abonnement Unibet Coolblue
pi_190374598
quote:
9s.gif Op vrijdag 29 november 2019 12:16 schreef nostra het volgende:

[..]

De hele samenleving bestaat uit een samenspel van competitie, dominantie en als resultante macht. In de politiek, in het bedrijfsleven, in relaties. Dat is dus niet zozeer een onderscheidend kenmerk van de "rechtse cultuur"; je zou hooguit kunnen stellen dat die beweging die inherent menselijke eigenschappen onderkent en, een beetje afhankelijk van welke smaak je precies kiest, in meer of mindere mate kanaliseert door dat spel te kaderen met wet- en regelgeving en vangnetten te creëren.

Het zal nooit werken om een samenleving in te richten waarbij die impulsen (of althans de beloningen daarvan) gedwongen worden weggenomen. Dat heeft de praktijk al zo veel keren uitgewezen of lees gewoon iets simpels als Animal Farm in een uurtje uit.

Die machocultuur van dominante mannetjes is ook broodnodig. Je kan de meeste bedrijven nu eenmaal niet laten leiden door een technocratische bestuurder. Maar ook daar is voldoende ruimte voor nuance, die in jouw binaire wereldbeeld van winnaars en verliezers continu maar lijkt te ontbreken.
Erg ouderwets gedacht. We gaan naar een tijd waarin bedrijven meedoen met het diversiteit-denken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')