abonnement Unibet Coolblue
pi_189145345
Bij mijn lokale slager heb ik varkenswangen besteld en opgehaald. Ik wil namelijk Vlaamse stoverij maken naar volgend recept: https://njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

Daar, en in andere recepten en online vleeswinkels, ziet een varkenswang eruit als een vrij mager stukje rood-achting vlees, bijna als rund. Mijn slager had echter een heel ander stuk vlees, veel vetter (zwoerd) en veel groter (vermoedelijk daadwerkelijk een wang van een varken). De slager is van goede kwaliteit en kent zijn vlees uitstekend. Hij zegt over dat recept: dat is geen varkenswang, óf het is een heel klein gedeelte daarvan (en zes keer duurder).

Nu is mijn vraag: wat voor vlees gebruiken ze nou in bovenstaand recept? Aangezien er gesproken wordt over drie varkenswangen per persoon, dacht ik dat een varkenswang een klein stukje zou zijn en bovendien een soort standaard term voor een bepaald stuk vlees. Als ik bij de online zaken kijk dan is varkenswang synoniem voor dat kleine stuk vlees, en niet voor een stuk van ongeveer 1,5e kilo per wang. Ik ga het nu gewoon proberen met de nu gekregen wangen, dus ik ben benieuwd, maar ik ben erg benieuwd naar tussen online/recept en de slager...
  Spellchecker vrijdag 27 september 2019 @ 16:05:39 #2
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:11:16 #3
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189145545
Ik denk dat je slager je een te groot en te vet stuk van de kop heeft verkocht. Ik zie online voor 'varkenswang' alleen kleine en relatief magere stukken vlees en wat ik van kinnebak ken, zou ik dat niet gestoofd willen eten.

Kun je het zelf verder uitsnijden?

Was het trouwens een Vlaamse slager? Het zou ook nog kunnen dat Nederlandse slagers anders uitbenen dan Vlaamse.
pi_189145777
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:11 schreef Zilverberk het volgende:
Ik denk dat je slager je een te groot en te vet stuk van de kop heeft verkocht. Ik zie online voor 'varkenswang' alleen kleine en relatief magere stukken vlees en wat ik van kinnebak ken, zou ik dat niet gestoofd willen eten.

Kun je het zelf verder uitsnijden?

Was het trouwens een Vlaamse slager? Het zou ook nog kunnen dat Nederlandse slagers anders uitbenen dan Vlaamse.
De slager heeft mij een wang verkocht, ik heb ook uitgelegd wat ik ermee ging doen en daar was dit vlees perfect voor (hoewel weinig gegeten). Ik kom daar dusdanig vaak dat ik niet verwacht dat hij rotzooi verkocht heeft. Ik heb het gebruikt nu zoals hij het aanraadde, dus niet verder gesneden (stukken puur vet wet, maar niet heel schoon oid).

Het is een Nederlandse slager, en hij gaf aan dat mogelijk Belgische slagers andere stukken leveren. Echter, ik zie bij Nederlands webshops en in Nederlandse recepten dezelfde stukken langskomen als in het originele recept, dus mijn verwarring is groot.
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:30:38 #5
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189145794
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:29 schreef Joweh het volgende:

[..]

De slager heeft mij een wang verkocht, ik heb ook uitgelegd wat ik ermee ging doen en daar was dit vlees perfect voor (hoewel weinig gegeten). Ik kom daar dusdanig vaak dat ik niet verwacht dat hij rotzooi verkocht heeft. Ik heb het gebruikt nu zoals hij het aanraadde, dus niet verder gesneden (stukken puur vet wet, maar niet heel schoon oid).

Het is een Nederlandse slager, en hij gaf aan dat mogelijk Belgische slagers andere stukken leveren. Echter, ik zie bij Nederlands webshops en in Nederlandse recepten dezelfde stukken langskomen als in het originele recept, dus mijn verwarring is groot.
Kun je een plaatje posten van wat je meekreeg?
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:30:54 #6
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189145797
Ik denk dat je beide wangen en het deel kinnebak als 1 stuk hebt.. maar ik heb dan ook weer geen hol verstand van uitbenen.. er staan wel filmpjes van uitbenen op youtube, dan kun je wel vergelijken wat je hebt..

Kun je trouwens heerlijk rook/droogspek van maken.. oa Guanciale

En waarom bel je de slager niet even.. die legt je het zo uit..
pi_189145911
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:30 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Kun je een plaatje posten van wat je meekreeg?
Het zit al in de pan...

quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:30 schreef Zolderkamer het volgende:

En waarom bel je de slager niet even.. die legt je het zo uit..
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:43:56 #8
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189145940
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:

[..]

Het zit al in de pan...
[..]

Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Dus ál die webshops zitten ernaast en jouw slager weet als enige hoe je een varkenskop uitbeent? :+
pi_189146000
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:43 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Dus ál die webshops zitten ernaast en jouw slager weet als enige hoe je een varkenskop uitbeent? :+
Nee, dat denk ik niet, maar er gaat ergens iets mis in mijn bestelling. Ik dénk trouwens, afgaande op foto’s van kinnebak, dat hij me dat verkocht heeft. Wat op zich wel zou kunnen aangezien dat geadverteerd wordt als ‘het is in wezen de wang’.

Dus, ik ben zeer benieuwd wat ik dadelijk ga eten (of niet...)
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:48:03 #10
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189146006
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:47 schreef Joweh het volgende:

[..]

Nee, dat denk ik niet, maar er gaat ergens iets mis in mijn bestelling. Ik dénk trouwens, afgaande op foto’s van kinnebak, dat hij me dat verkocht heeft. Wat op zich wel zou kunnen aangezien dat geadverteerd wordt als ‘het is in wezen de wang’.

Dus, ik ben zeer benieuwd wat ik dadelijk ga eten (of niet...)
Spannend :o
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:48:21 #11
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146014
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:

[..]

Het zit al in de pan...
[..]

Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
En je slager heeft het dus gewoon mis in deze. Jij hebt voor jouw recept dat magere roodachtige vlees nodig. Het is zo rood door de spieren.

Ben erg benieuwd hoe je recept nu uitpakt. Niet erg lekker vrees ik :X
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:50:40 #12
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146052
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:

[..]

Het zit al in de pan...
[..]

Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Ja maar als je nou gewoon vraagt welk deel en hoe hij snijd.. dan weet je wat je hebt..
Dan vraag je hetzelfde aan een webshop en weet je het verschil..
Dan kun je je slager gericht vragen wat je wilt

Trouwens van de "kinnebakken" en wangen van kabeljauw werd de originele kibbeling gemaakt..
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:51:37 #13
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_189146065
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.

Ben een fan van vlaamse potjes maar ik maak het altijd via het standaard receptje met runderlappen. Dat kost maar een paar uurtjes tijd.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:53:18 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146089
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.
Het is gewoon een flink stuk deel spek.. met 1 of 2 magere delen waarschijnlijk
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:54:22 #15
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146100
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Ben een fan van vlaamse potjes maar ik maak het altijd via het standaard receptje met runderlappen. Dat kost maar een paar uurtjes tijd.
Kan zelfs met karbonade (vetrand intact laten, wel even insnijden) prima.. en dat gaat nog sneller.. :Y
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:56:37 #16
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146133
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dit is voornamelijk spek.. Dat recept wordt dus niks :N

En TS, je wist wat voor vlees je nodig had voor je recept (met plaatjes en al), waarom laat je je iets anders verkopen?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:58:11 #17
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146153
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:56 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dat recept wordt dus niks :N

En TS, je wist wat voor vlees je nodig had voor je recept (met plaatjes en al), waarom laat je je iets anders verkopen?
Nee hij heeft varkenswangen besteld en gekregen, en de kinnebak hoort daar waarschijnlijk bij.. je kan op tig manieren snijden..

Ik heb niet gelezen dat ie om stoofvlees vroeg
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:58:31 #18
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146158
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:54 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Kan zelfs met karbonade (vetrand intact laten, wel even insnijden) prima.. en dat gaat nog sneller.. :Y
Maar niet met spek...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:02:02 #19
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146208
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:58 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Nee hij heeft varkenswangen besteld en gekregen, en de kinnebak hoort daar waarschijnlijk bij.. je kan op tig manieren snijden..

Ik heb niet gelezen dat ie om stoofvlees vroeg
Hij heeft de magere wangen nodig om te stoven. Slager was het er niet mee eens (noemde het geen varkensvlees) en verkoopt hem voornamelijk spek..
Dat recept wordt niets :N
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:05:21 #20
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_189146257
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:56 schreef Whiskers2009 het volgende:
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dit is voornamelijk spek.. Dat recept wordt dus niks
Hmm Een varkenswang is een varkenswang zou je denken.
Zitten daar dan zoveel verschillende stukken vet en spier in?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_189146258
Ik heb net even een stukje geproefd. Het is vrij smakelijk, als je het vet eraf snijdt. Het lijkt op het stevige deel van zuurkoolspek, dus ik zal inderdaad een ander stuk besteld hebben dan ik bedoelde. De slager gaf aan dat dit heerlijk is om te stoven, als ik dat hier zo hoor is dat dus wel een kwestie van smaak. Ik ben niet vies van een randje vet of van een stukje buikspek, maar dit is wel ietwat overdreven. Wat nader zoeken leert dat verschillende andere mensen ook blij verrast waren toen ze kinnebak kregen na bestellen van varkenswangen, hoewel het dus voor een slager wel lijkt te kloppen qua benaming (wat ik nu dan begrijp)

Volgende keer dus maar eens bestellen bij zo’n online slager, met dat stukje vlees naar hem toe en laten kijken wat het nou precies is, want simpelweg een slager inlopen en om varkenswangen vragen is dus riskant :+
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:06:40 #22
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146272
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:58 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Maar niet met spek...
Wel als er een deel mager vlees aan zit..

Dit zijn de wangen zonder zwoerd.. daar zit best wat te stoven aan

  vrijdag 27 september 2019 @ 17:07:19 #23
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146289
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:05 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hmm Een varkenswang is een varkenswang zou je denken.
Zitten daar dan zoveel verschillende stukken vet en spier in?
Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_189146305
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
Maar aangenomen dat mijn slager wel weet wat hij verkoopt, wat moet ik dan bestellen om geen kinnebak te krijgen, maar die kleine stukjes louter vlees?
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:09:04 #25
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146308
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
Maar dat geeft juist meer smaak.. (al zou ik het spek daar niet aan kwijt willen)
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:09:10 #26
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146310
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:06 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Wel als er een deel mager vlees aan zit..

Dit zijn de wangen zonder zwoerd.. daar zit best wat te stoven aan

[ afbeelding ]
Varkenswang is prima te stoven. Dat ontkent niemand.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:10:24 #27
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146324
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:08 schreef Joweh het volgende:

[..]

Maar aangenomen dat mijn slager wel weet wat hij verkoopt, wat moet ik dan bestellen om geen kinnebak te krijgen, maar die kleine stukjes louter vlees?
Dat is wat ik net uitleg.. Vragen om wat ie snijd.. desnoods om het aan te wijzen, er hangt vast wel een plaatje van een varken..

Doe dat ook bij een webshop en je weet het..
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:11:00 #28
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146337
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:09 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Varkenswang is prima te stoven. Dat ontkent niemand.
Maakt dus niet uit of er wat spek bij zit.. De smaak is alleen maar beter..
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:11:23 #29
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146343
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:09 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Maar dat geeft juist meer smaak.. (al zou ik het spek daar niet aan kwijt willen)
Maar het is niet lekker om op te eten als het gestoofd is. Het vet-deel ervan althans.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:12:10 #30
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146354
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:11 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Maar het is niet lekker om op te eten als het gestoofd is. Het vet-deel ervan althans.
Ja maar dat is een kwestie van smaak..
Dat magere is voor mij juist weer niets..
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:12:16 #31
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146357
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:11 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Maakt dus niet uit of er wat spek bij zit.. De smaak is alleen maar beter..
Veel spek. Veel meer spek dan wang. Dus maakt het wel uit.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:13:38 #32
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146376
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:12 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Veel spek. Veel meer spek dan wang. Dus maakt het wel uit.
Dan maakt het wel uit schat.. ^O^
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:17:24 #33
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146412
Kijk TS, varkens worden vaak in de lengte doormidden gesneden, zo zijn er dus al twee helften, dan is de wang en kin bijna 1 geheel..

Heb je een hele kop, dan snijd je anders.. Ik denk dat daar het verschil zit..
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:18:58 #34
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146429
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:08 schreef Joweh het volgende:

[..]

Maar aangenomen dat mijn slager wel weet wat hij verkoopt, wat moet ik dan bestellen om geen kinnebak te krijgen, maar die kleine stukjes louter vlees?
Kinnebak is het vette gedeelte vd wangen. Voor jouw recept wil je het magere deel vd wangen. Je wil dus géén kinnebak. Dus gewoon uitleggen dat je alleen het magere deel wil ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:23:10 #35
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146473
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:18 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Kinnebak is het vette gedeelte vd wangen. Voor jouw recept wil je het magere deel vd wangen. Je wil dus géén kinnebak. Dus gewoon uitleggen dat je alleen het magere deel wil ^O^
Een kinnenbak is een kinnebak.. dus het deel onder de kaak..
Dat is dus geen wang..

Alleen word het hier dus niet horizontaal maar verticaal gesneden.. en krijg je van beide de helft
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:25:36 #36
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146499
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:23 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Een kinnenbak is een kinnebak.. dus het deel onder de kaak..
Dat is dus geen wang..

Alleen word het hier dus niet horizontaal maar verticaal gesneden.. en krijg je van beide de helft
Volgens de slager van TS is de kinnebak wel de wang. Ook op internet beschreven als het vette deel vd wang. Ik verzin het niet...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:28:47 #37
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146548
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:25 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Volgens de slager van TS is de kinnebak wel de wang. Ook op internet beschreven als het vette deel vd wang. Ik verzin het niet...
Ja want die denken vanuit verticaal
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:29:02 #38
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_189146556
Heb net even het filmpje uit de OP gekeken, en weet meteen wat ik ga maken rond de kerstmis. Ziet er lekker uit.

Je ziet trouwens inderdaad dat die chef zo veel mogelijk vet probeert te vermijden in dat stoofpotje. Hij snijdt ook al die vetrandjes van de wangen af zodat puur de spier overblijft om te stoven.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:39:23 #39
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_189146717
Wat voor prijzen praten we over TS?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_189146788
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:39 schreef Kaneelstokje het volgende:
Wat voor prijzen praten we over TS?
6,50 de kilo...
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:46:41 #41
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146810
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:44 schreef Joweh het volgende:

[..]

6,50 de kilo...
Varkenswang (de magere variant) is een stuk duurder...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:48:32 #42
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_189146826
Dat is inderdaad wel erg goedkoop voor een kilo.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_189146850
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:46 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Varkenswang (de magere variant) is een stuk duurder...
Nooit te oud om te leren, ik baal wel als een stekker maar ach, gelukkig vind ik koken leuk...
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:54:11 #44
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146885
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:50 schreef Joweh het volgende:

[..]

Nooit te oud om te leren, ik baal wel als een stekker maar ach, gelukkig vind ik koken leuk...
Geeft ook niks :)
En gelukkig is het geen dure les. Wel jammer omdat je je ongetwijfeld verheugd had op het resultaat vh recept..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:54:55 #45
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_189146894
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:44 schreef Joweh het volgende:

[..]

6,50 de kilo...
Dat is niet duur.
En daar snijd je dus een behoorlijk stuk nog af, begrijp ik? Het meeste van het vet.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:56:04 #46
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_189146901
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:50 schreef Joweh het volgende:

[..]

Nooit te oud om te leren, ik baal wel als een stekker maar ach, gelukkig vind ik koken leuk...
Volgende keer beter. Dat is koken.
Ik eet zelden vlees en weer er ook weinig van, vandaar de vraag. Eens kijken deze herfst of ik ook zoiets kan maken.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 27 september 2019 @ 18:00:04 #47
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146949
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:54 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Dat is niet duur.
En daar snijd je dus een behoorlijk stuk nog af, begrijp ik? Het meeste van het vet.
Nope. Hij had het voor het recept moeten hebben zonder al het vet (alleen de magere wang). En in de video vh recept snijden ze het beetje vet er idd alsnog vd magere wang af. Maar de slager heeft hem dus het verkeerde verkocht. Daarom ook zo goedkoop per kg.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 18:36:29 #48
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189147413
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:00 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Nope. Hij had het voor het recept moeten hebben zonder al het vet (alleen de magere wang). En in de video vh recept snijden ze het beetje vet er idd alsnog vd magere wang af. Maar de slager heeft hem dus het verkeerde verkocht. Daarom ook zo goedkoop per kg.
Kopvlees is per definitie goedkoop.. En hij had prima de magere stukken eruit kunnen snijden..

Dan had ie dit met de rest kunnen doen:

Kinnebak 2 kilo
Colorozo zout 70 gram
Suiker 50 gram
grof gemalen pepers 10 gram
1 teen knoflook geperst
3 laurierblad


De kinnebak goed inwrijven met de hulpstoffen en vacumeren.
dit 6 dagen laten rusten in de koelkast en elke dag omdraaien.
Na 6 dagen uit het vacuum en afspoelen in ruim water, eventueel opbinden voor een compact model.
Hang de kinnebak te drogen bij 15 graden met ventilatie voor minimaal 2 weken.
eet smakelijk.

En dan had je dure guanciale gehad
  vrijdag 27 september 2019 @ 18:39:12 #49
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189147435
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:36 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Kopvlees is per definitie goedkoop.. En hij had prima de magere stukken eruit kunnen snijden..
Varkenswangen (het magere vlees) is al gauw 2x zo duur, zo niet duurder. Online iig.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_189147443
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:00 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Nope. Hij had het voor het recept moeten hebben zonder al het vet (alleen de magere wang). En in de video vh recept snijden ze het beetje vet er idd alsnog vd magere wang af. Maar de slager heeft hem dus het verkeerde verkocht. Daarom ook zo goedkoop per kg.
Om het voor mijn slager op te nemen, blijkbaar is een varkenswang geen eenduidige term, dus vermoedelijk heeft hij niet het verkeerde verkocht en ik niet het verkeerde besteld. Ach... de homemade bitterballen uit de vriezer waren wel prima :)
  vrijdag 27 september 2019 @ 18:40:09 #51
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189147444
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:39 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Varkenswangen (het magere vlees) is al gauw 2x zo duur, zo niet duurder. Online iig.
Ja dat is de definitie van slager he? Je verdeeld een beest in dure en minder dure delen
  vrijdag 27 september 2019 @ 18:42:26 #52
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189147466
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:40 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja dat is de definitie van slager he? Je verdeeld een beest in dure en minder dure delen
Ja, ho ff... JIJ zei dat kopvlees goedkoop was he?
Varkenswangen dus niet :+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 18:44:31 #53
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189147496
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:40 schreef Joweh het volgende:

[..]

Om het voor mijn slager op te nemen, blijkbaar is een varkenswang geen eenduidige term, dus vermoedelijk heeft hij niet het verkeerde verkocht en ik niet het verkeerde besteld. Ach... de homemade bitterballen uit de vriezer waren wel prima :)
Dat heeft hij wél. Want je hebt plaatjes laten zien van wat je wilde kopen. En hij noemde dat "geen varken" én hij verkocht je kinnebak...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 18:44:35 #54
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189147497
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:42 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ja, ho ff... JIJ zei dat kopvlees goedkoop was he?
Varkenswangen dus niet :+
Kopvlees is goedkoop.. een half varken is ook goedkoop.. 4 a 5 euro per kg...

Dat kun je dan weer duurder maken door de gewilde delen eruit te snijden.. dus ook de varkenswangen.. of haas of dat wat jij wilt..
pi_189147742
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:44 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dat heeft hij wél. Want je hebt plaatjes laten zien van wat je wilde kopen. En hij noemde dat "geen varken" én hij verkocht je kinnebak...
Ik heb het vooraf niet laten zien, dat was pas achteraf en toen zei hij dat zijn geen wangen. Maar goed, dat zal een stuk definitiekwestie zijn ook.
pi_189155491
Ik heb hier denk ik nog wel een foto op mijn telefoon van hoe ze hier bij de slager liggen in Belgie, even zoeken en kijken of ik dat kan uploaden ergens

Gevonden, bij deze:

  Moderator zondag 29 september 2019 @ 16:21:07 #57
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189177869
Stoof een paar keer per jaar varkenswangen, meestal in Westmalle Dubbel, en dat is dan zonder kinnebak. Heerlijk! Wat mij betreft het beste stoofvlees. Twee wangen per persoon minimaal reken ik. Maar liever meer voor de volgende dag(en). :9

Ergens in de Grote Stoofpotten-reeks staat het recept, maar mobiel is dat niet te vinden.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189186570
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:29 schreef Joweh het volgende:
Het is een Nederlandse slager, en hij gaf aan dat mogelijk Belgische slagers andere stukken leveren. Echter, ik zie bij Nederlands webshops en in Nederlandse recepten dezelfde stukken langskomen als in het originele recept, dus mijn verwarring is groot.
Zou kunnen dat omdat het in Nederland een onbekend en weinig gebruikt stukje vlees is, dat de Belgische betekenis online de overhand heeft gekregen als het daar wel vaker gegeten wordt.
  Moderator maandag 30 september 2019 @ 10:14:30 #59
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189188011
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 15:56 schreef Joweh het volgende:
Bij mijn lokale slager heb ik varkenswangen besteld en opgehaald. Ik wil namelijk Vlaamse stoverij maken naar volgend recept: https://njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier
Hier in de stoofpottenreeks vind je het recept dat ik altijd volg.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 30 september 2019 @ 11:20:43 #60
414785 sirdanilot
pi_189188806
Het stukje wat je zocht is het stukje spiervlees in de varkenswang. Jij hebt een gehele varkenswang, inclusief het vet, gekregen.

Volgende keer de rode delen van eht vlees netjes uitsnijden en gebruiken voor je recept.

De vette delen van de varkenswang kun je gebruiken voor iets anders. Gebruik het bijvoorbeeld om worst van te draaien, of maak het in met zout voor 'guanciale' (kinnebakspek), smelt het vet eruit voor reuzel etc.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 30 september 2019 @ 12:22:02 #61
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_189189617
Varkenswang is het stukje vlees dat bovenaan de onderkaak zit. Dat zijn die mooie ronde kleine stukjes.

Het is een beetje moeilijk te zien, maar hier zit het op het bot. Het voorste stukje van de kaak (met tanden) is er afgezaagd. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')