abonnement Unibet Coolblue
pi_190200973
Welkom in het Rondreizen door de VS topic *O* Omdat Amerika uit meer bestaat dan alleen de westkust en New York kun je terecht in dit topic voor tips en ervaringen voor en door mensen die een mooie reis door de VS maken. Overigens ben je ook welkom als je wel de geijkte paden bewandeld ;)

Nuttige linkjes:
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ <- ESTA aanvraag, verplicht voor reizen naar de VS
https://www.nps.gov/index.htm <- NPS, National Park Service

FOK!kers op rondreis

Vast wel iemand?

Foto's van FOK!kers


Wolken


matthijst


Kirb


MaJo


Kyran


LTVDK


Hyperdude


Candaasje
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_190200983
Naar mijn persoonlijke mening wordt New Orleans in de vorige paar posts ernstig tekort gedaan ;(

[ Bericht 1% gewijzigd door robdriessen op 30-11-2019 16:46:08 ]
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_190201625
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 16:38 schreef robdriessen het volgende:
Naar mijn persoonlijke mening wordt New Orleans in de vorige paar posts ernstig tekort gedaan ;(
Dat was voor mij ook de enige stad in die rij die wel de moeite waard lijkt :Y (nog niet geweest overigens)
dag
pi_190203332
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 17:18 schreef Peter het volgende:

[..]

Dat was voor mij ook de enige stad in die rij die wel de moeite waard lijkt :Y (nog niet geweest overigens)
Toen ik er naartoe ging verwachtte ik veel armoede ed vanwege de nasleep van Katrina maar ik was echt 200% positief verrast door de stad!
pi_190203750
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 16:29 schreef RipCity het volgende:

[..]

Same here. Al die steden gezien. Allemaal ‘leuk’ voor 1 dag maar echt vermakelijk nah. Nashville okay voor 2 dagen. Houston wil je niet dood gevonden worden (of je moet er zijn voor werk). Kan je nog beter San Antonio doen. Austin ook wel aardig voor dagje.
Thanks. Dan ga ik San Antonio voorstellen. Nashville gaan we niet voor de eerste keer heen. Vinden wij gewelig. De mooie natuurgebieden bekijken we liever met onze partners ;) Dit is vooral muziek gericht met wat ontspanning tussendoor.
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_190233523
Binnenkort maar eens tickets boeken voor onze ZW trip in Mei/Juni! :)
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Redactie Frontpage dinsdag 3 december 2019 @ 18:43:07 #7
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_190252815
Hoewel het er even om spande of het dit jaar toch wel kon doorgaan ben ik afgelopen maand toch weer 3,5e week aan de westkust geweest. Over het algemeen vrij goed weer gehad alleen is het nooit echt warm geweest, maar ja dat hoort een beetje bij de tijd van het jaar natuurlijk.

We hadden een goede vroege directe vlucht vanaf Schiphol op SFO (aankomst daar rond de middag), maar Schiphol zelf was wel even een ramp :X. Het was echt belachelijk druk daar, bij binnenkomst stond er al een rij voor de bagageafgifte, was schijnbaar een probleem met de loopbanden. En hoewel we onbewust een heel stuk van die rij hadden afgesneden hebben we alsnog een uur mogen wachten voordat de koffers ingeleverd konden worden. Daarna was het bij de douane eveneens stervensdruk en was het boarden al bijna begonnen. Samen met nog iemand die die vlucht moest halen zijn we toen maar heel lomp door de rij heen gegaan om de vlucht nog te kunnen halen, dat was gelukkig nog net op tijd gelukt.

Eenmaal aangekomen op SFO ging het redelijk soepel door de douane en direct door naar de garage van National. Maandag is dus schijnbaar een goede dag om aan te komen want de garage stond ramvol met grote SUV's, wij hebben een 'kleintje' gekozen (Jeep Grand Cherokee 4x4) en zijn direct richting Yosemite (Mariposa) gegaan. Qua afstand niet echt veel, zo'n 170 mijl, maar zo'n beetje de hele weg op de laatste 30 mijl na in de file gestaan dus waren we alsnog pas 's avonds in het hotel. De volgende ochtend gelijk richting Yosemite waarbij we dit keer eindelijk naar Glacier Point konden gaan, 2 eerdere pogingen waren al mislukt omdat de weg dan was afgesloten (drukte en sneeuw). Maar nu konden we er dus eindelijk naartoe!



Daarna nog naar een aantal andere plekken in het park geweest, waaronder Mariposa Grove waar het net als in de rest van het park heerlijk rustig was. Zo rustig zelfs dat ik foto's kon maken van de California Tunnel Tree zonder een roedel toeristen er bij :P.



De volgende dag nog in de vallei wat rondgekeken om vervolgens via de Tioga Pass die gelukkig nog open was richting Mammoth Lakes te gaan met nog tussenstops bij Mono Lake en de Earthquake Falls. Minaret Vista en Devil's Postpile waren helaas niet bereikbaar omdat ze op de berg al druk bezig waren met de voorbereidingen voor het wintersportseizoen. De dag er na zijn we richting Lake Tahoe gegaan met een wat uitgebreidere stop bij Mono Lake (nu was het visitor center wel open).



Vervolgens was het tijd om richting het grote niets te gaan, over de 'The Loneliest Road in America' (de 50) die toch wat 'drukker' was dan de naam doet vermoeden. Al was het rustig genoeg dat je op sommige plekken gewoon midden op de weg kon staan om rustig een foto te nemen.



Eenmaal aangekomen in Great Basin is het niet vreemd dat dit een van de minst bezochte parken is, het ligt nogal afgelegen. Desalniettemin is het een mooi park waar we helaas minder hebben gezien dan gewild, maar dat had andere oorzaken. Vooral de rit omhoog het park in is spectaculair hoe je vanuit de woestijn haast recht omhoog tegen een berg op rijdt.



Met een kleine omweg langs Cedar Breaks zijn we richting Bryce Canyon gereden waar het voor het eerst een beetje 'druk' was in een Nationaal Park vanwege Veteran's Day weekend. Maar na een klein stukje naar beneden de vallei in te lopen werd het al gauw weer rustig. We hebben een soort combinatie van de Navajo en Peekaboo loop gedaan, alleen niet helemaal zoals die hoorde want we hebben ook een stuk over het paardenpad gelopen. Maar het blijft gewoon een mooi park waar je zeker naar beneden moet om het echt te zien want dat is een wereld van verschil met het van bovenaf te zien.




De weg vervolgde zich daarna weer richting het noorden, richting Capitol Reef. Ik blijf het een bijzondere plek vinden met al die 'scheve bergen' wat een heel speciaal landschap geeft. Deze keer ook wat meer tijd in het park waardoor we ook nog een aantal van de onverharde wegen hebben kunnen rijden.



Daarna was het op weg naar Moab, maar waar de veel kortere en snellere route via de interstate de logische optie lijkt hebben we er toch voor gekozen om onderlangs te gaan met daarbij op de route onder andere het National Bridges NM en de Hite Overlook met een verrassend uitzicht over de Colorado River.



Eenmaal aangekomen in Moab viel het vooral op dat ze echt extreem veel aan het bouwen zijn daar. Ik wil denk ik niet weten hoe druk het daar is in de zomer, maar zo in november valt het qua drukte gelukkig alles mee. Uiteraard gingen we hierheen voor Canyonlands en Arches.




En toen was het weer tijd om nog verder richting de Rockies te gaan, eerst nog even langs bij het Colorado NM.



Om vervolgens door te gaan naar de Black Canyon of the Gunnison, altijd fijn om te zien dat er ook nog stenen zijn daar die niet rood zijn ;).



We hadden met het weer nog steeds geluk, er was nog steeds geen neerslag in de Rockies wat betekende dat we er dus gewoon overheen konden en over bergtoppen van +10.000 ft konden rijden op weg naar Mesa Verde.



Mesa Verde zelf was wel een beetje apart, de vorige keer dat we er waren was het stervensdruk en ook de vele grote maar nu uitgestorven parkeerplaatsen herinnerden daaraan. Maar nu konden we dus gewoon overal probleemloos heenrijden, helaas waaide het wel hard (en koud).



De weg ging vervolgens verder naar het zuiden richting Petrified Forest, een park waar ik van tevoren misschien wat te veel van had verwacht. Waar je bij de naam zou denken dat het er vol zou moeten staan met versteende bomen zijn het voornamelijk versteende bomen die in stukjes op de grond liggen.



Na deze lichte teleurstelling kwam de volgende, we hadden de North Rim van de Grand Canyon in de planning staan maar die werd voor het seizoen afgesloten vanwege verwachte sneeuwval. In Page daarom maar wat geschoven met hotels zodat we een dagje langer in Zion konden zijn.



Eenmaal in Zion aangekomen was het al flink aan het regenen, iets waar de lokale bevolking om stond te juichen omdat het voor het eerst sinds mei weer eens regende. Hoewel ik liever gewoon een zonnetje had gehad gaf de regen ook wel een heel ander aanzien op het park.



Na een paar regenachtige dagen begon de zon gelukkig weer te schijnen toen we in de Valley Of Fire waren aangekomen. Wat ook vreemd was was dat het er heel druk was, de vorige keer dat we er waren was het er praktisch uitgestorven maar nu stonden de parkings vol. Na een dagje Las Vegas was het bij de Red Rock Canyon overigens nog véél drukker dat we er snel weer zijn weggegaan om eerder in Death Valley te zijn.



Hoewel Death Valley de naam heeft van 'heetste plek op aarde' was het er toch best wel frisjes, er stond een harde wind waardoor je vanaf Dante's View de stofwolken in de vallei kon zien hangen.



Omdat we al wel vaker in DV zijn geweest hebben we aan een park ranger gevraagd naar een leuke route en dat werd de Titus Canyon road. Hoewel die op sommige plekken vrij oncomfortabel is is het wel een prachtig stuk van het park die begint met een hoge klim door de bergen en eindigt in een stuk door een canyon heen. Death Valley heeft me opnieuw verrast door deze weg, het blijft nog steeds mijn favoriete park.




En toen zat het er al weer op, de laatste dagen hebben we nog een stukje van de hwy 1 meegepakt, helaas regende het die dagen wel bijna constant.



Wederom weer een fijne vakantie gehad en hoewel ik sommige delen nu al een paar keer heb gezien blijft het een prachtig land en hoop ik er komend jaar weer heen te kunnen gaan :Y.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_190253176
Mooie foto's!
dag
  dinsdag 3 december 2019 @ 19:29:14 #9
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_190253739
Mooie trip en foto's _O_
Haters everywhere but I don't really care.
pi_190255274
Dat zijn geen mooie foto’s...dat zijn prachtige foto’s! En leuk verslag, ik wil meteen weer die kant op!
  dinsdag 3 december 2019 @ 23:12:49 #11
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_190257889
Gaaf ^O^
.
  Redactie Frontpage woensdag 4 december 2019 @ 13:01:09 #12
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_190263856
Merci! :D
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  woensdag 4 december 2019 @ 13:24:59 #13
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_190264157
Leuk verslag ^O^ Yosemite blijft toch wel mijn favoriet.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_190264839
Potdomme goed verslag O+
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Moderator woensdag 4 december 2019 @ 15:31:26 #15
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_190265648
Bijna exact dezelfde reis die wij in mei hebben gedaan O+ Al deden wij New Mexico in plaats van Californië. Ik kan je vertellen dat moab in mei al stervensdruk was, een wereld van verschil met 5 jaar geleden!

Grappig dat Petrified Forest tegenviel, het was voor mij juist een van de grootste verrassingen. Niet vanwege die versteende stronken maar juist de rest van het park met z’n gekleurde badlands. Deed me wel wat denken aan Death Valley O+

Het blijft een prachtige omgeving, leuk dat jullie ook wat dingen “out of the box” hebben gedaan (Colorado). Voor een volgende keer kan ik je aanraden om ook New Mexico mee te pikken, wat een geweldige staat! Het eten, White Sands, Carlsbad Caverns, Santa Fe, Bandelier etc O+
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_190266973
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 15:31 schreef MaJo het volgende:
Bijna exact dezelfde reis die wij in mei hebben gedaan O+ Al deden wij New Mexico in plaats van Californië. Ik kan je vertellen dat moab in mei al stervensdruk was, een wereld van verschil met 5 jaar geleden!

Grappig dat Petrified Forest tegenviel, het was voor mij juist een van de grootste verrassingen. Niet vanwege die versteende stronken maar juist de rest van het park met z’n gekleurde badlands. Deed me wel wat denken aan Death Valley O+

Het blijft een prachtige omgeving, leuk dat jullie ook wat dingen “out of the box” hebben gedaan (Colorado). Voor een volgende keer kan ik je aanraden om ook New Mexico mee te pikken, wat een geweldige staat! Het eten, White Sands, Carlsbad Caverns, Santa Fe, Bandelier etc O+
Dat is de reis die wij ongeveer gaan doen volgend jaar. :o Heb je toevallig een reisverslag/tips? :o
Just once I want my life to be like an eighties movie..
  Moderator woensdag 4 december 2019 @ 22:36:00 #17
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_190274106
quote:
14s.gif Op woensdag 4 december 2019 16:42 schreef Yesse het volgende:

[..]

Dat is de reis die wij ongeveer gaan doen volgend jaar. :o Heb je toevallig een reisverslag/tips? :o
Jazeker! Ik zal je even het adres van mijn blog dmen. En zat tips! Wat wil je weten?

Ik zal het verslag ook nog eens op fok posten maar ben daar nog niet aan toegekomen :@
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_190280735
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 22:36 schreef MaJo het volgende:

[..]

Jazeker! Ik zal je even het adres van mijn blog dmen. En zat tips! Wat wil je weten?

Ik zal het verslag ook nog eens op fok posten maar ben daar nog niet aan toegekomen :@
Wij zaten vooral nog te kijken naar het stuk in New Mexico. Voor ons echt totaal onbekend. In Utah etc nog heel veel “overgeslagen” vorige keer dus daar weten we ons wel raad maar met 4 weken willen we ook wat minder bekends zien :)
Just once I want my life to be like an eighties movie..
pi_190319202
Nice
  zondag 8 december 2019 @ 10:18:41 #20
393148 superkimmi
Hakuna Matata
pi_190323425
Wat gaaaaf LTVDK O+ O+

Oké, de kriebels hier hebben het maar liefst sinds januari van dit jaar uitgehouden, maar zijn nu weer te groot. Dus de kogel is door de kerk:;

Volgend jaar gaan wij een rondreis oostkust maken. Starten bij NYC, via Philly en Washington richting het zuiden. Smokey Mountains en via wat steden naar Florida. Eindigen in Miami.

Nu begint de leuke periode van dingen uitzoeken en plannen!
life is what happens to you, while you're busy making other plans.
  Moderator zondag 8 december 2019 @ 11:51:06 #21
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_190325140
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 10:18 schreef superkimmi het volgende:
Wat gaaaaf LTVDK O+ O+

Oké, de kriebels hier hebben het maar liefst sinds januari van dit jaar uitgehouden, maar zijn nu weer te groot. Dus de kogel is door de kerk:;

Volgend jaar gaan wij een rondreis oostkust maken. Starten bij NYC, via Philly en Washington richting het zuiden. Smokey Mountains en via wat steden naar Florida. Eindigen in Miami.

Nu begint de leuke periode van dingen uitzoeken en plannen!
Wat tof O+ Maar het is geen letterlijke rondreis ;) grappig woord eigenlijk als je erover nadenkt :D

Zelf heb ik geen tips want ik ben zelf alleen boven New York geweest.

Wanneer gaan jullie? Houd rekening met hurricane season, dan wil je niet in Florida zitten ;)
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  zondag 8 december 2019 @ 12:02:53 #22
393148 superkimmi
Hakuna Matata
pi_190325347
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 11:51 schreef MaJo het volgende:

[..]

Wat tof O+ Maar het is geen letterlijke rondreis ;) grappig woord eigenlijk als je erover nadenkt :D

Zelf heb ik geen tips want ik ben zelf alleen boven New York geweest.

Wanneer gaan jullie? Houd rekening met hurricane season, dan wil je niet in Florida zitten ;)
Haha dat is waar. Eigenlijk maken wij nooit rondreizen. Altijd ander vertrek en eindpunt.

We moeten nog even kijken wanneer. NYC is mijn man al eens geweest. Florida zijn we afgelopen januari samen geweest, maar dat smaakte naar meer.

Idealiter willen we eind oktober, dus aan de grens van hurricane season. Mei zou ook nog kunnen, maar ik ben druk bezig met solliciteren e.d. voor een jobswitch. dus afhankelijk van hoe snel dat gaat is in mei bijna een maand weg wellicht niet heel handig.
life is what happens to you, while you're busy making other plans.
  Redactie Frontpage zondag 8 december 2019 @ 22:35:42 #23
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_190336338
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 15:31 schreef MaJo het volgende:
Bijna exact dezelfde reis die wij in mei hebben gedaan O+ Al deden wij New Mexico in plaats van Californië. Ik kan je vertellen dat moab in mei al stervensdruk was, een wereld van verschil met 5 jaar geleden!

Grappig dat Petrified Forest tegenviel, het was voor mij juist een van de grootste verrassingen. Niet vanwege die versteende stronken maar juist de rest van het park met z’n gekleurde badlands. Deed me wel wat denken aan Death Valley O+

Het blijft een prachtige omgeving, leuk dat jullie ook wat dingen “out of the box” hebben gedaan (Colorado). Voor een volgende keer kan ik je aanraden om ook New Mexico mee te pikken, wat een geweldige staat! Het eten, White Sands, Carlsbad Caverns, Santa Fe, Bandelier etc O+
Death Valley vind ik persoonlijk toch wel een stuk bijzonderder dan Petrified Forrest, zeker als het gewoon blijft verrassen zoals nu met de Titus Canyon :Y. Maar voor de volgende keer staat waarschijnlijk meer het noordwesten op het programma (Glacier, Yellowstone, Grand Teton etc.), was eigenlijk nu al het plan maar omdat we pas zo laat konden besloten zuidelijk te gaan ivm sneeuw en seizoensafsluitingen. New Mexico zijn we nog wel even doorheen gereden en hebben we alleen gegeten :P

Maar gelukkig is het land zo groot dat er de komende jaren nog genoeg plekken zijn om te ontdekken en verkennen!
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Moderator zondag 8 december 2019 @ 23:01:08 #24
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_190336826
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 22:35 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Death Valley vind ik persoonlijk toch wel een stuk bijzonderder dan Petrified Forrest, zeker als het gewoon blijft verrassen zoals nu met de Titus Canyon :Y. Maar voor de volgende keer staat waarschijnlijk meer het noordwesten op het programma (Glacier, Yellowstone, Grand Teton etc.), was eigenlijk nu al het plan maar omdat we pas zo laat konden besloten zuidelijk te gaan ivm sneeuw en seizoensafsluitingen. New Mexico zijn we nog wel even doorheen gereden en hebben we alleen gegeten :P

Maar gelukkig is het land zo groot dat er de komende jaren nog genoeg plekken zijn om te ontdekken en verkennen!
Death Valley is zeker nóg indrukwekkender maar PF viel mij juist alles mee. Uiteindelijk een van de verrassingen van de reis!

Noordwest is ook echt prachtig. Staat samen met het zuidwesten op een gedeelde eerste plaats O+
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  zondag 8 december 2019 @ 23:11:34 #25
393148 superkimmi
Hakuna Matata
pi_190336983
Ik heb het Noordwesten op 1 staan. De rust; de ruimte; en ben echt van groen O+
life is what happens to you, while you're busy making other plans.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')