Had je het recept gehalveerd? Er staat dat de opgegeven hoeveelheid voor 2 broden is.quote:Op zondag 12 april 2020 15:29 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wat een mooie broodjes!
Vandaag heb ik voor het eerst mn deeg gecheckt op vliesjes kunnen trekken.
Dat hield bij volkorenbrood in dat het een stuk langer gekneed moest worden, maar ook een stuk beter gerezen was. In de oven was hij uiteindelijk zo hoog geworden dat ie tegen de grill aankwam, dat is me nog nooit overkomen!
Tot nu toe was mn brood nooit zo goed gerezen en was het ook erg kruimelig.
Ik heb nu één brood gemaakt met dit recept https://www.baksels.net/volkoren-tarwebusbrood/
Mn broodblik is voor 900 g, dus hij was misschien ook wel te hoog omdat er gewoon teveel deeg was.
Ja gehalveerd. Anders was het wel een massief brood geweest als het in één vorm zou passenquote:Op zondag 12 april 2020 15:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Had je het recept gehalveerd? Er staat dat de opgegeven hoeveelheid voor 2 broden is.
Dat dacht ik al😂quote:Op zondag 12 april 2020 17:04 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Ja gehalveerd. Anders was het wel een massief brood geweest als het in één vorm zou passen
Misschien scheelt het ook dat ik nu meel van de molen heb ipv van de Albert Heijn.
Heb je ze gevouwen of gebruik gemaakt van een stempel voor de inkeping aan de bovenkant?quote:Op maandag 13 april 2020 10:49 schreef Yinny het volgende:
Kaiserbroodjes uit het boek The Bread Baker's apprentice van Peter Reinhardt
[ afbeelding ]
Wat een werk voor broodjes die 30 cent kosten bij de supermarkt😂
[ afbeelding ]
Lekker, maar ik weet niet of ik ze lekkerder vind dan de no knead broodjes.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Stempel, heel diep in gedrukt, maar toch bijna helemaal verdwenen 😂quote:Op maandag 13 april 2020 10:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Heb je ze gevouwen of gebruik gemaakt van een stempel voor de inkeping aan de bovenkant?
Leuk idee!quote:Op maandag 13 april 2020 11:17 schreef Bleie het volgende:
Er was vorige week gelukkig eindelijk weer bloem te krijgen hier in de buurt!
Gisteren maakte ik daar twee breekbroden van voor de paaslunch.
[ afbeelding ]
Stempel zo te zien, vouwen geeft veel meer reliëfverschilquote:Op maandag 13 april 2020 10:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Heb je ze gevouwen of gebruik gemaakt van een stempel voor de inkeping aan de bovenkant?
Er zit gist in, het deeg is gekneed, dus het is brood :-) vind ikquote:Op dinsdag 14 april 2020 13:17 schreef Yinny het volgende:
Weet niet of ik dit nou in het brood of baktopic moet zetten, maar aangezien dit recept uit the Bread Baker's apprentice van Peter Reinhardt komt...
[ afbeelding ]
Ik heb ze kleiner gemaakt dan opgegeven en veel minder glazuur gebruikt.
Ik zelf niet, maar Levine zegt dit:quote:Op donderdag 16 april 2020 10:35 schreef FranticDJ het volgende:
Hebben jullie ervaring met brood voorbakken, invriezen en dan later afbakken?
maar 'mis' nog iets.. Heb het gevoel dat het beter kan.
ja dat las ik op google ook.. maar vond ik ook weinig succesvolquote:Op donderdag 16 april 2020 20:33 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik zelf niet, maar Levine zegt dit:
Je kunt het brood voorbakken op 150 - 160 graden, gedurende de normale tijd die ervoor staat. Het brood moet gaar worden, maar niet bruin.
Vervolgens invriezen en voor gebruik laten ontdooien.
Daarna bruin bakken op de normale temperatuur, ergens tussen de 200 en 225 graden (afhankelijk van recept).
ziet er goed uitquote:Op donderdag 16 april 2020 19:17 schreef Goitske het volgende:
Van de week voor het eerst een waldkorn brood gemaakt uit een pakje. Aangezien gist steeds uitverkocht was dacht ik oke die zet ik neer voor het geval dat.
Gisteren dus brood op en met kinderen naar de winkel is geen optie... Dus ik dacht probeer het eens.
Het bakken vond ik apart qua kneed en rijzen maar uiteindelijk echt een lekker brood! Voel niet tegen
[ afbeelding ]
Jammer! Helemaal afgebakken brood in de vriezer en dan later ontdooien en oppiepen in de oven?quote:Op donderdag 16 april 2020 20:33 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
ja dat las ik op google ook.. maar vond ik ook weinig succesvol
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |