abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 9 oktober 2019 @ 11:48:11 #51
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_189344068
Toen we de eerste keer naar Dubai gingen hadden we 11 a 12 weken. Inderdaad ook vanwege de hitte. De mussen vallen -letterlijk soms- dood van het dak. Inmiddels zijn we terug naar 8 á 9 weken.

Ik merk wel dat ze inderdaad gewoon dingen vergeten. Jongste kon me dit jaar precies vertellen wat hij even moest gaan oefenen van wiskunde. Oudste zit in de eindexamenklas en had hele pakketten opdrachten mee voor vrijwel alle vakken. Die heeft zeker de helft van de vakantie zitten werken.
pi_189348706
Vakantie is heerlijk, maar bijvoorbeeld met 6 weken niet oefenen met lezen kan het lezen wel 1 of 2 leesniveaus zakken.

De school van J organiseert in het kader van kinderboekenweek een boekenmarkt. Lever boeken in die je niet meer leest en je mag evenveel boeken kiezen. Best lastig, ik neem boeken die niet meer gelezen worden mee naar mijn werk of zet ze gratis af te halen op Marktplaats... Dus eigenlijk heb ik niet echt iets fatsoenlijks om in te leveren.
pi_189358637
Dat is een lastige ja.. Hier doen ze dat tijdens de nationale voorleesdagen.. Voor dit jaar heb ik er vast 2 klaarstaan. Maar vorig jaar kon ik eigenlijk geen enkel boek bedenken (en het moest x2, want 2 kinderen)
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 10:20:27 #54
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_189378061
Dames,

Onze oudste speelt graag spelletjes, stratego, Carcassonne, Monopoly en Ticket to Ride,

Zijn er nog meer spellen die we zouden kunnen kopen? Hoe tof is Catan?
en welke spellen of puzzels zijn er die alleen leuk te doen zijn?

Help!
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_189378746
Mijn oudste is ook dol op spelletjes, en Catan staat hoog in zijn favorietenlijstje. We hebben zowel het bordspel als het kaartspel, uitbreidingen bij het bordspel en zelfs de dobbelvariant (lijkt wat op yahtzee). Rummikub vindt hij ook tof.

Wat hij en z'n bff ook veel doen is zelf spelletjes verzinnen met de materialen van bestaande spellen. Ik hoop dan altijd maar dat de spullen uiteindelijk weer in hun originele doos belanden, maar ze hebben er te veel lol mee om het te verbieden ;)
pi_189378873
Cluedo en Scotland Yard vinden ze bij ons ook erg leuk.
En 30 seconds
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_189379306
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 10:20 schreef Vlindur het volgende:
Dames,

Onze oudste speelt graag spelletjes, stratego, Carcassonne, Monopoly en Ticket to Ride,

Zijn er nog meer spellen die we zouden kunnen kopen? Hoe tof is Catan?
en welke spellen of puzzels zijn er die alleen leuk te doen zijn?

Help!
Catan is supertof. Azul en Agricola zijn ook leuke spellen om in huis te hebben.
(En er is een bordspelreeks in GAM, https://forum.fok.nl/topicchain/3449 )

En ik hoor hier nog lang niet dus doei :+
pi_189383738
Mijn 10 jarige heeft besloten 🤣🤣🤐🤐

♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  Moderator vrijdag 11 oktober 2019 @ 16:50:59 #59
5428 crew  miss_sly
pi_189383785
:D!

Met de autonomie zit het wel goed :D
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_189383903
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 16:50 schreef miss_sly het volgende:
:D!

Met de autonomie zit het wel goed :D
Ze had het al eerder aangegeven en toen heb ik gezegd dat ze er goed over na moest denken.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_189383952
Skye is ook een leuk spel met zijn 2-en.. agricola is leuk, wel veel klaarzetten. Potion explosion is ook leuk.
pi_189400613

Ze vond het toch wel een beetje spannend en moest een beetje huilen van spanning.
Gevraagd of ze het echt wilde, maar ze was 100% zeker.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  zaterdag 12 oktober 2019 @ 22:23:31 #63
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_189402671
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 16:46 schreef Vicky het volgende:
Mijn 10 jarige heeft besloten 🤣🤣🤐🤐

[ afbeelding ]
“Nu kan denk ik niet” 👌
pi_189479961
Ik stel mijn vraag maar even hier. Zoals jullie misschien nog weten van mijn topic in juli is de zoon van mijn vrouw vanuit het buitenland naar hier gekomen. Hij is elf jaar en heeft volgende week herfstvakantie. Ik werk zelf ook in het onderwijs, dus ik ben ook vrij.

Wat zijn leuke dingen om te gaan doen? Het mag geld kosten, maar leuke gratis tips zijn meer welkom eigenlijk :+. In de zomervakantie zijn we al naar zwembaden en pretparken geweest. Hij spreekt nog amper Nederlands, dus culturele of 'uitleg'-uitjes (zoals Nemo of dat soort dingen) zijn nog niet zo aan de orde / wenselijk.

Ik was zelf van plan om naar een dierentuin of het bos of zo te gaan, maar misschien hebben jullie leukere ideeën. Ik vraag het omdat hij anders straks vijf dagen naar een scherm zit te staren. :+ Niet heel erg, want papa heeft daar ook een handje van haha, maar ik wil graag iets met hem ondernemen. Moeder moet werken trouwens.
pi_189480139
Veluwe / bos / dierentuin / strand / indoor trampoline / karten / escaperooms / aquariums / fietsen / bios /
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_189482056
Welke regio?
Lego world in utrecht is leuk voor die leeftijd
pi_189482447
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:25 schreef Deepfreeze het volgende:
Welke regio?
Lego world in utrecht is leuk voor die leeftijd
Dat is wel echt een goede tip, ja. Hij is gek op lego, met name het bouwen. Vaak heeft hij in mum van tijd iets gebouwd. We wonen in die provincie.

Nog tips om thuis iets leuks met hem te doen? Of gewoon zijn gang laten gaan? Ik ben sinds twee maanden vader van hem, dus ik weet het ook nog niet zo goed.
pi_189482650
11 jarige? Ik heb op regenachtige dagen wel samen achter de pc gezeten, programmeren in scratch, java of html (leuke boeken geleend in de bieb).
Of samen iets klussen? Ikea opbergiets voor op zijn kamer in elkaar zetten ofzo en inclusief het kopen, hotdog eten heb je ook een mooi gat in de dag.
pi_189482805
Ik zou niet elke dag volstoppen, hem ook zijn gang laten gaan.
Maar wat activiteiten buitenshuis zijn leuk. Heeft hij zelf een idee of wensen?
Iets wat hij graag zou doen?

Dierentuin, bos, pretpark, samen gamen?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_189483340
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 15:25 schreef Nijna het volgende:
Ik zou niet elke dag volstoppen, hem ook zijn gang laten gaan.

Dat ook, lekker dagje omhangen, beetje gamen, wat lezen, bordspelletje, samen iets koken, of niks van dat alles is ook wel chill ;)
pi_189509113
Potje midgetgolfen vinden ze hier altijd leuk!
wie met beide benen op de grond blijft staan....komt niet ver
pi_189695973
Ik denk dat dit het juiste topic is voor mijn vraag :)

Ik heb een 12-jarige (stief)dochter die dit jaar is begonnen op het vo (vwo).

Helaas houdt ze nog steeds haar ritme aan van de basisschool, dus ze komt thuis. Gaat wat eten en dan tv kijken/ mobiel/ met ons kletsen, totdat ze rond 19 uur naar boven moet. Dan pas gaat ze aan de slag en maakt haar huiswerk/ leert voor toetsen.

De eerste weken ging dat goed (waarschijnlijk waren de toetsen makkelijker), maar vandaag logde ik in om haar cijfers te zien en zag dat ze een paar onvoldoendes heeft gehaald.

Nu wil ik dus wat strenger zijn en haar meer aan het werk zetten, maar ik weet niet zo goed wat een goede manier is. Moet ik haar gelijk haar huiswerk laten doen als ze thuis is en dan pas tv? Mobiel afpakken tijdens huiswerktijden? Huiswerk controleren?

Mijn vraag is dus eigenlijk: Hoe ziet de planning van jullie pubers eruit (die op vo zitten)? En hoe zorgen jullie ervoor dat ze hun best doen en goede cijfers halen?
pi_189696086
ze is 12..kun je niet met haar overleggen hoe ze zelf denkt iets meer tijd aan huiswerk gaat besteden? dreigen met mobiel afpakken kan altijd nog..
pi_189696095
Ik heb nog geen puber, dus voor mij makkelijk praten vanaf de zijlijn. Maar ik zou beginnen met een open gesprek. Aangeven dat haar cijfers minder worden en of ze zelf een idee heeft hoe ze dit kan veranderen? Iets zomaar van bovenaf opleggen voelt waarschijnlijk al snel als een soort straf, en dat lijkt me in deze fase (als starter op het vo) niet bevorderlijk. Eigen inbreng lijkt me prettig, want grotere kans dat ze het dan beter volhoudt.

Eventueel opties die je kan voorleggen als ze het zelf niet weet:
- langer op school blijven om huiswerk daar te maken (zijn vast wel faciliteiten voor)
- samen met een vriend(in) na school
- hulp van jullie
- thuis, zonder hulp

Succes!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_189696186
Ik zou vooral beginnen met een open gesprek. Hoe vindt ze het op het vo? Is het wat ze ervan had verwacht? Hoe gaat het op school? Vindt ze zelf dat het goed gaat? Heeft ze het gevoel dat ze lekker bezig is?

Als ze zelf niet over de onvoldoendes begint, zou je dat dan kunnen invoegen. Je zou haar kunnen vragen of ze zelf vindt dat ze hulp nodig heeft. En zo ja, wat voor hulp ze wil. Voor welke vakken heeft ze onvoldoendes, en komt dat door niet voldoende voorbereiden en leren, of vindt ze het echt moeilijk? Wil ze inderdaad op school huiswerk maken, en kunnen jullie helpen om te kijken wat daarin de mogelijkheden zijn. Wil ze hulp van jullie om een schema of planning te maken. Wil ze alleen maar een constructieve herinnering als ze wat lang draalt als ze thuiskomt?

Als je wil dat ze iets leert (en dan bedoel ik niet alleen haar schoolwerk, maar ook hoe ze kan leren om haar schoolwerk goed te doen), zou ik zeker niet beginnen met commanderen en telefoon innemen, maar met gesprekken. Waarschijnlijk meerdere. En wijs haar op de consequenties. Ik weet niet hoe het op haar school is, maar er zijn middelbare scholen waar je direct af moet als je het eerste jaar niet haalt. Is dat zo bij deze school, is dat wel iets waar ze aan herinnerd mag worden. Dan kan ze ook bedenken hoeveel het haar waard is om op deze school te blijven. Uiteindelijk zal ze het toch zelf moeten doen allemaal.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_189696351
Hier ook een brugpieper. Ik heb in het begin even geholpen met plannen, maar na anderhalve week wilde hij dat niet meer. Hij ging het zelf wel doen. Dat gaf hij ook aan bij het 1e mentorgesprek, hij deed het wel op zijn manier. En dat was een hele duidelijke uitspraak. Heb gezegd dat ik dat ook prima vind, mits hij genoeg voldoendes haalt en mij niet lastig valt met last-minute-overhoringspaniek..
Voor alle vakken redt hij zichzelf ook wel, zonder echt te plannen. Alleen Frans is een dingetje. Maar daar vraagt hij dan wel weer hulp voor. Ik merk dat hij doordat hij af en toe tegen een onvoldoende aanloopt, hij wel langzaam leert om beter te plannen. Dat gaat bij Frans ook al beter.

Hij komt nu elke dag thuis rond kwart voor 4 of half 5. Meestal drinkt hij dan wat en gaat gamen. Na het avondeten (zo rond kwart over 6 klaar) gaat hij naar boven voor zijn huiswerk. En dan in het weekend wat tijd voor maakdingen zoals verslagen of wiskundesommen.

We kunnen er wel over praten, maar hij moet zelf de beslissingen maken en dan de consequenties daarvan ervaren. Maar dat is op zich makkelijk als je maar op 1 vak gemiddeld een onvoldoende staat. Bij deze puber hoef ik echt niet aan te komen met je gaat dit of dat doen.. Ik kan wel vragen of het niet verstandig is om het misschien iets anders aan te pakken..
  woensdag 30 oktober 2019 @ 12:06:04 #77
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_189696698
Hier gaat het dus totaal anders...

Ik ben begonnen met een open gesprek en dat werkt hier totaal niet. Dan is het allemaal ja, amen en dikke prima, maar gebeurt er niets met onvoldoendes als gevolg. Ik moet er dus wel echt bovenop zitten en alle elektronica afpakken (en verstoppen). Ze is nu tweedejaars en ze heeft het erg naar haar zin op school, bij een lager niveau zal ze van de locatie weg moeten en dat wil ze niet, maar ik heb het idee dat ze gewoon de discipline niet heeft om van haar elektronica af te blijven (ik vind overigens dat ik dat ook niet kan verwachten van een kind van 13, er zijn volwassenen die het niet eens kunnen).

Vriend en ik hebben best wel vaak besproken hoe en wat, echt heel streng zijn of laten gaan en dan maar een niveau lager? ik vond het eerst lastig, maar nu uiteindelijk niet meer. Ik vind dat ik als ouder verplicht ben te zorgen dat ze eruit haalt wat eruit te halen valt. Ze heeft nu de discipline niet en misschien wel nooit niet, maar dat zien we dan wel weer. Huiswerk laat ik aan haar over, maakt ze het niet kan ik dit online zien en dan hangen daar consequenties aan vast. Wat leerwerk betreft houd ik alles online bij, laat haar in de week zelf plannen hoe en wat, de dag van te voren moet ze na school alle elektronica inleveren tot overhoring. Bij 3+ fout is het verder gaan met leren en bij 3- alles terug en haar eigen gang weer gaan.
pi_189697867
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 12:06 schreef SacreCoeur het volgende:
Hier gaat het dus totaal anders...

Het verschilt ook per kind. Mijn oudste kan het tot nu toe goed behappen qua niveau.
Het is ook een kind die zich echt niet gelukkig gaat voelen als ik er veel druk op zou leggen. Hij leert beter van ervaringen dan van mijn dwang. Van dat laatste gaat hij eerder minder doen. Pubers :P

Ik zie mezelf ook terug. Vanaf de eerste klas redde ik mezelf wel, snel zelfstandig. We mochten hem niet eens uitzwaaien bij zijn excursie vanochtend :D
pi_189698091
Oudste zit in de brugklas vwo plus nu.
Wij zijn vanaf het begin af aan aan het helpen met plannen, want ze overziet het niet (maar dat past wel bij haar autisme). De afspraak is dat als ik ga koken dat zij aan haar huiswerk gaat.
Ze komt tegen kwart voor 4 thuis, ik ga tussen 5 en half 6 koken, dus dan heeft ze genoeg "afdraai tijd".
Maar ik moet haar altijd aan het werk zetten. Als het niet af is (wat nog maar 1 keer is gebeurd) dan gaat ze na het eten verder.
Ze hebben niet zo heel veel huiswerk (althans wat ik in de app zie valt wel mee en wat er verder is daar heb ik dus eigenlijk weinig zicht op) en ze hebben in de les tijd om er aan te werken.
Leren moet wel, de talen lijken tot nu toe wel goed te gaan, ze is er vrij vlot mee klaar. Overhoren wil ze niet. Ze oefent in quizlet.
Nu werken ze bij haar op school (volgens mij (nog) niet schoolbreed, maar vwo plus, gymnasium en vwo ict lyceum in elk geval) niet met cijfers in de onderbouw, ze moeten doelen behalen.
En als je het doel nog niet hebt behaald, dan moet je het verbeteren. Op zich wel mooie methode, je moet gewoon de stof beheersen. Terwijl als je een 4 ergens voor haalt en doorgaat dan beheers je dat stukje alsnog niet en hier moeten ze dus bewijzen dat ze het wel beheersen en dan verder.
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 30 oktober 2019 @ 13:54:19 #80
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_189698123
Klinkt als een fijn systeem, Nijna!
in de haak.
  woensdag 30 oktober 2019 @ 13:58:59 #81
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_189698186
Hier gaat 't ook per kind verschillend. De een heeft wat meer ondersteuning nodig dan de ander, maar ze kunnen inmiddels vrijwel zonder al te veel aanwijzingen hun huiswerk plannen (en maken/leren). (W zit in 5 vwo, C in 3 mavo). Mochten de cijfers erg inzakken, dan gaan we wel weer bespreken wat er anders kan, en of een actievere monitoring vanuit ons nodig is.
in de haak.
pi_189698395
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 13:51 schreef Nijna het volgende:

Nu werken ze bij haar op school (volgens mij (nog) niet schoolbreed, maar vwo plus, gymnasium en vwo ict lyceum in elk geval) niet met cijfers in de onderbouw, ze moeten doelen behalen.
En als je het doel nog niet hebt behaald, dan moet je het verbeteren. Op zich wel mooie methode, je moet gewoon de stof beheersen. Terwijl als je een 4 ergens voor haalt en doorgaat dan beheers je dat stukje alsnog niet en hier moeten ze dus bewijzen dat ze het wel beheersen en dan verder.
Dat klinkt ook wel als een mooi systeem.

Wat doen ze dan eigenlijk met vakken die je gewoon echt niet kunt?
(denkend aan mijn enige voldoende op Duits ooit op mijn eerste rapport, 4 jaar lang lopen compenseren met de beta vakken :P )
  woensdag 30 oktober 2019 @ 15:03:38 #83
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_189699170
Hier een brugpieper die het young/strongprogramma volgt op de preHavo. Vooralsnog fietst ze er mooi doorheen maar het plannen is nog wel een dingetje. Maken en leren is geen probleem maar ze moest in het begin wel schakelen naar andere vraagstellingen met toetsen bijvoorbeeld. Sinds dit jaar begint het eerste uur ook standaard om 9.15 en mocht je iets moeten inhalen, nakomen of bijles dan kan dat in het nulde uur 8.30-9.15, maar ze heeft eindelijk haar plekje gevonden met uitdaging en is zoveel rustiger dan de altijd durende onrust en verveling op de basisschool. Tussentijds cijferoverzicht waren 4x een 8, 3x een 7 en 1 x een zes.
If you can dream it, you can do it...
  woensdag 30 oktober 2019 @ 15:37:53 #84
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_189699758
Wat maken jullie kinderen lange dagen! Hier hebben ze soms maar 2 uurtjes les :')
En over het algemeen rond 2 klaar (en dan vaak nog het eerste uur vrij).

quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 13:29 schreef Deepfreeze het volgende:

[..]

Ik zie mezelf ook terug.
Ik ook, net zo dramatisch als ik was. En erg onaardig naar leraren toe, niet in de vorm van een grote mond, maar als blikken konden doden :')

Maar ook met het leren, precies ik 17 jaar geleden. Ik heb dan ook niet eens mijn middelbare school afgemaakt en ik merk dat dat mijn grooste angst is voor haar. Ook al is het goed gekomen en heb ik een 21+ toets gehaald (om zo hoger onderwijs te doen), mijn ouders waren niet streng en er waren ook geen regels. Soms vind ik dat jammer en ben benieuwd hoe het anders was geweest.
pi_189699827
Hier is de puber ook meer vrij dan op school :{
En ook baggermotivatie, maar ben bang dat als hij niveau omlaag gaat dat er dan nogsteeds baggermotivatie is. Hij kan 't namelijk best allemaal. Doen is een ander verhaal
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 30 oktober 2019 @ 15:54:01 #86
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_189700029
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 15:43 schreef pinquit het volgende:
Hier is de puber ook meer vrij dan op school :{
En ook baggermotivatie, maar ben bang dat als hij niveau omlaag gaat dat er dan nogsteeds baggermotivatie is. Hij kan 't namelijk best allemaal. Doen is een ander verhaal
Misschien zitten ze wel op dezelfde school :D :P

En dat laatste is zo herkenbaar. Ze doet nu havo en ik denk dat een niveau lager echt niets uithaalt, dan gaat ze nog steeds liever met vriendinnen of haar vriendje weg.
pi_189700049
Haha! Wie weet! Grote school langs de dijk :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 30 oktober 2019 @ 15:55:32 #88
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_189700072
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 15:54 schreef pinquit het volgende:
Haha! Wie weet! Grote school langs de dijk :)
Ah nee, mijne zit kleinere school na het viaduct.
Ze wou eigenlijk naar die langs de dijk, maar ik vond het te ver fietsen door weer en wind.
pi_189700114
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 15:55 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Ah nee, mijne zit kleinere school na het viaduct.
Ze wou eigenlijk naar die langs de dijk, maar ik vond het te ver fietsen door weer en wind.
AH, dan zit de jouwe bij de dochter van Yppy op school :)

Wij wonen in de stad, dus voor Max is 't juist dichtbij.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_189700140
Bedankt voor jullie tips. We beginnen maar met een gesprek inderdaad en kijken hoe het dan verder gaat.

We wonen op 5 minuten afstand van haar school, dus ze is elke dag uiterlijk 14:30 thuis. En vaak valt er ook een les uit, dus ze heeft heel veel vrije tijd. Toch voert ze niets uit, pas na 19 uur, maar dan zit ze soms ook stiekem disney+ te kijken op haar mobiel, dus het is lastig.

Ze wilde atheneum doen, want 'wie wil er nou gymnasium doen en extra moeten leren'. Vonden we prima.
Nu zegt ze dat ze ook tevreden is met havo. Tja, ook goed natuurlijk, maar waarom niet een beetje je best doen en een vwo diploma halen.
  woensdag 30 oktober 2019 @ 16:00:48 #91
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_189700170
Leren leren is best een ding. Zeker als het op de basisschool altijd vanzelf ging.
Uit eigen ervaring probeer ik dat bij O nu al wat te stimuleren omdat ik weet dat hoe ouder je wordt dit steeds lastiger is.
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 30 oktober 2019 @ 16:02:32 #92
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_189700198
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 15:57 schreef pinquit het volgende:

[..]

AH, dan zit de jouwe bij de dochter van Yppy op school :)

Wij wonen in de stad, dus voor Max is 't juist dichtbij.
Wist niet eens dat er nog meer hier in de buurt wonen :D :P

Ja, is ook logisch.
pi_189700853
Hier is het qua tijden 9:20-16:10, 9:20-15:20,9:20-15:20, 10:30-16:10 en vrijdag de topper 8:30-16:10 met de laatste 2uur gym.
De eerste uren zijn voor de steunlessen. Vrijdag eerste uur is van de mentor.
En dan is het 5km fietsen. Dus nooit voor kwart voor 4 thuis.
Na het avondeten dan nog 45-60 minuten huiswerk gemiddeld.

Ik ben wel blij dat deze school zowel losse als dakpan klassen heeft. Hij zit nu gewoon op het atheneum. Ik een havo/vwo klas ging hij vast ook makkelijk doen en werd het havo. Ook prima, maar hij mocht ook gymnasium doen, maar geen talenknobbel, dus atheneum is dan gewoon zijn niveau.

Uitval valt nog mee. Er wordt vaak wel een andere leraar voor de klas gezet. Inhoudelijk niet altijd top, maar Engels raadsels zijn ook wel eens leuk :P
  Licht Ontvlambaar woensdag 30 oktober 2019 @ 17:06:21 #94
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_189701002
Waarom ‘moet’ ze om 19.00 uur naar boven eigenlijk?

Hier maakt de puber huiswerk aan de keukentafel. Na school eerst even beetje afschakelen en dan na 15-30 minuten aan de slag. Ik heb in de brugklas samen met haar planningen gemaakt waarbij we maak- en leerwerk en verschillende soort vakken probeerden af te wisselen. Nu in de 3e lukt dat grotendeels prima zelf.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_189701174
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 17:06 schreef Sjeen het volgende:
Waarom ‘moet’ ze om 19.00 uur naar boven eigenlijk?

Hier maakt de puber huiswerk aan de keukentafel. Na school eerst even beetje afschakelen en dan na 15-30 minuten aan de slag. Ik heb in de brugklas samen met haar planningen gemaakt waarbij we maak- en leerwerk en verschillende soort vakken probeerden af te wisselen. Nu in de 3e lukt dat grotendeels prima zelf.
Om haar huiswerk te maken. Beneden is ze te veel bezig met mengen in de gesprekken/ kletsen/ bezig met de baby. Ze kan niet geconcentreerd werken (of wil dat niet :P ).
pi_189702602
Wij hebben voor dochter een account gemaakt op anki-app . Dat is een website waar je flashcards kunt maken.
Je hebt verschillende websites met dezelfde naam. We hebben er een gekozen waarbij het logo twee oranje pijltjes is. (Je hebt er ook eentje met een blauwe ster.)Deze heeft ook een gratis iPad versie (en die met de blauwe ster niet). En dan gaat ze op de computer de flash card’s invullen dus bijvoorbeeld Frans- Nederlands of ook voor biologie heeft ze die gebruikt. En dan opent ze de app op de iPad en kan ze dus zo de woordjes oefenen.
Na elk woordje moet je aangeven of je het makkelijk, moeilijk of nog iets vond. En afhankelijk van wat je aan klikt is de frequentie hoger of lager hoe vaker zo woordje weer langs flitst.
Ook door het maken van de kaarten ben je aan het oefenen. En eenmaal ingevuld kies je de set die je wilt oefenen, en gaan.
Ze is er erg blij mee
  woensdag 30 oktober 2019 @ 18:49:51 #98
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_189702820
Erg goede tip Amaranta ^O^
Briljant wel dat we dit vroegah met de hand deden en nu allemaal digitaal :D
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 30 oktober 2019 @ 18:57:12 #99
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_189702911
Hier gebruiken ze Quizlet daarvoor. Heel fijn!
in de haak.
pi_189702943
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 15:43 schreef pinquit het volgende:
Hier is de puber ook meer vrij dan op school :{
En ook baggermotivatie, maar ben bang dat als hij niveau omlaag gaat dat er dan nogsteeds baggermotivatie is. Hij kan 't namelijk best allemaal. Doen is een ander verhaal
Deed de Mijne helaas ook en die is van havo naar vmbo gegaan.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')