Ronhui | maandag 13 januari 2003 @ 09:14 |
Binnenkort gaat het dan eindelijk gebeuren, het vertrek uit Hotel Mama. Maar als ik in mijn eigen huisjes woon, zal ik toch wel zo nu en dan moeten koken. Ik kan best wel koken, maar alle recepten die ik ken of zie, zijn voor minimaal 2 maar meestal 4 personen. Alles delen door 2 of 4 komt ook niet altijd uit en in mijn vriezer zal ik ook niet altijd plek hebben (Piza-dozen en alle friteuse shit neemt ook ruimte in!) Daarom is mijn vraag of iemand hier een (snel/makkelijk/lekker) recept kent voor 1 persoon? Op google kom je uit op allemaal bedrijven wat je deze gerechten voor een leuke ( Alvast bedankt!!! | |
Fearlezz | maandag 13 januari 2003 @ 09:19 |
Keuze genoeg -1 portie aardappels + 1 portie boontjes + slavink -1 portie aardappels + 1 portie peentjes + slavink -1 portie aardappels + 1 portie appelmoes + slavink -1 portie aardappels + 1 portie erwtjes + slavink -1 portie aardappels + 1 portie rode kool + slavink -rijst -macaroni | |
ZixS | maandag 13 januari 2003 @ 09:21 |
koop gewoon een kookboek voor beginners ofzo? ![]() | |
Tamaartje | maandag 13 januari 2003 @ 09:23 |
Je kan toch gewoon een paar aardappels schillen? En dan kan je er van alles bij doen hoor.. je hebt tegenwoordig van veel groente klein verpakkingen zoals een klein blik boontjes, doperwten, wortels, bruine bonen enz enz Als je vlees eet dan kan je gewoon losse 1 persoons stukken kopen net wat je lekker vind Koop shoarma vlees en van die broodjes Heel veel succes | |
_Administr8or_ | maandag 13 januari 2003 @ 09:24 |
Kant en klaar maaltijden bij de AH!! ![]() | |
Ordos20 | maandag 13 januari 2003 @ 09:30 |
Fearlezz is slavink liefhebber? Wat maakt het uit dat je voor twee kookt? wat je doet is gewoon de helft bewaren en als he mogelijk is later weer opwarmen in (evt.) de magnetron of oven. Klinkt lui maar dat lijkt mij het beste | |
Eenden | maandag 13 januari 2003 @ 09:52 |
quote: quote:Mss eerst goed lezen ![]() | |
piere | maandag 13 januari 2003 @ 09:56 |
telefoon (+ gouden gids) | |
Adfundum | maandag 13 januari 2003 @ 09:56 |
Gewoon twee dagen achter elkaar hetzelfde eten. Lang leve de magnetron. | |
B | maandag 13 januari 2003 @ 10:01 |
Limoen-kabeljauw met gebakken venkel hoofdgerecht, 1 persoon · 50 g basmatirijst · 1 limoen · 2 eetlepels olijfolie mild · 2 takjes peterselie · 150 g kabeljauwfilet · zout · (versgemalen) zwarte peper · 1 bakje venkelrauwkost (125 g AH) · aluminiumfolie Bereiding Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Limoen goed wassen en schilletjes van 1/2 limoen trekken.1/2 Limoen uitpersen en mengen met olie. Peterselie fijnhakken. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In een koekenpan helft van de limoenolie verhitten. Vis aan beide zijden in ca. 4 minuten lichtbruin bakken. Uit de pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie. Rest van de limoenolie verhitten en venkel al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken. Peterselie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Op helft van bord bedje van venkel maken. Rijst ernaast scheppen. Kabeljauw op venkel en rijst leggen en bestrooien met limoenschilletjes. Bevat per eenpersoonsportie Bron | |
B | maandag 13 januari 2003 @ 10:01 |
Spinazie-omelet met focacciatoast hoofdgerecht, 1 persoon · 150 g spinazie à la crème (deelblokjes diepvries) · 30 g chorizo (worst stukje) · 2 eieren · 2 eetlepels olie · 1/2 focaccia (brood) (afbak van 250 g) Bereiding Spinazie in magnetron of pan ontdooien. Chorizo in reepjes snijden. Eieren loskloppen, spinazie en chorizo erdoor roeren. In pan 1 eetlepel olie verhitten, eimengsel erin schenken. Omelet in ca. 10 minuten afgedekt laten stollen. Intussen focaccia in plakken snijden en dun met rest van olie bestrijken. Focaccia in broodrooster bruin roosteren. Omelet met warme focaccia serveren. Bevat per eenpersoonsportie Bron | |
B | maandag 13 januari 2003 @ 10:02 |
Tortillawraps met rosbief en zure room hoofdgerecht, 1 persoon · 1 theelepel mosterd · 1 bekertje creme fraiche (125 ml) · 2 wraptortilla's · 6 plakjes rosbief (of ham) · 1/2 zakje slamelange (à 100 g) Bereiding Mosterd en crème fraîche door elkaar mengen. Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Tortilla's aan 1 zijde met mengsel bestrijken. Beleggen met rosbief (of ham) en sla. Tortilla's oprollen en schuin doorsnijden. Serveren met rest van sla. Bevat per eenpersoonsportie Bron | |
B | maandag 13 januari 2003 @ 10:02 |
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/ | |
Karin | maandag 13 januari 2003 @ 10:04 |
recepten voor 1-persoon Deze is heel recent en staat bordevol lekkere recepten. Graag daar verder |