abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 oktober 2019 @ 00:05:53 #1
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_189308322
Dik 100 jaar geleden dachten een paar mensen in Rusland dat ze precies wisten hoe ze de economie moesten aansturen. Ze bepaalden wie wat wel en niet mocht maken, waar en wanneer en voor welke prijs. Ze kwamen er al gauw achter dat dat niet werkt. Tegenwoordig proberen de milieu marxisten een groene Sovjet Unie te bewerkstelligen met opper Sovjets Rob Jetten en Yasser Chlavi aan het roer.

Welke debiliteit treft ons hardwerkende goedwillende burgers:

- Gloeilampen zijn verboden. Best raar want een gloeilamp vervuilt bij gebruik niet. Komt geen microgram CO2 bij vrij. Wel bij de energiecentrale die de elektriciteit opwekt die de lamp verbruikt. Maar waarom pakken we dan de lamp aan en niet de energiecentrale? Daar vindt toch de vervuiling plaats?

- Als auto-mobilist hebben we het ook erg zwaar. Benzine wordt vermengd met ethanol. Vroeger 5%, nu 10% wat nergens op slaat en voor oude auto's gewoon te veel is en waarom? Stoten we echt minder CO2 uit hierdoor? We kunnen toch ook zuiniger weggedrag vertonen, minder dikke auto's kopen of gewoon de auto iets vaker laten staan, maar nee hoor, de opper Soviets in onze Groene Soviet Unie hebben bepaald dat er ethanol in moest. Hetzelfde voor het idiote start-stop systeem wat elke moderne auto heeft en de motor af laat slaan wanneer je voor het stoplicht staat. Hoeveel minder CO2 besparen we hier eigenlijk mee? 0.1% van de totale uitstoot van auto's? Is dit nou echt wel de moeite waard? Het is bovendien niet goed voor de motor wat ook problemen met zich mee brengt, misschien hebben motoren hierdoor vaker onderhoud nodig, is de CO2 uitstoot van die vervuiling ook betrokken in de berekening die de milieu marxisten hebben gebruikt ? Ik denk het niet.

- Voor stikstof geldt hetzelfde, veel industrien stoten stikstof uit, maar in onze Groene Sovjet Unie menen we precies te weten en te moeten bepalen wie wel en geen stikstof mag uitstoten. Ergens hadden de boeren wel een punt natuurlijk. Ik hoor politici nooit over het aanpakken van die stinkende 2 tak motoren die door de stad scheuren. Ben toch wel benieuwd wat daar aan stikstof bij vrijkomt.

- Energie labels voor je huis of wasmachine. Voor het huis is het zelfs verplicht. Voor de wasmachine geldt hetzelfde verhaal als voor de gloeilamp. Hij vervuilt zelf totaal niet. Bij het huis is er natuurlijk altijd al een prikkel om energiezuinig te zijn, je voelt het immers in je portemonnee als je huis niet energie zuinig is. Dus waarom al die onzin weer?

Het is echt allemaal typisch het probleem van hoogopgeleide mensen die denken wel even te weten hoe het zit, net als in de vroegere Soviet Unie, terwijl je veel beter de markt zijn werk kan laten doen. Werk met quota's waarin staat hoeveel CO2 en stikstof je mag uitstoten en maak die verhandelbaar. Zijn we hopelijk van het probleem af en hoeven we niet meer naar die onzin van die deug homo en die homeopathisch verdunde woestijnneus te luisteren.
  Moderator maandag 7 oktober 2019 @ 00:21:39 #2
54278 crew  Tijger_m
42
pi_189308438
Je bent wel erg dom, geloof ik.

In mijn huis zijn er nu 20 lampen aan, die 20 lampen verbruiken bij elkaar net zo veel stroom als een 60w gloeilamp.

Snap je het nu wat beter? En ja, blijkbaar heb jij hoogopgeleide mensen nodig om je zoiets simpels als het verschil tussen LED en gloeilampen uit te leggen en waarom gloeilampen moeten verdwijnen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 7 oktober 2019 @ 00:33:08 #3
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189308524
Mao en Stalin gaven geen reet om het milieu. Ze namen een enorm aantal doden om hun doelen te bereiken ook gewoon op de koop toe. De lichamen stapelden zich op in het geval van oorlog of arbeiten om hun industriële ambities te bereiken. Een van hun voornaamste doelen was met name zware industrie. Please gast, gebruik het woord marxisme niet om West-Europese en Noord-Amerikaanse liberalisme te beschrijven. Heel andere koek. Daarnaast milieu heel belangrijk dus minder op deze neerbuigende manier over spreken.
  maandag 7 oktober 2019 @ 00:36:52 #4
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_189308539
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 00:33 schreef Jellereppe het volgende:
Mao en Stalin gaven geen reet om het milieu. Ze namen een enorm aantal doden om hun doelen te bereiken ook gewoon op de koop toe. De lichamen stapelden zich op in het geval van oorlog of arbeiten om hun industriële ambities te bereiken. Een van hun voornaamste doelen was met name zware industrie. Please gast, gebruik het woord marxisme niet voor West-Europese en Noord-Amerikaanse liberalisme. Heel andere koek. Daarnaast milieu heel belangrijk dus minder op deze neerbuigende manier over spreken.
Ik ga geen discussie binnen een discussie houden over het gebruik van het woord 'marxisme'. Waar concludeer jij verder uit dat ik neerbuigend over het milieu spreek?
  maandag 7 oktober 2019 @ 00:38:01 #5
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_189308551
quote:
5s.gif Op maandag 7 oktober 2019 00:36 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Waar concludeer jij verder uit dat ik neerbuigend over het milieu spreek?
Wollah, het is laat. Vandaar. Ik ga even plat.
  Redactie Games maandag 7 oktober 2019 @ 01:10:30 #6
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_189308690
Dat was wel een heel lange manier om te typen dat je een lage intelligentie hebt.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
  maandag 7 oktober 2019 @ 01:16:49 #7
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_189308707
Ik ben heel blij dat iedereen loopt te roeptoeteren dat OP “dom” is maar zelf met dingen komen om te beargumenteren zit er niet, wie is er nu “dom”
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_189308813
quote:
14s.gif Op maandag 7 oktober 2019 01:16 schreef cherrycoke het volgende:
Ik ben heel blij dat iedereen loopt te roeptoeteren dat OP “dom” is maar zelf met dingen komen om te beargumenteren zit er niet, wie is er nu “dom”
Omdat je onzin niet beargumenteerd. 1 simpele google search leert al dat ts poep praat. Dat mag hij, maar daar mag hij ook op aangesproken worden. De eerste reactie was voldoende.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  maandag 7 oktober 2019 @ 06:53:26 #9
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_189309651
Als iedereen in de EU zijn energieverbruik zou verminderen dan hoeven energiecentrales die energie niet op te wekken. En hoeven ze dus geen CO2 uit te stoten voor die energie.

Gloeilampen produceren voor dezelfde hoeveelheid licht dus indirect meer CO2 uitstoot over hun leven dan bijvoorbeeld LED verlichting.

Ik denk dat het heel redelijk is dat EU via onze overheid regels stelt aan de energiezuinigheid van de producten die bedrijven binnen de EU produceren. Gloeilampen zijn slechts 1 specifiek voorbeeld. Auto's moeten ook veiligheidsgordels hebben. Nog zo'n regel.

Als jij specifiek in je huis alleen maar gloeilampen wil hebben dan heb jij alsnog die vrijheid maar de overheid mag zeker wel bepalen wat bedrijven aanbieden zolang er een goed rationaal is.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Moderator maandag 7 oktober 2019 @ 09:11:45 #10
236264 crew  capricia
pi_189310360
Haattopics zijn hier niet welkom.
Definitely not CIA
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')