De slager heeft mij een wang verkocht, ik heb ook uitgelegd wat ik ermee ging doen en daar was dit vlees perfect voor (hoewel weinig gegeten). Ik kom daar dusdanig vaak dat ik niet verwacht dat hij rotzooi verkocht heeft. Ik heb het gebruikt nu zoals hij het aanraadde, dus niet verder gesneden (stukken puur vet wet, maar niet heel schoon oid).quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:11 schreef Zilverberk het volgende:
Ik denk dat je slager je een te groot en te vet stuk van de kop heeft verkocht. Ik zie online voor 'varkenswang' alleen kleine en relatief magere stukken vlees en wat ik van kinnebak ken, zou ik dat niet gestoofd willen eten.
Kun je het zelf verder uitsnijden?
Was het trouwens een Vlaamse slager? Het zou ook nog kunnen dat Nederlandse slagers anders uitbenen dan Vlaamse.
Kun je een plaatje posten van wat je meekreeg?quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:29 schreef Joweh het volgende:
[..]
De slager heeft mij een wang verkocht, ik heb ook uitgelegd wat ik ermee ging doen en daar was dit vlees perfect voor (hoewel weinig gegeten). Ik kom daar dusdanig vaak dat ik niet verwacht dat hij rotzooi verkocht heeft. Ik heb het gebruikt nu zoals hij het aanraadde, dus niet verder gesneden (stukken puur vet wet, maar niet heel schoon oid).
Het is een Nederlandse slager, en hij gaf aan dat mogelijk Belgische slagers andere stukken leveren. Echter, ik zie bij Nederlands webshops en in Nederlandse recepten dezelfde stukken langskomen als in het originele recept, dus mijn verwarring is groot.
Het zit al in de pan...quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:30 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Kun je een plaatje posten van wat je meekreeg?
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:30 schreef Zolderkamer het volgende:
En waarom bel je de slager niet even.. die legt je het zo uit..
Dus ál die webshops zitten ernaast en jouw slager weet als enige hoe je een varkenskop uitbeent?quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:
[..]
Het zit al in de pan...
[..]
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Nee, dat denk ik niet, maar er gaat ergens iets mis in mijn bestelling. Ik dénk trouwens, afgaande op foto’s van kinnebak, dat hij me dat verkocht heeft. Wat op zich wel zou kunnen aangezien dat geadverteerd wordt als ‘het is in wezen de wang’.quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:43 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Dus ál die webshops zitten ernaast en jouw slager weet als enige hoe je een varkenskop uitbeent?
Spannendquote:Op vrijdag 27 september 2019 16:47 schreef Joweh het volgende:
[..]
Nee, dat denk ik niet, maar er gaat ergens iets mis in mijn bestelling. Ik dénk trouwens, afgaande op foto’s van kinnebak, dat hij me dat verkocht heeft. Wat op zich wel zou kunnen aangezien dat geadverteerd wordt als ‘het is in wezen de wang’.
Dus, ik ben zeer benieuwd wat ik dadelijk ga eten (of niet...)
En je slager heeft het dus gewoon mis in deze. Jij hebt voor jouw recept dat magere roodachtige vlees nodig. Het is zo rood door de spieren.quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:
[..]
Het zit al in de pan...
[..]
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Ja maar als je nou gewoon vraagt welk deel en hoe hij snijd.. dan weet je wat je hebt..quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:
[..]
Het zit al in de pan...
[..]
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Het is gewoon een flink stuk deel spek.. met 1 of 2 magere delen waarschijnlijkquote:Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.
Kan zelfs met karbonade (vetrand intact laten, wel even insnijden) prima.. en dat gaat nog sneller..quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Ben een fan van vlaamse potjes maar ik maak het altijd via het standaard receptje met runderlappen. Dat kost maar een paar uurtjes tijd.
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dit is voornamelijk spek.. Dat recept wordt dus niksquote:Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.
Nee hij heeft varkenswangen besteld en gekregen, en de kinnebak hoort daar waarschijnlijk bij.. je kan op tig manieren snijden..quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:56 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dat recept wordt dus niks
En TS, je wist wat voor vlees je nodig had voor je recept (met plaatjes en al), waarom laat je je iets anders verkopen?
Maar niet met spek...quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:54 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Kan zelfs met karbonade (vetrand intact laten, wel even insnijden) prima.. en dat gaat nog sneller..
Hij heeft de magere wangen nodig om te stoven. Slager was het er niet mee eens (noemde het geen varkensvlees) en verkoopt hem voornamelijk spek..quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:58 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Nee hij heeft varkenswangen besteld en gekregen, en de kinnebak hoort daar waarschijnlijk bij.. je kan op tig manieren snijden..
Ik heb niet gelezen dat ie om stoofvlees vroeg
Hmm Een varkenswang is een varkenswang zou je denken.quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:56 schreef Whiskers2009 het volgende:
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dit is voornamelijk spek.. Dat recept wordt dus niks
Wel als er een deel mager vlees aan zit..quote:
Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:05 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Hmm Een varkenswang is een varkenswang zou je denken.
Zitten daar dan zoveel verschillende stukken vet en spier in?
Maar aangenomen dat mijn slager wel weet wat hij verkoopt, wat moet ik dan bestellen om geen kinnebak te krijgen, maar die kleine stukjes louter vlees?quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:07 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
Maar dat geeft juist meer smaak.. (al zou ik het spek daar niet aan kwijt willen)quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:07 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
Varkenswang is prima te stoven. Dat ontkent niemand.quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:06 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Wel als er een deel mager vlees aan zit..
Dit zijn de wangen zonder zwoerd.. daar zit best wat te stoven aan
[ afbeelding ]
Dat is wat ik net uitleg.. Vragen om wat ie snijd.. desnoods om het aan te wijzen, er hangt vast wel een plaatje van een varken..quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:08 schreef Joweh het volgende:
[..]
Maar aangenomen dat mijn slager wel weet wat hij verkoopt, wat moet ik dan bestellen om geen kinnebak te krijgen, maar die kleine stukjes louter vlees?
Maakt dus niet uit of er wat spek bij zit.. De smaak is alleen maar beter..quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:09 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Varkenswang is prima te stoven. Dat ontkent niemand.
Maar het is niet lekker om op te eten als het gestoofd is. Het vet-deel ervan althans.quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:09 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Maar dat geeft juist meer smaak.. (al zou ik het spek daar niet aan kwijt willen)
Ja maar dat is een kwestie van smaak..quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:11 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Maar het is niet lekker om op te eten als het gestoofd is. Het vet-deel ervan althans.
Veel spek. Veel meer spek dan wang. Dus maakt het wel uit.quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:11 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Maakt dus niet uit of er wat spek bij zit.. De smaak is alleen maar beter..
Dan maakt het wel uit schat..quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:12 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Veel spek. Veel meer spek dan wang. Dus maakt het wel uit.
Kinnebak is het vette gedeelte vd wangen. Voor jouw recept wil je het magere deel vd wangen. Je wil dus géén kinnebak. Dus gewoon uitleggen dat je alleen het magere deel wilquote:Op vrijdag 27 september 2019 17:08 schreef Joweh het volgende:
[..]
Maar aangenomen dat mijn slager wel weet wat hij verkoopt, wat moet ik dan bestellen om geen kinnebak te krijgen, maar die kleine stukjes louter vlees?
Een kinnenbak is een kinnebak.. dus het deel onder de kaak..quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:18 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Kinnebak is het vette gedeelte vd wangen. Voor jouw recept wil je het magere deel vd wangen. Je wil dus géén kinnebak. Dus gewoon uitleggen dat je alleen het magere deel wil
Volgens de slager van TS is de kinnebak wel de wang. Ook op internet beschreven als het vette deel vd wang. Ik verzin het niet...quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:23 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Een kinnenbak is een kinnebak.. dus het deel onder de kaak..
Dat is dus geen wang..
Alleen word het hier dus niet horizontaal maar verticaal gesneden.. en krijg je van beide de helft
Ja want die denken vanuit verticaalquote:Op vrijdag 27 september 2019 17:25 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Volgens de slager van TS is de kinnebak wel de wang. Ook op internet beschreven als het vette deel vd wang. Ik verzin het niet...
6,50 de kilo...quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:39 schreef Kaneelstokje het volgende:
Wat voor prijzen praten we over TS?
Varkenswang (de magere variant) is een stuk duurder...quote:
Nooit te oud om te leren, ik baal wel als een stekker maar ach, gelukkig vind ik koken leuk...quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Varkenswang (de magere variant) is een stuk duurder...
Geeft ook niksquote:Op vrijdag 27 september 2019 17:50 schreef Joweh het volgende:
[..]
Nooit te oud om te leren, ik baal wel als een stekker maar ach, gelukkig vind ik koken leuk...
Dat is niet duur.quote:
Volgende keer beter. Dat is koken.quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:50 schreef Joweh het volgende:
[..]
Nooit te oud om te leren, ik baal wel als een stekker maar ach, gelukkig vind ik koken leuk...
Nope. Hij had het voor het recept moeten hebben zonder al het vet (alleen de magere wang). En in de video vh recept snijden ze het beetje vet er idd alsnog vd magere wang af. Maar de slager heeft hem dus het verkeerde verkocht. Daarom ook zo goedkoop per kg.quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:54 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Dat is niet duur.
En daar snijd je dus een behoorlijk stuk nog af, begrijp ik? Het meeste van het vet.
Kopvlees is per definitie goedkoop.. En hij had prima de magere stukken eruit kunnen snijden..quote:Op vrijdag 27 september 2019 18:00 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nope. Hij had het voor het recept moeten hebben zonder al het vet (alleen de magere wang). En in de video vh recept snijden ze het beetje vet er idd alsnog vd magere wang af. Maar de slager heeft hem dus het verkeerde verkocht. Daarom ook zo goedkoop per kg.
Varkenswangen (het magere vlees) is al gauw 2x zo duur, zo niet duurder. Online iig.quote:Op vrijdag 27 september 2019 18:36 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Kopvlees is per definitie goedkoop.. En hij had prima de magere stukken eruit kunnen snijden..
Om het voor mijn slager op te nemen, blijkbaar is een varkenswang geen eenduidige term, dus vermoedelijk heeft hij niet het verkeerde verkocht en ik niet het verkeerde besteld. Ach... de homemade bitterballen uit de vriezer waren wel primaquote:Op vrijdag 27 september 2019 18:00 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nope. Hij had het voor het recept moeten hebben zonder al het vet (alleen de magere wang). En in de video vh recept snijden ze het beetje vet er idd alsnog vd magere wang af. Maar de slager heeft hem dus het verkeerde verkocht. Daarom ook zo goedkoop per kg.
Ja dat is de definitie van slager he? Je verdeeld een beest in dure en minder dure delenquote:Op vrijdag 27 september 2019 18:39 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Varkenswangen (het magere vlees) is al gauw 2x zo duur, zo niet duurder. Online iig.
Ja, ho ff... JIJ zei dat kopvlees goedkoop was he?quote:Op vrijdag 27 september 2019 18:40 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja dat is de definitie van slager he? Je verdeeld een beest in dure en minder dure delen
Dat heeft hij wél. Want je hebt plaatjes laten zien van wat je wilde kopen. En hij noemde dat "geen varken" én hij verkocht je kinnebak...quote:Op vrijdag 27 september 2019 18:40 schreef Joweh het volgende:
[..]
Om het voor mijn slager op te nemen, blijkbaar is een varkenswang geen eenduidige term, dus vermoedelijk heeft hij niet het verkeerde verkocht en ik niet het verkeerde besteld. Ach... de homemade bitterballen uit de vriezer waren wel prima
Kopvlees is goedkoop.. een half varken is ook goedkoop.. 4 a 5 euro per kg...quote:Op vrijdag 27 september 2019 18:42 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ja, ho ff... JIJ zei dat kopvlees goedkoop was he?
Varkenswangen dus niet
Ik heb het vooraf niet laten zien, dat was pas achteraf en toen zei hij dat zijn geen wangen. Maar goed, dat zal een stuk definitiekwestie zijn ook.quote:Op vrijdag 27 september 2019 18:44 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Dat heeft hij wél. Want je hebt plaatjes laten zien van wat je wilde kopen. En hij noemde dat "geen varken" én hij verkocht je kinnebak...
Zou kunnen dat omdat het in Nederland een onbekend en weinig gebruikt stukje vlees is, dat de Belgische betekenis online de overhand heeft gekregen als het daar wel vaker gegeten wordt.quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:29 schreef Joweh het volgende:
Het is een Nederlandse slager, en hij gaf aan dat mogelijk Belgische slagers andere stukken leveren. Echter, ik zie bij Nederlands webshops en in Nederlandse recepten dezelfde stukken langskomen als in het originele recept, dus mijn verwarring is groot.
Hier in de stoofpottenreeks vind je het recept dat ik altijd volg.quote:Op vrijdag 27 september 2019 15:56 schreef Joweh het volgende:
Bij mijn lokale slager heb ik varkenswangen besteld en opgehaald. Ik wil namelijk Vlaamse stoverij maken naar volgend recept: https://njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Siesta & Fiesta!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |