Voor frituren kun je beter arachideolie gebruiken.quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:20 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb vandaag een zak blauwe gehaald, ik ga eens proeven
Het zou gaan om genixtamaliseerde maïs.
https://www.ourfood.nl/info/begr_techn/nixtamaliseren.html
Het kan ook met maismeel, je kunt dat ook in pakken kopen:
[ afbeelding ]
Interessant, ik wist dit niet en ik was ook nooit zo gek op maistortillachips, wellicht dat dit beter bevalt. Dan wil ik het zelf ook wel proberen te maken, kan ik het ten minste in de (verantwoorde) palmolie frituren in plaats van in zonnebloemolie.
Overigens: deze zijn in de oven gebakken met avocadoolie, ben benieuwd.
Gebruik ik alleen voor oliebollen. Voor al het andere (verantwoorde, ongeharde) palmolie, behalve voor patat, dat bak ik in ossewit. Vloeibare olie is niet goed om in te frituren.quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:24 schreef Nine. het volgende:
[..]
Voor frituren kun je beter arachideolie gebruiken.
Nee, champignons. De kvw heeft daar een aflevering over gemaakt. Sindsdien mijd ik de "blauwe bakken".quote:
Dit klinkt wederom zeer herkenbaar.quote:Op dinsdag 5 november 2019 16:22 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Tomaat in blik.
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door migranten. Hoe zit dat? En hoe weten we of de tomaten die wij in de supermarkt kopen vrij zijn van misstanden? De Keuringsdienst volgt het blik tot aan de plantage en wordt geconfronteerd met de duistere kant van de Italiaanse tomatenindustrie.
Bron?quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:38 schreef djkoelkast het volgende:
Vloeibare olie is niet goed om in te frituren.
Die zijn genoeg te vinden. Bij het verhitten van vloeibare olie ontstaan transvetzuren. Vast vet als (ongeharde!) palmolie, kokosolie, ossewit, reuzel etc. is veel stabieler, er ontstaan veel minder snel schadelijke vetzuren en het is nog veel lekkerder ook.quote:
PietVerdriet raadt naast ossenwit juist arachideolie aan, vandaar dat ik hem tag.quote:Op woensdag 6 november 2019 09:34 schreef djkoelkast het volgende:
Die zijn genoeg te vinden. Bij het verhitten van vloeibare olie ontstaan transvetzuren. Vast vet als (ongeharde!) palmolie, kokosolie, ossewit, reuzel etc. is veel stabieler, er ontstaan veel minder snel schadelijke vetzuren en het is nog veel lekkerder ook.
Pietverdriet kan er veel meer over vertellen inderdaad.
Dat is spijtig, weet je toevallig ook waarom?quote:Op woensdag 6 november 2019 09:40 schreef Molo het volgende:
Piet post helaas niet meer, net als Robin
Laten we het houden op oneens met beleid van modjesquote:Op woensdag 6 november 2019 09:42 schreef Nine. het volgende:
[..]
Dat is spijtig, weet je toevallig ook waarom?
Dat is allemaal gebaseerd op dat men denkt dat verzadigd vet slecht voor je is en onverzadigd vet goed is. Hey, een gezond hart ligt beschermd in een bedje van verzadigd vet. Je hersenen bestaan voor een groot deel uit cholesterol.quote:Op woensdag 6 november 2019 09:40 schreef Nine. het volgende:
[..]
PietVerdriet raadt naast ossenwit juist arachideolie aan, vandaar dat ik hem tag.
Ik heb verder ook nog nooit iemand palmolie zien aanbevelen, vandaar. Wel het tegenovergestelde.
Denken we ook aan onze gezondheid, dan hebben palmolie en rundvet de minst goede vetzuursamenstelling. Koolzaadolie is wel een goede keuze: ze combineert een relatief lage impact met een goede vetzuursamenstelling.
https://www.eoswetenschap.eu/voeding/boter-olie-margarine
In olijfolie kan prima hoor.quote:Op woensdag 6 november 2019 09:56 schreef Molo het volgende:
Maar patat in zonnebloemolie of olijfolie is zo lekker
Dat vind ik dus echt helemaal niet lekker. Chips gebakken in zonnebloemolie is ook echt niet lekker naar mijn mening, toch is dat zowat het enige wat je nog kunt kopen in de winkels.quote:Op woensdag 6 november 2019 09:56 schreef Molo het volgende:
Maar patat in zonnebloemolie of olijfolie is zo lekker
Ik vind er weinig bizars aan. Veel van deze migranten kiezen er zelf voor om naar Europa te gaan en daar te gaan werken.quote:Op donderdag 7 november 2019 20:50 schreef Remco het volgende:
Goede invalshoek deze keer. Bizar hoe die tomaten in Italië worden geplukt.
Hij zegt zelf gekomen te zijn vanuit Ghana voor een beter leven!quote:Op donderdag 7 november 2019 21:10 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik vind er weinig bizars aan. Veel van deze migranten kiezen er zelf voor om naar Europa te gaan en daar te gaan werken.
Niemand dwingt ze om het te doen of om hun eigen land te verlaten.
De rol van de "caporetta?" is zeker dubieus maar als ik ze hoor klagen over dat ze moeten betalen voor eten, drinken en vervoer, dat doet elke Europeaan.
Of dat ze maar x bedrag per kistje krijgen, er zijn hier ook legio aardbeien en appel plukkers die betaald krijgen per kistje.
alleen tomaten?quote:Op donderdag 7 november 2019 20:50 schreef Remco het volgende:
Goede invalshoek deze keer. Bizar hoe die tomaten in Italië worden geplukt.
Juist wel, wie gaat anders de tomaatjes plukken? Heb je weleens Europa vanuit Google maps gezien? Lijkt een grote lappendeken aan landbouwgrond, letterlijk overal waar je inzoomt zie je landbouw, landbouw, landbouw, en lang niet alles kan met machines geoogst worden. Dat is ook de reden waarom economische vluchtelingen vaak toegelaten worden, omdat ze gewoon nodig zijn, desnoods als moderne slaven. Maar je hebt wel gelijk, heb veel vluchtelingen gekend die vonden achteraf dat hun eigen land beter was, maar teruggaan is voor velen geen optie, teveel geïnvesteerd en moeite gedaan om hierheen te komen en ze hopen ergens dat het in de toekomst beter wordt.quote:Op donderdag 7 november 2019 22:07 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Hij zegt zelf gekomen te zijn vanuit Ghana voor een beter leven!
Hij is dus economische vluchteling.. en hoe hard het ook klinkt... voor hen is geen plaats!
Al zal hij naar Nederland komen dan wordt hij gezien als economische vluchteling!
Ik zou gewoon teug gaan en een cafeetje beginnen ofzo of een restaurant! Dit is ook nix!
Die koop ik ook altijd al.quote:Op donderdag 7 november 2019 23:46 schreef golfer het volgende:
Die van Mutti vond ik altijd al de lekkerste en dat bedrijf blijkt dus wel te deugen.
Is toch controleerbaar hoe die tomaten geoogst worden en bij hem gaat het machinaal.quote:Op zondag 10 november 2019 21:23 schreef ddx het volgende:
Die koop ik ook altijd al.
Maar ik vraag mij toch af of het niet mooie pr praat was van die meneer Mutti ?
Olie is per definitie vloeibaar en vet vast. Palmvet en olie zijn dus hetzelfde, maar op een andere temperatuur.quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gebruik ik alleen voor oliebollen. Voor al het andere (verantwoorde, ongeharde) palmolie, behalve voor patat, dat bak ik in ossewit. Vloeibare olie is niet goed om in te frituren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |