abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_191307631
Heerlijk verslag O+
Misschien voor mij iets te kazig :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_191307688
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:27 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

We hebben t maar gevraagd, peterselie. En ik denk kaas. Hoorde van de dochter dat in de keuken van puglia geen room(volgens mij) gebruikt mag worden, dus hoe ze die puree zo romig gpheeft gekregen is mij een raadsel. Maar deze puree zou ik als ontbijt, lunch en avondeten kunnen eten.
peterselie, knoflook en parmasaan, geloof ik. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_191307689
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag O+
Misschien voor mij iets te kazig :P
Op de rigatoni moest je zelf kaas doen en die met artisjok zat volgens mij geen kaas. Het was eigenlijk verwonderlijk weinig kaas
We have far more in common than that which devides us..
pi_191307745
quote:
14s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.

Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]

Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.

[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.

en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.

Daarna de schalen met hoofdgerechten:

[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.

[ afbeelding ]
Gemengde groentes.

[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.

en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.

Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.

Daarna volgde nog de desserts:

[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.

Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]

Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda. ;)

Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.

De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
Heel geslaagd allemaal.
En precies dat: eerlijk en goed eten.
Ik heb genoten.. alleen ben ik stiekem wel benieuwd welke wijn ik heb gedronken.
Heb je daar toevallig ook iets van meegekregen? Een stevige maar heerlijke rode wijn.

En de foto’s graag natuurlijk :)
pi_191308043
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag O+
Misschien voor mij iets te kazig :P
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.

Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Spoilers!
pi_191308155
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.

Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Ik maakte laatst een groentegerecht uit de oven en daar hoorde ricotta op. Leek me niets, dus feta gebruikt, maar deze had heel goed gesmaakt
We have far more in common than that which devides us..
pi_191308400
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.

Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Gemist :'(
pi_191309880
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:35 schreef Blues het volgende:

[..]

Gemist :'(
Maar je weet wel dat het bestaat. Op het boodschappenlijstje ermee (t is erg lekker)
We have far more in common than that which devides us..
pi_191310193
Griek in Valkenswaard. Waren in de buurt, kwamen uit Belgie via Houthalen.

Nou de tent zelf is prima, maar na de bestelling was t eten er echt in no time. Alsof t achter al klaar stond maar t nog even in de warmhoudoven ging. Ik had gyros, maar t was gewoon te weinig. Ik had t op en wilde meer meer meer, heb dat nog nooit gehad bij een griek. Maarja heb me ingehouden, toen maar toetje besteld. Dame Blanche. Was er ook in vijf tellen, zelfs t glas was ijskoud. Dus die maken ze smiddags al. Daar heb ik zo een hekel aan, heb zelf in een restaurant gewerkt en toetjes maakte we wanneer ze besteld werden. Daarnaast miste ik de chocoladesaus, ja die zat er wel op maar was ook ijskoud. ik wil warme chocoladesaus of tenminste op kamertemperatuur.

Nooit weer dus

Wil je een goeie griek, Amstelveen heeft de beste.
  zondag 2 februari 2020 @ 16:16:01 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191310239
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 16:13 schreef funnywell het volgende:


Wil je een goeie griek, Amstelveen heeft de beste.
En dat restaurant heet hoe?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191310577
quote:
5s.gif Op zondag 2 februari 2020 16:16 schreef golfer het volgende:

[..]

En dat restaurant heet hoe?
Alexandros
pi_191347499
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag O+
Misschien voor mij iets te kazig :P
bestaat niet :P

Heerlijk verslag Golfer! Die pasta's zou ik zo op aan willen vallen, en gezouten ricotta klinkt trouwens fantastisch @Lucky
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 4 februari 2020 @ 17:27:00 #63
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191347609
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2020 17:20 schreef FutureFairytale het volgende:

Heerlijk verslag Golfer! Die pasta's zou ik zo op aan willen vallen, en gezouten ricotta klinkt trouwens fantastisch @:Lucky
Ga je volgende keer weer gezellig mee?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 4 februari 2020 @ 18:30:10 #64
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191348540
quote:
14s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.

Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]

Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.

[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.

en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.

Daarna de schalen met hoofdgerechten:

[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.

[ afbeelding ]
Gemengde groentes.

[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.

en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.

Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.

Daarna volgde nog de desserts:

[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.

Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]

Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda. ;)

Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.

De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
Het ziet er echt heerlijk uit! :9~
Klinkt alsof jullie een topavond hebben gehad ^O^
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_191627488
Het moest een jaar duren, maar gisteren was ik eindelijk te gast bij restaurant Marrees (voorheen Bretelli).
Ze gaan een weekje op vakantie, dus de k.oelkast moest leeg en daarom was er een aanbod van een vier gangen verrassingsdiner voor 50 euro.
Na afloop kon ik stellen dat ik wilde dat ik zo’n koelkas.t had _O_
Er was dus ook geen kaart dus de details van de gerechten ben ik merendeels vergeten.

We waren met vier personen: eentje lust geen kaas (ik), eentje geen paddestoelen en eentje geen proefbare bereidingen van ei. En dan hadden we nog de alleseter, die op de dag zelf ziek werd en dus moest afzeggen.

We kregen een warm welkom, kozen een alcoholvrije cocktail uit en ons werd gevraagd wie welke voorkeuren had. Dit doorgegeven zodat de bediening wist hoe ze moesten uitserveren.

Daarna kwam de tweede serveerster... om te vragen hoe het zat met de voorkeuren :? Nogmaals doorgegeven.

Cue de eerste amuse

Mijn tafelgenoten hadden haast ermee, ik minder want het was met... oude kaas :{ Maar het is een amuse, een klein hapje en wie weet vind ik kaas hier wel lekker. Helaas, toch niet, maar dan is er cocktail om het mee weg te spoelen.

Op naar de tweede amuse....

Die was met mozerella :{ :{ Toen heb ik hem toch -met toelichting- teruggestuurd. Met vele excuses kreeg ik binnen vijf minuten een alternatief. Met mousse van komkommer, ingelegde tomaat en andere zaken: heerlijk!
En de bediening zei dat het nu niet meer mis kon gaan, want in de rest van de gerechten zat geen kaas. Top.

Eerste gang, met nogmaals excuus voor de kaasvergissing. Maar die was goed en snel opgelost dus wat mij betreft gaan we doorrrrr!

Mooi bordje met daarbij al meteen de toelichting dat hij voor mij iets anders was....
coquille, terrine van ganzenlever, het bolletje bevatte een crème van aardpeer en voor de rest van de tafel zaten er ingelegde grotchampignons bij.
Ho, stop! Tafelgenoot at geen champignons, ik wel :D Borden omgewisseld, weer excuus. Hmmmm...

Het gerecht was fantastisch, coquille doet het echt goed met ganzenlever én met het chocolade omhulsel van het bolletje met aardpeer. Maar coquille en zoet wist ik al, heb hem in Barcelona ooit met suikerspin gehad.

Tussengang

Botermalse kabeljauw, gelakte paling, bouillon van paling en quinoa.
Geen kaas, champignons of ei, dus dat ging goed :+
Nom.

Hoofd:

Kalfsbiefstuk, ravioli met trompette de la mort en een soort kaas, taartje van kool, krispy uienring en diverse andere zaken die ik vergeten ben. Er zaten dus in ieder geval champignons en kaas in. En deze keer was het allemaal keurig aangepast én bij de juiste persoon uitgeserveerd ^O^ Bediening moest er zelf mee lachen en wij vonden het knap dat ze én het gerecht én de alternatieven uit haar hoofd wist.
Smaakte ook weer prima.

Toet!

Diverse bereidingen van ananas, dragonfruit, taartje van caramel en sesam, schuim van yoghurt en in het taartje chocolade.
Toet is al-tijd goed.

Afsluiting met koffie/thee en friandises waarbij bleek dat de bekende bloedsinaasappel nog steeds een plekje had.


En toen waren we vijf uur verder.

Ze hebben het huiselijke bewaard, nog steeds relaxed, wel wat bedieningsfoutjes, maar wat op tafel kwam was genieten. We komen zeker nog eens terug bij onze ‘huis ster’.

9/10
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 22 februari 2020 @ 12:06:06 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191628747
Zier er, afgezien van de uitzonderingsfoutjes, allemaal wel prima uit en voor 50 euro is het absoluut een koopje. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 22 februari 2020 @ 13:03:28 #67
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_191629374
Is dat een gimmick, dat papier onder de amuse en onder de friandises? Ik vind het er nogal "goedkoop" uitzien :?

Wel weer het tegenovergestelde van restaurants waar de vorm van het "bord" belangrijker lijkt dan het eten
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_191629600
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 13:03 schreef flipsen het volgende:
Is dat een gimmick, dat papier onder de amuse en onder de friandises? Ik vind het er nogal "goedkoop" uitzien :?

Wel weer het tegenovergestelde van restaurants waar de vorm van het "bord" belangrijker lijkt dan het eten
Nu je het zegt valt het me op. Heb me er absoluut niet aan gestoord.
En het past wel bij hun no-frills aanpak. Papier bevat trouwens hun logo, misschien maakt dat het minder goedkoop voor je :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_191630003
Heerlijke gerechten ondanks het gedoe.
Wel een lange zit, 5 uur :o
  zondag 1 maart 2020 @ 13:09:56 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191770975
Wanneer: 29-2-2020
Waar:Bistro ML, Haarlem, https://www.mlinhaarlem.nl/nl/bistro/
Wat:

In het prachtige monumentale pand, dat sinds 2018 in handen is van Mark en Lianne Gratema (ML) en compagnon Kevin Kion, aan het Klokhuisplein in Haarlem bevindt zich niet alleen het Michelinsterrenrestaurant ML, een hotel en een bar, maar ook de Bistro ML, die de gehele dag geopend is.

De bistro heeft meerdere ruimtes met lekker zittende stoelen en mooi opgestelde tafels. Het concept is simpel: je kunt voor 37,50 euro kiezen uit 3 gangen van de kaart (7 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en 5 desserts) Daarnaast kan je ook kiezen voor de ML special, iets duurder: een voorgerecht en een hoofdgerecht dat per twee personen gedeeld moet worden. Eventueel kan je nog wat extra bijgerechten bestellen.
Wij besloten te gaan voor het 3-gangenkeuze-menu.
We begonnen met heerlijk gemaakt landbrood met lekkere gezouten boter en een truffelmayonaise. (4,50 extra).

Voorgerecht:
Voor Blues: een soort steak tartare bestaande uit filet americain, entrecote, cornichons, een Parmezaan chip en een 63 graden ei.
Fraai opgemaakt bordje en erg smakelijk.
Zij dronk daarbij een glas rode wijn: il Sole Orozon Syrah uit Sicilië.
Ik hield het de hele maaltijd bij (bubbeltjes)water.

Ik had gekozen voor het voorgerecht met krab (gefrituurd) met daarbij profiteroles, gekonfijte citroen en kerriemayonaise.
Erg lekker, maar...het hele kleine stukje gefrituurde krab had qua hoeveelheid meer weg van een amuse dan van een voorgerecht.

Hoofdgerecht.

Voor Blues de tataki van zalm met peterseliewortel, rettich, kroepoek met wasabi en soja.
Puntje van kritiek: tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij de superverse vis of het vlees heel kort even wordt dichtgeschroeid, gemarineerd en verder vrijwel rauw van binnen blijft. In dit geval was de zalm te ver gegaard, zodat er niet echt sprake was van tatakibereiding.
Hierbij dronk zij een glas Bodega Inurrieta Orchidea Sauvignon Blanc uit Navarra, Spanje.

Ik had de zeebaars met gefrituurde gamba's, katsu sando (een soort Japanse sandwich met tapenade van oesterzwam), groene asperges en een hollandaisesaus.
Mooi op de huid gebakken zeebaars, prima gamba's en de katsu sando was echt een hoogtepunt. Heerlijk!

Nagerechten:

Het dessert van Blues was mango-ijs met witte chocolade en gele curry. Heel erg lekker!

Ik koos voor de "snickers". Een dessert in een grote coupe met pinda's, karamel en chocolade. Verrassend en ook lekker!

Kosten: totaal, inclusief wijn en water waren we 94,40 euro kwijt.

De bediening was attent. Het eten stijgt, op een paar genoemde kleinigheden ter verbeteringen na, boven het gemiddelde bistro-eten uit en de entourage is prachtig.
Zeker voor herhaling vatbaar!

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191776605
Lekker B&G!
Wat zat er in die profiteroles?

Vind de hoofdgerechten wel beetje klein, vooral die van B. Zat zeker geen bijgerecht bij? Gelukkig hadden jullie brood en een vullend toetje.
Alles met snickers is :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_191776876
Ben het er wel mee eens dat de afmeting van het hoofdgerechten van B. nogal klein is,
maar het ziet er wel allemaal prachtig uit!

Hun versie van een katsu sando ziet er intrigerend uit, helemaal met jouw beschrijving en je positieve reactie. Super.

Zonde dat ze de zalm niet tataki hebben weten te houden (hoe moeilijk kan dat immers zijn?), maar op de afmeting na is de opmaak van juist dat bord en de keuze van de overige componenten wel erg mooi, hoor!
  zondag 1 maart 2020 @ 21:28:00 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191783277
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker B&G!
Wat zat er in die profiteroles?
Voornamelijk deeg. Kan mij geen specifieke smaak meer ervan herinneren.
quote:
Vind de hoofdgerechten wel beetje klein, vooral die van B. Zat zeker geen bijgerecht bij?
Inderdaad waren de porties niet erg groot. Voor ons, als kleine eters, prima. Maar als je een wat grotere innemer bent moet je er wel wat bijgerechten bij nemen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:04:20 #74
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_191811957
Traveller's Tavern in London

Een klassiek engels ontbijt met toast, worstjes, spek, eitjes, portabello's en witte bonen in tomatensaus.

Daar kun je weinig aan verprutsen.. :9
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:15:25 #75
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_191812118
Bengal Lounge in Dursley, voor een portie lamb bhuna.

Goed gekruid, grote portie en bijgerechten als popadoms.

Gelukkig zitten er veel pubs in Dursley zodat je goed kunt blussen.. :P
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')