abonnement Unibet Coolblue
pi_188944571
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 17:31 schreef Holyme het volgende:
Ben totaal niet van het tuinieren, maar wél van het resultaat. Dat alles er weer netjes en fris en fruitig bij ligt ^O^ Als je morgen ook nog voor doet, ben je wel flink bezig geweest! @:Sunnythesun
Ik ben eigenlijk ook niet echt van het tuinieren, wel van de tuin. Dus dan moet je wel.. Maar door dat we beiden 40u/week werken blijft er weinig puf voor onderhoud over -O-
pi_188944582
Hier ook een tuindag. We hadden een tijdje een tent in de tuin voor logees. Op een plek waar weinig gras en veel onkruid groeide. Nu de grond omgespit, alle wortels eruit gehaald. Morgen compost erop en graszaad. Hopen dat 't weer wat wordt.

Verder:
- 3 wassen gedraaid en 2 gedroogd.
- grote pan chili gemaakt
- keuken geschrobt
- naar de winkel geweest
- kind en mezelf gedoucht
- kind gevoed en verschoond

Nu best moe. Maar de wc moet nog schoon. Het huis nog opgeruimd en gestofzuigd. Eerst maar eens pizza.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_188944592
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 17:58 schreef Holyme het volgende:

[..]

Lekker toch, dat jullie die mogelijkheid hebben :) Geniet altijd wel van je topics. Zonder lief en fulltime lijkt me niet haalbaar, al moet ik misschien toch eens wat met de walnoot in de tuin doen. Geen idee of je die dingen plukt of raapt of hoe je ze droogt enzo.
Alleen de mooie exemplaren rapen, ietwat uitspreiden in een kartonnen doos of op krant oid, in een droge, liefst beetje warme ruimte. Mijn schoonmoeder legde ze bij de verwarmingsketel (ik op de finoven, maar die heb jij waarschijnlijk niet :D). Eetbaar vanaf Pasen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_188944610
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 17:59 schreef Clubsoda het volgende:
Ik zat van 9 tot 5 buiten in de zon, met een zwarte broek, dat was best een onderschatting van de temperatuur ja. Gelukkig was voor het evenwicht het gras waar we zaten kleddernat :+ Net vanwege rozig en gaar voor het eerst in 100 jaar naar de Mac geweest (en natuurlijk weer iets verkeerd gekregen dus moesten we nog een keer terug }:| ) Het smaakt nog net als 100 jaar geleden :P
Klinkt als een fijne dag O+ Al verwacht ik niet dat de gouden boogjes ooit gaat veranderen nee _O- Zo eens per jaar max is dat best lekker, en dan ben ik er weer klaar mee :P
pi_188944658
@Sunnythesun herkenbaar wel, en mijn maaier is ook niet supergoed, helemaal voor zo'n lap grond. Dat is altijd net te lang uitstellen, met gezweet en gemopper maaien, en daarna helemaal blij telkens uit het raam kijken :')

@Lot_1 druk dagje zo, smakelijk met je pizza vast! Hier amper iets gedaan, ouders kwamen op bezoek, dus douchen en stofzuigen, later nog samen een boodschap en lunchen.

@sigme dankje! Vorig jaar lagen er veel in de bolster op de grond, zwarte bolsters, en de groene nog in de boom. Las net ook al dat er dagelijks best geraapt kan worden om de goeie eruit te vissen. Tis al een aardig formaat. De buurvrouw heeft er ook een, die is helemaal groot, inclusief wat deels horzontale takken waar soms katten op lopen O+ Finoven ga ik googlen :P
pi_188944671
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 18:07 schreef Holyme het volgende:

[..]

Klinkt als een fijne dag O+ Al verwacht ik niet dat de gouden boogjes ooit gaat veranderen nee _O- Zo eens per jaar max is dat best lekker, en dan ben ik er weer klaar mee :P
We hebben wel 1,5 uur op de uitslag zitten te wachten, dat duurde iets te lang naar mijn smaak. Maar verder een prima manier om vitamine d te bufferen voor de winter :P Vaker dan een keer per jaar hoeft de Mac van mij ook niet nee, maar ik had nu een veggie mcchicken en die smaakte verder wel prima en nostalgisch :+
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_188944746
Een Big Mac of McKroket op z'n tijd is wel lekker. :9
pi_188944777
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 18:12 schreef Holyme het volgende:
@:Sunnythesun herkenbaar wel, en mijn maaier is ook niet supergoed, helemaal voor zo'n lap grond. Dat is altijd net te lang uitstellen, met gezweet en gemopper maaien, en daarna helemaal blij telkens uit het raam kijken :')
Wij hebben een heel klein gazon, en ik dacht bij de aanleg dat een handmaaier prima was. Maar dat maakt het echt niet zo mooi strak als een machine. Heb nu een goedkope simpele gekocht, want het is maar een klein stukje dus is vast goed zo. In ieder geval een stuk beter dan de handmaaier.
pi_188944838
Vandaag naar de verjaardag van een 2 jarige geweest. Kind was blij met haar roze jurkje, maar man man man wat een cadeau's kreeg ze, niet normaal meer. Kan je een heel kinderdagverblijf van voorzien.
En verder lekker op het balkon liggen lezen nu het nog kan.
Tuinen, ze zijn best leuk maar ook best wel onderhoud. Ik lees de topics van @sigme heel graag maar oh oh dat zou me toch wel erg zwaar vallen. Ben nu blij dat ik op het kleine balkon de kruiden "goed" heb gehouden, al heeft de salie de zomer niet overleefd. Op het grote balkon loopt het bloeiende spul ook wel op z'n einde. Misschien komende week maar eens beginnen met opruimen/leeghalen en wat wintervast spul neerzetten.
Zo even wat eten en vanavond lekker op de bank met Last Night of the Proms aan en een boek erbij.
We have far more in common than that which devides us..
pi_188944846
Turkse pizza gemaakt en opgegeten. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_188945064
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 september 2019 18:28 schreef Lonaa het volgende:
Turkse pizza gemaakt en opgegeten. :9
Beetje bijgekomen?
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 14 september 2019 @ 19:14:48 #212
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188945661
Boodschappen binnen. Hamburgers op. Morgenochtend sporten en dan hoef ik verder niets meer te doen. Behalve wasjes draaien :+. Straks Last Night of the Proms.
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 16:10 schreef borisz het volgende:
In de trein terug. Leuk dagje DH. :) Hoop gezien.
Binnenhof, raad vd Rechtspraak (voorheen pand Ned. Handelsmaatschappij), Raad van State (Paleis Kneuterdijk), Panorama Mesdag, Willibrorduskapel en daarna als afsluiter de Algemene Rekenkamer.

En ook nog geluncht bij een Portugees tentje... Was ok.
Lief dagboek :+.

Het Binnenhof had twee wandelingen/rondleidingen. 1 Door de TK, nou die kende ik wel :P.
2. Direct naar beneden en via via naar de Eerste Kamer. Dus je loopt binnendoor. Via de oude TK, naar de kamer waar Oud-voorzitters zijn geportretteerd. Door de Rokerszaal naar de Eerste Kamer. In de EK waren diverse Senatoren aanwezig waaronder Annemarie Jorritsma, maar ook de nieuwe voorzitter. Helaas kon je niet op de bankjes plaatsnemen. De tocht gaat vervolgens verder via de Trevezaal en de Ridderzaal.

Raad vd Rechtspraak (voorheen pand Ned. Handelsmaatschappij). Daar kon je nog de oude kluizen zien in de kelders. Was wel boeiend. En ook hoe de RvdRechtspraak er nu bij zit.
Raad van State (Paleis Kneuterdijk). Paleis Kneuterdijk hebben Willem II en Anna Palowna gewoond. Je hebt er de balzaal en de Gotische zaal, waar vroeger de kunstcollectie van de Koning werd ondergebracht. Qua kunst is er daar niet veel meer, maar de architectuur is wel interessant.

Panorama Mesdag was er nog nooit geweest. Moet je toch eens gezien hebben :P. Het was een beetje dwalen door de stad en we kwamen de Willibrorduskapel tegen. Is een mooie kapel :Y. Nog een fles bier meegenomen. :+. Die is een maandje gebotteld en kan je rustig opbergen.

Lunch niet te moeite waard om te noemen. Als afsluiter de Algemene Rekenkamer aan het Lange Voorhout. Combo qua gebouw van nieuw en oud. Aldo van Eyck heeft iets moois bedacht, maar niet altijd even praktisch :+. Leuk om er geweest te zijn. :Y. Anders kom je er toch niet zo snel binnen. :s) En je ziet ook weer van de Rekenkamer, dan alleen als ze weer een onderzoek hebben gedaan.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_188945884
Leuk @borisz, was het een begeleide rondleiding of kon je via een bepaalde route rondlopen?
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 14 september 2019 @ 19:33:20 #214
63722 z80
I fink you freaky
pi_188945963
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 09:32 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heerlijk stevig O+

Ik ga douchen en naar de braderie in ouderlijk dorp. Geen reet aan maar toch ff kijken, hoort erbij :D
Dan bij ouders lunchen, naar huis, spullen pakken en omkleden en daarna weer op weg naar een boeking de gehele avond. Wel veel zin in!
De vakantie kilo's er weer af dansen? :+
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 14 september 2019 @ 19:47:13 #215
63722 z80
I fink you freaky
pi_188946194
En net ook nog even het voetbalveld gemaaid. Hopelijk de laatste keer dit jaar.
Kan volgende maand het mes waar onder de maaier vandaan om geslepen te worden.
Waarom dit van zeer zacht metaal gemaakt is weet ik niet. Minimaal 1 keer per jaar slijpen, maar vaak 2 keer. En ik maai geen grond of stenen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  Moderator zaterdag 14 september 2019 @ 19:56:34 #216
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188946316
Hard staal breekt eerder. Slijp thuis eigenlijk nooit de messen van de maaier
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 14 september 2019 @ 20:05:01 #217
63722 z80
I fink you freaky
pi_188946453
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 19:56 schreef derLudolf het volgende:
Hard staal breekt eerder. Slijp thuis eigenlijk nooit de messen van de maaier
Als ik de messen niet slijp dan staan er enkel rafels op het land. En het kost ook meer energie/brandstof.
En tussen pisbakkenstaal en gereedschapsstaal zit een hele wereld aan hardheden.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 14 september 2019 @ 20:05:48 #218
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_188946462
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 19:56 schreef derLudolf het volgende:
Hard staal breekt eerder. Slijp thuis eigenlijk nooit de messen van de maaier
Volgens mij zit er plastic onder mijn maaier. :+
  Moderator zaterdag 14 september 2019 @ 20:07:14 #219
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188946482
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 20:05 schreef z80 het volgende:

[..]

Als ik de messen niet slijp dan staan er enkel rafels op het land. En het kost ook meer energie/brandstof.
En tussen pisbakkenstaal en gereedschapsstaal zit een hele wereld aan hardheden.
Pisbakken zijn doorgaans RVS :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zaterdag 14 september 2019 @ 20:12:47 #220
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188946578
Kooimaaier is sowieso mooier dan een cirkelmaaier. M'n opa had zo'n ding, mooie machine.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 14 september 2019 @ 20:20:24 #221
63722 z80
I fink you freaky
pi_188946686
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 20:12 schreef derLudolf het volgende:
Kooimaaier is sowieso mooier dan een cirkelmaaier. M'n opa had zo'n ding, mooie machine.[ afbeelding ]
Staat hier ook nog ergens in de schuur. Het torretje moet nagekeken worden. Loopt heel even en valt dan stil.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 14 september 2019 @ 20:28:53 #222
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188946834
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 19:28 schreef Kaatje1 het volgende:
Leuk @:Borisz, was het een begeleide rondleiding of kon je via een bepaalde route rondlopen?
Je kon overal vrij de route volgen. Er waren ook wel rondleidingen en genoeg mensen met info over gebouwen of de huidige functies.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_188946869
Mijn oven kreeg een pijpverlenging vandaag...

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator zaterdag 14 september 2019 @ 20:34:43 #224
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188946934
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 20:31 schreef fietsie het volgende:
Mijn oven kreeg een pijpverlenging vandaag...

[ afbeelding ]
Nog geen nieuwe paus?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_188946966
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2019 20:34 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Nog geen nieuwe paus?
_O-
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')