abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 september 2019 @ 09:56:08 #26
319308 Tink89
To live is to dance
pi_188731891
Ah, balen van je pms! Bij mij is een mirena daarvoor de oplossing, maar dat moet ook maar net bij je passen.


quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2019 23:42 schreef Peacefulll het volgende:

<Knip>

En ik zit een beetje met verbazing te lezen dat veel van jullie bijna nooit alleen met man op stap gaan. Dat zou echt de doodsteek zijn voor onze relatie denk ik. We hebben het super met z'n drieën en we doen veel samen, maar wij hebben af en toe echt even tijd samen nodig, zonder M. Even niet nadenken over tijden, flesjes, luiers, speentjes en ongestoord een diepgaand, fatsoenlijk gesprek voeren. Héérlijk O+ Ik vind het ook gezond voor M om even bij ons weg te zijn en door anderen verzorgd (en vreselijk verwend) te worden. Maar dat had ik al eens benoemd hier :)
Wij kunnen prima diepgaande gesprekken voeren als prul - zoals gisteren in het kindercafe - heerlijk ligt te spelen en wij goede koffie drinken. Of als ze in bed ligt. En dan denken we niet na over tijden, flesjes, speentjes en andere dingen. We laten haar lekker gaan totdat ze aangeeft dat er iets is en dan krijgt ze de borst, een boterham, rijstwafel of gaat ze in de wagen of draagzak. Ik ervaar dat niet minder als 'qualitytime met mijn man' dan tijd zonder prul.

Overigens wel ik dus zo'n moeder met een complete luiertas. In principe zit altijd alles erin; eten, drinken (360 beker met water), reservekleertjes, luier, doekjes, slabber, paracetamol (voor mij en prul), zonnebrandcrème, billenzalf, tampons, maandverband, een gewone en een grote hydrofiel, verschoonmatje, desinfect, zakdoekjes... En vast nog wel iets _O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_188732311
Ik heb (bijna) geen oppas meer zo met drie kinderen ;) en ze mensen die ik kan vragen voor oppas gebruik ik vooral voor werkdingetjes.
Toevallig zijn wij aankomende week daggasten op een kindloze bruiloft. Ik ben benieuwd hoe de oppas een hele dag gaat overleven ;)
Wij hebben wel een wekelijkse date avond. Gewoon thuis met de kids op bed en dan met het idee dat we echt iets samen doen.

Oh Krijger, zo vervelend :* en kleine fopflesjes geven (met een max per nacht) dus bijv 90 cc met 2 schepjes? Dat deed ik nog wel eens bij de oudste als ik wanhopig was :*

Verder neem ik hier nu ook afscheid. We hebben gisteren een hele relaxe verjaardag gehad. De vele visite (grote familie) kwam lekker gespreid zodat het geen moment te druk was. En we konden buiten zitten O+
Li heeft ook een leuke dag gehad, keek haar ogen uit en is vreselijk verwend. Ze was gewoon de happy baby zoals altijd, alleen taart en zingen is wel gek ;)

Tot snel!
pi_188732423
Ik hoor hier niet meer, maar wij hebben ook zo nu en dan tijd zonder Jip hoor peace! Het zou bij ons niet de doodsteek van onze relatie zijn als we het niet zouden hebben :P maar ik vind samen-samen zijn (zonder Jip :+ ) óók gewoon heel fijn. We doen heel veel dingen heel gezellig met zijn drieën en dan kan je ook heus een diepgaand gesprek voeren, maar dan is er toch altijd een bepaalde alertheid.. Met kind sta je gewoon altijd aan :P ik vind het zelf ook wel fijn om soms even niet aan te staan. Laatst nog ontbeten in een sterrenrestaurant, binnenkort weer uit eten in een heel goed restaurant, af en toe naar de film :9 O+ en dat zijn ook plekken waar Jip nog niet mee naar toe kan. Soms passen vrienden bij ons thuis op en soms is hij bij de opa's en oma's. En wat ik dan extra leuk vind aan dat laatste is dat ik nu al merk dat hij echt een band aan het opbouwen is met hen O+ Hij heeft al kleine ritueeltjes met hen die echt voor opa en/of oma zijn en die hij niet met ons heeft. Dat is zo intens lief om te zien O+
pi_188732739
Van harte gefeliciteerd Loj O+

Mijn lief en ik werken beide thuis, we zitten dus eigenlijk altijd 24/7 bij elkaar en voeren ook veel gesprekken over andere onderwerpen dan onze kinderen. Alhoewel ze wel fundamenteel deel uitmaken van ons leven, dus ze komen ook wel weer in de gesprekken over andere onderwerpen voor soms. We zijn nogal filosofen en praten vooral over allerlei diepe zaken hier thuis. :D O+ Mijn kinderen hebben zodoende ook altijd al een hele grote woordenschat als ze nog heel klein zijn, omdat ze gewoon erg veel gepraat horen de hele dag. :') We kletsen dus ook samen als de kinderen rondlopen of bij ons in de draagdoek slapen. Of in bed liggen te slapen. Of in de auto als de kinderen allemaal ergens achterin zitten. Of zelfs als m'n lief dan achterin bij baby's zit en een kind voorin naast mij. :P We lullen echt veel te veel, zoals je ook ziet aan mijn ellenlange posts altijd... }:|
pi_188732799
Jouw posts zijn anders wel altijd interessant leesvoer dus ik geloof niet dat je je hoeft te verontschuldigen voor de lengte ervan ;)
pi_188733394
Ja ik vind jouw Posts ook leuk om te lezen!! Je schrijft ook top :s)

Nóg een vraag .. maar die is wel wat heftiger. Dus even in spoiler

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 1 september 2019 @ 12:36:10 #32
342418 VKV
Plausibel
pi_188734248
@framblij:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188734784
@VKV
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188735450
Ik vind uit met of zonder kids wel echt een fundamenteel verschil, zoals @Aure al zei: met kind(eren) sta ik nonstop ‘aan’, ik kan me dan niet met de volle 100% aandacht op een ander focussen ofzo, ik moet ze met een schuin oog in de gaten houden en ben dan nooit volledig ‘relaxed’. Kortom ik vind het heerlijk om soms even een paar uurtjes met alleen partner eruit te gaan. Doen we nu nog te weinig maar begint weer te komen :).

@Framblij89
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 1 september 2019 @ 14:35:36 #35
480396 Sisu
Oudgediende
pi_188736124
Krijger, kan je kleintje toch honger hebben?
De 5 maanden baby van schoonzus werd plotseling ook steeds wakker snachts en sinds ze er een soort Brinta doorheen doen (of pyjamapap ) slaapt hij weer heerlijk.
Verder weinig ervaring mee, want hier krijgt hij nog borstvoeding.

Datenight
In alle eerlijkheid gaan wij echt nooit samen weg.
Hij gaat met zijn vrienden of ik met mijn vrienden. Zo is er altijd iemand ‘van ons’ bij de kinderen. Schoonfamilie woont in de buurt, maar ik vind dat niet fijn. Mijn familie woont te ver weg om zo maar eens even op te passen en wij zijn beide hele slechte planners. Meer last minute typjes.
En dan ben ik ook nog een buitenmens en Mn man een bankaardappel. Eigenlijk passen we helemaal niet bij elkaar :') maar toch werkt het. Ene dag beter dan de ander 8)7 vandaag bijv niet zo

Mn beeb rolde net om. Ging echt per ongeluk, maar nu raakt hij gillend gefrustreerd als ik hem niet help om op zn buik te rollen. :')
Zonder hoop geen leven.
pi_188738814
Framblij
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Thanks voor de tips. Zou natuurlijk kunnen dat het gewoon honger is, maar had zelf meer het idee dat er gewoon echt iets mis was ofzo? Pijn? Maar ik ga gewoon eens kijken hoe het gaat als ik hem dan een fles geef op zulke momenten. Voelt gewoon heel tegenstrijdig na anderhalf uur wéér een fles :')

Hij krijgt overdag flessen van 150+5. Geeeeeen idee hoeveel, hij drinkt op verzoek en ik houd het verder niet bij. Hij dronk altijd grotere flessen maar omdat hij nog steeds gewoon zó veel spuugt geef ik hem nu vaak kleinere beetjes steeds.
pi_188739078
@hetzusjevan

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
@krijgerrtje

Dat het pijn was heb ik ook heel vaak gedacht, maar als ze wel te troosten zijn met de fles, en daarna niet huilen, kan het geen pijn zijn denk ik? :{
Je ken dus ook proberen om snachts dus 150+5 te geven. Wie weet slaapt ie iets langer dan 1.5 uur :+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188741789
We gaven ‘s nachts ook altijd hele flessen, maar nu komt ‘ie zo vaak en met het spugen ook dat ik ze maar weer gewoon kleiner maak omdat ‘ie vaak al zo snel weer komt :') kan ook een vicieuze cirkel zijn zo natuurlijk. Vanavond eens wat grotere flessen proberen!
pi_188742376
@Framblij89 heb je even PM gestuurd.

Hoevaak en hoeveel melk krijgen de 11-maanders hier nog op een dag eigenlijk? En hoevaak slapen ze nog op een dag? Nien wil sochtends niet meer naar bed maar volgens mij is ze nog veel te jong voor 1 middagdut?
pi_188742823
Phi ging hier met 10 maanden al naar 1 slaapje. Ik vond dat ook te jong, maar ja: die middagslaap vertikte ze echt en het kostte me, als ik wel doorzette, ruim een uur voor een tukkie van 40 minuten. Vond ik zonde van iedereens tijd en energie.

Ze sliep dan van 10/11 tot 12/13/14 zo'n beetje. Wel echt een goede tuk dus. Als we een dagje weggaan nu (14 maanden), slaapt ze op de heenweg drie kwartier en terug ook. En op de opvang heeft ze nog een stuk langer twee keer geslapen, maar dan sliep ze ook heel kort, half uurtje, drie kwartier max.

Met 11 maand kreeg ze trouwens nog 2 flessen van 180. Eentje voor het slaapje en eentje voor het naar bed gaan 's avonds.
  zondag 1 september 2019 @ 20:27:50 #41
319308 Tink89
To live is to dance
pi_188743261
Prul is negen maanden en een beetje en slaapt twee keer +- 1 tot 1,5 uur. Die is na een uur of drie wakker ook echt chagrijnig.

Met de hoeveelheid melk hannes ik een beetje. Ze krijgt bv op verzoek en op werkdagen twee flessen kolf van 100-120 ongeveer. Daarnaast eet ze als een bootwerker, dus het wordt vast ooit minder...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_188743483
Welpje is 11 maanden en slaapt nog wel 2, soms 3x op een dag. Drinken weet ik niet precies, hij krijgt nog steeds bv op verzoek en dat hou ik niet exact bij.
  zondag 1 september 2019 @ 20:35:21 #43
342418 VKV
Plausibel
pi_188743531
@hetzusjevan:
J. is nog net 11 maanden en krijgt één fles melk, als hij 's nachts wakker wordt. Hij drinkt dan 180 cc met 6 schepjes. (als hij in de avond niet kan slapen/nog wakker wordt dan zetten we het pyjamapapje in)
's Ochtends als ontbijt krijgt hij wel pap waar nog vijf schepjes melkpoeder in zitten.

Wij zijn met 10 maanden overgegaan naar één middagslaapje. Daarvoor ging J. zo rond 17:00 uur nog een uurtje naar bed maar dan was het 's avonds een groot drama met niet willen slapen voor 23:00 uur.
De overstap naar één middagslaapje was de beste keuze van de afgelopen tijd haha. J. wordt 's ochtends ergens tussen 7:30 en 9:00 uur wakker, gaat dan rond 12:00 uur naar bed voor een middagdut, die duurt dan vaak 2,5 tot 3 uur, en dan 's avonds rond een uur of 20:00 uur weer naar bed. Het is dan elke keer rond het avondeten wel zo dat hij in z'n ogen gaat wrijven maar we gaan dan vaak lekker met hem spelen om het slapen uit te rekken en dan kan hij er best weer even tegenaan.
pi_188744791
quote:
1s.gif Op zondag 1 september 2019 20:00 schreef hetzusjevan het volgende:
@:Framblij89 heb je even PM gestuurd.

Hoevaak en hoeveel melk krijgen de 11-maanders hier nog op een dag eigenlijk? En hoevaak slapen ze nog op een dag? Nien wil sochtends niet meer naar bed maar volgens mij is ze nog veel te jong voor 1 middagdut?
Mag ik ook een PM? Ben wel benieuwd :)

L. krijgt nog drie flessen, 2x 160/3 en ‘s avonds voor het slapen gaan 180/6. Hij doet soms twee, maar vaker één dutje. Op het kdv krijgen ze het voor elkaar om hem soms wel drie (korte) dutjes te laten doen, maar dat lukt thuis en niet en dat vind ik stiekem ook niet zo erg ivm erop uit gaan enzo ;)
pi_188745404
Draakje heeft nooit een vast slaapritme gehad thuis en slaapt al een hele poos, ik denk zeker vanaf 10 maanden, 1 slaapje per dag of 2 korte (als hij in de auto of wagen in slaap valt bijvoorbeeld). Op het kdv slaapt hij wel standaard 2x en dan ook nog 2x lang :')

Ik geef borstvoeding en hij drinkt over het algemeen als hij wakker wordt, 's middags, voor het slapen gaan en dan een paar nachtvoedingen. Geen idee hoeveel hij echt binnen krijgt.
Ik wil ook met gewone melk gaan beginnen, maar ik weet nog niet zo goed hoe ik dat aan wil pakken. En ook niet of ik wel koemelk wil geven.Q

Ik denk dat hij hand- en voet- en mondziekte heeft. Zo sneu, hij is net 1,5 week beter van de 6e ziekte.
Ik hoop ook echt dat de plekjes weg zijn op zijn verjaardag volgend weekend :@
De laatste week met baby in huis is in gegaan :o
pi_188745834
Frum zit nu precies in een overgangsfase naar één slaapje, en ze is 11 maanden. Al slaapt ze ‘s ochtends heel goed.. ‘s middags daarentegen 8)7

En ze zit vandaag op 3 flessen van 200cc. :')

Hoe doe je dat inderdaad met het geven van gewone melk?? @Fuchsia_roze . Cb zei ook al dat we dat mochten geven, maar geef je dan koemelk of geef je soja of geef je geitenmelk en als je koemelk geeft is dat dan volle of halfvolle of wat. En begin je daar al met 11 maanden mee of pas met 12.
Jemugg. Gedoe.

We gaan er trouwens gewoon vanuit dat de vlekjes weg zijn ;)! Wel sneu.. zo kort achter elkaar. Hoop dat ie volgende week beter is O+

Nog 2 weken. We moeten nu maar echt gaan beginnen met de voorbereidingen.

[ Bericht 26% gewijzigd door Framblij89 op 01-09-2019 21:48:27 ]
pi_188746297
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo, eindelijk foto! Dinsdag is al ff geweest maar iets met drama Wifi op vakantie in de middle of nowhere+steeds foutmelding (of geen foto) met imgur...

Fijne vakantie gehad. 3e en 4e tandje. Thor is bijna 8maanden en we zitten nig op 4 flessen (+fruit,vaak 1 a 1,5 stuks,2 broodjes en savonds ca 7 ijsblokjes avondeten) . Hij slaapt wel nacht door. Maar overdag slaapjes van nix, paar keer 45 minuten met geluk terwijl hij op kdv wel rukken van 1,5u maakt. Ook na badje lukt het thuis nog wel es... Nog ff kijken of er al slaapje afkan, en dan misschien langer...
  maandag 2 september 2019 @ 06:25:52 #48
319308 Tink89
To live is to dance
pi_188749542
Framblij dat vroeg ik me ook af. Ik ben geen voorstander van koemelk (wel om dingen van te maken, maar losse koemelk hoeft van mij niet zo) en soja vind ik ook niet ideaal, maar wat dan wel straks? Geitenmelk? Havermelk? Amandelmelk? Ik vind het ingewikkeld...


En prul trekt zich de hele dag aan alles op (verwarming, bank, tv-meubel, tafel, plantenbak...) en valt dan om. Echt heel sneu, maar ik kan er moeilijk de hele dag achteraan rennen om haar weer op haar billen te zetten.

Overigens komt de razendsnelle ontwikkeling van nu ook met een bijwerking; 3 nachtvoedingen weer... We waren net een paar weken terug naar twee. Gisteren lag ze er om kwart over zeven in en ze kwam om elf uur, één uur en half vier. Gaaaap! Zit nu op het station op m'n trein te wachten en jeetje wat ben ik moe.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 2 september 2019 @ 07:05:07 #49
269689 crew  Viv
pi_188749595
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2019 06:25 schreef Tink89 het volgende:
Havermelk? Amandelmelk? Ik vind het ingewikkeld...
Deze twee zijn over het algemeen geen volwaardige alternatieven voor echte zuivel, qua voedingsstoffen als eiwitten en vitaminen/mineralen.

Misschien hebben @Framblij89 en/of jij hier wat aan: https://www.voedingscentr(...)voor-mijn-baby-.aspx

(Gaat over baby's, maar ook over wat je vanaf 1 jaar zou kunnen geven.)
  maandag 2 september 2019 @ 07:52:01 #50
319308 Tink89
To live is to dance
pi_188749777
quote:
1s.gif Op maandag 2 september 2019 07:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Deze twee zijn over het algemeen geen volwaardige alternatieven voor echte zuivel, qua voedingsstoffen als eiwitten en vitaminen/mineralen.

Misschien hebben @:Framblij89 en/of jij hier wat aan: https://www.voedingscentr(...)voor-mijn-baby-.aspx

(Gaat over baby's, maar ook over wat je vanaf 1 jaar zou kunnen geven.)
Maar met toegevoegd calcium en vitamine zou het wel kunnen, toch?

Overigens zegt het voedingscentrum dat een kindje zo'n 300 ml zuivel en een halve plak kaas nodig heeft. Met een toetje (gewone of griekse yoghurt) heb je daarvan al 2/3 binnen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')