abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_189454032


Ransijn twitterde op maandag 14-10-2019 om 13:11:04 Zojuist is Thierry Baudet op de trekker gestapt om mee te doen met de protestmars tegen de politieke dwaling van het kabinet https://t.co/4pqz4HYbxV reageer retweet


quote:
Protesterende boeren gaan woensdag in ochtendspits op pad: grote problemen verwacht

De protesterende boeren die woensdag het Binnenhof in Den Haag willen gaan bezetten, zullen vermoedelijk in de ochtendspits voor grote problemen op wegen in het hele land zorgen. Ze hebben afgesproken om 09.00 uur bij het RIVM in Bilthoven en rijden daarna door naar Den Haag. Er doen naar verwachting duizenden boeren mee.

De actiegroep Farmers Defence Force heeft de planning voor het protest van woensdag 16 oktober vandaag bekendgemaakt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is eerst aan de beurt. Daar willen de boeren om 09.00 uur al zijn. ,,De Rijksdienst die met schimmige methodes en uitkomsten ons als grootste vervuiler heeft aangewezen'', staat in het programma.

Daarna rijden de 'trekkers, bussen en auto's' naar Den Haag met verschillende eisen: ,,eerst onafhankelijke metingen en pas daarna maatregelen. Geen eliminatie van boerenbedrijven, geen inbreuk op grondrechten.'' De Farmers Defence Force zegt te verwachten dat premier Rutte en landbouwminister Schouten de actievoerders woensdag aanhoren.



De plannen laten zien dat de boeren al vroeg op pad gaan. Dat zal opnieuw zorgen voor grote drukte op de Nederlandse wegen. Tijdens het protest van 1 oktober zorgden de boeren ook al voor ellenlange files.

De actie van komende woensdag, waar naar verwachting duizenden boeren aan mee zullen doen en die groter moet worden dan de boerenactie van vorige week, wordt gehouden uit protest tegen de kabinetsbesluiten. De boeren willen niet weggesaneerd worden en eisen onder meer een betere vergoeding voor nertsenfokkerijen die over enkele jaren verboden worden.

Ontbijt
Een delegatie van actievoerders blijft in Den Haag. Donderdag wil de actiegroep daar ontbijt klaarzetten voor burgers, om het 'ongemak' dat de demonstraties met zich mee hebben gebracht, te verzachten. Het moet een ontbijt worden met in Nederland geproduceerde producten. Die middag zullen de boeren die overnacht hebben in Den Haag ook nog een tocht maken langs verschillende rijksgebouwen in de stad, maakte actieleider Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force vanmiddag bekend.



https://www.ad.nl/binnenl(...)n-verwacht~a5cd1fe3/
quote:
Provincies zwichten voor boerenprotest: geen nieuwe stikstofregels voor boeren

Nadat Drenthe en Overijssel de regels geheel introkken, schortte Gelderland de invoering voorlopig op. In Groningen en Flevoland houdt het bestuur voet bij stuk.



Meerdere provinciebesturen hebben maandag besloten af te zien van de invoering van nieuwe stikstofregels. Drenthe en Overijssel schrapten de regels voor boeren, net als Friesland vorige week al deed. Gelderland schortte invoering ervan voorlopig op. Dit onder druk van demonstrerende boeren, die maandag met tractoren richting de provinciehuizen zijn getrokken. Groningen en Flevoland houden ondanks de protesten vast aan de gemaakte afspraken.

De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) zei maandagavond in een persconferentie dat het provinciebestuur voet bij stuk houdt en geen uitzonderingen maakt in de nieuwe stikstofregels. ,,Vier andere provincies hebben een andere keuze gemaakt. Wij hebben gemeend daaraan vast te moeten houden." Staghouwer zei vanaf morgen met de landbouwsector en het Rijk in gesprek te gaan over een oplossing.

Eerder op de dag was de binnenstad van Groningen het toneel van grimmig protest. Demonstrerende boeren belaagden agenten met hooi en reden betonnen paaltjes omver. Een tractor reed door een afzetting bij de Vismarkt - fietsers en voorbijgangers konden hem ternauwernood ontwijken. Eén boer werd gearresteerd nadat hij met zijn tractor geprobeerd zou hebben op een politiepaard in te rijden.

Bij het provinciehuis moesten agenten met wapenstokken de menigte bij de deur weg houden. De honderden boeren daar eisten het schrappen van de stikstofregels, en dreigden de deur uit het provinciehuis te rammen - een trekker vlak voor de ingang van het provinciehuis zette hun dreigement kracht bij. Toen er om 16.30 uur nog geen conclusie was, reed de tractor de deur van het provinciehuis er daadwerkelijk uit. Agenten konden voorkomen dat de menigte naar binnen drong, zo is te zien op beelden van RTV Noord.

Koepelorganisatie LTO Noord, dat de demonstratie organiseerde, keurt de actie af en vraagt leden terug naar huis te gaan.

Drenthe, Overijssel en Gelderland
In andere provincies ging het provinciebestuur wel overstag. De Drentse gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) zei maandagmiddag tegenover zo'n duizend boeren, die zich hadden verzameld bij het provinciehuis in Assen, dat de maatregelen worden ingetrokken. ,,Wij hebben goed geluisterd en geconstateerd dat we hetzelfde bedoelen", zei Jumelet. ,,We gaan samen terug en trekken in."

Eerder op de dag zei Jumelet nog dat de maatregelen zouden worden uitgesteld. ,,Daarmee zijn de beleidsregels van tafel tot er iets beters ligt." Later werd hij stelliger in zijn bewoordingen. Ook in Overijssel werden de stikstofregels voor boeren helemaal ingetrokken.

In Gelderland is de invoering van de maatregelen voorlopig opgeschort, in elk geval tot de collegevergadering van volgende week. Een woordvoerder laat weten dat het provinciebestuur in overleg gaat om de maatregelen ,,die voor agrariërs gelden niet of nog niet in te laten gaan".

Friesland al overstag
Vrijdag trokken enkele tientallen boeren voor een demonstratie naar Leeuwarden. Daar kregen zij van gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) te horen dat het nieuwe stikstofbeleid wordt ingetrokken.

Het intrekken of opschorten van de invoering van nieuwe stikstofregels betekent dat er voorlopig geen nieuwe vergunningen kunnen worden afgegeven aan boerenbedrijven. Door een verstrekkend besluit van de Raad van State mogen alleen stikstof-uitstotende uitbreidingen van bedrijven volgen als die uitstoot elders wordt gecompenseerd.

Boeren vinden dat zij onevenredig hard worden getroffen door de maatregelen. Maandag zorgen demonstrerende boeren in delen van het land voor verkeersopstoppingen. Behalve naar Assen en Groningen trokken zij op tractoren naar de provinciehuizen in onder meer Haarlem, Den Haag, Zwolle en Arnhem.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)erenprotest-a3976663

  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:09:25 #2
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189454049
Kun je de TT nog aanpassen?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:09:55 #3
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189454059
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:08 schreef AchJa het volgende:

[..]

17.000 Vacatures, kan nog wel ff duren... :')
_O-
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:10:42 #4
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189454082
Yeah! Dat eerste plaatje in de OP! Je bent een baas _O_ _O_ _O_

Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_189454104
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:04 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Uiteraard met geweld de meerderheid jouw ideeen opleggen.
Welke meerderheid? :? 8)7

Burgers hebben lang genoeg braaf gestemd en gepolderd. De tijd van lafjes alles maar accepteren wat je wordt opgelegd is voorbij. Geweld tegen de roverheid is een laatste redmiddel om de burger te beschermen, maar als het niet anders kan, dan moet het maar.

[ Bericht 11% gewijzigd door vouwdeurtje op 15-10-2019 22:24:51 ]
Steun ook gewone en weldenkende Nederlanders. Help mee de klimaatmaffia en globalisten bestaand uit slinkse media, pseudo-wetenschappers, indoctrinerende leraren, corrupte politici, elite, NGO's, VN, banken en multinationals te stoppen.
pi_189454108
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:10 schreef Nikonlover het volgende:
Yeah! Dat eerste plaatje in de OP! Je bent een baas _O_ _O_ _O_

[ afbeelding ]
Dit grapje kost wel klauwen met brandstof voor die boeren trouwens _O_
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:12:13 #7
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189454113
Hup regering! Zet hem op tegen ondermijners van onze democratische rechtsstaat!!
pi_189454122
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:12 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Dit grapje kost wel klauwen met brandstof voor die boeren trouwens _O_
En geld want ze verdienen ook niets
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:13:47 #10
408813 crew  trein2000
pi_189454150
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:12 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee... -O-
Ik wel ;)
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_189454151
Straks op NPO2 de hofbar, met boeren.
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:13:57 #12
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189454156
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:12 schreef Hexagon het volgende:
Hup regering! Zet hem op tegen ondermijners van onze democratische rechtsstaat!!
Jesse toont ruggengraat:

jesseklaver twitterde op dinsdag 15-10-2019 om 19:19:38 Een klap in het gezicht van alle provinciebestuurders die hun rug rechthouden.Nederland moet van het slot. Er moeten huizen gebouwd kunnen worden. De natuur moet eindelijk worden beschermd.Bij de eerste tegenwind terugdeinzen, aan dat soort zwabberbestuur heeft niemand wat. reageer retweet
Dat doet hij nou nooit bij het kraak- en burkaverbod.
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:14:12 #13
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:14:26 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189454167
Pssst... tank kopen?
pi_189454169
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik wel ;)
Kan je er "Hup Feyenoord!" van maken? :)
pi_189454174
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:13 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jesse toont ruggengraat:

jesseklaver twitterde op dinsdag 15-10-2019 om 19:19:38 Een klap in het gezicht van alle provinciebestuurders die hun rug rechthouden.Nederland moet van het slot. Er moeten huizen gebouwd kunnen worden. De natuur moet eindelijk worden beschermd.Bij de eerste tegenwind terugdeinzen, aan dat soort zwabberbestuur heeft niemand wat. reageer retweet
Dat doet hij nou nooit bij het kraak- en burkaverbod.
Inderdaad en over Soros en co hoor je hem ook niet die rat
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:15:55 #17
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189454196
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:13 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Flikkerstraal een eind op met je wereldorde :r
Deze mevrouw wist het in de jaren 80 wel met figuren die hun eigen belangen boven de democratische rechtsstaat wilden zetten

pi_189454227
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:15 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Deze mevrouw wist het in de jaren 80 wel met figuren die hun eigen belangen boven de democratische rechtsstaat wilden zetten

[ afbeelding ]
''Democratische'' ;) Bildenberg puppets
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:18:28 #19
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_189454251
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:13 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jesse toont ruggengraat:

jesseklaver twitterde op dinsdag 15-10-2019 om 19:19:38 Een klap in het gezicht van alle provinciebestuurders die hun rug rechthouden.Nederland moet van het slot. Er moeten huizen gebouwd kunnen worden. De natuur moet eindelijk worden beschermd.Bij de eerste tegenwind terugdeinzen, aan dat soort zwabberbestuur heeft niemand wat. reageer retweet
Dat doet hij nou nooit bij het kraak- en burkaverbod.
Wat een clown :')
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:18:36 #20
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189454253
Zoals het hoort!
Helden _O_

quote:
Boeren willen zelf schade aan gras Martinikerkhof herstellen



Een groep boeren die maandag in Groningen meedeed aan het grote protest, wil zelf de grasmat op het Martinikerkhof opnieuw inzaaien.

Het gras werd vernield doordat trekkers tegen de afspraak in het Martinikerkhof opreden. Bij het protest raakte ook de deur van het provinciehuis beschadigd. Ook die schade willen de boeren gaan herstellen.
Overhandiging

Melkveehouders Klaas Wolters en Wim Peters kwamen dat vanmiddag vertellen aan Gea Boerma, chef van het kabinet van de commissaris van de Koning. Bij wijze van gebaar kreeg zij alvast een zak graszaad overhandigd.

De groep boeren zegt zich niet verantwoordelijk te voelen voor de schade die op de Vismarkt is ontstaan doordat daar een trekker door de hekken reed.

Het is nog niet duidelijk of de provincie Groningen ingaat op het aanbod.

https://www.rtvnoord.nl/n(...)nikerkhof-herstellen
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:18:52 #21
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189454258
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:15 schreef Hexagon het volgende:

Deze mevrouw wist het in de jaren 80 wel met figuren die hun eigen belangen boven de democratische rechtsstaat wilden zetten

[ afbeelding ]
Ja, vooral Ierland was toen het lichtende voorbeeld...
pi_189454259
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:15 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Deze mevrouw wist het in de jaren 80 wel met figuren die hun eigen belangen boven de democratische rechtsstaat wilden zetten
Van een democratische rechtstaat is in NL al lang geen sprake meer. Als een serieus groot deel van de bevolking niet stemt, opkomende partijen worden genegeerd, het referendum wordt afgeschaft en het kabinet bestaat uit een samengeraapt zooitje waar geen hond op zit te wachten (die dan ook nog eens na de verkiezingen 180 graden draaien), dan is dat zeker geen democratie meer.
Steun ook gewone en weldenkende Nederlanders. Help mee de klimaatmaffia en globalisten bestaand uit slinkse media, pseudo-wetenschappers, indoctrinerende leraren, corrupte politici, elite, NGO's, VN, banken en multinationals te stoppen.
pi_189454260
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:15 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Deze mevrouw wist het in de jaren 80 wel met figuren die hun eigen belangen boven de democratische rechtsstaat wilden zetten

[ afbeelding ]
Die vrouw was ook wel zo neo-liberaal als de neten
Niet voor niets een vrouw van staal
pi_189454278
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:18 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ja, vooral Ierland was toen het lichtende voorbeeld...
Nieuwe Troubles incoming door Boris Johnson *O*
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:21:03 #25
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_189454291
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:14 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Inderdaad en over Soros en co hoor je hem ook niet die rat
En hij doet nog steeds alsof de aarde niet plaat is. We zouden hem van de rand moeten afduwen
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')