abonnement Unibet Coolblue
pi_189504664
Ik zal dit topic op zijn tijd updaten. Ben een amateur op defensie-gebied maar het is interessant om de ontwikkelingen in China te volgen: ook op het gebied van leger. Het Chinese leger bestaat uit zes onderdelen. Het officiële militaire jaarbudget (maart 2019 - maart 2020) is 177,6 miljard dollar. Een volk dat in de jaren 20 op het niveau zat van de huidige Jemenieten: NWS / Einstein was een racist? Kijken wat ze van bakken nu ze wel middelen tot hun beschikking hebben. Hopelijk zijn meer geïnteresseerden die informatie willen delen over de huidige stand van zaken en ontwikkelingen. Chapeau. Ik doe elke dag wat uitbreiden met twee posts in de eerste week maar alleen als er interesse is natuurlijk. Weinigen kijken goed naar dit land. Het is wat de NOS of NRC brengt en daar op klikken. Zijn veel Chinese leiders geweest tussen 1850 en 1970 die weinig voor handen hadden en dus een enorme risico op invasies en andere Irak-2003-troep. Nooit meer is het idee bij de Chinezen, nooit meer, dus defensie is belangrijker in hun moraal dan het voor generaties is geweest pre-1850. Ze zijn speelbal geweest tussen 1840 - 1950 van Britten, Russen, Amerikanen en de meest genocidiaal acterende Japanners. Ze waren aan het toyen met de Chinezen die zwaar overpowered waren. Het is littekens die ze niet meer zullen vergeten.

1. People's Liberation Army Rocket Force

2. People's Liberation Army Navy

3. People's Liberation Army Air Force

4. People's Liberation Army Strategic Support Force

5. People's Liberation Army Ground Force

6. People's Liberation Army Joint Logistics Support Force

https://media.defense.gov(...)ARY_POWER_REPORT.pdf

[ Bericht 6% gewijzigd door Jellereppe op 21-10-2019 08:08:52 ]
pi_189504974
Een aftrap met wat inhoud. Zoals gezegd ik ben amateur en niet altijd bekend met de juiste jargon maar daar zullen jullie het mee moeten doen. Wel redelijk op de hoogte voor een amateur maar het blijft wel op de oppervlakte de informatie want meer zit niet in, dus geen expertise op detailniveau, jullie hebben het internet als het dieper en gedetailleerder moet, dit is puur introductie.

1. People's Liberation Army Rocket Force (PLARF). Een van de meest geavanceerde onderdelen van het Chinese leger omdat Mao Zedong daar al mee begon in de jaren 50 dus zijn helemaal bij op dat gebied. Deze wapensystemen zijn van de PLARF: de DF-41 ICMB, DF-ZF hypersonische glide vehicle en DF-100 kruisraketten waarvan dit jaar voor het eerst duidelijke foto's van zijn verschenen door de militaire parade die werd gehouden op 1 oktober 2019.

DF-41 ICMB: 2017 (13.000 - 15.000 km) (actief sinds 2017). Een behoorlijke vooruitgang in vergelijking met DF-4 ICMB, DF-5 ICBM en DF-31 ICBM: cumulatie van ruim 50 jaar ervaring deze DF-41 ICBM. De DF-4 ICBM (1975) was de Admiraal Koeznetsov onder de Chinese ICBM's. De DF-41 ICBM (2017) de Nimitz onder de Chinese ICBM's.

https://www.volkskrant.nl(...)-bij-syrie~b21001d3/

https://www.ad.nl/buitenl(...)r-rode-zee~a7a45187/



https://en.wikipedia.org/wiki/DF-41

DF-ZF hypersonische glide vehicle: 2019 (1,800 - 2,500 km) (actief sinds 2019). Een stap verder op de technologische ladder in vergelijking met conventionele ballistische raketten deze hypersonische wapens. Als we alle geluiden mogen geloven zijn ze haast niet te onderscheppen met de huidige raketverdedigingssystemen (ABM's). Het is de eerste hypersonische wapensysteem in het arsenaal van China. Ze zetten hun arsenaal aan supercomputers duidelijk in voor de design en simulatie van militaire materieel, de DF-ZF is daar het meest recente en duidelijke voorbeeld van, en geilen al jaren net als de Amerikanen overigens snoeihard op de mogelijkheden van nog niet-bestaande quantumcomputers (miljoenen keren krachtiger dan supercomputers (die tot de klassieke computers behoren), een berekening waar de beste supercomputer Summit 10.000 jaar voor nodig heeft dat doet een quantumcomputer in no-time, en dus veel meer mogelijkheden bij de ontwikkeling van nieuwe materialen, medicijnen en natuurlijk wapens, de Chinezen zijn voor nu vooral bezig met de ontwikkeling van een nieuwe krachtigere supercomputer die sterker is dan hun huidige 202 systemen: een exascale supercomputer met een prijskaartje van 400 miljoen dollar die in 2020 in gebruik kan worden genomen als het volgens planning gaat).

https://en.wikipedia.org/wiki/Exascale_computing



https://en.wikipedia.org/wiki/DF-ZF

Een artikel van eenvandaag die ingaat op hypersonische wapens.

https://eenvandaag.avrotr(...)d-naar-vernietiging/

JL-2 (Julang 2) SLBM (submarine launched ballistic missiles: ballistische raket afgevuurd van onderzeeboten (actief sinds 2015) (7,200 km) (afgevuurd vanuit de Type 094 onderzeeboot). Zijn al bezig met de ontwikkeling van de krachtigere JL-3 SLBM die een grotere bereik heeft dan de JL-2. Lopen wat betreft SLBM's achter bij de topdogs ook met de JL-2 (actief sinds 2015) hoewel deze SLBM zeker een enorme stap vooruit is in vergelijking met de voorgaande JL-1. Chinezen zijn wakker sinds 1949 in tegenstelling tot de meeste niet-witte volkeren die totaal geen oog hebben voor technologische-wetenschappelijke vooruitgang, (vandaar avonturen als de Grote Sprong Voorwaarts tussen 1958 - 1962 omdat ze met hun status als vijfdewereldland en met besef van stand van zaken hypersnelle vordering wilden zien met catastrofale gevolgen, Mao was ongeduldig) en dus altijd makkelijk genomen kunnen worden. Bukken, kehba, bukken.

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Leap_Forward



https://en.wikipedia.org/wiki/JL-1

https://en.wikipedia.org/wiki/JL-2

https://en.wikipedia.org/wiki/JL-3

DF-100: kruisvluchtwapens/cruise missiles (in gebruik genomen tussen 2015 - 2019)



https://news.yahoo.com/ch(...)oP47iZhYqzkaqhSjPg0P

Dong Neng is een anti-satellietwapen (ASAT). Dit was een van de eerste ASAT-wapens die China heeft getest om satellieten in de ruimte uit te schakelen. Dong Neng 2 ASAT werd aan het begin van de 2010's getest en zijn nu bezig met de ontwikkeling van Dong Neng 3 ASAT.



[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 21-10-2019 08:52:14 ]
pi_189505454
People's Liberation Army Navy.

[*]Type 075 landing helicopter dock (LHD).
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


https://en.wikipedia.org/wiki/Type_075_landing_helicopter_dock

https://en.wikipedia.org/wiki/Fitting-out


[*]Type 055 kruisers:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


https://en.wikipedia.org/wiki/Type_055_destroyer

https://www.thedrive.com/(...)he-us-and-its-allies

https://www.janes.com/art(...)-second-type-075-lhd

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 19-10-2019 22:28:12 ]
pi_189510455
People's Liberation Army Force, People's Liberation Army Navy, People's Liberation Army Ground Force het kan in meerdere onderdelen worden ingezet de Z-20. Het is niet strak afgebakend voor een helikopter.

Harbin Z-20 medium lift helikopter (actief sinds 2019):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


https://en.wikipedia.org/wiki/Harbin_Z-20

https://en.wikipedia.org/wiki/Inter-Services_Intelligence

https://www.reuters.com/a(...)dUSTRE77D2BT20110814

https://www.businessinsid(...)ional=true&r=US&IR=T

Xian Y-20 militaire transportvliegtuig (actief sinds 2016).
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.




https://en.wikipedia.org/wiki/Xi%27an_Y-20

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 5% gewijzigd door Jellereppe op 21-10-2019 09:36:37 ]
pi_189518700
Quantumsatellieten: de Chinezen zijn ook bezig met quantumsatellieten-quantumcommunicatie onder leiding van zwaargewicht op dat terrein Pan Jianwei die niet te hacken/onderscheppen zijn. Zie je niet aan hem af hoor, down-to-earth en voorkeur voor sobere eenvoudige kleding, als je niet beter weet zou je iets heel anders denken. Ook ideaal voor militaire communicatie. Je wilt niet dat communicatie onderschept wordt dan kun je beter meteen met de kontgat open. Het staat nog wel in de kinderschoenen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://nos.nl/op3/artike(...)a-en-wat-ie-kan.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Pan_Jianwei




Een Chinese wetenschapper (nobelprijsmateriaal dus zelfs elite binnen de wetenschappers) Shoucheng Zhang die ze heel veel verder had kunnen helpen op het gebied van chips (van achterstand naar de absolute voorgrond op dat terrein) (heb je niet alleen nodig voor civiele maar ook militaire doeleinden) is vorig jaar in verdachte omstandigheden gestorven. Hmm. Moeten hun wetenschappers hermetisch gaan beveiligen lijkt mij. Dat soort vuiligheid is ze niet vreemd. Of hij was moe mentaal op, druk stress druk stress, dus een einde aan gemaakt. Laten we zeggen 50-50%. Hij laat twee kinderen achter maar goed ze hebben de moeder nog natuurlijk.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shoucheng_Zhang




[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 19-10-2019 23:24:46 ]
pi_189581906
People's Liberation Army Navy:

[*]Type 039A diesel-elektrische aanvalsonderzeeboten.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.






People's Liberation Army Navy.

[*]Type 901 fast combat support ship (waterverplaatsing: 45.000 tonnage)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 27-10-2019 21:24:55 ]
pi_189584607
-

[ Bericht 15% gewijzigd door Jellereppe op 24-10-2019 01:26:46 ]
pi_189584847
Een marsrover onder constructie. Dat is voor het eerst dat de Chinezen een rover op Mars gaan proberen af te zetten. Ze hebben afgelopen jaren geoefend met rovers richting de maan (geslaagd). Dat is moeilijker dan men denkt het meest technologisch geavanceerde land in het Midden-Oosten is daar niet in geslaagd vorig jaar hoor. Nu een stap verder met een rover richting mars. De Long March 5 raket gaat daarvoor worden gebruikt. De huidige planning is om de marsrover in juli - augustus 2020 te lanceren middels de Long March 5 raket en dan moet de rover in februari 2021 op mars aankomen. Ze willen een Chinees in de jaren 30 op de maan gaan afzetten. In december 2019 een nieuwe test met de Long March 5 raket na de faal van juli 2017. Fout in de design van de motor van Long March 5 raket in juli 2017 of iets dergelijks en huppa bam 2,5 jaar verder om die fout uit te halen en een nieuwe design voor de raketmotor te bewerkstelligen. Momenteel is Long March 3B hun krachtigste civiele raket. De Long March 5 die krachtiger is zit nog in de testfase.

https://en.wikipedia.org/wiki/Long_March_5

https://en.wikipedia.org/wiki/Long_March_3B

https://en.wikipedia.org/(...)iter_and_Small_Rover

NWS / Beresheet op de maan



[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 23-10-2019 19:23:03 ]
pi_189589355
People's Liberation Army Navy (PLAN)

[*]Type 071 amfibisch transportschip (waterverplaatsing 25.000 tonnage) (LPD): Daarvan heeft de Chinese marine 6 in dienst met 2 extra onder constructie (vergevorderd onder constructie want al ruim een jaar mee bezig met de laatste twee). Dus de Chinese marine heeft binnenkort 8 van die Type 071 amfibische transportschepen tot haar beschikking. Het is waarschijnlijk met als doel om hun eilanden en geclaimde EEZ in de Zuid-Chinese Zee te beschermen als iemand daar aan durft te komen en transporteren deze beauties van light-weight tanks en andere zooi daar naar toe. Ik check altijd Chinese wiki want Engelse wiki klopt niet altijd. Ik zal zo uitbreiden met wat het onder andere vervoert de Type 071. De Chinezen moeten denken aan hun leger omdat ze geen sugardaddy hebben a la West-Europa. Hell, de Amerikanen, Japanners en nog een rij landen beschouwen ze als vijanden dus ze doen wel enige moeite, niet voluit verre van maar wel enige moeite, in tegenstelling tot zeg West-Europa op het gebied van defensie. Maar goed eerlijk is eerlijk dit gedrag is ook wel zeer kenmerkend voor landen die stevig groeien (alles heeft hetzelfde patroon gevolgd Britten, Duitsers, Nederlanders, Russen). De rust en vrede in de kopjes komt pas veel later. Duitse mentaliteit van 1870 is mijn idee van de huidige Chinezen. Dus houdt ze in de gaten gaat een wilde rit worden.

https://zh.wikipedia.org/(...)BB%E9%99%86%E8%88%B0













Trainingen in de Zuid-Chinese Zee van Type 071 amfibisch transportschip (LPD) en de vracht, volgens mij de Type 05 amphibious fighting vehicle.





[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 24-10-2019 22:53:54 ]
  woensdag 23 oktober 2019 @ 22:20:51 #10
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189590019
Materieel voor grondtroepen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[*]Type 04 Infanteriegevechtsvoertuig (actief sinds 2004)

https://en.wikipedia.org/wiki/ZBD-04



[*]Type 05 amphibious fighting vehicle (actief sinds 2006):

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_05_amphibious_fighting_vehicle



[*]PLL-05 Mortar Carrier (actief sinds 2005)

https://en.wikipedia.org/wiki/PLL-05



[*]Type 08 Infanteriegevechtsvoertuig (actief sinds 2009)

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_08



[*]Type 09 Self-propelled anti-aircraft weapon (SPAAA) (actief sinds 2009)

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_09_SPAAA



[*]Type 99 gevechtstank/main battle tank (actief sinds 2001/2011)

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_99_tank





[*]PLZ-05 gemechaniseerde artillerie (houwitser) (actief sinds 2005)

https://en.wikipedia.org/wiki/PLZ-05

https://nl.wikipedia.org/wiki/Houwitser



[*]QBZ-195: De Chinese troepen hebben sinds kort ook een nieuw geweer gekregen namelijk de QBZ-195 zoals op de foto beneden te zien is (vervanging van QBZ-95). QBZ-95 te veel risico als het mis gaat (1997 bouwjaar QBZ-95 toen de Chinezen industrieel veel zwakker waren). Moet je kijken wat de gebreken daarvan waren Chinese wiki. Ook nieuwe betere kogels geïntroduceerd in 2019 voor het leger want waren zorgen wat de oude kogels zouden presteren tegen professionele body armor. Het moet niet in de body armor blijven steken natuurlijk maar richting het vlees/organen en dood, klaar, weg. Nee, Beijing neemt haar soldaten serieus. Ook sinds 2018 een ministerie van veteranen opgericht nadat protesten uitbraken rond China van ontevreden veteranen die na hun militaire carrière helemaal vastliepen in de maatschappij.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_of_Veterans_Affairs_(China)

quote:
QBZ-95 flaws, including cheap night-sights rapidly losing their glow, difficulty in changing firing modes in combat, and a general lack of quality-control. It also claims that the primer used by the 5.8-millimeter bullets fails to burn off cleanly when discharged, causing residue to build up that made the gas regulator and piston difficult to remove during a standard 2,000-round maintenance cycle. The residue buildup also supposedly causes pressure within the muzzle to increase, increasing noise, muzzle flash and risk of accidents.

China's New Modular Rifle

The assault rifle displayed in 2019 marks a major transition back to a more conventional gas-operated short-stroke piston assault rifle. A folding stock with four or five fixed settings is also visible. A thumb-operated fire mode selector allows switching between semi- and fully-automatic fire.

Commenters have noticed the new Chinese gun's similarities to the HK-416 (entering U.S. Marine Corps service as the M-27) and the FN SCAR, known for its adaptive components. Broadly, the new weapon seemingly reflects the increasingly popular concept that infantry rifles should feature modular components allowing customization for different roles and combat scenarios.

That's reflected in a full-length Picatinny rail, which allows sights and gizmos to be slotted onto the rifle such as sights, flashlights, grips and dot lasers. For instance, a prominent fiber-optical illuminated reticle sight appeared to be standard in the 2019 parade. Diplomat writer Rick Joe has suggested the sight may be a 3X magnification Darter 185 scope. A flip-up iron sight is also visible on the barrel.

Three variants of the new rifle have been spotted so far: a short-barrel carbine, a standard rifle variant, and a Designated Marksmen Rifle variant pictured here (a sort of low-end sniper rifle integrated at the squad level) with a lengthened barrel, bipod, and enlarged scope.

It remains unclear whether a heavier light-machine gun or squad automatic weapon variant will also be produced as was done for the QBZ-95, as China is reportedly separately developing a new 5.8-millimeter light machine gun.

Anthony's piece also reports that the weapon retains the 5.8x42 millimeter bullet of its predecessor, but that "its confirmed the PLA has adopted new 5.8x42mm rounds that have better performance on medium to long-range."

If true, this would square with the increasing emphasis on longer-range marksmanship in professional armies, as well as growing concerns that greater penetration will be needed to overmatch modern body armor used by adversaries in a high-intensity conflict. A higher energy round could retain greater accuracy and penetration over longer distances.

Gun designer and former Delta Force operative Larry Vickers said in a Facebook post that a source told him variants of the new weapon would also be rechambered to fire Russian 5.45 millimeter rounds, NATO 7.62-millimeter ammuition, and 5.56 millimeter rounds.

It will be interesting to see what additional information is released on the new rifle--a name, for example, would be nice--and whether its integration into the PLA will be tied to continuing efforts to professionalize Beijing's ground forces to prepare them for the complexities of modern battlefields.


[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 24-10-2019 02:36:43 ]
pi_189594064
People's Liberation Army Air Force.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[*]GJ-11 sharp sword aanvalsdrone (actief sinds 2019) (nee, het is een eerste prototype, mock-up, moet nog het nodige aan gebeuren voor een aantal maanden, waarschijnlijk 2020 actief)

https://www.thedrive.com/(...)ehicle-configuration



[*]WZ-8 reconnaissance drone (actief sinds 2019)

https://www.thedrive.com/(...)what-satellites-cant





People's Liberation Army Navy

[*]Onbemande onderwater drones - unmanned underwater vehicles (UUVs) (actief sinds 2019)

https://www.forbes.com/si(...)su-001/#2a661d781991





https://en.wikipedia.org/wiki/Paramount_leader

https://en.wikipedia.org/wiki/Generations_of_Chinese_leadership



quote:
China is also unique in that it is one of the few non-developed countries in the world to have such a robust technological and industrial base as well as fully indigenous and modern MIC. So while labor costs and wages are still in the range of middle income economies, it can still produce things that generally only high income nations could. This is what creates such a competitive advantage for China in the global economy. For comparison, using PPP for Indian defense spending would give a much less accurate assessment, as so many weapons systems and key components must be imported, which must be paid for in hard currency at market exchange rates.


[ Bericht 7% gewijzigd door Jellereppe op 25-10-2019 18:42:34 ]
pi_189601162
People's Liberation Army Navy.

Even de kleine schepen in het arsenaal van de Chinese marine (7,500 tonnage en minder is mijn definitie van kleine marineschepen) op een rij zetten hier beneden straks van krachtigst (7,500 tonnage) naar minder krachtig (minder dan 7,500 tonnage)............ Ik behandel alles, spannend en niet spannend.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[*]Type 052D torpedobootjager (waterverplaatsing 7,500 tonnage) (De Chinese marine heeft hier 26 van besteld en anno 24 oktober 2019 zo'n 11 van de Type 052D destroyers overhandigd gekregen, de andere 15 zijn ondertussen allemaal onder constructie anno 24 oktober 2019, tegelijk ze hebben veel personeel op gezet om het af te ronden die order van 26 Type 052D torpedobootjagers)





[*]Type 052C torpedobootjager (waterverplaatsing 7,000 tonnage) (De Chinese marine heeft hier 6 van besteld en 6 overhandigd gekregen) (afgerond, komen niet meer Type 052C destroyers)





3. Type 054A fregrat (waterverplaatsing 4,050 tonnage) (De Chinese marine heeft 30 fregratten besteld en 30 overhandigd gekregen) (afgerond, komen voorlopig niet meer fregratten, genoeg)



[*]Type 056 corvette (waterverplaatsing 1,500 tonnage) (een enorme vloot niet bij te houden hoeveel ze van deze kleine monstertjes hebben, Chinese marine houdt van dit kleine pareltje vraag mij niet waarom, als het ze bevalt dan plaatsen ze meer orders namelijk)



[*]Type 022 missile boat (De Chinese marine heeft hier 83 van besteld en 83 overhandigd gekregen)





Verder naar beneden dan de Type 022 missile boat ga ik niet dan kom je namelijk uit bij de kustwacht en dat zal mij weinig boeien. Die houden zich 90% bezig met burgers en civiele schepen.

[ Bericht 16% gewijzigd door Jellereppe op 25-10-2019 18:14:34 ]
  zaterdag 26 oktober 2019 @ 23:25:28 #13
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189638383
People's Liberation Army Air Force.

Chengdu J-20 gevechtsvliegtuig (actief sinds 2017). De opvolger van de Chengdu J-10 gevechtsvliegtuig (actief sinds 2006). De J-20 is het beste gevechtsvliegtuig die ze momenteel in hun arsenaal hebben hoewel ze nog weinig J-20's in hun arsenaal hebben. Geen idee hoe goed. De WS-10 straalmotoren zijn niet helemaal naar wens is zeer duidelijk. Ze zijn al extreem lang bezig met de krachtigere Xian WS-15 straalmotoren maar is niet makkelijk een topnotch straalmotor van de grond krijgen. Het zou een enorme doorbraak zijn voor de Chinezen als ze een topnotch straalmotor van de grond weten te krijgen. De Chinese aviation industrie is gebrekkig anno 2019 vergeleken met de toplanden. Als ze topmaterieel in de lucht willen dan moeten nog de nodige groeispurten volgen. De aviation-industrie projecten Chengdu J-20 gevechtsvliegtuig, Harbin Z-20 medium helikopter (post 4) en Xian Y-20 militaire transportvliegtuig (post 4) heeft ze een boel ervaring opgeleverd op dit industriële terrein.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chengdu_J-20

https://en.wikipedia.org/wiki/Chengdu_J-10







[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 27-10-2019 12:24:54 ]
  zondag 27 oktober 2019 @ 14:00:36 #14
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189647141
Militaire projecten waar de Chinezen mee bezig zijn, dus ontwikkelingsstage waarvan ik weet heb, maar die dus nog geen werkelijkheid zijn volgt vandaag hier beneden.... Even mijn kan koffie pakken en wat andere dingen doen en dan ga ik straks even voor zitten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1. Xian H-20 bommenwerper (2025). Ze hebben een vervanger nodig van de dinosaurus Xian H-6 die geïntroduceerd werd in 1959 (kopie van de Tupolev 16 bommenwerper). Mao Zedong, Zhou Enlai, Zhu Dhe, Peng Dehuai, Lin Biao, Chiang Kai-shek leefden toen nog. Totaal andere era man. Veel afbeeldingen, veel hype, maar het enige wat zeker is dat ze al een paar jaar mee bezig zijn. Deze afbeelding is fanmade die de lat heel hoog legt. Als je de lat zo hoog legt dan loopt het in 9 van de 10 gevallen uit op een teleurstelling. We zullen zien over een paar jaar. Tuurlijk de Chinezen kunnen de fanmade-afbeelding wel realiseren op een dag als niks mis gaat maar in 2025. Wie weet hebben ze een langere groeiperiode nodig voordat ze dat technologische-industriële niveau bereiken. Geen idee.

https://en.wikipedia.org/wiki/Xian_H-20



2. Type 096 ballistische raket onderzeeër (afkorting voor deze type onderzeeboten is SSBN). Een strategische arsenaal aan ballistisch raket onderzeeërs als vervanger voor de Type 094 ballistische raket onderzeeër uit 2007 die technologisch achterloopt op de toplanden. Ze snijden waarschijnlijk het eerste metaal voor de Type 096 ballistische raket onderzeeër (SSBN) in 2020/2021. SSBN's worden gebruikt voor het afvuren van ballistische raketten (SLBM's: submarine launched ballistic missiles) met een nucleaire of conventionele lading onder water.

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_096_submarine



3. JL-3 SLBM: ballistische raket bedoeld voor de Type 096 ballistische raket onderzeeër en opvolger van de JL-2 SLBM (actief sinds 2015 - 7.200 km). Ik verwacht dat ze met de JL-3 SLBM de achterstand die ze op dit gebied hebben, op het gebied van SLBM's, vrijwel weg zullen hebben gewerkt. De JL-3 SLBM (11.900 km) werd voor het eerst getest in november 2018 en de tweede test in juni 2019 dus vorderen waarschijnlijk goed met de ontwikkeling. Het is een zeer bekend gebied voor ze ballistische raketten (sinds jaren 50 - heden). De foto hier beneden is de JL-1 SLMB uit 1980 - 1.770 km. Antiek momenteel en in 2015 ontmanteld en vervangen door de veel krachtigere JL-2 SLBM. Als China haar leger niet blijft ontwikkelen dan lopen ze tegen grote problemen aan in de toekomst. Geen twijfel over. Mag niet stil blijven zitten anders billenkoek 100%.

https://en.wikipedia.org/wiki/JL-3



4. Type 095 aanvalsonderzeeboot (dus een aanvalsonderzeeboot met nucleaire reactor) (afkorting voor dat soort onderzeeboten in het Engels is SSN, dus geen SSBN die echt bedoeld zijn als strategische wapens voor het afvuren van ballistische raketten met nucleaire of conventionele lading, SSN is zoals ik het begrepen heb meer een aanvalsonderzeeboot gevuld met torpedo's, zeemijnen, anti-schip ballistische raketten maar omdat die een nucleaire reactor heeft kan die ook schepen escorteren ver buiten de eigen regio of ingezet worden buiten de eigen regio). Opvolger van de Type 093 SSN uit 2006 die technologisch achterloopt op de toplanden. Geen idee wanneer de eerste metaal voor wordt gesneden. Het niveau van hun Type 94 SSBN en Type 093 SSN onderzeeboten die ze afleverden in de jaren 2006 en 2007 was het niveau van de Amerikaanse SSBN en SSN onderzeeboten in de late jaren 70. Lopen achter op dit gebied. Zo mensen kom je een klein beetje achter hoe laat het is met het Chinese leger.

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_095_submarine



5. Exascale supercomputer Tianhe 3 (2020). 2020 is het doel. Afwachten of ze dat halen. Een foto van de Tianhe 2. Een exascale supercomputer is absoluut niet revolutionair in computer engineering want dan moet je denken aan Quantum Computing maar het wel vooruitgang op het terrein van computer engineering anno 2019. Het kan zowel voor civiele als militaire doeleinden worden gebruikt. Dual use noemen ze dat in het Engels. De sterkste supercomputer anno 29 oktober 2019 is de Amerikaanse Summit. Exascale computing gaat weer over de Summit heen. Ik heb geen zicht op gebruikersgemak/software dus het blijft beperkt de informatie die ik kan delen als amateur. Ze vreten veel energie dus klimaatgewijs oef maar goed. Als de mensheid verder wil op de technologische ladder dan moet men een onuitputbare schone bron van energie vinden anders gaat het de verkeerde kant op.

https://en.wikipedia.org/wiki/Exascale_computing

https://www.ibm.com/thought-leadership/summit-supercomputer/

https://builtin.com/hardware/supercomputers



6...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 7% gewijzigd door Jellereppe op 30-10-2019 16:11:17 ]
pi_189647188
Mooie plaatjes ! lekker bezig jelle!! gave straaljager,...beetje copie van de jsf?
Ik zwaai naar dieren.
  zondag 27 oktober 2019 @ 14:05:43 #16
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_189647223
Mooi topic

@Lenny_Leonard
@Wereldgozer
@Zipportal

Wees maar bang
  zondag 27 oktober 2019 @ 20:27:59 #17
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189655465
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 14:03 schreef Geerd het volgende:
Mooie plaatjes ! lekker bezig jelle!! gave straaljager,...beetje copie van de jsf?
Als sla je mij dood maar er zijn beschuldigingen jazeker.

[ Bericht 12% gewijzigd door Jellereppe op 28-10-2019 09:41:28 ]
pi_189664392
Het is best gevaarlijk hoe de chinezen zo een groot leger weten te krijgen en het ook nog allemaal geavanceerd weten te maken. Best knap als je ziet wat de schaal is, kan Nederland wel wat van leren. Ze maken alleen veel kopietjes.
nah
  maandag 28 oktober 2019 @ 21:11:26 #19
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189674580
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2019 10:56 schreef aaradorn het volgende:
Het is best gevaarlijk hoe de chinezen zo een groot leger weten te krijgen en het ook nog allemaal geavanceerd weten te maken. Best knap als je ziet wat de schaal is, kan Nederland wel wat van leren. Ze maken alleen veel kopietjes.
Je gaat een land van 17 miljoen toch niet vergelijken met een land van 1,3 miljard inwoners. Gast. Als 300 miljoen tot 1,3 miljard Nederlanders waren dan gaan we praten. Alsof je een professionele bokser laat boksen tegenover 14 professionele boksers. Dit is omdat de overheid het goed wil doen het leger. Als Chinezen geen autoriteit boven zich hebben in China die ze snel kan straffen en zonder dat een rechter/advocaat ze kan beschermen (anders gaan ze volgens mij verder op het oude pad als die luxe van bescherming via advocatuur wel is) dan gaan overal bochten worden gemaakt en gaat kwaliteit snel de deur uit voor snelle cash (voedselkwaliteit, landbouwkwaliteit, milieukwaliteit, geklooi met medicijnen, geklooi met melk, rotzooien met bakolie). Ik zie dat niet verdwijnen de komende jaren. Gaat nog zeker een generatie overheen voordat die derdewereldmentaliteit verdwijnt tot die tijd als je kwaliteit wilt bovenop zitten anders......

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 29-10-2019 23:30:14 ]
pi_189680366
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2019 21:11 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Je gaat een land van 17 miljoen toch niet vergelijken met een land van 1,3 miljard inwoners. Gast. Als 300 miljoen tot 1,3 miljard Nederlanders waren dan gaan we praten. Alsof je een professionele bokser laat boksen tegenover 14 professionele boksers. Dit is omdat de overheid het goed wil doen het leger. Als Chinezen geen autoriteit boven zich hebben in China die ze snel kan straffen en zonder dat een rechter/advocaat ze kan beschermen (anders gaan ze volgens mij verder op het oude pad als die luxe van bescherming via advocatuur wel is) dan gaan overal bochten worden gemaakt en gaat kwaliteit snel de deur uit voor snelle cash (voedselkwaliteit, landbouwkwaliteit, milieukwaliteit, geklooi met medicijnen, geklooi met melk, rotzooien met bakolie). Ik zie dat niet verdwijnen de komende jaren. Gaat nog zeker een generatie overheen voordat die derdewereldmentaliteit verdwijnt tot die tijd als je kwaliteit wilt bovenop zitten anders......

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb het vooral over nieuw matriaal, we hebben leen tanks, 1 tank uitgeleend aan een Brits museum wat ze waarschijnlijk al vergeten zijn. Een paar maanden geleden moesten ze nog pang roepen tijdens oefeningen, gebruiken matriaal wat ontzettend oud is en er zijn genoeg mensen die op dit moment stoppen met het leger.
nah
  dinsdag 29 oktober 2019 @ 14:15:22 #21
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189683722
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 10:46 schreef aaradorn het volgende:

[..]

Ik heb het vooral over nieuw matriaal, we hebben leen tanks, 1 tank uitgeleend aan een Brits museum wat ze waarschijnlijk al vergeten zijn. Een paar maanden geleden moesten ze nog pang roepen tijdens oefeningen, gebruiken matriaal wat ontzettend oud is en er zijn genoeg mensen die op dit moment stoppen met het leger.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Afijn. Overschakelen op de People's Liberation Army Ground Force. Ik zie materieel dat mij eerder was ontgaan in post 10. Het zal nog jaren doorgaan opbouw van het leger totdat het over de hele linie is gemoderniseerd. De Chinezen waren het al lang spuug- en spuugzat dat ze speelbal zijn geweest van allerlei imperialistische landen die kwamen roven/stelen/cashen en hun levens niet telden tussen 1840 en 1950. Een van de belofte van de CCP en Mao was dat ze het zouden gaan veranderen de zwakte van de natie. Voorheen te veel aandacht voor filosofie, kalligrafie en poezië (humanistiek kun je ook drama, fotografie, verven, keramiek, filmografie onder plaatsen) bij de Chinese elite. Mooi en broodnodig voor culturele ontwikkeling maar je bent wel naakt op het wereldtoneel als problemen uitbreken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[*]HQ-9B anti-air missiles:





[*]HQ-17A air defense missile system:



[*]Type 15 tank (actief sinds 2015): Een lichte tank: het verschil met de Type 99 tank is dat deze lichter en mobieler is niet alle gebieden en wegen kunnen tanks zwaarder dan 50 ton hebben. In tegenstelling tot de zware Type 99 tank kan hij ook mee met een militaire transportvliegtuig (post 4: Xian Y-20???) en naar beneden worden gedropt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_15_tank





[*]AR3 Multiple Rocket Launcher System (actief sinds 2011) (650 km)













People's Liberation Army Rocket Force:

DF-26 (actief sinds september 2015) (3.000 - 5.000 km): minder geavanceerd dan de hypersonische systemen DF-ZF/DF-17 (post 2) die ze zeer recent onder de vingers hebben gekregen.

https://en.wikipedia.org/wiki/DF-26





People's Liberation Army Air Force (PLAAF)

[*]PL-15 long range air-to-air missile (150-300 km) (actief sinds 2016 of 2018): een van de ladingen van de Chengdu J-20 gevechtsvliegtuig. De PL-15 is vervanger van de PL-12 air-to-air missile. Een behoorlijke vooruitgang volgens meerdere bronnen deze PL-15 vergeleken met de voorganger PL-12.

https://en.wikipedia.org/wiki/PL-15

https://en.wikipedia.org/wiki/PL-12

https://nationalinterest.(...)range-missiles-92051



[*]PL-10 short range air-to-air missile (actief sinds 2016): een van de ladingen van de Chengdu J-20 gevechtsvliegtuig.

https://www.defenseworld.(...)ter_Jet#.Xb3O_JJKiM-



[ Bericht 10% gewijzigd door Jellereppe op 04-11-2019 19:59:28 ]
  zaterdag 2 november 2019 @ 23:18:44 #22
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189753664
Militaire projecten waar de Chinezen mee bezig zijn (tfoe, je kan niet meer editen na een paar dagen afijn nieuwe posts, dit is vervolg van post 14):

6. Een vroege waarschuwingsradar tegen ballistische raketten: Mee bezig sinds 2014 en een totaal nieuw terrein voor ze. De eerste drie foto's zijn Amerikaanse vroege waarschuwingsradars en de laatste drie Russische vroege waarschuwingsradars. Dan hebben we een idee hoe zoiets uit ziet. Ik moet eerlijk zijn was verrast dat ze dit nog niet hebben. Maar goed waren natuurlijk rete-arm toen de Amerikanen en Russen hier mee begonnen te pionieren tijdens de hoogtijdagen van de koude oorlog. Ze zijn nog steeds bezig met achterstanden wegpoetsen in een scala van terreinen. Ik zou het wiel niet opnieuw gaan uitvinden in hun geval.













[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 03-11-2019 18:31:04 ]
  woensdag 6 november 2019 @ 22:45:37 #23
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189824945
Militaire projecten waar de Chinezen mee bezig zijn (tfoe, je kan niet meer editen na een paar dagen afijn nieuwe posts, dit is vervolg van post 14 en post 22). Dit is dual use zowel voor militaire als civiele doeleinden hier beneden.

7. (NAND: Yangtze Memory Technology), DRAM (ChangXin Memory Technologies), CPU's (China Semiconductor Manufacturing). Een nieuwe recente staatsfonds van circa 28 miljard dollar opgestart in oktober 2019 om de ontwikkeling van NAND, DRAM, CPU's and GPU's in eigen land nog verder (de tweede staatsfonds voor chips de eerste was in 2014 maar helemaal gespendeerd) te financieren zodat ze daarvoor niet/minder afhankelijk zijn van het Westen en hun puppets/bondgenoten/vazallen voor hun computing benodigdheden (laptops, smartphones, data-centers, supercomputers, kunstmatige intelligentie, 5G, autonoom rijden, robotica, satellieten, militaire technologie, techbedrijven als Huawei/Sensetime/Hikvision en noem maar op aangezien de Amerikanen en vrienden tech monopoliseren en gebruiken voor vijandige buitenlandse politiek, talloze Chinese techbedrijven zijn al geraakt door Amerikaanse sancties in 2018 en 2019 op het gebied van chips dus vandaar deze staatsfonden voor stimulering van ontwikkeling chips in eigen land (NAND, DRAM en CPU's in eigen huis). Geilen op technologie, fanatisme net als radicale islamisten op orthodoxe islam geilen, in die league leven voor. Je merkt wel duidelijk de propaganda in de blanke media die het afschilderen als een nachtmerrie zoals NOS het komt met nadelen want surveillancestaat. Ja man, de VS spenderen wat 80 miljard aan spionage/intelligence niks nada, die helpen jullie nog een handje mee via de AIVD/MIVD, propaganda-artiesten.

https://nos.nl/artikel/23(...)tegen-een-prijs.html

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
There is another twist in the tale for China and US technology trade war. In response to the recent export blacklisting of Chinese artificial intelligence firms like Huawei and SenseTime, the Asian superpower has launched a multi-billion-dollar fund to boost the domestic manufacturing of silicon chips, including NAND, DRAM, CPUs and GPUs so that its fast-growing tech industry is not be hampered.

The animosity between the two countries has been well documented recently, particularly in cases where the US regulators asked its citizens to abandon Chinese products and services from companies like Huawei and TikTok, calling them potential national threats.

https://analyticsindiamag.com/china-chip-manufacturing/
[*]NAND


[*]DRAM


[*]CPU's




[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 07-11-2019 09:01:24 ]
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:25:55 #24
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193459221
Waarom kan niemand dit topic een beetje bij houden. Wat is dit voor inactieve subfora. Eh drollen. Goed. Een update na een aantal maanden. De Chinese FL-62 wind tunnel klaar voor gebruik sinds 26 mei 2020. Die was in ontwikkeling sinds 2012.

quote:
China's large-scale transonic wind tunnel fully operational



China’s FL-62 large-scale transonic wind tunnel has completed all its proving trials and commenced operations to generate data from test models, the Aviation Industry Corporation of China (AVIC) announced on 26 May.

The wind tunnel, which had been under development and construction since 2012, is regarded as a strategic facility and has been a major state investment. It is configured as a continuous loop with a 2.4 m chamber for the structure undergoing tests, with previous reports indicating that it is expected to give more accurate and consistently reliable test results than facilities previously available to Chinese aircraft designers.

The facility has been built at AVIC’s Aerodynamic Research Institute in Shenyang, which is also the city in which one of China’s two primary combat aircraft manufacturers, the Shenyang Aircraft Corporation (SAC), is located.

SAC makes China’s ‘Flanker’ derivatives and is currently developing the FC-31 low-observable combat aircraft, which persistent rumours suggest is the leading candidate for next carrier-borne aircraft for the People’s Liberation Army Navy (PLAN).

The successful completion of the wind tunnel project was also reported by the state-owned Global Times newspaper, which noted that the first operational use of the facility was to conduct a test for “an undisclosed new aircraft”.

It also referred to a statement made in 2019 by Wang Haifeng, who was involved in the design of the J-10 and J-20 aircraft built by China’s other major combat aircraft producer – the Chengdu Aircraft Corporation –, in which he said that “China is eyeing to develop a next-generation fighter jet by 2035 or earlier”.
https://www.janes.com/def(...)98-bfc7-08b24caa99ba

[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 03-06-2020 22:38:24 ]
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:41:03 #25
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_193459516
Foto's van post 2 poef verdwenen na een paar maanden. Je kunt post na een beperkte tijd ook niet meer updaten. Hallo Danny doe verdomme eens wat aan, lapzwans. Even verdwenen foto's weer aan toevoegen via Imgur.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2019 20:31 schreef Jellereppe het volgende:
Een aftrap met wat inhoud. Zoals gezegd ik ben amateur en niet altijd bekend met de juiste jargon maar daar zullen jullie het mee moeten doen. Wel redelijk op de hoogte voor een amateur maar het blijft wel op de oppervlakte de informatie want meer zit niet in, dus geen expertise op detailniveau, jullie hebben het internet als het dieper en gedetailleerder moet, dit is puur introductie.

1. People's Liberation Army Rocket Force (PLARF). Een van de meest geavanceerde onderdelen van het Chinese leger omdat Mao Zedong daar al mee begon in de jaren 50 dus zijn helemaal bij op dat gebied. Deze wapensystemen zijn van de PLARF: de DF-41 ICMB, DF-ZF hypersonische glide vehicle en DF-100 kruisraketten waarvan dit jaar voor het eerst duidelijke foto's van zijn verschenen door de militaire parade die werd gehouden op 1 oktober 2019.

DF-41 ICMB: 2017 (13.000 - 15.000 km) (actief sinds 2017). Een behoorlijke vooruitgang in vergelijking met DF-4 ICMB, DF-5 ICBM en DF-31 ICBM: cumulatie van ruim 50 jaar ervaring deze DF-41 ICBM. De DF-4 ICBM (1975) was de Admiraal Koeznetsov onder de Chinese ICBM's. De DF-41 ICBM (2017) de Nimitz onder de Chinese ICBM's.

https://www.volkskrant.nl(...)-bij-syrie~b21001d3/

https://www.ad.nl/buitenl(...)r-rode-zee~a7a45187/



https://en.wikipedia.org/wiki/DF-41

DF-ZF hypersonische glide vehicle: 2019 (1,800 - 2,500 km) (actief sinds 2019). Een stap verder op de technologische ladder in vergelijking met conventionele ballistische raketten deze hypersonische wapens. Als we alle geluiden mogen geloven zijn ze haast niet te onderscheppen met de huidige raketverdedigingssystemen (ABM's). Het is de eerste hypersonische wapensysteem in het arsenaal van China. Ze zetten hun arsenaal aan supercomputers duidelijk in voor de design en simulatie van militaire materieel, de DF-ZF is daar het meest recente en duidelijke voorbeeld van, en geilen al jaren net als de Amerikanen overigens snoeihard op de mogelijkheden van nog niet-bestaande quantumcomputers (miljoenen keren krachtiger dan supercomputers (die tot de klassieke computers behoren), een berekening waar de beste supercomputer Summit 10.000 jaar voor nodig heeft dat doet een quantumcomputer in no-time, en dus veel meer mogelijkheden bij de ontwikkeling van nieuwe materialen, medicijnen en natuurlijk wapens, de Chinezen zijn voor nu vooral bezig met de ontwikkeling van een nieuwe krachtigere supercomputer die sterker is dan hun huidige 202 systemen: een exascale supercomputer met een prijskaartje van 400 miljoen dollar die in 2020 in gebruik kan worden genomen als het volgens planning gaat).

https://en.wikipedia.org/wiki/Exascale_computing



https://en.wikipedia.org/wiki/DF-ZF

Een artikel van eenvandaag die ingaat op hypersonische wapens.

https://eenvandaag.avrotr(...)d-naar-vernietiging/

JL-2 (Julang 2) SLBM (submarine launched ballistic missiles: ballistische raket afgevuurd van onderzeeboten (actief sinds 2015) (7,200 km) (afgevuurd vanuit de Type 094 onderzeeboot). Zijn al bezig met de ontwikkeling van de krachtigere JL-3 SLBM die een grotere bereik heeft dan de JL-2. Lopen wat betreft SLBM's achter bij de topdogs ook met de JL-2 (actief sinds 2015) hoewel deze SLBM zeker een enorme stap vooruit is in vergelijking met de voorgaande JL-1. Chinezen zijn wakker sinds 1949 in tegenstelling tot de meeste niet-witte volkeren die totaal geen oog hebben voor technologische-wetenschappelijke vooruitgang, (vandaar avonturen als de Grote Sprong Voorwaarts tussen 1958 - 1962 omdat ze met hun status als vijfdewereldland en met besef van stand van zaken hypersnelle vordering wilden zien met catastrofale gevolgen, Mao was ongeduldig) en dus altijd makkelijk genomen kunnen worden. Bukken, kehba, bukken.

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Leap_Forward



https://en.wikipedia.org/wiki/JL-1

https://en.wikipedia.org/wiki/JL-2

https://en.wikipedia.org/wiki/JL-3

DF-100: kruisvluchtwapens/cruise missiles (in gebruik genomen tussen 2015 - 2019)



https://news.yahoo.com/ch(...)oP47iZhYqzkaqhSjPg0P

Dong Neng is een anti-satellietwapen (ASAT). Dit was een van de eerste ASAT-wapens die China heeft getest om satellieten in de ruimte uit te schakelen. Dong Neng 2 ASAT werd aan het begin van de 2010's getest en zijn nu bezig met de ontwikkeling van Dong Neng 3 ASAT.


  donderdag 4 juni 2020 @ 20:02:32 #26
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_193476407
Allemaal leuke plaatjes maar productie kwaliteit is nog mijlenver achter op dat van het westen. Rapporten onderbouwen dit ook.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zaterdag 6 juni 2020 @ 08:33:44 #27
418578 Steve-1978
Defensores Fidei
pi_193500093
Het word kwantiteit vs kwaliteit.
Daar ga je het op winnen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')