FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe komt het dat de wafel van een cornetto zacht is?
Sunshine1982maandag 28 oktober 2019 @ 18:53
Dat vroeg ik me net af. Ik heb zojuist een huismerk cornetto gegeten, wafel zacht. Maar bij de echte heb ik dat ook vaker gehad.

Zou het komen doordat de ijsjes bij transport aan het ontdooien zijn en daarna weer ingevroren worden?
capuchon_jongenmaandag 28 oktober 2019 @ 18:58
Door de vochtigheid? Hoe vochtiger je vriezer, hoe zachter
Cheeseburgertmaandag 28 oktober 2019 @ 19:29
Eerlijk gestolen van de site van Nestle:
quote:
When the cone section of our DRUMSTICKS are exposed to warm temperatures for any length of time, the heat can impact the quality of ice cream and the crispiness of cones. Ice crystals can form during this time and as they melt, the moisture can transfer through the chocolate coating into the wafer cone, making it soggy.
En nee, het gaat hier niet over kippenpoten :P
Nestle DRUMSTICK:
eYFpQ4L.png
Zilverberkmaandag 28 oktober 2019 @ 19:31
Dan heb je een ouwe.
111210dinsdag 29 oktober 2019 @ 06:45
Dan is ie ontdooit geweest, of in iedergeval warmer geworden en dus vochtig en daarna weer ingevroren