abonnement Unibet Coolblue
pi_189382950
Lichte tbs-variant voor zware mishandeling in Huize Padua

quote:
DEN BOSCH/BOEKEL - De 23-jarige Mierlonaar, die op 5 februari 2019 zijn psychiater in Huize Padua een harde vuistslag in het gezicht gaf, krijgt ‘tbs met voorwaarden’ voor deze zware mishandeling. De rechtbank vond de zwaardere tbs-variant, met dwangverpleging, ‘niet proportioneel’. Het OM had wel om die maatregel gevraagd. De rechters wezen onder meer op de jonge leeftijd van de verdachte. Ze legden naast de voorwaardelijke tbs een celstraf op van 180 dagen.

De Mierlonaar zat in de Boekelse GGZ-kliniek, na ‘gepleegd geweld tegen zijn vader’. De man weigerde de laatste twee maanden van zijn verblijf in Huize Padua om zijn medicatie te slikken. Op 4 februari probeerde de man een kopstoot te geven aan een verpleegkundige. Zijn behandelaars plaatsten hem daarom in een ‘Extra Beveiligde Kamer’.

Glasdeeltjes beschadigen oog
Een dag later ging de psychiater met 4 verpleegkundigen deze ruimte binnen, om hem te vertellen dat hij zijn medicijnen weer moest gaan slikken. Hij mocht de EBK nog niet verlaten. De Mierlonaar sloeg de vrouw in het gezicht en mishandelde twee verpleegkundigen. Glasdeeltjes van de bril van het slachtoffer belandden in haar oog en beschadigden het hoornvlies.

Strenge voorwaarden
Er zaten strenge voorwaarden bij de ‘lichtere’ tbs-variant. Zo moest de man zich laten opnemen in forensisch psychiatrische kliniek De Woenselse Poort en mocht hij geen drugs gebruiken. Als de man zich niet aan de voorwaarden hield, kon hij alsnog in een tbs-kliniek terechtkomen.
https://www.bd.nl/uden-ve(...)uize-padua~a768ce15/
pi_189382995
"Niet proportioneel", hij heeft haar immers niet gewurgd?
Op dinsdag 25 februari 2020 12:55 schreef Pumpalov het volgende:
een beetje zo'n lichtgetinte inteeltkop als dat filosoofert heeft.
pi_189383013
Hier is weinig 'lichte' aan lijkt mij. 'Lichtere' was een beter onderdeel van de TT geweest.
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 15:59:51 #4
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189383058
TBS is sowieso geen lichte straf. Als je die zou gaan uitdelen voor iedere kloppartij in ons land dan zouden we heel wat nieuwe klinieken moeten bouwen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')