abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 20:55:35 #1
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189216321


Hartige taarten in allerlei soorten en maten is feest op tafel, lekkere kliekjes de dag erna (of niet, als het opgaat) en tevreden disgenoten.

Deel je favoriete recept, je laatste improvisatie of je geplande experimenten.
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:04:37 #2
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189216517
Mijn recept voor deeg:
300 gram bloem
150 gram boter
1 ei
Snuf zout
2 eetlepels water

Vlug kneden, eventueel een extra lepel water erbij.

Verkleind:
200 gram bloem
100 gram boter
1 ei
Snuf zout
1 tot 2 eetlepels water.
pi_189216567
Gekarameliseerde knoflooktaart van Ottolenghi :9

Even receptje zoeken.
Sterkheidsbaas van alles.
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:07:36 #4
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189216596
Mijn recept voor deeg: Ontdooi drie plakken bladerdeeg :+
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_189216622
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:07 schreef Dr_Flash het volgende:
Mijn recept voor deeg: Ontdooi drie plakken bladerdeeg :+
Tegenwoordig heb je ook van diezelfde soort pakken voor hartige taart. Ook op een rol
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:09:13 #6
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189216623
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:07 schreef Dr_Flash het volgende:
Mijn recept voor deeg: Ontdooi drie plakken bladerdeeg :+
Lijkt mij een prima recept. Ik heb dat alleen nooit in huis. -O-
pi_189216626
1 vel vers bladerdeeg uit de koeling
3 bollen knoflook teentjes en gepeld
1 el olijfolie
2 el balsamico-azijn
1 el kristalsuiker
1 takje verse rozemarijn fijngehakt
1 takje verse tijm fijngehakt
snuf zout
150 gr verse geitenkaas
150 gr harde geitenkaas geraspt
2 eieren
100 ml slagroom
125 gr crème fraiche
zwarte peper

Bereidingswijze:
Vet een taartvorm van 24cm goed in en bekleed deze met het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en stort hier blindbakvulling in. Bak de taartbodem in het midden van de oven voor zo'n 20 minuten. Haal de blindbakvulling en het vel bakpapier uit de taartvorm en bak de bodem nogmaals 5 - 10 minuten.
Vul een steelpannetje met water en kook hier de knoflookteentjes in voor zo'n 3 minuten op laag vuur.
Giet de knoflookteentjes af en doe ze terug in de steelpan. Voeg olijfolie toe en bak de knoflook tot het goed begint te geuren. Voeg de balsamico-azijn en een scheut (ongeveer een half glas) water toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de suiker, rozemarijn, tijm en het zout bij de knoflookteentjes in de pan. Roer goed door en laat alles zachtjes pruttelen tot de knoflookteentjes voorzien zijn van een stroperig laagje.
Breek de verse geitenkaas in stukken en verdeel deze over de taartbodem. Verspreid ook de gekarameliseerde knoflookteentjes + de stroop die nog over is over de bodem.
Klop de eieren met de crème fraîche en de slagroom los en voeg hier peper en zout aan toe. Schenk het eimengsel in de taartvorm.
Verdeel de geraspte geitenkaas over de taart en bak de knoflooktaart 35 - 40 minuten in het midden van de oven tot de vulling gaar en de geitenkaas op de bovenkant mooi bruin gekleurd is.
Serveer de taart direct.

Zoiets. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189216645
Ik doe geen harde geitenkaas, trouwens. Beter meer zachte O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189216648
Ik maakte ook wel eens korstloze taart, met een buitenkant van rauwe gerookte ham (dat heb ik nu eenmaal veel). Viel me niks tegen, moest ik maar weer eens maken. Goed topic!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_189216666
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:10 schreef sigme het volgende:
Ik maakte ook wel eens korstloze taart, met een buitenkant van rauwe gerookte ham (dat heb ik nu eenmaal veel). Viel me niks tegen, moest ik maar weer eens maken. Goed topic!
Ik wil ook veel rauwe gerookte ham hebben :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189216832
Quiches :9

Vorige week nog quiche met witlof, peer en blauwe kaas op. Volgende week wil ik weer eens boerenkoolquiche maken.

Roomboterbladerdeeg ftw trouwens. Dat hartige taartdeeg komt er hier niet in.
Spoilers!
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:17:48 #12
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189216847
Fles' Turbotaartjes (4 stuks)

Airfryer
4-pits muffinvorm

3 plakken bladerdeeg
125 gram gehakt
Gehaktkruiden
3 champignons
2 eieren
100 ml kookroom
60 gram gruyere
2 bosuitjes
zout
peper
knoflookpoeder

Ontdooi het bladerdeeg.

Snij de champignons fijn en gooi ze vast in een koekenpan (met wat olie, boter etc).

Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden. doe het in kleine brokjes bij de champignons in de pan en bak e.e.a. gaar. Aanrullen of zo heet het in jargon geloof ik.

Gooi de eieren en de room in een kom. Gooi er zout, peper en knoflookpoeder bij en joeks alles met een vork door elkaar (als je een garde hebt mag dat ook). Rasp de gruyere op een grove rasp en schep dat door het papje.

Steek met een whisk(e)yglas 4 rondjes uit het bladerdeeg en bedek de bodem van de muffinvorm ermee. Snij de rest van het bladerdeeg aan repen en bedek de wanden van de vorm. Snij de bosuitjes fijn en doe een beetje in elk bakje. Vul aan met het gehakt-champignon-mengsel.

Nu komt het belangrijkste. ALS je een siliconen muffinvorm gebruikt, zet die dan NU in de airfryer.

Daarna giet je het eierpapje over de taartjes tot het op is. Als je dat al doet voordat je de vorm in de AF zet en het is een siliconen vorm, dan wordt het een zootje :Y

Kwartiertje bakken op 200 ºC. Af laten koelen, uit de vorm verwijderen, en nogeens een kwartiertje op 180 ºC bakken zodat het bladerdeeg ook echt bladerdeeg kan worden.

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:18:56 #13
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189216875
Als mijn huidige voorraad op is ga ik experimenteren met een vulling van geitenkaas, gedroogde tomaatjes en pesto :s)
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_189217067
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:09 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Lijkt mij een prima recept. Ik heb dat alleen nooit in huis. -O-
Ik standaard. Nu even geen puf in recepten zoeken, maar dan is het dus wel een kant en klare basis.

Mogen frittata’s ook?
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:28:43 #15
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189217121
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:27 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik standaard. Nu even geen puf in recepten zoeken, maar dan is het dus wel een kant en klare basis.

Mogen frittata’s ook?
Van mij mag dat hoor. Leef je uit. *O*
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:31:19 #16
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217179
Wow dit gaat even mis zeg _O- Ik zoek op frittata's en het eerste recept wat ik vind vereist speciale "Bacon zonder suiker" 8)7

HOEDAN :o

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_189217256
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Wow dit gaat even mis zeg _O- Ik zoek op frittata's en het eerste recept wat ik vind vereist speciale "Bacon zonder suiker" 8)7

HOEDAN :o

[ afbeelding ]
Dat heeft mijn frittata niet hoor
We have far more in common than that which devides us..
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:36:47 #18
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217329
Ik vind het vooral heel bijzonder dat iemand op het idee gekomen is om suiker toe te voegen aan bacon. Sterker nog, dat bacon met suiker blijkbaar de norm is 8)7 Oonlie in 'Murica :X
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:36:57 #19
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189217336
Prei en ham taart

Voor een taart van 24 cm diameter.

1 prei in ringetjes, gewassen
1 groooote ui in stukjes
Teentje knoflook
150 gram hamblokjes (lekkere!)
Peper, zout, theelepel komijn, snuf koriander (alleen als je dat lust, natuurlijk)
2 eieren
100 ml melk
2 eetlepels tahin
1 theelepel maizena
Geraspte kaas
Deeg naar keuze
Naar wens: paneermeel

Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Bak ui in wat olie op hoog vuur tot bruin. Pers de knoflook erover en bak mee. Voeg prei toe, schep om. Als dit is geslonken, ham erbij. Dan kruiden met peper, zout, komijn, koriander.

Leg deeg in de vorm, bestrooi de bodem met paneermeel (voor een krokantere bodem), schep het preimengsel erop.

Mix in een hoge kom de eieren, melk, tahin en maizena. Giet dat op de taart, strooi de geraspte kaas erover, schuif de taart in de oven.

20-25 min op 200 graden was genoeg. :P

Serveer met een salade ofzo. Ofniet, als dat je te gezond is.

[ Bericht 4% gewijzigd door Zilverberk op 01-10-2019 21:41:00 (Paneermeel vergeten) ]
pi_189217429
quote:
9s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:36 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik vind het vooral heel bijzonder dat iemand op het idee gekomen is om suiker toe te voegen aan bacon. Sterker nog, dat bacon met suiker blijkbaar de norm is 8)7 Oonlie in 'Murica :X
Als je vlees zout als conservering (zoals bij bacon), dan wordt het vlees 'hard'. Door er een beetje suiker bij te doen wordt het niet hard.

Sommige mensen lopen dan weer hard van stapel en kiepen de suikerpot erover uit en vinden dat dan extra lekker. Maar van origine hoort er gewoon een klein beetje suiker door alle gezouten vleeswaar die niet (daarna) nog gekookt wordt.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:42:18 #21
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217467
Zo leer je nog eens wat :) Ik blijf het raar vinden :P
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:43:36 #22
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_189217497
Ik ben zelf meer van de vleespasteitjes maar een goed stuk quiche gaat er altijd wel in. Inderdaad handig om restjes weg te werken.
And so is the past
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:45:41 #23
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_189217540
Springvorm. Blad filodeeg onder, daarna de randen half over de springvorm overleggen. Zak Chinese groentemix, 200 gram taugé erover heen doen.
4 eieren loskloppen met zout, peper, eetlepel vissaus, eetlepel ketjap, eetlepel chilisaus,5 eetlepels sojasaus. Kloppen, overgiet, paar goede plakken ham of kipfilet (gegaard)
Nog een plak filodeeg erover heen, afbakken zo'n 40 min. 200 gr
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:46:37 #24
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217569
Mijn pa bakte ook altijd quiche thuis, maar dat ging met een droog soort zanddeeg. Zal eens vragen hoe dat ging dan :)
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_189217797
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:45 schreef uniekhoorn het volgende:
Springvorm. Blad filodeeg onder, daarna de randen half over de springvorm overleggen. Zak Chinese groentemix, 200 gram taugé erover heen doen.
4 eieren loskloppen met zout, peper, eetlepel vissaus, eetlepel ketjap, eetlepel chilisaus,5 eetlepels sojasaus. Kloppen, overgiet, paar goede plakken ham of kipfilet (gegaard)
Nog een plak filodeeg erover heen, afbakken zo'n 40 min. 200 gr
Ohoh :9~
We have far more in common than that which devides us..
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')