abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 14 november 2019 @ 02:00:16 #101
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_189932920
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 20:59 schreef witte_edje het volgende:

[..]

Gewoon met het openbaar vervoer gaan niffo is veel beter……..
Jij woont wss in een grote stad of een groot dorp waar de treinen regelmatig aan doen.
  donderdag 14 november 2019 @ 08:09:41 #102
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_189934060
quote:
14s.gif Op woensdag 13 november 2019 20:47 schreef Snowballed het volgende:

[..]

CVT is een verzamelnaam.. Dat kan elke Continue Variabele Transmissie zijn, hydraulisch, elektrisch etc..
De variomaat van Huub is er eentje van.. met een riem of een kettingbandriemachtige duwband die een werknemer van hem ontwikkeld heeft.. en vind je in vrijwel elke scooter terug, en een doorontwikkeling van subaru zat ook oa in de ypsilon, panda, en justy

De hydraulische versie zit in mercedes, toyota etc.. nog steeds met een nederlandse duwband uit tilburg
De originele Variomatic is met riemen, duwband is wat we kennen als CVT.

En dan heb je een Audi met CVT, programmeren ze hem zo dat hij "versnellingen" kan simuleren :')_! CVT's zijn idd in vele vele Aziatische auto's leverbaar :Y
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
  Moderator vrijdag 15 november 2019 @ 11:11:23 #103
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_189951678
Automaat is zoooo chill. Heb er werkelijk niks op tegen, mijn vorige auto was een vrij luxe automaat.
Mijn huidige auto is een spartaans schakelbakkie en dat heeft ook zijn charmes vind ik. Vooral op kronkelige bergweggetjes (al kom ik daar niet dagelijks, toegegeven) is zelf schakelen veel leuker.
pi_189952842
Ik snap wel dat mensen tegenwoordig voor een automaat kiezen. Het is gewoon vele male relaxer als je veel in druk verkeer rijdt. Dan kunnen mensen aankomen met 'geen connectie met het rijden', maar die zelfde woon-werk ritten die ik dagelijks doe, daar haal ik toch nog maar vrij weinig plezier uit.

Voor een hobby auto is het helemaal anders natuurlijk. Daar stap ik in als ik zin heb om een stukje te rijden. Ja, dan wil ik compleet in controle zijn. Maar buiten dat zie ik automaat altijd als een plus.
pi_189971921
Gisteren heb ik na weet ik hoeveel jaar schakel te hebben gereden weer een automaat gekocht, echt heerlijk relaxed rijden. _O_
Ik ben sowieso al een tijdje (in tegenstelling tot vroeger) een rustige rijder dus dat "gevoel met de auto" speelt voor mij niet meer.
Ben er zeer blij mee maar kan me ook voorstellen dat anderen liever zelf schakelen.
Waarom er volgens TS meer automaten te koop worden aangeboden weet ik niet maar het kan natuurlijk zijn dat er een paar jaar geleden een promotie actie was voor automaten die de verkoop nogal stimuleerden en die auto's nu op de 2ehandsmarkt komen.
Of dat de import van 2ehands nogal gegroeid is de laatste jaren waarbij automaatjes goedkoper waren om te importeren dan handgeschakeld. Geen idee.
Maar dat is niet meer dan een hersenscheet van mij, een concreet antwoord heb ik niet.

Maar voor mezelf weet ik het wél! Automaat vanaf nu maar dat komt eigenlijk alleen maar omdat mijn knieën steeds slechter worden en schakelen echt zeer doet iedere kee dat ik de koppeling in moet trappen.
Brengt me ook op de volgende gedachte: Nederland was toch aan het vergrijzen? Grote kans dat bejaarden ook actief zijn op de automarkt.....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')