FOK!forum / Relaties & Psychologie / Pennenvriend
Ewout28vrijdag 8 november 2019 @ 21:59
Hoi allemaal!

Ik heb me echt net aangemeld op dit forum, dus als ik iets vreemds doe of zeg, laat het vooral weten ;)

Waar zal ik eens beginnen....
Ik vraag me af of sommige mensen behoefte hebben aan een soort pennenvriend. Gewoon iemand om af en toe mee te chatten waar ze mee zitten, of wat ze meemaken in hun leven.
Ik ben zelf een erg zorgzaam type, en heb er wel eens over nagedacht om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar dat is er nooit van gekomen. Nu ik zelf begonnen ben met online-daten, en zoveel nieuwe verhalen (en problemen) om me heen hoor, merk ik dat ik het eigenlijk fijn vind om mensen te helpen, om ze even hun hart te laten luchten en te ondersteunen.
Ik zie ook al een paar verhalen hier op het forum verschijnen wat me hier weer aan doet denken. Nu kan ik me zo bedenken dat niet iedereen het publiekelijk op een forum wil gooien, maar het liever naar 1 persoon sturen. Dus misschien dat ik dat kan zijn?

Als iemand eenzaam is, vind ik het ook prima om samen eens wat te gaan doen. Gewoon gezellig naar de dierentuin bijvoorbeeld, wat dan ook ;) Maar dan heb ik wel liever dat we ongeveer dezelfde leeftijd hebben, anders vind ik het wel een beetje vreemd :P

Ik stotter zelf al m'n hele leven en weet dus wel het één en ander van wat zulk soort dingen met je kan doen ;)

Hoe dan ook, dat was even een ideetje dat in me opkwam. Er zullen vast wat mensen dit lezen die al langer op dit forum ronddwalen, dus ik hoor heel graag van jullie wat jullie hiervan denken. Of dat zinvol kan zijn etc.

Groetjes,
Ewout

[ Bericht 3% gewijzigd door CoolGuy op 09-11-2019 17:24:59 (Discord gedoe voor de zekerheid even weg gehaald. ) ]
JeMoedervrijdag 8 november 2019 @ 22:02
Heel nobel Ewout, succes. Wellicht zijn er mensen die graag op je aanbod ingaan.
Cat-astrophevrijdag 8 november 2019 @ 22:22
Ik weet niet waarom vrijwilligerswerk er niet van kwam, maar hetgeen wat jij lijkt te zoeken wordt hier als vrijwilligerswerk aangeboden: https://www.deluisterlijn.nl/ik-wil-helpen/als-vrijwilliger.html

Misschien is dat wat?
Ewout28vrijdag 8 november 2019 @ 22:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2019 22:02 schreef JeMoeder het volgende:
Heel nobel Ewout, succes. Wellicht zijn er mensen die graag op je aanbod ingaan.
Dankjewel!

quote:
1s.gif Op vrijdag 8 november 2019 22:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik weet niet waarom vrijwilligerswerk er niet van kwam, maar hetgeen wat jij lijkt te zoeken wordt hier als vrijwilligerswerk aangeboden: https://www.deluisterlijn.nl/ik-wil-helpen/als-vrijwilliger.html

Misschien is dat wat?
Hey, bedankt voor de link! Wist eigenlijk niet dat zoiets bestond. Ziet er zeker leuk uit, maar dan zit ik meteen aan wat vast (met relatief hoge verwachtingen en dergelijke). Ik zou het ook leuker vinden om echt een band met iemand op te bouwen, en niet continu nieuwe mensen voorgeschoteld te krijgen. Voorlopig houd ik het liever op eigen initiatief, maar mocht er niks uitkomen dan ga ik het zeker nog eens overwegen!
Sunshine1982vrijdag 8 november 2019 @ 22:55
Wat een leuk idee :)
ChildoftheStarszaterdag 9 november 2019 @ 00:14
Hey! Wat sympathiek van je :* en inderdaad, een penvriend kan echt heel erg fijn zijn :* dus goede actie :*