of Political Dirt

Deze ontmoeting was tot stand gekomen nadat begin mei 2016 Papadopoulos benaderd werd door twee leden van de Defense Intelligence Agency (DIA) Terrence Dudley en Greg Baker, die werkten vanuit de Amerikaanse ambassade in Londen. Zij arrangeerde een meeting met hun Australische tegenhanger Erika Thompson. Thompson was een adviseur van Downer, die voor haar baas een meeting met Papadopoulos regelt op 10 mei 2016.
Nadat deze meeting heeft plaatsgevonden rapporteert Downer zijn gesprek met Papadopoulos naar de Australische regering. Dit is de specifieke verwijzing van de officiële start -volgens de FBI- op 31 juli 2016 van het contra-inlichtingenonderzoek Crossfire Hurricane.
Op 2 augustus gaan FBI-agent Peter Strzok met een andere FBI-agent naar Londen om met Downer het Papadopoulos gesprek te bespreken.
Wat nu ook bekend is, is dat voor hun onderzoek de FBI tegen de Trump-campagne meerdere zogenaamde Confidential Human Source (CHS) heeft ingezet. Dit zijn spionnen die opname-apparatuur bij zich dragen om gesprekken met bepaalde doelen op te nemen. De eerste naam die daaraan werd verbonden was Stefan Halper.
Halper werd in september 2016 ingezet tegen Papadopoulos samen met een vrouwelijke CHS, onder de alias Azra Turk, die zich voordeed als assistent van Halper.
Alle informatie over Papadopoulos die door de FBI met deze CHS-operatie werd verzameld werd gebruikt als aanvullende grond in de FISA-applicatie die gericht werd tegen Carter Page.



Deze extract hierboven van de Carter Page FISA (dit is de minder geredigeerde versie) en dan vooral de highlight “some kind of suggestion” laat duidelijk zien dat de basis waarop de beslissing werd genomen voor het openen van Crossfire Hurricane tegen een presidentiële campagne flinterdun was.
Ook het vrijgegeven transcript van het gesprek tussen Stefan Halper en George Papadopoulos laat zien dat Papadopoulos meerdere malen ontkent dat hij of iemand uit de Trump-campagne iets te maken hadden met een geheime samenwerking met Russen en hij geeft zelfs aan dat zulke activiteiten illegaal zijn en “a form of treason”. Dit ontlastende materiaal is typische informatie dat voor het verkrijgen van een FISA-dagvaarding moet worden meegenomen in de applicatie die aan de FISC-rechtbank wordt gepresenteerd om een dagvaarding voor het bespioneren van doelen te verkrijgen. In tegenstelling tot een normale rechtbank is een procedure voor deze rechtbank ex parte. De FBI is volgens eigen beleid, namelijk de Woods-procedure verplicht de FISC-rechtbank volledig in te lichten, dus ook voor een verdachte gunstig bewijs.
Voormalig voorzitter van de House Oversight Committee, Trey Gowdy, legt dit in het onderstaande filmpje van vorig jaar uit en vertelt dat hij transcripties had gezien die George Papadopoulos vrijpleitte.


In deze extracten staat CHS voor Confidential Human Source; in dit geval Stefan Halper en CT staat voor de operatienaam “Crossfire Typhoon” die door de FBI aan George Papadopoulos werd gehangen.








Gowdy vertelde in het filmpje van zojuist dat hij de transcripties van de Jeffrey Wiseman-operatie van de FBI had gezien en dat die transcripties Papadopoulos vrijpleiten. Dit was een operatie dat de FBI een paar weken nadat de FBI het FISA-bevel tegen Carter Page had verkregen uitvoerde. De CHS die nu werd gebruikt was een vriend van Papadopoulos. .










In relatie tot dit materiaal werd als argument ingebracht dat de ontkenningen van Papadopoulos geoefend en “scripted” waren, maar uit het gesprek valt op te maken dat hij deze CHS vertrouwt, gezien de context van de rest van het gesprek, waarin veel intieme persoonlijke details worden besproken tijdens een uitje in een casino. Niet alleen verklaart Papadopoulos dat hij en anderen niets te maken hebben met enige vorm van “collusion, hij dacht zelfs dat het naïef en hilarusche BS was om dit zelfs te suggereren.
Als Crossfire Hurricane een legitiem onderzoek was geweest hadden deze gesprekken meteen van de “collusion -invalshoek moeten leiden. Dat de FBI niet zo'n onderzoek verrichtte mag onderhand zonneklaar genoemd worden. De FBI liet deze secties van de transcripts uit de FISA-applicaties.

Former Trump campaign adviser denied campaign was involved in DNC hack in recorded conversation

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 19-04-2020 18:12:11 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zondag 19 april 2020 @ 23:31:25 #94
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192707068


Het vrijgeven van voetnoot 253 uit het rapport van de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie (OIG) onthult voor het eerst dat Christopher Steele rapport 137 schreef dat verwijst naar het Yahoo! News artikel van 23 september 2016, waarvan Steele zelf de bron was, geschreven door Micheal Isikoff. Het artikel was de eerste rapportage dat Carter Page onderwerp was van federaal onderzoek vanwege een reis naar Moskou dat hij twee manden eerder had ondernomen.

U.S. intel officials probe ties between Trump adviser and Kremlin

Het OIG-rapport heeft een achtergrond geschetst over het Yahoo! News verhaal waar het bevestigt dat de FBI op geen enkel moment aan Christopher Steele heeft gevraagd of hij de bron was van het artikel.



In plaats daarvan verzon de FBI hierover een verhaal, dat ze in de latere FISA-verlengingen niet corrigeerde.



Steele verklaarde tegen de OIG dat hij niet de bron is van het Yahoo! News artikel, omdat de meeting die hij had met journalisten “off the record” was.



Dit is een enigszins lachwekkende ontkenning, omdat inmiddels bekend is door een artikel waarin Micheal Isikoff zijn meeting met Steele beschreef dat Glenn Simpson zorgde dat de twee in contact kwamen met elkaar en dat Steele werd geïntroduceerd als een "geheime bron". Deze meeting werd gehouden in een restaurant in Washington D.C. waar een privéruimte was gehuurd op de eerste verdieping, zodat niemand hen kon zien. En het gesprek duurde ongeveer een uur.



bron

Deze informatie heeft de OIG alleen indirect vermeld in een voetnoot.



De FBI wist dat Steele de bron was voor het artikel, omdat in elk concept FISA-applicatie voor het eerste FISA-verzoekwerd vermeld dat Steele de bron was. Vanaf14 oktober 2016 veranderde dit toen de FBI deze verwijzing verwijderde.





Ergens in oktober wordt rapport 137 dor Steele naar de FBI verstuurd, waarin een referentie staat van het Yahoo! News artikel en de claim dat vanwege het blootstellen door berichtgeving over de Carter Page meeting met officials uit Moskou Igor Divyekin van baan moest veranderen. Als dit al waar zou zijn kwam dit door Steele zelf.

De OIG vond geen schriftelijk bewijs dat Christopher Steele door de FBI was bevraagd of hij de bron was van het Yahoo! News artikel of dat hij de FBI had verteld dat hij geen bron daarvan was. Het smoesje van de FBI dat het verhaal waarschijnlijk van Steele's zakenrelatie of advocatenkantoor afkomstig zou moeten zijn geweest was gebaseerd op niets. De OIG vond dat deze suggestie niet klopte en niet onderbouwd kon worden met juiste documentatie dat een fout is in de Woods-procedure. De FBI heeft niets aan Christopher Steele gevraagd, omdat ze het antwoord al wist. Ze wil het antwoord echter niet horen, zodat ze zijn dossier kunnen blijven gebruiken.



Samenvattend wat er heeft plaatsgevonden is dat Christopher Steele naar de media heeft gelekt, dat natuurlijk volledig in strijd was met zijn CHS-overeenkomst. De FBI communiceert geen lopende zaken naar de media. Dan ontvangt de FBI rapport 137 van Steele waarin feitelijk de consequenties van dit lekken worden vermeld. Vervolgens liegt FBI maandenlang tegen de FISC-rechtbank gelogen.

The Steele dossier just sustained another body blow. What do CNN and MSNBC have to say?
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  maandag 20 april 2020 @ 02:04:59 #95
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192707876
Dit doet er echt toe.

Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  maandag 20 april 2020 @ 11:32:15 #96
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_192712012


Papadapoulos zegt in de transcripts heel duidelijk dat hij zeker weet dat de Trump campagne niet samenwerkt met de Russen, omdat dat verraad zou zijn.

Maar als hij filisofeert over wie er dan achter het lekken van de DNC-files zit, wordt alles wat hij zegt over Seth Rich zwart gemaakt.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  maandag 20 april 2020 @ 14:19:53 #97
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192714949
Bij veel zaken is context belangrijk. De Russia collusion delusion hoax en het debacle van het Steele dossier werden niet gebruikt tijdens de verkiezingen. Er werden wat zaadjes geplant tijdens de campagne door wat media-artikelen en interviews, maar het opjutten en de hysterie dat Donald Trump een marionet van Vladimir Putin en de verkiezingsuitslag illegitiem zouden zijn ontstond pas na de publicatie van Buzzfeed en de kwestie Micheal Flynn. Toen FBI-directeur James Comey Mid Year Exam (FBI-onderzoek naar de e-mail kwestie van Hillary Clinton) heropende, zou de DNC en de Clinton-campagne kunnen pareren met het materiaal van Christopher Steele, dat ze hadden gefinancierd. Het Pee Pee gate materiaal zou dan bijvoorbeeld als beschuldiging de aandacht op zijn minst gedeeltelijk afleiden van Comey's actie en Hillary's vermeende misdrijven.

Wat steeds duidelijker wordt is dat dit plot helemaal niet bedoeld was om de verkiezingen te winnen of om een coup te plegen, maar dat het bedoeld was voor na de verkiezingen. Om de hele Russia collusion delusion hoax kans van slagen te bieden vereist het dat de coupplegers hun overheidsfuncties zouden behouden als Hillary Clinton had gewonnen. Dan zouden onder andere het dossier en de FISA's tegen Carter Page verdedigd en gerechtvaardigd kunnen worden door figuren als Andrew McCabe, Loretta Lynch, James Baker en de sub-sources van Christopher Steele. Dan was er niemand die iets anders kon bewijzen, want de informatie van de FISA's zou onder zwarte vlakken verdwijnen vanwege nationale veiligheid en bescherming van "sources and methods" en de inspecteur-generaal zou überhaupt niet zoveel gelegenheid geboden worden audits te verrichten.
Om enkele voorbeelden te noemen van schandalen dat uiteindelijk in de doofpot zijn beland Fast & Furious, Benghazi, Awan IT-scandal, et cetera. De DNC-mediacomplex heeft er een handige manier van gemaakt het publiek 24/7 te overspoelen met BS -kijk maar naar het Kavanaugh-debacle en de Jussie Smollett hoax- dat afwijking van het politiek-correcte narratief als een rechtse conspiracy theory zou worden bestempeld. De Republikeinse minderheid zou misschien criminal referrals naar het ministerie van Justitie versturen, maar deze zouden dan in een diepe la in vergetelheid verdwijnen.
Het plan om het verzonnen en gemanipuleerde “bewijs” van het Steele dossier te gebruiken was voor na de verkiezingen. Als verdediging tegen het illegaal bespioneren.

De beschuldigingen uit het dossier zouden na de verkiezingen tegen Donald Trump en zijn electoraat gebruikt worden om elk onderzoek naar Hillary Clinton en de Obama-regering te onderdrukken en onder het tapijt te vegen. Clinton kon namelijk toch niet verliezen? Dus het dossier hoefde niet voor de verkiezingen worden ingezet. Het plan was om admiraal Micheal Rogers en generaal Micheal Flynn te ruïneren, omdat zij in hun NSA- en DIA-hoedanigheid wisten dat er crimineel bespioneerd werd en overheidsinstrumenten werden gepolitiseerd.
Als Hillary Clinton in het Witte Huis zat, de 40 plus officials uit de FBI en DoJ die inmiddels ontslagen, demotie hebben gehad of ontslag hebben genomen nog allemaal op hun positie zouden zitten en de DNC-mediacomplex 24/7 de boel zouden opjutten dat Donald Trump een Russische marionet is, die een ziekelijke, perverse fetisjisme erop nahield, bondgenoot is met een generaal die een dubieuze loyaliteit met Turkije en Rusland heeft en een campagne heeft die samenwerkt met Rusland om de perverse uitingen van Trump stil te houden, hoeveel kans zou politieke tegenstand hiertegen hebben gehad?

De enige reden dat de Russai collusion delusion hoax werd ontrafeld en de coup mislukte is, omdat Donald Trump de verkiezingen won. De mensen die verantwoordelijk waren voor de hoax hebben de touwtjes -zoals de openbaar aanklagers en onderzoekers- niet meer in handen om bescherming te bieden. Robert Mueller kon het dossier niet gebruiken voor een coup, omdat alle coupplegers blootgesteld konden worden aan onderzoek en kruisverhoor.
Het tegengestelde gebeurt nu juist. Steeds meer informatie -zoals uit de FISA-aplicaties, het OIG-rapport en transcripties van spionage-acties- wordt de afgelopen weken en maanden vrijgegeven. De onthullingen geven een goede weergave dat de top van de FBI en DoJ van de vorige regering verschrikkelijk corrupt was, eigen beleidsregels en de eed van het ambt niet naleefde, burgerrechten op grove manier schond en loog, manipuleerde en misleidde alleen maar voor het behouden van macht. Werkelijk een grof schandaal.



[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 20-04-2020 15:05:28 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  maandag 20 april 2020 @ 14:49:53 #98
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192715483
Informatief artikel over de laatste vrijgegeven infromatie van de Senate Judiciary Committee over het FISA-misbruik en Russia collusion delusion hoax. De top van de FBI en de DoJ hebben actief met behulp van informatie dat gegereerd werd door mensen die betaald werden door de Hillary Clinton-campagne en de DNC Donald Trump en Trump-supporters willen ruïneren. Dat een deel Russische desinformatie was doet niets af aan het feit dat de FBI een houding had dat ze hiervan afwist en heel gewillig dit politiek wilde gebruiken. Nu steeds meer onthult wordt is het slappe excuus dat ze zijn misleid, maar dit is op geen enkele manier geloofwaardig. De toelichting hierover heb ik in dit bericht uiteen gezet.

quote:
7 Devastating Revelations About Crossfire Hurricane In New Releases

Late last week, Sen. Lindsey Graham announced a webpage dedicated to the Senate Judiciary Committee’s probe into the Crossfire Hurricane illicit investigation into the Donald Trump campaign. Graham’s staff uploaded the four Carter Page Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) applications, which were recently further declassified.

1. The FBI Always Intended to Spy on the Trump Campaign


When news first broke that the Obama administration had obtained a FISA order to surveil Page, Democrats and the left-leaning press argued the FBI’s surveillance of the former Trump foreign policy advisor didn’t constitute spying on the Trump campaign because the court-ordered surveillance didn’t begin until after Page had left the campaign.

“Conservatives tried to correct the record, noting that a Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) order gave the government access to Page’s past emails and other electronic communications with members of the Trump campaign, but the mainstream media ignored this reality.”

However, Inspector General Michael Horowitz’s report on FISA abuse later confirmed that, yes, “the FBI gathered substantial evidence of Page’s past electronic communications,” including multiple “emails between Page and members of the Donald J. Trump for President Campaign concerning campaign related matters.”

The recent declassifications of the FISA applications now expose a further reality: The FBI didn’t just seek access to past electronic communications with campaign members, the FBI believed Page would continue to communicate with the Trump campaign and sought the FISA court order to intercept those conversations.

While Page had announced he was “taking a leave of absence from his work with the campaign,” the first FISA application read, “because Page was one of the first identified foreign policy advisors for [Trump’s] campaign, the FBI believes that Page likely established close relationships with other members of [Trump’s campaign.]”

Accordingly, the FBI maintained in its initial FISA application that it “believes that Page likely established close relationships with other members of [Trump’s] campaign and likely would have continued to have access to members of [Trump’s] campaign, which he could exploit to attempt to exert influence on foreign policy matters, regardless of whatever formal role he played in the campaign.”

2. FBI Failed to Brief Trump About Its Page Suspicions

This newly declassified information highlights another huge impropriety in the FBI’s handling of Crossfire Hurricane: The FBI failed to provide the Trump campaign a defensive briefing about Page!

Here, it is helpful to remember what Counterintelligence Division Assistant Director E.W. “Bill” Priestap told the IG about why he opened the Crossfire Hurricane investigation instead of providing the Trump campaign a defensive briefing:

we provide defensive briefings when we obtain information indicating a foreign adversary is trying or will try to influence a specific U.S. person, and when there is no indication that the specific U.S. person could be working with the adversary. In regard to the information the [Friendly Foreign Government] provided us, we had no indication as to which person in the Trump campaign allegedly received the offer from the Russians. There was no specific U.S. person identified. We also had no indication, whatsoever, that the person affiliated with the Trump campaign had rejected the alleged offer from the Russians.

In fact, the information we received indicated that Papadopoulos told the [Friendly Foreign Government] he felt confident Mr. Trump would win the election, and Papadopoulos commented that the Clintons had a lot of baggage and that the Trump team had plenty of material to use in its campaign. While Papadopoulos didn’t say where the Trump team had received the ‘material,’ one could reasonably infer that some of the material might have come from the Russians.

Had we provided a defensive briefing to someone on the Trump campaign, we would have alerted the campaign to what we were looking into, and, if someone on the campaign was engaged with the Russians, he/she would very likely change his/her tactics and/or otherwise seek to cover-up his/her activities, thereby preventing us from finding the truth. On the other hand, if no one on the Trump campaign was working with the Russians, an investigation could prove that.


Andrew McCabe, President Obama’s former deputy director of the FBI, likewise told the IG “that he did not consider a defensive briefing as an alternative to opening a counterintelligence case” because, “based on the [Friendly Foreign Government] information, the FBI did not know if any member of the campaign was coordinating with Russia and that the FBI did not brief people who ‘could potentially be the subjects that you are investigating or looking for.’”

McCabe added that, “in a sensitive counterintelligence matter, it was essential to have a better understanding of what was occurring before taking an overt step such as providing a defensive briefing.” There are plenty of problems with Priestap and McCabe’s rationale, as well as the entire predicate for Crossfire Hurricane, but let’s take them at their word, and apply the same reasoning to Page.

More than three months had passed since the FBI received word from a “Friendly Foreign Government” that former Trump advisor George Papadopoulos had learned that Russia had “dirt” on Hillary. Since then, the FBI believed it had discovered the identity of the man engaging with the Russians—Page.

So convinced was the FBI that they had their man that agents swore out four FISA applications attesting that the FBI “believes that Russia’s efforts to influence U.S. policy were likely being coordinated between the [Russian Intelligence Service] and Page, and possible others.” The FBI further swore to the court that Page “was identified by source reporting as an intermediary with Russian leadership in ‘a well-developed conspiracy of co-operation’ to influence the 2016 U.S. Presidential election.”

So why didn’t the FBI provide the Trump campaign a defensive briefing about Page? Why didn’t the FBI warn Trump that it had evidence that Page was acting as an agent for Russia and that the campaign should be aware of that fact in communications with Page?

3. The FBI Spied on the Trump Administration

The FBI also failed to provide the Trump administration a defensive briefing concerning its belief that Russia sought to use Page’s connections with administration officials to influence America’s foreign policy. Instead, as the newly declassified information reveals, following Trump’s inauguration, the FBI sought to, and apparently succeeded in, intercepting communications between Page and members of the Trump administration.

In each renewal application, the FBI stated that “although the election has concluded, . . . the FBI believes the Russian Government will continue attempting to use U.S. based individuals, such as Page, to covertly influence U.S. foreign policy.” Then, after noting that “although Page no longer appears to be an advisor to the now President-elect” (and later “to the now President”), the FISA applications included several blacked-out sentences identified as FISA-acquired information.



The language and placement of these redactions suggest that the FISA surveillance captured communications between Page and members of the Trump transition team and administration.

Significantly, both the April 7, 2017 and the June 28, 2017, FISA renewal applications, after redacting “FISA-Acquired Information,” noted that “the FBI assesses that Page continues to have access to senior U.S. Government officials. Moreover, the FBI further assesses that Page is attempting to downplay his contacts with the Russian Government and to dispel the controversy surrounding him, so as to make him more viable as a foreign policy expert who will be in a position, due to his continued contacts with senior U.S. Government officials, to influence U.S. foreign policy towards Russia.”

These assertions raise significant questions and concerns. Who were these “senior U.S. Government officials”? Did the FBI intercept Page’s communications with Trump administration officials? And why would the FBI not provide President Trump a defensive briefing about Page and his supposed role as a Russian agent?



4. Rep. Adam Schiff Is a Rotten, No-Good, Two-Faced Liar

The latest declassifications also expose—yet again—that Rep. Adam Schiff (D-Calif.) lied about everything in his “response memo” to Rep. Devin Nunes’s (R-Calif.) memo on FISA abuse. The lawyer who tweets anonymously as Undercover Huber detailed the evidence in a must-read thread on Friday.

“DOJ cited multiple sources to support the case for surveilling Page—but made only narrow use of information from Steele’s sources about Page’s specific activities in 2016, chiefly his suspected July 2016 meeting in Moscow with Russian officials,” Schiff had claimed.



Not so, as “Undercover Huber” detailed. Rather, the FISA applications stated that “[Carter] Page…has been identified by source reporting as an intermediary with Russian leadership” in “a well-developed conspiracy of co-operation” to influence the 2016 election. And that language was lifted directly from the Steele dossier.



Schiff knew this. He also knew that with dueling memorandums, the press would 100 percent back the Democrat, and put Republican Nunes’s memorandum on FISA abuse down to politics.

Schiff was right. He just didn’t expect Trump to survive long enough for proof of his duplicity to come out. But luckily for Schiff, the press backs lying Democrats at the same rate.
5. FBI Relied Solely on Fake News to Support Portions of the FISA Applications

The additional FISA application declassifications reveal another disconcerting fact: The FBI relied completely on media reports that ended up being inaccurate to “assesses that, following Page’s meetings in Russia, Page helped influence [the Republican Party] and Trump’s campaign to alter their platforms to be more sympathetic to Russia.”

In the FISA applications, the FBI supported this “assessment” with summaries of the reporting by two “identified news organizations,” one a July 2016 article and the second an August 2016 article. While the FISA applications did not identify the articles, “one was apparently Josh Rogin’s Washington Post opinion article, which reported claims that Trump campaign members ‘worked behind the scenes to make sure [the GOP]’s platform would not call for giving weapons to Ukraine to fight Russian and rebel forces.’”

The second article was likely Michael Crowley’s Politico piece that “opined that while the reason for [Trump’s] shift [in Russian policy] was not clear, [Trump]’s more conciliatory words, which contradict [the GOP]’s official platform, follow [Trump]’s recent association with several people sympathetic to Russian influence in Ukraine, including foreign policy advisor Carter Page.”

With the additional declassifications, we now know that those news reports were the only “evidence” supporting the FBI’s assessment that Page influenced the Republican Party to “soften” the platform’s position on Russia. And the reporting was wrong—which is exactly why the FBI should never rely on a news report in a FISA application, much less rely solely on such reporting.

6. The Special Counsel Pushed Pathetic Intel Too

In May of 2017, Robert Mueller assumed leadership of the Russia collusion investigation, but nothing changed: The FBI continued to push nonsense to the FISA court. However, instead of presenting media reports as proof, the special counsel’s team pushed rumors.

Specifically, as the newly declassified FISA application dated June 28, 2017 reveals, the FBI informed the FISA court that it “believes it has obtained additional information consistent with the above-described reporting from Sub-Source that Page met with Sechin while Page was in Moscow in July 2016.”

The FBI then noted that in June 2017, agents had interviewed an individual whose name remains redacted. That individual told the FBI that he “recalled an instance where Page was picked-up in a chauffeured car and that it was rumored at that time that Page had met with Igor Sechin.” Yes, that’s right—rumor.

7. Oh, the Sweet Irony

The final take-away from the newly declassified portion of the FISA applications reveals just how tone-deaf and oblivious the FBI agents involved in Crossfire Hurricane were. In the final application, the FBI “notes that Pages continues to be active in meeting with media outlets . . . to refute claims of his involvement with Russian Government efforts to influence the 2016 U.S. Presidential election.”

“This approach is important,” the FBI posits, “because, from the Russian Government’s point-of-view, it continues to keep the controversy of the election in front of the American and world media, which has the effect of undermining the integrity of the U.S. electoral process and weakening the effectiveness of the current U.S. Administration” (emphasis added).

As the kids would say, “I can’t even.”

Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 21 april 2020 @ 20:01:10 #99
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192739610
Voormalig waarnemend procureur-generaal Matt Withaker legt nog eens uit -heb ik eerder in dit bericht en in dit bericht behandeld- waarom de special counsel Robert Mueller door adjunct procureur-generaal Rod Rosenstein werd benoemd.

“And ultimately what happened and why Mueller was appointed was because Andrew McCabe made President Trump a target of a criminal investigation”

Met bewegende beelden:


Nadat president Trump FBI-directeur James Comey op 9 mei 2017 na een aanbevelingsbrief van Rosenstein had ontslagen getuigde twee dagen later op 11 mei waarnemend FBI-directeur Andrew McCabe voor de Senate Intelligence Committee.
McCabe verdedigde zijn oud-baas en ging ermee akkoord dat hij het comité zou inlichten als iets ondernomen zou worden dat het FBI-onderzoek naar banden tussen Russen met de Trump-campagne zou hinderen. Daarnaast verklaarde McCabe dat er tot nog toe geen poging was gedaan het onderzoek te belemmeren. Met andere woorden zag McCabe geen bewijs van rechtsbelemmering door president Trump of van iemand uit zijn kabinet.

“No effort to impede our investigation to date.”

Met bewegende beelden:


Onder James Comey was dit onderzoek, met de operatienaam Crossfire Hurricane, gestart op 31 juli 2016 en het richtte zich op banden tussen Russen met de Trump-campagne. Onder Comey's leiding was de president geen onderwerp van dit onderzoek. Dit is bekend toen Comey voor de Senate Intelligence Committee op 7 juni 2017 getuigde dat hij persoonlijke memo's bijhield om gesprekken met de president in herinnering te houden. Deze memo's -waarvan de laatste uit deze reeks gedateerd was op 30 maart 2017- waren door het ministerie van Justitie naar het Congres gebracht waarna ze naar de pers werden gelekt.







bron

In de dagen na het ontslag van James Comey probeerde de FBI dat inmiddels onder het gezag viel van Andrew McCabe, opnieuw contact te leggen met de auteur van het Steele-dossier Christopher Steele. Vanwege het lekken naar de media en daarmee het schenden van zijn overeenkomst als Confidential Human Source voor de FBI werd Steele eerder op 1 november 2016 ontslagen.
Leidinggevend juridische adviseur Bruce Ohr, die werkte op het ministerie van Justitie bleef nog een jaar geregeld met Steele in contact tot november 2017. Ohr kreeg in deze periode een FBI-agent, genaamd Joe Pientka, toegewezen die als tussenpersoon zou dienen. Ohr bracht al zijn communicatie met Steele en Glenn Simpson (die eigenaar was van het opposition research bedrijf Fusion GPS, dat door de Hillary Clinton campagne en de DNC was ingehuurd om Donald Trump te onderzoeken) over naar Pientka. Die gaf vervolgens de informatie vervolgens aan Peter Strzok, die de leiding had over Crossfire Hurricane.
Andrew McCabe probeerde na het ontslag van James Comey weer in contact te komen met Christopher Steele. Deze kwestie werd tijdens de getuigenis van Ohr voor de House Judiciary Committee op 28 augustus 2018 besproken tijdens het bespreken van enkele sms-berichten tussen Ohr en Steele.







bron

Het ontslag van James Comey op 9 mei 2017 lijkt de trigger te zijn geweest dat de FBI ertoe bracht het contact met Christopher Steele via Ohr te herstellen. Op de ochtend van 16 mei 2017 zou de adjunct procureur-generaal Rod Rosenstein naar verluidt hebben voorgesteld om in het geheim gesprekken van president Trump op te nemen. Dit werd bericht door The New York Times die informatie uit memo's van McCabe als bronmateriaal gebruikte.
Door een verleende FOIA-verzoek van Judicial Watch is de inhoud van deze memo's bekend (hieronder een extract van de memo):



bron

Na de publicatie van The New York Times artikel legde Rosenstein onmiddellijk een verklaring af waarin de beschuldigingen werden ontkend.

jimsciutto twitterde op donderdag 14-02-2019 om 15:42:12 New: Justice Department spokesperson says Rosenstein denies McCabe’s account of a discussion of invoking the 25th amendment as “inaccurate and factually incorrect.” Via @LauraAJarrett https://t.co/1B4qjbfX4A reageer retweet


Het is overduidelijk dat McCabe een onderzoek belemmering van de rechtsgang tegen president Trump heeft geopend en vervolgens hem probeerde een officieel doelwit te maken van het contraspionage-onderzoek Crossfire Hurricane op het moment dat hij bij de FBI de touwtjes in handen had gekregen na het ontslag van James Comey. Dit deed hij met bewijsmateriaal dat in januari 2017 door zijn eigen samengestelde team grondig volledig debunked was. Dit is bekend uit het rapport van de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie Micheal Horowitz.



bron

En dit is exact de reden dat procureur-generaal William Barr zegt dat hij het nog erger vindt wat er na de 2016 presidentsverkiezingen is gebeurd.


De echte reden waarom Robert Mueller als special counsel werd benoemd, bewijst dat er een poging is gedaan om een volledig gerechtvaardigde gekozen president kalt te stellen en als persoon volledig te ruïneren. En indirect daarmee het electoraat, want als Hillary Clinton had gewonnen werd de groep kiezers die op Donald Trump hadden gestemd tot in de lengte van tijd afgeserveerd als mallotige rednecks die op een urine fetisjistische Rusland collaborateur hadden gestemd. Wat hier heeft plaatsgevonden is het grootste politieke schande ooit uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.

“The top of the FBI was scum...and what they did to general Flynn was a disgrace!”

Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 21 april 2020 @ 23:05:04 #100
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192744058
Extract uit de transcriptie van het interview Hugh Hewitt met procureur-generaal William Barr:

Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')