abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 15 november 2019 @ 17:45:37 #26
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189956758
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:38 schreef realAIVD het volgende:
En natuurlijk ook voldoende zout, zodat de smaken van de specerijen goed tot hun recht komen.
Koop bij de turk of visboer een kilo ansjovis, fileer ze of laat het doen, en leg ze in... (in zout dus)
Minimaal twee week wachten, af en toe wat vocht afgieten als je een grote hoeveelheid hebt..

Een betere smaakmaker ga je niet vinden..


De eerste drie zijn lastig.. de rest is peanuts..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_189956841
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:45 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Koop bij de turk of visboer een kilo ansjovis, fileer ze of laat het doen, en leg ze in... (in zout dus)
Minimaal twee week wachten, af en toe wat vocht afgieten als je een grote hoeveelheid hebt..

Een betere smaakmaker ga je niet vinden..


De eerste drie zijn lastig.. de rest is peanuts..
Ja, vissaus is een mooi product, maar dat zie ik mezelf toch niet snel maken.
Ik kies wel goede vissaus van de toko ipv een flesje uit de supermarkt, dat is ook al een wereld van verschil (en onontbeerlijk in de Vietnamese keuken!)
  vrijdag 15 november 2019 @ 17:54:49 #28
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189956888
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:51 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ja, vissaus is een mooi product, maar dat zie ik mezelf toch niet snel maken.
Ik kies wel goede vissaus van de toko ipv een flesje uit de supermarkt, dat is ook al een wereld van verschil (en onontbeerlijk in de Vietnamese keuken!)
Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...

De ansjovis is wat je gebruikt.. net als knoflook in je pastasaus bijvoorbeeld..
Een heel klein beetje.. in plaats van zout.. Daar smaakt het niet vissig van maar geeft een soort umami aan je gerecht.. En dat kunnen heel veel gerechten zijn.. italianen spanjaarden turken russen.. eigenlijk is iedereen er dol op..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_189957053
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:54 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...

De ansjovis is wat je gebruikt.. net als knoflook in je pastasaus bijvoorbeeld..
Een heel klein beetje.. in plaats van zout.. Daar smaakt het niet vissig van maar geeft een soort umami aan je gerecht.. En dat kunnen heel veel gerechten zijn.. italianen spanjaarden turken russen.. eigenlijk is iedereen er dol op..
Ach zo, ja dat is vast erg lekker! Sowieso is een ansjovisje door je pastasaus erg lekker...maar het is geen kruid of specerij! ;)
  vrijdag 15 november 2019 @ 18:08:33 #30
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189957062
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 18:07 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ach zo, ja dat is vast erg lekker! Sowieso is een ansjovisje door je pastasaus erg lekker...maar het is geen kruid of specerij! ;)
Mja.. maggi ook niet maar lavas weer wel..
Lood om oud ijzer... het is een smaakmaker en beter dan zout ^O^
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_189957093
Alles wordt lekkerder met zelfgedroogde acılı pul biber. O+
Protège moi de mes désirs.
pi_189957570
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 18:08 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Mja.. maggi ook niet maar lavas weer wel..
Lood om oud ijzer... het is een smaakmaker en beter dan zout ^O^
:Y dat geloof ik!

quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2019 18:11 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Alles wordt lekkerder met zelfgedroogde acılı pul biber. O+
:Y dat geloof ik!

Oh, en ik weet niet of het een kruid of specerij is, waarschijnlijk geen van beiden, maar:
geroosterde sesamzaad en geroosterde sesamolie zijn top! :Y)
  vrijdag 15 november 2019 @ 20:43:49 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189959425
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 november 2019 14:36 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja, gaat echt heel goed bij/met vlees. We hebben hier een worstdude op de markt die het in zn droge worst stopt ipv kruidnagel. Ook erg lekker :9
Dat klinkt echt keilekker :o
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189961367
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:11 schreef golfer het volgende:
Vadouvan. :9
Kende ik nog niet, heb je recepten die je vaak maakt waar je dat in gebruikt?
  vrijdag 15 november 2019 @ 22:32:50 #35
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189961881
Bij ons zijn de meest gebruikte van het afgelopen jaar:
- gerookte paprikapoeder
- Johnnie Boer Picadillo - eigenlijk alleen voor tortilla/tacos
- Garam Masala
- Za'atar

Daarnaast meer standaard:
- korianderzaad
- komijnzaad
- oregano
- zwarte peper
- een shitload gedroogde pepers
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 15 november 2019 @ 22:33:44 #36
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189961895
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:54 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...

De ansjovis is wat je gebruikt.. net als knoflook in je pastasaus bijvoorbeeld..
Een heel klein beetje.. in plaats van zout.. Daar smaakt het niet vissig van maar geeft een soort umami aan je gerecht.. En dat kunnen heel veel gerechten zijn.. italianen spanjaarden turken russen.. eigenlijk is iedereen er dol op..
Ansjovis als smaakmaker is fantastisch _O_
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 15 november 2019 @ 23:55:31 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189963602
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 22:07 schreef No239SquadronRAF het volgende:

Kende ik nog niet, heb je recepten die je vaak maakt waar je dat in gebruikt?
Gamba's, vis, curry's, ei, soep...kan bijna overal wel in.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_189963912
ik had een keer kerrie nodig.
bij de Turkse groenteboer hebben ze minimaal 5 soorten :P
Madras, engels, masala etc.
pi_189974637
Komijn,
Sereh,
Djahe, soms ook vers,
Kurkuma,
Laos,
Kerriepoeder,
Italiaanse kruidenmix en
Oregano zijn toch wel de kruiden en specerijen die ik het meest gebruik.
Verder snipper ik bijna dagelijks wel minimaal een half uitje, plet ik een teentje knoflook en snijd ik een pepertje fijn.
Of een beetje sambal.
Vind ik toch lekkerder dan cayennepeper of chilipoeder.

Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen.

[ Bericht 9% gewijzigd door marc0871 op 16-11-2019 20:07:52 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zondag 17 november 2019 @ 00:36:15 #40
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189980866
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2019 00:12 schreef fespo het volgende:
ik had een keer kerrie nodig.
bij de Turkse groenteboer hebben ze minimaal 5 soorten :P
Madras, engels, masala etc.
Kerrie is ook een kruidenmix.. dus tig variaties per regio net als vleeskruiden bijv.. :Y
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  zondag 17 november 2019 @ 00:53:37 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189981055
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 november 2019 20:02 schreef marc0871 het volgende:

Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen.
Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189981079
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 00:53 schreef Muck het volgende:

[..]

Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!
Ech wel ^O^
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_190007940
'' Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen. ''

Tip; gebruik ook eens gedroogde marjolein ipv rozemarijn en tijm. Ook een redelijk onbekende kruid maar maakt je goulash echt authentiek!
  maandag 18 november 2019 @ 18:02:05 #44
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_190008217
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 17:43 schreef Slasaus94 het volgende:
'' Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen. ''

Tip; gebruik ook eens gedroogde marjolein ipv rozemarijn en tijm. Ook een redelijk onbekende kruid maar maakt je goulash echt authentiek!
Tip: je kunt een post quoten. En dan krijgt de gequote een quote-alert (tenzij die die uit heeft gezet). Druk/klik daarvoor op de aanhalingstekens van de post die je wil quoten ("). Succes ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_190008930
Van de Turkse bazaar in Turkije zelf.
  maandag 18 november 2019 @ 18:54:17 #46
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_190009026
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 00:53 schreef Muck het volgende:

[..]

Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!
Twee, in koud water geweekte gelatineblaadjes toevoegen, goed roeren.. en dan op een bakblik of schaal in een laagje van 3a4cm uitsmeren, nachtje in de koelkast, uitscheppen met een (ijs)lepel en door de paneer, eiwit, paneer.. in staafjes of balletjes vormen en je hebt heerlijke goulashkroketten of bitterballen..
(nachtje opstijven in de koeling, of invriezen voor het frituren)

Ohja het ging over kruiden.. :') oO<
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_190059975
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 17:43 schreef Slasaus94 het volgende:
'' Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen. ''

Tip; gebruik ook eens gedroogde marjolein ipv rozemarijn en tijm. Ook een redelijk onbekende kruid maar maakt je goulash echt authentiek!
Oh ja, daar heb ik nog een potje van staan.
Dat had ik ook al eens geprobeerd.
Stond volgens mij ook bij de ingrediënten, op een blikje van struik.
Kwam idd wel dichter bij die smaak.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_190078035
Ik vind baharat een bijzonder lekker specerijen mengsel. Warm en aromatisch, super gewoon.
Ook venkelzaad en korianderzaad gebruik ik graag. De kunst is uiteraard het doseren. Zo gebruik ik in mijn klassieke appeltaart recept altijd wat gemalen anijszaadjes door het appelmengsel. Zo gedoseerd dat degene die het eet weet dat er een andere smaak aanwezig is maar ontzettend moet nadenken wat het is.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 24 november 2019 @ 15:47:03 #49
414785 sirdanilot
pi_190099997
Vroeger in Nederland kocht ik alles bij de marokkaanse supermarkt.

Tegenwoordig woon ik in Dublin en de beste winkels voor kruiden zijn natuurlijk de indiase supermarkten.

Ik koop voornamelijk enkele kruiden, zowel poeders als heel. Maar laatst ontdekte ik een indiase mix met hele kruiden, je hoeft die alleen te roosteren en te bakken en dan heb je een heerlijke kruiden mix, of je kunt de kruiden die je nodig hebt eruit vissen. Scheelt weer een hoop kastruimjte, want hoe vaak gebruik je nu hele kruiden als zwarte kardemom, kruidnagel, hele korianderzaad, etc. Ik gebruik al dat spul iig niet vaak genoeg om een heel kastje vol te hebben staan ermee.

Alle poeders koop ik wel gewoon individuele kruiden en die mix ik dan naar noodzaak.

Een van mn favoriede kruiden is fenegriek, zowel gedroogde blaadjes (kasoeri metie) als zaadjes.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_190182454
Ik heb gisteren via internet een kruidenpakketje besteld bij een vrij authentiek ogend website, ik zal ff een mooie foto van maken als het binnenkomt, ik ben benieuwd!
Kameraadje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')