Wij aten dat vroeger met ham/kaas om de witlof en dan paneermeel onderin om het vocht op te hangen. Kun je dus moeiteloos vervangen voor iets anders dat vocht opneemt.quote:Op dinsdag 12 november 2019 17:24 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ff denken, witlof doormidden snijden. ff goeie ham er omheen wikkelen in een schaatje leggen, veel geraspte kaas met pezo erover heen, gerasptekaas gemixed met brood kruimels/paneermeel meel
misschien een paar eetlepels room
in de oven krokant bakken
nope, ik heb glutenallergie, feest gaat niet door
kost ook geen drol met wat gekookte aardappels
Afgerond met een ijsje van de BK.quote:Op dinsdag 12 november 2019 18:02 schreef Uhmmpie het volgende:
Me dusdanig staan opwinden net over andermans gedrag dat ik geen zin meer heb om te koken.
Wij gaan pizza eten in de pizzeria.
Was je pizza lekker?quote:Op dinsdag 12 november 2019 20:02 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Afgerond met een ijsje van de BK.
Nou!quote:
ik zat laatst te kijken in mij handen naar een of ander runderworst in plakjes met knoflookquote:Op dinsdag 12 november 2019 20:24 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Nou!
Is een turkse eigenaar... met pizza en pides in de verkoop. Maar goedkoop (6-7¤ per pizza) en superlekker.
En wij hadden met salami.. en dan zit er zoveel kaas en salami op dat we 1 pizza delen en dan heb je voor 11¤ een heerlijke pizza en allebei een blikje fris en een meer dan volle buik.
Glazen doen ze dan weer niet aan
Maar toch echt lekker.
Nee joh, dat vocht + gesmolten kaas = "jus" voor je aardappelenquote:Op dinsdag 12 november 2019 20:01 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Wij aten dat vroeger met ham/kaas om de witlof en dan paneermeel onderin om het vocht op te hangen. Kun je dus moeiteloos vervangen voor iets anders dat vocht opneemt.
https://www.zuurkoolstamp(...)l-gehakt-en-chorizo/quote:Ingrediënten
500 Gram Zuurkool
150 Gram Chorizo
2 Uien
350 Gram Rundergehakt
2 Eetlepels Tomatenpuree
2 Eetlepels Paprikapoeder
100 Gram Bacon in plakjes
125 Milliliter Zure room
125 Milliliter Crème fraîche
Snufje Zout
15 Gram Gehakte peterselie
Olijfolie
Bereiding
Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
Ui schoon maken en snipperen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in kleine stukjes.
Verhit wat olie in een pan en fruit de gesnipperde ui in ongeveer 5 minuten. De chorizo toevoegen en nog 2 minuten laten bakken.
Doe het gehakt erbij en maak dit met een vork rul. Laat het gehakt 8 minuten meebakken.
1 Theelepel paprikapoeder erbij doen, en de tomatenpuree. Nog even 3 minuten zachtjes laten door pruttelen.
Meng in een kom de crème fraîche, de zure room en 1 eetlepel paprikapoeder.
Nu vetten we met wat olie of een beetje olijfolie een ovenschaal in.
Verdeel de uitgelekte zuurkool over de bodem en doe het gehaktmengsel er bovenop.
De saus van de crème fraîche er bovenop scheppen, en de plakjes bacon daarop leggen.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten.
zijn dat soms van die soft shell taco's?quote:Op woensdag 13 november 2019 10:51 schreef klappernootopreis het volgende:
Vanavond fajitas. Nu een koffiebroodje met cappuchino
bij de appie verkopen ze 100% mais soft shell taco's, goor dat dat isquote:Op woensdag 13 november 2019 10:51 schreef klappernootopreis het volgende:
Vanavond fajitas. Nu een koffiebroodje met cappuchino
Ik maak de meeste ingrediënten zelf. Hard shell tacos vind ik niet handig. Dat maakt altijd een enorme smeerboel. Gelukkig heb ik afgelopen augustus kruiden uit het zuiden van de VS meegenomen. Dat maakt voor mij het grootste verschil..quote:Op woensdag 13 november 2019 11:00 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
bij de appie verkopen ze 100% mais soft shell taco's, goor dat dat is
nooit teveel kaas tochquote:Op woensdag 13 november 2019 12:30 schreef christmastsunami het volgende:
ik ben een beetje uitgeschoten met kaas op een broodje met zaadjes, ik dacht ik dioe er een lekkere dikkelaag oude kaas op met wat komkommer
het is zo mislukt, met 1 cm oudekaas, ik het krijg broodje nog wel dicht, maar volgende keer maar wat minder
Dat dat nog bestaatquote:
Dat ziet er bijzonder goed uit!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |