abonnement Unibet Coolblue
pi_189458485
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 08:23 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Er zijn maar heel weinig mensen die zich wel voor volle 100% willen inzetten als je begint aan een therapie.

Vooral met zulk soort klachten, zit je al jaren vast in een bepaald denk en leefpatroon.
Om dat te doorbreken, daar heb je hulp bij nodig, goed prima dat snappen we neem ik aan.

Iemand vastbinden anderhalf jaar lang omdat je te ondeskundig bent een goeie aanpak te geven of te kunnen bedenken überhaupt, wat mijn inziens ronduit crimineel is zelfs.. en als kersje op de taart zeg je doodleuk : ja uh ze is uitbehandeld..

Sorry, als je het daarmee eens bent, ben je zelf niet 100% en rijp om opgenomen te worden, of trollt maar wat.
Maar wat is dan wél de goede aanpak?

De hele wereld kan wel verkondigen dat het nu verkeerd gedaan wordt, maar als niemand een betere optie heeft is dat toch echt gejammer om niks.
pi_189458489
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 08:24 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Goede zorg?
Hoe ziet dat er uit bij iemand die elke medewerking weigert en niet verder wil leven?
pi_189458538
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 07:29 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

Wat is het alternatief?
Dat dat kind zichzelf uithongert en overlijd.

In de volkskrant vandaag toevallig een interview met een man die zijn dochter aan de gevolgen van anorexia heeft zien overlijden en daar een boek over geschreven heeft.

https://www.volkskrant.nl(...)an-de-hand~b151cb4c/
pi_189458580
Ik vraag me altijd af wat er zou gebeuren als dit type anorexia patiënt wordt meegenomen naar de Bush. Zonder spiegels en Social media, telefoons of voeding uit het westen.

Patagonië ofzo, wel met goede begeleiding en in een eerder stadium.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 08:50:33 #30
226746 Nicksanders
ik heb witte privileges
pi_189458640
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 07:29 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Dan spoor jij ook niet helemaal als ouder zijnde.
Hoe hard ook sommige mensen zijn niet te helpen.
Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie.
pi_189458675
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 08:34 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Maar wat is dan wél de goede aanpak?

De hele wereld kan wel verkondigen dat het nu verkeerd gedaan wordt, maar als niemand een betere optie heeft is dat toch echt gejammer om niks.
Er zijn heel veel behandelingen op dit gebied beschikbaar voor verschillende gradaties wat betreft anorexia.
Zo zal niet iedereen in praktische zin suïcidaal gedrag vertonen en daar stel je de aanpak op af natuurlijk om maar een simpel voorbeeld te noemen.

Maar over het algemeen heb ik hier nog nooit van gehoord, anderhalf jaar lang vastbinden..
Had dan op z'n minst gekeken naar een andere kliniek, overleggen met andere collega's of specialisten op dit gebied etc.

Nou weet ik niet 100% zeker of dat niet is gebeurt natuurlijk, maar mijn vermoeden zegt dat ze verder niets hebben gedaan, puur intern besloten.

Zijn zoveel misstanden in GGZ land, hier moet je niet van opkijken.
Psychologen en psychiaters denken het allemaal goed te weten vaak en dat loopt vaak genoeg ook flink fout zoals nu..

Of ze hebben er te weinig kaas van gegeten, dat komt ook vaak voor, maar gaan dan zelf geen hulp inschakelen.
pi_189458807
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 08:35 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Hoe ziet dat er uit bij iemand die elke medewerking weigert en niet verder wil leven?
Welkom in de psychiatrie :)
pi_189458808
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 08:34 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Maar wat is dan wél de goede aanpak?

Intensieve 1 op 1 begeleiding, door kundig voldoende opgeleid personeel, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Geeft geen garantie op succes, wel betere kansen.

Moeten we als maatschappij wel accepteren dat daar een bepaald prijskaartje aan hangt.
pi_189458944
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 09:02 schreef Jake_Skywalker het volgende:

[..]

Intensieve 1 op 1 begeleiding, door kundig voldoende opgeleid personeel, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Geeft geen garantie op succes, wel betere kansen.

Moeten we als maatschappij wel accepteren dat daar een bepaald prijskaartje aan hangt.
En hoe weet jij dat dat niet al jarenlang geprobeerd is, voorafgaand aan de huidige situatie?
pi_189458982
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 06:41 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Ze hebben ook geen flauw benul he, de artsen. Geen flauw benul. Het zal je kind maar wezen. Uitbehandeld? Je doet maar wat. Je hebt geen flauw benul wat er zich in het lichaam afspeelt, je hebt geen flauw benul van wat er in het hoofd van zo'n patiënt afspeelt, en toch blijf je op dezelfde manier doorgaan.

Dit moet echt veel beter.

Iedere week nu lees je over vooral kinderen die terecht komen in de hel die de zorg heet. Ja, dit zijn complexe ziekten, ja, dit is lastig om op te lossen. Maar je probeert het niet eens te begrijpen. Je grijpt als arts naar de paar instrumenten (beeldvormende technieken, paracetamol, steroiden, etc.) die je hebt, en daar moet de patiënt het dan maar mee doen.

Artsen, als je niet snapt wat er aan de hand is, zeg dat dan, en pleit voor meer onderzoek. Land, leid arts-onderzoekers op, naar het model van de Harvard-MIT HST. Alleen met hoog-opgeleid personeel kun je dit soort problemen bij de wortel aanpakken: begrijp wat er zich in zo'n lichaam afspeelt. Op de huidige manier aan blijven modderen is een modern land onwaardig.
Wie zegt dat ze het niet proberen te begrijpen? punt lijkt mij meer: je kan wel onderzoeken en proberen te begrijpen, maar als de patient in de tussentijd dat jij het probeert te begrijpen glaswerk naar binnen werkt, dan schiet je er weinig mee op.

We moeten dus vooral een keuze maken: pak je bij zulke patienten de instrumenten die ervoor zorgen dat hij/zij zichzelf niets kan aandoen, of laat je de patient vrij en neem je het voor lief?
  woensdag 16 oktober 2019 @ 09:38:29 #36
328655 Windwalker88
Have an ice day!
pi_189459316
Weet nog die jongen in ermelo die ook vastgebonden zat. Na heel veel drama kreeg die uiteindelijk een eigen appartement die volledig ingericht was. Binnen een maand voor meer dan een miljoen schade aangericht en gaf hij aan dat ie liever terug ging naar waar hij eerst zat
pi_189459402
Het lijkt mij dan ook een ontzettende complexe zaak. Wanneer geen enkele instantie haar wil behandelen betekent het in feite dat niemand iets voor deze patiënte kan betekenen en ze ten dode is opgeschreven. Nu snap ik vanuit de ouders dat dit moeilijk te verkroppen is, maar dit meisje bevindt zich in principe in dezelfde toestand als iemand die terminale kanker heeft. Nu is dat laatste al moeilijk te verteren voor een familie met als verschil dat een aflopende zaak bij een lichamelijke aandoening beter te begrijpen valt dan een psychische oorzaak. Bij psychische ziektes hebben velen het idee dat er wel het een en ander gefikst kan worden terwijl dat voor sommige patiënten helemaal niet haalbaar is of dat hun gedrag zo destructief is dat het alleen nog maar tot de dood kan leiden.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 09:50:10 #38
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_189459481
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 07:38 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het alternatief is om beter te begrijpen wat er in het lichaam en vooral in het hoofd van een patiënt afspeelt.

In bijna alle landen doen artsen onderzoek, terwijl ze daar niet voor zijn opgeleid. Ze zijn opgeleid om mensen beter te maken (met een beperkt aantal behandelingen). Dat onderzoek komt vaak neer op (goed betaald) hobbyisme.

Ik ben biomedisch onderzoeker, en verbaas me er over hoe verschrikkelijk weinig wij weten van het menselijk lichaam. Mijn eigen vakgebied betreft het netvlies, en het is tranentrekkend hoe daar gemeten wordt (bij specifieke aandoeningen is eigenlijk alles wat artsen meten niet relevant, maar ze roeien met de riemen die ze hebben).

Als onderzoeker mis ik bepaalde kennis van het menselijk lichaam die artsen wel hebben. De enige opleiding in de wereld waarbij je zowel relevante (technische) onderzoekskennis als relevante medische kennis opdoet, wordt in Boston gegeven. Peperdure opleiding, waarvoor je heel erg slim moet zijn. Eigenlijk iedereen die van die opleiding afkomt is een guru met een goudgerande carrière. Helaas zitten ook zij na hun opleiding gevangen in een door en door verrot subsidie-publicatiesysteem, waardoor er veel te weinig wordt nagedacht over het menselijk lichaam. Deze guru's zitten dus de hele dag e-mails te beantwoorden, in plaats van onderzoek te doen.

Het moet echt anders.
Dood- en doodzonde. Ik heb meerdere boeken van de Oostenrijkse psychiater Alfred Adler (tijdgenoot en tegenhanger van Freud) gelezen en als ik deze lees lijkt het wel alsof we achteruit zijn gegaan qua geestelijke gezondheidszorg en inzicht in de psyche.

Ik beaam overigens volledig wat je zegt. Ik ben dit jaar en vorig jaar bij meerdere specialisten geweest en de hoeveelheid tunnelvisie, gebrek aan wil om iets te onderzoeken en vooral holistisch te onderzoeken vond ik echt stuitend bij sommigen. Ik heb zelden zulke stellige mensen enerzijds als mensen die ernaast zitten in al hun stelligheid meegemaakt anderzijds als sommige medici. Ik heb zelf vaak dingen in gang moeten zetten omdat we anders nergens kwamen. Het gebrek aan empathie bij sommigen vind ik ook vreemd voor die beroepsgroep. Veel heeft vermoed ik ook te maken met hoe strak ze zelf worden gehouden door de managers en zorgverzekeraars.
pi_189459606
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 08:34 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Maar wat is dan wél de goede aanpak?

De hele wereld kan wel verkondigen dat het nu verkeerd gedaan wordt, maar als niemand een betere optie heeft is dat toch echt gejammer om niks.
Nou, als je mijn amateuristische mening wilt weten, ze zouden o.a. de reclamezakken en modeontwerpers moeten aanpakken. Die creëren nl. een vrouwbeeld dat niet gestoeld is op enig realiteitsbesef. Jong, mooi, en slank dus.
Niet elke vrouw is dat, maar als je als pubergrietje daarmee dagelijks wordt geconfronteerd, tja niet zo gek dat er dan kortsluiting ontstaat in de hersenen van zo'n kind.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 10:03:37 #40
487685 Poesje_Mauw77
Poesje is woedend
pi_189459674
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 08:23 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Er zijn maar heel weinig mensen die zich wel voor volle 100% willen inzetten als je begint aan een therapie.

Vooral met zulk soort klachten, zit je al jaren vast in een bepaald denk en leefpatroon.
Om dat te doorbreken, daar heb je hulp bij nodig, goed prima dat snappen we neem ik aan.

Iemand vastbinden anderhalf jaar lang omdat je te ondeskundig bent een goeie aanpak te geven of te kunnen bedenken überhaupt, wat mijn inziens ronduit crimineel is zelfs.. en als kersje op de taart zeg je doodleuk : ja uh ze is uitbehandeld..

Sorry, als je het daarmee eens bent, ben je zelf niet 100% en rijp om opgenomen te worden, of trollt maar wat.
Sommige mensen zijn niet meer te helpen. Zou je hetzelfde zeggen als het over een stelende jonge junk zou gaan?
Houd van poesjes
pi_189459766
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 10:03 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:

[..]

Sommige mensen zijn niet meer te helpen. Zou je hetzelfde zeggen als het over een stelende jonge junk zou gaan?
Dit is nou net het heikele punt. Een stelende jonge junk krijgt meer en deskundiger hulp dan het patiëntje uit de OP.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 10:13:40 #42
487685 Poesje_Mauw77
Poesje is woedend
pi_189459846
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 10:08 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Dit is nou net het heikele punt. Een stelende jonge junk krijgt meer en deskundiger hulp dan het patiëntje uit de OP.
Nou nee, niet echt. Dit kind is al vanaf haar 11e zo, en jij denkt dat ze met wat deskundige hulp wel beter wordt? Dat lijkt mij sterk, kind geeft zelf aan dat ze nog steeds wil afvallen, in welke zin zet zij zich dan in om beter te worden. En trouwens, kind wil niet eten maar is wel in staat om glas naar binnen te werken?
Houd van poesjes
pi_189459881
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 10:13 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:

[..]

Nou nee, niet echt. Dit kind is al vanaf haar 11e zo, en jij denkt dat ze met wat deskundige hulp wel beter wordt? Dat lijkt mij sterk, kind geeft zelf aan dat ze nog steeds wil afvallen, in welke zin zet zij zich dan in om beter te worden. En trouwens, kind wil niet eten maar is wel in staat om glas naar binnen te werken?
Oja, ze doet het natuurlijk expres. Ze wil helemaal niet geholpen worden. 8)7 wat grof onhandig dat patiënten niet gehoorzamen aan de behandelingen. Nou, dan moet ze het ook maar zelf weten. Wie niet horen wil, moet maar voelen. :X
Somebody that I used to know
  woensdag 16 oktober 2019 @ 10:18:27 #44
487685 Poesje_Mauw77
Poesje is woedend
pi_189459928
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 10:15 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oja, ze doet het natuurlijk expres. Ze wil helemaal niet geholpen worden. 8)7 wat grof onhandig dat patiënten niet gehoorzamen aan de behandelingen. Nou, dan moet ze het ook maar zelf weten. Wie niet horen wil, moet maar voelen. :X
Heb jij een beter idee dan? En ja dat glas eet ze zelf op.
Houd van poesjes
pi_189459943
Ik geloof overigens dat iedereen te helpen is (die daarvoor open staat. Criminelen vind ik een lastige), zeker dit soort patiënten. Het is lastig, het is taai, het is complex, maar juist daarvoor heb je die behandeling : de arts die als een chirurg zo precies te werk gaat in je geest, om daar de juiste knoppen te vinden en weer om te zetten.
Somebody that I used to know
pi_189459953
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 10:18 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:

[..]

Heb jij een beter idee dan? En ja dat glas eet ze zelf op.
Een goede psychiater die met haar aan de slag gaat, die de weg weet in dit soort ziektes in je hoofd.
Somebody that I used to know
pi_189459983
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 10:13 schreef Poesje_Mauw77 het volgende:

[..]

Nou nee, niet echt. Dit kind is al vanaf haar 11e zo, en jij denkt dat ze met wat deskundige hulp wel beter wordt? Dat lijkt mij sterk, kind geeft zelf aan dat ze nog steeds wil afvallen, in welke zin zet zij zich dan in om beter te worden. En trouwens, kind wil niet eten maar is wel in staat om glas naar binnen te werken?
Kind geeft aan nog steeds te willen afvallen, in zoverre hebben de heren en dames medici dus gefaald.
Zij heeft hulp nodig en die krijgt ze niet. Ja, sondevoeding. Goed over nagedacht.
Jeugdpsychiatrie zou hier iets kunnen betekenen.
Medicijnen die haar hersens weer min of meer normaal laten functioneren.
Als we schizofrenen kalm kunnen houden met pillen, waarom dit kind dan niet?
pi_189460091
Keith Bakker weet hier wel raad mee. :X
pi_189460221
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 10:20 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Een goede psychiater die met haar aan de slag gaat, die de weg weet in dit soort ziektes in je hoofd.
Goh, alsof ze daar zelf niet aan gedacht hebben.
Psychische ziektes, en dan vooral anorexia, zijn zeer complex. Zelfs al weet je wat er in iemands hoofd omgaat, dan is het nog lastig om een goede behandeling te bieden.

Sorry, maar ik stoor me eraan dat er zo simpel over wordt nagedacht. :N
ROBODEMONS..................|:(
pi_189460512
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 09:12 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

En hoe weet jij dat dat niet al jarenlang geprobeerd is, voorafgaand aan de huidige situatie?
Dat weet ik niet. Maar met alle verhalen over tekorten in de zorg denk ik niet dat deze jonge vrouw de zorg heeft gekregen die ze nodig heeft.

Maar misschien is de zorg die ze nodig heeft wel onbetaalbaar voor ons als maatschappij.

Misschien betekent het dat ze 24/7 vier hoogopgeleide verzorgers om zich heen moet hebben. Zoiets was met die Brandon (de jongen die vastgebonden zat) ook het geval.

Dat is de andere kant van de discussie. In de zorg is er gewoonweg te weinig geld en tijd om iedere patiënt goed te behandelen. Vooral de complexe gevallen hebben heel veel resources nodig, die er soms domweg niet zijn. Daardoor ontstaan misstanden als deze, waar wij ons vervolgens over opwinden.

Maar we hebben ook geen trek om nog meer te gaan betalen voor de zorg…
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')