abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 7 december 2019 @ 15:37:10 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_190312577
Jarige Amalia krijgt vanaf haar achttiende jaarlijks anderhalf miljoen

quote:
Kysia Hekster
Verslaggever Koninklijk Huis



Ter ere van de verjaardag van Amalia maakte Koning Willem-Alexander een nieuwe foto van zijn dochter.
RVD - Z.M. de Koning.


·

Vandaag viert de kroonprinses haar zestiende verjaardag. Ze is duidelijk al doordrongen van haar toekomst. Toen ze hoorde dat haar vader koning werd, was haar eerste vraag aan hem: 'Hoeveel jaar ga jij het doen?', vertelde Willem-Alexander in een interview voorafgaand aan zijn inhuldiging. 'Zo van, dan kan ik alvast een streep zetten in mijn agenda'.

In april sprak Amalia zelf kort over haar rol als prinses van Oranje. Op Koningsdag in Amersfoort zei ze: 'Het is af en toe nog even onwerkelijk voor mij om te realiseren dat dit echt mijn leven is.' Amalia's toekomst ligt als oudste kind van de koning grondwettelijk vast. Want of ze wil of niet, koningin wordt ze. Er is geen regeling om de troon te weigeren.

Verslaggever Kysia Hekster schrijft maandelijks een koningshuisrubriek voor NOS.nl.

Trouwen zonder toestemming

De enige mogelijkheid die de Grondwet haar biedt om eronder uit te komen, is trouwen zonder toestemming van het parlement. "Als geen voorstel van een toestemmingswet wordt ingediend (...), vervalt het lidmaatschap van het betrokken lid van het Koninklijk Huis zodra het huwelijk gesloten is. Hij verliest dan ook zijn opvolgingsrechten. Kinderen geboren uit zo'n huwelijk hebben ook geen recht meer op de troon", meldt de website van het Koninklijk Huis.


Prinses Amalia tijdens een fotosessie in de tuin van Huis ten Bosch afgelopen zomer ANP

In de Grondwet is ook vastgelegd dat Amalia vanaf haar achttiende haar vader kan opvolgen als koningin. Mocht de koning overlijden voor ze meerderjarig is, dan is ze formeel wel koningin, maar is Máxima degene die als regentes voor haar waarneemt. Het koninklijk gezag kan Amalia pas uitoefenen als ze meerderjarig is.

Volgens de Wet financieel statuut van het Koninklijk Huis (WFSKH) krijgt ze vanaf haar 18e verjaardag ook een 'uitkering'. Die is bijna anderhalf miljoen euro per jaar, ruim 4000 euro per dag. Voor het grootste deel bedoeld voor 'personele en materiële ondersteuning'. Iets meer dan 250.000 euro is inkomen.

Over de hoogte van dat bedrag ontstaat met enige regelmaat opwinding. Drie jaar geleden wilden PvdA, PVV, SP, D66 en GroenLinks dat dit bedrag omlaag zou gaan, terwijl de Kamer eerder juist nog unaniem instemde met de hoogte van de uitkeringen van de Oranjes.

'Snotneus van 18'

Toen Willem-Alexanders achttiende verjaardag in de jaren tachtig van de vorige eeuw naderde, was er een soortgelijke discussie. Er ontstond een debat om de leeftijdsgrens voor het koningschap te verhogen van 18 naar 21, zodat de kroonprins later een uitkering zou kunnen krijgen.

Andrée van Es, toen fractievoorzitter van de PSP (de Pacifistisch Socialistische Partij, die opging in GroenLinks) merkte op: 'Voor mij maakt het niets uit of een snotneus van 18 zoveel geld krijgt of een snotneus van 21. Ik heb bezwaar tegen het feit dat leden van het Koninklijk Huis zoveel geld verdienen.'

In België is de kroonprinses, Elisabeth, al 18 geworden in oktober. Eerder dit jaar werd bekend dat zij voorlopig -zolang ze nog naar school gaat en studeert- geen aanspraak maakt op haar uitkering van ongeveer 900.000 euro.


Prinses Elisabeth met dansers bij een uitvoering voor haar 18e verjaardag EPA

Haar ouders, koning Filip en koningin Mathilde, willen hun dochter niet opzadelen met de verplichtingen die de uitkering (die daar dotatie heet) met zich meebrengt en daarom ziet ze ervan af, wil het verhaal. Volgens Belgische koningshuiskenners speelt ook de maatschappelijke discussie over de hoogte van het bedrag een rol bij de beslissing om af te zien van de dotatie.

In Nederland is de kans dat Amalia geen uitkering krijgt vanaf haar achttiende ongeveer gelijk aan nul. Hoewel ook voor haar geldt dat zij op haar achttiende vermoedelijk nog studeert, en hoewel ook in Nederland kritiek is op de hoogte van de uitkering voor de troonopvolger. Maar anders dan bij onze zuiderburen is het volgens de Rijksvoorlichtingsdienst hier 'in strijd met de wet' om af te zien van de uitkering aan Amalia.

In België moet op voorstel van de regering de uitkering voor de troonopvolger eerst nog bij wet worden vastgesteld terwijl de vermoedelijke opvolger van de koning van Nederland haar anderhalf miljoen euro automatisch krijgt, zo is vastgesteld in de WFSKH.

Met andere woorden: de Belgische regering moet volgens de wet aan de slag om de uitkering van Elisabeth te regelen, de Nederlandse regering kan volgens de wet niets doen om af te zien van de uitkering aan Amalia. Zelfs als zij of haar ouders dat zouden willen, dan is het niet aan hen maar aan de wetgever die wet te veranderen.
Allen gegroet,

Vrijwel iedereen die in mijn kringen en familie rondgaat is het unaniem over één ding eens: het honorarium van alle leden v.h. koninklijk huis; thans met name koning Willem-Alexander en later zijn wellicht waardige opvolgster prinses Amalia.

Bij deze de felicitaties onzerzijds te Haarlem :Y) en Amsterdam (Zuidas) aan het adres van de jarige prinses, die vandaag zestien jaar geworden is. *O* Voor deze jongedame met 'blauw bloed' begint behalve haar ophanden zijnde koninklijke taak het grote geld :9~ geleidelijk aan ook in zicht te komen. Dit kan worden gezien als vorm van beloning voor zeer belangrijke taken die de prinses staat te wachten. :B

Zij is uiterst zelfbewust, een mooie jongedame geworden en zeer doordrongen van alles wat haar staat te wachten. :o Dat geldt zowel in het belang van de traditie als het maatschappelijk welzijn van alle inwoners van NL waaronder u zich ook schaart. *) Uiteraard leert zij sinds jaar en dag erg veel van haar vader en moeder. ^) Verder is het haast onmogelijk om zich te kunnen onttrekken aan haar toekomst. :s)

Er bestaat echter één mogelijkheid eronder uit te komen als zij daar niets van wil weten, maar er is geen enkele reden om nu te denken dat zij de troon niet zou willen bestijgen. 14.gif Bijkomend voordeel is uiteraard het kapitaal *) dat haar binnen nu en twee jaren ten deel gaat vallen.

Goed, vanwege Haerlemsche aangelegenheden :9~ :Y) heb ik weinig tijd om verder te verhalen, derhalve beëindig ik de OP en wens u met dit bericht over Amalia nog een mooie dag!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_190312607
quote:
3s.gif Op zaterdag 7 december 2019 14:26 schreef vosss het volgende:
Over 2 jaar krijgt dat stom kind ¤4.109,59 per dag. Belastingvrij. Gratis en voor niks.

Waanzin.

8)7

PS: ik wou dat ik uit die kut gekropen was ;(
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190312640
quote:
99s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:37 schreef Scjvb het volgende:
Dit kan worden gezien als vorm van beloning voor zeer belangrijke taken die de prinses staat te wachten.
Welke taken, als ze überhaupt al belangrijk zijn, laat staan zeer, rechtvaardigen een beloning van ¤1.500.000,- per jaar. Belastingvrij.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190312663
quote:
5s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:41 schreef vosss het volgende:

[..]

Welke taken, als ze überhaupt al belangrijk zijn, laat staan zeer, rechtvaardigen een beloning van ¤1.500.000,- per jaar. Belastingvrij.
je bent gewoon jaloers dat je zelf geen kroonprinses bent
pi_190312704
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:42 schreef Evertjan het volgende:

[..]

je bent gewoon jaloers dat je zelf geen kroonprinses bent
Nouja ik vind het gewoon ronduit debiel dat ze ¤4.109,59 per dag belastingvrij gaat krijgen.

De meeste tweeverdieners halen dat bedrag netto per maand niet eens. Waarom moet zij dat per dag krijgen? Ok dat ze prinses is leuk en alles, maar doe dat dan per week ofzo. Dat is toch ook meer dan genoeg? :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Spellchecker zaterdag 7 december 2019 @ 15:47:22 #6
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_190312722
Wat een idiote kleding van die dansers bij de foto van prinses Elisabeth.
pi_190312723
quote:
5s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:41 schreef vosss het volgende:

[..]

Welke taken, als ze überhaupt al belangrijk zijn, laat staan zeer, rechtvaardigen een beloning van ¤1.500.000,- per jaar. Belastingvrij.
Dit inderdaad. Wat voegt ze toe dat ze dit soort geld van de samenleving mag krijgen. Waarom niet gewoon studeren en werken en op eigen kracht wat bereiken zoals ook van de rest van het land verwacht wordt.
Straks wat betaald lobbyen in het buitenland om rijke CEOs nog rijker te maken.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_190312742
Ja joh, je moet daar durven.

Wanneer houden we een keer op met deze ranzige schertsvertoning op kosten van de belastingbetaler?
pi_190312772
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:47 schreef maily het volgende:
Wat een idiote kleding van die dansers bij de foto van prinses Elisabeth.
Kroonprinses Elisabeth en haar Pro-Ana clubje.
  zaterdag 7 december 2019 @ 15:50:48 #10
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_190312773
quote:
5s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:41 schreef vosss het volgende:

[..]

Welke taken, als ze überhaupt al belangrijk zijn, laat staan zeer, rechtvaardigen een beloning van ¤1.500.000,- per jaar. Belastingvrij.
Hmm, ik denk daarbij natuurlijk zoal aan onze handelsbetrekkingen met andere landen, geheel verzorgd door de overheid met koning of koningin als ons visitekaartje. Het levert wellicht wederom een belangrijk aandeel aan economisch voordeel, ingevolge welzijn en welvaart voor ons en u allen uiteraard.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_190312801
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:47 schreef maily het volgende:
Wat een idiote kleding van die dansers bij de foto van prinses Elisabeth.
Rare truitjes, en ze staan er ook raar bij zo met allemaal hun armen op dezelfde manier gehouden.
pi_190312857
Op zo'n leventje hoef je niet jaloers te zijn hoor. Eigenlijk alle dingen in het leven die ik op prijs stel zouden niet mogelijk zijn in haar positie. Gewoon lekker de bloemetjes buiten zetten op vakantie, ongestoord de stad of de kroeg in. Of vreemdgaan. Dat soort dingen.
pi_190312908
Of we nou een presidentsfamilie moeten onderhouden of een koningshuis, qua kosten maakt het nauwelijks verschil.
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:01:43 #14
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_190312937
Haar 'echte' salaris is ongeveer 2,5 ton, de rest is een soort onkostenvergoeding. Ik ben vooral benieuwd waar dat geld dan allemaal aan wordt uitgegeven.

En het is riant, maar op de totale begroting is het een druppel op een gloeiende plaat. Dat een monarchie met erfopvolging een archaïsch fenomeen is staat buiten kijf, maar ik denk dat we niet mogen klagen met onze koninklijke familie, als je het bijvoorbeeld vergelijkt met Engeland of België.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:01:55 #15
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_190312942
quote:
3s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:50 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Hmm, ik denk daarbij natuurlijk zoal aan onze handelsbetrekkingen met andere landen, geheel verzorgd door de overheid met koning of koningin als ons visitekaartje. Het levert wellicht wederom een belangrijk aandeel aan economisch voordeel, ingevolge welzijn en welvaart voor ons en u allen uiteraard.
Want zonder hun zou niemand zaken met ons willen doen hahahaha. Jij bent zo lekker dom hahahah. Want landen zonder een koningshuis zijn allemaal arm hahaha.
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:02:18 #16
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_190312949
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Toefjes het volgende:
Op zo'n leventje hoef je niet jaloers te zijn hoor. Eigenlijk alle dingen in het leven die ik op prijs stel zouden niet mogelijk zijn in haar positie. Gewoon lekker de bloemetjes buiten zetten op vakantie, ongestoord de stad of de kroeg in. Of vreemdgaan. Dat soort dingen.
Vraag maar aan prins Andrew.
pi_190312975
mijn dag wordt er niet meer of minder mooi op
al krijgt dat kinder 3 miljard per seconde
ik ruk er niet minder om
pi_190313044
Heeft OP een stoornis dat er met een dergelijk emoticonbestek gesmeten wordt?

Overigens is een dergelijke uitkering natuurlijk compleet infantiel.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:19:37 #19
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_190313141
Ik vind het in de eerste plaats mensonwaardig dat iemand vanaf de geboorte in een positie gedwongen wordt en diens hele leven direct wordt bepaald. Stel je voor dat je constant in een keurslijf zit en dat iedereen om je heen iets van je wil. Mensen willen contact met je omdat ze denken dat ze daar beter van worden, altijd, overal.
Non possumus non loqui
pi_190313151
Hopelijk krijgt ze een andere make-up mevrouw.
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:21:38 #21
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_190313157
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:19 schreef Knip het volgende:
Ik vind het in de eerste plaats mensonwaardig dat iemand vanaf de geboorte in een positie gedwongen wordt en diens hele leven direct wordt bepaald. Stel je voor dat je constant in een keurslijf zit en dat iedereen om je heen iets van je wil. Mensen willen contact met je omdat ze denken dat ze daar beter van worden, altijd, overal.
Ik denk dat ze er geen moeite mee heeft. Ze kan de troon verwerpen toch? Die anderhalf miljo smaakt te lekker denk ik, denk je niet?
pi_190313160
T'is nog te weinig voor de lieve schat.
pi_190313167
quote:
3s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:50 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Hmm, ik denk daarbij natuurlijk zoal aan onze handelsbetrekkingen met andere landen, geheel verzorgd door de overheid met koning of koningin als ons visitekaartje. Het levert wellicht wederom een belangrijk aandeel aan economisch voordeel, ingevolge welzijn en welvaart voor ons en u allen uiteraard.
De koning en de koningin ja. Ik vroeg om de zeer belangrijke taken die ze volgens jou als prinses heeft en waarbij anderhalf miljoen een volkomen terechte beloning is te duiden.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:26:27 #24
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_190313190
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:21 schreef Orion_in_space het volgende:

[..]

Ik denk dat ze er geen moeite mee heeft. Ze kan de troon verwerpen toch? Die anderhalf miljo smaakt te lekker denk ik, denk je niet?
Vanaf je geboorte leef je in het keurslijf en is elke stap die je maakt gemonitord. Amalia had weinig over haar leven te vertellen toen ze 8 jaar oud was, of 10 of 12. Vanaf 18 jaar mag ze zelf beslissingen maken, maar het lijkt mij heel moeilijk voor haar om de last bij haar jongere zusjes te leggen, want die moeten het doen als Amalia voor de eer bedankt.
Non possumus non loqui
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:30:19 #25
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_190313234
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:26 schreef Knip het volgende:

[..]

Vanaf je geboorte leef je in het keurslijf en is elke stap die je maakt gemonitord. Amalia had weinig over haar leven te vertellen toen ze 8 jaar oud was, of 10 of 12. Vanaf 18 jaar mag ze zelf beslissingen maken, maar het lijkt mij heel moeilijk voor haar om de last bij haar jongere zusjes te leggen, want die moeten het doen als Amalia voor de eer bedankt.
Die kunnen toch ook allemaal weigeren?
pi_190313256
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:02 schreef Orion_in_space het volgende:

[..]

Vraag maar aan prins Andrew.
Auwtsch :o ~O> ~O>
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:34:40 #27
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_190313301
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:21 schreef Orion_in_space het volgende:
Ze kan de troon verwerpen toch?
In het artikel in de OP staat van niet.
KuikenGuppy
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:48:27 #28
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_190313511
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:34 schreef Burdie het volgende:

[..]

In het artikel in de OP staat van niet.
Des te meer reden om het dan af te schaffen toch?
pi_190313579
Iedereen die dus hier klaagt over haar salaris wil met haar ruilen ?
Altijd maar in de aandacht staan =
Blehh
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:55:54 #30
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_190313647
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:26 schreef Knip het volgende:

[..]

Vanaf je geboorte leef je in het keurslijf en is elke stap die je maakt gemonitord. Amalia had weinig over haar leven te vertellen toen ze 8 jaar oud was, of 10 of 12. Vanaf 18 jaar mag ze zelf beslissingen maken, maar het lijkt mij heel moeilijk voor haar om de last bij haar jongere zusjes te leggen, want die moeten het doen als Amalia voor de eer bedankt.
In Engeland kun je gewoon een nazi pak aan. Daar laten ze de jeugd wat losser blijkbaar toch?

https://www.sbs.com.au/gu(...)ress-ups-model-royal
  zaterdag 7 december 2019 @ 17:11:29 #31
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_190313865
quote:
3s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:22 schreef vosss het volgende:

[..]

De koning en de koningin ja. Ik vroeg om de zeer belangrijke taken die ze volgens jou als prinses heeft en waarbij anderhalf miljoen een volkomen terechte beloning is te duiden.
Een jaarlijks beloning, op voorhand. Dat gaf ik ook reeds aan. De aanloop naar een toekomstige taak als het koningschap alleen al rechtvaardigt naar onze bescheiden mening dit grote bedrag.

quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:01 schreef Orion_in_space het volgende:

[..]

Want zonder hun zou niemand zaken met ons willen doen hahahaha.
Goh.. mijn partner en ik moesten daarnet hard lachen om deze post, wat een onwetendheid knul.

Oh jawel hoor. Uiteraard zou iemand bij het ontbreken van de koning ook best zaken met ons willen doen. ;) Zeker nooit gehoord van uitdrukkingen zoals 'het neusje van de zalm'? :Y)

De eerbaarheid van de koning of koningin ten overstaan van onze handelspartners, kunnen net dat 'ietsje meer' betekenen. Bovendien bevindt NL zich ook ruimschoots in de top 10 rijkste landen ter wereld, slimmerik. ;)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_190313911
Waar ik maar een schamele 1000 euro per maand ontvang voor burgerschap... wat een land
pi_190313934
Wimlex is naar verwachting de komende 20 jaar minimaal nog koning.

Dus zou dat kind 18 x 1.500.000 krijgen voordat ze begint.

Dat is ¤27.000.000,-.

Op voorhand. Dat is echt te debiel voor woorden. Zeker gezien het feit dat ze later geld zat gaat vangen.

Als prinses voegt ze niks toe wat die 1,5 miljoen per jaar rechtvaardigt.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190313945
quote:
9s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:14 schreef Manmanmanwateenzooi het volgende:
Waar ik maar een schamele 1000 euro per maand ontvang voor burgerschap... wat een land
Manmanmanwateenzooi |:)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 7 december 2019 @ 17:22:00 #35
186611 Haags
pi_190314022
Het is haar gegund.
Zonder wrijving geen glans
pi_190314174
Ze kan het makkelijk op 75.000 euro per jar doen. Zelfs dat is al royaal.
  zaterdag 7 december 2019 @ 17:37:18 #37
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_190314251
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:11 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Een jaarlijks beloning, op voorhand. Dat gaf ik ook reeds aan. De aanloop naar een toekomstige taak als het koningschap alleen al rechtvaardigt naar onze bescheiden mening dit grote bedrag.
[..]

Goh.. mijn partner en ik moesten daarnet hard lachen om deze post, wat een onwetendheid knul.

Oh jawel hoor. Uiteraard zou iemand bij het ontbreken van de koning ook best zaken met ons willen doen. ;) Zeker nooit gehoord van uitdrukkingen zoals 'het neusje van de zalm'? :Y)

De eerbaarheid van de koning of koningin ten overstaan van onze handelspartners, kunnen net dat 'ietsje meer' betekenen. Bovendien bevindt NL zich ook ruimschoots in de top 10 rijkste landen ter wereld, slimmerik. ;)
Jij en je partner hebben blijkbaar ongeveer hetzelfde niveau, dat is mooi. Hoe komen jullie er eigenlijk bij dat de koning voor extra handel zorgt. Heb je een handelsbespreking mogen bijwonen? En een mooie eerbaarheid, een koningshuis die landverraad pleegt (ken je Bernhard nog Lockheed).
  zaterdag 7 december 2019 @ 17:39:39 #38
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_190314286
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:32 schreef Schaapje1987 het volgende:
Ze kan het makkelijk op 75.000 euro per jar doen. Zelfs dat is al royaal.
Bezien door de ogen van de veelal gemiddelde verdiener is anderhalf miljoen voor een prinses best veel, ja. Hoogstpersoonlijk heb ik er verder weinig moeite mee. Soit.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 7 december 2019 @ 17:41:06 #39
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_190314316
Walgelijk. Ik stel voor dat we het paleis bestormen en deze "prinses" terechtstellen.
  zaterdag 7 december 2019 @ 17:48:20 #40
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_190314455
Las dat ze voor haar eigen brommer moest sparen? Poeh hey, heb het maar haar te doen.
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
pi_190314464
Dan heeft ze in ieder geval genoeg voor wat betere make-up.
pi_190314509
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Toefjes het volgende:
Op zo'n leventje hoef je niet jaloers te zijn hoor. Eigenlijk alle dingen in het leven die ik op prijs stel zouden niet mogelijk zijn in haar positie. Gewoon lekker de bloemetjes buiten zetten op vakantie, ongestoord de stad of de kroeg in. Of vreemdgaan. Dat soort dingen.
Vreemdgaan, dat is nou precies iets wat nooit gebeurd in onze koninklijke familie _O-
pi_190314586
quote:
99s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:37 schreef Scjvb het volgende:
Wat een heerlijke foto is dit. Als je inzoomed zie je de tepels van een paar dames. Was zeker koud daar?
Land of the free. Home of the brave.
  zaterdag 7 december 2019 @ 18:02:23 #44
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_190314703
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:37 schreef Orion_in_space het volgende:

[..]

Jij en je partner hebben blijkbaar ongeveer hetzelfde niveau, dat is mooi. Hoe komen jullie er eigenlijk bij dat de koning voor extra handel zorgt. Heb je een handelsbespreking mogen bijwonen? En een mooie eerbaarheid, een koningshuis die landverraad pleegt (ken je Bernhard nog Lockheed).
Oh ja, joh? :) ;)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_190314891
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:22 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Het is haar gegund.
Spreek voor jezelf. Ik gun haar dergelijke absurde bedragen helemaal niet. Ze hoeft er niets voor te doen. Letterlijk. Overigens verwacht ik binnen nu en anderhalf jaar wel weer discussie over de hoogte van dat bedrag. Dat was er een paar jaar geleden ook al.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190314901
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:48 schreef gniffie het volgende:
Las dat ze voor haar eigen brommer moest sparen? Poeh hey, heb het maar haar te doen.
Heb je daar ook een bron van?

Dat bedrag zal zoals hier eerder geschreven niet vrij besteedbaar zijn, maar met alle aftrek van de hofhoudingskosten blijf er uiteindelijk een redelijk net inkomen over.

Amalia zal bij wijze van speken niet zomaar via commerciële webwinkels dure tassen, schoenen en allerlei luxe elektronica bestellen en kopen. Las eens dat ze vooral kleding online koopt van H&M en midden segment.
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 7 december 2019 @ 18:17:07 #47
186611 Haags
pi_190314914
quote:
7s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:16 schreef vosss het volgende:

[..]

Spreek voor jezelf. Ik gun haar dergelijke absurde bedragen helemaal niet. Ze hoeft er niets voor te doen. Letterlijk. Overigens verwacht ik binnen nu en anderhalf jaar wel weer discussie over de hoogte van dat bedrag. Dat was er een paar jaar geleden ook al.
Het zal mij echt aan mijn reet roesten.
Zonder wrijving geen glans
pi_190314927
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:17 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Het zal mij echt aan mijn reet roesten.
Mij ook verder, maar schandalig vind ik het wel.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190315030
Wat krijgen die andere zusjes van haar ?
pi_190315480
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:01 schreef Janneke141 het volgende:
En het is riant, maar op de totale begroting is het een druppel op een gloeiende plaat.
Dat vind ik eigenlijk nooit een argument. Vele kleintjes maken 1 grote. En vergelijken met het buitenland moet je ook nooit doen: zo van ja, dat is wel slecht maar elders is het nog slechter.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 december 2019 @ 19:06:14 #51
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_190315778
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:16 schreef -Hakuna- het volgende:

[..]

Heb je daar ook een bron van?

Dat bedrag zal zoals hier eerder geschreven niet vrij besteedbaar zijn, maar met alle aftrek van de hofhoudingskosten blijf er uiteindelijk een redelijk net inkomen over.

Amalia zal bij wijze van speken niet zomaar via commerciële webwinkels dure tassen, schoenen en allerlei luxe elektronica bestellen en kopen. Las eens dat ze vooral kleding online koopt van H&M en midden segment.
Quoteje van Rick Evers, royalty deskundige :D https://www.nu.nl/weekend(...)oor-een-scooter.html
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
pi_190316162
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:34 schreef Burdie het volgende:

[..]

In het artikel in de OP staat van niet.
Kan wel.

OP:
De enige mogelijkheid die de Grondwet haar biedt om eronder uit te komen, is trouwen zonder toestemming van het parlement.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 7 december 2019 @ 19:25:39 #53
74056 crew  ToT
pi_190316205
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:55 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Wat een heerlijke foto is dit. Als je inzoomed zie je de tepels van een paar dames. Was zeker koud daar?
Was ff een WTF-momentje toen ik dat zag.
pi_190316295
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:25 schreef ToT het volgende:

[..]

Was ff een WTF-momentje toen ik dat zag.
Die kleine blonde vooraan rechts is lekker.
Land of the free. Home of the brave.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 7 december 2019 @ 19:31:48 #55
74056 crew  ToT
pi_190316304
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:31 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Die kleine blonde vooraan rechts is lekker.
Hoe oud ben je? :P
  zaterdag 7 december 2019 @ 19:39:49 #56
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_190316433
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:31 schreef ToT het volgende:

[..]

Hoe oud ben je? :P
_O_
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 7 december 2019 @ 19:51:25 #57
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_190316633
Feitelijk maakt het me natuurlijk geen drol uit of ze nu ¤100 of ¤1000000 per jaar krijgt. Maar het voelt raar dat blijkbaar de meerderheid van de Nederlanders het prima vinden dat waar je geboren bent je toch meer of minder gelijk maakt dan anderen, uit principe. Deden de Fransen het toch beter.
pi_190317118
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Toefjes het volgende:
Op zo'n leventje hoef je niet jaloers te zijn hoor. Eigenlijk alle dingen in het leven die ik op prijs stel zouden niet mogelijk zijn in haar positie. Gewoon lekker de bloemetjes buiten zetten op vakantie, ongestoord de stad of de kroeg in. Of vreemdgaan. Dat soort dingen.
Neuh, royalties doen nooit aan dat soort 'rare fratsen' :')

Ik zal t in mijn leven niet meer meemaken, maar ik hoop dat t koningshuis ooit eens zal worden afgeschaft.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_190317132
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:47 schreef maily het volgende:
Wat een idiote kleding van die dansers bij de foto van prinses Elisabeth.
Lekkere borstjes toch. Ze mochten geen BH aan, blijkbaar. Papa moest er natuurlijk ook van genieten.
  zaterdag 7 december 2019 @ 20:35:33 #60
1234 HiZ
Istanbullu
pi_190317391
Zolang er een koningshuis is zal je deze nutteloze schijndiscussie altijd houden. Republikeinen die gaan zeuren over iedere cent omdat het ze niet lukt om het instituut afgeschaft te krijgen.

In de realiteit worden er wel zulke hoge eisen gesteld aan deze mensen dat een hoge vergoeding pure noodzaak wordt.

Ze zijn niet normaal en eisen dat ze worden behandeld alsof ze dat wel zijn is leugenachtig. Ik heb me oprecht zitten verbazen over hoe Christina die nota bene geen enkele rol had in het Huis en gewoon belastingplichtig was door haar banden was gedwongen om een volstrekt legale belegging op Jersey op te geven.
  zaterdag 7 december 2019 @ 21:57:42 #61
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_190318692
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:11 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Een jaarlijks beloning, op voorhand. Dat gaf ik ook reeds aan. De aanloop naar een toekomstige taak als het koningschap alleen al rechtvaardigt naar onze bescheiden mening dit grote bedrag.
[..]

Goh.. mijn partner en ik moesten daarnet hard lachen om deze post, wat een onwetendheid knul.

Oh jawel hoor. Uiteraard zou iemand bij het ontbreken van de koning ook best zaken met ons willen doen. ;) Zeker nooit gehoord van uitdrukkingen zoals 'het neusje van de zalm'? :Y)

De eerbaarheid van de koning of koningin ten overstaan van onze handelspartners, kunnen net dat 'ietsje meer' betekenen. Bovendien bevindt NL zich ook ruimschoots in de top 10 rijkste landen ter wereld, slimmerik. ;)
Als republiek deed Nederland het inderdaad een stuk slechter. Toen waren we geen economische en maritieme wereldmacht. Toen we een monarchie werden zo'n 200 jaar geleden, wilde men pas handel drijven met ons en werden we een land van betekenis.

Je ziet het ook aan republieken als Duitsland, Frankrijk, Rusland en de VS: die hebben op het wereldtoneel en economisch vrijwel niets in te brengen, omdat ze geen koningshuizen hebben om al die deals binnen te slepen.

Uiteindelijk vindt iedereen koningshuizen belangrijker dan geld, en is dat de voornaamste reden om handel met elkaar te drijven.
pi_190318792
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:24 schreef Geytenbeekje het volgende:
Wat krijgen die andere zusjes van haar ?
Goede vraag wel
  Redactie Sport zaterdag 7 december 2019 @ 22:44:08 #63
109131 crew  sportfreak
pi_190319403
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:24 schreef Geytenbeekje het volgende:
Wat krijgen die andere zusjes van haar ?
Niks
pi_190320883
Ik wil ook gratis geld.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_190321335
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:31 schreef ToT het volgende:

[..]

Hoe oud ben je? :P
Oud genoeg.
Land of the free. Home of the brave.
pi_190321361
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:11 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Een jaarlijks beloning, op voorhand. Dat gaf ik ook reeds aan. De aanloop naar een toekomstige taak als het koningschap alleen al rechtvaardigt naar onze bescheiden mening dit grote bedrag.
[..]

Goh.. mijn partner en ik moesten daarnet hard lachen om deze post, wat een onwetendheid knul.

Oh jawel hoor. Uiteraard zou iemand bij het ontbreken van de koning ook best zaken met ons willen doen. ;) Zeker nooit gehoord van uitdrukkingen zoals 'het neusje van de zalm'? :Y)

De eerbaarheid van de koning of koningin ten overstaan van onze handelspartners, kunnen net dat 'ietsje meer' betekenen. Bovendien bevindt NL zich ook ruimschoots in de top 10 rijkste landen ter wereld, slimmerik. ;)
Dat veel gehoorde argument, dat ons koningshuis goed is voor de handel, klopt helemaal niet. Er is geen snipper bewijs voor.
pi_190321391
Rond het jaar 1815 riep een of andere Duitse idioot zichzelf uit tot "koning" van Nederland. Waarom de bevolking dat heeft geaccepteerd, blijft een groot raadsel. Nu zijn we zeven generaties verder en we zitten nog steeds met een "koning" die voor minstens driekwart Duits is en vooral opvalt door gebrek aan intellect. En nog steeds vindt het domme volk het prachtig en staat als een kudde domme schapen met oranje vlaggetjes te zwaaien als het toneelgezelschap in een goudgekleurd koetsje voorbij komt.
pi_190321548
Waarom moet het altijd over geld gaan, we weten allemaal allang dat het koningshuis geld krijgt voor hun diensten. Het kan veel gekker, kijk eens voor de grap naar het Brits koningshuis wat prins William en prins Harry verdienen.
pi_190321572
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Toefjes het volgende:
Op zo'n leventje hoef je niet jaloers te zijn hoor. Eigenlijk alle dingen in het leven die ik op prijs stel zouden niet mogelijk zijn in haar positie. Gewoon lekker de bloemetjes buiten zetten op vakantie, ongestoord de stad of de kroeg in. Of vreemdgaan. Dat soort dingen.
Juist, als prins Bernhardt dus. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_190322395
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 21:57 schreef Repentless het volgende:

[..]

Als republiek deed Nederland het inderdaad een stuk slechter. Toen waren we geen economische en maritieme wereldmacht. Toen we een monarchie werden zo'n 200 jaar geleden, wilde men pas handel drijven met ons en werden we een land van betekenis.

Je ziet het ook aan republieken als Duitsland, Frankrijk, Rusland en de VS: die hebben op het wereldtoneel en economisch vrijwel niets in te brengen, omdat ze geen koningshuizen hebben om al die deals binnen te slepen.

Uiteindelijk vindt iedereen koningshuizen belangrijker dan geld, en is dat de voornaamste reden om handel met elkaar te drijven.
Nederland ten tijde van de republiek was een corrupte oligarchie. Je hebt gelijk dat er geen koningshuis was, het geld en de baantjes werden toen verdeeld door over een kleine klasse regenten en edelen.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_190322519
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:52 schreef Geytenbeekje het volgende:
Iedereen die dus hier klaagt over haar salaris wil met haar ruilen ?
Altijd maar in de aandacht staan =
Blehh
Met zo'n hoog salaris kan men toch heel gemakkelijk de aandacht van ongenode gasten ontvluchten? Dan kan men toch altijd probleemloos met de taxi overal heen? Dat kunnen de arme fietsers niet.
pi_190324667
Is dat ongeveer bijstandsniveau? of moeten wij giro 555 openstellen om haar te ondersteunen?
  zondag 8 december 2019 @ 13:36:07 #73
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_190326966
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 08:19 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Nederland ten tijde van de republiek was een corrupte oligarchie. Je hebt gelijk dat er geen koningshuis was, het geld en de baantjes werden toen verdeeld door over een kleine klasse regenten en edelen.
Klopt. Ik reageerde echter op de stelling dat "de eerbaarheid van de koning en koningin ten overstaan van onze handelspartners net dat 'ietsje' meer kan betekenen."
pi_190330711
Hebben mensen het artikel wel gelezen?? Het overgrote deel gaat op aan zakelijke kosten, zoals beveiliging en een assistent.
speak only if it improves the silence.
  zondag 8 december 2019 @ 17:55:41 #75
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_190330796
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 17:50 schreef TjjWester het volgende:
Hebben mensen het artikel wel gelezen?? Het overgrote deel gaat op aan zakelijke kosten, zoals beveiliging en een assistent.
Dat maakt toch niet uit?
pi_190330842
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 17:55 schreef Repentless het volgende:

[..]

Dat maakt toch niet uit?
Ik vind het een groot verschil of zij anderhalf miljoen salaris krijgt of een klein gedeelte salaris en de rest onkostenvergoeding.
speak only if it improves the silence.
  zondag 8 december 2019 @ 18:00:14 #77
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_190330874
Minder dan 10 cent per Nederlander. Poepoe.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zondag 8 december 2019 @ 18:22:19 #78
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_190331219
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 17:58 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ik vind het een groot verschil of zij anderhalf miljoen salaris krijgt of een klein gedeelte salaris en de rest onkostenvergoeding.
Dat er al een bestemming is voor dat geld, zoals beveiliging en een assistent, doet toch niks af aan het feit dat dit onder inkomen valt?
pi_190331292
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 18:22 schreef Repentless het volgende:

[..]

Dat er al een bestemming is voor dat geld, zoals beveiliging en een assistent, doet toch niks af aan het feit dat dit onder inkomen valt?
Ten eerste krijgt het koninklijk huis geen inkomen maar een vergoeding. Ten tweede vind ik dat zakelijke kosten, die om politieke redenen van de begroting zijn gehaald, niet gezien moeten worden als salaris/vergoeding, immers het is niet van haar en ze kan het niet uitgeven.

Dingen die jij bij je baas declareert worden toch ook niet bij je inkomen geteld??
speak only if it improves the silence.
pi_190331351
Mooi man, helemaal niks mis mee.
  zondag 8 december 2019 @ 18:36:14 #81
179899 Catkiller
We sail into the black
pi_190331432
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Toefjes het volgende:
Op zo'n leventje hoef je niet jaloers te zijn hoor. Eigenlijk alle dingen in het leven die ik op prijs stel zouden niet mogelijk zijn in haar positie. Gewoon lekker de bloemetjes buiten zetten op vakantie, ongestoord de stad of de kroeg in. Of vreemdgaan. Dat soort dingen.
Vreemdgaan is iets wat jij op prijs stelt?
Op zaterdag 9 maart 2019 17:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Wat voor een mongool ben jij nou weer. Klojo.
[/quote]
  zondag 8 december 2019 @ 18:38:25 #82
179899 Catkiller
We sail into the black
pi_190331473
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Toefjes het volgende:
Op zo'n leventje hoef je niet jaloers te zijn hoor. Eigenlijk alle dingen in het leven die ik op prijs stel zouden niet mogelijk zijn in haar positie. Gewoon lekker de bloemetjes buiten zetten op vakantie, ongestoord de stad of de kroeg in. Of vreemdgaan. Dat soort dingen.
Vreemdgaan is iets wat jij op prijs stelt?
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:01 schreef Orion_in_space het volgende:

[..]

Want zonder hun zou niemand zaken met ons willen doen hahahaha. Jij bent zo lekker dom hahahah. Want landen zonder een koningshuis zijn allemaal arm hahaha.
Nee dat niet maar de relaties die een koning of koningin opbouwt met een ander land zijn langduriger dan de relaties die een president heeft simpelweg omdat ze langer aan de macht zijn over het algemeen. Of dat nog een waarde heeft als je het betrekt op landen die geen koningshuis of dictator hebben is wel de vraag.
Op zaterdag 9 maart 2019 17:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Wat voor een mongool ben jij nou weer. Klojo.
[/quote]
pi_190331513
quote:
10s.gif Op zondag 8 december 2019 18:38 schreef Catkiller het volgende:

[..]

Vreemdgaan is iets wat jij op prijs stelt?
[..]

Nee dat niet maar de relaties die een koning of koningin opbouwt met een ander land zijn langduriger dan de relaties die een president heeft simpelweg omdat ze langer aan de macht zijn over het algemeen. Of dat nog een waarde heeft als je het betrekt op landen die geen koningshuis of dictator hebben is wel de vraag.
Voornamelijk Aziatisch landen zijn daar heel gevoelig voor, daar kan het soms 5/6 afspraken duren voordat ze uberhaupt iets willen zeggen over zaken.
speak only if it improves the silence.
pi_190331518
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Toefjes het volgende:
Op zo'n leventje hoef je niet jaloers te zijn hoor. Eigenlijk alle dingen in het leven die ik op prijs stel zouden niet mogelijk zijn in haar positie. Gewoon lekker de bloemetjes buiten zetten op vakantie, ongestoord de stad of de kroeg in. Of vreemdgaan. Dat soort dingen.
Vreemdgaan _O-
  zondag 8 december 2019 @ 19:07:07 #85
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_190331964
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 18:27 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ten eerste krijgt het koninklijk huis geen inkomen maar een vergoeding. Ten tweede vind ik dat zakelijke kosten, die om politieke redenen van de begroting zijn gehaald, niet gezien moeten worden als salaris/vergoeding, immers het is niet van haar en ze kan het niet uitgeven.

Dingen die jij bij je baas declareert worden toch ook niet bij je inkomen geteld??
Ze declareert het niet, het wordt toegewezen. Mijn leaseauto declareer ik ook niet, maar valt wel degelijk onder mijn inkomen.
pi_190332033
Blijft apart dat de kroonprinses dus zo’n 10 keer meer salaris krijgt dan de minister president.
٩๏̯͡๏)۶
pi_190332355
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 19:10 schreef Ronald het volgende:
Blijft apart dat de kroonprinses dus zo’n 10 keer meer salaris krijgt dan de minister president.
Waarbij mensen blijven negeren dat de minister president zijn eigen zakelijke kosten niet zelf betaald, de prinses wel........
speak only if it improves the silence.
  zondag 8 december 2019 @ 19:28:30 #88
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_190332399
Zou ik ook wel willen :)
AZ
ALKMAAR
  zondag 8 december 2019 @ 21:11:30 #89
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_190334458
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 19:26 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Waarbij mensen blijven negeren dat de minister president zijn eigen zakelijke kosten niet zelf betaald, de prinses wel........
Eh, nee. Ze betaalt haar eigen zakelijke kosten niet zelf. Er worden bepaalde zaken/diensten automatisch toegewezen die geld kosten, en derhalve dus als inkomen kunnen worden gezien.

Daarnaast zijn er vrij weinig mensen in Nederland waarvoor de riante huisvesting automatisch geregeld is en die nul Euro belasting betalen.
pi_190337287
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 21:11 schreef Repentless het volgende:

[..]

Eh, nee. Ze betaalt haar eigen zakelijke kosten niet zelf. Er worden bepaalde zaken/diensten automatisch toegewezen die geld kosten, en derhalve dus als inkomen kunnen worden gezien.

Daarnaast zijn er vrij weinig mensen in Nederland waarvoor de riante huisvesting automatisch geregeld is en die nul Euro belasting betalen.
Je kunt gen vergelijking maken als je bij de minister president alleen kijkt naar zijn persoonlijk salaris en bij de prinses naar haar volledige vergoeding! Dat is een ongelijke vergelijking.
speak only if it improves the silence.
  zondag 8 december 2019 @ 23:45:06 #91
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_190337439
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 23:32 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Je kunt gen vergelijking maken als je bij de minister president alleen kijkt naar zijn persoonlijk salaris en bij de prinses naar haar volledige vergoeding! Dat is een ongelijke vergelijking.
Ik maakte die vergelijking ook niet.

Echter, de tegemoetkomingen en voorzieningen die een premier krijgt bovenop zijn salaris, zie ik ook als inkomen.
pi_190337475
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 23:45 schreef Repentless het volgende:

[..]

Ik maakte die vergelijking ook niet.

Echter, de tegemoetkomingen en voorzieningen die een premier krijgt bovenop zijn salaris, zie ik ook als inkomen.
Dat zijn het echter niet.......

Het probleem blijft dat de beveiliging van rutte, tegenmoetkoming van huisvesting, assistent en vervoerskosten(chauffeur) op de begroting staan van het ministerie. Waardoor er geen goede vergelijking te maken valt.
speak only if it improves the silence.
  maandag 9 december 2019 @ 07:53:13 #93
1234 HiZ
Istanbullu
pi_190339068
Ik vind het altijd een beetje raar als mensen zeuren over het belastingvrije karakter van de vergoeding. De vergoeding zelf komt uit belastinggelden; dat belasten betekent alleen maar extra onnodige boekhoudkundige stappen om hetzelfde resultaat te bereiken.
  maandag 9 december 2019 @ 08:03:18 #94
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_190339113
Prachtig hoe viesmad volwassen mensen hierover kunnen worden.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_190339184
Hahaha iedereen vies mad _O_ _O_ _O_ _O_
Ik zwaai naar dieren.
  maandag 9 december 2019 @ 08:20:16 #96
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_190339216
w/ ik zou niet willen ruilen.
94257 - 478969
In my dreams I'm dying all the time
pi_190340371
Wel lekker.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  Beste/leukste mod 2022 maandag 9 december 2019 @ 10:55:31 #98
319979 Fok-it
All is well
pi_190340390
quote:
14s.gif Op maandag 9 december 2019 08:03 schreef fathank het volgende:
Prachtig hoe viesmad volwassen mensen hierover kunnen worden.
Echt he. Te droevig voor woorden
Hoop van die josti's zullen haar de afgelopen jaren waarschijnlijk ook met de grond gelijk hebben gemaakt over haar uiterlijk
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_190342359
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 17:50 schreef TjjWester het volgende:
Hebben mensen het artikel wel gelezen?? Het overgrote deel gaat op aan zakelijke kosten, zoals beveiliging en een assistent.
Alsnog belastinggeld
pi_190342479
Middeninkomen

~Eva Jinek
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')