abonnement Unibet Coolblue
pi_190770993

quote:
Rellen in Duindorp na afgelasten van vreugdevuur: dertien mensen aangehouden

Bij rellen in de Haagse wijk Duindorp zijn afgelopen nacht dertien mensen opgepakt, onder wie een jongetje van (9). De relschoppers zetten meerdere ondergrondse containers, een boom en een bushalte in de wijk in brand. Diep in de nacht werd ook nog een leegstaande patatkraam in brand gestoken. Waarnemend burgemeester Remkes reageert fel op de ongeregeldheden, die begonnen nadat bekend werd dat er dit jaar geen vreugdevuur mag worden gebouwd op het strand.

De organisatie die jaarlijks het bouwen van het vreugdevuur op het strand bij Duindorp regelt, besloot vrijdag dat er dit jaar geen stapel gebouwd zal worden. De regels voor het bouwen van vreugdevuren is dit jaar flink aangescherpt nadat de vuurstapels in Duindorp en Scheveningen afgelopen jaarwisseling voor een zeer gevaarlijke situatie zorgden. De Duindorpers zagen geen kans om aan de nieuwe regels te voldoen.

De brandweer moest bij het blussen van de vele kleine brandjes worden beschermd door politieagenten. Relschoppers hadden zondagavond tevens de toegangswegen naar de wijk met hekken gebarricadeerd. Ook lag er een Felyxscooter midden op de weg. De politie heeft de versperringen weggehaald. Daarbij zijn enkele stenen naar agenten van de Mobiele Eenheid (ME) gegooid.

Molotovcocktail
Volgens waarnemend burgemeester Johan Remkes is de jongste verdachte een jongetje van slechts negen jaar oud. Het kind was volgens de gemeente 'betrokken bij het rondlopen met een molotovcocktail'. De moeder van het kindje zegt dat haar zoon onschuldig is. Lees hier haar kant van het verhaal.

Remkes geeft vandaag in een brief aan dat de komende weken harder wordt opgetreden in de wijk om de wetteloosheid tegen te gaan.



,,Het is onaanvaardbaar dat de bewoners van Duindorp worden blootgesteld aan dit soort ongeregeldheden en dat er op deze schaal vernielingen worden aangericht'', aldus Remkes, die onder meer doelt op het belemmeren van de hulpdiensten door het gebruik van kraaienpoten en het opwerpen van barricades. ,,In situaties waarin elke seconde telt, kan dit leiden tot een levensgevaarlijke situatie en dat is onacceptabel.''

De waarnemend burgemeester zegt dat hij met de handhavings- en hulporganisatie in de stad afspraken heeft gemaakt om 'op te treden om deze wetteloosheid het hoofd te bieden'. Om welke maatregelen het concreet gaat, laat hij in het midden.

Groep van vijftig relschoppers
De ongeregeldheden begonnen zondagmiddag en de spanning liep hoog op rond 22.00 uur. Na ingrijpen van de ME leek de orde rond middernacht hersteld te zijn. Rond 02.30 uur stond echter een leegstaande patatkraam aan het Markenseplein in Duindorp in brand. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het snackbarretje grote schade opliep.

Volgens een woordvoerder van de politie was het een groep van ongeveer vijftig mensen die zich schuldig heeft gemaakt aan het vandalisme. Dertien personen, onder wie ook minderjarigen, werden gearresteerd en krijgen een proces-verbaal. Alle dertien zijn inmiddels vrijgelaten.

Bouwkeet
De onrust in de Haagse wijk begon al op zaterdag. Volgens calamiteitenwebsite Regio15 werd die dag een oproep geplaatst op sociale media om bijeen te komen. De politie was zaterdagavond daarom met een groot aantal agenten aanwezig. Er werden verschillende brandjes gesticht, een bouwkeet omgeduwd en de politie vond zelfgemaakte kraaienpoten op de weg, waar ten minste één auto schade door heeft opgelopen.



Richard De Mos: 'Regel alsnog die Vreugdevuren!'
Richard de Mos, fractievoorzitter van de grootste Haagse politieke partij, heeft de jeugd in Duindorp opgeroepen te stoppen met de vernielingen. 'Het slopen van je eigen wijk is een absolute no-go. Buiten de vernielingen geven de relschoppende jongeren de overige bewoners van Duindorp een zeer onveilig gevoel.' De voormalig wethouder heeft verder ook nog een boodschap aan waarnemend burgemeester Johan Remkes. 'Regel alsnog die Vreugdevuren! Die vuren zijn ontstaan om volstrekt losgeslagen rellen in de wijken te voorkomen.'

Geert Wilders geeft aan achter Duindorp en Scheveningen te staan. 'Ik steun Duindorp en Scheveningen in het behoud van hun prachtige vreugdevuren', schrijft hij vanmiddag op Twitter. 'Geen geweld, geen rellen, maar wel fantastisch traditioneel vreugdevuur.'

Vrees voor afbranden kerk
Vermoedelijk zijn de vernielingen en brandstichtingen een reactie op het feit dat het vreugdevuur dit jaar niet doorgaat in Duindorp. Nu het vreugdevuur voor deze jaarwisseling definitief is afgelast, wordt er ook gevreesd voor rellen in de feestnacht zelf. Vastgoedman Jasbir Singh wil daarom de leegstaande Pniëlkerk versneld slopen.

,,We moeten wel slopen. We zijn bang dat het fout gaat'', zegt hij. De ontwikkelaar van bouwproject Green Harbour aan de Tesselsestraat in Duindorp wil op de plek van de leegstaande kerk zeventig appartementen bouwen. Van sloop kwam het nog niet, maar volgens Singh is het sinds deze week alle hens aan dek. De bedoeling is om vóór de jaarwisseling de kerk plat te gooien.

https://www.ad.nl/den-haa(...)angehouden~abbf598d/
quote:
'Vreugdevuur hoort bij Duindorp, ze pakken de levens van die jongens af'


Reportage van nieuwsuur bij bron


Voor de derde avond op rij is het onrustig in het Haagse Duindorp. Opnieuw zijn jongeren de straat op gegaan, nadat bekend werd dat het vreugdevuur daar niet doorgaat. Gevreesd wordt dat de onrust tot de jaarwisseling aanhoudt.

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)-die-jongens-af.html
OP vorige topic:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Filmpje in de tweet
  maandag 30 december 2019 @ 15:06:34 #2
-1 #ANONIEM
pi_190771017
Rond de 40??? WTF gast! Grow the fuck up.

Dat ze heel lang achter slot en grendel worden gezet.
  maandag 30 december 2019 @ 15:07:58 #3
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190771045
Zulke mensen volwassen noemen 8)7

quote:
ze pakken de levens van die jongens af
Als zo'n vreugevuur je leven bepaalt, heb je iets gruwelijk niet op orde :{w

Klapmongolen >:O
  maandag 30 december 2019 @ 15:16:33 #4
464230 saparmurat_niyazov
Türkmenbashi
pi_190771253
quote:
Naast de 38-jarige Hagenaar werden maandagochtend nog vijf andere mannen aangehouden voor ongeregeldheden. Drie Hagenaars van 35, 37 en 39 jaar oud worden verdacht van opruiing en het plegen van geweld tegen personen of goederen, aldus de politie. Een 43-jarige Hagenaar is aangehouden voor betrokkenheid bij het oproepen tot ongeregeldheden in de Haagse wijk Laak.

Een 42-jarige Hagenaar werd aangehouden voor het maken van een vuurwerkbom. Deze werd in een plantenbak voor een woning aan de Zeezwaluwstraat in Den Haag aangetroffen. De man wordt er ook van verdacht begin december op een politieagent te hebben ingereden.
Sneue lui. :{w
  maandag 30 december 2019 @ 15:22:54 #5
487764 kippieknaus
kippieknaus
pi_190771431
Haha wat een volk
kippieknaus
  maandag 30 december 2019 @ 15:45:45 #6
326902 Glazenmaker
pi_190772078
Ik kijk echt uit naar 1 januari. Lekker lam in bed genieten van filmpjes uit de randstad.
  maandag 30 december 2019 @ 15:52:17 #7
291145 MakkieR
pi_190772188
Een maat van mij gaat oud jaar vieren in Duindorp, ik heb hem maar sterkte gewenst en zijn auto heb ik alvast maar afgeschreven haha :7
  maandag 30 december 2019 @ 15:52:58 #8
108676 Aether
pi_190772199
NPO: De Haagse kerstbomenjacht (2010)
https://www.npostart.nl/andere-tijden/23-12-2010/NPS_1160404

Den Haag kent een beruchte traditie in de aanloop naar Oud en Nieuw: kerstbomen 'rausen'. Halverwege de jaren '80 liep de situatie uit de hand en raakten jeugdbendes verwikkeld in complete 'kerstboomoorlogen'. Er werden niet langer alleen bomen verzameld voor het vuur in de eigen buurt. 'Voor kerstbomen en autobanden of een goede matpartij gebruikten we een sluiproute door het bos. Met 100 tot 120 man slopen we naar Rijswijk om kerstbomen te pikken. Dat ging er af en toe heel hard aan toe. Er werd ook wel eens geschoten', aldus de Haagse Dennis en Eitje, tieners in de jaren '80 en veelvuldig van de partij. Op oudejaarsavond ging de fik in alles wat verzameld was, dan kwam de ontlading. Volgens Dennis en Eitje 'een samenscholing van gezelligheid'. Maar de autoriteiten dachten er anders over. Niet alleen de huizenhoge vuren waren hun een doorn in het oog; na een aantal alcoholische consumpties verplaatste de aandacht zich naar het plunderen van winkels en molesteren van ramen en winkelpuien. In samenwerking met gemeente en welzijnswerk slaagde de politie erin de ergste excessen in te dammen. Andere Tijden over gesmolten rolluiken en het uitdelen van rode kaarten. Met o.a. Rien Boogerd, de vader van Michael Boogerd, over het verstoppen van kerstbomen in de jaren '50; Dennis en Eitje over vechtpartijen in de jaren '80; de Haagse politie over 3 à 4 miljoen schade en dertig gewonden.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  maandag 30 december 2019 @ 16:18:19 #9
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_190772689
enige oplossing lijkt me toch, al die gasten oppakken die wat doen. en nooit meer een vreugde vuur totdat ze normaal kunnen doen met oud en nieuw.
  maandag 30 december 2019 @ 16:28:26 #10
21153 RAVW
Alleen maar feiten
pi_190772953
quote:
2s.gif Op maandag 30 december 2019 15:52 schreef Aether het volgende:
NPO: De Haagse kerstbomenjacht (2010)
https://www.npostart.nl/andere-tijden/23-12-2010/NPS_1160404

Den Haag kent een beruchte traditie in de aanloop naar Oud en Nieuw: kerstbomen 'rausen'. Halverwege de jaren '80 liep de situatie uit de hand en raakten jeugdbendes verwikkeld in complete 'kerstboomoorlogen'. Er werden niet langer alleen bomen verzameld voor het vuur in de eigen buurt. 'Voor kerstbomen en autobanden of een goede matpartij gebruikten we een sluiproute door het bos. Met 100 tot 120 man slopen we naar Rijswijk om kerstbomen te pikken. Dat ging er af en toe heel hard aan toe. Er werd ook wel eens geschoten', aldus de Haagse Dennis en Eitje, tieners in de jaren '80 en veelvuldig van de partij. Op oudejaarsavond ging de fik in alles wat verzameld was, dan kwam de ontlading. Volgens Dennis en Eitje 'een samenscholing van gezelligheid'. Maar de autoriteiten dachten er anders over. Niet alleen de huizenhoge vuren waren hun een doorn in het oog; na een aantal alcoholische consumpties verplaatste de aandacht zich naar het plunderen van winkels en molesteren van ramen en winkelpuien. In samenwerking met gemeente en welzijnswerk slaagde de politie erin de ergste excessen in te dammen. Andere Tijden over gesmolten rolluiken en het uitdelen van rode kaarten. Met o.a. Rien Boogerd, de vader van Michael Boogerd, over het verstoppen van kerstbomen in de jaren '50; Dennis en Eitje over vechtpartijen in de jaren '80; de Haagse politie over 3 à 4 miljoen schade en dertig gewonden.
Ik ben in de jaren 80 daar bij geweest , en deel van mijn familie woonde toen in spoorwijk ...
:+

maar kan je wel verzekeren als je dan uit 010 komt en je gaat daar als jonge knul oud en nieuw vieren daar , dat je dat van je levens dagen niet meer zult vergeten ... _O_

oke heb hard moeten lopen maar we hebben wel een lol gehad
want politie op paard met knuppels waren mij nog niet bekent toen ..
En die slaan hard :o :o ~O>
maar het is leuk om ooit eens 1 keer mee te maken .. want toen ging je gewoon verder tegenwoordig word iedereen maar voor de rechter gesleept en is de lol er gewoon vanaf
toen liep je twee dagen mank en je ging door met het leven })

maar voor de rest blijf ik nu wel thuis , wel zo veilig
Ik stijg als een vogel, maar kom never in nesten…!
  maandag 30 december 2019 @ 16:32:17 #11
331634 Messina
Zo ist
pi_190773084
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 16:28 schreef RAVW het volgende:

[..]

want politie op paard met knuppels waren mij nog niet bekent toen ..
En die slaan hard :o :o ~O>

Ahhh dat waren de dagen. Zo'n rubberen knuppel in je nek _O-
Je raekt an de dinge geweun.
  maandag 30 december 2019 @ 16:34:43 #12
192514 Questular
pi_190773155
Hahaha super gaaf geslagen worden door de politie omdat je je achterlijk gedraagt!
  maandag 30 december 2019 @ 16:38:21 #13
21153 RAVW
Alleen maar feiten
pi_190773256
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 16:34 schreef Questular het volgende:
Hahaha super gaaf geslagen worden door de politie omdat je je achterlijk gedraagt!
of net zo als ik toen , op het verkeerde moment op de verkeerde plek staan
kan je verzekeren de politie gaat echt niet vragen wat je daar komt doen in zo'n gebied
want op dat moment wist ik nog helemaal niet wat er aan de hand was ... we kwamen een bocht om lopen en gelijk van die agenten op paard op je af :o
, en plof een rubber lat tegen je aan
Ik stijg als een vogel, maar kom never in nesten…!
  maandag 30 december 2019 @ 16:41:45 #14
331634 Messina
Zo ist
pi_190773337
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 16:34 schreef Questular het volgende:
Hahaha super gaaf geslagen worden door de politie omdat je je achterlijk gedraagt!
Voor geen goud wil ik terug naar Den Haag :@ :D
Je raekt an de dinge geweun.
  maandag 30 december 2019 @ 16:49:11 #15
487776 Noordzijde
pi_190773498
Hahaha, ben benieuwd naar morgen. Gaat 1 grote chaos worden
  maandag 30 december 2019 @ 16:51:27 #16
-1 #ANONIEM
pi_190773559
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 16:28 schreef RAVW het volgende:

[..]

Ik ben in de jaren 80 daar bij geweest , en deel van mijn familie woonde toen in spoorwijk ...
:+

maar kan je wel verzekeren als je dan uit 010 komt en je gaat daar als jonge knul oud en nieuw vieren daar , dat je dat van je levens dagen niet meer zult vergeten ... _O_

oke heb hard moeten lopen maar we hebben wel een lol gehad
want politie op paard met knuppels waren mij nog niet bekent toen ..
En die slaan hard :o :o ~O>
maar het is leuk om ooit eens 1 keer mee te maken .. want toen ging je gewoon verder tegenwoordig word iedereen maar voor de rechter gesleept en is de lol er gewoon vanaf
toen liep je twee dagen mank en je ging door met het leven })

maar voor de rest blijf ik nu wel thuis , wel zo veilig
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 16:32 schreef Messina het volgende:

[..]

Ahhh dat waren de dagen. Zo'n rubberen knuppel in je nek _O-
Jullie waren (hopelijk verleden tijd) gewoon randdebielen.
  User die overal opduikt 2022 maandag 30 december 2019 @ 16:53:29 #17
186611 Haags
pi_190773595
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 16:49 schreef Noordzijde het volgende:
Hahaha, ben benieuwd naar morgen. Gaat 1 grote chaos worden
Denk dat het redelijk mee gaat vallen. Verwacht eigenlijk geen grootschalige rellen maar wel veel kleine incidenten. Politie en brandweer zullen het wat drukker krijgen dan normaal ja, dat staat vast.
Zonder wrijving geen glans
  maandag 30 december 2019 @ 17:21:42 #18
485953 SjoukjeHooynaayer
pi_190774282
De straffen zijn gewoon te laag. Dat jongetje van 9 bijvoorbeeld, moet ondergebracht worden bij een onbekend pleeggezin in Drenthe. Iedere vuurwerkgooier 5 jaar cel. Iedere brandstichter 10 jaar. Dan zijn er volgend jaar geen problemen meer.
  maandag 30 december 2019 @ 17:23:48 #19
324368 DrMabuse
pi_190774347
Gisteravond leek het af en toe echt een vliegtuigbom die daar insloeg.

Tering.

Wat een debielen.

Ik verwacht morgennacht echt een oorlog daar.
  maandag 30 december 2019 @ 17:24:28 #20
485953 SjoukjeHooynaayer
pi_190774367
Grapperhaus schijnt een vuurwerkverbod te willen overwegen. Maar er moeten eerst nog wat meer doden vallen. Den Haag, zet hem op.
  maandag 30 december 2019 @ 17:27:20 #21
380075 -Hakuna-
pi_190774455
Waar ik woon hoor ik vrijwel niks, alleen af en toe een klein knalletje op de verre achtenrond ergens ver weg. Op de laatste dag hoor ik hooguit enkele knallen en dat was het, voordat ik het in de gaten heb is het alweer 1 januari.
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  maandag 30 december 2019 @ 17:31:21 #22
331634 Messina
Zo ist
pi_190774567
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 16:51 schreef babylon het volgende:

[..]

[..]

Jullie waren (hopelijk verleden tijd) gewoon randdebielen.
Ja. Waar je mee omgaat word je mee besmet, het is echt waar.

Alles is nu anders. :)
Je raekt an de dinge geweun.
  maandag 30 december 2019 @ 20:21:30 #23
128271 Slayage
INFP
pi_190779612
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 16:41 schreef Messina het volgende:

[..]

Voor geen goud wil ik terug naar Den Haag :@ :D
Welke wijk heb je gewoond?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator maandag 30 december 2019 @ 20:29:34 #24
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_190779971
ik zou meteen gaan huilen als ik geen Hagenees meer zou zijn
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 30 december 2019 @ 20:39:51 #25
331634 Messina
Zo ist
pi_190780388
quote:
10s.gif Op maandag 30 december 2019 20:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

Welke wijk heb je gewoond?
Scheveningen (Hoogaarsstraat) & Duindorp (Pluvierstraat)
De gezellige wijken dus, zeg maar. _O-
Je raekt an de dinge geweun.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')