FOK!forum / Lifestyle / Manuka honing
Cause_Mayhemwoensdag 11 september 2019 @ 15:27
Ik heb Manuka honing gekregen (70 mgo, wat dat ook moge betekenen). Maar ik heb geen idee waarvoor het is en hoe het te gebruiken.

Waar is het voor, hoe gebruik ik het?
Doe ik het gewoon in mijn thee? Smeer ik het op mijn brood? Of is het eigenlijk niet voor normale consumptie? Daar lijkt het namelijk niet op, het wordt medicinale honing genoemd.
Is het beter geschikt voor een zelfgemaakt gezichts of haar masker, of bewaar ik het voor wondjes? Of wel consumptie, maar dan bv een betere keelpijn infusie ofzo?

Wie kan me meer vertellen over deze medicinale honing uit New Zealand?
Waar is het voor, hoe gebruik ik het? Voordat ik het gewoon in mijn thee mik en erachter kom dat mijn normale consumptie honing daar lekkerder voor is.
mailywoensdag 11 september 2019 @ 15:55
quote:
MANUKA HONING
MGO™ Manuka Honing komt van de inheemse Manuka struik (Leptospermum scoparium) in Nieuw Zeeland die al meer dan 80 miljoen jaar in dit ongerepte, ruige landschap in het wild groeit. Als gevolg van de unieke klimatologische omstandigheden en de geÔsoleerde ligging van Nieuw-Zeeland, heeft de Manuka struik een uitstekende en vooral unieke zeer krachtige bio-activiteit ontwikkeld. De autochtone Maori gebruikten de bladeren en schors van de Manuka struik voor een scala aan inwendige en uitwendige kwalen. In 1839 werden de eerste honingbijen door Europese kolonisten naar Nieuw-Zeeland gebracht. Gedurende bijna honderd jaar bleven de voordelen van Manuka honing onbekend. Pas in de laatste decennia zijn de opmerkelijke eigenschappen van Manuka honing ontdekt.

De speciale kwaliteiten en eigenschappen van MGO™ Manuka honing zijn in geen andere honing op de planeet te vinden. Manuka honing is het enige 100 procent natuurlijke product in de wereld dat aantoonbaar effectief en betrouwbaar werkt vanwege de hoge niveaus Methylglyoxal (MGO™). Het is bekend dat Manuka honing in de juiste sterkte het lichaam voedt en het zelfherstellend vermogen ondersteunt.

Given by Nature, Proven by Science
Manuka Health is toonaangevend op het gebied van de wetenschap rondom Manuka honing.
Wij pasten als eersten het wetenschappelijk bewezen MGO™ gradatiesysteem voor Manuka honing toe en investeren doorlopend in onderzoek om beter inzicht in deze complexe en bijzondere honing te krijgen.
Het ontdekken en delen van de natuurlijke wonderen van Manuka honing is waar het bij ons om draait.

Wat maakt Manuka Honing zo speciaal?
Manuka honing is de eerste honing die zo uitgebreid onderzocht is en erkend wordt om zijn bijzondere natuurlijke eigenschappen.
Deze zeldzame honing wordt slechts een paar weken per jaar geproduceerd wanneer de Manuka-boom in bloei staat. Manuka-nectar levert de speciale natuurlijke verbindingen die Manuka honing tot de meest gewaardeerde honigsoort maken – een combinatie van de eeuwenoude eigenschappen van honing en de krachtige eigenschappen van de Nieuw-Zeelandse Manuka-boom.

De krachtige Manuka boom
De sterke en veerkrachtige Manuka-boom heeft een lange geschiedenis als bijzondere struik en boom. Hij wordt van oudsher door de inheemse Maori-bevolking van Nieuw-Zeeland gebruikt ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering, orale gezondheid en voor een optimale huid.

MGO™ Manuka Kracht
Na jaren van wetenschappelijk onderzoek naar het ‘magische ingrediŽnt van Manuka’ hebben onderzoekers ontdekt dat het van nature voorkomende MGO (Methylglyoxal) een essentiŽle verbinding in Manuka honing is.
MGO vormt zich in de honing die wordt gemaakt van de nectar van de Manuka-bloesem. Het MGO-gehalte kan sterk wisselen en het is dan ook van belang dat elke batch wordt getest om de gradatie te kunnen bepalen.

Manuka Health – MGO™ Pioniers
Na de baanbrekende ontdekking van MGO™ door onze onderzoekspartners in 2008 was Manuka Health het eerste bedrijf dat Manuka honing ging testen en graderen op basis van natuurlijk MGO™-gehalte.
Het testen op MGO™ is inmiddels erkend als een nauwkeurige, betrouwbare en wetenschappelijk geverifieerde methode voor de gradatie van Manuka honing.
Elke pot MGO™ Manuka honing van Manuka Health wordt getest en gecertificeerd voor natuurlijk MGO™-gehalte. Het MGO™-getal geeft aan hoeveel MGO er in uw pot Manuka honing zit – simpel!


Manuka Health – MGO™ Garantie
Manuka Health staat garant voor de unieke kwaliteit van haar MGO™ Manuka Honingen en is herkenbaar door het Manuka Health – Tree of Life logo en de rode MGO™ garantie aanduiding.
bron
mailywoensdag 11 september 2019 @ 15:57
Het is ook een schoonheidsmiddel
Cause_Mayhemwoensdag 11 september 2019 @ 17:32
Dank je Maily.


Het geeft een paar handvaten, maar zeker de tekst die je quote zegt vooral hoe fantastisch het is maar niet waarvoor dan.
mailywoensdag 11 september 2019 @ 17:37
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:32 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Dank je Maily.


Het geeft een paar handvaten, maar zeker de tekst die je quote zegt vooral hoe fantastisch het is maar niet waarvoor dan.
Kan je niet verder helpen helaas. Hopelijk zijn er hier nog ervaringsdeskundigen.
Elpisdonderdag 12 september 2019 @ 09:25
https://www.hollandandbar(...)ik-je-manuka-honing/

Hoe gebruik je Manuka honing?
Manuka honing is een krachtige honing met antibacteriŽle eigenschappen, afkomstig van de Manuka boom uit Nieuw-Zeeland. Manuka honing kan je op verschillende manieren gebruiken, maar wat zijn nou de beste manieren om het meeste uit dit wondermiddel te halen? Ontdek het hier!

Gewoon zo, met een lepel!
Het wordt vaak aanbevolen om de honing in te nemen met een lepel, maximal vijf keer per dag. Houd een lepel op je tong en laat de honing smelten. Vermijd ander eten en drinken gedurende minstens 15 minuten.

In je smoothie
Kies je favoriete smoothie recept, voeg hier Manuka honing aan toe en mixen maar! Omdat de honing zoet is, wil je misschien de hoeveelheid fruit in je smoothie verminderen.

Op de huid
De antibacteriŽle en antimicrobiŽle eigenschappen kunnen een kalmerende en hydraterende werking hebben op je huid. Breng de honing rechtstreeks aan op de huid, bijvoorbeeld als gezichtsmasker. Ook ideaal als je last hebt van diverse huidproblemen.

Als ingredient van een zelfgemaakt gezichtsmasker
De gezichtsmaskertrend is nog steeds gaande in de schoonheidswereld; Maskers zijn niet alleen geweldig voor je huid, maar het is ook het perfecte excuus om achterover te zitten en volledig te ontspannen. Manuka honing is vanwege de reinigende en verzachtende eigenschappen ideaal voor in een masker.

Als zoetmaker
Gebruik in plaats van suiker Manuka honing als zoetmaker. Houd er rekening mee dat het koken van honing bij hoge temperaturen de werkzame stoffen in de honing kan beschadigen.