FOK!forum / Lifestyle / Kaasfondue
Conflictzaterdag 11 januari 2003 @ 09:21
Ik dacht koning kaasfondue te zijn maar dat valt dus mooi tegen.

Wat is de reden dat de kaas en de wijn geen eenheid worden? De wijn bleef gisteren gewoon op de kaas drijven, verder was het toch nog wel lekker

bopzaterdag 11 januari 2003 @ 09:30
tja, da's niet goed he? je moet het ook met liefde maken...
Conflictzaterdag 11 januari 2003 @ 09:31
quote:
Op zaterdag 11 januari 2003 09:30 schreef bop het volgende:
tja, da's niet goed he? je moet het ook met liefde maken...
Heb ik ook gedaan
Knuffiezaterdag 11 januari 2003 @ 09:36
quote:
Op zaterdag 11 januari 2003 09:21 schreef Conflict het volgende:
Ik dacht koning kaasfondue te zijn maar dat valt dus mooi tegen.

Wat is de reden dat de kaas en de wijn geen eenheid worden? De wijn bleef gisteren gewoon op de kaas drijven, verder was het toch nog wel lekker


Wat en hoe heb je het dan gedaan?
moussyzaterdag 11 januari 2003 @ 09:38
Was het wel heet genoeg?
D-Devilzaterdag 11 januari 2003 @ 09:47
Je moet water bij de wijn doen . Dat gezegde is er toch niet voor niets?
firstwolliezaterdag 11 januari 2003 @ 09:52
beter roeren, net zolang totdat je enorme kramp in je armen krijgt zodat je vriendin het over moet nemen
Carlitoszaterdag 11 januari 2003 @ 12:38
Ik geloof dat...

Heb je gewoon een kale kaas fondue gemaakt of met groente enzo?

Je kan of teveel wijn gebruikt hebben of...

Je kan eerst de wijn opwarmen in de fondue pan een beetje bij beetje de kaas toevoegen.

Niet vaak genoeg geroerd...

fondue pan was te koud?.

Ik heb het persoonlijk nooit gehad dat de wijn bleef drijven, vrienden van mij wel, volgens hun lag het aan de kaas...

Heb ik je hiermee geholpen?

Funzzyzaterdag 11 januari 2003 @ 12:55
FF een receptje

Kaasfondue "du patron" (4 personen)

benodigheden
600 gram gerasptekaas
(emmental,gruyere en parmesan)

borrelglaasje cognac
1eetlepel maizena
1 teentje knoflook
4dl droge witte wijn


Wrijf een aardewerken fonduepan meet een teentje knoflook in en verwarm hierin de wijn totdat hij gaat bruisen.
houd de wijn op tempratuur en voeg er al roerend de kaas aan toe
maak een papje van cognac en de maizena en maak hiermee de fondue af ,totdat er een gladde dikke massa is verkregen ,

voor de smaak kan je der ook nog wat gorgonzola in mikken daar word je fondue wat pittiger van.

Kan niet meer mis gaan

Mylenezaterdag 11 januari 2003 @ 12:56
Er is ook kant en klaar die je in de magnetron kan donderen.
aspo-breuszaterdag 11 januari 2003 @ 15:32
quote:
Op zaterdag 11 januari 2003 12:55 schreef Funzzy het volgende:

[/b]
Kan niet meer mis gaan


ehhhh..........als ie net zo dik word als je maro-koffie dan heb ik m'n twijfels
Funzzyzaterdag 11 januari 2003 @ 15:34
quote:
Op zaterdag 11 januari 2003 15:32 schreef aspo-breus het volgende:

[..]

ehhhh..........als ie net zo dik word als je maro-koffie dan heb ik m'n twijfels


Jij ook weer met je duffe reacties man jij lust helemaal geen kaas
missPARTYzaterdag 11 januari 2003 @ 15:35
Tomaten-kaas fondue is VEEEEL LEKKERDER
Funzzyzaterdag 11 januari 2003 @ 15:36
quote:
Op zaterdag 11 januari 2003 15:35 schreef missPARTY het volgende:
Tomaten-kaas fondue is VEEEEL LEKKERDER
Receppppppppppppppppy !!!!!!!!!!!!!!!!
aspo-breuszaterdag 11 januari 2003 @ 15:37
quote:
Op zaterdag 11 januari 2003 15:35 schreef missPARTY het volgende:
Tomaten-kaas fondue is VEEEEL LEKKERDER
ja zekers lekker
en funnzy: ik lust kaas voor al de enige echte befaamde armezaansekaas
Koszaterdag 11 januari 2003 @ 15:37
edit-er komt voorlopig geen kookforum-edit

[Dit bericht is gewijzigd door Lois op 13-01-2003 09:21]

aspo-breuszaterdag 11 januari 2003 @ 15:46
-edit-overbodig want er komt geen apart kookforum-edit-

[Dit bericht is gewijzigd door Lois op 13-01-2003 09:22]

F1908zaterdag 11 januari 2003 @ 15:48
waarom maak je niet een centraal kook topic aan
Funzzyzaterdag 11 januari 2003 @ 15:50
-edit-overbodig want er komt geen apart kookforum-edit-

[Dit bericht is gewijzigd door Lois op 13-01-2003 09:23]