abonnement Unibet Coolblue
pi_189913353
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 17:24 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

ff denken, witlof doormidden snijden. ff goeie ham er omheen wikkelen in een schaatje leggen, veel geraspte kaas met pezo erover heen, gerasptekaas gemixed met brood kruimels/paneermeel meel
misschien een paar eetlepels room
in de oven krokant bakken

nope, ik heb glutenallergie, feest gaat niet door

kost ook geen drol met wat gekookte aardappels
Wij aten dat vroeger met ham/kaas om de witlof en dan paneermeel onderin om het vocht op te hangen. Kun je dus moeiteloos vervangen voor iets anders dat vocht opneemt.
pi_189913374
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 18:02 schreef Uhmmpie het volgende:
Me dusdanig staan opwinden net over andermans gedrag dat ik geen zin meer heb om te koken.

Wij gaan pizza eten in de pizzeria.
Afgerond met een ijsje van de BK. O+
pi_189913579
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:02 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Afgerond met een ijsje van de BK. O+
Was je pizza lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_189913779
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:12 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Was je pizza lekker?
Nou!

Is een turkse eigenaar... met pizza en pides in de verkoop. Maar goedkoop (6-7¤ per pizza) en superlekker.

En wij hadden met salami.. en dan zit er zoveel kaas en salami op dat we 1 pizza delen en dan heb je voor 11¤ een heerlijke pizza en allebei een blikje fris en een meer dan volle buik.

Glazen doen ze dan weer niet aan :)
Maar toch echt lekker.
pi_189914210
Gekookte aardappelen met sperziebonen en een pittig vegetarisch worstje.
pi_189914494
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:24 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Nou!

Is een turkse eigenaar... met pizza en pides in de verkoop. Maar goedkoop (6-7¤ per pizza) en superlekker.

En wij hadden met salami.. en dan zit er zoveel kaas en salami op dat we 1 pizza delen en dan heb je voor 11¤ een heerlijke pizza en allebei een blikje fris en een meer dan volle buik.

Glazen doen ze dan weer niet aan :)
Maar toch echt lekker.
ik zat laatst te kijken in mij handen naar een of ander runderworst in plakjes met knoflook
Ik dacht holy shit, de turken houden ook van salami
en toen dacht ik, ik ken dat, van de joodse slager, lol
is best lekker hoor maar wel wat mager
maar toch, chapeau
  dinsdag 12 november 2019 @ 21:02:13 #282
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189914539
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:01 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Wij aten dat vroeger met ham/kaas om de witlof en dan paneermeel onderin om het vocht op te hangen. Kun je dus moeiteloos vervangen voor iets anders dat vocht opneemt.
Nee joh, dat vocht + gesmolten kaas = "jus" voor je aardappelen :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_189914558
salami,kan je me gek mee krijgen, vooral spinataromana, toen ik kind was vond ik al, dat ik blijerwas met een broodje met salami(knoflook), dan met snoepgoed
pi_189914680


met slordig geschilde aardappelpuree (wel schoongemaakt van aarde)

errug simpel en lekker

quote:
Ingrediënten

500 Gram Zuurkool
150 Gram Chorizo
2 Uien
350 Gram Rundergehakt
2 Eetlepels Tomatenpuree
2 Eetlepels Paprikapoeder
100 Gram Bacon in plakjes
125 Milliliter Zure room
125 Milliliter Crème fraîche
Snufje Zout
15 Gram Gehakte peterselie
Olijfolie

Bereiding

Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.

Ui schoon maken en snipperen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in kleine stukjes.

Verhit wat olie in een pan en fruit de gesnipperde ui in ongeveer 5 minuten. De chorizo toevoegen en nog 2 minuten laten bakken.

Doe het gehakt erbij en maak dit met een vork rul. Laat het gehakt 8 minuten meebakken.

1 Theelepel paprikapoeder erbij doen, en de tomatenpuree. Nog even 3 minuten zachtjes laten door pruttelen.

Meng in een kom de crème fraîche, de zure room en 1 eetlepel paprikapoeder.

Nu vetten we met wat olie of een beetje olijfolie een ovenschaal in.

Verdeel de uitgelekte zuurkool over de bodem en doe het gehaktmengsel er bovenop.

De saus van de crème fraîche er bovenop scheppen, en de plakjes bacon daarop leggen.

Plaats de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten.
https://www.zuurkoolstamp(...)l-gehakt-en-chorizo/

Cijfer, een 8
pi_189918662
Brood met vegetarische worst en een kop thee.
pi_189919085
zwarte koffie met oreo's en een shaggie
pi_189919246
koffie

tijgerbol met chorizo en eentje met oude komijnekaas
kommetje yoghurt en een paar mandarijnen

vanmiddag een makreeltje

vanavond ravioli gevuld met spinazie, wat parmezaan erover heen en een tomaat, sla, rode ui salade
pi_189920522
Net thee, sultana, druiven.

Vanmiddag kippensoep, focaccia en een peer.

Vanavond krootjesstamppot met verse worst en een toetje.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 13 november 2019 @ 10:51:48 #289
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_189920696
Vanavond fajitas. Nu een koffiebroodje met cappuchino
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_189920793
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 10:51 schreef klappernootopreis het volgende:
Vanavond fajitas. Nu een koffiebroodje met cappuchino
zijn dat soms van die soft shell taco's?
pi_189920826
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 10:51 schreef klappernootopreis het volgende:
Vanavond fajitas. Nu een koffiebroodje met cappuchino
bij de appie verkopen ze 100% mais soft shell taco's, goor dat dat is
  woensdag 13 november 2019 @ 11:13:54 #292
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_189920998
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 11:00 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

bij de appie verkopen ze 100% mais soft shell taco's, goor dat dat is
Ik maak de meeste ingrediënten zelf. Hard shell tacos vind ik niet handig. Dat maakt altijd een enorme smeerboel. Gelukkig heb ik afgelopen augustus kruiden uit het zuiden van de VS meegenomen. Dat maakt voor mij het grootste verschil..
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  woensdag 13 november 2019 @ 11:24:32 #293
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_189921181
De beste taco's die ik ken had ik in the cheesecake factory in Sawgrass mills Florida. daar propte ik zonder problemen 6 naar binnen. :9
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_189921598
Pistoletje reepeper

Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_189922038
ik ben een beetje uitgeschoten met kaas op een broodje met zaadjes, ik dacht ik dioe er een lekkere dikkelaag oude kaas op met wat komkommer

het is zo mislukt, met 1 cm oudekaas, ik het krijg broodje nog wel dicht, maar volgende keer maar wat minder
pi_189922083
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 12:30 schreef christmastsunami het volgende:
ik ben een beetje uitgeschoten met kaas op een broodje met zaadjes, ik dacht ik dioe er een lekkere dikkelaag oude kaas op met wat komkommer

het is zo mislukt, met 1 cm oudekaas, ik het krijg broodje nog wel dicht, maar volgende keer maar wat minder
nooit teveel kaas toch :s)
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_189924112
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 11:54 schreef Sicstus het volgende:
Pistoletje reepeper

[ afbeelding ]
Ook wel zin in
pi_189925040
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 11:54 schreef Sicstus het volgende:
Pistoletje reepeper

[ afbeelding ]
Dat dat nog bestaat :o

Net wat chocola (tony) gegeten. Behoefte na stress op werk :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_189925306
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 11:54 schreef Sicstus het volgende:
Pistoletje reepeper

[ afbeelding ]
Dat ziet er bijzonder goed uit!

Hier vanavond gestoofde spitskool en rundergehakt (met sambal, ketjap, gembersiroop en hot curry poeder) met aardappelpuree
pi_189925529
Vanochtend gekookt eitje en koffie natuurlijk :P

Lunch een croque monsieur

Straks pizza!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')