abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_191052752
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 08:48 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Het 'ergste' dat er kan gebeuren, is dat roken op den duur helemaal verdwijnt. En daar is iedereen bij gebaat.
[..]

Of je leert de jeugd dat je dat soort dingen niet nodig hebt. Het is de samenleving die ze dat vertelt, namelijk (mensen zoals jij, bijvoorbeeld). Dat verzinnen ze niet zelf.
Stop toch eens met die vooroordelen. Je snapt er niets van. Met je jij en therapie.
  donderdag 16 januari 2020 @ 09:04:20 #127
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191052814
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 08:59 schreef Cherni het volgende:

Stop toch eens met die vooroordelen.
Zijn geen vooroordelen, dat is gewoon hoe de wereld (de mensheid) in elkaar zit. Dat jij daar je ogen voor sluit, betekent niet dat het niet waar is.

Maar ik geef je 1 kansje nog: wat zijn volgens jou de voordelen van het toestaan van roken?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  donderdag 16 januari 2020 @ 09:08:26 #128
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_191052847
quote:
CDA en VVD zijn om: verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

VVD en CDA steunen een verbod op de verkoop van knalvuurwerk en vuurpijlen, wanneer het kabinet daarmee komt. Dat kondigde vrijdag al aan dat consumentenvuurwerk verder aan banden wordt gelegd. De draai is opmerkelijk, een dergelijk verbod ligt zeker binnen de VVD gevoelig.

Het CDA is niet meer tegen een verbod, maar wil niet dat het daar bij blijft. ,,Met alleen een verbod verandert er geen klap in Nederland’’, aldus Kamerlid Chris van Dam vanmiddag in de Tweede Kamer. ,,Dan staan we hier volgend jaar weer.’’ Van Dam vindt dat er een ‘waarden- en normendiscussie’ gevoerd moet worden als het gaat om feestvieren in de openbare ruimte. ,,Het is gewoon pure hufterigheid die hier tot uiting komt.’’

Ook wil de coalitiepartij dat het kabinet meer doet aan handhaving. ,,Als je niet iets wezenlijks doet aan de handhaving, verandert er ook met zo'n verbod niets. ,,Het kabinet zal dus echt met plannen moeten komen, wil het CDA zo'n verbod steunen.’’

Een deel van de fractie in de Tweede Kamer vindt, net als ongeveer de helft van haar achterban, dat vuurwerk ongemoeid zou moeten worden gelaten. Toch is er een meerderheid van andere partijen in het parlement dat knalvuurwerk en vuurpijlen wil verbieden. Ook het kabinet hintte er vrijdag op dat het bij ingrijpen voor die maatregelen voelt. Het wil eind februari een besluit hebben genomen. De druk daarop wordt opgevoerd door de steden Amsterdam en Rotterdam dat met eigen afsteekverboden wil gaan werken. Ook de VVD-burgemeesters Jan van Zanen (Utrecht) en Johan Remkes (Den Haag) vroegen om ingrijpen.

Steun
De steun van regeringspartij VVD is daarbij niet nodig, maar het zou politieke brokken kunnen geven als het standpunt van de partij en die van het kabinet diametraal tegenover elkaar zouden blijven staan. Eind vorig jaar nog voelde de VVD nog niets voor verdere verboden. Dijkhoff noemt het vanmiddag geen draai, maar spreekt van ‘voortschrijdend inzicht.’

Dijkhoff deelt met zijn CDA-collega dat een verbod alleen niet genoeg is. ,,Het zit 'm ook in de mentaliteit. Het is gewoon tuig dat zich misdraagt. Dus naast dat we een verbod kunnen accepteren, moet er ook duidelijker gehandhaafd worden.’’ De VVD-fractievoorzitter vindt dat de politie ‘steviger op mag treden’ en meent dat overtreders ‘een aantal oud en nieuws ergens anders mogen vieren dan op straat, zodat ze ook duidelijk voelen dat we dat hufterige gedrag niet pikken.’’

Doof
Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff (VVD).
Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff (VVD). © ANP
Dijkhoff zei eerder nog ‘grondig’ na te willen denken over eventuele verboden. Hij schreef in een stuk op zijn Facebookpagina dat hij niet ‘doof en blind’ is voor de gaande discussie, maar geen overhaast besluit wilde nemen. ,,Ik snap ook heel goed dat je er klaar mee bent, als je leest over vuurwerk dat naar agenten en naar een rouwstoet wordt gegooid, over spullen die in de fik worden gestoken, over levensgevaarlijke situaties.’’

Toch schreef Dijkhoff ook: ,,Je kunt dan als politicus natuurlijk binnen een week na oud en nieuw zeggen: ‘verbieden die hap’ en vervolgens doen alsof je het probleem daarmee oplost. Maar je kunt ook grondig nadenken over de juiste balans. Dat laatste heeft mijn voorkeur.”

Volgens Dijkhoff is het echter ‘niet gelukt’ om mensen te bewegen verantwoordelijk om te gaan met vuurwerk. ,,Het is niet zozeer dat dit jaar nu erger was dan het jaar ervoor, het is een optelsom.’’

Debat
De Kamer gaat ‘zo spoedig mogelijk’ met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in debat over de ongeregeldheden en de maatregelen rond oud en nieuw. Een ruime Kamermeerderheid steunde een verzoek daartoe van GroenLinks-leider Jesse Klaver.

‘Grimmiger’
Deze jaarwisseling werden er ruim 9300 incidenten geregistreerd, 387 meer dan vorig jaar. ‘De jaarwisseling wordt grimmiger’, stelt de politie, die bijna 300 aanhoudingen verrichtte. Brandstichting, vernieling en openlijke geweldpleging tegen hulpverleners en agenten waren opnieuw schering en inslag, met de flatbrand in Arnhem als tragisch dieptepunt.

Hoewel er qua incidenten en aanhoudingen over langere termijn een daling te zien is, geven de cijfers volgens de commandanten geen correcte weergave van de werkelijkheid. Zo zou het aantal incidenten veel hoger liggen, maar doen veel agenten geen aangifte van kleine incidenten. Ze zouden vinden dat dat ‘erbij hoort’.

Vuurwerkverbod
Korpschef Erik Akerboom zei eerder al dat een landelijk vuurwerkverbod steeds dichterbij komt. ,,Twee derde van de Nederlanders is voor een verbod op vuurwerk en steden als Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven willen een totaalverbod.’’ Meer gemeenten zullen volgens de korpschef volgen. Als er eenmaal een vuurwerkverbod komt, ‘dan moeten we daar ook stevig op handhaven. Het komende jaar wordt dat de grote opgave.’

Ook de vuurwerkbranche is voorstander van een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) wil het liefst op korte termijn een akkoord bereiken waarin ‘de randvoorwaarden voor een veilige en feestelijke jaarwisseling’ zijn opgenomen. ,,Want zo kan het niet langer”, aldus een woordvoerder.

https://www.ad.nl/politie(...)-vuurpijlen~a7c42e31

^O^
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_191052865
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:04 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Zijn geen vooroordelen, dat is gewoon hoe de wereld (de mensheid) in elkaar zit. Dat jij daar je ogen voor sluit, betekent niet dat het niet waar is.

Maar ik geef je 1 kansje nog: wat zijn volgens jou de voordelen van het toestaan van roken?
Er is aan niets een voordeel, ook niet aan andere genotsmiddelen. Maar mensen gebruiken het nu eenmaal en een verbod op al die middelen gaat niet helpen. Snap je dat nu nog niet. Ze kunnen niet eens handhaven en dan wil jij alles verbieden. Zo werkt de wereld niet. Kom eens een keer naar buiten.
  donderdag 16 januari 2020 @ 09:15:48 #130
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191052933
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:09 schreef Cherni het volgende:

Maar mensen gebruiken het nu eenmaal en een verbod op al die middelen gaat niet helpen.
In de jaren '70 rookte 60% van de bevolking, nu is dat 17%.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_191053146
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:15 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

In de jaren '70 rookte 60% van de bevolking, nu is dat 17%.
Ondertussen gebruikt men andere middelen. Maar ik wens je veel succes met al je verboden en met je handhaving. Bovendien zijn veel van die verboden niet uit eens te voeren. De wethouder die messen wil verbieden en het dan heeft over preventief fouilleren is toch te bizar voor woorden.

Ondertussen gaat het tuig door en de burger die prima met genotsmiddelen kan omgaan mag het bekopen.
  donderdag 16 januari 2020 @ 09:33:02 #132
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191053154
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:32 schreef Cherni het volgende:

Ondertussen gebruikt men andere middelen.
Welk middel wordt er door 60% van de bevolking gebruikt?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_191053241
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:33 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Welk middel wordt er door 60% van de bevolking gebruikt?
Energie drankjes, diverse soorten verdovende middelen etc. Er is niets veranderd Ondertussen is de criminaliteit in Amsterdam al niet meer op te lossen. De drooglegging werkte ook zo fantastisch. Ondertussen krijg ik steeds vaker te maken met agressie die jij zeker niet voor mij komt oplossen. Dat weet ik wel zeker.
  donderdag 16 januari 2020 @ 09:38:54 #134
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191053260
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:38 schreef Cherni het volgende:

Energie drankjes,
_O-

Ok, dit was je laatste kans. Je hebt gefaald.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_191053809
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:38 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

_O-

Ok, dit was je laatste kans. Je hebt gefaald.
Prima dan heb ik gefaald. Als je het niet erg vind gebruik ik de middelen op mijn manier. En net zoals miljoenen andere inwoners drink ik mijn biertje etc. En het advies dat jij geeft heb ik niet nodig. En als iemand liters energie drank drinkt prima. Ik zou er alleen niet teveel van drinken. Dat is het advies dat ik zou geven, maar een verbod nee. Maar volgens jou is het niet mogelijk om alles met mate en beleid te gebruiken.

En nee, ik wens niet in een hoek geduwd te worden en als tuig te worden behandeld en zeker niet door jou met je vooroordelen. Pak eerst maar eens de mensen aan die niet met bepaalde vrijheden kunnen omgaan ipv de normale burger lastig te vallen met diverse dwangmaatregelingen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Cherni op 16-01-2020 10:25:22 ]
pi_191053925
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 08:48 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Het 'ergste' dat er kan gebeuren, is dat roken op den duur helemaal verdwijnt. En daar is iedereen bij gebaat.
[..]

Of je leert de jeugd dat je dat soort dingen niet nodig hebt. Het is de samenleving die ze dat vertelt, namelijk (mensen zoals jij, bijvoorbeeld). Dat verzinnen ze niet zelf.
Samenleving verteld ze helemaal niks. Het is een uitvlucht na genot en lachgas is een van de opties daar naar toe. Dat ga je steeds meer krijgen in een samenleving waar presteren en je belangrijk voelen ten kosten van andere bij veel mensen op een staat.
  donderdag 16 januari 2020 @ 10:30:15 #137
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191054021
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:24 schreef hunterrnl het volgende:

[..]

Samenleving verteld ze helemaal niks.
De samenleving vertelt ze alles. Stam+t. Is derde persoon enkelvoud.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_191054072
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:30 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

De samenleving vertelt ze alles. Stam+t. Is derde persoon enkelvoud.
Voor geprogrammeerde woorden zijn sneller om te typen. Maar toch bedankt voor je input.
  donderdag 16 januari 2020 @ 10:36:31 #139
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191054152
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:32 schreef hunterrnl het volgende:

[..]

Voor geprogrammeerde woorden zijn sneller om te typen. Maar toch bedankt voor je input.
Jouw telefoon is voorgeprogrammeerd in analfabetisch?

Maar dat neemt niet weg dat kinderen ALLES van de samenleving leren. Kinderen roken, drinken, nemen pillen, lachgas, omdat het beschikbaar is en het normaal wordt gevonden.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_191054302
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 08:44 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Maar er staat geen inhoud in jouw reacties. Het enige dat je doet is roepen dat bepaalde nieuwssites onbetrouwbaar zijn, maar zonder enige onderbouwing te leveren. Je begint een beetje als Trump te klinken. En dat is geen compliment, kan ik je vertellen.
Dat de nos niet zo betrouwbaar meer is, wordt onderschreven door iets meer mensen dan alleen ikzelf.
Daarbij had ik toch echt de post van Zelva er bij gequote waaruit blijkt dat wat er in het bericht staat wat geplaatst is door de nos, gewoon niet klopt.

En voor de rest, wederom persoonlijk gejank van je.
Lijkt wel alsof je argumenten op zijn.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_191054360
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:36 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Jouw telefoon is voorgeprogrammeerd in analfabetisch?
Wederom persoonlijke aanval en poging tot ridiculiseren van je tegenstander.

Net als een paar andere users hier, kun jij wel normaal discussiėren? Lijkt er niet op.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_191054393
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:38 schreef Cherni het volgende:

[..]

Energie drankjes, diverse soorten verdovende middelen etc. Er is niets veranderd Ondertussen is de criminaliteit in Amsterdam al niet meer op te lossen. De drooglegging werkte ook zo fantastisch. Ondertussen krijg ik steeds vaker te maken met agressie die jij zeker niet voor mij komt oplossen. Dat weet ik wel zeker.
Die relschoppers pakken gewoon iets anders inderdaad om naar de hulpdiensten te gooien. Of pakken een andere datum.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_191054737
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:49 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Die relschoppers pakken gewoon iets anders inderdaad om naar de hulpdiensten te gooien. Of pakken een andere datum.
En die moet je hard aanpakken.
  donderdag 16 januari 2020 @ 11:32:19 #144
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191055057
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:44 schreef Red_85 het volgende:

Dat de nos niet zo betrouwbaar meer is, wordt onderschreven door iets meer mensen dan alleen ikzelf.
Onderschreven is niet aangetoond.

quote:
En voor de rest, wederom persoonlijk gejank van je.
Lijkt wel alsof je argumenten op zijn.
Aangezien je nog geen enkel argument van mij hebt weerlegd, ben ik niet degene die nieuwe argumenten hoeft aan te dragen.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  donderdag 16 januari 2020 @ 11:33:18 #145
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191055085
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:47 schreef Red_85 het volgende:

... en poging tot ridiculiseren van je tegenstander.
Niet nodig. Daar zijn jullie zelf heel capabel in. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  donderdag 16 januari 2020 @ 11:33:46 #146
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191055098
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:49 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Die relschoppers pakken gewoon iets anders inderdaad om naar de hulpdiensten te gooien. Of pakken een andere datum.
Ja, ze gaan met flesjes energiedrank gooien!

_O-
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_191055134
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 15:15 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]

Bron?
Even snel rekenend zou je kunnen stellen dat er:

* 77¤ miljoen euro aan legaal vuurwerk is verkocht afgelopen jaar.
* Gemiddeld zo'n 40/50 ¤ per persoon is uitgegeven aan het kopen van vuurwerk (en dan pak ik het nog vrij minimaal).
* Er dus zo'n 1 ą 2 miljoen actieve kopers van vuurwerk zijn in ons land.
* Deze groep dus 5-15% van de bevolking bevat.

Bij een verbod zal er voor de overige 85-95% niets veranderen - enkel meer rust en minder zorgen om materiėle of lichamelijke schade. Voor de rest van de mensen zal een deel zich er bij neerleggen en de traditie laten voor wat het is (omdat illegaal / te veel moeite) en een deel nog wel blijven knallen.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_191055466
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 11:33 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Niet nodig. Daar zijn jullie zelf heel capabel in. :)
Over capabel gesproken. Je zou je moeten schamen als pshycholoog zijnde. Nu heb ik al niet een te hoge pet op van die beroepsgroep maar jij spant de kroon.

Iemand wijzen op grammaticale fouten zegt mij meer dan genoeg. De users met een behoorlijk niveau doen dit niet eens om zich even te bewijzen.

Praktische ervaring heb je in ieder geval niet. Dat blijkt wel uit je teksten. Je selectieve quotes zeggen meer dan genoeg. En bij onregelmatigheden wil ik jou wel eens aan het werk zien.
  donderdag 16 januari 2020 @ 11:59:04 #149
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191055525
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 11:55 schreef Cherni het volgende:

[..]

Over capabel gesproken. Je zou je moeten schamen als pshycholoog zijnde. Nu heb ik al niet een te hoge pet op van die beroepsgroep maar jij spant de kroon.

Iemand wijzen op grammaticale fouten zegt mij meer dan genoeg. De users met een behoorlijk niveau doen dit niet eens om zich even te bewijzen.

Praktische ervaring heb je in ieder geval niet. Dat blijkt wel uit je teksten. Je selectieve quotes zeggen meer dan genoeg. En bij onregelmatigheden wil ik jou wel eens aan het werk zien.
Kom op zeg, e-bikes, energiedrankjes. Je haalt er van alles bij om krampachtig je punt te verdedigen en nu begin je een heel verhaal over een opmerking over grammatica, waardoor je je geroepen voelt om iemand aan te vallen op zijn beroep en het gebrek aan kwaliteit daarvoor. Af en toe moet je je verlies nemen en niet wanhopig om je heen gaan slaan...
  donderdag 16 januari 2020 @ 12:00:48 #150
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191055546
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 11:55 schreef Cherni het volgende:

Nu heb ik al niet een te hoge pet op van die beroepsgroep maar jij spant de kroon.
Dat is een veel voorkomend verschijnsel bij de lagere sociale klassen: als ze het niet begrijpen, vertrouwen ze het niet. En verzinnen ze andere verschijnselen, die ze wel 'snappen'. Zie daar het ontstaan van religie. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')