abonnement Unibet Coolblue
  maandag 23 september 2019 @ 17:32:45 #76
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_189086896
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:46 schreef Vader_Aardbei het volgende:

Maargoed, niemand denkt bij ''Afrikanen'' aan Egypte. Egypte ligt technisch gezien op het Afrikaanse continent maar hoort eigenlijk eerder bij de Midden-Oosterse wereld, is ook heel rap geislamiseerd. Die liepen tijdens de Donkere Middeleeuwen inderdaad voorop, maar ik vind dat nogal een kunstmatige manier op de reputatie van Afrika op te schroeven, ook al klopt het technisch gezien...
Dat was pas na de Arabische expansie. Tijdens de bouw van de piramides waren het eerder zwarten. Hoewel dat ook wat discutabel is, want de zwarten woonden aan beide oevers van de Rode Zee, dus ook in Arabië, maar het waren niet wat wij nu als Arabieren kennen.
Maar dan dus de zwarten uit die streek (Nubië, Punt, Koesj...) en niet te vergelijken met andere beschavingen op het Afrikaans continent.
  maandag 23 september 2019 @ 17:37:49 #77
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_189086955
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 17:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat was pas na de Arabische expansie. Tijdens de bouw van de piramides waren het eerder zwarten. Hoewel dat ook wat discutabel is, want de zwarten woonden aan beide oevers van de Rode Zee, dus ook in Arabië, maar het waren niet wat wij nu als Arabieren kennen.
Maar dan dus de zwarten uit die streek (Nubië, Punt, Koesj...) en niet te vergelijken met andere beschavingen op het Afrikaans continent.
Volgens mij worden/werden de Egyptenaren als hoofdzakelijk Europide gezien. In de Egyptische kunst werden de Nubiërs ook met een aanmerkelijk donkerder tint afgebeeld dan de bewoners van de Nijldelta.
  maandag 23 september 2019 @ 17:58:30 #78
407525 BlackNero
De zwarte Nero
pi_189087204
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 17:37 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Volgens mij worden/werden de Egyptenaren als hoofdzakelijk Europide gezien.
Dat is tijdsgebonden. In de tijd van Napoleon ging men uit van zwarten. Herodotus zei dat ook, maar daar is niet van bekend of hij daadwerkelijk in Egypte is geweest.
Hier kun je er meer over lezen.
https://courses.washingto(...)tic%20Hypothesis.pdf
Ik weet eigenlijk niet hoe het er vandaag voor staat of dat het uberhaupt waar.
Legend has it that while a fire destroyed the city of Rome, the emperor Nero played his violin, thus revealing his total lack of concern for his people and his empire.
pi_189087303
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 08:16 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Nee dat komt omdat we hier in Europa zijn en niet in Azie of Afrika.
Dat is dus precies het punt van Sylvana - wiskunde is iets universeels.
Voor zover ik kan nagaan hebben ze de volgende punten:

1. Als het niet duidelijk is wie iets ontdekt heeft kiezen wij hier er voor om credits aan de blanken te geven en de niet-blanken totaal niet te noemen.
Voorbeeld: Calculus. We kiezen ervoor om die credits volledig aan Newton te geven terwijl er nog twee niet-blanken met een even sterke claim zijn - die hier nul aandacht krijgen.

2. Als een niet-Blanke iets heeft bedacht wordt zijn naam vaak weggelaten terwijl we die bij blanken juist wel noemen.
Voorbeeld: de " ABC formule". Iedereen leert die; niemand leert de naam van de bedenker.
Itt de stelling van Pythagoras, de Taylor reeksen, Fourier series etc.

3. De keuze om bepaalde zaken wel of niet te doceren lijkt meer ingegeven door blankheid dan door objectieve waarde. De stelling van Pythagoras is objectief gezien bijv. niet waardevoller of lastiger te doceren dan de formule voor vierhoeken. Romeinse cijfers zijn niet nuttiger dan de Arabische/Hindu cijfers die de basis van ons eigen getallenstelsel vormen.

In hoeverre deze 3 punten correct zijn kan ik niet zo snel beoordelen. Dat laat ik graag aan Sylvana over ;)

[ Bericht 3% gewijzigd door Kassamiep op 23-09-2019 18:35:35 ]
pi_189087331
Ik weet uit directe bron dat mét de "kerstening" van Afrika veel Afrikaanse cultuur in de vorm van sierraden, amuletten en religieuze voorwerpen zijn vernietigd.
Dit kwam oa door missie-zusters.

En verder:
Het is onzin dat er in Afrika geen monumenten zijn gebouwd.
(ook ten zuiden van Egypte)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Groot-Zimbabwe

quote:
Groot-Zimbabwe (Engels: Great Zimbabwe) is de ruïne van een oude stad in Zimbabwe, die ooit de hoofdstad was van een rijk dat zich mogelijk uitstrekte over wat nu Zimbabwe en Mozambique is. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Inhoud [verbergen]
1 Geschiedenis
2 Plunderingen
3 De gebouwen
4 Externe link

Geschiedenis

De stad dateert van de periode tussen ca. 400 en 1450 na Chr., en bood in zijn glorietijd misschien plaats aan ongeveer 18.000 inwoners, andere bronnen schatten 10.000. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en zijn vooral geconcentreerd in drie centra, het heuvelcomplex, het valleicomplex en de beroemde grote omheining (Great Enclosure). Deze laatste is ca. 0,4 hectare groot en bevat meer dan 300 structuren.
De weinige aanwijzingen die zijn gevonden wijzen in de richting van een groot handelscentrum. In de bouwstijl zijn geen invloeden terug te vinden van andere culturen. Wel zijn er voorwerpen opgegraven die waarschijnlijk door handel met andere volkeren hier terecht zijn gekomen. Zo zijn Chinees porselein, aardewerk uit Perzië en kralen uit India gevonden.
Door goudhandel met de Swahili zou de stad zijn uitgegroeid tot een religieus en politiek centrum. Onduidelijk is waarom de stad is opgehouden te bestaan. Aangenomen wordt dat door de groeiende bevolking en aanhoudende droogte de mensen op zoek moesten gaan naar groenere gebieden.

Plunderingen
Behalve de muren zelf is er weinig meer te vinden omdat het gebied in de negentiende eeuw uitvoerig is geplunderd door gelukzoekers en schatgravers. Zelfs de toeschrijving van de bouw aan een bepaalde stam of bevolkingsgroep (shona, zulu) is volstrekt onzeker. Vroege rapporten van (blanke) ontdekkingsreizigers (16e eeuw) gewagen van een stad die zo mooi is dat hij 'onmogelijk door de Afrikanen kan zijn gebouwd'. De stad is echter wel zo oud dat deze hypothese inmiddels allang is verworpen.

De gebouwen
De ruïnes kunnen worden onderverdeeld in drie sectoren: het heuvelcomplex, het valleicomplex en de The Great Enclosure (Grote Insluiting).
Het heuvelcomplex is waarschijnlijk niet gebouwd als vesting, maar als koninklijke en religieuze gebouwen. Vermoedelijk waren er geen vastomlijnde plannen hoe de gebouwen er uit moesten zien. De bouwstijl is te omschrijven als organisch en in het terrein liggende rotsblokken zijn opgenomen in de gebouwen.
The Great Enclosure is een in ovale vorm gebouwde muur, ongeveer 225 meter in omtrek en 11 meter hoog. Op sommige plaatsen is de muur 5 meter dik. De muur is tegen de klok in gebouwd. Het begin van de muur is rommelig in elkaar gezet, maar naarmate de bouwers vorderden werd hun techniek beter en is de muur mooier afgewerkt. Net als bij het heuvelcomplex wordt aangenomen dat er niet echt een bouwplan was. De muur wordt op het eind steeds dikker en hoger. Er wordt van uitgegaan dat de Great Enclosure bedoeld was als woningcomplex voor de koning, zijn vrouw en de oudste vrouwen van de stam.
In de stad zijn een aantal stenen huizen te vinden. In het Shona wordt grote stenen huizen vertaald met dzimba dza mabwe, wat vermoedelijk de oorsprong is van de naam Zimbabwe.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  maandag 23 september 2019 @ 18:12:07 #81
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_189087335
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 17:58 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Dat is tijdsgebonden. In de tijd van Napoleon ging men uit van zwarten. Herodotus zei dat ook, maar daar is niet van bekend of hij daadwerkelijk in Egypte is geweest.
Hier kun je er meer over lezen.
https://courses.washingto(...)tic%20Hypothesis.pdf
Ik weet eigenlijk niet hoe het er vandaag voor staat of dat het uberhaupt waar.
Herodotus schreef dat ze "donkerhuidig" en "wolharig" waren, maar in die eigenschappen werden ze nog overtroffen door de Ethiopiërs ( = "zwart-gezichten") die ten zuiden van Egypte woonden. Dat is dus een ambigue beschrijving. Zelf maakten de Egyptenaren in elk geval onderscheid tussen de trekken die zij typisch vonden voor hun eigen etniciteit en die van de Nubiërs, die een meer "negroïde" uiterlijk hadden:



Ik kan me persoonlijk wel vinden in deze conclusie:
quote:
We vatten kort samen. Er is niets tegen te stellen dat de oude Egyptenaren naar moderne maatstaven 'mensen van kleur' waren; vermoedelijk was hun huidskleur overigens evenmin uniform als die van hun tegenwoordige landgenoten. Pogingen de Egyptische cultuur voor zwart Afrika te claimen gaan echter voorbij aan de heterogeniteit van de bevolking van het Afrikaanse continent. Bovendien ontlenen zulke pogingen hun bestaansreden aan een bedenkelijke identificatie van cultuur en ras.
http://docplayer.nl/18813(...)-jan-flinterman.html
pi_189087370
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:12 schreef Iblardi het volgende:
Zelf maakten de Egyptenaren in elk geval onderscheid tussen de trekken die zij typisch vonden voor hun eigen etniciteit en die van de Nubiërs, die een meer "negroïde" uiterlijk hadden:
[ afbeelding ]
Ik zie dat de Egyptenaren behoorlijk racistisch waren. De zittenden hebben allemaal oorringen en dikke lippen. 't Is dat ze nog geen veer in hun hoed hebben en een roe in hun hand. Ik eis kamervragen door Sylvana in het Egyptische parlement.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  maandag 23 september 2019 @ 18:18:52 #83
407525 BlackNero
De zwarte Nero
pi_189087386
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:12 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Herodotus schreef dat ze "donkerhuidig" en "wolharig" waren, maar in die eigenschappen werden ze nog overtroffen door de Ethiopiërs ( = "zwart-gezichten") die ten zuiden van Egypte woonden. Dat is dus een ambigue beschrijving. Zelf maakten de Egyptenaren in elk geval onderscheid tussen de trekken die zij typisch vonden voor hun eigen etniciteit en die van de Nubiërs, die een meer "negroïde" uiterlijk hadden:
[ afbeelding ]
Daar kan ik best in mee gaan. Afrika is etnisch gezien een enorm diverse continent, ook al ziet een buitenstaander vaak het verschil niet. Het kan best zo zijn dat er twee verschillende Afrikaanse volken in Egypte woonden. Maar ik zou geen van deze snel Europide noemen.
Legend has it that while a fire destroyed the city of Rome, the emperor Nero played his violin, thus revealing his total lack of concern for his people and his empire.
  maandag 23 september 2019 @ 18:20:03 #84
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_189087394
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:18 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Daar kan ik best in mee gaan. Afrika is etnisch gezien een enorm diverse continent, ook al ziet een buitenstaander vaak het verschil niet. Het kan best zo zijn dat er twee verschillende zwarte volken in Egypte woonden. Maar ik zou geen van deze snel Europide noemen.
Nee, het Nijldal is in raciaal opzicht wellicht ook meer als een overgangsgebied te beschouwen.
  maandag 23 september 2019 @ 18:23:57 #85
407525 BlackNero
De zwarte Nero
pi_189087431
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:20 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Nee, het Nijldal is in raciaal opzicht wellicht ook meer als een overgangsgebied te beschouwen.
Wellicht.. Maar eigenlijk claimen wij Europeanen de Egyptische cultuur ook niet door de Egyptenaren Europide te noemen?
Legend has it that while a fire destroyed the city of Rome, the emperor Nero played his violin, thus revealing his total lack of concern for his people and his empire.
pi_189087433
Waarom is het niet zo slim om wetenschappelijke wetten te verbinden met een naam.
Omdat zo'n naam altijd verboden is met een bepaald volk (etniciteit), en dan krijg je toch een onhandige situatie.
Een voorbeeld uit de geschiedenis is de invoering van de Gregoriaanse kalender.
Dat was namelijk een verbetering van de oude Juliaanse kalender waar iedereen op een gegeven moment wel van doordrongen was, maar waar men op eigenwijze etnisch/religieuze redenen eerst niet aan toe wensten te geven.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gregoriaanse_kalender

quote:
Invoering van de gregoriaanse kalender

De gregoriaanse kalender werd voor het eerst voorgesteld door de Napolitaanse arts Aloisius Lilius en werd overgenomen door het Concilie van Trente (1545-1563). Paus Gregorius XIII kon de kalenderhervorming pas in 1582 met de bul Inter gravissimas doorvoeren. Bij de invoering werden 10 datums overgeslagen om het begin van de lente terug te brengen naar 21 maart. De weekdagen liepen zonder onderbreking door: op donderdag 4 oktober 1582 volgde vrijdag 15 oktober 1582.[1]

In de rooms-katholieke landen Spanje, Portugal en Polen werd de gregoriaanse kalender direct zoals hierboven beschreven ingevoerd. Andere katholieke landen volgden binnen enkele jaren.



Gedenksteen in Jacobijnerkerk Leeuwarden
In veel protestantse gebieden werd de nieuwe kalender pas rond 1700 aanvaard. In Nederland aanvaardden Holland, Zeeland en de zuidelijke gewesten vrijwel onmiddellijk de nieuwe kalender, maar de overige gewesten deden dit pas in 1700 of in 1701. Gevolg was bijvoorbeeld dat de tornado die de Utrechtse Domkerk op 1 augustus 1674 in twee stukken splitste, in geschriften die de oude kalenderstijl hanteerden, gedateerd is op 22 juli. Soms werden beide stijlen genoteerd zoals op de gedenksteen die de Friese Staten lieten maken ter herinnering aan de Tachtigjarige Oorlog: de datums van de overeenstemming in januari, van het officieel goedkeuren in april en van de spectaculaire feesten in juni 1648, zie inzet afbeelding. De steen bevindt zich tegenwoordig in de Jacobijnerkerk in Leeuwarden.

Op de Britse Eilanden werd de gregoriaanse kalender de dag na 2 september 1752 ingevoerd. Die dag werd toen 14 september. Er werd daarna gesproken van Old Style en New Style. Er waren in het land vele opstootjes, want het volk eiste de hun ontnomen 11 dagen terug (men dacht werkelijk dat men 11 dagen eerder dood ging)

Japan stapte in 1873 over op de gregoriaanse kalender.[2] De invoering van de gregoriaanse kalender in het revolutionaire Rusland in 1918 had een vreemde bijwerking. Het verschil tussen beide kalenders was intussen tot 13 dagen opgelopen, zodat op 31 januari onmiddellijk 14 februari volgde. Drie maanden eerder, op 25 oktober 1917 (juliaans), had de Oktoberrevolutie plaatsgevonden. De eerste herdenking van die revolutie was 365 dagen later, wat niet meer viel in oktober, maar op 7 november.

Griekenland volgde in 1924 en in 1927 was Turkije het laatste land dat de gregoriaanse kalender officieel invoerde.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  maandag 23 september 2019 @ 18:33:41 #87
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_189087514
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:23 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Wellicht.. Maar eigenlijk claimen wij Europeanen de Egyptische cultuur ook niet door de Egyptenaren Europide te noemen?
Dat zou sowieso wat dwaas zijn. De Egyptische cultuur was van de oude Egyptenaren. Mijn opmerking was ook meer een reactie op iemand die claimde dat die Egyptenaren destijds "zwart" zouden zijn geweest.
  maandag 23 september 2019 @ 18:41:11 #88
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_189087607
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:46 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Dat ''rijk van de Zoeloes'' was net zoiets als het ''rijk'' van de Amerikaanse indianen: een stel primitieve nomaden in tenten die elkaar om het minste of geringste de keel doorsneden. Je kunt nauwelijks spreken van een beschaving. Mali was redelijk beschaafd, maar dat lag dan ook noordelijk.

Maargoed, niemand denkt bij ''Afrikanen'' aan Egypte. Egypte ligt technisch gezien op het Afrikaanse continent maar hoort eigenlijk eerder bij de Midden-Oosterse wereld, is ook heel rap geislamiseerd. Die liepen tijdens de Donkere Middeleeuwen inderdaad voorop, maar ik vind dat nogal een kunstmatige manier op de reputatie van Afrika op te schroeven, ook al klopt het technisch gezien...
Dat jij dat vindt wil niet zeggen dat iedereen dat vindt. Ik vind van niet, dus klopt je stelling nu al niet.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  maandag 23 september 2019 @ 18:41:59 #89
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_189087619
Dit fragment van een paar jaar geleden al eens langsgekomen?

  maandag 23 september 2019 @ 18:47:33 #90
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_189087658
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:41 schreef Hi_flyer het volgende:
Dit fragment van een paar jaar geleden al eens langsgekomen?

Zonder echt te weten wat zich hier afspeelt, toch even een vraag. Is dit niet een schoolklas waar mensen een extreem statement moeten verdedigen om te leren met argumenten te komen? Zonder enige context is dit misschien niet helemaal wat we er van denken. Daarnaast sluit ik niet uit dat er mensen zijn die dit vinden. In de USA zijn er bijvoorbeeld maar een paar scholen die de waarheid vertellen op het gebied van sex, terwijl de overheid niet ingrijpt bij fake news op school.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_189087659
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:41 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Dat jij dat vindt wil niet zeggen dat iedereen dat vindt. Ik vind van niet, dus klopt je stelling nu al niet.
De Egyptenaar is geen echte Afrikaan, als het niet beantwoordt aan het "Vader Aardbei"-beeld van de Afrikaanse nietsnut.


Net zoiets als de "True Scotsman Fallacy"

Zo kun je alle vooroordelen in stand houden.

https://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  maandag 23 september 2019 @ 18:48:42 #92
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_189087675
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:47 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Zonder echt te weten wat zich hier afspeelt, toch even een vraag. Is dit niet een schoolklas waar mensen een extreem statement moeten verdedigen om te leren met argumenten te komen? Zonder enige context is dit misschien niet helemaal wat we er van denken. Daarnaast sluit ik niet uit dat er mensen zijn die dit vinden. In de USA zijn er bijvoorbeeld maar een paar scholen die de waarheid vertellen op het gebied van sex, terwijl de overheid niet ingrijpt bij fake news op school.
Denk het niet, gezien de ophef die er toen was.
  maandag 23 september 2019 @ 18:58:56 #93
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_189087791
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 18:48 schreef Hi_flyer het volgende:

[..]

Denk het niet, gezien de ophef die er toen was.
Sorry, maar dat is wat makkelijk. Er is ook een hoop ophef over zwarte Piet of over video's met agressieve politie waarvan je bijvoorbeeld het begin niet ziet en mensen ophef maken over het harde optreden.

Ophef zelf zegt niets over de waarheid of context. Overigens als deze puber dit echt allemaal meent dan wens ik haar veel succes verder in haar leven. Ik lees overigens veel op fok dat mensen niet wetenschap geloven als het gaat over dingen die tegen hun mening in gaat.

Wetenschap is wat mij betreft een bedreigde diersoort en de anti-vaxxers, 'witteman is slecht in alles' gekken, klimaatontkenkneuzen, 'zwarte mensen kunnen nooit slim zijn' idioten en flat earth mongolen zijn een gevaar voor onze samenleving.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  maandag 23 september 2019 @ 19:00:27 #94
407525 BlackNero
De zwarte Nero
pi_189087814
quote:
1s.gif Op maandag 23 september 2019 18:33 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat zou sowieso wat dwaas zijn. De Egyptische cultuur was van de oude Egyptenaren. Mijn opmerking was ook meer een reactie op iemand die claimde dat die Egyptenaren destijds "zwart" zouden zijn geweest.
Dat dus iets genuanceerder ligt dan aangenomen. Want volgens mij zat Lunatiek behoorlijk in de goede richting en liep het aardig door elkaar heen. Als de Nijl-delta een raciale grens vormt ligt ten zuiden daarvan Opper-Egypte en ten zuiden daarvan weer Nubië. Nubiers waren wel gewoon zwart, opper-Egyptenaren vaak ook. In Nubie staan pyramides en tussen 730 en 650 vChr werden delen van Egypte bezet door Nubiers die zich assimileerden. Die deden alles wat de 'echte' Egyptenaren deden en voegden een aantal zaken toe. Na de bezetting leefden er nog steeds Nubiers in Egypte, ook in de koningshuizen.
Dus om nou te zeggen dat zwarten niks te maken hebben gehad met het oude Egypte is een misvatting. Wat ik wel bloedje irritant vind zijn Afrikanen die dat niet willen uitzoeken en gelijk die hele geschiedenis kapen en piramides en monumenten of kunst claimen uit tijden waar die Nubische invloed nauwelijks aanwezig was. Op die manier kun je je ook niet identificeren met de Nubiers, mochten ze dat nodig hebben, een van de tofste Afrikaanse volken uit de geschiedenis.
Legend has it that while a fire destroyed the city of Rome, the emperor Nero played his violin, thus revealing his total lack of concern for his people and his empire.
  maandag 23 september 2019 @ 19:08:52 #95
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_189087932
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 19:00 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Dat dus iets genuanceerder ligt dan aangenomen. Want volgens mij zat Lunatiek behoorlijk in de goede richting en liep het aardig door elkaar heen. Als de Nijl-delta een raciale grens vormt ligt ten zuiden daarvan Opper-Egypte en ten zuiden daarvan weer Nubië. Nubiers waren wel gewoon zwart, opper-Egyptenaren vaak ook. In Nubie staan pyramides en tussen 730 en 650 vChr werden delen van Egypte bezet door Nubiers die zich assimileerden. Die deden alles wat de 'echte' Egyptenaren deden en voegden een aantal zaken toe. Na de bezetting leefden er nog steeds Nubiers in Egypte, ook in de koningshuizen.
Dus om nou te zeggen dat zwarten niks te maken hebben gehad met het oude Egypte is een misvatting. Wat ik wel bloedje irritant vind zijn Afrikanen die dat niet willen uitzoeken en gelijk die hele geschiedenis kapen en piramides en monumenten of kunst claimen uit tijden waar die Nubische invloed nauwelijks aanwezig was. Op die manier kun je je ook niet identificeren met de Nubiers, mochten ze dat nodig hebben, een van de tofste Afrikaanse volken uit de geschiedenis.
Maar uiteindelijk zijn we allemaal hetzelfde soort. Homo Sapiens. Als je hier in het topic kijkt zie je genoeg blanken die doen alsof zwarte mensen er in de geschiedenis niet toe doen. Lijkt mij van hetzelfde laken een pak. Geen een van fokkers (ik ook) heeft ook maar iets te maken met al die gebouwen en oorlogen in de geschiedenis, maar gebruikt men afkomst alleen wanneer het hen uitkomt. "Ja maar mijn voorouders...."
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  maandag 23 september 2019 @ 19:09:34 #96
407525 BlackNero
De zwarte Nero
pi_189087941
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 19:08 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Maar uiteindelijk zijn we allemaal hetzelfde soort. Homo Sapiens. Als je hier in het topic kijkt zie je genoeg blanken die doen alsof zwarte mensen er in de geschiedenis niet toe doen. Lijkt mij van hetzelfde laken een pak. Geen een van fokkers (ik ook) heeft ook maar iets te maken met al die gebouwen en oorlogen in de geschiedenis, maar gebruikt men afkomst alleen wanneer het hen uitkomt. "Ja maar mijn voorouders...."
Helemaal mee eens. :)
Legend has it that while a fire destroyed the city of Rome, the emperor Nero played his violin, thus revealing his total lack of concern for his people and his empire.
  maandag 23 september 2019 @ 19:10:17 #97
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_189087950
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 19:09 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. :)
B:)B Proost!
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_189088017
quote:
1s.gif Op maandag 23 september 2019 09:16 schreef sp3c het volgende:
mwah mijn moeder is Surinaams maar ik ben toch echt 100 procent Nederlands hoor, is gewoon hoe je opgevoed werd
In combinatie met hoe je zelf in het leven staat.

Maak er wat van. Niemand zal je in dit land je bij voorbaat veroordelen op je kleurtje of geaardheid.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 23 september 2019 @ 19:18:01 #99
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_189088043
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:46 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Dat ''rijk van de Zoeloes'' was net zoiets als het ''rijk'' van de Amerikaanse indianen: een stel primitieve nomaden in tenten die elkaar om het minste of geringste de keel doorsneden. Je kunt nauwelijks spreken van een beschaving. Mali was redelijk beschaafd, maar dat lag dan ook noordelijk.

Maargoed, niemand denkt bij ''Afrikanen'' aan Egypte. Egypte ligt technisch gezien op het Afrikaanse continent maar hoort eigenlijk eerder bij de Midden-Oosterse wereld, is ook heel rap geislamiseerd. Die liepen tijdens de Donkere Middeleeuwen inderdaad voorop, maar ik vind dat nogal een kunstmatige manier op de reputatie van Afrika op te schroeven, ook al klopt het technisch gezien...
Oorspronkelijk gezien is Afrika de benaming die de Romeinen gaven aan het gebied rondom Tunesië, het zou dus beter zijn om een andere naam te gebruiken voor sub-sahara "Afrika".
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  maandag 23 september 2019 @ 19:26:07 #100
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_189088151
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 19:15 schreef Red_85 het volgende:

[..]

In combinatie met hoe je zelf in het leven staat.

Maak er wat van. Niemand zal je in dit land je bij voorbaat veroordelen op je kleurtje of geaardheid.
Dat kun je technisch gezien niet beweren. Er zullen vast wel mensen zijn die dat doen, misschien wel meer dan je denkt te zien. Maar om te zeggen dat niemand dat doet... op basis waarvan?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')