abonnement Unibet Coolblue
pi_188590429
Hallo ik ben een 24 jarige Nederlandse man die al jaren met het idee rommelt om zijn heil ergens anders op te gaan zoeken. ik heb mij persoonlijk nooit thuis gevoelt in de Nederlandse maatschappij.

ook heb ik qua familie en vrienden niet veel wat mij hier houdt. ik heb 1 goede vriend waar ik regelmatig bij kom en me Vader is de enige reden waarom ik hier überhaupt nog ben. me moeder spreek ik al maanden niet meer na behoorlijk in me rug gestoken te zijn door haar en die wil ook niet meer gaan spreken. relaties hebben er voor mij ook niet ingezeten in de afgelopen 6-7 jaar dus in mijn hoofd is het wel duidelijk dat ik aan een reset toe ben in een ander land,in een andere omgeving met nieuwe kansen en mogelijkheden. met andere mensen.

hiernaast spelen er nog wat grote redenen mee en deze zijn:

-de egocentrische houding van de gemiddelde medelander

- te ver doorgeslagen Individualisme, het lijkt net alsof de enige rede waarom de Nederlander leeft anno 21ste eeuw is als slaaf van zijn eigen ego en de voldoening daarvan. kan zijn dat hiermee de "hufter" mentaliteit bedoelt wordt. maar dat weet ik niet zeker

-Geen enkele vorm van samenhorigheid/community besef. hoorde ik vroeger altijd verhalen van hoe iedereen elkaar kende in de Straat/wijk/stad. is hier helemaal niks meer van over. buren lopen langs elkaar heen zonder hoi te zeggen en vaak de enige vorm van contact is wanneer iemand ruzie heeft of wat heeft om over te klagen.

-de politieke situatie is 1 grote grap in Nederland. een premier die met sprookjes uitspraken iedereen om de tuin leidt in combinatie met een linkse kliek die de verpaupering van de Nederlandse cultuur(of wat daar nog van over is) lekker op stand 10 blijven doorzetten. alles wat ik ooit lief had aan me kikkerlandje is in de afgelopen 20 jaar op getrapt,bespuugt of belachelijk gemaakt door diezelfde politieke elite.

-ik heb ook geen toekomst perspectief hier. ik zie mezelf hier niet settelen met een vrouw, een paar kids en dan gelukkig worden. het enige wat ik zie is een verdere afdaling naar de afgrond voor zowel dit land als mijn leven als ik in dit land blijf.

-Op sociaal vlak wilt niks hier lukken. Ik heb al jaren geen vriendschappen meer gesloten of relatie,s aangegaan. de enige conclusie die ik kan trekken is dat mijn mentaliteit niet klikt met die van de gemiddelde Nederlander. wat logisch is.

bovengenoemde redenen spelen het meest mee maar zijn op lange na niet alle redenen waarom ik hier weg zou willen.

nu rest dan nog de vraag. waar naartoe?

mijn oog is voornamelijk gevallen op Duitsland. Duitsland is een land waar ik veel kennis van heb en op veel punten beter ken dan Nederland. de verhalen die ik van medelanders hoor over Duitsland is het daar een stuk beter gesteld met de normen en waarden en letten mensen daadwerkelijk nog een beetje op elkaar. de politieke situatie is daar even erg als in Nederland maar dit wordt gelukkig gecompenseerd door het feit dat de Duitse bevolking van nature veel conservatiever is dan de Nederlandse. iets waar ik Respect voor heb in plaats van het doe maar wat Liberalisme wat o zo de boventoon voert in NL.



Hongarije lijkt me ook een interessante kandidaat. De kwaliteit van leven is daar lager dan in Bijv Nederland of Duitsland als het gaat om Geld en Bezittingen maar je krijgt er een interessante,gastvrije en het belangrijkste een PRO-Europese cultuur voor terug. eentje die zich niet klem laat lullen door het politiek correcte geneuzel van minderheden die willen gaan uitmaken hoe de etnische bevolking het land runt en zich moet gaan gedragen.Een maatschappij die voor zichzelf opkomt noemen ze dat. Dat respecteer en waardeer ik veel.

dus Duitsland en Hongarije zijn mijn grootste kandidaten. Amerika had ik vroeger ook op de Lijst staan maar daar is het alleen maar erger gesteld met de politieke correctheid en politici die alleen maar verdeeldheid veroorzaken. plus het extreme individualisme is daar nog vele male erger terug te vinden. ook hoor ik mooie verhalen uit het oostblok alleen weet ik niet of daar wat te vinden is voor mij.

Zijn er hier kaaskoppen in het buitenland die met het idee van een Reset nodig te hebben naar het buitenland gegaan zijn en in de landen waar ik in geintereseert ben het goed voor hunzelf hebben kunnen maken.? ook lijkt het mij handig om te weten of bovengenoemde voor en na delen aanwezig zijn in die landen. of dat ik voor mezelf een compleet verkeert beeld heb geschetst.
pi_188590460
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 16:58 schreef BorealeUil het volgende:
ook hoor ik mooie verhalen uit het oostblok
Seriously ja? Kijk je wel eens die vlogs van Baldandbankrupt? Wat een zooi daar.
Duitsland is wel ok. Als ik mijn werk en familie daar zou kunnen hebben, zou ik zeker migreren
pi_188590520
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 17:02 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Seriously ja? Kijk je wel eens die vlogs van Baldandbankrupt? Wat een zooi daar.
Duitsland is wel ok. Als ik mijn werk en familie daar zou kunnen hebben, zou ik zeker migreren
Die gast kijk ik ook ja _O- maar hoewel er meer armoede is heb je er amper buitenlanders en de mensen hebben onderling wel respect en er mensen zorgen meer voor elkaar dan in deze rijke omgeving.

Als je met een lagere standaard kan rondkomen is het prima toeven. Anders Bulgarije @Dven
blablablabla
pi_188590580
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 16:58 schreef BorealeUil het volgende:
de verhalen die ik van medelanders hoor over Duitsland is het daar een stuk beter gesteld met de normen en waarden
whaha hier moest ik toch wel om lachen _O-
Als het erop aankomt stelt een mensenleven helemaal niks voor de Duitser, kijk maar naar de oorlog.
pindazakje
pi_188590709
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 17:08 schreef Elan het volgende:
Die gast kijk ik ook ja _O- maar hoewel er meer armoede is heb je er amper buitenlanders en de mensen hebben onderling wel respect en er mensen zorgen meer voor elkaar dan in deze rijke omgeving.

Maar als buitenstaander verveel je je daar toch helemaal de tering. Het enige wat je ziet is mensen die alcohol drinken. Blijkbaar is dat nodig om te ontsnappen aan de werkelijkheid daar.
pi_188634245
Duitsland is zeker aan te raden, wij zijn in 2007 verhuisd en nog geen minuut spijt gehad. We werken beide wel in Nederland aangezien de salarissen in Nederland hoger liggen, en fiscaal het iets gunstiger is.
Als je kijkt naar het contact met de locale overheid is dit een verademing in vergelijking met Nederland. Voor heel veel zaken kun je gewoon naar het gemeentehuis of Kreis, en direct 1 op 1 met de betreffende ambtenaar aan het bureau zitten om het onderwerp te bespreken. Geen nummertjes trekken of hufterbalie waar wij wonen.
Minder gezeik met vergunningen tot nu toe, bijvoorbeeld een boom omzagen heb ik nog nooit een vergunning voor aangevraagd.
Huizen zijn goed betaalbaar, net als autorijden. Op sociaal gebied is het wel lastiger te integreren met de oosterburen heb ik gemerkt.
pi_188641758
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 17:08 schreef Elan het volgende:

[..]

Die gast kijk ik ook ja _O- maar hoewel er meer armoede is heb je er amper buitenlanders en de mensen hebben onderling wel respect en er mensen zorgen meer voor elkaar dan in deze rijke omgeving.

Als je met een lagere standaard kan rondkomen is het prima toeven. Anders Bulgarije @:Dven
Kijk ik ook, en hoewel die gast echt de dunbevolkte nog typisch Sovjet plekjes eruit pikt, klopt er toch wel een groot deel van. Als je daar wilt integreren moet je echt heel goed weten dat je daar gaat passen, en je stinkende best doen anders lig je alleen nog maar verder uit de maatschappij. Qua politiek is het ook drama in de meeste landen - in NL heb je politieke correctheid, maar in andere landen is het gewoon een zooitje.

Het is nog niet zo makkelijk om een beter land als Nederland te vinden. Ik woon zelf in Spanje, de mentaliteit van veel mensen staat me een stuk beter aan, de manier van leven vind ik fijner en het klimaat speelt ook zeker mee. Verder is het hier ook echt één grote rotzooi, politiek is drama en de economie ook, de lonen liggen veel lager en écht integreren met de Spanjaarden is ook niet iets wat ik ooit zie gebeuren, ze hebben hier gewoon al snel een hekel aan Nederlanders.
pi_188651472
Omgang/waarden/normen:
Ik denk je dat niet alleen naar het land maar ook naar de regio moet kijken.
Daar zijn vaak ook al grote verschillen in conservatief en liberaal.

Dorpen zijn over het algemeen conservatiever opgesteld, en vele punten van jou kun je daar, in NL, al terugvinden.
Ik dacht dat dit altijd wel meeviel. Maar ik ben verhuist van een dorps/stad naar een echt dorp. En het grote verschil in denken en omgang was echt groot.
Kijk eens naar het NL programma, 'jou stad mijn dorp'. Een uitwisselingsproject waarbij de verschillen elke keer weer naar voren komen.
Vergeet niet dat dit verschil in stad/dorp ook terug te vinden is in landen zoals DL.

Politiek:
Pas op met de roze bril. Je kan een land uitzoeken op politieke gedachten, maar persoonlijk zou ik, als je geen politieke ambities hebt, dit niet leidend laten zijn. Je kant er toch niks aan sturen.

Zorg:
NL staat toch wel bekend als beste verzorgingsstaat voor ouderen.
Je bent nu nog jong en denkt er niet over na. Maar na 65+ is het geweldig geregeld in NL in verhouding met buitenland. Zelfs DL is schrikbarend slechter hierin. In het buitenland worden de ouders altijd nog opgevangen door de kinderen. in NL word je in een tehuis gestopt.
in DL kan dit b.v. ook wel. Maar betaal je veel meer.

Ambternarij:
Gevolg van digitalisering in NL. Daardoor worden bij alle overheidsorganen digitaal de papierwinkel gevoerd en de service punten sluiten. Iets waar we zelf als NL voor kiezen. Want de premies moeten zo laag mogelijk.
In andere landen lopen hier op achter, met als gevolg dat je genoeg service punten hebt (dat is erg fijn), maar de premies ook hoger zijn.

Integreren:
Men zegt dat integreren moeilijk kan zijn. Maar dat ligt geheel aan jezelf.
Als je ergens komt wonen heb je je verdiept in land en regio gebruiken en doe je daar aan mee. Dan komt het helemaal goed.
v.b. Als een buitenlander bij jou in de straat komt wonen maar zich overal voor afsluit, dan zul je hem nooit opnemen in je omgeving.

Klimaat:
Daar zijn geen voors en tegens die je van te voren niet had kunnen weten

Bedrijsleven:
Je houd van conservertief/waarden/normen, vaak is onomstotelijk daarbij verbonden de 'hierarchie'. Verwacht dan ook dat je in zulke landen, b.v. DL, je minder snel kan ontwikkelen dan in NL. In NL wordt je bevorderd op enkel skills, in DL speelt leeftijd ook mee. Dan pas heb je namelijk ervaring en mag je gelijkwaardig meepraten.
Voor je te kiezen baan kan dit een serieuze overweging zijn.
v.b. Ik zelf ben met 33j en productieleider/bedrijfsleider over 15man, waarvan iedereen ouder.
Reken er maar niet op dat ik in DL, in dezelfde functie serieus wordt genomen.
v.b.2. Mijn zus, 35j, bespeelt een hoge functie bij Phillips op basis van kennis/kunde. Ze werd door het hoofdbureau naar een vestiging in DL gestuurd om deel te nemen aan het bestuur vanwege de slechte resultaten. Iedereen keerde haar de rug toe, snotblaag, jongemeid, kom op zeg! _O- . Sterker nog, Phillips is Engels georiënteerd en zij weigerden Engels met haar te praten. Strak zakelijk Duits. Totdat de hoofdvestiging ingreep en ze konden in eens vloeiend Engels en waren poeslief :D

[ Bericht 10% gewijzigd door Barry1986 op 27-08-2019 16:18:07 ]
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 16:18:26 #9
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_188651971
Je schetst wel een lelijk beeld van NL hoor. Je bent nog jong, je komt er nog wel achter dat we het zo slecht niet hebben hier.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_188669960
Wat ga je daar dan eigenlijk voor werk doen ?
pi_188808511
Een hele tekst die je geschreven hebt

In NL inderdaad een helehoop onzin.
Homo's transgender witte pieten enzovoorts.
Storm in een glas water. debielisme

Een helehoop dingen hier in NL helemaal doorgeschoten.

In Belgie 1 kies laten trekken 180 euro.
3x teruggeweest
1 consultatie.
2de keer foto's panoramma van alle tanden
3de keer trekken.
3 dagen kwijt en 180 euro armer.
Dit alles om maar zovel mogelijk in rekening te kunnen brengen.

Buiten eu 25 euro in 1,5 uur geregeld zonder afspraak.
En minder (geen) last gehad.
Ook met foto maar achteraf om te kijken of er geen tandresten waren achtergebleven.
(Note wist wel naar waar wie ik ging)
En antibiotica voorgeschreven wat die specialist in BE niet deed.

Hier in NL europa zijn ze GEK, totaal geschift.
Ze hebben niks te doen dan maar alles veranderen
Elektriche auto verplicht, geen aardgas, mileuzone's
Wie zal dat betalen.
Die veranderingen kunnen goedkoper.

Denk in algemeen Duitsland conservatiever.
pi_188905370
Ik herken de OP wel. Ik ben zelf opgegroeid in een hele warme omgeving, echt een community, maar naar mate ik ouder werd, verdween dat. Indertijd was voor mij de hufterigheid in Nederland een belangrijke reden om eens ergens anders te gaan kijken.

In de VS merkte ik dat mensen veel warmer en gedisciplineerder waren. Prachtig land, uitermate vriendelijke mensen. Ook daar hadden we op het werk een community, heerlijk was dat.

Maar na een aantal jaar had ik het daar ook weer gezien. Klantenservice in de VS is slecht, en je moet altijd boos worden, want anders gebeurt er niets. Als je je netjes en correct opstelt, dan lopen ze over je heen. Dit was rond 2009, kredietcrisis, dus de banen lagen daar niet voor het oprapen. Een ander probleem was dat er in het stadje waar ik woonde geen singles van mijn leeftijd waren.

Na een uitnodiging om eens in Japan te komen kijken voor een baan, ben ik daar naar toe verhuisd.

In Japan is alles goed geregeld. Je hoeft nooit te klagen. Heerlijk land. Heb er uitermate prettige herinneringen aan. Heb er vijf topics over volgeschreven. Alhoewel er bijvoorbeeld op het werk geen sprake was van een community (we vochten elkaar daar de tent uit), hebben Japanners wel gevoel daar voor. Je ziet dat communities spontaan opbloeien. Het zijn enorm prettige mensen wat dat betreft. Je voelt je er ook enorm snel thuis. Hufterigheid kennen ze er simpelweg niet. Werken daarentegen was niet efficiënt, en dat ging me na een tijd tegenstaan. Nou ja, de subsidiekraan werd dichtgedraaid, en ik mocht naar een andere baan zoeken.

Woon en werk nu in Australie. Australië is zoals je je de VS voorstelt, maar dan meer opgeruimd. De mensen zijn ook hier erg vriendelijk, maar wat afstandelijker, wat kouder. Onze oude buren hadden net zoals wij erg veel behoefte aan een community feeling, maar dat komt hier niet zo van de grond. Iedereen heeft het heel erg druk. Op het werk is dit ook wel iets. Iedereen druk druk druk. Van hufterigheid is hier eigenlijk geen sprake. Op veel vlakken is het hier een paradijsje, maar je moet wel een goede baan hebben, want alles is verschrikkelijk duur. Wat ook opvalt, is dat Australiërs niet kunnen organiseren. Iedere grote organisatie kampt met enorme problemen, omdat er geen lijnen zijn tussen het hoger management en de mensen op de vloer. Men doet maar wat, en wordt niet ter verantwoording geroepen. Island mentality. In Japan was dat eigenlijk ook wel zo, maar op de een of andere manier zat het in de aard van de mensen daar, om dan toch je eigen verantwoordelijkheid te nemen, uit trots, om er voor te zorgen dat alles op rolletjes liep.

Tussendoor heb ik ook nog een behoorlijke tijd in Zuid-Korea doorgebracht. Ook dat land heeft zijn charmes, maar ook weer veel problemen. Zo is het er erg druk, en hebben ze een noorderbuur die op een afgrijselijke manier de mensenrechten schendt.

Moraal van dit verhaal: het gras is groener aan de andere kant, maar heeft ook wel bruine plekken.

[ Bericht 5% gewijzigd door Lyrebird op 12-09-2019 08:27:41 ]
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  donderdag 12 september 2019 @ 07:25:25 #13
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_188905411
Lang verhaal. Ik krijg vooral het idee dat je naïef bent in je opvatting over ergens anders te gaan wonen. Veel van de problemen die je beschrijft zijn echt niet zomaar opgelost. Als het hier niet lukt om sociale contacten te leggen, dan gaat het ergens anders ook niet vanzelf.

Ik begrijp ook niet hoe je dit ziet:
Je bent 24, maar in de afgelopen 20 jaar is alles wat jij lief had in Nederland stuk gemaakt. -?-

Ik heb met veel plezier in een paar andere landen gewoond/gewerkt, daar realiseerde ik mij vaak echt hoe goed wij het hebben in Nederland.
pi_188905818
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2019 07:25 schreef Sheffield het volgende:
Ik heb met veel plezier in een paar andere landen gewoond/gewerkt, daar realiseerde ik mij vaak echt hoe goed wij het hebben in Nederland.
Het is een van de rijkste landen ter wereld, dus ja, we hebben het goed.

Maar vergeleken met 40 jaar geleden zijn we op heel wat vlakken volledig uitgekleed. 40 jaar geleden konden wij thuis nog gewoon alle deuren open laten, zonder dat iemand het nodig vond om alles weg te jatten. Vijf jaar later kon dat niet meer. Nee, dat waren geen buitenlanders, dat waren hufterige Nederlanders.

Zowel in de VS als Japan konden we onze deur openlaten. Ik realiseerde me vanochtend dat onze achterdeur de hele nacht van het slot was geweest.

Die hufterigheid, dat zit me wel zo hoog. Ik wil mijn echtgenote en mijn kinderen daar niet aan blootstellen.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  donderdag 12 september 2019 @ 09:10:28 #15
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188906119
Je kunt ook gewoon naar een dorp in Nederland verhuizen :{

Nederland heeft kanten die je niet bevallen, maar het grootste probleem zijn je ontbrekende sociale vaardigheden. Als het hier niet lukt vrienden te maken, gaat het je daar (waar dan ook) evenmin lukken. Mensen die in Nederland succesvol zijn, redden het in het buitenland meestal wel ondanks taal- en cultuurproblemen, maar wat je hier niet kunt, kunt je in het buitenland niet ineens wèl.
pi_188906149
Je gaat jezelf ook in een ander land tegenkomen. *O*
Resistance is futile.
  donderdag 12 september 2019 @ 09:16:50 #17
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_188906178
TS heeft zich nooit meer laten zien.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_188906213
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 16:58 schreef BorealeUil het volgende:
Hallo ik ben een 24 jarige Nederlandse man die al jaren met het idee rommelt om zijn heil ergens anders op te gaan zoeken. ik heb mij persoonlijk nooit thuis gevoelt in de Nederlandse maatschappij.

ook heb ik qua familie en vrienden niet veel wat mij hier houdt. ik heb 1 goede vriend waar ik regelmatig bij kom en me Vader is de enige reden waarom ik hier überhaupt nog ben. me moeder spreek ik al maanden niet meer na behoorlijk in me rug gestoken te zijn door haar en die wil ook niet meer gaan spreken. relaties hebben er voor mij ook niet ingezeten in de afgelopen 6-7 jaar dus in mijn hoofd is het wel duidelijk dat ik aan een reset toe ben in een ander land,in een andere omgeving met nieuwe kansen en mogelijkheden. met andere mensen.

hiernaast spelen er nog wat grote redenen mee en deze zijn:

-de egocentrische houding van de gemiddelde medelander

- te ver doorgeslagen Individualisme, het lijkt net alsof de enige rede waarom de Nederlander leeft anno 21ste eeuw is als slaaf van zijn eigen ego en de voldoening daarvan. kan zijn dat hiermee de "hufter" mentaliteit bedoelt wordt. maar dat weet ik niet zeker

-Geen enkele vorm van samenhorigheid/community besef. hoorde ik vroeger altijd verhalen van hoe iedereen elkaar kende in de Straat/wijk/stad. is hier helemaal niks meer van over. buren lopen langs elkaar heen zonder hoi te zeggen en vaak de enige vorm van contact is wanneer iemand ruzie heeft of wat heeft om over te klagen.

-de politieke situatie is 1 grote grap in Nederland. een premier die met sprookjes uitspraken iedereen om de tuin leidt in combinatie met een linkse kliek die de verpaupering van de Nederlandse cultuur(of wat daar nog van over is) lekker op stand 10 blijven doorzetten. alles wat ik ooit lief had aan me kikkerlandje is in de afgelopen 20 jaar op getrapt,bespuugt of belachelijk gemaakt door diezelfde politieke elite.

-ik heb ook geen toekomst perspectief hier. ik zie mezelf hier niet settelen met een vrouw, een paar kids en dan gelukkig worden. het enige wat ik zie is een verdere afdaling naar de afgrond voor zowel dit land als mijn leven als ik in dit land blijf.

-Op sociaal vlak wilt niks hier lukken. Ik heb al jaren geen vriendschappen meer gesloten of relatie,s aangegaan. de enige conclusie die ik kan trekken is dat mijn mentaliteit niet klikt met die van de gemiddelde Nederlander. wat logisch is.

bovengenoemde redenen spelen het meest mee maar zijn op lange na niet alle redenen waarom ik hier weg zou willen.

nu rest dan nog de vraag. waar naartoe?

mijn oog is voornamelijk gevallen op Duitsland. Duitsland is een land waar ik veel kennis van heb en op veel punten beter ken dan Nederland. de verhalen die ik van medelanders hoor over Duitsland is het daar een stuk beter gesteld met de normen en waarden en letten mensen daadwerkelijk nog een beetje op elkaar. de politieke situatie is daar even erg als in Nederland maar dit wordt gelukkig gecompenseerd door het feit dat de Duitse bevolking van nature veel conservatiever is dan de Nederlandse. iets waar ik Respect voor heb in plaats van het doe maar wat Liberalisme wat o zo de boventoon voert in NL.



Hongarije lijkt me ook een interessante kandidaat. De kwaliteit van leven is daar lager dan in Bijv Nederland of Duitsland als het gaat om Geld en Bezittingen maar je krijgt er een interessante,gastvrije en het belangrijkste een PRO-Europese cultuur voor terug. eentje die zich niet klem laat lullen door het politiek correcte geneuzel van minderheden die willen gaan uitmaken hoe de etnische bevolking het land runt en zich moet gaan gedragen.Een maatschappij die voor zichzelf opkomt noemen ze dat. Dat respecteer en waardeer ik veel.

dus Duitsland en Hongarije zijn mijn grootste kandidaten. Amerika had ik vroeger ook op de Lijst staan maar daar is het alleen maar erger gesteld met de politieke correctheid en politici die alleen maar verdeeldheid veroorzaken. plus het extreme individualisme is daar nog vele male erger terug te vinden. ook hoor ik mooie verhalen uit het oostblok alleen weet ik niet of daar wat te vinden is voor mij.

Zijn er hier kaaskoppen in het buitenland die met het idee van een Reset nodig te hebben naar het buitenland gegaan zijn en in de landen waar ik in geintereseert ben het goed voor hunzelf hebben kunnen maken.? ook lijkt het mij handig om te weten of bovengenoemde voor en na delen aanwezig zijn in die landen. of dat ik voor mezelf een compleet verkeert beeld heb geschetst.
De vraag is of je problemen, o.a. m.b.t. sociale contacten, opgelost worden door naar het buitenland te verhuizen. Ik denk van niet.

Verder: ik weet niet waar je woont, maar in Oost- en Noord-Nederland gaat het er al een stuk normaler aan toe dan in de Randstad. Bonusvoordelen: goedkopere huizen, minder druk, minder herrie, minder vervuiling.
  donderdag 12 september 2019 @ 18:53:35 #19
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_188914871
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2019 08:32 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het is een van de rijkste landen ter wereld, dus ja, we hebben het goed.

Maar vergeleken met 40 jaar geleden zijn we op heel wat vlakken volledig uitgekleed. 40 jaar geleden konden wij thuis nog gewoon alle deuren open laten, zonder dat iemand het nodig vond om alles weg te jatten. Vijf jaar later kon dat niet meer. Nee, dat waren geen buitenlanders, dat waren hufterige Nederlanders.

Zowel in de VS als Japan konden we onze deur openlaten. Ik realiseerde me vanochtend dat onze achterdeur de hele nacht van het slot was geweest.

Die hufterigheid, dat zit me wel zo hoog. Ik wil mijn echtgenote en mijn kinderen daar niet aan blootstellen.
Dat snap ik, maar zoals jijzelf al aangeeft hebben deze landen ook weer minpunten.
Uiteindelijk blijft het een compromis, het perfecte land bestaat niet (alhoewel ik heb getwijfeld over België)
  donderdag 12 september 2019 @ 21:38:52 #20
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_188917925
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2019 09:19 schreef CarbonC het volgende:

[..]

De vraag is of je problemen, o.a. m.b.t. sociale contacten, opgelost worden door naar het buitenland te verhuizen. Ik denk van niet.

Verder: ik weet niet waar je woont, maar in Oost- en Noord-Nederland gaat het er al een stuk normaler aan toe dan in de Randstad. Bonusvoordelen: goedkopere huizen, minder druk, minder herrie, minder vervuiling.
Eigenlijk exact dit.
Buiten de Randstad is het prima toeven. En een sociaal leven opbouwen in een vreemd land kan best uitdagend zijn. En ook in Duitsland wonen hufters. Ik denk dat het leven dat je zoekt terug te vinden is in de kleinere kernen in Nederland. Kijk eens in een krimpgebied. De huizen zijn er goedkoop en naastenliefde is geen vreemd woord. Realiseer he allen wel dat het begint bij jezelf: dus aanmelden bij meerdere verenigingen, actief meedoen en je inzetten voor de gemeenschap.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_188920630
Ga niet emigreren omdat je het niet bevalt in Nederland; het gras lijkt altijd groener in andere landen, maar zoals lyrebird al schreef, er zijn vaak zat bruine vlekken. Ga naar het buitenland omdat je een uitdaging wilt qua werk, omdat je andere culturen wil meemaken, omdat je iets nieuws wil proberen.
  zondag 15 september 2019 @ 09:02:21 #22
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_188952549
Als borealist ben je toch wel een landverrader als je in Duitsland gaat wonen.
pi_188972764
Als je vanuit negatieve emoties naar het buitenland wil verhuizen, zal je nooit gelukkig worden. Want elk land heeft wel iets wat enorm k*** is.

Beter kun je je aandacht op jezelf en je omgeving richten. Cancel alle toxische, klagende, nutteloze personen in je leven, en omring je met ambitieuze, hardwerkende mensen die je omhoog halen ipv naar beneden. Genoeg bubbels in NL, vindt de bubbel die bij je past.

In het buitenland zul je ook sowieso nieuwe vriendschappen en relaties moeten sluiten, maar dat betekent niet dat dit in Nederland niet kan.

Als je het te druk vindt waar je nu woont, ga in een dorp wonen waar je je thuisvoelt.

Als je community wilt, kun je ook altijd nog je lokale kerk proberen.
pi_188973864
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2019 13:23 schreef uncucked het volgende:
Als je vanuit negatieve emoties naar het buitenland wil verhuizen, zal je nooit gelukkig worden. Want elk land heeft wel iets wat enorm k*** is.

Beter kun je je aandacht op jezelf en je omgeving richten. Stop met alle giftige, klagende, nutteloze personen in je leven, en omring je met ambitieuze, hardwerkende mensen die je omhoog halen i.p.v. naar beneden. Genoeg bubbels in NL, vindt de bubbel die bij je past.

In het buitenland zul je ook sowieso nieuwe vriendschappen en relaties moeten sluiten, maar dat betekent niet dat dit in Nederland niet kan.

Als je het te druk vindt waar je nu woont: ga in een dorp wonen waar je je thuisvoelt.

Als je onderdeel van een gemeenschap wil zijn kun je ook altijd nog je lokale kerk proberen.
Hier ben ik het grotendeels wel mee eens. Zeker op internet hoef je niet lang te zoeken naar allerlei bagger, domme meningen etc. Een focus op het positieve doet iedereen goed. Een keer de tijd nemen om een lijstje te maken van dingen waar je energie van krijgt en van dingen die je energie kosten kan een begin zijn. Vervolgens kun je dan kijken wat je kan veranderen om de balans te herstellen.
pi_188991998
Hier een Nederlander die naar Duitslands is verhuisd, dus mocht je concrete vragen hebben - laat maar even weten. Kijk ook even in het topic Nederlanders in Duitsland.

Het waren bij mij heel andere redenen om te verhuizen, maar afgezien daarvan denk ik dat je, zoals al eerder gesteld in dit topic, wat naïef bent over hoe het er in het buitenland aan toe gaat. Ik heb wat Duitse roots, spreek de taal en ken de cultuur, waardoor ik makkelijk aansluiting kon vinden in het, overwegend conservatieve, Duitse zuiden. Maar merk aan veel (internationale) collega's, dat zij het niet zo makkelijk hebben. Ook ik wil op den duur terug naar Nederland, omdat ik "onze" normen en waarden en cultuur toch wel mis.

Wat ik je vooral op het hart wil drukken is dat het gras bij de buren niet altijd groener is. Voor ik naar Duitsland verhuisde (inmiddels bijna 5 jaar geleden) zag en hoorde ik alleen de leuke dingen van het land maar inmiddels gaan me bepaalde aspecten van de samenleving me hier tegenstaan (bijv. deze conservativiteit, de bureaucratie - echt overal, redelijke tunnelvisies van mensen).
Wees je daarvan bewust.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_188992065
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 16:18 schreef ShevaJB het volgende:
Je schetst wel een lelijk beeld van NL hoor. Je bent nog jong, je komt er nog wel achter dat we het zo slecht niet hebben hier.
Hij schets een beeld van waarheid.
Dat houdt nog niet in dat het slecht leven is qua voorzieningen en dergelijke. Maar het klopt allemaal.
pi_189066622
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2019 16:26 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Hij schets een beeld van waarheid.
Dat houdt nog niet in dat het slecht leven is qua voorzieningen en dergelijke. Maar het klopt allemaal.
Dat is zo, maar niet de juiste insteek om elders te wonen. Tenminste, niet als het de enige insteek is.

Weg willen uit Nederland is één ding, elders gelukkig worden wat anders. TS kan zich afvragen of vriendschappen sluiten in Bulgarije, Wit-Rusland of Costa Rica of zo wel lukt als dat in Nederland niet lukt. Hetzelfde voor de rest.

Hij zal toch in (vul het land naar keuze maar in) inkomen moeten vergaderen, een sociaal leven opbouwen, z'n draai moeten vinden, etc.

Ik ken Hongarije bv. vrij goed. Weet eigenlijk niet wat je als Westerse jongeman die de taal niet spreekt (ga ik maar even vanuit) zou moeten doen op het platteland daar. Je zult dan toch vrij goed in staat moeten zijn om in je eentje je te vermaken. Je komt dan ook terecht in een omgeving waar mensen elkaar al jaren kennen van school, familie, etc. Zie daar maar eens tussen te komen.

En als je je stoort aan minderheden, dan moet je maar eens rondlopen in Duitse steden. Het politiek correcte geneuzel is in de Duitse politiek ook veel erger dan in Nederland.
pi_189074001
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2019 08:55 schreef Halcon het volgende:

[..]

Dat is zo, maar niet de juiste insteek om elders te wonen. Tenminste, niet als het de enige insteek is.

Weg willen uit Nederland is één ding, elders gelukkig worden wat anders. TS kan zich afvragen of vriendschappen sluiten in Bulgarije, Wit-Rusland of Costa Rica of zo wel lukt als dat in Nederland niet lukt. Hetzelfde voor de rest.

Waarom niet? Genoeg redenen om NL dan te verlaten hoor.
Maar je moet het niet te licht oppakken.
Zoals je zegt zijn sommige landen niet iets waar je zo even naar toe gaat. Of je daar zo maar een sociaal leven krijgt is de vraag.
Engelstalige landen en vrij Westerse moet het makkelijker zijn.
Taal al in NL leren is wel een hele grote pro.
pi_189074071
TS, leer Russisch. De vrouwen zijn prachtig, een dominant witte samenleving, drank kost er niets en voor weinig geld heb je een prima etage in een communistische flat. Met een beetje skills kan je die prima naar eigen smaak (laten) verbouwen. Hard werken en als je meertalig bent kan je er prima werk vinden, zolang je maar goed Russisch spreekt.
Een pijnlijke anus is niet fijn
Een geknede kut van marsepein
pi_189077510
quote:
1s.gif Op zondag 22 september 2019 17:14 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Waarom niet? Genoeg redenen om NL dan te verlaten hoor.
Maar je moet het niet te licht oppakken.
Zoals je zegt zijn sommige landen niet iets waar je zo even naar toe gaat. Of je daar zo maar een sociaal leven krijgt is de vraag.
Engelstalige landen en vrij Westerse moet het makkelijker zijn.
Taal al in NL leren is wel een hele grote pro.
Er zijn genoeg redenen om Nederland te verlaten, maar louter om "negatieve argumenten" maar ergens gaan wonen, dat moet haast wel fout gaan.

Je moet ook goede redenen hebben om te gaan wonen in bijvoorbeeld Hongarije.

Om de redenen die je zelf ook aanhaalt. Sociaal leven opbouwen is gewoon lastig in Hongarije, zeker als je in een stad gaat zitten waar relatief weinig expats wonen. Zie weleens Nederlanders die 'n huisje kopen op het Hongaarse platteland voor 3 knaken. Als zo'n huisje opknappen en daar dan naar de akkers staren je ding is, dan is dat prima, maar als je 'n sociaal leven wilt en van alles wilt ondernemen, dan is het een ander verhaal. Hongaars is ook geen simpele taal om te leren.

En dat geldt voor veel talen die in het Oostblok worden gesproken.

Denk dat het erg helpt als je goede redenen hebt om daar te gaan wonen. Bijvoorbeeld de taal kennen, het een geweldig land vinden, daar werk kunnen vinden of inkomen kunnen genereren, etc.

Daar gaan zitten alleen maar omdat je Nederland niks vindt, dat zie ik niet zo zitten. Dan zou ik eerder wat landen afgaan, overal eens 'n tijdje zitten en kijken wat je leuk vindt. Als je je dat kunt veroorloven uiteraard.

En persoonlijk vind ik dan de winter nog wel een ander verhaal dan de zomer.
pi_189081755
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2019 20:29 schreef Halcon het volgende:

[..]

Er zijn genoeg redenen om Nederland te verlaten, maar louter om "negatieve argumenten" maar ergens gaan wonen, dat moet haast wel fout gaan.

Je moet ook goede redenen hebben om te gaan wonen in bijvoorbeeld Hongarije.

Daar gaan zitten alleen maar omdat je Nederland niks vindt, dat zie ik niet zo zitten. Dan zou ik eerder wat landen afgaan, overal eens 'n tijdje zitten en kijken wat je leuk vindt. Als je je dat kunt veroorloven uiteraard.

Ja van die kant bedoel je.
Dat klopt, je moet niet hier vanuit Nederland gaan zeggen: Ah dat lijkt mij leuk laat ik daar maar heen gaan.
Ik reis zelf wel veel (ben toevallig in Hongarije, tm zaterdag). En echt niet elk land zal je even goed passen. Zeker de landen naar het Oostblok toe, cultuur is daar zo anders. Valt in meeste steden nog wel mee, maar je merkt het verschil wel echt.

Ga in elk geval ergens naar toe en weet waarom je daar dan heen wil gaan. Leer wat van de taal, omgeving en cultuur.
pi_189082866
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 09:01 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ja van die kant bedoel je.
Dat klopt, je moet niet hier vanuit Nederland gaan zeggen: Ah dat lijkt mij leuk laat ik daar maar heen gaan.
Ik reis zelf wel veel (ben toevallig in Hongarije, tm zaterdag). En echt niet elk land zal je even goed passen. Zeker de landen naar het Oostblok toe, cultuur is daar zo anders. Valt in meeste steden nog wel mee, maar je merkt het verschil wel echt.

Ga in elk geval ergens naar toe en weet waarom je daar dan heen wil gaan. Leer wat van de taal, omgeving en cultuur.
Precies.

Ik woon zelf in het Oostblok en zie het - zonder mezelf op de borst te willen kloppen - de meeste Nederlanders hier niet redden. Helemaal niet als je komt zonder dat je de taal kent of iets met het land hebt.
  maandag 23 september 2019 @ 11:18:27 #33
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189082922
Ik heb in verschillende landen gewerkt en ook vaker weggewild.

Maar, als ik naar een ander land ga, moet het totaalplaatje daar wel minstens net zo goed zijn als in NL.

Helaas is het nergens beter dan NL.
pi_189083088
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 11:18 schreef Ixnay het volgende:

Helaas is het nergens beter dan NL.
Dat ligt maar net aan je situatie.
  maandag 23 september 2019 @ 11:35:49 #35
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189083110
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 11:33 schreef Halcon het volgende:

[..]

Dat ligt maar net aan je situatie.
Leg mij eens uit, zonder de typisch Nederlandse zelfhaat, in welke situatie een ander land beter kan zijn. En op hoeveel Nederlanders die situatie betrekking heeft.
pi_189083250
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 11:35 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Leg mij eens uit, zonder de typisch Nederlandse zelfhaat, in welke situatie een ander land beter kan zijn. En op hoeveel Nederlanders die situatie betrekking heeft.
Op welke situatie niet?

Het leven bestaat uit meer dan alle voorzieningen die NL kent.

Misschien kunnen mensen ook wel leven zonder alles perfect in orde te hoeven hebben. Met wat minder loon (en minder kosten).

Nederland is mij veel te gejaagd. Alles gaat maar om carriere en materie. Alles moet maar beter en beter. Iedereen die overal maar mee bezig is en over klaagt. Kleinste dingen zijn al een probleem.
Het Nederlandse weer bv. Onze cultuur wat niets is. Ons eten wat niets is. Het (niet) sociale hier.

Genoeg te bedenken hoor. En dan kom ik ook echt in landen waar alle voorzieningen veel minder zijn dan in NL, maar waar ik over het geheel veel liever zou wonen.
  maandag 23 september 2019 @ 12:27:09 #37
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189083707
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 11:48 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Op welke situatie niet?

Het leven bestaat uit meer dan alle voorzieningen die NL kent.

Misschien kunnen mensen ook wel leven zonder alles perfect in orde te hoeven hebben. Met wat minder loon (en minder kosten).

Nederland is mij veel te gejaagd. Alles gaat maar om carriere en materie. Alles moet maar beter en beter. Iedereen die overal maar mee bezig is en over klaagt. Kleinste dingen zijn al een probleem.
Het Nederlandse weer bv. Onze cultuur wat niets is. Ons eten wat niets is. Het (niet) sociale hier.

Genoeg te bedenken hoor. En dan kom ik ook echt in landen waar alle voorzieningen veel minder zijn dan in NL, maar waar ik over het geheel veel liever zou wonen.
Ik leef nu in Nederland en ik ervaar dit zeker niet als gejaagd. Je hebt hier juist veel meer rust omdat alles geregeld is en je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Je kunt minder werken als je wil en nog kun je makkelijk rond komen zonder je zorgen te maken. In Spanje ken ik zo'n stel dat beide 3 banen heeft. 1 baan in de ochtend/middag. 1 baan in de avond en 1 in het weekend. En dan nog niet op vakantie kunnen en net de vaste lasten kunnen betalen. Wat is er nou gejaagd? En dan heb ik het over een land in de top 20 meest ontwikkelde landen.

In de VS krijg je 10 dagen verlof per jaar en dat is heel normaal. En in de weken waarin je werkt is overwerk heel vanzelfsprekend. Als je vanwege een baby minder wil werken, wordt dit niet geaccepteerd of je wordt ontslagen, wat ook heel makkelijk is daar.

Heel veel mensen klagen dan nog over het eten hier. :') Je kunt hier precies hetzelfde vreten als in Spanje/Italië/Indonesië. Nederlanders zijn een heel praktisch volk met een sterke handelsgeest. Als dat eten allemaal zo goed was, dan was het hier al lang geweest. Blijkbaar prefereren de Nederlanders iets anders. Alle grondstoffen van de Mediterrane keuken kan in Nederland verkocht worden. Je kunt probleemloos alles naar je Nederlandse keuken halen en koken alsof je in een Oosters/Mediterraan land bent. Toch is het niet goed genoeg voor de anti-Nederlanders.

Nederlanders zouden ook veel klagen hoor ik wel eens. Echter in de landen waar ik gewerkt heb, zie ik net zo veel geklaag als hier, of zelfs meer. Over hoe corrupt het is, terwijl ze er zelf op stemmen. :') Jijzelf klaagt nu ook, in dit geval over een heel prettig land om te wonen en oud te worden.

Het belangrijkste wat Nederland te bieden heeft is de vrijheid. Thuis werken, deeltijd werken, verlof, geaardheid, verzin het maar en het is bespreekbaar hier. Noem eens 1 ding waar een ander land meer liberaal in is dan Nederland.

Het weer zou hier slecht zijn. Mijn vriendin komt uit Brazilië en het is het hele jaar door daar veel te heet. Ze vindt her klimaat hier perfect en het Braziliaanse klimaat is het laatste wat ze mist.

Idem wat betreft cultuur. Nederland had al beschaving duizend jaar geleden, toen moest het hele westelijk halfrond nog ontdekt worden. Daar is niet eens cultuur en hetgene dat er is, is vanuit Europa geïmporteerd.

Dan nog de vrijheid qua mening. Ik had een Italiaanse manager. Die is wat meer autoritair dan een Nederlandse manager. Als je een Nederlandse baas een tip geeft hoe hij iets beter/makkelijker kan doen dan zou hij je dankbaar zijn en eventueel in de grote groep vertellen met wat voor slim idee jij komt en hoe je hem daarmee geholpen hebt.
Zijn Italiaanse/Spaanse equivalent zou kwaad worden en zich afvragen wie je wel niet denkt wie je bent. Hem even vertellen hoe het moet. Wie is de baas? Hij of jij? Hierna begreep ik pas waarom de Zuid-Europeanen zo bang zijn voor alles met gezag. Het is een veel meer masculine cultuur waar de baas zijn echt betekent dat je meer bent als mens.

Dan waren wij nog minder sociaal. Geloof me als je in Zuid- of Oost-Europa of in Azië een probleem hebt op straat, lopen ze net zo makkelijk zonder enige emotie door. Ik denk dat ze in Nederland/West-Duitsland/België juist zijn opgevoed worden met dat je beter iemand kunt helpen die in de problemen zit.

Dit laatste is een belangrijke reden waarom wij het als land zo goed doen.

Heel veel van die anti-Nederland klagers zeggen stoer dat ze wegwillen. Uiteindelijk als ze zien dat je in die andere landen veel harder moet werken voor minder geld en daardoor een veel slechter leven. Minder vrijheid qua werk, daardoor minder gezond. En meer van die dingen. Als je dat allemaal bij elkaar optelt kiezen ze er stiekem hypocriet toch voor om in het lekkere NL te blijven, met als excuus "ja, maar mijn familie woont hier". Ze durven gewoon niet en weten dat ze veel meer te verliezen hebben dan wat ze ervoor terugkrijgen in zo'n corrupt land.
pi_189083771
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 11:35 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Leg mij eens uit, zonder de typisch Nederlandse zelfhaat, in welke situatie een ander land beter kan zijn. En op hoeveel Nederlanders die situatie betrekking heeft.
Bijvoorbeeld als je alle voorzieningen in Nederland niet of in mindere mate nodig hebt. Of bereid bent om er meer voor te betalen dan je in Nederland via belastingen doet.

En dan heb je nog dingen als mentaliteit, cultuur, sociale cohesie, etc.

Op hoeveel? Dat weet ik niet. Zoals ik al schreef zie ik de meeste Nederlanders niet slagen in het buitenland.
pi_189084554
De meeste van de problemen waarvan je denkt dat die door je omgeving komen, zitten toch vooral in jezelf. In het magische buitenland waar het zogenaamd allemaal zoveel beter is ga je vaak tegen dezelfde problemen aanlopen. Je kan niet wegvluchten voor jezelf. Bovendien ga je er misschien extra problemen bij krijgen, zoals taalbarrieres, cultuurverschillen, sociale buitenstaander (want buitenlander) zijn, wellicht werkloosheid, en misschien wel heimwee... zeker als je ontdekt dat Nederland toch helemaal zo gek niet is.
pi_189085014
quote:
1s.gif Op maandag 23 september 2019 12:27 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Ik leef nu in Nederland en ik ervaar dit zeker niet als gejaagd. Je hebt hier juist veel meer rust omdat alles geregeld is en je je nergens zorgen over hoeft te maken.
Is een vangnet meestal. Hoeft niet per se. Rustiger om leven?
Neuh , als je dingen verknalt of wat hebt ja ok. Verder niet.

quote:
Je kunt minder werken als je wil en nog kun je makkelijk rond komen zonder je zorgen te maken. In Spanje ken ik zo'n stel dat beide 3 banen heeft. 1 baan in de ochtend/middag. 1 baan in de avond en 1 in het weekend. En dan nog niet op vakantie kunnen en net de vaste lasten kunnen betalen. Wat is er nou gejaagd? En dan heb ik het over een land in de top 20 meest ontwikkelde landen.
Spanje is juist zo'n land waar je fijn kunt zijn. Ben er ontzettend vaak. Mensen leven heel relaxed. Nemen de tijd voor elkaar, om lekker wat te eten en dingen te doen. Leven zo anders dan de Nederlander.

Spanjaarden zijn geen vakantiegangers. Ze leven hun leventje daar, doen lekker rustig aan. Wat een verschil.
Als ik het leven in Barcelona vergelijk met waar ik vandaan kom wat een dorp in Groningen is, dan is Barcelona nog een rustig levende omgeving.

quote:
Heel veel mensen klagen dan nog over het eten hier. :') Je kunt hier precies hetzelfde vreten als in Spanje/Italië/Indonesië. Nederlanders zijn een heel praktisch volk met een sterke handelsgeest. Als dat eten allemaal zo goed was, dan was het hier al lang geweest. Blijkbaar prefereren de Nederlanders iets anders. Alle grondstoffen van de Mediterrane keuken kan in Nederland verkocht worden. Je kunt probleemloos alles naar je Nederlandse keuken halen en koken alsof je in een Oosters/Mediterraan land bent. Toch is het niet goed genoeg voor de anti-Nederlanders.
Kunt het krijgen idd, maar dat is heel anders dan er ook echt zijn.
En sowieso is de Nederlandse cultuur qua uit eten er niet.

quote:
Nederlanders zouden ook veel klagen hoor ik wel eens. Echter in de landen waar ik gewerkt heb, zie ik net zo veel geklaag als hier, of zelfs meer. Over hoe corrupt het is, terwijl ze er zelf op stemmen. :') Jijzelf klaagt nu ook, in dit geval over een heel prettig land om te wonen en oud te worden.
Ik zeg nergens dat de voorzieningen in NL slecht zijn. En oud zijn in NL zou zeker goed zijn.
Maar klagen doen Nederlanders zeer veel.
Dan is zwarte piet niet goed, dan is dit niet goed, dan is de zorg niet goed, dan een beeld in de Efteling. Man oh man.

quote:
Het belangrijkste wat Nederland te bieden heeft is de vrijheid. Thuis werken, deeltijd werken, verlof, geaardheid, verzin het maar en het is bespreekbaar hier. Noem eens 1 ding waar een ander land meer liberaal in is dan Nederland.
Ja maar al die dingen doet de NLer niet, want carriere en materie.

quote:
Het weer zou hier slecht zijn. Mijn vriendin komt uit Brazilië en het is het hele jaar door daar veel te heet. Ze vindt her klimaat hier perfect en het Braziliaanse klimaat is het laatste wat ze mist.
Is iets persoonlijks.
Ik ben altijd heel blij als ik lekker in december nog in tshirt op strand kan zijn.
Als ik dan eens in vliegtuig naar NL stap dan haat ik dat elk moment. Dat weer hè.

quote:
Idem wat betreft cultuur. Nederland had al beschaving duizend jaar geleden, toen moest het hele westelijk halfrond nog ontdekt worden. Daar is niet eens cultuur en hetgene dat er is, is vanuit Europa geïmporteerd.
Ja is er al zo lang. Maar toch is onze cultuur er niet. Is het half buitenlands en wordt het half afgetakeld door iedereen.

quote:
Dan nog de vrijheid qua mening. Ik had een Italiaanse manager. Die is wat meer autoritair dan een Nederlandse manager. Als je een Nederlandse baas een tip geeft hoe hij iets beter/makkelijker kan doen dan zou hij je dankbaar zijn en eventueel in de grote groep vertellen met wat voor slim idee jij komt en hoe je hem daarmee geholpen hebt.


Dit laatste is een belangrijke reden waarom wij het als land zo goed doen.
Ik zie niemand klagen over vrijheid van mening.
Is grotendeels goed.


quote:
Heel veel van die anti-Nederland klagers zeggen stoer dat ze wegwillen. Uiteindelijk als ze zien dat je in die andere landen veel harder moet werken voor minder geld en daardoor een veel slechter leven. Minder vrijheid qua werk, daardoor minder gezond. En meer van die dingen. Als je dat allemaal bij elkaar optelt kiezen ze er stiekem hypocriet toch voor om in het lekkere NL te blijven, met als excuus "ja, maar mijn familie woont hier". Ze durven gewoon niet en weten dat ze veel meer te verliezen hebben dan wat ze ervoor terugkrijgen in zo'n corrupt land.
Qua voorzieningen staat Nederland misschien wel bovenaan.
Dat zal niemand ontkennen.
Maar dat is niet wat je geluk brengt.
pi_189085514
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 13:44 schreef Farenji het volgende:
De meeste van de problemen waarvan je denkt dat die door je omgeving komen, zitten toch vooral in jezelf. In het magische buitenland waar het zogenaamd allemaal zoveel beter is ga je vaak tegen dezelfde problemen aanlopen. Je kan niet wegvluchten voor jezelf. Bovendien ga je er misschien extra problemen bij krijgen, zoals taalbarrieres, cultuurverschillen, sociale buitenstaander (want buitenlander) zijn, wellicht werkloosheid, en misschien wel heimwee... zeker als je ontdekt dat Nederland toch helemaal zo gek niet is.
Dat ligt er allemaal maar aan.

95% van de mensen die in Nederland wonen zijn elders natuurlijk kansloos, omdat ze niet in staat zijn elders hun draai te vinden, op eigen benen te staan, inkomen te genereren, etc.

Die mensen zitten dan ook prima in Nederland en blijven daar ook het beste. Volgens mij niemand die beweert dat vertrekken uit Nederland voor elke inwoner van Nederland de beste keuze is. Integendeel.
pi_189085524
Qua voorzieningen laat Nederland nogal te wensen over...

Er is geen plek voor maatwerk en empathie.
pi_189085550
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 15:28 schreef Halcon het volgende:

[..]

Dat ligt er allemaal maar aan.

95% van de mensen die in Nederland wonen zijn elders natuurlijk kansloos, omdat ze niet in staat zijn elders hun draai te vinden, op eigen benen te staan, inkomen te genereren, etc.

Die mensen zitten dan ook prima in Nederland en blijven daar ook het beste. Volgens mij niemand die beweert dat vertrekken uit Nederland voor elke inwoner van Nederland de beste keuze is. Integendeel.
Vertrekken met het doel om ergens van weg te vluchten is zelden een goed idee. Vertrekken omdat je ergens anders een concreet plan hebt voor een nieuw/ander leven, dat is natuurlijk een ander verhaal.
pi_189131077
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 14:33 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Is een vangnet meestal. Hoeft niet per se. Rustiger om leven?
Neuh , als je dingen verknalt of wat hebt ja ok. Verder niet.
[..]

Spanje is juist zo'n land waar je fijn kunt zijn. Ben er ontzettend vaak. Mensen leven heel relaxed. Nemen de tijd voor elkaar, om lekker wat te eten en dingen te doen. Leven zo anders dan de Nederlander.

Spanjaarden zijn geen vakantiegangers. Ze leven hun leventje daar, doen lekker rustig aan. Wat een verschil.
Als ik het leven in Barcelona vergelijk met waar ik vandaan kom wat een dorp in Groningen is, dan is Barcelona nog een rustig levende omgeving.
[..]

Kunt het krijgen idd, maar dat is heel anders dan er ook echt zijn.
En sowieso is de Nederlandse cultuur qua uit eten er niet.
[..]

Ik zeg nergens dat de voorzieningen in NL slecht zijn. En oud zijn in NL zou zeker goed zijn.
Maar klagen doen Nederlanders zeer veel.
Dan is zwarte piet niet goed, dan is dit niet goed, dan is de zorg niet goed, dan een beeld in de Efteling. Man oh man.
[..]

Ja maar al die dingen doet de NLer niet, want carriere en materie.
[..]

Is iets persoonlijks.
Ik ben altijd heel blij als ik lekker in december nog in tshirt op strand kan zijn.
Als ik dan eens in vliegtuig naar NL stap dan haat ik dat elk moment. Dat weer hè.
[..]

Ja is er al zo lang. Maar toch is onze cultuur er niet. Is het half buitenlands en wordt het half afgetakeld door iedereen.
[..]

Ik zie niemand klagen over vrijheid van mening.
Is grotendeels goed.
[..]

Qua voorzieningen staat Nederland misschien wel bovenaan.
Dat zal niemand ontkennen.
Maar dat is niet wat je geluk brengt.
Je klinkt alsof je nooit in het buitenland hebt gewoond, want dit zijn echt van die typische anekdotes van een vakantieganger. In Spanje moet je juist keihard werken om een beetje een acceptabel loon binnen te harken en ik hoor een Spanjaard ook veel meer klagen over van alles en nog wat dan een Nederlander, tuurlijk heb je van die SBS6 klagers, maar die heb je in Spanje ook in overvloed. En Barcelona een "rustig leven" vinden in vergelijking met een Gronings dorp, dan heb je er echt weinig van begrepen.

Nederland geen cultuur? Het is misschien geen boerenkool met worst overal waar je kijkt nee, maar die smeltkroes van culturen die we in Nederland hebben is ook cultuur, eentje die ik zeer kan waarderen.

Nee, in Nederland heeft men het zo slecht nog niet hoor.

Was jij trouwens niet die user die na een maandje emigratie weer terug naar Nederland ging?
pi_189131117
quote:
1s.gif Op maandag 23 september 2019 12:27 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Ik leef nu in Nederland en ik ervaar dit zeker niet als gejaagd. Je hebt hier juist veel meer rust omdat alles geregeld is en je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Je kunt minder werken als je wil en nog kun je makkelijk rond komen zonder je zorgen te maken. In Spanje ken ik zo'n stel dat beide 3 banen heeft. 1 baan in de ochtend/middag. 1 baan in de avond en 1 in het weekend. En dan nog niet op vakantie kunnen en net de vaste lasten kunnen betalen. Wat is er nou gejaagd? En dan heb ik het over een land in de top 20 meest ontwikkelde landen.

In de VS krijg je 10 dagen verlof per jaar en dat is heel normaal. En in de weken waarin je werkt is overwerk heel vanzelfsprekend. Als je vanwege een baby minder wil werken, wordt dit niet geaccepteerd of je wordt ontslagen, wat ook heel makkelijk is daar.

Heel veel mensen klagen dan nog over het eten hier. :') Je kunt hier precies hetzelfde vreten als in Spanje/Italië/Indonesië. Nederlanders zijn een heel praktisch volk met een sterke handelsgeest. Als dat eten allemaal zo goed was, dan was het hier al lang geweest. Blijkbaar prefereren de Nederlanders iets anders. Alle grondstoffen van de Mediterrane keuken kan in Nederland verkocht worden. Je kunt probleemloos alles naar je Nederlandse keuken halen en koken alsof je in een Oosters/Mediterraan land bent. Toch is het niet goed genoeg voor de anti-Nederlanders.

Nederlanders zouden ook veel klagen hoor ik wel eens. Echter in de landen waar ik gewerkt heb, zie ik net zo veel geklaag als hier, of zelfs meer. Over hoe corrupt het is, terwijl ze er zelf op stemmen. :') Jijzelf klaagt nu ook, in dit geval over een heel prettig land om te wonen en oud te worden.

Het belangrijkste wat Nederland te bieden heeft is de vrijheid. Thuis werken, deeltijd werken, verlof, geaardheid, verzin het maar en het is bespreekbaar hier. Noem eens 1 ding waar een ander land meer liberaal in is dan Nederland.

Het weer zou hier slecht zijn. Mijn vriendin komt uit Brazilië en het is het hele jaar door daar veel te heet. Ze vindt her klimaat hier perfect en het Braziliaanse klimaat is het laatste wat ze mist.

Idem wat betreft cultuur. Nederland had al beschaving duizend jaar geleden, toen moest het hele westelijk halfrond nog ontdekt worden. Daar is niet eens cultuur en hetgene dat er is, is vanuit Europa geïmporteerd.

Dan nog de vrijheid qua mening. Ik had een Italiaanse manager. Die is wat meer autoritair dan een Nederlandse manager. Als je een Nederlandse baas een tip geeft hoe hij iets beter/makkelijker kan doen dan zou hij je dankbaar zijn en eventueel in de grote groep vertellen met wat voor slim idee jij komt en hoe je hem daarmee geholpen hebt.
Zijn Italiaanse/Spaanse equivalent zou kwaad worden en zich afvragen wie je wel niet denkt wie je bent. Hem even vertellen hoe het moet. Wie is de baas? Hij of jij? Hierna begreep ik pas waarom de Zuid-Europeanen zo bang zijn voor alles met gezag. Het is een veel meer masculine cultuur waar de baas zijn echt betekent dat je meer bent als mens.

Dan waren wij nog minder sociaal. Geloof me als je in Zuid- of Oost-Europa of in Azië een probleem hebt op straat, lopen ze net zo makkelijk zonder enige emotie door. Ik denk dat ze in Nederland/West-Duitsland/België juist zijn opgevoed worden met dat je beter iemand kunt helpen die in de problemen zit.

Dit laatste is een belangrijke reden waarom wij het als land zo goed doen.

Heel veel van die anti-Nederland klagers zeggen stoer dat ze wegwillen. Uiteindelijk als ze zien dat je in die andere landen veel harder moet werken voor minder geld en daardoor een veel slechter leven. Minder vrijheid qua werk, daardoor minder gezond. En meer van die dingen. Als je dat allemaal bij elkaar optelt kiezen ze er stiekem hypocriet toch voor om in het lekkere NL te blijven, met als excuus "ja, maar mijn familie woont hier". Ze durven gewoon niet en weten dat ze veel meer te verliezen hebben dan wat ze ervoor terugkrijgen in zo'n corrupt land.
Ik woon al ruim 10 jaar in Spanje maar ik ben het hier helemaal mee eens. De mensen die het hier overleven zijn de uitzondering op de regel, en die zijn er ook niet omdat ze een hekel aan Nederland hebben. De meesten zijn hier na 2 jaar weer weg met de staart tussen de benen, pensionado's uitgezonderd.
pi_189132787
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 16:49 schreef illusions het volgende:

[..]

Je klinkt alsof je nooit in het buitenland hebt gewoond, want dit zijn echt van die typische anekdotes van een vakantieganger. In Spanje moet je juist keihard werken om een beetje een acceptabel loon binnen te harken en ik hoor een Spanjaard ook veel meer klagen over van alles en nog wat dan een Nederlander, tuurlijk heb je van die SBS6 klagers, maar die heb je in Spanje ook in overvloed. En Barcelona een "rustig leven" vinden in vergelijking met een Gronings dorp, dan heb je er echt weinig van begrepen.
Typische vakantieganger anekdotes? Yeah sure. Noemt er ook geen 1.
Ik hoor Spanjaarden en anderen veel minder klagen hoor. En als je nu dan telkens kijkt waar in NL druk om gemaakt wordt. Dat ga je in buitenland niet snel hebben.

Drm ook niet een Spaans loon hebben ;) Ze hebben idd een laag loon, maar ook belachelijke lage onkosten.

Ja, ik weet sws zeker dat ik vaker in een Gronings dorp ben geweest en wss ook vaker in Barcelona.
Wat voor een Spanjaard druk is is voor ons hier rustig.
Wij leven veel gejaagder. Alleen qua verkeer is een Gronings dorp obviously rustiger, ook qua manier van rijden.

quote:
Nederland geen cultuur? Het is misschien geen boerenkool met worst overal waar je kijkt nee, maar die smeltkroes van culturen die we in Nederland hebben is ook cultuur, eentje die ik zeer kan waarderen.
Nee, en smeltkroes is geen cultuur.
We hebben hier gwn niets.

quote:
Nee, in Nederland heeft men het zo slecht nog niet hoor.

Was jij trouwens niet die user die na een maandje emigratie weer terug naar Nederland ging?
Ik en niemand heeft ooit gezegd dat het in NL slecht is?
Voorzieningen en dergelijke zijn top.

En nee dat was ik niet.
pi_189132844
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2019 18:39 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Typische vakantieganger anekdotes? Yeah sure. Noemt er ook geen 1.
Ik hoor Spanjaarden en anderen veel minder klagen hoor. En als je nu dan telkens kijkt waar in NL druk om gemaakt wordt. Dat ga je in buitenland niet snel hebben.

Drm ook niet een Spaans loon hebben ;) Ze hebben idd een laag loon, maar ook belachelijke lage onkosten.

Ja, ik weet sws zeker dat ik vaker in een Gronings dorp ben geweest en wss ook vaker in Barcelona.
Wat voor een Spanjaard druk is is voor ons hier rustig.
Wij leven veel gejaagder. Alleen qua verkeer is een Gronings dorp obviously rustiger, ook qua manier van rijden.
[..]

Nee, en smeltkroes is geen cultuur.
We hebben hier gwn niets.
[..]

Ik en niemand heeft ooit gezegd dat het in NL slecht is?
Voorzieningen en dergelijke zijn top.

En nee dat was ik niet.
Je houdt er een hele aparte kijk op, niet eentje van iemand die ook daadwerkelijk in het buitenland heeft gewoond. En dat van hoe een Spanjaard drukte ervaart, dat is gewoon klinklare grote onzin.

Lage onkosten klopt ook niet, Spanje is het duurste land om ondernemer/ZZP'er te zijn bijvoorbeeld, je betaalt zo'n 300 per maand en dan heb je nog geen euro verdiend. De huren liggen wat lager ja, maar je betaalt alsnog 500 voor een beetje knap appartement als je niet in de middle of nowhere wilt wonen. Boodschappen kosten ongeveer hetzelfde, nutsvoorzieningen zijn duurder, vooral elektra is veel duurder. Scholing is ook duurder en van lager niveau, school voor de kinderen is ook enorm veel duurder.

[ Bericht 7% gewijzigd door illusions op 26-09-2019 18:54:10 ]
  donderdag 26 september 2019 @ 18:50:48 #48
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189132957
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2019 18:39 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Typische vakantieganger anekdotes? Yeah sure. Noemt er ook geen 1.
Ik hoor Spanjaarden en anderen veel minder klagen hoor. En als je nu dan telkens kijkt waar in NL druk om gemaakt wordt. Dat ga je in buitenland niet snel hebben.

Drm ook niet een Spaans loon hebben ;) Ze hebben idd een laag loon, maar ook belachelijke lage onkosten.

Ja, ik weet sws zeker dat ik vaker in een Gronings dorp ben geweest en wss ook vaker in Barcelona.
Wat voor een Spanjaard druk is is voor ons hier rustig.
Wij leven veel gejaagder. Alleen qua verkeer is een Gronings dorp obviously rustiger, ook qua manier van rijden.
[..]

Nee, en smeltkroes is geen cultuur.
We hebben hier gwn niets.
[..]

Ik en niemand heeft ooit gezegd dat het in NL slecht is?
Voorzieningen en dergelijke zijn top.

En nee dat was ik niet.
Wat heeft een ander Europees land dan qua cultuur en ben eens specifiek?

Het is heel makkelijk om te zeiken over NL.

Jij zegt we hebben niets. We hebben een hele rijke geschiedenis, architectuur, tradities, voor een heel klein land.

Jij vindt het niets omdat je het normaal vindt, jij bent te lang hier. Veel westerse toeristen vinden Nederland mooi.

Qua eten is hier alles verkrijgbaar in de specialistische winkels dat ze in andere landen ook hebben. Zeikerds noemen altijd dat ene ding, eten. Spul om in je mond te proppen, nou wat ben ik jaloers.

Anti-Nederlanders die niet weggaan omdat ze het heel stiekem toch wel prettig vinden om verwend te worden. :')
pi_189132995
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 18:43 schreef illusions het volgende:

[..]

Je houdt er een hele aparte kijk op, niet eentje van iemand die ook daadwerkelijk in het buitenland heeft gewoond. En dat van hoe een Spanjaard drukte ervaart, dat is gewoon klinklare grote onzin.

Lage onkosten klopt ook niet, Spanje is het duurste land om ondernemer/ZZP'er te zijn bijvoorbeeld, je betaalt zo'n 300 per maand en dan heb je nog geen euro verdiend. De huren liggen wat lager ja, maar je betaalt alsnog 500 voor een beetje knap appartement als je niet in de middle of nowhere wilt wonen. Boodschappen kosten ongeveer hetzelfde, nutsvoorzieningen zijn duurder, vooral elektra is veel duurder.
Aparte kijk?
Ik zeg toch ook niet dat een Spanjaard het zo bekijkt? Ik bekijk het zo.
Alsof een Spanjaard een Gronings dorp kent... Al kom ik er Spanjaarden tegen gek genoeg.

Lage onkosten zeker wel.
Voor 300 euro heb je er een prima woning. Vlakbij een stad.
Boodschappen kon ik gewoon goedkoper doen dan in NL.
pi_189133035
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 18:53 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Aparte kijk?
Ik zeg toch ook niet dat een Spanjaard het zo bekijkt? Ik bekijk het zo.
Alsof een Spanjaard een Gronings dorp kent... Al kom ik er Spanjaarden tegen gek genoeg.

Lage onkosten zeker wel.
Voor 300 euro heb je er een prima woning. Vlakbij een stad.
Boodschappen kon ik gewoon goedkoper doen dan in NL.
Ik zeg niet dat een Spanjaard een Gronings dorp kent, maar ik ken het wel, en dat Barcelona rustiger is dan een Gronings dorp is gewoon een idiote vergelijking en slaat helemaal nergens op.

Verder heb je voor 300 euro echt een krot. Als jij als Nederlander een baan wilt in Spanje, in de bewoonde wereld, ga je in de buurt van die baan geen woning voor 300 euro vinden.

Sorry hoor maar je spreekt overduidelijk niet uit ervaring.
pi_189133055
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 18:50 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Wat heeft een ander Europees land dan qua cultuur en ben eens specifiek?

Het is heel makkelijk om te zeiken over NL.

Jij zegt we hebben niets. We hebben een hele rijke geschiedenis, architectuur, tradities, voor een heel klein land.
Ons verleden is heel rijk inderdaad.
Dat vind ik idd ook echt heel mooi.
VOC tijden bv. De kunstenaars uit NL.
Maar NL is nu gewoon nietszeggend.
Heeft geen eigen cultuur.

Andere landen? Alleen al qua eten bv. Manier van leven. Denk aan de Spaanse.
Manier van sociale omgang. Familie.


quote:
Jij vindt het niets omdat je het normaal vindt, jij bent te lang hier. Veel westerse toeristen vinden Nederland mooi.
Wellicht, zou niet weten waarom. Zeker aangezien ze naar Amsterdam gaan het lelijkste stuk NL.

quote:
Qua eten is hier alles verkrijgbaar in de specialistische winkels dat ze in andere landen ook hebben. Zeikerds noemen altijd dat ene ding, eten. Spul om in je mond te proppen, nou wat ben ik jaloers.
Oh dat is zeker heel fijn.
Echt verwenning voor de mond.
Maar dat zegt niets over iets Nederlands.
pi_189133102
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 18:56 schreef illusions het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat een Spanjaard een Gronings dorp kent, maar ik ken het wel, en dat Barcelona rustiger is dan een Gronings dorp is gewoon een idiote vergelijking en slaat helemaal nergens op.

Verder heb je voor 300 euro echt een krot. Als jij als Nederlander een baan wilt in Spanje, in de bewoonde wereld, ga je in de buurt van die baan geen woning voor 300 euro vinden.

Sorry hoor maar je spreekt overduidelijk niet uit ervaring.
Ik vind de manier van leven in Barcelona rustiger ja.
Komt omdat de gehaastheid er minder is. Mensen nemen tijd voor elkaar. Gaan nog lekker even met elkaar ergens zitten. Wat wandelen.
Vaak bij familie zijn, op terras.

Nou sorry hoor maar waar mijn vrienden voor 300 euro zitten noem ik echt geen krot. Vlakbij snelweg, vlakbij grote stad.

Sorry hoor, maar je spreekt duidelijk niet uit ervaring.
pi_189133150
Ach man, een flatje in Llobregat betaal je je ook nog scheel voor. Niet voor niets zitten hele gezinnen daar met z'n allen in een appartement zonder lift puur om maar in de buurt van Barcelona te blijven, want erbuiten is geen baan te vinden. Je kletst echt uit je nek. :')

Werken moet je trouwens in Spanje meer, terwijl ze in Nederland de werkweek op veel gebieden steeds inkorten. De dingen die jij opnoemt hebben bijna puur en alleen met mentaliteit te maken, de mentaliteit die jij opmerkt wanneer je daar eens een keer op vakantie bent.
  donderdag 26 september 2019 @ 20:01:43 #54
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189134128
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 18:57 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ons verleden is heel rijk inderdaad.
Dat vind ik idd ook echt heel mooi.
VOC tijden bv. De kunstenaars uit NL.
Maar NL is nu gewoon nietszeggend.
Heeft geen eigen cultuur.
NL is dus nietszeggend en heeft geen eigen cultuur. En als ik jou vraag wat dan "welzeggend" is in andere landen en wat die "betere" cultuur precies is gaf je in je vorige post het antwoord:
1. Spanje is juist zo'n land waar je fijn kunt zijn
2. Mensen leven heel relaxed.
3. Nemen de tijd voor elkaar
4. Eten en drinken
5. Dingen te doen

Goed dat je Spanje noemt. Ik ben veel in de regio Asturias, in het noorden, geweest. Vooral in de stad Gijon. Heb daar ook een vriendin gehad.
Dit is totaal anders dan Barcelona en veel Spaanser. Het enige dat anders is dan de rest van Spanje is dat het klimaat hier net wat koeler is dan het zuiden. Voor de rest is het een goed voorbeeld van een typisch Spaanse stad.

1. Wat is er fijn dan? De andere dingen die je noemt? Kun je in Nederland niet fijn zijn? Ben eens concreet wat er fijn is daar.
2. De Spanjaarden die ik goed ken, zowel in Gijon als in Nederland leven niet relaxter dan Nederlanders. In Nederland heb je veel vrije tijd als je wil. Als je niet 40 uur werkt bijvoorbeeld. In Nederland kan dat zonder een arme sloeber te zijn. In Spanje heb je weinig keuze en zul je waarschijnlijk meer dan 40 uur moeten hebben om een beetje "leuke dingen" te doen. De rest, dat geen werk kan krijgen, en dat zijn er veel, zijn arm en kan geen kant op. Dit topic ging niet over het verschil tussen hoe een gemiddelde Nederlander en een gemiddelde Spanjaard is. Het ging over waar je wil wonen. Wat je zogenaamd in andere landen kunt wat je in NL niet kunt. Het zijn vooral persoonlijke keuzes, waardoor je wel of niet relaxed kunt zijn. In NL kun je minimaal net zo relaxed zijn als in ES.
3. In NL kun je ook de tijd nemen voor elkaar. Helaas verwachten veel mensen dat anderen vooral de tijd nemen voor hen zonder dat ze ooit iets voor de ander doen en raken dan vooral teleurgesteld in de ander.
4. Zoals ik al zei. Alles dat je daar kunt eten kun je hier ook eten. Waarom zou je dan verhuizen? Vind je het belangrijk dat je buurman het ook eet ofzo?
5. Welke dingen?

quote:
Andere landen? Alleen al qua eten bv. Manier van leven. Denk aan de Spaanse.
Manier van sociale omgang. Familie.
In deze post noem je alweer dat eten. en voeg je nog wat toe.
6. Manier van leven
7. Manier van sociale omgang
8. Familie

6. Welke manier van leven krijg je in ES die in NL onmogelijk is?
7. Idem als 6. Wat is er precies zo goed aan?
8. Idem als 6. Krijg je overigens een andere familie als je verhuist naar Spanje?

Ik zie bij dit soort mensen alleen maar antwoorden als. "Gewoon de manier" maar nooit wordt verteld wat die manier precies is en wat je in NL weerhoudt om dat te realiseren, zijnde het in een véél beter, eerlijker, veiliger en minder corrupt land.

Ik heb in veel landen gewerkt en gereisd en ik wilde ook altijd weg. Totdat ik inzag dat wij ons eigen land en volk helemaal niet eerlijk vergelijken met andere landen. Een voorbeeld wat ik wel eens hoorde. Italianen zouden beter gekleed en beter verzorgd zijn dan Nederlanders. Dat geloofde ik, want om me heen zag ik alleen gemiddelde Nederlanders en de Italianen die ik zag waren alleen de bekendere mensen van de media. Een gemiddelde Italiaan op straat kende ik helemaal niet totdat ik in een gemiddeld dorp in Lombardije was. Daarmee moet je Nederland vergelijken. Het dagelijks leven in Nederland moet je ook niet vergelijken met wat je ziet in de films uit Hollywood. Logisch dat dat een vertekend beeld oplevert.

quote:
Oh dat is zeker heel fijn.
Echt verwenning voor de mond.
Maar dat zegt niets over iets Nederlands.
Zoals ik al zei. Stel je hebt een punt en wij hebben inderdaad geen cultuur net als de Amerikanen en dat hele nieuwe continent daar. Dan kun je in NL toch precies hetzelfde doen als in dat land waar je heen wil? Wat heb je als je verhuisd wat je nu niet hebt. Behalve het klimaat is hier geen reden voor te bedenken.

Veel mensen zijn teleurgesteld in zichzelf en hun leven en dromen dat hun leven in een ander land veel beter was geweest. Als ze daadwerkelijk vertrekken komen ze zichzelf op dezelfde manier tegen als hier. Ze doen hetzelfde en de kunnen hetzelfde. Of minder, want minder geld en vrijheid. Ze vertrekken ook zelden daarheen. De uitzondering die wel vertrekt is meestal ook snel weer terug.

De Spanjaarden in Nederland die ik ken zoeken elkaar overigens inderdaad veel op. Ik geloof best dat dat niet alleen aan het feit ligt dat ze samen in een vreemd land zijn, maar dat het ook aan hun achtergrond ligt. De gesprekken gingen opvallend altijd over 2 dingen. Eten en andere mensen. Is dat nou echt zo sociaal om over anderen te praten en ook altijd oordelen?

Ook zeg je dat Spanjaarden geen vakantiegangers zijn. Dat heeft een reden en die reden is geld. De rijke Spanjaarden die ik ken zijn net zo'n wereldreizigers als Nederlanders.

Verder noem je de stad Barcelona. Ik hoef je hoop ik niet uit te leggen dat er cultureel weinig Spaans is in die regio. Iedere Spanjaard die ik ken heeft een hekel aan die stad/regio.
pi_189134611
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 20:01 schreef Ixnay het volgende:

[..]

NL is dus nietszeggend en heeft geen eigen cultuur. En als ik jou vraag wat dan "welzeggend" is in andere landen en wat die "betere" cultuur precies is gaf je in je vorige post het antwoord:
1. Spanje is juist zo'n land waar je fijn kunt zijn
2. Mensen leven heel relaxed.
3. Nemen de tijd voor elkaar
4. Eten en drinken
5. Dingen te doen

Goed dat je Spanje noemt. Ik ben veel in de regio Asturias, in het noorden, geweest. Vooral in de stad Gijon. Heb daar ook een vriendin gehad.
Dit is totaal anders dan Barcelona en veel Spaanser. Het enige dat anders is dan de rest van Spanje is dat het klimaat hier net wat koeler is dan het zuiden. Voor de rest is het een goed voorbeeld van een typisch Spaanse stad.

1. Wat is er fijn dan? De andere dingen die je noemt? Kun je in Nederland niet fijn zijn? Ben eens concreet wat er fijn is daar.
2. De Spanjaarden die ik goed ken, zowel in Gijon als in Nederland leven niet relaxter dan Nederlanders. In Nederland heb je veel vrije tijd als je wil. Als je niet 40 uur werkt bijvoorbeeld. In Nederland kan dat zonder een arme sloeber te zijn. In Spanje heb je weinig keuze en zul je waarschijnlijk meer dan 40 uur moeten hebben om een beetje "leuke dingen" te doen. De rest, dat geen werk kan krijgen, en dat zijn er veel, zijn arm en kan geen kant op. Dit topic ging niet over het verschil tussen hoe een gemiddelde Nederlander en een gemiddelde Spanjaard is. Het ging over waar je wil wonen. Wat je zogenaamd in andere landen kunt wat je in NL niet kunt. Het zijn vooral persoonlijke keuzes, waardoor je wel of niet relaxed kunt zijn. In NL kun je minimaal net zo relaxed zijn als in ES.
3. In NL kun je ook de tijd nemen voor elkaar. Helaas verwachten veel mensen dat anderen vooral de tijd nemen voor hen zonder dat ze ooit iets voor de ander doen en raken dan vooral teleurgesteld in de ander.
4. Zoals ik al zei. Alles dat je daar kunt eten kun je hier ook eten. Waarom zou je dan verhuizen? Vind je het belangrijk dat je buurman het ook eet ofzo?
5. Welke dingen?
[..]

In deze post noem je alweer dat eten. en voeg je nog wat toe.
6. Manier van leven
7. Manier van sociale omgang
8. Familie

6. Welke manier van leven krijg je in ES die in NL onmogelijk is?
7. Idem als 6. Wat is er precies zo goed aan?
8. Idem als 6. Krijg je overigens een andere familie als je verhuist naar Spanje?

Ik zie bij dit soort mensen alleen maar antwoorden als. "Gewoon de manier" maar nooit wordt verteld wat die manier precies is en wat je in NL weerhoudt om dat te realiseren, zijnde het in een véél beter, eerlijker, veiliger en minder corrupt land.

Ik heb in veel landen gewerkt en gereisd en ik wilde ook altijd weg. Totdat ik inzag dat wij ons eigen land en volk helemaal niet eerlijk vergelijken met andere landen. Een voorbeeld wat ik wel eens hoorde. Italianen zouden beter gekleed en beter verzorgd zijn dan Nederlanders. Dat geloofde ik, want om me heen zag ik alleen gemiddelde Nederlanders en de Italianen die ik zag waren alleen de bekendere mensen van de media. Een gemiddelde Italiaan op straat kende ik helemaal niet totdat ik in een gemiddeld dorp in Lombardije was. Daarmee moet je Nederland vergelijken. Het dagelijks leven in Nederland moet je ook niet vergelijken met wat je ziet in de films uit Hollywood. Logisch dat dat een vertekend beeld oplevert.
[..]

Zoals ik al zei. Stel je hebt een punt en wij hebben inderdaad geen cultuur net als de Amerikanen en dat hele nieuwe continent daar. Dan kun je in NL toch precies hetzelfde doen als in dat land waar je heen wil? Wat heb je als je verhuisd wat je nu niet hebt. Behalve het klimaat is hier geen reden voor te bedenken.

Veel mensen zijn teleurgesteld in zichzelf en hun leven en dromen dat hun leven in een ander land veel beter was geweest. Als ze daadwerkelijk vertrekken komen ze zichzelf op dezelfde manier tegen als hier. Ze doen hetzelfde en de kunnen hetzelfde. Of minder, want minder geld en vrijheid. Ze vertrekken ook zelden daarheen. De uitzondering die wel vertrekt is meestal ook snel weer terug.

De Spanjaarden in Nederland die ik ken zoeken elkaar overigens inderdaad veel op. Ik geloof best dat dat niet alleen aan het feit ligt dat ze samen in een vreemd land zijn, maar dat het ook aan hun achtergrond ligt. De gesprekken gingen opvallend altijd over 2 dingen. Eten en andere mensen. Is dat nou echt zo sociaal om over anderen te praten en ook altijd oordelen?

Ook zeg je dat Spanjaarden geen vakantiegangers zijn. Dat heeft een reden en die reden is geld. De rijke Spanjaarden die ik ken zijn net zo'n wereldreizigers als Nederlanders.

Verder noem je de stad Barcelona. Ik hoef je hoop ik niet uit te leggen dat er cultureel weinig Spaans is in die regio. Iedere Spanjaard die ik ken heeft een hekel aan die stad/regio.
Helemaal mee eens, maar realiseer dat je het hebt tegen iemand die overduidelijk geen ervaring heeft met het wonen in het buitenland. ;) Allemaal van die nietszeggende dingetjes worden er genoemd, en vervolgens het kutweer wat je te wachten staat na wederaankomst in Groningen. Tja, wat moet je daar nog van zeggen? :P Ik vind het overduidelijk een heel slecht advies voor de TS.

Woningen in Barcelona voor ¤300 per maand lijken me ook een utopie. Het goedkoopste appartement in Llobregat (dus niet Barcelona) wat op Enalquiler staat is 680¤ voor 30m2, een beetje knappe woning in de buurt van Barcelona is 3x zo duur als meneer voorschotelt, 6x zo duur als je in Barcelona zelf wilt zitten.

Maargoed, dan is het tenminste niet zo druk als in een Gronings dorp. _O-
  donderdag 26 september 2019 @ 20:41:22 #56
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189134819
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 20:29 schreef illusions het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, maar realiseer dat je het hebt tegen iemand die overduidelijk geen ervaring heeft met het wonen in het buitenland. ;) Allemaal van die nietszeggende dingetjes worden er genoemd, en vervolgens het kutweer wat je te wachten staat na wederaankomst in Groningen. Tja, wat moet je daar nog van zeggen? :P Ik vind het overduidelijk een heel slecht advies voor de TS.

Woningen in Barcelona voor ¤300 per maand lijken me ook een utopie. Het goedkoopste appartement in Llobregat (dus niet Barcelona) wat op Enalquiler staat is 680¤ voor 30m2, een beetje knappe woning in de buurt van Barcelona is 3x zo duur als meneer voorschotelt, 6x zo duur als je in Barcelona zelf wilt zitten.

Maargoed, dan is het tenminste niet zo druk als in een Gronings dorp. _O-
Een huurappartment kost het dubbele en je salaris is maar een kwart.

Man ik heb mijn koffers al klaar zijn. Wat een heerlijk relaxed leven moet dat zijn.

Maar ze hebben wel lekker eten. Daar draait het tenslotte om.

In Nederland is dat eten absoluut onmogelijk te bereiden allemaal. Ook al zijn dezelfde grondstoffen en alles beschikbaar. In de Nederlandse keukens is er een gewoon bepaalde geest en die zegt "Dit is Nederland dit kan niet lekker zijn" en dan is dat zo. Niets aan te doen.

In Spanje is het precies andersom. Je maakt hetzelfde eten als wat je in Nederland maakt en dan komt er een andere geest en die roept een spreuk en "plingggggg" alles smaakt goddelijk.

Heerlijke logica. :D
pi_189134908
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 20:41 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Een huurappartment kost het dubbele en je salaris is maar een kwart.

Man ik heb mijn koffers al klaar zijn. Wat een heerlijk relaxed leven moet dat zijn.

Maar ze hebben wel lekker eten. Daar draait het tenslotte om.

In Nederland is dat eten absoluut onmogelijk te bereiden allemaal. Ook al zijn dezelfde grondstoffen en alles beschikbaar. In de Nederlandse keukens is er een gewoon bepaalde geest en die zegt "Dit is Nederland dit kan niet lekker zijn" en dan is dat zo. Niets aan te doen.

In Spanje is het precies andersom. Je maakt hetzelfde eten als wat je in Nederland maakt en dan komt er een andere geest en die roept een spreuk en "plingggggg" alles smaakt goddelijk.

Heerlijke logica. :D
Plus als jij 60 uur per week in Barcelona werkt, en 3 uur per dag in de metro zit, is dat een stuk minder gejaagd leven als een dorp in Groningen want onderweg kom je terrasjes tegen. :P
  donderdag 26 september 2019 @ 21:34:10 #58
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189135961
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 20:45 schreef illusions het volgende:

[..]

Plus als jij 60 uur per week in Barcelona werkt, en 3 uur per dag in de metro zit, is dat een stuk minder gejaagd leven als een dorp in Groningen want onderweg kom je terrasjes tegen. :P
En je verandert direct in een heel ander persoon als je de grens oversteekt.

Je gaat heel anders met mensen om, je geeft meer om anderen.

Bovendien verandert je familie ineens.

Heel apart.
pi_189136055
Weg rennen voor je eigen problemen, die neem je gewoon mee
pi_189147550
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 20:01 schreef Ixnay het volgende:

Blah blah

Ik noemde Barcelona alleen als vergelijking hè ;)
Houdt niet in dat ik alleen Barcelona ken en ook niet alleen Spanje.

In NL kun je idd met parttime werken je prima redden. Gek genoeg bijna niemand die daarvoor kiest.
Omdat Nederlanders, in tegenstelling tot anderen, blind staren op hun positie. Op carriere. Op geld en materie. Dus parttime dan loop je achter.

Daar zit weer een stuk houding in.
Wat je zelf ook noemt. Zijn altijd overal maar druk mee.
Willen de tijd niet nemen voor elkaar.
En al moet bv de Spanjaard meer werken, die nemen die tijd wel.

Ik zeg nergens dat het om eten gaat? Ook niet om familie, ook al heb ik een 2e familie gekregen in Spanje.

Cultuur hebben we niet meer.
Klimaat alleen bagger.
Nergens zeg ik dat het gaat om iets ontvluchten, dat NL zo slecht is of weet ik veel wat voor onzin jij wilt spuwen naar mensen die Nederland niet zien zitten.
Geen van die dingen heb ik, of wie ook hier, ooit gezegd.

Ik heb nooit een speciale reden gehad om Nederland te "ontvluchten".
Mag ik daarom andere landen niet fijner vinden? Hoe goed Nederland ook wel niet is?
Ik ben niet zo nationalistisch als jij overkomt.
pi_189147651
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 20:29 schreef illusions het volgende:


Woningen in Barcelona voor ¤300 per maand lijken me ook een utopie. Het goedkoopste appartement in Llobregat (dus niet Barcelona) wat op Enalquiler staat is 680¤ voor 30m2, een beetje knappe woning in de buurt van Barcelona is 3x zo duur als meneer voorschotelt, 6x zo duur als je in Barcelona zelf wilt zitten.

Maargoed, dan is het tenminste niet zo druk als in een Gronings dorp. _O-
Gast jij bent nog dommer dan die andere vent hier.
Wat zijn jullie toch een stel neerbuigende slechtlezende figuren.

Ik zeg toch nergens dat je voor 300 euro in Barcelona vindt?
Ik zei nabij een grote stad, dus niet in. En voor je info: Gaat niet om Barcelona.

Dat jij nog nooit je provincie grens over geweest bent houdt niet in dat anderen nooit in het buitenland geweest zijn.

quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 20:41 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Een huurappartment kost het dubbele en je salaris is maar een kwart.

Man ik heb mijn koffers al klaar zijn. Wat een heerlijk relaxed leven moet dat zijn.

Maar ze hebben wel lekker eten. Daar draait het tenslotte om.

In Nederland is dat eten absoluut onmogelijk te bereiden allemaal. Ook al zijn dezelfde grondstoffen en alles beschikbaar. In de Nederlandse keukens is er een gewoon bepaalde geest en die zegt "Dit is Nederland dit kan niet lekker zijn" en dan is dat zo. Niets aan te doen.

In Spanje is het precies andersom. Je maakt hetzelfde eten als wat je in Nederland maakt en dan komt er een andere geest en die roept een spreuk en "plingggggg" alles smaakt goddelijk.

Heerlijke logica. :D
Daar heb je weer een domme opmerking.
Ook jij leest dus niet goed dat het niet om 300 euro IN barcelona ging.... zucht.

Ik heb ook nog speciaal gezegd dat je al het eten in NL ook kunt krijgen. Je hoeft maar naar supermarkt te lopen en schap ligt vol Spaanse producten.

Dus klets niet zo dom vent. Nergens heb ik ook maar 1 van die dingen gezegd.

Kom jij nou maar eens van je zolderkamer af. Leer eens lezen.
Verlaat je provincie eens.
Gaat een wereld voor je open.

Maar goed, voor een zolderkamer persoon is lezen heel moeilijk hè.
Leer je normaal in groep 3 al.
Bent nooit voorbij groep 2 gekomen?
pi_189147746
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:55 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Gast jij bent nog dommer dan die andere vent hier.
Wat zijn jullie toch een stel neerbuigende slechtlezende figuren.

Ik zeg toch nergens dat je voor 300 euro in Barcelona vindt?
Ik zei nabij een grote stad, dus niet in. En voor je info: Gaat niet om Barcelona.

Dat jij nog nooit je provincie grens over geweest bent houdt niet in dat anderen nooit in het buitenland geweest zijn.
[..]

Daar heb je weer een domme opmerking.
Ook jij leest dus niet goed dat het niet om 300 euro IN barcelona ging.... zucht.

Ik heb ook nog speciaal gezegd dat je al het eten in NL ook kunt krijgen. Je hoeft maar naar supermarkt te lopen en schap ligt vol Spaanse producten.

Dus klets niet zo dom vent. Nergens heb ik ook maar 1 van die dingen gezegd.

Kom jij nou maar eens van je zolderkamer af. Leer eens lezen.
Verlaat je provincie eens.
Gaat een wereld voor je open.

Maar goed, voor een zolderkamer persoon is lezen heel moeilijk hè.
Leer je normaal in groep 3 al.
Bent nooit voorbij groep 2 gekomen?
Ik heb het ook niet over Barcelona, over slecht lezen gesproken. :D Ik zet echt letterlijk "dus niet in Barcelona" in mijn zin, en nog kom je er niet uit? Kijk eens:

quote:
Het goedkoopste appartement in Llobregat (dus niet Barcelona) wat op Enalquiler staat is 680¤ voor 30m2
:')

Jij bekijkt alles gewoon door de roze bril van een toerist en post dingen die pertinent onwaar zijn, kortom een slecht advies voor de TS. Ik heb niet het idee dat je ooit in het buitenland hebt gewoond, en dat hebben er kennelijk meerderen. Ook in deze post zit weer helemaal niets van inhoud, dus hou er maar beter mee op.

Overigens ben ik benieuwd naar een 300 euro woning nabij (dus geen uur rijden) een grote stad zoals Barcelona of Madrid, wat geen krot is. Doe eens een linkje?
pi_189147991
Overigens woon ik al ruim 10 jaar in Spanje dus dat van die provinciegrens is denk ik meer een zelfreflectie. ;)
pi_189148887
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 19:01 schreef illusions het volgende:

[..]

Ik heb het ook niet over Barcelona, over slecht lezen gesproken. :D Ik zet echt letterlijk "dus niet in Barcelona" in mijn zin, en nog kom je er niet uit? Kijk eens:
Wow wat een slap excuus.
Je hebt het eerst over dat je dat niet gaat vinden in Barcelona.
En dan kom je met alternatieven wat dan niet in Barcelona is, zo kan ik het ook wel.

quote:
Jij bekijkt alles gewoon door de roze bril van een toerist en post dingen die pertinent onwaar zijn, kortom een slecht advies voor de TS. Ik heb niet het idee dat je ooit in het buitenland hebt gewoond, en dat hebben er kennelijk meerderen. Ook in deze post zit weer helemaal niets van inhoud, dus hou er maar beter mee op.
Waarom kan jij dan niets aantonen wat onwaar is?
Daarnaast komt meeste gewoon van Spanjaarden, deel Catalanen.
Ik reageer op jullie, dus logisch geen inhoud. Komt van jullie ook niet.

quote:
Overigens ben ik benieuwd naar een 300 euro woning nabij (dus geen uur rijden) een grote stad zoals Barcelona of Madrid, wat geen krot is. Doe eens een linkje?
Gast lees eens.
Dat gaat om een woning van (Spaanse) vrienden van mij. Daar ga ik niets van delen.
En is zeker geen krot.

Wat weet jij nou van Spanje dan? (Of ander land)
Ooit je provincie uit geweest? Nee hè.
Je geeft TS zo'n verkeerd beeld. Nationalistisch als de pest.
Alles maar neer praten. Wat nergens op slaat. Terwijl je er zelf 0,0 van weet.
pi_189148902
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 19:15 schreef illusions het volgende:
Overigens woon ik al ruim 10 jaar in Spanje dus dat van die provinciegrens is denk ik meer een zelfreflectie. ;)
Liet je dat maar eens merken dan.
Dan zou ik jou niets over huizenprijzen hoeven uitleggen.
En Spanjaarden weten toch echt meer over Spanje dan jij vanuit zolderkamertje in Amsterdam ofzo.
pi_189148941
Kansloos. Je hebt er kennelijk nooit gewoond en je leest niet wat mensen schrijven, zoals dat bijv. een appartement naast een grote stad (zoals in Llobregat, wat naast Barcelona ligt, weet je dat niet?) al gauw 800¤ per maand kost.

Het heeft geen nut meer om hierop in te gaan, want je snapt het toch niet. :')

Tipje voor de volgende keer, als je nog nooit in het buitenland hebt gewoond, heeft het weinig nut om hierover advies te gaan geven.
  vrijdag 27 september 2019 @ 20:52:54 #67
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189149746
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:49 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ik noemde Barcelona alleen als vergelijking hè ;)
Houdt niet in dat ik alleen Barcelona ken en ook niet alleen Spanje.

In NL kun je idd met parttime werken je prima redden. Gek genoeg bijna niemand die daarvoor kiest.
Omdat Nederlanders, in tegenstelling tot anderen, blind staren op hun positie. Op carriere. Op geld en materie. Dus parttime dan loop je achter.

Daar zit weer een stuk houding in.
Wat je zelf ook noemt. Zijn altijd overal maar druk mee.
Willen de tijd niet nemen voor elkaar.
En al moet bv de Spanjaard meer werken, die nemen die tijd wel.

Ik zeg nergens dat het om eten gaat? Ook niet om familie, ook al heb ik een 2e familie gekregen in Spanje.

Cultuur hebben we niet meer.
Klimaat alleen bagger.
Nergens zeg ik dat het gaat om iets ontvluchten, dat NL zo slecht is of weet ik veel wat voor onzin jij wilt spuwen naar mensen die Nederland niet zien zitten.
Geen van die dingen heb ik, of wie ook hier, ooit gezegd.

Ik heb nooit een speciale reden gehad om Nederland te "ontvluchten".
Mag ik daarom andere landen niet fijner vinden? Hoe goed Nederland ook wel niet is?
Ik ben niet zo nationalistisch als jij overkomt.
Je snapt het echt niet he?

Je vergelijkt de hele tijd hoe Nederlanders zijn met hoe Spanjaarden zijn.

Maar dit topic ging over waar iemand wil wonen. In Nederland kun je wat je in Spanje ook kunt, zoals ik uitlegde. Net zo veel relaxen als in Spanje, alles kan.

Dat hier veel mensen een andere keuze maken door met geld en materie bezig te zijn volgens jou is fijn voor die mensen in kwestie. Maar niemand dwingt jou hier om daar veel mee bezig te zijn. Ook verbiedt niemand jou om Spaans te doen. Je kunt hier Spaans eten, Spaans doen met mensen, alles.

Waarom zou je moeten verhuizen?

Let op jouw antwoord wordt: De mensen om mij heen doen X en ikzelf vind het niet leuk om X te doen en ik wil Y doen. Dus ik denk dat een land waar mensen Y doen leuker is. Maar in land X zijn al mensen die Y doen en jij kunt dat ook. Je leven verandert niets. Alleen dat je naar een slechter land gaat.
  vrijdag 27 september 2019 @ 21:21:34 #68
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189150432
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 20:06 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Liet je dat maar eens merken dan.
Dan zou ik jou niets over huizenprijzen hoeven uitleggen.
En Spanjaarden weten toch echt meer over Spanje dan jij vanuit zolderkamertje in Amsterdam ofzo.
Barcelona is een echte Spaanse stad met Spaanse cultuur denk jij he? En die hele regio daar buiten de stad ook he? Echte Spanjaarden die zich Spaans voelen en houden van het land Spanje. En de mensen praten daar ook overal Spaans denk jij zeker he?

Heerlijk. _O-
pi_189151692
Ik zie een "Ik Vertrek" aflevering aankomen met bianco in de hoofdrol. :P

En dan na een jaar teruggaan omdat het toch niet zo rooskleurig bleek te zijn.

Bottom line is dat als je het land uit gaat, je gewoon je problemen meeneemt en die je dan juist alleen maar onder de loep legt. Lukt het je sociaal niet in Nederland? Dan vrees ik dat het in het buitenland helemaal een uitdaging gaat worden.
pi_189151704
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 20:52 schreef Ixnay het volgende:

Je snapt het echt niet he?

Je vergelijkt de hele tijd hoe Nederlanders zijn met hoe Spanjaarden zijn.

Maar dit topic ging over waar iemand wil wonen. In Nederland kun je wat je in Spanje ook kunt, zoals ik uitlegde. Net zo veel relaxen als in Spanje, alles kan.

Dat hier veel mensen een andere keuze maken door met geld en materie bezig te zijn volgens jou is fijn voor die mensen in kwestie. Maar niemand dwingt jou hier om daar veel mee bezig te zijn. Ook verbiedt niemand jou om Spaans te doen. Je kunt hier Spaans eten, Spaans doen met mensen, alles.

Waarom zou je moeten verhuizen?

Nee jij snapt het niet.

Ik heb in mijn leven nooit de Nederlandse houding aangenomen. Mij daar altijd van afgezet.
Maar dat veranderde niets aan de mensen om mij heen? Aan hoe de Nederlander leeft?
Hoe de samenleving draait? Daar heb ik echt geen invloed op.

Dat ik wel een rustig leven er op na hou, altijd gedaan, van parttime werk. Vanuit huis ook werken (Amerikaans loon bv). Nooit fulltime werken. etc etc.
Doet niets af aan de haast, de drukte en de shit van iedereen om je heen.

Dat is dus iets wat je in een land als Spanje, maar overigens ook meer landen, niet zult vinden.
pi_189151725
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 22:22 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Dat is dus iets wat je in een land als Spanje, maar overigens ook meer landen, niet zult vinden.
En dat is dus gewoon grote onzin.

Vind het nog wel steeds een prachtige vergelijking trouwens, in een Gronings dorp is het gehaaster leven dan in Barcelona. 8)7
pi_189151772
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 22:21 schreef illusions het volgende:
Ik zie een "Ik Vertrek" aflevering aankomen met bianco in de hoofdrol. :P

En dan na een jaar teruggaan omdat het toch niet zo rooskleurig bleek te zijn.

Bottom line is dat als je het land uit gaat, je gewoon je problemen meeneemt en die je dan juist alleen maar onder de loep legt. Lukt het je sociaal niet in Nederland? Dan vrees ik dat het in het buitenland helemaal een uitdaging gaat worden.
Nee hoor, maak je over mij maar geen zorgen.
Waar zeg ik dat naar buitenland gaan simpel is? Moeilijk he lezen.
Je doet ook net alsof ik zeg dat Nederland zo slecht is, wat ik nooit ergens gezegd heb.
Of dat ik uberhaupt vanwege problemen weg heb willen gaan.

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 21:21 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Barcelona is een echte Spaanse stad met Spaanse cultuur denk jij he? En die hele regio daar buiten de stad ook he? Echte Spanjaarden die zich Spaans voelen en houden van het land Spanje. En de mensen praten daar ook overal Spaans denk jij zeker he?

Heerlijk. _O-
Waar zeg ik dat? Ik heb nu al 100x gezegd dat ik het niet zo zeer om Barcelona gaat.
En dat het niet om een plek bij Barcelona gaat.
En nee daar spreken ze Catalaans, het is Catalunya he ;)

Ik weet meer van Spanje dan dat jij dat weet hoor. Maak je geen zorgen. Leer eerst maar eens lezen.
pi_189151841
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 22:27 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Nee hoor, maak je over mij maar geen zorgen.
Waar zeg ik dat naar buitenland gaan simpel is? Moeilijk he lezen.
Je doet ook net alsof ik zeg dat Nederland zo slecht is, wat ik nooit ergens gezegd heb.
Of dat ik uberhaupt vanwege problemen weg heb willen gaan.
[..]

Waar zeg ik dat? Ik heb nu al 100x gezegd dat ik het niet zo zeer om Barcelona gaat.
En dat het niet om een plek bij Barcelona gaat.
En nee daar spreken ze Catalaans, het is Catalunya he ;)

Ik weet meer van Spanje dan dat jij dat weet hoor. Maak je geen zorgen. Leer eerst maar eens lezen.
Heb je ooit in het buitenland gewoond bianconeri, en zo ja waar en hoe lang?

Oprechte vraag.
pi_189152065
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 22:27 schreef bianconeri het volgende:
En nee daar spreken ze Catalaans, het is Catalunya he
In Barcelona spreekt slechts 50% Catalaans trouwens, tegen vrijwel 100% die Castellano spreekt.

quote:
Ik weet meer van Spanje dan dat jij dat weet hoor.
Hahaha, lekker puh. :P
pi_189153093
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 22:31 schreef illusions het volgende:

[..]

Heb je ooit in het buitenland gewoond bianconeri, en zo ja waar en hoe lang?

Oprechte vraag.
Ja, Spanje en Ierland.
pi_189153182
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 22:46 schreef illusions het volgende:

[..]

In Barcelona spreekt slechts 50% Catalaans trouwens, tegen vrijwel 100% die Castellano spreekt.
[..]

Hahaha, lekker puh. :P
Je weet dat Castellano gewoon Spaans is he? Niet nodig om daar een deftig woord voor te gebruiken.
En in een stad als dat is het natuurlijk altijd een mengelmoes, en is het sowieso geen 100% dat Spaans spreekt. Vrijwel iedereen spreekt Catalaans in bepaalde mate, net als elk van de streektalen in NL dat is.
pi_189153249
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 23:32 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ja, Spanje en Ierland.
Apart, in maart postte je nog dat je nog moest gaan, en nu heb je er al gewoond. Snel gedaan dan. :P

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 23:36 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Je weet dat Castellano gewoon Spaans is he? Niet nodig om daar een deftig woord voor te gebruiken.
Nee, dat is geen deftig woord, zo noem je dat gewoon.

quote:
En in een stad als dat is het natuurlijk altijd een mengelmoes, en is het sowieso geen 100% dat Spaans spreekt. Vrijwel iedereen spreekt Catalaans in bepaalde mate, net als elk van de streektalen in NL dat is.
Absoluut niet te vergelijken. Ten eerste nee niet vrijwel iedereen, slechts de helft, ten tweede is het een aparte taal die niet is afgeleid van het Spaans, niet te vergelijken met een dialect.

Laten we hier maar mee ophouden, het gaat helemaal nergens meer over. :P
pi_189156066
Het lijkt mij ook dat je heel erg onderschat hoe het is om in een ander land te wonen en werken. Je weet sowieso al niet waar je precies heen wilt. Dit is geen goed teken. Je moet ergens heen gaan, omdat je juist daar wilt wonen, omdat je je verbonden voelt met die cultuur en mensen, omdat je wil dat je kinderen daar opgroeien, omdat je jezelf als een deel kan zien van die samenleving, etc. en niet omdat je ergens anders weg wilt, maar goed. Stel dat je naar Spanje wilt.

Spreek je überhaupt Spaans? Zo niet, zou ik dat maar heel snel gaan leren voordat je gaat verhuizen, want veel Engels spreken ze daar niet en juist voor de sociale, Spaanse contacten is dat erg handig. Ook al spreekt iemand Engels, ben je toch snel een buitenstaander als je de taal van daar niet spreekt. Ook is het belangrijk om je te verdiepen in de maatschappij en cultuur.

Bovendien zeg je dat het leven daar chiller is. Ja, voor ons als wij daar naartoe gaan, is het leven daar fijn, maar om daar echt te wonen. Dat valt toch tegen. Ik ken een meid die naar Spanje is verhuisd. Zij sprak Spaans en was erg geïnteresseerd in de cultuur. Ze heeft daar haar leven opgebouwd en zegt dat het inderdaad een ander leven is dan in Nederland en dat ze in Spanje wat relaxter is geworden, maar toch wil ze weer terug naar Nederland komen, ook al komt haar vriend uit Spanje en gaat hij misschien niet mee. Ze moest daar heel veel werken en verdiende amper genoeg om rond te komen, terwijl ze in Nederland met haar baan een prima salaris zou kunnen hebben. Je zei dat je graag parttime werk doet, nou prima, maar tenzij je echt een goede baan kunt vinden, zal je dat in Spanje misschien toch niet lukken om dezelfde levensstandaard te hebben. Daar moet je wel allemaal rekening mee houden. Wil je parttime werken omdat je vrije tijd wil of omdat je geld gewoon niet belangrijk vindt? Ook moet je nadenken waar en hoe je gaat solliciteren. En ook hoe de werkcultuur is.

Daarnaast ken ik heel wat Spanjaarden die hun heil hier zoeken, omdat er simpelweg in Spanje niet veel is. Ik denk dat je onderschat hoe fijn je het hier kunt hebben.

En je zegt dat wij geen cultuur hebben met eten enzo. Die hebben wij heus wel, maar jij merkt dat misschien niet zo, omdat je weinig familie en vrienden hebt. Ik ga bijvoorbeeld vaak met mijn vriend lang wandelen na het eten. Ik kook uitgebreid voor familie en vrienden. We gaan ‘s avonds nog gezellig bij elkaar zitten. We eten altijd samen. We gaan ergens leuk op een terrasje wat eten. Misschien ben je niet goed in vrienden maken of vind je niet veel mensen leuk, maar verwacht alsjeblieft niet dat de vrienden je komen aanwaaien in een ander land. Het is juist veel moeilijker om vrienden te maken in een ander land, vooral als je al niet zo’n sociale vlinder bent. Je denkt misschien dat mensen daar open zijn, maar je moet echt ontzettend veel moeite doen om vrienden te maken in een ander land. Je moet alleen naar dingen toe gaan en dergelijke en dan zelf mensen gaan aanspreken, etc. Ik heb vaak genoeg ergens alleen gezeten omdat ik probeerde vrienden te maken. En dat is echt niet altijd leuk (of succesvol :P). Het helpt als je hobby’s hebt en in een grote stad gaat wonen. Dan kun je altijd op internet kijken of er een soort vereniging is voor jouw hobby. En bedenk ook: niet ALLE Spanjaarden zijn hetzelfde. Het is makkelijk om te zeggen dat Nederlands zo zijn en Spanjaarden zo, maar zo zwart-wit is het helaas niet.

En dit is allemaal gebaseerd op eigen ervaringen (heb 6 maanden in Berlijn gewoond, woon nu 1 jaar in België en wil graag verhuizen naar Duitsland, en mijn vriend komt uit Brazilië en heeft 3 jaar in Portugal gewoond, 1 jaar in Amsterdam en 5 jaar in België).

Verder is het ook gewoon een ervaring en heel leuk om ergens anders te wonen. En ja het kan zijn dat je je in Nederland niet op je gemak voelt en dat je het ergens anders fijner zult vinden, maar rooskleurig is het daar ook niet. En je zult je ook wel eens eenzaam en kut voelen en dan heb je bijvoorbeeld geen familie bij wie je altijd langs kan.

(En ook je negatieve houding tegenover van alles en nog wat doet mij denken dat je niet echt in staat bent om met minder leuke zaken in het buitenland om te gaan)

[ Bericht 4% gewijzigd door Miloutchi op 28-09-2019 10:09:07 ]
pi_189156218
Herken de vertrekdrang wel, zo zou ik ook graag weg willen. Maar geen idee waarheen.

Hoewel. Noorwegen is een prachtig land, welvarend en schoon. Duur is het wel maar daar staat tegenover dat je wel flinke knaken verdient. Ben er twee keer geweest voor toen nog mijn vriendin maar heb in die dagen veel gezien en ervaren om Nw toch echt wel op mijn lijstje te zetten.
pi_189157144
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 10:11 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
Herken de vertrekdrang wel, zo zou ik ook graag weg willen. Maar geen idee waarheen.

Hoewel. Noorwegen is een prachtig land, welvarend en schoon. Duur is het wel maar daar staat tegenover dat je wel flinke knaken verdient. Ben er twee keer geweest voor toen nog mijn vriendin maar heb in die dagen veel gezien en ervaren om Nw toch echt wel op mijn lijstje te zetten.
Je verdient veel knaken als je 'n goede baan vindt of een succesvolle eigen zaak op kunt starten.
pi_189158078
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 september 2019 09:53 schreef Miloutchi het volgende:
Het lijkt mij ook dat je heel erg onderschat hoe het is om in een ander land te wonen en werken. Je weet sowieso al niet waar je precies heen wilt.
Gast dit topic is niet van mij.
Gaat dus niet over mij.
Ik onderschat niets. Ik weet waar ik heen wil en zoals ik nu al 1000x gezegd heb sta ik helemaal niet zo negatief tegenover Nederland. Ik weet best dat Nederland alles goed heeft. Ook heb ik geen enkel probleem in Nederland.
pi_189158106
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 23:40 schreef illusions het volgende:

[..]

Apart, in maart postte je nog dat je nog moest gaan, en nu heb je er al gewoond. Snel gedaan dan. :P
[..]


Laten we hier maar mee ophouden, het gaat helemaal nergens meer over. :P
Omdat ik nog weer moet gaan idd.
En als jij idd eens gaat ophouden?
Jij vertelt TS een hoop leugens.
Schijnbaar wil je iedereen ook in een zolderkamer houden.
Je bent zeer nationalistisch over NL, alsof mensen er niet minder tegen aan kunnen kijken (en ja het toch prima kunnen hebben daar).
En je kunt niet eens lezen wat mensen zeggen, je hebt al je vooroordelen al klaar en schreeuwt dat allemaal maar.
pi_189158906
Graag even terug naar het onderwerp van TS.

[ Bericht 1% gewijzigd door CarbonC op 28-09-2019 20:17:37 ]
pi_189160437
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 13:04 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Omdat ik nog weer moet gaan idd.
En als jij idd eens gaat ophouden?
Jij vertelt TS een hoop leugens.
Schijnbaar wil je iedereen ook in een zolderkamer houden.
Je bent zeer nationalistisch over NL, alsof mensen er niet minder tegen aan kunnen kijken (en ja het toch prima kunnen hebben daar).
En je kunt niet eens lezen wat mensen zeggen, je hebt al je vooroordelen al klaar en schreeuwt dat allemaal maar.
Sorry hoor, maar dit is gewoon te grappig. :P Omdat je "nog weer moet gaan"? Dus in maart woonde je er nog niet, maar nu ook "nog weer" niet? Dus gewoon niet? :D

En welke leugens vertel ik precies?

Misschien moet je het topic wat minder over jezelf laten gaan en je niet zo aangevallen voelen op opbouwende kritiek gebaseerd op je eigen uitspraken.

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 13:59 schreef CarbonC het volgende:
Graag even terug naar het onderwerp van TS
Eens.
pi_189162100
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 15:41 schreef illusions het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar dit is gewoon te grappig. :P Omdat je "nog weer moet gaan"? Dus in maart woonde je er nog niet, maar nu ook "nog weer" niet? Dus gewoon niet? :D

En welke leugens vertel ik precies?

Misschien moet je het topic wat minder over jezelf laten gaan en je niet zo aangevallen voelen op opbouwende kritiek gebaseerd op je eigen uitspraken.
Mss dat ik en in maart en ook nu niet volledig in buitenland woon?
Lekker snugger zeg....

Opbouwende kritiek? Hahahhaa.
Je kunt niet eens lezen. Je spuwt alleen maar nationalistische leugens.
Jij brengt dit topic over mij, ik probeerde TS gewoon serieus een antwoord te geven. Jij bent degene die alles hier loopt af te branden.

quote:
Eens.
Zegt de persoon die niets voor TS vertelt :')
Alleen maar negatief en afkrakend alles onderuit wil halen wat dan niet goed over NL is.
Niet serieus te nemen...
  zaterdag 28 september 2019 @ 18:01:19 #86
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189162162
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 17:56 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Mss dat ik en in maart en ook nu niet volledig in buitenland woon?
Lekker snugger zeg....

Opbouwende kritiek? Hahahhaa.
Je kunt niet eens lezen. Je spuwt alleen maar nationalistische leugens.
Jij brengt dit topic over mij, ik probeerde TS gewoon serieus een antwoord te geven. Jij bent degene die alles hier loopt af te branden.
[..]

Zegt de persoon die niets voor TS vertelt :')
Alleen maar negatief en afkrakend alles onderuit wil halen wat dan niet goed over NL is.
Niet serieus te nemen...
Jij hebt nooit in Spanje gewoond en als je er ooit woont kom je met hangende pootjes terug.

Vandaag is me trouwens iets ergs gebeurd zeg...
Ik wilde even de tijd nemen voor iemand. Komt ineens de Nederlandse politie aangestormd.
"Goedendag meneer. Wij zijn hier in Nederland! Dit doen we hier niet en dit mag hier niet!
Als je dit leuk vindt ga je maar naar Spanje!"

Ik denk dat ik maar naar Spanje ga vertrekken. De enige plaats waar ik de tijd mag nemen voor mensen. Hier staat er de doodstraf op.
pi_189162164
Nationalistische leugens :D _O-
pi_189162247
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 17:56 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Mss dat ik en in maart en ook nu niet volledig in buitenland woon?
Lekker snugger zeg....

Opbouwende kritiek? Hahahhaa.
Je kunt niet eens lezen. Je spuwt alleen maar nationalistische leugens.
Jij brengt dit topic over mij, ik probeerde TS gewoon serieus een antwoord te geven. Jij bent degene die alles hier loopt af te branden.
[..]

Zegt de persoon die niets voor TS vertelt :')
Alleen maar negatief en afkrakend alles onderuit wil halen wat dan niet goed over NL is.
Niet serieus te nemen...
Welke (nationalistische) leugens dan, nogmaals?

Het hele punt lijk je te missen, dat is namelijk dat je simpelweg wordt aangesproken op het feit dat je TS een advies probeert te geven wat absoluut niet strookt met de waarheid van het emigreren.
  zaterdag 28 september 2019 @ 18:21:06 #89
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189162340
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 18:49 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ik noemde Barcelona alleen als vergelijking hè ;)
Houdt niet in dat ik alleen Barcelona ken en ook niet alleen Spanje.
Blijkbaar weet jij niet eens dat Catalunya helemaal geen Spaanse cultuur heeft, geen Spaanse taal, geen Spaanse levensstijl. Het enige Spaanse is dat het binnen de Spaanse landsgrenzen valt.

quote:
In NL kun je idd met parttime werken je prima redden. Gek genoeg bijna niemand die daarvoor kiest.
Omdat Nederlanders, in tegenstelling tot anderen, blind staren op hun positie. Op carriere. Op geld en materie. Dus parttime dan loop je achter.
Dus jij kunt niet rrelaxen en parttime werken omdat je dan achter komt te liggen op de ander.
Achterliggen met geld en materie? Dat vond jij toch onbelangrijk en nu ineens wel.

Je vindt het verschrikkelijk om achter te moeten lopen. Blijkbaar vind jij dat belangrijker dan het relaxen, dat jij makkelijk in Nederland kunt als je wil. En veel makkelijker dan in Spanje dus.

quote:
Daar zit weer een stuk houding in.
Wat je zelf ook noemt. Zijn altijd overal maar druk mee.
Willen de tijd niet nemen voor elkaar.
En al moet bv de Spanjaard meer werken, die nemen die tijd wel.
Laat die NLers lekker druk doen dan. Jij hebt er toch geen last van. Of wil je dat ze alles laten vallen dat zij leuk vinden en "de tijd gaan nemen" voor jou. Misschien willen ze dat helemaal niet, waarom weet jij zo zeker dat een Spanjaard dat wel gaat doen? Die hebben veel meer plichten en zorgen. Jij kent Spanje van vakantie en hebt geen idee hoe het is om daar te leven.

Woning voor 300 euro pm nabij een grote stad. :') Als dat zo'n geweldige oplossing is, waarom doen niet meer Spanjaarden dat dan? Misschien houden ze wel van de grote, drukke stad. Want daar is werk, geld en materie. Waarom zou niet iedere Spanjaard in een rustige plaats gaan wonen dan? Zij geven toch niets om geld en materie en willen graag de tijd nemen voor elkaar, relaxen en jouw "fijn zijn" wat dat ook mag betekenen. Waarom bestaan eigenlijk steden daar? Waarom werken ze eigenlijk?

quote:
Ik zeg nergens dat het om eten gaat? Ook niet om familie, ook al heb ik een 2e familie gekregen in Spanje.
Ik vroeg jouw 2 keer wat die cultuur precies is dat NL niet had en Spanje wel.
Toen noemde je dingen die te maken hadden met omgangsvormen en niets met cultuur. Biede keren niet

Het enige dat jij noemde en dat je cultuur kon noemen, het voedsel, ga je nu ineens terugtrekken. Dan heeft het dus helemaal geen cultuur volgens jou.

quote:
Cultuur hebben we niet meer.
Spanje dus ook niet. Jij kunt mijn vraag niet beantwoorden.
2 keer wist je helemaal niets te noemen.

quote:
Klimaat alleen bagger.
In Spanje is het het hele jaar door een paar graden warmer.
Echter jij komt er alleen in de zomervakantie en neemt aan dat het het hele jaar daar zo is.
In Gijon is het vaak kouder dan in Nederland.

quote:
Nergens zeg ik dat het gaat om iets ontvluchten, dat NL zo slecht is of weet ik veel wat voor onzin jij wilt spuwen naar mensen die Nederland niet zien zitten.
Je klaagt graag over Nederland. Dat doe je. Lees gewoon je eigen posts terug.
Maar je vertrekt niet.

Je zoekt een zondebok waarom jij niet tevreden bent en geeft jouw land de schuld.
Terwijl je het aantal betere landen op 1 hand kunt tellen.
En alle lijstjes van onderzoeken naar de landen met gelukkigste mensen liegen er niet om.
Zelf heb ik over de hele wereld gewerkt en Nederland is een heel fijn, relaxed, veilig en vrij land.

quote:
Ik heb nooit een speciale reden gehad om Nederland te "ontvluchten".
Mag ik daarom andere landen niet fijner vinden? Hoe goed Nederland ook wel niet is?
Ik ben niet zo nationalistisch als jij overkomt.
Waarom blijf je in Nederland. Je zegt zelf dat je geen reden hebt.
Wat houdt jouw precies hier?
pi_189162397
Blah blah leugens blah blah hoop onzin..

Nee niets houdt mij in NL, mijn huidige werk. Maar kan ik ook zo weg.
Maar er is ook niets wat mij per se wegjaagd. Hoe graag je dat ook denkt en wil lezen.
  zaterdag 28 september 2019 @ 20:09:39 #91
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_189163732
Dit gaat nergens meer over.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_189165288
quote:
In Spanje is het het hele jaar door een paar graden warmer.
Echter jij komt er alleen in de zomervakantie en neemt aan dat het het hele jaar daar zo is.
In Gijon is het vaak kouder dan in Nederland.
Spanje is groot hè. Als je in Malaga gaat zitten, dan merk je echt wel het verschil tussen Spanje en Nederland. Vooral in de winter.
  zaterdag 28 september 2019 @ 23:50:47 #93
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_189168009
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 18:27 schreef bianconeri het volgende:
Blah blah leugens blah blah hoop onzin..

Nee niets houdt mij in NL, mijn huidige werk. Maar kan ik ook zo weg.
Maar er is ook niets wat mij per se wegjaagd. Hoe graag je dat ook denkt en wil lezen.
Makkelijk om te zeggen.

Wat zijn leugens dan, wat is onzin?

Jij spreekt jezelf meerdere malen tegen in dit topic.

Als je parttime gaat werken in NL totdat je een Spaans salaris hebt kun je je helemaal kapot relaxen en tijd nemen voor mensen zo veel als je wil.

Maar dit wil je niet omdat je dan komt achter te liggen qua GELD en MATERIE.

Waarvan jij zegt dat je het niet belangrijk vindt. Terwijl het jou weerhoudt om te doen wat je echt wil.

De Spanjaarden zijn nog erger want die werken zich krom voor een klein beetje geld en materie.

En het zijn geen vakantiegangers. Logisch, waar zouden ze het van moeten betalen.

Denk eens na.
pi_189174878
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 september 2019 23:50 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Makkelijk om te zeggen.

Wat zijn leugens dan, wat is onzin?

Jij spreekt jezelf meerdere malen tegen in dit topic.

Als je parttime gaat werken in NL totdat je een Spaans salaris hebt kun je je helemaal kapot relaxen en tijd nemen voor mensen zo veel als je wil.

Maar dit wil je niet omdat je dan komt achter te liggen qua GELD en MATERIE.

Waarvan jij zegt dat je het niet belangrijk vindt. Terwijl het jou weerhoudt om te doen wat je echt wil.

De Spanjaarden zijn nog erger want die werken zich krom voor een klein beetje geld en materie.

En het zijn geen vakantiegangers. Logisch, waar zouden ze het van moeten betalen.

Denk eens na.
De leugens zitten in het niet lezen wat anderen zeggen.
Alsof iedereen altijd maar vlucht voor problemen, wat voor problemen dan ook.
Alles wordt maar neer gekletst als iemand weg wil.
Komen aanzetten met leugens over prijzen, komt zelfs vertellen dat wat Spanjaarden zelf zeggen leugens zijn en dat de prijs die ze betalen niet kan kloppen.
Alles om maar iedereen die weg wil uit Nederland neer te sabelen.

Met wat voor reden? Geen idee. Maar allemaal onzin.
Je leest zoveel dingen gewoon niet of maar half. Maakt er daardoor leugens van.

Ik vind geld en materie niet belangrijk. Wie zegt dat dat is waarom ik op moment niet in buitenland vast woon? Ik niet.
Daarnaast werk ik sowieso veel vanuit huis voor een Amerikaans bedrijf, wat ik al eerder zei maar je leest niets. Dus ik heb sws niet snel te maken met een Spaans, Iers of wat dan ook loon.

Zeg ik ergens dat geld niet 1 van de redenen is voor Spanjaarden om op vakantie te gaan?
Dat haal je nu al meerdere keren aan, maar waarom? Zeg ik ergens het tegenovergestelde?
Dat is EEN reden voor sommigen inderdaad. Maar ze reizen sowieso weinig, ook al hebben ze geld.
Ze hechten er niet veel waarde aan.
pi_189175628
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2019 14:01 schreef bianconeri het volgende:

[..]

De leugens zitten in het niet lezen wat anderen zeggen.
Alsof iedereen altijd maar vlucht voor problemen, wat voor problemen dan ook.
Alles wordt maar neer gekletst als iemand weg wil.
Komen aanzetten met leugens over prijzen, komt zelfs vertellen dat wat Spanjaarden zelf zeggen leugens zijn en dat de prijs die ze betalen niet kan kloppen.
Alles om maar iedereen die weg wil uit Nederland neer te sabelen.

Met wat voor reden? Geen idee. Maar allemaal onzin.
Je leest zoveel dingen gewoon niet of maar half. Maakt er daardoor leugens van.

Ik vind geld en materie niet belangrijk. Wie zegt dat dat is waarom ik op moment niet in buitenland vast woon? Ik niet.
Daarnaast werk ik sowieso veel vanuit huis voor een Amerikaans bedrijf, wat ik al eerder zei maar je leest niets. Dus ik heb sws niet snel te maken met een Spaans, Iers of wat dan ook loon.

Zeg ik ergens dat geld niet 1 van de redenen is voor Spanjaarden om op vakantie te gaan?
Dat haal je nu al meerdere keren aan, maar waarom? Zeg ik ergens het tegenovergestelde?
Dat is EEN reden voor sommigen inderdaad. Maar ze reizen sowieso weinig, ook al hebben ze geld.
Ze hechten er niet veel waarde aan.
Wat een gelul. Jij komt zelf met dat gebazel dat je bij een grote stad kan wonen voor 300¤ "waar iedereen nog tijd voor elkaar neemt", en het wordt je aangetoond dat je gewoon bazelt. Als jij op een uur (!!) van Alicante wil wonen, Alcoy bijvoorbeeld, heb je voor 300¤ nog steeds een oud pleurishok waar je in de winter kapot vriest. 8)7

Het punt dat je nu al storend vaak mist is gewoon dat jij een veel rooskleurigere situatie schept over emigreren die duidelijk niet op ervaring is gebaseerd en gewoon niet strookt met de waarheid, trek het je verder niet zo persoonlijk aan want het gaat helemaal niet om jouw uitzonderingssituatie met je Amerikaanse loon of wat dan ook, dat boeit echt helemaal niemand.
pi_189187127
Kan deze onzin stoppen? Alvast bedankt!
pi_189190211
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2019 14:38 schreef illusions het volgende:

[..]

Wat een gelul. Jij komt zelf met dat gebazel dat je bij een grote stad kan wonen voor 300¤ "waar iedereen nog tijd voor elkaar neemt", en het wordt je aangetoond dat je gewoon bazelt. Als jij op een uur (!!) van Alicante wil wonen, Alcoy bijvoorbeeld, heb je voor 300¤ nog steeds een oud pleurishok waar je in de winter kapot vriest. 8)7

Het punt dat je nu al storend vaak mist is gewoon dat jij een veel rooskleurigere situatie schept over emigreren die duidelijk niet op ervaring is gebaseerd en gewoon niet strookt met de waarheid, trek het je verder niet zo persoonlijk aan want het gaat helemaal niet om jouw uitzonderingssituatie met je Amerikaanse loon of wat dan ook, dat boeit echt helemaal niemand.
En toch wonen vrienden van mij binnen een uur van een grote stad in een mooie huis (3 verdiepingen) met een mooie tuin.
Dus hou op met je onzin alsof je alles beter weet. Als mensen voor die prijs wonen dan is dat toch gewoon zo, dan kun jij wel koppig blijven doen....

Ik geef helemaal nergens een rooskleurige situatie van emigreren.
En jij begint over loon, dus het boeit jou blijkbaar.
Ik zeg helemaal nergens dat alles in het buitenland zo makkelijk is, ik zeg ook nergens dat Nederland zo slecht is. Ik geef alleen een eerlijk beeld, zowel van binnen als buitenland.
Dat je als je goed zoekt ook best goed in buitenland kan zitten, maar met uitdagingen.

Jij wil gewoon iedereen ontmoedigen, door leugens en onzin. Wees gewoon eerlijk als iemand hier (TS) dingen vraagt en opwerpt. Leuk dat jij het mensen niet wil aanraden en vindt dat jij en iedereen maar in NL het allerbeste land ter wereld maar moeten wonen. Prima. Maar spuw dat niet naar anderen en blijf lekker weg in een KAA topic. Ga maar naar NL nationalisten topic.
pi_189190212
quote:
13s.gif Op maandag 30 september 2019 08:26 schreef CarbonC het volgende:
Kan deze onzin stoppen? Alvast bedankt!
Dit dus Illusions.
Het moet TS helpen, geen onzin en leugen verhalen.
  maandag 30 september 2019 @ 14:28:33 #99
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_189191461
En klaar.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')