abonnement Unibet Coolblue
pi_190833643
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2019 15:03 schreef Tjalala het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me dus ook af, hierover een vraag gesteld.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1 had ik zelf al verwacht door de genoemde goodwill, met 2 ben ik niet echt bekend mee. Op basis van je pin omzet kan je dan een klein bedrag lenen voor een paar maanden zoals ik het lees?
https://nederlandreview.n(...)eoordelingen-reviews

Swish fund is dus inderdaad enorm duur qua rente en 'kosten', de vraag is dan waarom iemand met zoiets in zee gaat.

Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat men een dergelijke bodemloze put graag inruilt voor een lening van A4F. Maar waarom wordt dit dan niet als zodanig gepresenteerd.
Pecunia non olet
pi_190834074
2019 recordjaar voor Geldvoorelkaar.nl
In 2019 heeft crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl een recordvolume aan financiering gerealiseerd. In totaal is bijna 51 miljoen euro via het platform geïnvesteerd in crowdfundingprojecten van mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers. Daarmee behaalde Geldvoorelkaar.nl een groei van 74% ten opzichte van 2018.

Grootste platform
Geldvoorelkaar.nl is het eerste Nederlandse crowdfundingplatform dat meer dan 50 miljoen euro zuivere crowdfunding (zonder institutionele investeerders) in één jaar wist te realiseren. Daarnaast vierde het platform begin december nog een andere mijlpaal: Geldvoorelkaar.nl bereikte toen als eerste platform in Nederland de grens van 200 miljoen euro aan totale financiering. Daarmee behoudt de crowdfunder zijn positie als grootste platform en marktleider van Nederland.

Geldvoorelkaar.nl werd in 2010 opgericht om MKB-Nederland een nieuwe financieringsmogelijkheid aan te bieden. Nu, eind 2019, zijn via het platform bijna 1.600 crowdfundingprojecten gefinancierd door investeerders.

Toekomst van de crowdfundingmarkt
In Nederland zijn op dit moment 50 crowdfundingplatforms actief. Slechts een klein aantal, waaronder Geldvoorelkaar.nl, is winstgevend. Lex van Teeffelen, Lector Financieel Economische Innovatie aan de Hogeschool Utrecht, verwacht dat een consolidatieslag dit aantal de komende vijf jaar flink zal doen verminderen.

Edwin Adams, mede-oprichter en directeur van Geldvoorelkaar.nl is positief over de toekomst van crowdfunding in Nederland. 'De consolidatie van het aantal crowdfundingplatforms is een logisch gevolg van de verdere professionalisering van de sector. Schaalvergroting is nodig om voorop te blijven lopen in compliance, IT en commercie. Door de ontwikkeling van de sector neemt ook de interesse van institutionele investeerders en informals toe in crowdfundingprojecten. Samen met de crowd zal hiermee extra financiering vrijkomen voor MKB-Nederland. Dit geeft de platforms een betere concurrentiekracht ten opzichte van partijen die worden gesteund door bijvoorbeeld de overheid of EIB.' Recent werd bekend dat de EU de belemmerende regels voor crowdfunding zal gaan afbouwen.

Adams: 'Positief bij de consolidatie is dat de platforms die stoppen, hun portefeuille netjes overdragen aan andere platforms. Dat zien we bijvoorbeeld bij de nummer 2 van Nederland, Collin Crowdfund, dat recent de Knab-portefeuille heeft overgenomen. Collin komt na de samenvoeging met Knab in december dit jaar uit op een volume van ruim 200 miljoen euro.' Hoeveel van dit bedrag is ingelegd door institutionele investeerders, is niet inzichtelijk. Op plaats 3 van grootste platforms staat Funding Circle, dat een groot deel van de portefeuille realiseerde met institutionele investeringen.

De totale crowdfundingmarkt in Nederland groeide in 2019 met 21% naar 321 miljoen euro, berekende Crowdfundmarkt. Edwin Adams heeft hoge verwachtingen voor komend jaar: 'In 2020 verwacht ik een sterkere groei van de crowdfundingmarkt dan in 2019, door de versoepeling van de regelgeving. Ik sluit niet uit dat de markt volgend jaar 30% zal groeien, naar een half miljard euro financiering. Crowdfunding is inmiddels een onmisbaar financieringsinstrument voor MKB-Nederland geworden.'
pi_190837644
quote:
12s.gif Op maandag 30 december 2019 15:38 schreef peterc het volgende:

[..]

de website vwb de (afgeloste) projecten is al bijgewerkt, werkt strak daar, ene kant blij dat het binnen is, andere kant goedlopende leningen hoeven wat mij betreft niet vervroegd afgelost te worden.

Nu weer kien worden op een goede herinvest
Goed en lucratief uiteinde dankzij dhr Oubah*, het zal wel een algehele herfinanciering zijn, deze operatie kan toch niet alleen door een goede zomer komen lijkt me.
Hoe dan ook mag hij nog eens terugkomen voor een lening. Jammer dat de oude voorwaarden dan niet meer gelden :P
Pecunia non olet
  donderdag 2 januari 2020 @ 10:37:53 #104
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_190840223
Zijn er al mensen die de nieuwe website van GvE hebben gezien? Ik dacht dat deze in jan online zou komen?
pi_190840285
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2020 21:23 schreef KrekelJapie het volgende:
Edwin Adams, mede-oprichter en directeur van Geldvoorelkaar.nl is positief over de toekomst van crowdfunding in Nederland. 'De consolidatie van het aantal crowdfundingplatforms is een logisch gevolg van de verdere professionalisering van de sector. Schaalvergroting is nodig om voorop te blijven lopen in compliance, IT en commercie.
Toch grappig dat de directeur van het grootste platform dit zegt, een platform dat qua IT ergens in de jaren 90 is blijven hangen.

Als ik zie hoe goed sommige relatief kleine platformen hun IT regelen, kan het blijkbaar ook zonder schaalvoordelen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Mynheer007 op 02-01-2020 10:54:39 ]
pi_190841219
Er staan inmiddels 3 projecten open bij SamenInGeld.

De Ogierssingel loopt het hardst tot dusver (in %). Dat verbaast me een beetje vanwege de hogere LTV van dit project.
Pecunia non olet
pi_190842747
Overname autogarage op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/stefan-zut/
pi_190843764
Rente betaling CRE Zevenaar ontvangen
pi_190843934
quote:
12s.gif Op donderdag 2 januari 2020 15:58 schreef peterc het volgende:
Rente betaling CRE Zevenaar ontvangen
En dan is de volgende vraag of het project nu door zal gaan, of dat we binnenkort onze inleg terug krijgen. Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.
pi_190844566
Weer een overleden ondernemer
quote:
Bij deze lening hebben wij op termijn 54 een storno ontvangen. Het gevolg daarvan is dat wij deze termijn op dit moment niet aan u kunnen uitbetalen.

Op basis van deze gestorneerde termijn hebben wij contact opgenomen met het bedrijf en ontvingen het bericht dat de geldnemer, de heer ******, in november is overleden.​

Voor de verdere afwikkeling hebben wij contact met de benoemde executeur testamentair. Zodra over het verdere verloop van dit dossier meer bekend is informeren wij u daarover.
pi_190846644
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2020 21:00 schreef ETphonehome het volgende:

[..]
Tiko..

Ik was eerst positief over dit project, heb me na de opmerkingen hier toch bedacht, en stap niet in voordat er eventueel verduidelijking komt over deze hoge rente kosten in voorgaande jaren.
In mijn beginjaren in CF zou ik gedacht hebben bij zulke projecten: ze konden eerst een hogere rente betalen, als ze nu voor 8% gaan lenen moet het allemaal makkelijker rond te rekenen zijn, dus zal wel goed komen. De ervaring heeft geleerd dat je inderdaad altijd heel goed moet lezen en doordenken, al vaak genoeg leergeld betaald helaas.
Ik heb een antwoord ontvangen van het platform waarmee ik vooruit kan.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Pecunia non olet
pi_190846931
quote:
Ik heb een antwoord ontvangen van het platform waarmee ik vooruit kan.
waar zijn die aflossingen dan terug te vinden?
onder kopje rente?
en wat voor rente zat er dan wel niet op die lening?

op welke lening werd er nou afgelost?
op de lening van oude eigenaar? of op lening die aangegaan moest worden om oude eigenaar af te lossen?
ik dacht even in de "overige kosten", maar daar verandert vrijwel niks.

waarschijnlijk mis ik iets, maar ik snap er nog niet veel van
pi_190847017
https://www.derestaurantk(...)r-liefde-voor-hebben

Lijkt goed te gaan met dit hcn project
pi_190847049
Ik snap eerlijk gezegd ook niet zoveel van de rente percentages bij All4funding.
Projecten met uiteenlopende Graydon ratings (B, BB, CC, CCC) en uiteenlopende a4f rating (2+, S2+ en 3+) krijgen allemaal 8,0% mee.

Wat betreft Tiko Run is 8% natuurlijk gewoon keihard veel te weinig.
CCC met zekerheden die echt niks voorstellen zou gewoon boven de 10% moeten zitten.
pi_190847140
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2020 20:03 schreef bleyenburg het volgende:

[..]

waar zijn die aflossingen dan terug te vinden?
onder kopje rente?
en wat voor rente zat er dan wel niet op die lening?

op welke lening werd er nou afgelost?
op de lening van oude eigenaar? of op lening die aangegaan moest worden om oude eigenaar af te lossen?
ik dacht even in de "overige kosten", maar daar verandert vrijwel niks.

waarschijnlijk mis ik iets, maar ik snap er nog niet veel van
Aflossingen zie je niet op de W&V. Enkel op de balans zijnde een afname van de schuld
pi_190847213
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2020 20:03 schreef bleyenburg het volgende:

[..]

waar zijn die aflossingen dan terug te vinden? In de Balans en Liquiditeitsoverzichten van de jaren 2017/18/19 die niet gegeven zijn
onder kopje rente? Neen alleen de rente en kosten over de leningen
en wat voor rente zat er dan wel niet op die lening? Die zijn zeer fors maar er komen ook veel kosten bij, ik zie percentages van 60/70%

op welke lening werd er nou afgelost? Op de lening die per 31 dec 2019 geheel is afgelost en dus niet meer op de balans staat
op de lening van oude eigenaar? of op lening die aangegaan moest worden om oude eigenaar af te lossen? Conform de tekst de lening van de oud eigenaar
ik dacht even in de "overige kosten", maar daar verandert vrijwel niks.

waarschijnlijk mis ik iets, maar ik snap er nog niet veel van
Cursief heb ik de antwoorden gegeven zoals ze volgens mij zijn.
Wederom een ondernemer die waarschijnlijk door zijn adviseur is bedonderd. Ik zie meer bedrijven waarbij de adviseur dit soort voorstellen doen aan ondernemers die zelf financieel minder goed onderlegd zijn. Ik beticht deze adviseurs er van dat zij er zelf beter van worden.

Mi is het nu financieel gezien een beter project, wel hoop ik dat de ondernemer een andere financieel adviseur heeft

[ Bericht 0% gewijzigd door ML45 op 02-01-2020 20:32:53 ]
pi_190847376
Dank je wel ML45
Ik blijf er toch vanaf omdat m.i. de rente niet in verhouding staat tot het risico en de gepresenteerde zekerheden wat mij betreft weinig tot niks voorstellen.
pi_190847414
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2020 20:23 schreef ML45 het volgende:

[..]

Cursief heb ik de antwoorden gegeven zoals ze volgens mij zijn.
Wederom een ondernemer die waarschijnlijk door zijn adviseur is bedonderd. Ik zie meer bedrijven waarbij de adviseur dit soort voorstellen doen aan ondernemers die zelf financieel minder goed onderlegd zijn. Ik beticht deze adviseurs er van dat zij er zelf beter van worden.

Mi is het nu financieel gezien een beter project, wel hoop ik dat de ondernemer een andere financieel adviseur heeft
Zo zie ik het nu ook, het bedrijf is door een forse aflossingslast aan de oude eigenaar, bijna kopje onder gegaan. Misschien is hij fout geadviseerd, maar misschien was Swishfund inderdaad de laatste (dure) strohalm. Een FNC met E is overigens ongeveer even duur.

Nu alles lijkt te zijn afgelost (Oud eigenaar en Swishfund), denk ik dat we nu op een relatief gunstig moment instappen.
Ik vermoed wel dat er nog wat facturen van oude handelscrediteuren open staan maar die worden afgelost met de nieuwe A4F lening lijkt me. Daarmee is de druk dan van de ketel.

Nu omzet en winst stijgende zijn, en er bescheiden zekerheid wordt gegeven, heb ik vandaag een hapje ingelegd.

[ Bericht 3% gewijzigd door obligataire op 02-01-2020 20:42:33 ]
Pecunia non olet
pi_190851745
GvE loopt op het moment flink achter met beloofde updates van projecten die nog niet default zijn, maar wel achterlopen, dan wel alleen rente betalen voor een bepaalde periode.
Dit niet alleen rond de feestdagen, maar in een paar gevallen al vanaf November / begin December. Blijkbaar is het druk op de afdeling recovery / opvolging probleem projecten.

Bij een van deze probleemgevallen was blijkbaar de toegezegde rentebetaling wel gedaan door de leningnemer begin November, maar was deze niet doorgestort naar de investeerders in dit project, slordig.
Van de 130 investeerders in dit project had er blijkbaar niemand eerder dan vandaag aan de bel getrokken: na mijn melding was er binnen een paar uur een update in verband met de verlaatte betaling, en het ontbrekende bedrag stond ook later dezelfde dag nog op mijn rekening.
pi_190851880
Het lijkt er op dat Lenders&Spender hun zaakjes op orde heeft gekregen. Achterstanden zijn ontzettend gedaald en, in mijn geval, is mijn portefeuille die nagenoeg volledig in default is nog steeds een paar euro per maand aan het genereren (1.7%). Het incassotraject lijkt goed te lopen.
pi_190851921
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 03:25 schreef ETphonehome het volgende:
GvE loopt op het moment flink achter met beloofde updates van projecten die nog niet default zijn, maar wel achterlopen, dan wel alleen rente betalen voor een bepaalde periode.
Blijkbaar is het druk op de afdeling recovery / opvolging probleem projecten.


[ Bericht 2% gewijzigd door djh77 op 03-01-2020 06:39:57 ]
pi_190852152
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2020 12:16 schreef obligataire het volgende:
Er staan inmiddels 3 projecten open bij SamenInGeld.

De Ogierssingel loopt het hardst tot dusver (in %). Dat verbaast me een beetje vanwege de hogere LTV van dit project.
Als we kijken naar totaal aan investeerders dan wint de Van Hogendorplaan.
En in absoluut bedrag de Van der Woudendijk.

Dat is toch ook wel bijzonder te noemen.

(op dit moment)
pi_190852943
quote:
Op basis van dit artikel blijf ik ver weg van CrowdAboutNow:
quote:
Sommige potentiële investeerders haken af omdat ze meer informatie willen zien. Dat kan, maar ik ben van mening dat je beter kunt investeren in een project waarin je gelooft dan in een project waarvan de cijfers helemaal lijken te kloppen.
quote:
Er zijn platforms die werken als een bank, waarbij je de aflossing moet halen en een incassoprocedure wordt gestart als je in gebreke blijft. Dat is kil en anoniem naar mijn mening, je handelt dan echt als bank. Wij lossen het ook op, maar gaan naar de crowdfunders toe en gaan aan de slag om een tegenvoorstel uit te werken en te komen tot een andere terugbetalingsafspraak. Wij weten, net als startende ondernemers, dat je oorspronkelijke plan altijd net even anders loopt dan je had uitgerekend. Voor ons is het dus belangrijk dat we financiers aan boord hebben die meebewegen; beleggers zijn niet aan het goede adres. Als ondernemer is het prettig als je je omringt weet door een groep mensen die samen met jou de klappen opvangen en meedenken, iets dat een bak niet gauw zal doen
quote:
Ik adviseer altijd om de rente niet hoger dan zes procent te laten zijn, maar kijk ook daarbij vooral naar de ruimte die je hebt. Als jij uitrekent dat drie procent realistischer is, bied dan drie procent aan en geef daarnaast wat extra’s, zoals een mooie activiteit.
pi_190853028
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 06:06 schreef investeerdertje het volgende:
Het lijkt er op dat Lenders&Spender hun zaakjes op orde heeft gekregen. Achterstanden zijn ontzettend gedaald en, in mijn geval, is mijn portefeuille die nagenoeg volledig in default is nog steeds een paar euro per maand aan het genereren (1.7%). Het incassotraject lijkt goed te lopen.
Ik snap niets van de lovende verhalen in dit forum m.b.t. LenderSpender. Ik heb destijds wat speelgeld ingelegd om de welkomstbonus op te pikken en zit nu op een rendement van 3.7%(weet niet zeker of daar ook de welkomsbonus bij zit) en dat is mijnsinziens veel te laag voor het geboden risico. Als we een beetje economische tegenwind krijgen zullen de defaults snel stijgen en acht ik de kans zeer groot dat het uiteindelijke rendement negatief zal worden.

Natuurlijk kan een beetje spreiding over platformen geen kwaad, maar om te spreiden naar platformen met een veel zwakkere rendement-risico verhouding hoort daar mijnsinziens niet bij. Bij genoeg andere platformen krijg je hogere rendementen en tegelijkertijd 1e hypotheken met lage LTVs, en daarom zie je mij niet meer investeren via LenderSpender.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')