abonnement Unibet Coolblue
pi_200997911
Waar?
Hemel en Aarde, Utrecht
Wanneer?
7 augustus
Wat at je?
Het 6 gangen menu. Je kunt bij de meeste gangen uit 2 gerechten kiezen.

De amuse van een topiaca-cracker met iets groens. Was het doperwt? Geen idee meer.

Kvass met dille, snijboon en een bessentak. Alternatief was een gazpacho met makreel en kruisbes geweest.
Prima hartig begin van de avond.

Coeur de Boeuf-tomaat met botarga van runderhart. Qua smaak interessant maar niet helemaal mijn ding. Denk aan tomaat met en flinke berg parmezaanse kaas maar dan anders. Wel leuk gevonden om een coeur de boeuf te combineren met een letterlijke coeur de boeuf.



Ge-BBQ-de bolcourgette met zwarte knoflook-schuim en za'atar.


Aubergine-lasagnatje, wederom met zwarte knoflook en amaranth.

Dubbeldoelkoe met picallily, koolrabi.

En het dessert.

Impressie?
Hemel en aarde is net geopend in het prachtig gerenoveerde Polmanhuis en moet de hoop zijn om Utrecht weer mee te krijgen in de culinaire vaart der volkeren. De chefkok is ex-Karel V-kok Vito Reekes. En qua eten zijn ze prima op weg. Alles was prima klaargemaakt, creatief bedacht en leuk gecombineerd. Ook fijn dat groenten een prominente plek op het menu hebben. Het bedienende team behoeft wel nog wat aandacht. Een sommelier die een overduidelijk uit Franken komende Scheurebe als Oostenrijkse wijn presenteert. En die eerlijk aangeeft niets met de wijnkaart te hebben ('die is samengesteld door degene 2 sommeliers voor mij') en niet goed te weten wat hij ermee aan moet. Profesioneel is anders. Nog even afgezien van hoe een restaurant of dat niveau, dat amper open is, als twee sommeliers heeft kunnen verslijten. Een meid haar uiterste best doet om het de gasten naar hun zin te maken maar het ook nog niet helemaal weet omdat ze pas twee avonden geleden blijkt te zijn ingevlogen. Het personeel kan ik niets kwalijk nemen, ondanks hun eerlijkheid deden ze hun uiterste best. Maar op managementniveau lijkt daar iets flink mis te gaan. Daarnaast was er om stipt 22:00 nog een vage new-age achtige interruptie vanaf een podium met wat gezwam over sterren, hemel en aarde. Geen idee wat ik daar mee moet.
Wil Hemel en Aarde werkelijk Utrechts culinaire uithangbordje worden, moeten ze naast uitstekend eten wel beter voor hun bedienend personeel zorgen. En die rare interruptie: tja, van mij hoeft het niet.

Kosten?
275 voor 2 personen, inclusief wijnarrangement, bubbels voor en koffie na.

Cijfer?[/b]
Eten 8,5. Personeel en service: zie boven.

[ Bericht 3% gewijzigd door stavromulabeta op 20-08-2021 14:26:01 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_200998474
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
WT Urban Kitchen, Utrecht
Op de 10e verdieping van de watertoren langs de Vaarsche Rijn.



Wanneer?
Afgelopen week.

Wat at je?
Het 6 gangen menu. Eentje met vlees/vis, eentje vega.

Impressie?


Als amuse een soort bladerdeegzakje met een variatie op gado-gado met pindasaus, tauge en wat lente-ui.

Courgetteslierten en caponata met rauwe zeebaars in een sinaasappel-oliesaus. De vega-versie was zo'n beetje het zelfde maar dan zonder de vis. Best lekker maar de zeebaars viel een beetje weg bij de intensiteit van de caponata.

aardappel met heerlijk zoete uienpuree in een fantastische beurre blanc. Echt het hoogtepunt van de avond. Zo ongelooflijk lekker, die beurre blanc. Het enige punt van kritiek is het ontbreken van een schraper om zelfs de laatste restjes beur blanc op te kunnen schrapen.

Het minste gerecht van de avond: Harder met watermeloen, radijs, miso en dashi. Ik denk dat iemand hiermee het smaakprofiel van meloen met parmaham wilde nabootsen waar ik toch al geen fan van ben. Maar de dashi was in dit geval echt gortzout in combinatie met de meloen. De harder was niet meer te proeven onder dit zoutgeweld. Niet lekker. Bah.
De vegetarische variant met een soort zoete chili-saus in plaats van dashi en een gyoza in plaats van vis was veel lekkerder.


Buikspek met garnalen in een palingsaus. Erg lekker en perfect gegaard. Paling eten vind ik anno 2021 niet meer oké maar desondanks een prima gerecht. De gedroogde garnalen gaven een leuk smaakaccent, een beetje zoals trassi maar dan veel subtieler.

Eend in een saus van gerookt hooi met savooiekool en rode kool. Daarbij een bol van pommes duchesse met knapperige bolletjes van iets. De eend was wederom prima, de saus was ook lekker ondanks dat ik er geen gerookt hooi uit kon halen. Minpuntje was de rode kool: veel en veel te zoet gemaakt voor de rest van het gerecht. Zou niemand in de keuken het even voorproeven?

Het dessert, geitenyoghurt met 50 tinten braam, verveine en hibiscus. Erg lekker. Daarbij eigenwijs geweest en in plaats van de rosé-dessertwijn uit het wijnarrangement de wijn bij het kaasplankje gekozen. Deze port-achtige muscatel smaakte hier prima bij, ondanks dat het arrangement iets anders vindt :)

Wat betreft het personeel valt er weinig aan te merken: vriendelijk, voldoende afstandelijk om je niet bekeken te voelen en toch voldoende alert om op het juiste moment aan je tafel te staan. We zaten in een hoekje van het restaurant naast de serveerkeuken (heet dat zo?) waardoor je af en toe wel wat 'geroddel' over de wensen van andere klanten meekreeg. Kan er niet echt mee zitten.
Wat de snelheid van serveren betreft: De keuken lijkt hier te werken met verschillende tafels gelijktijdig een bepaalde gang krijgen. Daardoor ben je een beetje afhankelijk van de snelheid van je buren. Soms moet je lang tussen twee gangen wachten, vervolgens staat er bijna onmiddellijk de volgende gang op tafel. Maar het blijft binnen de perken, ik heb hier nooit het industriële Van der Valk-gevoel gehad dat ik wel had bij het Amsterdammertje in Loenen.

Kosten?
160 voor twee personen, inclusief een fles pinot noir en twee losse dessertwijnen.

Cijfer?
7,5. De locatie is fantastisch, de bediening professioneel, vriendelijk en efficiënt.. Het eten is over de gehele linie prima maar soms zit er dan toch een misser tussen zoals de vreemde watermeloen/gortzoute dashi-combinatie en de veel te zoete rode kool bij de eend.

[ Bericht 10% gewijzigd door stavromulabeta op 20-08-2021 15:12:07 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 20 augustus 2021 @ 18:29:08 #278
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_201001199
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 13:10 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Wat zit daar voor verhaal achter ? Normaal weet ik dat alleen maffia e.d. in ruimtes overzicht willen hebben, en dus met hun rug tegen de muur gaan zitten :o
Zoals ik zei van achter aangevallen
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  vrijdag 20 augustus 2021 @ 18:44:20 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201001440
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 18:29 schreef SV-tje het volgende:

Zoals ik zei van achter aangevallen
Maar hoe en waarom dan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_201002010
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 18:29 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Zoals ik zei van achter aangevallen
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]
Maar hoe en waarom dan?
In dit kader zou ik ook nog mijn recensie van Hemel en Aarde moeten aanvullen. Daar hadden ze ook van die banken waarbij je met rug tegen een plantenbak zit (c.q. met je hoofd in de bladeren). Bladeren houden geen maffiakogels of aanvallers tegen maar ik vond het wel prettig omdat de uitstekende varenbladeren de steeds sterker kalende plek op mijn hoofd discreet camoufleerden.

Nog een voordeel van bankjes.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_201002114
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 19:23 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
[..]
In dit kader zou ik ook nog mijn recensie van Hemel en Aarde moeten aanvullen. Daar hadden ze ook van die banken waarbij je met rug tegen een plantenbak zit (c.q. met je hoofd in de bladeren). Bladeren houden geen maffiakogels of aanvallers tegen maar ik vond het wel prettig omdat de uitstekende varenbladeren de steeds sterker kalende plek op mijn hoofd discreet camoufleerden.

Nog een voordeel van bankjes.
:D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_201010387
Waar: huyskamer in esbeek
Wanneer: vorige week

Wat vroeger het langoed was is verkocht en heet nu de huyskamer. Helaas zijn enkele klassiekers van het menu verdwenen. Tijd om het nieuwe menu en de chef eens te bekijken tijdens een lunch.



Voorgerecht ceviche van corvina. Was lekker echter niet echt een ceviche voor mij, meer gewoon een tartaar. Jammer ook dat ze dan zo’n vis er voor gebruiken ipv iets lokaals. Was wel lekker verder.



Stukje rund daarna met knolselder puree. Goed maar niet super speciaal.



Dit was een topper, dessert pina colada. Heerlijk ijs en andere toevoegingen, super fris en heerlijk van smaak.

Prijs: 78 eur geloof ik? 2 personen incl drankjes
Cijfer: 7,5
pi_201010532
Waar: Orangerie Tilburg
Wanneer: vorige week

Voor sashimi en carpaccio
Tussen risotto paddenstoelen en pasta garnalen
Hoofd speenvarken en rund








Allemaa lekker op smaak en beter dan de vorige keer. Sevice blijft hier top top dus een welverdiende 8.
Kosten geen idee uitgenodigd.
  maandag 23 augustus 2021 @ 11:26:28 #284
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_201039678
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]
Maar hoe en waarom dan?
Door overvallers in onze winkel.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zaterdag 28 augustus 2021 @ 21:00:45 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201114900
Wanneer: 28-8-2021
Waar: Brasserie Monsieur Rouge in Haarlem.
Wat:
We zijn met onze e-bikes naar brasserie Monsieur Rouge aan het Spaarne in Haarlem gefietst.
Kleine pijpenlade, leuk ingericht.

Voorgerecht.

Om samen te delen namen we gehaktballetjes en garnalen.
De zelfgemaakte gehaktballen met een dijonnaisesaus waren erg lekker, net zoals de in een mini-cocottepannetje geserveerde garnalen in een pittige knoflookolie.

Hoofdgerecht.

Voor Bluezz een vegetarisch gerecht, korma curry met kikkererwten, spinazie, courgette, koriander, aardappelpartjes en platbrood.
Erg lekker van smaak.

Voor mijzelf:

Bavette met aardappelpuree, groene groentes en rode wijnsaus. Ook helemaal goed.

Aardige (wel heel jonge en onervaren) meisjes en jongens in de bediening.
Kosten, inclusief elk een glas wijn en de korting via een restaurantsite totaal 49,95 euro.

Leuke brasserie om eens tussendoor een keer te gaan eten.
8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_201231174
Ik deed vandaag een rondje bieren. Met hapjes.
Als matige drinker was dat best een ervaring :P idee is dat je zo’n 35 minuten per café besteedt en daarna volgens een vaste planning door wandelt naar het volgende.

Bieren en hapjes dus


Affligem dubbel met daarbij een mousse van champignon en truffel. Met chips waarvan ik vergeten ben wat het produkt was :@

Lekker hapje.

Beetje jammer dat we hier pas na een half uur hapje en drankje kregen, omdat er gewacht werd op twee ontbrekende gasten, die nooit kwamen. Dus met vertraging naar zaak2.

Omdat ik zelden drink en vriendin nog met de auto weg moest vroegen we om een bobarrangement. De serveerster vind het blijkbaar grappig om te zeggen: ‘ waarom geen volle glazen, daar heb je toch zelf om gevraagd en voor betaald?’ Wij hoeven echt niet uit te leggen waarom we geen volle glazen willen }:|
Daarna weer ruim 20 minuten wachten op het gerechtje wat letterlijk in 7 minuten klaar kan zijn. Terwijl we al een half uur later waren.
Uitleg van het bier werd gedaan door een (hele) jongedame die wat opdreunde maar duidelijk niet wist wat ze serveerde. Gelukkig is er internet.
En om na het hapje en drankje de vraag (van een andere serveerster) te krijgen of we nog wat wilden bestellen (neuh), of we dan wilden betalen (neuh? Arrangement… O ja!) bevestigde ons beeld van de zaak. We kwamen er eerder al niet, dit nodigt zeker niet uit.

Anywho:

Garnalenkroket met salade (gewoon sla hoor) en aioli. Ik heb betere kroketten gehad. En absoluut betere service. Bier: De Molen Kort en Krachtig.

We waren ingedeeld in een groepje van nog een setje en een drietal. Bij café 3 zaten we aan één grote tafel en was de verbroedering compleet O+


Boooh!
GT I-mperial biertje. Koffie! Chocolade! O+ Lokaal gebrouwen robuuste Stout die wel erg makkelijk wegdronk.
Met daarbij gehaktbrood waarin zomaar, per ongeluk diezelfde Stout beland was :+
Inclusief update van de ober over de F1 situatie.

Voor de mensen die dit topic volgen CUL / Milky Road Brewery: van hobbybrouwen naar huurbrouwen #2 Dit is tevens de geboorteplaats van de laatste biertjes van deze brouwers :)

Vervolgens in een gezellige wandeling naar locatie 4.
Beste verhaal, beste bier.
Mooie uitleg over de Belgische brouwer die dit Betty Ford biertje gebrouwen had, inclusief het verhaal van Betty en haar klinieken. Met uiteraard Amerikaans hapje. Lekkere medium rare hamburger en portie kip.

Belgium red ale Betty Ford


Op naar de andere kant van de stad (klein stadje) naar locatie 5 voor de een na laatste stop.
Konden we Max ook nog live zien winnen.

Ook een lokaal biertje: Rare Wertha brouwerij weizen.
Met daarbij vitello tonnato. Smakelijk gerechtje, en het biertje was prima voor zo’n zomerse dag.

Laatste stop, mooiste bordje

Uiltje IPA met tartaar en nog wat dingen die ik na vijf (halve) speciaalbiertjes vergeten ben.

En dawast :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_201232167
Sodemieters, zoveel bier, zat je niet megavol :D
Wel leuk zo en best lekkere hapjes.
pi_201232250
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 20:30 schreef Blues het volgende:
Sodemieters, zoveel bier, zat je niet megavol :D
Wel leuk zo en best lekkere hapjes.
Uiteindelijk dronk ik zo’n 3,5 glazen dus dat viel mee. Maar ik zit nu nog vol _O-
Een van de tafelgenoten kon het beter hebben, en bij café vier waren we erachter dat we ongewenste restjes bier prima bij hem kwijt konden :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 september 2021 @ 21:22:44 #289
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_201517747
Waar? Bartje Bloemendaal
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Trio van Tonijn, Ossenhaas
Impressie? Zie hieronder
Kosten? Geen idee
Cijfer?
8

Broertje was jarig en nam ons mee. :) Het werd Bartje Bloemendaal. Aan de rand van de sportvelden.
Buiten begonnen met een biertje. Eerste gang naar binnen. De tonijn op drie manieren was heerlijk :9. Broertje en moeders hadden de Oosterse salade met Gegrilde diamanthaasfilet. Niet op de foto. Wel goedgekeurd.
Daarna twee sate Ossenhaas. Nog mooi rood van binnen. :). Niet op de foto ook nog een flinke schaal patat erbij.

Broertje en moeders hadden nog een toetje. Zie fotos. Prima avond. ^O^









winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 27 september 2021 @ 12:57:11 #290
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201539500
Waar: Restaurant Moustique in Haarlem.
Wanneer: 26 september 2021
Wat:
Naar aanleiding van een aantal zeer lovende recensies hebben wij ook maar een keer dit nieuwe restaurant bezocht.
Gevestigd aan de Oude Groenmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen restaurant Parels zat. Mooi ingericht en met een lekker terras buiten met (zelf te regelen) verwarmde zitkussens.
Chef Jesse en maitre Jelmer kennen elkaar nog van restaurant Duin en Kruidberg en besloten in het voorjaar van dit jaar de sprong in het diepe: een eigen restaurant met goed en lokaal eten uit het seizoen dat mooi opgediend wordt.
Ook hebben ze samenwerkingsverbanden met ander lokale ondernemingen, zoals brood van Boulangerie Oscar en gebak van Huize van Wely.
Omdat het waarschijnlijk de laatste mooiweer-dag was besloten wij voor een plek op het terras met naarmate het donker werd dit uitzicht:


Er is de mogelijkheid om a la carte te eten, maar je kunt ook kiezen voor het verrassings menu van de chef van 3, 4 of 5 gangen.
Wij besloten voor 4 gangen te gaan en gaven de chef carte blanche met de opmerking erbij dat Blues weliswaar niet vegetarisch is, maar wel gek op groenten is. Daar werd bij het hoofdgerecht dan ook rekening mee gehouden.
We bestelden bij het eten een fles Dashwood, Marlborough Sauvignon Blanc en verder een karaf kraanwater.

We begonnen allereerst met wat amuses en heerlijk brood met daarbij truffelboter:

Een amuse van een klein taartje met rauwe andijvie met aardappelschuim en spekjes en een amuse als goi cuon (Vietnamese loempia met rijstpapier) geserveerd met allerlei groentes en pinda crumble. Een lekker begin van de maaltijd.

1e gerecht:


Filet Americain gemaakt van tonijn met daar bovenop een biscuitje met ingelegde groentes en rettich en daarbij een bouillon van komkommer. Heel erg lekker en bijzonder om filet Americain van tonijn te verzinnen.

2e gerecht:

Scholfilet op een bedje van parelgort met aardappelschuim en olijven met daarbij een met pata negra gevuld stukje witlof op mousse van knolselderij, aardappelchips en geserveerd met een pata negrasaus. Alweer heel erg lekker allemaal.

3e gerecht:
Voor Blues:

Allerlei bereidingen van knolselderij. Gebakken, gefrituurd, als crème, ravioli met knolselderij etc. etc. Erbij een groene asperge en wortel. En zelfs een apart schaaltje met ijs van knolselderij met crumble:

Blues vond het allemaal heel erg lekker!

Voor mijzelf:

Gebakken tamme eendenborstfilet met daaronder nasi goreng, structuren van rode biet, bietencompote, een gyozo gevuld met eendenvlees en met hoisinsaus. Heerlijk!

Dessert:


Een taartbodem gevuld met chocolade ganache, met citroenmelisse, structuren van witte chocolade en ijs van witte chocola. Alweer lekker, maar wat ons betreft iets teveel aan de zoete kant.

Totale kosten voor ons tweeën: 139 euro.

Moustique is een absolute aanwinst voor Haarlem met een creatieve kok, mooi opgemaakte gerechten en ter zake kundige bediening, die gisteravond nog werd aangevuld door de enthousiaste moeder van Jelmer die zichzelf steevast 'stagiaire' bleef noemen.
Het zou ons niet verbazen als daar binnenkort op z'n minst een vermelding in de Gault Millau-gids volgt en wie weet volgt er zelfs wel een Michelinster.

9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 september 2021 @ 14:02:40 #291
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201540201
quote:
14s.gif Op maandag 27 september 2021 12:57 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Moustique in Haarlem.
Wanneer: 26 september 2021
Wat:
Naar aanleiding van een aantal zeer lovende recensies hebben wij ook maar een keer dit nieuwe restaurant bezocht.
Gevestigd aan de Oude Groenmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen restaurant Parels zat. Mooi ingericht en met een lekker terras buiten met (zelf te regelen) verwarmde zitkussens.
Chef Jesse en maitre Jelmer kennen elkaar nog van restaurant Duin en Kruidberg en besloten in het voorjaar van dit jaar de sprong in het diepe: een eigen restaurant met goed en lokaal eten uit het seizoen dat mooi opgediend wordt.
Ook hebben ze samenwerkingsverbanden met ander lokale ondernemingen, zoals brood van Boulangerie Oscar en gebak van Huize van Wely.
Omdat het waarschijnlijk de laatste mooiweer-dag was besloten wij voor een plek op het terras met naarmate het donker werd dit uitzicht:
[ afbeelding ]

Er is de mogelijkheid om a la carte te eten, maar je kunt ook kiezen voor het verrassings menu van de chef van 3, 4 of 5 gangen.
Wij besloten voor 4 gangen te gaan en gaven de chef carte blanche met de opmerking erbij dat Blues weliswaar niet vegetarisch is, maar wel gek op groenten is. Daar werd bij het hoofdgerecht dan ook rekening mee gehouden.
We bestelden bij het eten een fles Dashwood, Marlborough Sauvignon Blanc en verder een karaf kraanwater.

We begonnen allereerst met wat amuses en heerlijk brood met daarbij truffelboter:
[ afbeelding ]
Een amuse van een klein taartje met rauwe andijvie met aardappelschuim en spekjes en een amuse als goi cuon (Vietnamese loempia met rijstpapier) geserveerd met allerlei groentes en pinda crumble. Een lekker begin van de maaltijd.

1e gerecht:

[ afbeelding ]
Filet Americain gemaakt van tonijn met daar bovenop een biscuitje met ingelegde groentes en rettich en daarbij een bouillon van komkommer. Heel erg lekker en bijzonder om filet Americain van tonijn te verzinnen.

2e gerecht:
[ afbeelding ]
Scholfilet op een bedje van parelgort met aardappelschuim en olijven met daarbij een met pata negra gevuld stukje witlof op mousse van knolselderij, aardappelchips en geserveerd met een pata negrasaus. Alweer heel erg lekker allemaal.

3e gerecht:
Voor Blues:
[ afbeelding ]
Allerlei bereidingen van knolselderij. Gebakken, gefrituurd, als crème, ravioli met knolselderij etc. etc. Erbij een groene asperge en wortel. En zelfs een apart schaaltje met ijs van knolselderij met crumble:
[ afbeelding ]
Blues vond het allemaal heel erg lekker!

Voor mijzelf:
[ afbeelding ]
Gebakken tamme eendenborstfilet met daaronder nasi goreng, structuren van rode biet, bietencompote, een gyozo gevuld met eendenvlees en met hoisinsaus. Heerlijk!

Dessert:

[ afbeelding ]
Een taartbodem gevuld met chocolade ganache, met citroenmelisse, structuren van witte chocolade en ijs van witte chocola. Alweer lekker, maar wat ons betreft iets teveel aan de zoete kant.

Totale kosten voor ons tweeën: 139 euro.

Moustique is een absolute aanwinst voor Haarlem met een creatieve kok, mooi opgemaakte gerechten en ter zake kundige bediening, die gisteravond nog werd aangevuld door de enthousiaste moeder van Jelmer die zichzelf steevast 'stagiaire' bleef noemen.
Het zou ons niet verbazen als daar binnenkort op z'n minst een vermelding in de Gault Millau-gids volgt en wie weet volgt er zelfs wel een Michelinster.

9/10
dit is toch waar Parels zat?
pi_201540262
Ziet er top uit golfer, die Tonijn lijkt mij een topper ook ja!
  maandag 27 september 2021 @ 15:27:50 #293
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201541046
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 14:02 schreef Tarado het volgende:
dit is toch waar Parels zat?
Klopt. Dat staat ook in het verslag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 september 2021 @ 15:29:03 #294
131800 Tarado
capô de fusca
pi_201541063
quote:
84s.gif Op maandag 27 september 2021 15:27 schreef golfer het volgende:

[..]
Klopt. Dat staat ook in het verslag.
sorry, overheen gelezen :@
pi_201605086
Na bijna twee jaar ging ik eindelijk weer eten bij Sabero**
Deze keer nam ik mijn neef(je) mee, want ik trakteer hem elke verjaardag op een etentje. Dit jaar met vertraging, over twee maanden wordt hij 18. Of -nadat ik had gezegd dat hij lekker mag eten en drinken, en ik erop vertrouw dat ik hem niet naar huis hoef te dragen- werd hij in een praatje met de gastvrouw nét 18 :+ Al had ik niet het idee dat ze hem echt niet hadden geschonken als ze zijn ID hadden gecheckt.
Coronacheck was mondeling en op basis van vertrouwen dat we de QR code hebben (hadden we uiteraard).

En het is er zo leuk O+ Knus, ontspannen, persoonlijk (ze kende me nog van 2 jaar geleden :D ) en heerlijk eten. De produkten worden niet teveel bewerkt, het menu is licht en daar houd ik van.

Neef dronk zich door Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland heen, ik ging voor alcoholvrij en had een virgin Mojito, frambozen-jasmijn sparkling tea en jus met crodino en kokos. Mooie matches met de gerechten.

Amuses:




Ik vond de derde (panna puri) het lekkerst. Maar ook de oester verraste aangenaam en neef kon de pittigheid van nummer twee waarderen.

Bluefin tonijn-bundelzwammen-mierikswortel-sambai- BBQolie

Heerlijke verse vis, BBQ olie gaf net dat rokerige smaakje, mierikswortel konden we niet vinden. Prima gerecht.

Noordzeekrab-ganzenlever-Thom kha Kai-kokos-komkommer

Omdat ik niet van orgaanvlees houd kreeg ik een alternatief

Noordzeekrab-komkommer-avocado-Thom kha Kai


Beiden mooie, frisse en smaakvolle bordjes.

Noordzeetong-groene kool-gerookte paling-lardo-hazelnoot

Heerlijk. Mooie combinatie van vis en de halve hazelnoten vulden het mooi aan.

Hierna even verwarring. Gastvrouw kwam overleggen of neef nog een slokje bijpassende wijn wilde omdat de volgende gang de tong was. Nu lopen die gangen bij mij snel door elkaar, maar ik wist vrij zeker dat we net tong hadden gehad. Gelukkig hadden we de foto nog en kon ze me gelijk geven. Er bleek een verwarring over tafelnummers te zijn, gelukkig zonder gevolgen. En neef kreeg de wijn voor bij de reerug.

Reerug-pastinaak-braam-chaource-zwarte olijf-hachee jus

Botermalse ree, hele bramen die lekker sappig ontploffen in je mond, krachtige jus. Nom!

Mango-pittige karnemelk-passievrucht-lychee-galanga

Van toetjes word ik altijd blij en dus ook van deze. Qua opmaak miste ik wel wat kleur, maar dat is een kwestie van smaak. Leuke verschillende structuurtjes. Wel veel zoet. Tot je op het laatst bij de pittige karnemelk komt. BAM! Leuke verrassing.

Afsluiten met koffie (thee) met creatieve friandises, ik kreeg de linker helft van de tafel niet leeg :@


Al in: zeker het terugkomen waard. Goed gezelschap, heerlijk gegeten.

Kosten pp zo om en nabij 150 euro.

[ Bericht 38% gewijzigd door Cat-astrophe op 02-10-2021 14:43:36 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_201605305
Dat ziet er mooi en lekker uit :9 leuk cadeau voor je neef!
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 15:08:57 #297
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_201605413
Doe mij zo´n tante :D Die reerug :9~ doe mij die maar 3x en daarna toetje en koffie met friandingest, hoeven de andere gangen niet :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_201605497
Super Cat :9 :9
pi_201605574
Ziet er heerlijk uit zeg!
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 15:56:40 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201605970
Wow. @Cat-astrophe Het water loopt mij in de mond bij die foto's en de omschrijvingen. :9~
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')