abonnement Unibet Coolblue
pi_207004176
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 december 2022 09:19 schreef MorganLeFay het volgende:
Al die speculaties, aannames, zelfgetrokken conclusies en suggesties die hier worden gedaan, waren voor H&M juist reden om deze docu op te nemen (omdat overal ter wereld dus exact hetzelfde wordt gespeculeerd en gesuggereerd).

Ik heb gisteren de eerste 3 afleveringen gezien en moet eerlijk bekennen dat ik mij soms ook door de media heb laten leiden. Sommige dingen worden zo breed uitgemeten dat je geneigd bent om ze als waar aan te nemen, vooral omdat er in die berichten wordt gesteld dat die geruchten afkomstig zijn van 'bronnen uit het paleis'.

Na het zien van die afleveringen heb ik wel een stuk meer respect voor die twee gekregen. Het is niet dat ik die docu heb gezien en mijn mening opeens geheel laat leiden door wat ik net gezien heb, maar eerder doordat je, als je eens kritisch kijkt naar wat er gebeurd is, beseft dat de rol van de media in deze gebeurtenissen buitengewoon groot is geweest. En ik geloof ook wel dat zij er weinig aan konden veranderen.

In Engeland is het al sinds de jaren 80 zo dat de verkoop/macht van de tabloids grotendeels afhangt van de schandalen die ze brengen. Denk aan Diana die ook aan de lopende band vreemd zou gaan (James Hewitt zou de vader van Harry zijn, etc). Of Fergie die op haar vakanties non-stop werd achtervolgd zodat het Britse volk massaal in de krant foto's kon bekijken van een accountant die aan haar tenen zat :')
Dat is al vervelend, maar dan kan je nog ergens zeggen dat die mensen beter moeten oppassen wat ze doen.

Maar ik heb ook de indruk dat het, mede door de opkomst van social media en het feit dat het zoveel makkelijker is om overal te komen, nu duizendmaal erger is geworden. Het is ook die pers geweest die de biraciale afkomst van Meghan enorm heeft uitvergroot en er fijn schandalen omheen heeft opgebouwd (zoals met die broche van Prinses Michael van Kent). En ook die pers is de familie en vrienden van Meghan enorm gaan stalken. Uiteraard deden ze dat in het VK ook bij de familie van Kate, maar niet in zo'n erge mate (hoogstwaarschijnlijk omdat zij in het VK wonen en de Koninklijke familie daar nog invloed kan uitoefenen op de politie en wat de pers doet). De familie van Meghan was in de USofA gewoon vogelvrij. Niet alsof de Amerikaanse politie naar wat Britse adel gaat luisteren. Het was voor die tabloids natuurlijk helemaal fantastisch dat Meghan dan ook toevallig familie heeft die het financieel niet breed heeft en maar al te graag meewerkte aan het creėren van nieuwe zelfbedachte schandalen.

Die media is er niet bij gebaat als iedereen uit de Royal family netjes in de pas loopt. En doen ze dat wel, dan zijn geruchten zo de wereld in geholpen. Ik begrijp dat William en Catherine boos zijn op H&M dat ze het VK hebben verlaten (want nu staan zij er alleen voor en zij zullen altijd in dat wereldje vast zitten) - en dat de roddelpers dit uitgebreid aan het uitmelken is, maar ik snap H&M ook heel goed. Vooral als je ziet hoe de pers alles zo heeft gedraaid dat Meghan continu als een slecht persoon wordt neergezet (en Harry als een mak hondje dat haar volgt) en heel veel mensen daarin meegaan.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En los daarvan is het ook gewoon zo dat mensen ervan genieten als iemand die mooier, intelligenter en succesvoller is dan zij enorm door het slijk wordt gehaald. Jaloezie doet rare dingen met mensen helaas.
Goede post. Ik denk dat ik er ook misschien wel schuldig aan ben :@ Ik heb 1 aflevering gezien, als ik vandaag tijd heb kijk ik de tweede.

Ik vind het onstaan van hun liefde wel een mooi verhaal. En ik vraag me ook nu eigenlijk af, wat is Kate voor persoon? Hoe komt het dat zij wel volledig door het koningshuis werd opgenomen. Ik geloof nooit dat het alleen aan de huidskleur lag.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')