abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 7 november 2019 @ 10:48:50 #301
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_189829094
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 19:02 schreef Fries1956 het volgende:

[..]

Ken jij mij, dat je "weet" dat ik mij er niet in verdiept heb?

Ik ben zelf ex-christen, en ik weet dus uit ervaren hoe het kan zijn. Gelukkig dat mijn familie er nog is, en dat die normaal doen tegen mij. Maar veel mensen uit de kerk negeren mij nu gewoon. Misschien niet expres maar uit onkunde.
Er is een dominee uit de evangelische hoek Maasbach, die gewoon zegt dat iedereen die familie heeft die niet gelooft met die familie moet breken. Want wat is zoveel jaar, neem 30-40 jaar nou vergeleken met de eeuwigheid.

https://visie.eo.nl/2016/06/maasbach-breek-met-je-familie/

Dus ja, men kan wel vitten op de JG, maar andere kerken zijn niet veel anders..
Dat is dan een enge club en zeker niet representatief. Staat ook in het artikel, de Maasbach clan is zeker sektarisch te noemen. Die conclusie trekt de EO dus ook.

Miranda Klaver, godsdienstwetenschapper: "De kerk van Maasbach heeft geen contact met andere kerken of christelijke organisaties. De beweging staat helemaal op zichzelf. Dat brengt grote risico's met zich mee. De leider hoeft zich tegenover niemand te verantwoorden."

brrrrr..... ;(

Wat deed Jezus overigens? Negeerde die "ongelovigen" of "zondaars"?
quote:
[..]

Nou, ik lees juist dat die man allerlei andere regels in het leven roept. "u is gezegd, dit en dat maar.....". Daarin lees ik dan weer dat hij wel degelijk de wet heeft vervuld en er nu andere zaken gelden..

Ach kijk christenen negeren wel meer uitspraken van Jezus. Het voetenwassen van elkaar, een opdracht van Jezus en tot ongeveer het jaar duizend ook regelmatig uitgevoerd, wordt niet meer toegepast. Ik noem maar iets. Evenzo de wet. aan de ene kant wordt die genegeerd (want "volbracht"..) en aan de andere kant worden de 10 geboden elke zondag nog voorgelezen...
quote:
Maar goed, om dit te weten moet je wel jaren christen geweest zijn. Zomaar roepen kan iedereen.
Christelijk Gereformeerd opgevoed, gedoopt, gecatechiseerd en belijdend lid geweest, ik ken dus alle ins en outs. ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door hoatzin op 07-11-2019 11:03:36 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')