abonnement Unibet Coolblue
  zondag 13 december 2020 @ 15:51:16 #301
489305 Borisboemboem
Boris boem boem bam bam boem!
pi_196708042
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2020 00:29 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Tja.

Goede vrienden, een koppel, hadden een jonge Doberman. Daar moesten ook de oren bij gekort worden want dat zou 'm karakter geven / hoorde erbij.

Die beet altijd als de ziekte. "Don't worry, he just wants to play" want hij wilde bijten vanwege gevoelige tanden was zijn idee.

Ik vond het een bloedirritant opdondertje. Zn vriendin, die altijd honden had gehad had er op een gegeven moment flinke littekens aan over gehouden en begon er genoeg van te krijgen. Relatie is daarop ook op de klippen gelopen.

Hij vond dat zij niet zo bang moest zijn en in training moest want meneer had Cezar Milan op TV gezien en hij beschouwde het als zn kind. Het beestje is kort daarop door een ziekte overleden en hun relatie is mede daarop geklapt.

Pitbulls zullen wellicht in het gewone leven geen bijters zijn. Het punt is alleen dat veel eigenaren ze graag bewust / semi onbewust op bijten trainen en even lekker gek maken met bepaalde spelletjes. Ze zullen niet constant happen maar als het een keer fout gaat en zo'n beest schiet even in de stress, dan gaat het ook flink fout. Dat laatste heb je met een de reguliere soorten wat minder. Die keffertjes kunnen ook wel wat, maar de kans op een aftakeling is niet heel erg aanwezig.

Bovendien zie ik een pitbull of pitbull-achtigen (maar ook dobermans etc) vaak in het licht van de autos die men koopt om lekker onverantwoord te kunnen raggen (ipv fijn te cruisen). Living on the line.. en een bepaald type hond met karakter is daar een verlengstuk van.

Ben overigens in mn eigen leven meer afgetakeld door een kat dan door een hond. Dat was bij huisgenoten. Maar dat was ook een psychotische uitzondering van een gedrocht. Was als de dood voor dat beest. Overigens wel door mede toedoen van de (vorige) eigenaar.Beest heeft eens een slagader gehaakt met zn nagels. Hele hal zat onder t bloed. Hij besloop me altijd net zoals hij een flinke prooi zou besluipen. Daarna snel vertrokken daar.

over die korfplicht. Dat schreef ik niet zo. Maar discussies rondom zijn imho prima.
Kennissen van mijn ouders hadden er één. Als ik het me goed herinner komt er binnen dat ras veel kanker in de hersenen voor. Had die hond ook, veranderde van een normale lieve huishond in een tikkende tijdbom. En daar is een Dobermann toch echt te groot en sterk voor. Ze hebben hem laten inslapen. En dat lijkt me erg verstandig geweest.
Boem <br />Bam <br />Boem<br />Boem
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')