-Wereld- | vrijdag 20 september 2019 @ 22:16 |
Waar kan ik die het beste kopen? Welke winkel / welk merk blijft vrij lang goed? Geschikt voor alle warmtebronnen Gebruik geen vaatwasser | |
Sigaartje | vrijdag 20 september 2019 @ 22:22 |
Kookpunt.nl | |
Lucky_Strike | vrijdag 20 september 2019 @ 22:25 |
Ikea is wel aardig. Daar is in elk geval wel veel keuze. | |
-Wereld- | vrijdag 20 september 2019 @ 22:27 |
Hebben ze in de winkel meer keuze dan online? Want op de site zie ik vooral koekenpannen die niet voor alle warmtebronnen geschikt zijn En dat zou wel het handigst zijn | |
Lucky_Strike | vrijdag 20 september 2019 @ 22:29 |
Ik heb werkelijk geen idee. Ik koop mijn pannen doorgaans zelf niet bij Ikea. Ik verwacht niet van Ikea dat ze pannen verkopen die niet voor alle bronnen geschikt zijn, dat valt me een beetje tegen. | |
-Wereld- | vrijdag 20 september 2019 @ 22:33 |
oke ik kan binnenkort wel even een kijkje nemen in de winkel, wilde er sowieso al wel naar toe | |
-Wereld- | vrijdag 20 september 2019 @ 22:37 |
die site lijkt nog best 'duur' Ben namelijk op zoek naar het type 'studentenbudget' pannen ![]() hoef er niet de komende 10 jaar mee te doen, maar wel een redelijke tijd weet niet wat normaal is voor de levensduur van een koekenpan zal de site wel onthouden voor als ik een eigen huis heb en nieuwe pannen nodig heb | |
Lienekien | vrijdag 20 september 2019 @ 22:53 |
Een wok kun je ook bij een toko kopen. | |
Lucky_Strike | vrijdag 20 september 2019 @ 22:54 |
Ik heb er pas in een goede aanbieding twee geweldige koekenpannen gekocht. Van 220 euro afgeprijsd naar 70. Maar dat is nog steeds geen studentenbudget ![]() | |
Queenshore | zaterdag 21 september 2019 @ 09:25 |
Wat voor pannen zoek je? RVS? Stalen? Gietijzer? Anti-aanbak? | |
Zolderkamer | zaterdag 21 september 2019 @ 09:32 |
Bij de groothandel of toko idd.. Bij de ikea moet je niet de goedkoopste nemen, en dan zit je al snel boven budget.. Verder heeft de Lidl ook nog wel eens goede pannen | |
-Wereld- | zaterdag 21 september 2019 @ 10:34 |
Anti-aanbak | |
-Wereld- | zaterdag 21 september 2019 @ 10:36 |
Misschien maximaal ¤20 per koekenpan? Een wokpan is misschien wel duurder of is toch ¤30 nodig voor een beetje fatsoenlijke pan | |
-Wereld- | zaterdag 21 september 2019 @ 10:38 |
Heeft de Makro goede eigen merk pannen? (of andere goedkope merken) | |
cablegunmaster | zaterdag 21 september 2019 @ 10:39 |
desnoods gewoon 2de hands winkel kijken naar een degelijke pan en goed uitschrobben? ![]() Dat is eigenlijk beste advies voor gut het moet nu werken en het is studentengoed. | |
Zolderkamer | zaterdag 21 september 2019 @ 10:46 |
Ja het goedkope eigen merk is aro.. zou wel iets duurder nemen.. Zoiets bijv: https://www.makro.nl/cat/(...)-Koekenpan-RVS-20-cm Ik heb zelf trouwens net de OUMBÄRLIG wok en een hapjespan van de ikea aangeschaft.. Maar die zijn ook best aan de prijs voor de kwaliteit vind ik.. Over levensduur weet ik nog niets.. | |
-Wereld- | zaterdag 21 september 2019 @ 12:35 |
Die ziet er wel prima uit, is het bakken in een RVS koekenpan heel anders dan anti-aanbak? heb zelf alleen ervaring met koekenpannen met anti-aanbaklaag | |
Zolderkamer | zaterdag 21 september 2019 @ 13:22 |
Ja het is een andere manier, maar niet lastiger.. De pan moet heet eerst heet worden, dan olie of boter erin en dat wat je wilt bakken.. dan gewoon met rust laten, het kleeft vast, en laat vanzelf weer los, dus niet aankomen tot het los is.. RVS gaat niet af, en je mag er lekker in rammen met metalen dingen als vorken etc Ik heb trouwens ook een gietijzeren pan van de ikea, maar die staat niet op de website, weet niet of ze die nog hebben maar dat is ook briljant om in te bakken.. die moet, net als een plaatstalen wok ingebrand worden voor gebruik en spoel je enkel even af.. de olie van het inbranden zorgt voor een antikleeflaag Voorwaarde voor pannen op inductie is dat ze magnetisch, en vlak zijn, dus niet wiebelen.. dus je kunt ook pannen zonder tekentje gebruiken zolang ze daaraan voldoen (net een kookplaat aangeschaft hier) Ik heb zelf de voorkeur voor gietijzer boven rvs qua bakken.. dingen als pastasaus doe ik dan weer graag met antikleeflaag Gietijzer kun je heel goed 2ehands kopen.. al hebben ze jaren buiten in een tuin gelegen en rood van de roest, dat heb je er zo weer af.. daarna even opnieuw inbranden met olie, en gaan nooit af.. Er staan ook heel veel video's op yt over onderhoud van pannen (en dat klinkt heel moeilijk en lastig maar stelt niets voor) Voordeel van rvs en gietijzer is dat je ze echt kan mishandelen.. op elkaar stapelen, etc.. En het bakresultaat is mooier: als je een krokant laagje wilt krijgen in een antikleefpan dan moet ie zo heet dat de laag dat meestal niet kan hebben en dan nog is het niet zo denderend.. | |
Zolderkamer | zaterdag 21 september 2019 @ 13:27 |
Oh enne neem nooit geschroefde (plastic)handvaten.. die gaan altijd loszitten.. Geklonken, gelast of uit 1 stuk, is wat het moet zijn.. ![]() | |
-Wereld- | zaterdag 21 september 2019 @ 13:43 |
kun je in die rsv en gietijzeren pannen ook jus maken van het vlees net als in anti-aanbakpannen, of moet je dan een pakje erbij doen en extra stukje boter | |
Knutknuttsson | zaterdag 21 september 2019 @ 13:49 |
De goedkoopste wok van Ikea kost nog geen tientje. En verder kan je bij de kringloop nog wel eens hele goede kwaliteitspannen voor een prikkie vinden. Moet je wel willen, maar budgettechnisch gezien misschien niet verkeerd. | |
Zolderkamer | zaterdag 21 september 2019 @ 14:13 |
Zeker kan dat.. heel goed zelfs | |
Zolderkamer | zaterdag 21 september 2019 @ 14:14 |
Een gewone plaatstalen wok van de toko kost ook niet veel meer.. en dan heb je een echte die eigenlijk niet slijt.. |