abonnement Unibet Coolblue
pi_190955231
quote:
14s.gif Op donderdag 9 januari 2020 21:00 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending weer. :Y)
true wel “weinig” nieuws onder de zon , behalve de cowboy steak al had ik daar überhaupt nog nooit van gehoort
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  donderdag 9 januari 2020 @ 21:53:03 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190956280
Ik wist niet dat een flat-ironsteak gewoon een doormidden gesneden sukadelap was.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_190956582
Mijn nieuwe info is dat alles wat je kan bakken een steak is. Dat leuke namen producten duur maken wist ik al.
pi_190956697
Wel logisch dat flat iron duurder is als je zoveel van de sucade weg moet gooien.
pi_190956715
Leuke aflevering verder. Keertje wat leuker onderwerp. Leerzaam ook al die onderdelen van de koe.
  donderdag 9 januari 2020 @ 23:31:49 #181
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190958120
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 21:53 schreef golfer het volgende:
Ik wist niet dat een flat-ironsteak gewoon een doormidden gesneden sukadelap was.
Had je toch beter naar die ouwe @Pietverdriet moeten luisteren O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 9 januari 2020 @ 23:35:07 #182
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190958159
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2020 23:31 schreef Molo het volgende:

Had je toch beter naar die ouwe @:Pietverdriet moeten luisteren O+
Ja, die bejaarde wist wel wat van sommige dingen. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_190961723
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2020 22:14 schreef Tegan het volgende:
Leuke aflevering verder. Keertje wat leuker onderwerp. Leerzaam ook al die onderdelen van de koe.
Wat van de ene kant sterk is aan het programma, dat ze sceptisch zijn en de leveranciers het zelf laten uitleggen, is vaak ook een zwakte in die zin dat ze in een sfeer van verdachtmaking blijven hangen.

Zo vond ik ontbreken dat je verschillende manieren van snijden hebt, vaak traditioneel en nationaal, waardoor hetzelfde stuk koe niet tot de dezelfde stukken vlees leidt. De T-bone en Porterhouse bijvoorbeeld worden in Frankrijk niet gesneden, omdat als de entrecote zijde van T gaar is de ossehaaszijde te ver door is (iets wat @Pietverdriet overigens nooit had opgemerkt en zelfs ontkende). Die halen de ossenhaas er in de lengte uit om die te verdelen in tournedos, chateaubriand en filet mignon In die zin leren slagers ook van buitenlandse slagers en fokkers, ook al zouden ze misschien vaker wat moeten afleren dankzij buitenlandse slagers.

Dat je bij verschillende rassen met verschillende voeding wat anders met een stuk vlees kan kwam er wel uit, maar niet dat stoofvlees op zich een hele mooie bereiding van een heel mooi stuk vlees is. Het is niet alleen goedkoper omdat je meer van het stuk gebruikt, maar ook omdat je met een steak gewoon veel vlees p.p. eet, terwijl je met stoofvlees ook in dat opzicht veel zuiniger bent en die zenen bijdragen aan een mooie dikke gladde saus ipv afval te worden.

Daarnaast kan moeten kauwen de smaak goed laten loskomen. Als dat door het ras en de voeding (en de wijze van snijden na de bereiding) allemaal net klopt heeft het ook iets extra's. Die kauwboysteak leek echter wel een geintje. Wel raar trouwens dat die slager dat voorverpakte vlees zomaar in contact liet komen met zijn eigen vlees.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 15 januari 2020 @ 12:01:43 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191039785
Morgen:

Het is een bijzonder visje, hij heeft een huid van paneermeel en hij zwemt het liefst in de frituur. De lekkerbek. Maar welke vis schuilt er eigenlijk onder de korst. Het kan de heek zijn, de kabeljauw, de wijting of de schelvis en zelfs de Zuidoost-Aziatische zoetwatervis Panga. Maar smaken al die vissen dan hetzelfde? De Keuringsdienst gaat proeven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 12:11:42 #185
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_191039947
Ik vind kabeljauw eigenlijk helemaal niet zo lekker. Doe mij maar heek of schelvis.

Geen panga.

Smaken ze hetzelfde: niet dus.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 15 januari 2020 @ 14:27:18 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191042330
Kabeljauw is eigenlijk een te dure vis om te gebruiken voor lekkerbekjes. Wijting is ook prima en lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191042650
Ik dacht even dat het een herhaling zou zijn maar dat was de kibbeling uitzending. Zal in grote lijnen wel hetzelfde zijn. Verschil tussen lekkerbek en kibbeling is er nauwelijks in mijn beleving, hooguit iets ander zout/kruiden mengsel maar vaak dat nog niet eens.
  Tettenkoning woensdag 15 januari 2020 @ 15:00:44 #188
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_191042739
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 14:27 schreef golfer het volgende:
Kabeljauw is eigenlijk een te dure vis om te gebruiken voor lekkerbekjes. Wijting is ook prima en lekker.
Inderdaad. De subtiele smaak van witvis wordt soberso overheerst door het bierbeslag en het viskruidenmengsel wat eroverheen wordt gestrooid. Wijting of koolvis voldoen daarom prima.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_191046913
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 14:27 schreef golfer het volgende:
Kabeljauw is eigenlijk een te dure vis om te gebruiken voor lekkerbekjes. Wijting is ook prima en lekker.
Kabeljauw is ook alleen maar een dure vis geworden omdat hij overbevist was en daardoor schaars werd. Daar kwam nog bij dat hij in hele mooie gekromde structuur uiteen valt en dat het goed doet bij de steeds visueler ingestelde en foodporn kijkende mens.

Traditioneel is het geen dure vis maar gewoon een van de vele nauwelijks verschillende witvissen. Er was een tijd dat alleen de wangetjes goed genoeg waren voor de kibbeling.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 15 januari 2020 @ 20:09:37 #190
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_191047180
Het zal me eigenlijk een worst wezen welke witte vis er in mijn lekkerbekje zit. Maar misschien komen ze met iets verrassends.
pi_191048510
Is dat geen herhaling, of heeft een soortgelijk programma (Wouter oid?) hier eerder uitzending over gemaakt.
  woensdag 15 januari 2020 @ 21:26:11 #192
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191048521
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 21:25 schreef ddx het volgende:
Is dat geen herhaling, of heeft een soortgelijk programma (Wouter oid?) hier eerder uitzending over gemaakt.
Geen herhaling.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191049759
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 21:25 schreef ddx het volgende:
Is dat geen herhaling, of heeft een soortgelijk programma (Wouter oid?) hier eerder uitzending over gemaakt.
volgens mij is er wel eens een aflevering over Kibbeling geweest.
  donderdag 16 januari 2020 @ 20:25:55 #194
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_191063000
Met veel ravigotesaus smaakt iedere lekkerbek hetzelfde.
  donderdag 16 januari 2020 @ 20:27:02 #195
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_191063010
Ik krijg er nu al honger van.
  donderdag 16 januari 2020 @ 20:30:45 #196
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_191063041
Een vakantie naar een warm ver oord zit er niet in deze aflevering :D
  donderdag 16 januari 2020 @ 20:44:33 #197
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_191063208
Het doet mij deugd dat elke viskenner de pangasius haat :)
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_191063222
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 20:30 schreef BasEnAad het volgende:
Een vakantie naar een warm ver oord zit er niet in deze aflevering :D
Ze verzinnen altijd wel een reden heb ik het idee, desnoods achterhalen ze dat het karton van de verpakking “toevallig” uit Curaçao komt ofzo, het liefst naast een bar bij het strand...
  donderdag 16 januari 2020 @ 20:56:33 #199
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191063368
Haha.Ze waren bij Imko in Wijk aan Zee.
Altijd lekkere vis bij hem te eten. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 16 januari 2020 @ 21:03:41 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191063462
Geen smerige smaakloze panga dus meer kopen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')