abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_192580845
Dat ziet er lekker uit, Zo-is-dat!

Ik heb witte paashaas broodjes gemaakt.BTtRlSc.jpg
pi_192581538
Ik heb net matses en croissants gebakken

GdNgLsLl.jpg

MOcGRyml.jpg
pi_192581857
Wat een mooie broodjes!
Vandaag heb ik voor het eerst mn deeg gecheckt op vliesjes kunnen trekken.
Dat hield bij volkorenbrood in dat het een stuk langer gekneed moest worden, maar ook een stuk beter gerezen was. In de oven was hij uiteindelijk zo hoog geworden dat ie tegen de grill aankwam, dat is me nog nooit overkomen!

Tot nu toe was mn brood nooit zo goed gerezen en was het ook erg kruimelig.
Ik heb nu n brood gemaakt met dit recept https://www.baksels.net/volkoren-tarwebusbrood/
Mn broodblik is voor 900 g, dus hij was misschien ook wel te hoog omdat er gewoon teveel deeg was.
pi_192582122
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2020 15:29 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wat een mooie broodjes!
Vandaag heb ik voor het eerst mn deeg gecheckt op vliesjes kunnen trekken.
Dat hield bij volkorenbrood in dat het een stuk langer gekneed moest worden, maar ook een stuk beter gerezen was. In de oven was hij uiteindelijk zo hoog geworden dat ie tegen de grill aankwam, dat is me nog nooit overkomen!

Tot nu toe was mn brood nooit zo goed gerezen en was het ook erg kruimelig.
Ik heb nu n brood gemaakt met dit recept https://www.baksels.net/volkoren-tarwebusbrood/
Mn broodblik is voor 900 g, dus hij was misschien ook wel te hoog omdat er gewoon teveel deeg was.
Had je het recept gehalveerd? Er staat dat de opgegeven hoeveelheid voor 2 broden is.
  zondag 12 april 2020 @ 16:34:04 #105
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192582603
Ohhh die matzes en prachtige croissants!

Hupje wat een schattige konijntjes O+
pi_192582988
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2020 15:55 schreef Yinny het volgende:

[..]

Had je het recept gehalveerd? Er staat dat de opgegeven hoeveelheid voor 2 broden is.
Ja gehalveerd. Anders was het wel een massief brood geweest als het in n vorm zou passen :)
Misschien scheelt het ook dat ik nu meel van de molen heb ipv van de Albert Heijn.
pi_192583361
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2020 17:04 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Ja gehalveerd. Anders was het wel een massief brood geweest als het in n vorm zou passen :)
Misschien scheelt het ook dat ik nu meel van de molen heb ipv van de Albert Heijn.
Dat dacht ik al😂
Is je meel puur tarwemeel? Soms zit er al broodverbeteraar in het mengsel.
Meel bij de molen is idd het fijnst!
pi_192593598
Kaiserbroodjes uit het boek The Bread Baker's apprentice van Peter Reinhardt
zBwIU36.jpg
Wat een werk voor broodjes die 30 cent kosten bij de supermarkt😂
TWdCMQc.jpg
Lekker, maar ik weet niet of ik ze lekkerder vind dan de no knead broodjes.
pi_192593752
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 10:49 schreef Yinny het volgende:
Kaiserbroodjes uit het boek The Bread Baker's apprentice van Peter Reinhardt
[ afbeelding ]
Wat een werk voor broodjes die 30 cent kosten bij de supermarkt😂
[ afbeelding ]
Lekker, maar ik weet niet of ik ze lekkerder vind dan de no knead broodjes.
Heb je ze gevouwen of gebruik gemaakt van een stempel voor de inkeping aan de bovenkant?
pi_192594031
Er was vorige week gelukkig eindelijk weer bloem te krijgen hier in de buurt!

Gisteren maakte ik daar twee breekbroden van voor de paaslunch. Foto in spoiler, want hij is wel heel groot, volgens mij.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_192594032
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 10:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Heb je ze gevouwen of gebruik gemaakt van een stempel voor de inkeping aan de bovenkant?
Stempel, heel diep in gedrukt, maar toch bijna helemaal verdwenen 😂
pi_192594042
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 11:17 schreef Bleie het volgende:
Er was vorige week gelukkig eindelijk weer bloem te krijgen hier in de buurt!

Gisteren maakte ik daar twee breekbroden van voor de paaslunch.

[ afbeelding ]
Leuk idee!
pi_192595994
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 10:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Heb je ze gevouwen of gebruik gemaakt van een stempel voor de inkeping aan de bovenkant?
Stempel zo te zien, vouwen geeft veel meer relifverschil
pi_192611898
f.php?h=1fu7&p=1

f.php?h=0EHb&p=1

Zonnebloemzaad brood (compact gemaakt, dus na het rijzen beetje indrukken). Ik heb hele zaadjes los en 100gr gemalen er door gedaan. Prima gelukt en de geur O+
pi_192612200
Weet niet of ik dit nou in het brood of baktopic moet zetten, maar aangezien dit recept uit the Bread Baker's apprentice van Peter Reinhardt komt...
2V0q8Wp.jpg
Ik heb ze kleiner gemaakt dan opgegeven en veel minder glazuur gebruikt.
pi_192614352
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 13:17 schreef Yinny het volgende:
Weet niet of ik dit nou in het brood of baktopic moet zetten, maar aangezien dit recept uit the Bread Baker's apprentice van Peter Reinhardt komt...
[ afbeelding ]
Ik heb ze kleiner gemaakt dan opgegeven en veel minder glazuur gebruikt.
Er zit gist in, het deeg is gekneed, dus het is brood :-) vind ik
pi_192634437
Vandaag heb ik weer een mooi gerezen brood gemaakt, echt fijn om te weten dat het wel kan lukken :)
Voor mij maakte het verschil:
- eerst gist oplossen in wat water op kamertemperatuur (er staat altijd op een pak dat het niet hoeft, maar ik krijg toch het gevoel dat het zo wel beter gaat)
- water niet allemaal tegelijk erinkieperen, maar het laatste beetje alleen als het nodig is
- het moest echt langer gekneed worden. Nu doe ik de vliesjestest ^O^
- een andere rijsplek, bij de verwarming (en het raam) was mogelijk toch teveel op de tocht. Op het aanrecht rijst het een stuk beter (vast door de combinatie van aanpassingen).
pi_192645170
Hebben jullie ervaring met brood voorbakken, invriezen en dan later afbakken?

Ben er mee aan het experimenteren.. Voeg doorgaans iets meer water toe en bak 3/5e van de baktijd voor. Laat afkoelen en vries dan zo snel mogelijk in.

En dan bij afbakken nog eens de 1/2e van de normale baktijd.

maar 'mis' nog iets.. Heb het gevoel dat het beter kan.
pi_192653107
Van de week voor het eerst een waldkorn brood gemaakt uit een pakje. Aangezien gist steeds uitverkocht was dacht ik oke die zet ik neer voor het geval dat.
Gisteren dus brood op en met kinderen naar de winkel is geen optie... Dus ik dacht probeer het eens.

Het bakken vond ik apart qua kneed en rijzen maar uiteindelijk echt een lekker brood! Viel niet tegen
RSBQ02M.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Goitske op 16-04-2020 20:47:57 ]
pi_192654781
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 10:35 schreef FranticDJ het volgende:
Hebben jullie ervaring met brood voorbakken, invriezen en dan later afbakken?
maar 'mis' nog iets.. Heb het gevoel dat het beter kan.
Ik zelf niet, maar Levine zegt dit:
Je kunt het brood voorbakken op 150 - 160 graden, gedurende de normale tijd die ervoor staat. Het brood moet gaar worden, maar niet bruin.
Vervolgens invriezen en voor gebruik laten ontdooien.

Daarna bruin bakken op de normale temperatuur, ergens tussen de 200 en 225 graden (afhankelijk van recept).
pi_192654799
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 20:33 schreef Yinny het volgende:

[..]

Ik zelf niet, maar Levine zegt dit:
Je kunt het brood voorbakken op 150 - 160 graden, gedurende de normale tijd die ervoor staat. Het brood moet gaar worden, maar niet bruin.
Vervolgens invriezen en voor gebruik laten ontdooien.

Daarna bruin bakken op de normale temperatuur, ergens tussen de 200 en 225 graden (afhankelijk van recept).
ja dat las ik op google ook.. maar vond ik ook weinig succesvol :+
pi_192654809
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 19:17 schreef Goitske het volgende:
Van de week voor het eerst een waldkorn brood gemaakt uit een pakje. Aangezien gist steeds uitverkocht was dacht ik oke die zet ik neer voor het geval dat.
Gisteren dus brood op en met kinderen naar de winkel is geen optie... Dus ik dacht probeer het eens.

Het bakken vond ik apart qua kneed en rijzen maar uiteindelijk echt een lekker brood! Voel niet tegen
[ afbeelding ]
ziet er goed uit :Y
pi_192654886
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 20:33 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

ja dat las ik op google ook.. maar vond ik ook weinig succesvol :+
Jammer! Helemaal afgebakken brood in de vriezer en dan later ontdooien en oppiepen in de oven?
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 16 april 2020 @ 22:13:26 #124
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192656490
Wat ik zou doen is invriezen na de eerste rijs.nachtje laten ontdooien in de koelkast en dan de 2e rijs.

Of het helemaal bakken, (indien nodig snijden) en invriezen.
pi_192681624
Ik ben vorige week begonnen met een zuurdesem starter op basis van roggemeel. Alles ging goed, tot ik hem gisteren uit de koelkast haalde om voor te bereiden voor het brood van vandaag: pluizige witte schimmel bovenop -O- . Ik ga dus op nieuw beginnen vandaag.
Wel net volkoren en roggemeel gehaald bij de molen hier in het dorp, en gist. Iemand een succesrecept voor rogge- of volkorenbrood zonder desem?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')