Koop bij de turk of visboer een kilo ansjovis, fileer ze of laat het doen, en leg ze in... (in zout dus)quote:Op vrijdag 15 november 2019 17:38 schreef realAIVD het volgende:
En natuurlijk ook voldoende zout, zodat de smaken van de specerijen goed tot hun recht komen.
Ja, vissaus is een mooi product, maar dat zie ik mezelf toch niet snel maken.quote:Op vrijdag 15 november 2019 17:45 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Koop bij de turk of visboer een kilo ansjovis, fileer ze of laat het doen, en leg ze in... (in zout dus)
Minimaal twee week wachten, af en toe wat vocht afgieten als je een grote hoeveelheid hebt..
Een betere smaakmaker ga je niet vinden..
De eerste drie zijn lastig.. de rest is peanuts..
Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...quote:Op vrijdag 15 november 2019 17:51 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ja, vissaus is een mooi product, maar dat zie ik mezelf toch niet snel maken.
Ik kies wel goede vissaus van de toko ipv een flesje uit de supermarkt, dat is ook al een wereld van verschil (en onontbeerlijk in de Vietnamese keuken!)
Ach zo, ja dat is vast erg lekker! Sowieso is een ansjovisje door je pastasaus erg lekker...maar het is geen kruid of specerij!quote:Op vrijdag 15 november 2019 17:54 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...
De ansjovis is wat je gebruikt.. net als knoflook in je pastasaus bijvoorbeeld..
Een heel klein beetje.. in plaats van zout.. Daar smaakt het niet vissig van maar geeft een soort umami aan je gerecht.. En dat kunnen heel veel gerechten zijn.. italianen spanjaarden turken russen.. eigenlijk is iedereen er dol op..
Mja.. maggi ook niet maar lavas weer wel..quote:Op vrijdag 15 november 2019 18:07 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ach zo, ja dat is vast erg lekker! Sowieso is een ansjovisje door je pastasaus erg lekker...maar het is geen kruid of specerij!
dat geloof ik!quote:Op vrijdag 15 november 2019 18:08 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Mja.. maggi ook niet maar lavas weer wel..
Lood om oud ijzer... het is een smaakmaker en beter dan zout
dat geloof ik!quote:Op vrijdag 15 november 2019 18:11 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Alles wordt lekkerder met zelfgedroogde acılı pul biber.
Dat klinkt echt keilekkerquote:Op vrijdag 15 november 2019 14:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja, gaat echt heel goed bij/met vlees. We hebben hier een worstdude op de markt die het in zn droge worst stopt ipv kruidnagel. Ook erg lekker
Ansjovis als smaakmaker is fantastischquote:Op vrijdag 15 november 2019 17:54 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...
De ansjovis is wat je gebruikt.. net als knoflook in je pastasaus bijvoorbeeld..
Een heel klein beetje.. in plaats van zout.. Daar smaakt het niet vissig van maar geeft een soort umami aan je gerecht.. En dat kunnen heel veel gerechten zijn.. italianen spanjaarden turken russen.. eigenlijk is iedereen er dol op..
Gamba's, vis, curry's, ei, soep...kan bijna overal wel in.quote:Op vrijdag 15 november 2019 22:07 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Kende ik nog niet, heb je recepten die je vaak maakt waar je dat in gebruikt?
Kerrie is ook een kruidenmix.. dus tig variaties per regio net als vleeskruiden bijv..quote:Op zaterdag 16 november 2019 00:12 schreef fespo het volgende:
ik had een keer kerrie nodig.
bij de Turkse groenteboer hebben ze minimaal 5 soorten
Madras, engels, masala etc.
Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!quote:Op zaterdag 16 november 2019 20:02 schreef marc0871 het volgende:
Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen.
Ech welquote:Op zondag 17 november 2019 00:53 schreef Muck het volgende:
[..]
Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!
Tip: je kunt een post quoten. En dan krijgt de gequote een quote-alert (tenzij die die uit heeft gezet). Druk/klik daarvoor op de aanhalingstekens van de post die je wil quoten ("). Succesquote:Op maandag 18 november 2019 17:43 schreef Slasaus94 het volgende:
'' Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen. ''
Tip; gebruik ook eens gedroogde marjolein ipv rozemarijn en tijm. Ook een redelijk onbekende kruid maar maakt je goulash echt authentiek!
Twee, in koud water geweekte gelatineblaadjes toevoegen, goed roeren.. en dan op een bakblik of schaal in een laagje van 3a4cm uitsmeren, nachtje in de koelkast, uitscheppen met een (ijs)lepel en door de paneer, eiwit, paneer.. in staafjes of balletjes vormen en je hebt heerlijke goulashkroketten of bitterballen..quote:Op zondag 17 november 2019 00:53 schreef Muck het volgende:
[..]
Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!
Oh ja, daar heb ik nog een potje van staan.quote:Op maandag 18 november 2019 17:43 schreef Slasaus94 het volgende:
'' Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen. ''
Tip; gebruik ook eens gedroogde marjolein ipv rozemarijn en tijm. Ook een redelijk onbekende kruid maar maakt je goulash echt authentiek!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |