abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  FOK!fotograaf maandag 13 januari 2003 @ 09:14:03 #1
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_7868092
Binnenkort gaat het dan eindelijk gebeuren, het vertrek uit Hotel Mama. Maar als ik in mijn eigen huisjes woon, zal ik toch wel zo nu en dan moeten koken. Ik kan best wel koken, maar alle recepten die ik ken of zie, zijn voor minimaal 2 maar meestal 4 personen. Alles delen door 2 of 4 komt ook niet altijd uit en in mijn vriezer zal ik ook niet altijd plek hebben (Piza-dozen en alle friteuse shit neemt ook ruimte in!)

Daarom is mijn vraag of iemand hier een (snel/makkelijk/lekker) recept kent voor 1 persoon? Op google kom je uit op allemaal bedrijven wat je deze gerechten voor een leuke ( ) prijs ook wel willen bieden, maar dat zoek ik niet. Op de pagina van de studentenkeuken staan ook meestal recepten voor meerdere personen!

Alvast bedankt!!!

  maandag 13 januari 2003 @ 09:19:35 #2
36050 Fearlezz
Forever and ever
pi_7868122
Keuze genoeg
-1 portie aardappels + 1 portie boontjes + slavink
-1 portie aardappels + 1 portie peentjes + slavink
-1 portie aardappels + 1 portie appelmoes + slavink
-1 portie aardappels + 1 portie erwtjes + slavink
-1 portie aardappels + 1 portie rode kool + slavink
-rijst
-macaroni
pi_7868137
koop gewoon een kookboek voor beginners ofzo?
pi_7868158
Je kan toch gewoon een paar aardappels schillen?
En dan kan je er van alles bij doen hoor..
je hebt tegenwoordig van veel groente klein verpakkingen

zoals een klein blik boontjes, doperwten, wortels, bruine bonen enz enz
Maar je hebt ook kleine bloemkool, kleine zak andijvie, enz
Dus waarom moeilijk doen?

Als je vlees eet dan kan je gewoon losse 1 persoons stukken kopen
1 hamburger
1 tartaartje
1 sausijs

net wat je lekker vind

Koop shoarma vlees en van die broodjes
Dan heb je ook weer iets

Heel veel succes

pi_7868161
Kant en klaar maaltijden bij de AH!!
pi_7868233
Fearlezz is slavink liefhebber?

Wat maakt het uit dat je voor twee kookt? wat je doet is gewoon de helft bewaren en als he mogelijk is later weer opwarmen in (evt.) de magnetron of oven. Klinkt lui maar dat lijkt mij het beste

MIO DIOS!!! ESTA CIENCIA ES DIABOLICO!!!
  maandag 13 januari 2003 @ 09:52:27 #7
36589 Eenden
Mag ik sneetje brood???
pi_7868463
quote:
Op maandag 13 januari 2003 09:30 schreef Ordos20 het volgende:
Fearlezz is slavink liefhebber?

Wat maakt het uit dat je voor twee kookt? wat je doet is gewoon de helft bewaren en als he mogelijk is later weer opwarmen in (evt.) de magnetron of oven. Klinkt lui maar dat lijkt mij het beste


quote:
Alles delen door 2 of 4 komt ook niet altijd uit en in mijn vriezer zal ik ook niet altijd plek hebben (Piza-dozen en alle friteuse shit neemt ook ruimte in!)
Mss eerst goed lezen
Eenden zijn de coolste wezens op aarde
  maandag 13 januari 2003 @ 09:56:02 #8
27929 piere
doe mij maar bier
pi_7868498
telefoon (+ gouden gids)
fok you ja!
pi_7868501
Gewoon twee dagen achter elkaar hetzelfde eten. Lang leve de magnetron.
Some weasel took the cork out of my lunch...
  maandag 13 januari 2003 @ 10:01:16 #10
19284 B
van benbenieuwd
pi_7868560
Limoen-kabeljauw met gebakken venkel
hoofdgerecht, 1 persoon
· 50 g basmatirijst
· 1 limoen
· 2 eetlepels olijfolie mild
· 2 takjes peterselie
· 150 g kabeljauwfilet
· zout
· (versgemalen) zwarte peper
· 1 bakje venkelrauwkost (125 g AH)

· aluminiumfolie


15 minuten bereidingstijd

Bereiding

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Limoen goed wassen en schilletjes van 1/2 limoen trekken.1/2 Limoen uitpersen en mengen met olie. Peterselie fijnhakken. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In een koekenpan helft van de limoenolie verhitten. Vis aan beide zijden in ca. 4 minuten lichtbruin bakken. Uit de pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie. Rest van de limoenolie verhitten en venkel al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken. Peterselie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Op helft van bord bedje van venkel maken. Rijst ernaast scheppen. Kabeljauw op venkel en rijst leggen en bestrooien met limoenschilletjes.

Bevat per eenpersoonsportie
energie 535 kCal - eiwit 33 g
vet 27 g - koolhydraten 43 g

Bron
AllerHande februari 2000

  maandag 13 januari 2003 @ 10:01:43 #11
19284 B
van benbenieuwd
pi_7868567
Spinazie-omelet met focacciatoast
hoofdgerecht, 1 persoon
· 150 g spinazie à la crème (deelblokjes diepvries)
· 30 g chorizo (worst stukje)
· 2 eieren
· 2 eetlepels olie
· 1/2 focaccia (brood) (afbak van 250 g)



20 minuten bereidingstijd

Bereiding

Spinazie in magnetron of pan ontdooien. Chorizo in reepjes snijden. Eieren loskloppen, spinazie en chorizo erdoor roeren. In pan 1 eetlepel olie verhitten, eimengsel erin schenken. Omelet in ca. 10 minuten afgedekt laten stollen. Intussen focaccia in plakken snijden en dun met rest van olie bestrijken. Focaccia in broodrooster bruin roosteren. Omelet met warme focaccia serveren.

Bevat per eenpersoonsportie
energie 845 kCal - eiwit 34 g
vet 47 g - koolhydraten 70 g

Bron
AllerHande juli 2002

  maandag 13 januari 2003 @ 10:02:15 #12
19284 B
van benbenieuwd
pi_7868574
Tortillawraps met rosbief en zure room
hoofdgerecht, 1 persoon
· 1 theelepel mosterd
· 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
· 2 wraptortilla's
· 6 plakjes rosbief (of ham)
· 1/2 zakje slamelange (à 100 g)



10 minuten bereidingstijd

Bereiding

Mosterd en crème fraîche door elkaar mengen. Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Tortilla's aan 1 zijde met mengsel bestrijken. Beleggen met rosbief (of ham) en sla. Tortilla's oprollen en schuin doorsnijden. Serveren met rest van sla.

Bevat per eenpersoonsportie
energie 1025 kCal - eiwit 48 g
vet 61 g - koolhydraten 73 g

Bron
AllerHande april 2000

  maandag 13 januari 2003 @ 10:02:39 #13
19284 B
van benbenieuwd
  FOK!fossiel maandag 13 januari 2003 @ 10:04:03 #14
2628 Karin
pi_7868595
recepten voor 1-persoon

Deze is heel recent en staat bordevol lekkere recepten. Graag daar verder

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')