abonnement Unibet Coolblue
pi_188782586
Zesvoudig moordenaar mogelijk deze week echt vrij: ‘Ineens ging het helemaal los’

Café ’t Koetsiertje in Delft werd 5 april 1983 het toneel van een van de grootste moordpartijen uit de Nederlandse geschiedenis. Cevdet Yilmaz schoot zes mensen dood en kreeg levenslang. Deze week beslist minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming of ‘Ted de Turk’ (63) tóch gratie krijgt.

Hoewel het hier en daar werd afgeschilderd als een normale buurtkroeg, ging het er in café ’t Koetsiertje bij het Centraal Station in Delft regelmatig rauw aan toe. Maar wat er op 5 april 1983 gebeurde, was ongekend. Die avond, om 20.40 uur, maait Cevdet Yilmaz, in het café beter bekend als ‘Ted de Turk’, met een semi-automatisch pistool om zich heen.

Vlak daarvoor kreeg Cevdet ruzie met Delftenaar Ton Smits (31). De werkloze elektromonteur loopt rond 20.00 uur ’s avonds het café binnen waar Cevdet al even zit te kaarten. Smits en Yilmaz belanden in een woordenwisseling. ‘Tedje’ zit gevoelsmatig al jaren klem tussen zijn Turkse roots en zijn wil om bij Nederland te horen. Hij spreekt de taal inmiddels goed en is trots dat hij een jaar eerder de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen.

,,Je bent dan wel genaturaliseerd, maar een Hollander word je nooit.’’ Het zijn woorden van die strekking – volgens getuigen – die Smits hem toebijt in het café. Jaren later voegt Cevdet daar vanuit de gevangenis zelf aan toe dat hij ook voor ‘kankerturk’ was uitgemaakt. Als Cevdet daarop iets over Ton zegt tegen kroegbaas Hans de Hoog, zegt Smits: ,,Wacht maar, ik kom wel effe naar je toe.’’ Nooit is helder geworden wat Smits ging doen: excuses maken of herrie schoppen. Volgens Yilmaz zelf dat laatste.

Yilmaz deinst naar achter en pakt dan een pistool uit zijn binnenzak. Hij loopt er sinds de moord op zijn broer Nuri (in 1979 vermoord door een zwager, ook in Delft) uit angst mee rond. Yilmaz schiet Ton van dichtbij in zijn gezicht. Cevdet is daarna niet meer te stoppen. Als een gevoelloze robot knalt hij gelijk daarna caféganger Willem Janssen (41) dood. Yilmaz loopt van achter naar voren in het pijpenla-cafeetje en schiet om zich heen, ‘huppelend’… ‘dansend…’zeggen de ooggetuigen die het overleven.

Cafégasten proberen het vege lijf te redden. Piet van Brakel, net terug van vakantie, rent naar buiten. Zijn vriendin Yvonne sluit zich op in de wc. Eén voor één vallen slachtoffers neer. De 15-jarige Johan de Hoog, zoon van kroegbaas Hans, duikt achter bierkratten onder de bar. ,,Het ging ineens totaal los. Ik heb die eerste man nog zien vallen, daarna ben ik meteen weggedoken’’, zegt Johan, nu 51 jaar, nog steeds wonend in Delft.

Johan hoort de knallen galmen door het café, uiteindelijk twaalf keer. Tien kogels treffen doel. Uit een reconstructie komt later nog iets ongelooflijks naar voren: één stamgast blijft stomdronken aan de bar zitten. Met zijn vingers in zijn oren, tegen het lawaai. Hij overleeft de slachtpartij.

Bloemenkoopman Gerard Sneekes ziet voor zijn ogen hoe zijn 38-jarige vrouw Tonnie en 12-jarige dochtertje Carmen dodelijk worden getroffen. Zelf wordt hij ook geraakt, maar hij overleeft. Als Cevdet z’n pistool richting de weggedoken zoon van Hans de Hoog richt, pakt de caféhouder een barkruk en probeert hem achteruit te drukken. Cevdet schiet Hans in zijn schouder. Daarna gaat hij er vandoor. Hij laat zes doden achter: Ton Smits, Wim van Baarle (50), Jan van Drongelen (47), Wim Janssen (41) en Tonnie en Carmen Sneekes. En vier gewonden: Gerard Sneekes, Hans de Hoog (39), Peter Kardolus (34) en Corrie Berkelaar-Van Tigchelhoven (61).

Als Johan boven de bar uitkijkt ziet hij een bloedbad. Zijn vader is gewond maar stuurt hem meteen weg. Overal liggen lichamen en gewonden. Een golf van ontzetting gaat door Nederland.

Mishandeling
Cevdet Yilmaz is dan 27 jaar. Hij is voor zijn achttiende met familie naar Nederland gekomen. ‘Ted’ heeft af en toe werk, maar zit ook geregeld zonder. In 1976 is Yilmaz betrokken bij een mishandelingszaak als hij tijdens een ruzie iemand in zijn zij steekt. Het weerhoudt de Staat niet hem in 1982 tot Nederlander te naturaliseren. Tussendoor, in 1980, overlijdt zijn vader bij een verkeersongeval en wordt Cevdet min of meer gezinshoofd.

Een jaar daarvoor is ook al zijn broer vermoord. Met Yilmaz gaat het niet goed. Hij klopt aan bij de politie omdat hij zich bedreigd voelt door de schoonfamilie van zijn broer en bij het Riagg voor persoonlijke problemen. De politie zegt niets te kunnen doen en bij het Riagg belandt hij op een wachtlijst. Het zou anno 2019 groot nieuws zijn: ‘Moordenaar Koetsiertje zocht al eerder hulp’. Zoiets.

Maar tijdens de rechtszaken over ’t Koetsiertje komt het amper ter sprake. ,,Nederland had nog nooit zoiets meegemaakt. Alles was gericht op het enige wat men acceptabel vond: levenslang. Ook met in het achterhoofd dat gratie bestaat dus dat we ooit wel verder zien’’, zegt Lotje van den Puttelaar, de advocaat die Yilmaz in 1983 verdedigde en nog steeds bij het kantoor werkt dat Yilmaz tot op de dag van vandaag bijstaat. ,,Ik zei ooit: ik ga pas met pensioen als hij gratie heeft.’’

Yilmaz werkt niet mee aan hersenonderzoek. ‘Gek verklaard worden’ is tegen de familie-eer. Waarom hij ’t Koetsiertje in een bloedbad veranderde, blijft een raadsel. Eerst zegt hij ‘een drang te hebben gehad om te doden, maakt niet uit wie’, later ‘herinnert hij zich niks meer’. Justitie koerst inderdaad af op levenslang. ,,Yilmaz mag zich nimmer meer vrijelijk in deze maatschappij ophouden’’, zegt officier van justitie Den Os in 1983.

Ruim twintig jaar later zal hij in een brief aan de advocaten toegeven dat hij daarmee nooit létterlijk levenslang voor ogen had. In hoger beroep wijst Den Os conclusies van deskundigen dat Yilmaz verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn van de hand, maar wijst hij ook op behandelingsmogelijkheden in de gevangenis: ,,Als dat succesvol is kan hij eventueel zijn plek onder de zon terugkrijgen.’’ Het gerechtshof houdt het in maart 1984 op levenslang, voor eenmaal moord en vijfmaal doodslag.

Als de Staat Cevdet Yilmaz in 2001 alsnog aan een tbs-behandeling laat beginnen (omdat hij door psychische problemen ‘detentie-ongeschikt’ is), gloort ver aan de horizon gratie. Dat verandert in 2005 als toenmalig minister Donner ineens zegt dat Nederland niet meer aan gratieverzoeken meewerkt. Een schier eindeloze serie procedures volgt, Yilmaz knokt voor uitzicht op gratie.

Pas enkele jaren geleden, als het Europese Hof voor de Rechten van de Mens levenslang als onmenselijk betitelt, gloort er hoop voor Cevdet die ondertussen via afgedwongen verlof went aan de maatschappij: Yilmaz leeft sinds eind 2016 al permanent buiten de muren van de kliniek, maar zijn vrijheden zijn beperkt: verhuizen en werken gaat onder toezicht en hij moet in Nederland blijven. Mocht hij gratie krijgen, zal hij snel vertrekken.

Johan de Hoog is al die jaren op de hoogte gehouden over de gratiepogingen van Yilmaz. Ooit wilde de zesvoudig moordenaar met hem praten, maar De Hoog weigerde dat. ,,Met de man die mijn vader bijna doodschoot praat ik niet.’’

Te weinig
Zijn vader verkocht ’t Koetsiertje een paar jaar na het drama en overleed zelf in 1997. ,,Yilmaz heeft nu 36 jaar vastgezeten. Dat is 6 jaar per dodelijk slachtoffer en dan reken ik de gewonden nog niet mee. Ik vind dat veel te weinig, maar ik doe daar verder niks mee. Ik heb het boek allang gesloten.’’

Van alle overlevenden van destijds, was Gerard Sneekes het hardst getroffen. De man die in ‘t Koetsiertje was omdat hij de kroeg wilde kopen, verloor vrouw en kind. ,,Ik zie zijn rotkop zo weer voor me. Hij genoot van het moorden’’, zegt hij vijf jaar geleden tegen deze krant. ,,Van mij mag hij van honger en dorst tot aan zijn dood creperen in de cel. Ik wil het vergeten maar het lukt nooit. De hogere heren beslissen over hem, ik ben maar een onbeduidende nabestaande.’’

Dat Yilmaz nu wellicht gratie krijgt, hoeft Sneekes niet meer mee te maken. Hij overleed in april van dit jaar, 89 jaar oud. Op zijn overlijdensadvertentie stond: ‘Hij is weer samen met zijn meiden, Tonnie en Carmen’.

https://www.ad.nl/binnenl(...)lemaal-los~af21e3cc/

Levenslang maar al sinds 2002 op verlof en momenteel thuis met wat beperkingen maar daar wil hij dus van af.

[ Bericht 0% gewijzigd door Nober op 04-09-2019 10:26:08 ]
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 4 september 2019 @ 10:10:32 #2
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_188782660
Levenslang is levenslang. Weer lekker achter tralies gooien die moordenaar.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_188782696
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:05 schreef Nober het volgende:
Lotje van den Puttelaar, de advocaat die Yilmaz in 1983 verdedigde en nog steeds bij het kantoor werkt dat Yilmaz tot op de dag van vandaag bijstaat. ,,Ik zei ooit: ik ga pas met pensioen als hij gratie heeft.’’
Die is van Lotje getikt geloof ik 8)7
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_188782715
Waarom zou je in godsnaam willen dat een zesvoudig moordenaar gratie krijgt? Die lul heeft alle recht op vrijheid compleet verspeeld en dat heeft hij helemaal zelf gedaan. Wat denkt zo een advocaat om dit te zeggen?

Ik snap dat advocaten er zijn om zo min mogelijk straf eruit te lullen, maar dit is gewoon keihard bewezen. Hoezo wil dat gare knakerwijf dat deze moordenaar gratie krijgt? Waanzin 8)7
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_188782726
PS: knakerwijf was geen typo en ik bedoel dus niet kankerwijf. Dat dat ff duidelijk is. Ik bedoel knakerwijf. :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_188782736
quote:
3s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:16 schreef vosss het volgende:
PS: knakerwijf was geen typo en ik bedoel dus niet kankerwijf. Dat dat ff duidelijk is. Ik bedoel knakerwijf. :)
:')
pi_188782750
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:16 schreef luxerobots het volgende:

[..]

:')
Ik dacht ik verduidelijk het even. De mensen die mij kennen weten dat ik vaak "knaker" type. Ik had de post geplaatst en zag ineens verrek, dat lijkt veel op kankerwijf, dus ik dacht dat moet ik even duiden. Omdat anders misschien een overijverige mod mijn bericht zou wijzigen :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_188782768
quote:
6s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:10 schreef Nikonlover het volgende:
Levenslang is levenslang. Weer lekker achter tralies gooien die moordenaar.
Niet in dit geval.

Hoewel zesvoudige moordenaar Cevdet Yilmaz een levenslange gevangenisstraf uitzit, mocht hij afgelopen jaren op 'therapeutische basis' geregeld naar huis. Buiten de celmuren stichtte hij zelfs een gezinnetje. De Turkse Cevdet Yilmaz geldt als een van de meest geruchtmakende meervoudige moordenaars in ons land. Hij schoot in 1983 in het Delftse café 't Koetsiertje zes mensen dood, onder wie een meisje van 12. Ook verwondde hij een groot aantal anderen. Een motief bleef altijd onduidelijk.

Gratieverzoek
Hoewel de rechter bepaalde dat hij de rest van zijn leven achter tralies moet doorbrengen, blijkt nu dat de Van der Hoeven Kliniek sinds 2001 jarenlang werkte aan zijn 'resocialisatie'. Dit terwijl een gratieverzoek net was afgewezen, zijn enige kans op vervroegde vrijlating.

De kliniek vroeg in 2006 zelfs onbegeleid verlof aan voor de zesvoudige moordenaar. De verlofregeling, zo blijkt, kon buiten de rechter om ontstaan nadat justitie de moordenaar in 1999 psychisch had laten onderzoeken. Zij drong aan op behandeling in een tbs-kliniek omdat hij 'detentieongeschikt' zou zijn. Hoewel de Cevdet Yilmaz aanvankelijk weigerde naar een tbs-kliniek te gaan, stemde hij later toe. De Van der Hoeven Kliniek had bij justitie namelijk bedongen dat zij alleen bereid was hem op te nemen als er ook een verlofbeleid op kon komen. Het gunnen van verloven aan levenslang gestraften is uiterst ongebruikelijk. Het is voor levenslang gestraften sinds enkele jaren zelfs verboden. Maar in 2006 hoorde Cevdet Yilmaz zelfs van zijn rapporteurs dat voortzetting van het verlofbeleid 'verantwoord' was.

https://www.blikopdewerel(...)ange-gevangenisstraf

quote:
3s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:16 schreef vosss het volgende:
PS: knakerwijf was geen typo en ik bedoel dus niet kankerwijf. Dat dat ff duidelijk is. Ik bedoel knakerwijf. :)
Zolang je maar niet gaat strooien met kankerturk dan zou het kunnen dat deze moordenaar ons komt bezoeken.
pi_188782785
6 jaar per moord is niet veel idd. Dit figuur had nooit meer vrij mogen komen.
  FOK!fotograaf woensdag 4 september 2019 @ 10:23:15 #10
842 Zorro
Z
pi_188782814
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:20 schreef aloa het volgende:
6 jaar per moord is niet veel idd. Dit figuur had nooit meer vrij mogen komen.
Aangezien hij dus al zon beetje vrij rondloopt vanaf 2001 is dat dus slechts 3 jaar per moord :X
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_188782815
Is dat wel verstandig? Als getuigen en slachtoffers verklaren een psychopaat genietend te hebben zien moorden en deze geen behandeling heeft gekregen?

Gevaar voor de maatschappij dit.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_188782897
quote:
6s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:23 schreef Zorro het volgende:

[..]

Aangezien hij dus al zon beetje vrij rondloopt vanaf 2001 is dat dus slechts 3 jaar per moord :X
In de VS had hij waarschijnlijk de doodstraf al gehad.
pi_188782933
Het Nederlands rechtssysteem is door en door verrot,
net zo verrot trouwens als de multiculturele samenleving.
pi_188782942
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:31 schreef aloa het volgende:

[..]

In de VS had hij waarschijnlijk de doodstraf al gehad.
Waarschijnlijk?
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_188782970
Oja, en de slogan "zwaarder straffen heeft geen zin" omdat hiermee niet bewezen is dat de dader van zijn fouten leert. Nee DUHHHH, is dat niet de reden waarom ze in eerste instantie vastzitten?
pi_188783017
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:31 schreef aloa het volgende:

[..]

In de VS had hij waarschijnlijk de doodstraf al gehad.
Waarschijnlijk niet. Het grootste deel van de staten in de V.S. kent helemaal geen doodstraf meer.
pi_188783025
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:41 schreef Tja..1986 het volgende:

[..]

Waarschijnlijk niet. Het grootste deel van de staten in de V.S. kent helemaal geen doodstraf meer.
Jaren 80 speelt dit.
pi_188783026
quote:
13s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:15 schreef vosss het volgende:
Waarom zou je in godsnaam willen dat een zesvoudig moordenaar gratie krijgt? Die lul heeft alle recht op vrijheid compleet verspeeld en dat heeft hij helemaal zelf gedaan. Wat denkt zo een advocaat om dit te zeggen?

Ik snap dat advocaten er zijn om zo min mogelijk straf eruit te lullen, maar dit is gewoon keihard bewezen. Hoezo wil dat gare knakerwijf dat deze moordenaar gratie krijgt? Waanzin 8)7
Nee, dat is niet het werk van een strafrechtadvocaat. Het werk van een strafrechtadvocaat is een passende straf, niet een zo laag mogelijke straf.
pi_188783045
Hij heeft :R gekregen, levenslang is levenslang gvd
pi_188783070
HIj is toch al vrij dus de beslissing van Dekker is een wassen neus
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_188783173
"kankerturk" was dus zo'n slechte beschrijving nog niet, maakte hij helemaal waar.

Ik moest gelijk denken aan Hans Teeuwen: "Iemand voor crimineel uit maken die jou dan vervolgens in elkaar slaat is gelijk aan een loodgieter uitmaken voor loodgieter en dat hij dan je gootsteen komt ontstoppen" "En als je me ooit nog eens voor loodgieter uit maakt dan repareer ik die kraan ook he!"
  woensdag 4 september 2019 @ 10:56:51 #22
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_188783177
Zolang hij geen gevaar meer is voor de samenleving zou gratie altijd een optie moeten zijn. Hoewel 36 jaar wel wat aan de korte kant is, qua straf.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_188783262
Bijzonder dat ze vooral kijken naar het feit of de DADER geschikt is om weer de samenleving in te gaan. Focus op de slachtoffers en de schade, niet de godvergeten dader. Die mag wegrotten in een 10 meter diepe put.
pi_188783295
quote:
11s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:56 schreef Faux. het volgende:
Zolang hij geen gevaar meer is voor de samenleving zou gratie altijd een optie moeten zijn. Hoewel 36 jaar wel wat aan de korte kant is, qua straf.
Zeker als hij al sinds 2002 op verlof mag en een gezin heeft kunnen stichten.
  woensdag 4 september 2019 @ 11:13:31 #25
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_188783384
Nederland hef jezelf op.
Wat een aanfluiting is de rechtsgang hier toch ook.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_188783616
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:06 schreef Physsic het volgende:

[..]

Zeker als hij al sinds 2002 op verlof mag en een gezin heeft kunnen stichten.
Gewoon oprotten uit dit land, destijds hadden ze zijn paspoort moeten innemen en naar Turkije.
pi_188783836
quote:
11s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:56 schreef Faux. het volgende:
Zolang hij geen gevaar meer is voor de samenleving zou gratie altijd een optie moeten zijn. Hoewel 36 jaar wel wat aan de korte kant is, qua straf.
Mja, anderzijds leggen ze niet voor niets TBS op.
pi_188783870
Lekker onderbuik schelden op Nederland terwijl die teringlijer in bijna ieder ander Europees land al vrij was gelaten
  woensdag 4 september 2019 @ 11:50:34 #29
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_188783904
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:44 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Mja, anderzijds leggen ze niet voor niets TBS op.
Ik ben geen expert verder, maar het doel van TBS is toch juist om men weer terug de samenleving in te krijgen (na lang behandelen)?
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  woensdag 4 september 2019 @ 11:51:39 #30
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_188783913
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:03 schreef Cockwhale het volgende:
Bijzonder dat ze vooral kijken naar het feit of de DADER geschikt is om weer de samenleving in te gaan. Focus op de slachtoffers en de schade, niet de godvergeten dader. Die mag wegrotten in een 10 meter diepe put.
Levenslang zonder uitzicht op vervroegde vrijlating is tegen de rechten van de mens. Gelukkig dat we daar in Nederland aandacht aan besteden.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_188784128
quote:
11s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:50 schreef Faux. het volgende:

[..]

Ik ben geen expert verder, maar het doel van TBS is toch juist om men weer terug de samenleving in te krijgen (na lang behandelen)?
Nou ja, waar ik vooral op doelde was dat er sprake was van verminderde toerekeningsvatbaarheid, er dus sprake was van een bepaald ziektebeeld en dat daarvoor behandeling werd ingezet.
  FOK!fotograaf woensdag 4 september 2019 @ 12:08:37 #32
842 Zorro
Z
pi_188784172
quote:
14s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:51 schreef Faux. het volgende:

[..]

Levenslang zonder uitzicht op vervroegde vrijlating is tegen de rechten van de mens. Gelukkig dat we daar in Nederland aandacht aan besteden.
Och wat. Rechten van de mens. Ook maar iets wat iemand ooit bedacht heeft. Misschien zat die iemand er wel helemaal naast.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  woensdag 4 september 2019 @ 12:14:29 #33
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_188784250
quote:
6s.gif Op woensdag 4 september 2019 12:08 schreef Zorro het volgende:

[..]

Och wat. Rechten van de mens. Ook maar iets wat iemand ooit bedacht heeft. Misschien zat die iemand er wel helemaal naast.
Al onze normen en waarden zijn ooit door iemand bedacht. Betekent niet dat we ze moeten negeren.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_188784268
quote:
10s.gif Op woensdag 4 september 2019 12:14 schreef Faux. het volgende:

[..]

Al onze normen en waarden zijn ooit door iemand bedacht. Betekent niet dat we ze moeten negeren.
Nou daar zit wel enig verschil tussen. Niet dat ik erin meega dat we de rechten van de mens maar van ons af moeten werpen verder. :P
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_188784309
quote:
6s.gif Op woensdag 4 september 2019 12:08 schreef Zorro het volgende:

[..]

Och wat. Rechten van de mens. Ook maar iets wat iemand ooit bedacht heeft. Misschien zat die iemand er wel helemaal naast.
Dat is een absurde simplificatie van de werkelijkheid.
  woensdag 4 september 2019 @ 12:26:41 #36
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_188784424
quote:
14s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:51 schreef Faux. het volgende:

[..]

Levenslang zonder uitzicht op vervroegde vrijlating is tegen de rechten van de mens. Gelukkig dat we daar in Nederland aandacht aan besteden.
Wat mij betreft is moord op meerdere volwassen een reden om buitenspel te worden gezet qua mensenrechten. Zie Amnesty, die zich inzette voor vrijlating wegens zielig van 1 van de latere Bataclan-aanslagplegers. Hadden Pol Pot, Eichmann, Beria en Bin Laden ook maar gewoon levenslang moeten krijgen met uitzicht op vrijlating?
Scratch a liberal and you will find a fascist
  woensdag 4 september 2019 @ 12:35:37 #37
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_188784527
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 12:26 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Wat mij betreft is moord op meerdere volwassen een reden om buitenspel te worden gezet qua mensenrechten. Zie Amnesty, die zich inzette voor vrijlating wegens zielig van 1 van de latere Bataclan-aanslagplegers. Hadden Pol Pot, Eichmann, Beria en Bin Laden ook maar gewoon levenslang moeten krijgen met uitzicht op vrijlating?
De hele grap van mensenrechten is juist dat ze voor iedereen gelden
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_188784544
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 12:26 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Wat mij betreft is moord op meerdere volwassen een reden om buitenspel te worden gezet qua mensenrechten. Zie Amnesty, die zich inzette voor vrijlating wegens zielig van 1 van de latere Bataclan-aanslagplegers. Hadden Pol Pot, Eichmann, Beria en Bin Laden ook maar gewoon levenslang moeten krijgen met uitzicht op vrijlating?
Dat is niet waar. Amnesty voerde actie voor adequate medische zorg:

quote:
Amnesty International calls on the Iraqi authorities, in particular those responsible for al-Rusafa Prison, to ensure that Oussama Atar receives full and immediate access to the medical care that he needs in conformity with the UN Standard Minimal Rules for the Treatment of Prisoners. According the UN Standard Minimal Rules, if adequate medical care is not available in the prison hospital, the prisoner must be transferred for treatment to an appropriate institution outside of the prison system, such as a specialised institution or civil hospital (22.2). Amnesty International is also calling on the prison authorities to cover the costs of such treatment as required by the United Nations Body of Principles for the Protection of All Persons under Any Form of Detention or Imprisonment (Principle 24). Amnesty International believes the denial of medical care to Oussama Atar may amount to cruel, inhuman or degrading treatment.
bron
pi_188784700
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:05 schreef Nober het volgende:
Alles was gericht op het enige wat men acceptabel vond: levenslang. Ook met in het achterhoofd dat gratie bestaat dus dat we ooit wel verder zien’’, zegt Lotje van den Puttelaar, de advocaat die Yilmaz in 1983 verdedigde en nog steeds bij het kantoor werkt dat Yilmaz tot op de dag van vandaag bijstaat. ,,Ik zei ooit: ik ga pas met pensioen als hij gratie heeft.’’
quote:
6s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:23 schreef Zorro het volgende:

[..]

Aangezien hij dus al zon beetje vrij rondloopt vanaf 2001 is dat dus slechts 3 jaar per moord :X
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:19 schreef Nober het volgende:
Hoewel zesvoudige moordenaar Cevdet Yilmaz een levenslange gevangenisstraf uitzit, mocht hij afgelopen jaren op 'therapeutische basis' geregeld naar huis. Buiten de celmuren stichtte hij zelfs een gezinnetje.
Soms klinkt eigenrichting net even iets minder als een verschrikkelijk slecht idee, wanneer je je bijvoorbeeld inbeeldt dat deze misselijke hond dierbaren van jou om het leven heeft gebracht, je geconfronteerd wordt met zijn legertje aan helpers/sympathisanten en deze strafrechtelijke werkelijkheid bijvoorbeeld.

Wat een land en wat een deugende Fok!kers weer hoor, die zich verbaal hard maken voor de vermeende mensenrechten van dit beest. :N
pi_188784754
Dit stuk verdriet zou je vader maar zijn :')
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_188784758
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:05 schreef Nober het volgende:
Yilmaz werkt niet mee aan hersenonderzoek. ‘Gek verklaard worden’ is tegen de familie-eer.
Gelukkig maar, we weten allemaal wat er kan gebeuren wanneer hij zich in zijn eer gekrenkt voelt.. :')
pi_188785115
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:35 schreef -Chakotay- het volgende:
Het Nederlands rechtssysteem is door en door verrot,
net zo verrot trouwens als de multiculturele samenleving.
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:13 schreef Kaneelstokje het volgende:
Nederland hef jezelf op.
Wat een aanfluiting is de rechtsgang hier toch ook.
Klopt, deze schurk heeft de levens van veel mensen verwoest en ook nog eens tientallen miljoenen schade veroorzaakt. Zo'n TBS behandeling, die hij gedurende zijn levenslange gevangenisstraf kreeg kost een miljoen per jaar. Weggegooid geld dat beter aan meer zorg voor de slachtoffers besteed had kunnen worden. Nu heeft dit heerschap weer een mooie doorzonwoning (natuurlijk met urgentie en huursubsidie) en bijstandsuitkering en profiteert hij weer van ons belastinggeld. Werken willen zulke lui niet. Er wordt trouwens in de media beweert dat hij voor de vorm bij een uitzendbureau staat ingeschreven. Maar dat is een pure schijn, geïnstrueerd door die idiote reclassering

Geweldscriminelen zou je na afloop van hun straf beter kunnen terugsturen naar het land van herkomst. Dat bespaart de slachtoffers extra leed, vermindert de recidive en bespaart de samenleving veel extra kosten. Waarom steunt geen enkele klote politicus behalve Geert Wilders dit beleid?
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  woensdag 4 september 2019 @ 13:25:19 #43
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_188785154
quote:
6s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:23 schreef Zorro het volgende:

[..]

Aangezien hij dus al zon beetje vrij rondloopt vanaf 2001 is dat dus slechts 3 jaar per moord :X
En daarvoor ook was hij vrij genoeg om een vrouw te importeren en een gezin te stichten. Dat vervolgens levenslang huisvesting en steun heeft gekregen. Alleen in nl
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_188785261
Het rechts systeem in Nederland is niet meer van deze tijd, met name door alle pareltjes, allemaal hoogopgeleidt uiteraard, die 'wij' hebben verwelkomt in ons ooit zo mooie land.

Het wordt hoog tijd om het Zwitserland systeem in te voeren: We geven alleen visums, en nooit een NL paspoort, zo kunnen we misschien het tij nog keren, de kanker zit al verweven in de samenleving met name veroorzaakt door de linkse gütmensch / partijen.

On topic: Deze moordenaar mag nooit vrij rondlopen, maar de moordenaar van Pim Fortuin loopt ook vrij rondt >>> Dat zegt helaas al genoeg over ons (links) rechtssysteem.
  Redactie Frontpage woensdag 4 september 2019 @ 13:45:30 #45
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_188785411
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:13 schreef Kaneelstokje het volgende:
Nederland hef jezelf op.
Wat een aanfluiting is de rechtsgang hier toch ook.
Je weet dat in alle andere Europese landen levenslang niet eens levenslang is? We zijn wat dat betreft het strengste, daar mag je best blij mee zijn.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  woensdag 4 september 2019 @ 13:53:16 #46
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_188785526
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:20 schreef aloa het volgende:
6 jaar per moord is niet veel idd. Dit figuur had nooit meer vrij mogen komen.
Hij heeft wss staffelkorting gekregen
pi_188785864
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 13:22 schreef paulgo het volgende:

[..]

[..]

Klopt, deze schurk heeft de levens van veel mensen verwoest en ook nog eens tientallen miljoenen schade veroorzaakt. Zo'n TBS behandeling, die hij gedurende zijn levenslange gevangenisstraf kreeg kost een miljoen per jaar. Weggegooid geld dat beter aan meer zorg voor de slachtoffers besteed had kunnen worden. Nu heeft dit heerschap weer een mooie doorzonwoning (natuurlijk met urgentie en huursubsidie) en bijstandsuitkering en profiteert hij weer van ons belastinggeld. Werken willen zulke lui niet. Er wordt trouwens in de media beweert dat hij voor de vorm bij een uitzendbureau staat ingeschreven. Maar dat is een pure schijn, geïnstrueerd door die idiote reclassering

Geweldscriminelen zou je na afloop van hun straf beter kunnen terugsturen naar het land van herkomst. Dat bespaart de slachtoffers extra leed, vermindert de recidive en bespaart de samenleving veel extra kosten. Waarom steunt geen enkele klote politicus behalve Geert Wilders dit beleid?
weet je hoe soms geredeneerd wordt volgens mij? Ja, Hassan komt uit een land waar het normaal is om mensen voor hun kop te schieten als ze je uitschelden. Maar aangezien wij de rode loper voor hem uitgerold hebben moeten wij begrip hebben voor zijn afkomst. Hij moet leren dat dit gedrag niet kan in NL. Maar als hij de rest van zijn leven achter slot en grendel blijft zitten, zal hij het nooit leren. Dus hij krijgt van de staat nog een kans.
Wat vervolgens ook krom is met arbeidsmigranten? Ze leren pas iets over Nederland als ze al in Nederland zijn. Mensen mogen wat mij betreft pas naar NL komen, als ze in het land van herkomst een inburgeringsexamen hebben afgelegd. Ik rij ook niet in een auto voordat ik mijn rijbewijs heb.
pi_188787189
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 13:34 schreef JannekeC5 het volgende:

Het wordt hoog tijd om het Zwitserland systeem in te voeren: We geven alleen visums, en nooit een NL paspoort
Je kunt de Zwitserse nationaliteit gewoon aanvragen. Dat is wel een duur en ingewikkeld proces, maar het kan. Als je getrouwd bent met een Zwitser wordt dat overigens eenvoudiger en minder kostbaar. Leuk weetje is dat de Zwitsers niet moeilijk doen over dubbele paspoorten: als je wordt genaturaliseerd tot Zwitser mag je van Zwitserland je andere nationaliteit gewoon behouden.
pi_188787393
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 15:50 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Je kunt de Zwitserse nationaliteit gewoon aanvragen. Dat is wel een duur en ingewikkeld proces, maar het kan. Als je getrouwd bent met een Zwitser wordt dat overigens eenvoudiger en minder kostbaar. Leuk weetje is dat de Zwitsers niet moeilijk doen over dubbele paspoorten: als je wordt genaturaliseerd tot Zwitser mag je van Zwitserland je andere nationaliteit gewoon behouden.
Maar van Nederland niet..
pi_188787412
quote:
6s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:23 schreef Zorro het volgende:

[..]

Aangezien hij dus al zon beetje vrij rondloopt vanaf 2001 is dat dus slechts 3 jaar per moord :X
Dan wordt het als slachtoffer/nabestaande toch aantrekkelijk om de dader zelf een kopje kleiner te maken als hij vrij komt. Met een beetje mazzel een paar jaar cel en het uitschot is opgeruimd.
pi_188787421
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 16:11 schreef Aquarii het volgende:

[..]

Dan wordt het als slachtoffer/nabestaande toch aantrekkelijk om de dader zelf een kopje kleiner te maken als hij vrij komt. Met een beetje mazzel een paar jaar cel en het uitschot is opgeruimd.
Als je een ziektebeeld hebt waardoor je verminderd toerekeningsvatbaar bent, ja.
pi_188787426
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 16:10 schreef Physsic het volgende:

[..]

Maar van Nederland niet..
Klopt maar irrelevant. Janneke pleitte voor het Zwitserse systeem. En dat zit toch iets anders in elkaar dan zij denkt.
pi_188788206
'Pas enkele jaren geleden, als het Europese Hof voor de Rechten van de Mens levenslang als onmenselijk betitelt'

Opdoeken die handel en wel zo snel mogelijk. Dit Hof rekt de werking van het EVRM tot ver buiten de oorspronkelijke bedoeling uit.

Verder schandalig en misdadig tegenover de slachtoffers en de nabestaanden dat deze weerzinwekkende moordenaar ooit een voet buiten de gevangenis heeft mogen zetten.
pi_188788479
quote:
,Yilmaz mag zich nimmer meer vrijelijk in deze maatschappij ophouden’’, zegt officier van justitie Den Os in 1983.
Maar zo bedoelde ik het niet hoor...

quote:
Ruim twintig jaar later zal hij in een brief aan de advocaten toegeven dat hij daarmee nooit létterlijk levenslang voor ogen had.
|:( |:(
  woensdag 4 september 2019 @ 18:45:18 #55
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_188789661
quote:
14s.gif Op woensdag 4 september 2019 11:51 schreef Faux. het volgende:

[..]

Levenslang zonder uitzicht op vervroegde vrijlating is tegen de rechten van de mens. Gelukkig dat we daar in Nederland aandacht aan besteden.
Het is een moderne interpretatie van de nogal vaag beschreven mensenrechten.

Artikel 5
Niemand zal onderworpen worden aan folteringen, noch aan een wrede,
onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing.

Je zou net zo goed kunnen stellen dat vrijheidsstraffen onmenselijk zijn bij wijze van spreke.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  woensdag 4 september 2019 @ 18:53:07 #56
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_188789774
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:45 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Het is een moderne interpretatie van de nogal vaag beschreven mensenrechten.

Artikel 5
Niemand zal onderworpen worden aan folteringen, noch aan een wrede,
onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing.

Je zou net zo goed kunnen stellen dat vrijheidsstraffen onmenselijk zijn bij wijze van spreke.
Ik weet er verder het fijne niet van, maar als het ECHR zich erover gebogen heeft, heb ik op zich vertrouwen
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_188789890
quote:
10s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:53 schreef Faux. het volgende:

[..]

Ik weet er verder het fijne niet van, maar als het ECHR zich erover gebogen heeft, heb ik op zich vertrouwen
Dus jij denkt dat de makers en ondertekenaars van het EVRM voor ogen hadden dat ook levenslang hieronder zou gaan vallen?
  woensdag 4 september 2019 @ 19:11:44 #58
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_188790020
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:03 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Dus jij denkt dat de makers en ondertekenaars van het EVRM voor ogen hadden dat ook levenslang hieronder zou gaan vallen?
Ik denk het wel. En anders kunnen staten zich terugtrekken.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  woensdag 4 september 2019 @ 19:15:05 #59
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_188790076
Lijkt me niet echt een psychopaat.
Aan het verhaal te zien is het meer iemand die te veel vernedering heeft meegemaakt en opeens geknapt is.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_188790089
quote:
14s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:11 schreef Faux. het volgende:

[..]

Ik denk het wel. En anders kunnen staten zich terugtrekken.
Ik denk dus zeker van niet en dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens door deze jurisprudentie te creëren de werking van dit artikel veel te ruim heeft uitgelegd.

Dit is ook gelijk het hele gevaar als landen al te gemakkelijk (mensenrechten daar kan je als politici gemakkelijk mee scoren en wie is daar nu tegen) verdragen ondertekend met dergelijke vage artikelen.
pi_188790112
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
Lijkt me niet echt een psychopaat.
Aan het verhaal te zien is het meer iemand die te veel vernedering heeft meegemaakt en opeens geknapt is.
Hij heeft dus meerdere mensen doelbewust doodgeschoten die toevallig in dat café aanwezig waren, waaronder een twaalfjarig kind.
  woensdag 4 september 2019 @ 19:22:30 #62
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_188790170
ik zou me geen zorgen maken. waarschijnlijk gaat hij snel weer de fout in en gaat hij weer schieten in een cafe.

daarna zit hij zijn hele leven alsnog vast.
Tot nooit .......
  woensdag 4 september 2019 @ 19:23:54 #63
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_188790189
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:18 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Hij heeft dus meerdere mensen doelbewust doodgeschoten die toevallig in dat café aanwezig waren, waaronder een twaalfjarig kind.
Hij heeft meer dan 20 jaar gezeten.
Als hij nu geen gevaar meer vormt zie ik weinig reden om hem nog vast te houden.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  woensdag 4 september 2019 @ 19:49:33 #64
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_188790678
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:23 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hij heeft meer dan 20 jaar gezeten.
Als hij nu geen gevaar meer vormt zie ik weinig reden om hem nog vast te houden.
Nou ik wel. Iemand die als hij zich vernederd voelt onder anderen twaalfjarige kinderen neerknalt hoeven we niet meer terug te zien. Helemaal niet na decennia aan detentie/vernedering.
  woensdag 4 september 2019 @ 19:51:40 #65
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_188790723
quote:
In 1976 is Yilmaz betrokken bij een mishandelingszaak als hij tijdens een ruzie iemand in zijn zij steekt. Het weerhoudt de Staat niet hem in 1982 tot Nederlander te naturaliseren.
Toch fijn dat buitenlandse kansenparels toen ook al genaturaliseerd werden.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
  woensdag 4 september 2019 @ 19:54:11 #66
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_188790784
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:16 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Ik denk dus zeker van niet en dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens door deze jurisprudentie te creëren de werking van dit artikel veel te ruim heeft uitgelegd.

Dit is ook gelijk het hele gevaar als landen al te gemakkelijk (mensenrechten daar kan je als politici gemakkelijk mee scoren en wie is daar nu tegen) verdragen ondertekend met dergelijke vage artikelen.
Precies, echter kun je het Europese Hof voor de Rechten van de Mens het ook niet echt kwalijk nemen, het artikel is simpelweg op vele manieren te interpreteren.

Niet wreed, onmenselijk en onterend; een Romein zou dit interpreteren als dat je iemand niet zou mogen kruisigen maar wel tot zelfmoord zou mogen dwingen of mogen wurgen. Om maar een voorbeeld te geven.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  woensdag 4 september 2019 @ 20:18:22 #67
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_188791227
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:16 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Ik denk dus zeker van niet en dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens door deze jurisprudentie te creëren de werking van dit artikel veel te ruim heeft uitgelegd.

Dit is ook gelijk het hele gevaar als landen al te gemakkelijk (mensenrechten daar kan je als politici gemakkelijk mee scoren en wie is daar nu tegen) verdragen ondertekend met dergelijke vage artikelen.
Dan verschillen we simpelweg van mening. Ik vind het niet gek om het uitzicht op vrijlating als mensenrecht op te nemen. Als je weet dat je nooit meer vrijkomt, wat is dan het doel van leven? Dan heb je toch geen menswaardig leven?

En ja, ze hebben misschien iets verschrikkelijks gedaan, maar ook gevangenen zijn mensen.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_188791671
Mensen die doen alsof 36 jaar een lichte straf is. :')
pi_188792494
Deze vent moet toch nooit meer vrijkomen...ongelooflijk. Als je zoiets flikt ben je een complete onberekenbare psychopaat. Een gevaar voor de maatschappij.
pi_188793419
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
Lijkt me niet echt een psychopaat.
Aan het verhaal te zien is het meer iemand die te veel vernedering heeft meegemaakt en opeens geknapt is.
Mwah...al betrokken geweest bij een steekpartij, zijn broer opgeruimd door zijn schoonfamilie, er is maar weinig dat er op wijst dat dit een onschuldig tot waanzin gedreven persoon was. Geweld was in zijn directe omgeving geen uitzondering, kwestie van tijd voor meneer eens een keer echt door het lint ging, beetje zoiets als Gokmen T.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  woensdag 4 september 2019 @ 22:32:29 #71
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_188793457
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 20:43 schreef Hamzoef het volgende:
Mensen die doen alsof 36 jaar een lichte straf is. :')
Voor 6 doden wel.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_188793458
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:23 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hij heeft meer dan 20 jaar gezeten.
Als hij nu geen gevaar meer vormt zie ik weinig reden om hem nog vast te houden.
Het leed dat hij heeft veroorzaakt is reden genoeg. Sterker nog, dat zou wat mij betreft reden genoeg zijn om hem een spuitje te geven, dat doen we met dolle honden ook.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_188793479
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 20:43 schreef Hamzoef het volgende:
Mensen die doen alsof 36 jaar een lichte straf is. :')
Voor het gepleegde vergrijp is het lachwekkend licht.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_188796581
Hij deed ooit een aanvraag voor bezoek aan iemand die op mijn adres heeft gewoond. Maar ja, wij waren het dus niet en de bewoners voor ons ook niet, dus diegene woonde er al heel lang niet meer.
En ik vond dat altijd een beetje sneu: je vraagt bezoek aan, diegene komt niet en jij weet niet eens dat dat komt omdat diegene het verzoek niet ontvangen heeft.
Maar als ik de reacties hier zo lees, zal dat wel gek van mij zijn :D
pi_188800272
Zesvoudig moordenaar Koetsiertje krijgt toch geen gratie

https://www.ad.nl/binnenl(...)een-gratie~aeb51078/

:)
  Spellchecker donderdag 5 september 2019 @ 14:06:50 #76
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  FOK!fotograaf donderdag 5 september 2019 @ 14:08:11 #77
842 Zorro
Z
pi_188800327
quote:
‘Ted de Turk’ leeft immers sinds eind 2016 al permanent buiten de kliniek en met zijn gezin
Maar hij komt niet vrij hoor!

Wat een land :')
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  donderdag 5 september 2019 @ 14:11:30 #78
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_188800372
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 20:43 schreef Hamzoef het volgende:
Mensen die doen alsof 36 jaar een lichte straf is. :')
Als het je nichtje en/of vriendin was geweest die deze man even overhoop had geknald dan stond je zeker ineens aan de andere kant van de discussie
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_188800560
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 14:11 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Als het je nichtje en/of vriendin was geweest die deze man even overhoop had geknald dan stond je zeker ineens aan de andere kant van de discussie
Als ervaringsdeskundige aan die kant: nee, dat hoeft niet persé. Niet dat ik de moordenaar vergeven heb, maar het is klaar zo.
Je raekt an de dinge geweun.
  donderdag 5 september 2019 @ 16:22:53 #80
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_188802220
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 14:26 schreef Messina het volgende:

[..]

Als ervaringsdeskundige aan die kant: nee, dat hoeft niet persé. Niet dat ik de moordenaar vergeven heb, maar het is klaar zo.
Vervelend dat je zoiets heb meegemaakt maar ik heb het specifiek over hamzoef de wraak-mocro.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_188803299
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 20:43 schreef Hamzoef het volgende:
Mensen die doen alsof 36 jaar een lichte straf is. :')
Voor het doden van 6 kaffirs veel te hoog inderdaad. Had afgekocht moeten kunnen worden met twee schapen. Al zou de effectieve voltijdsdetentie in de praktijk slechts zo'n 18 jaar beslagen hebben, wordt eerder in dit topic gesteld.
  donderdag 5 september 2019 @ 17:53:43 #82
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_188803680
Van mij mag hij zijn Nederlandse nationaliteit afstaan, persona non grata worden, en terug naar Turkije.
pi_188807290
Wat ik mij afvraag is nu hij al jaren buiten de muren leeft....als hij dan geen gratie krijgt uiteindelijk, wordt hij dan weer gedetineerd?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_188807784
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 14:11 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Als het je nichtje en/of vriendin was geweest die deze man even overhoop had geknald dan stond je zeker ineens aan de andere kant van de discussie
Wetend dat je op hamzoef doelt ik heb net zo’n antwoord als @Messina ik vergeet niet, ik vergeef nooit.
Maar het leven gaat na zoveel jaren wel verder

[ Bericht 10% gewijzigd door mascara-klodder op 06-09-2019 08:33:57 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_197532048
twitter


:r
  woensdag 20 januari 2021 @ 16:07:38 #86
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_197532136
Die heeft dus al 30 jaar vast gezeten.
Als hij niet dezelfde persoon is als toen en berouw heeft, zie ik geen bezwaar om hem vrij te laten.

Levenslang is eigenlijk net zoals de doodstraf onmenselijk. Daar moeten we vanaf.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_197532232
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:03 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]

:r

Met tegenzin gratie verlenen? Waarom doe je het dan?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_197532307
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:13 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Met tegenzin gratie verlenen? Waarom doe je het dan?
Vind het maar een raar bericht. In het begin stond er de koning.
pi_197533855
Typisch een ad stukje dit.
pi_197534086
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:07 schreef Harvest89 het volgende:
Die heeft dus al 30 jaar vast gezeten.
Als hij niet dezelfde persoon is als toen en berouw heeft, zie ik geen bezwaar om hem vrij te laten.

Levenslang is eigenlijk net zoals de doodstraf onmenselijk. Daar moeten we vanaf.
En wat als 1 van die 6 doden jouw zoon of vader was geweest? Ooit eens gedacht hoe onmenselijk het voor de nabestaanden is? Onmenselijk is het om zulke gasten vast te zetten met kans op vrijlating ipv meteen een spuitje te geven. Gaat niks aan verloren.
  woensdag 20 januari 2021 @ 17:53:38 #91
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_197534348
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2021 17:44 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

En wat als 1 van die 6 doden jouw zoon of vader was geweest? Ooit eens gedacht hoe onmenselijk het voor de nabestaanden is? Onmenselijk is het om zulke gasten vast te zetten met kans op vrijlating ipv meteen een spuitje te geven. Gaat niks aan verloren.
Zou ik waarschijnlijk op den duur hetzelfde denken als de emotionele pijn wat verminderd is.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_197534608
6 mensen doodgeschoten waaronder een meisje van 12 jaar.
36 jaar vastgezeten, dat is dus slechts 6 jaar per slachtoffer.
Nooit officieel opheldering willen geven over zijn motieven.
Wat mij betreft gaat Ted de Turk weer van de sofa bij moeder de vrouw terug de bak in om nog wat miserabele jaren achter tralies door te brengen.
pi_197535300
Zeer triest dat deze man is vrij gelaten. Hij had tot zijn dood vast moeten blijven zitten.
pi_197535453
Ik wil toch wel eens weten of dit tegenwoordig zou worden gezien als doodslag. Hij is tenslotte niet naar het café gekomen om te doden. Bij gekwalificeerde doodslag is de strafmaat gelijk aan moord (en terecht), maar geeft toch een andere kans op recidive, zou ik zo zeggen. Dat is voor mij van belang om te bepalen of gratie na 37, bijna 38 jaar kan worden gegeven.
pi_197535549
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:07 schreef Harvest89 het volgende:
Die heeft dus al 30 jaar vast gezeten.
Als hij niet dezelfde persoon is als toen en berouw heeft, zie ik geen bezwaar om hem vrij te laten.

Levenslang is eigenlijk net zoals de doodstraf onmenselijk. Daar moeten we vanaf.
Zijn daad is onmenselijk.
pi_197536076
Jammer
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 20 januari 2021 @ 19:09:36 #98
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_197536148
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 17:53 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Zou ik waarschijnlijk op den duur hetzelfde denken als de emotionele pijn wat verminderd is.
Jij denkt niet dat nabestaanden tot aan hun dood toe momenten zullen hebben waarop ze denken "Dit had ik samen met hem/haar mee kunnen maken"?
pi_197536413
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:13 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Met tegenzin gratie verlenen? Waarom doe je het dan?
Onder druk van rechters die weer onder druk staan vanuit de EU.
De club waar wij hoofdsponsor van zijn en die ons als dank voortdurend de maat komt nemen over zaken die wij wat anders geregeld hebben dan andere landen.

quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 16:07 schreef Harvest89 het volgende:

Levenslang is eigenlijk net zoals de doodstraf onmenselijk. Daar moeten we vanaf.
Voor het stelen van een fiets o.i.d. krijg je geen levenslang. Alle levenslang veroordeelden zijn stuk voor stuk griezelig uitschot. Beter zou zijn om deze figuren na hun laatste beroepsmogelijkheid definitief uit de maatschappij te verwijderen. Niet te moeilijk maken gewoon old fashioned tegen de muur zetten.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_197536610
quote:
4s.gif Op woensdag 4 september 2019 10:13 schreef vosss het volgende:

[..]

Die is van Lotje getikt geloof ik 8)7


Lotje van den Puttelaar

- bruggenbouwer
- kennis van het recht en van de mens
- counsel en mediator

https://www.wybenga-advocaten.nl/lotje-van-den-puttelaar
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')