abonnement Unibet Coolblue
pi_188590429
Hallo ik ben een 24 jarige Nederlandse man die al jaren met het idee rommelt om zijn heil ergens anders op te gaan zoeken. ik heb mij persoonlijk nooit thuis gevoelt in de Nederlandse maatschappij.

ook heb ik qua familie en vrienden niet veel wat mij hier houdt. ik heb 1 goede vriend waar ik regelmatig bij kom en me Vader is de enige reden waarom ik hier überhaupt nog ben. me moeder spreek ik al maanden niet meer na behoorlijk in me rug gestoken te zijn door haar en die wil ook niet meer gaan spreken. relaties hebben er voor mij ook niet ingezeten in de afgelopen 6-7 jaar dus in mijn hoofd is het wel duidelijk dat ik aan een reset toe ben in een ander land,in een andere omgeving met nieuwe kansen en mogelijkheden. met andere mensen.

hiernaast spelen er nog wat grote redenen mee en deze zijn:

-de egocentrische houding van de gemiddelde medelander

- te ver doorgeslagen Individualisme, het lijkt net alsof de enige rede waarom de Nederlander leeft anno 21ste eeuw is als slaaf van zijn eigen ego en de voldoening daarvan. kan zijn dat hiermee de "hufter" mentaliteit bedoelt wordt. maar dat weet ik niet zeker

-Geen enkele vorm van samenhorigheid/community besef. hoorde ik vroeger altijd verhalen van hoe iedereen elkaar kende in de Straat/wijk/stad. is hier helemaal niks meer van over. buren lopen langs elkaar heen zonder hoi te zeggen en vaak de enige vorm van contact is wanneer iemand ruzie heeft of wat heeft om over te klagen.

-de politieke situatie is 1 grote grap in Nederland. een premier die met sprookjes uitspraken iedereen om de tuin leidt in combinatie met een linkse kliek die de verpaupering van de Nederlandse cultuur(of wat daar nog van over is) lekker op stand 10 blijven doorzetten. alles wat ik ooit lief had aan me kikkerlandje is in de afgelopen 20 jaar op getrapt,bespuugt of belachelijk gemaakt door diezelfde politieke elite.

-ik heb ook geen toekomst perspectief hier. ik zie mezelf hier niet settelen met een vrouw, een paar kids en dan gelukkig worden. het enige wat ik zie is een verdere afdaling naar de afgrond voor zowel dit land als mijn leven als ik in dit land blijf.

-Op sociaal vlak wilt niks hier lukken. Ik heb al jaren geen vriendschappen meer gesloten of relatie,s aangegaan. de enige conclusie die ik kan trekken is dat mijn mentaliteit niet klikt met die van de gemiddelde Nederlander. wat logisch is.

bovengenoemde redenen spelen het meest mee maar zijn op lange na niet alle redenen waarom ik hier weg zou willen.

nu rest dan nog de vraag. waar naartoe?

mijn oog is voornamelijk gevallen op Duitsland. Duitsland is een land waar ik veel kennis van heb en op veel punten beter ken dan Nederland. de verhalen die ik van medelanders hoor over Duitsland is het daar een stuk beter gesteld met de normen en waarden en letten mensen daadwerkelijk nog een beetje op elkaar. de politieke situatie is daar even erg als in Nederland maar dit wordt gelukkig gecompenseerd door het feit dat de Duitse bevolking van nature veel conservatiever is dan de Nederlandse. iets waar ik Respect voor heb in plaats van het doe maar wat Liberalisme wat o zo de boventoon voert in NL.



Hongarije lijkt me ook een interessante kandidaat. De kwaliteit van leven is daar lager dan in Bijv Nederland of Duitsland als het gaat om Geld en Bezittingen maar je krijgt er een interessante,gastvrije en het belangrijkste een PRO-Europese cultuur voor terug. eentje die zich niet klem laat lullen door het politiek correcte geneuzel van minderheden die willen gaan uitmaken hoe de etnische bevolking het land runt en zich moet gaan gedragen.Een maatschappij die voor zichzelf opkomt noemen ze dat. Dat respecteer en waardeer ik veel.

dus Duitsland en Hongarije zijn mijn grootste kandidaten. Amerika had ik vroeger ook op de Lijst staan maar daar is het alleen maar erger gesteld met de politieke correctheid en politici die alleen maar verdeeldheid veroorzaken. plus het extreme individualisme is daar nog vele male erger terug te vinden. ook hoor ik mooie verhalen uit het oostblok alleen weet ik niet of daar wat te vinden is voor mij.

Zijn er hier kaaskoppen in het buitenland die met het idee van een Reset nodig te hebben naar het buitenland gegaan zijn en in de landen waar ik in geintereseert ben het goed voor hunzelf hebben kunnen maken.? ook lijkt het mij handig om te weten of bovengenoemde voor en na delen aanwezig zijn in die landen. of dat ik voor mezelf een compleet verkeert beeld heb geschetst.
pi_188590460
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 16:58 schreef BorealeUil het volgende:
ook hoor ik mooie verhalen uit het oostblok
Seriously ja? Kijk je wel eens die vlogs van Baldandbankrupt? Wat een zooi daar.
Duitsland is wel ok. Als ik mijn werk en familie daar zou kunnen hebben, zou ik zeker migreren
pi_188590520
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 17:02 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Seriously ja? Kijk je wel eens die vlogs van Baldandbankrupt? Wat een zooi daar.
Duitsland is wel ok. Als ik mijn werk en familie daar zou kunnen hebben, zou ik zeker migreren
Die gast kijk ik ook ja _O- maar hoewel er meer armoede is heb je er amper buitenlanders en de mensen hebben onderling wel respect en er mensen zorgen meer voor elkaar dan in deze rijke omgeving.

Als je met een lagere standaard kan rondkomen is het prima toeven. Anders Bulgarije @Dven
blablablabla
pi_188590580
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 16:58 schreef BorealeUil het volgende:
de verhalen die ik van medelanders hoor over Duitsland is het daar een stuk beter gesteld met de normen en waarden
whaha hier moest ik toch wel om lachen _O-
Als het erop aankomt stelt een mensenleven helemaal niks voor de Duitser, kijk maar naar de oorlog.
pindazakje
pi_188590709
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 17:08 schreef Elan het volgende:
Die gast kijk ik ook ja _O- maar hoewel er meer armoede is heb je er amper buitenlanders en de mensen hebben onderling wel respect en er mensen zorgen meer voor elkaar dan in deze rijke omgeving.

Maar als buitenstaander verveel je je daar toch helemaal de tering. Het enige wat je ziet is mensen die alcohol drinken. Blijkbaar is dat nodig om te ontsnappen aan de werkelijkheid daar.
pi_188634245
Duitsland is zeker aan te raden, wij zijn in 2007 verhuisd en nog geen minuut spijt gehad. We werken beide wel in Nederland aangezien de salarissen in Nederland hoger liggen, en fiscaal het iets gunstiger is.
Als je kijkt naar het contact met de locale overheid is dit een verademing in vergelijking met Nederland. Voor heel veel zaken kun je gewoon naar het gemeentehuis of Kreis, en direct 1 op 1 met de betreffende ambtenaar aan het bureau zitten om het onderwerp te bespreken. Geen nummertjes trekken of hufterbalie waar wij wonen.
Minder gezeik met vergunningen tot nu toe, bijvoorbeeld een boom omzagen heb ik nog nooit een vergunning voor aangevraagd.
Huizen zijn goed betaalbaar, net als autorijden. Op sociaal gebied is het wel lastiger te integreren met de oosterburen heb ik gemerkt.
pi_188641758
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 17:08 schreef Elan het volgende:

[..]

Die gast kijk ik ook ja _O- maar hoewel er meer armoede is heb je er amper buitenlanders en de mensen hebben onderling wel respect en er mensen zorgen meer voor elkaar dan in deze rijke omgeving.

Als je met een lagere standaard kan rondkomen is het prima toeven. Anders Bulgarije @:Dven
Kijk ik ook, en hoewel die gast echt de dunbevolkte nog typisch Sovjet plekjes eruit pikt, klopt er toch wel een groot deel van. Als je daar wilt integreren moet je echt heel goed weten dat je daar gaat passen, en je stinkende best doen anders lig je alleen nog maar verder uit de maatschappij. Qua politiek is het ook drama in de meeste landen - in NL heb je politieke correctheid, maar in andere landen is het gewoon een zooitje.

Het is nog niet zo makkelijk om een beter land als Nederland te vinden. Ik woon zelf in Spanje, de mentaliteit van veel mensen staat me een stuk beter aan, de manier van leven vind ik fijner en het klimaat speelt ook zeker mee. Verder is het hier ook echt één grote rotzooi, politiek is drama en de economie ook, de lonen liggen veel lager en écht integreren met de Spanjaarden is ook niet iets wat ik ooit zie gebeuren, ze hebben hier gewoon al snel een hekel aan Nederlanders.
pi_188651472
Omgang/waarden/normen:
Ik denk je dat niet alleen naar het land maar ook naar de regio moet kijken.
Daar zijn vaak ook al grote verschillen in conservatief en liberaal.

Dorpen zijn over het algemeen conservatiever opgesteld, en vele punten van jou kun je daar, in NL, al terugvinden.
Ik dacht dat dit altijd wel meeviel. Maar ik ben verhuist van een dorps/stad naar een echt dorp. En het grote verschil in denken en omgang was echt groot.
Kijk eens naar het NL programma, 'jou stad mijn dorp'. Een uitwisselingsproject waarbij de verschillen elke keer weer naar voren komen.
Vergeet niet dat dit verschil in stad/dorp ook terug te vinden is in landen zoals DL.

Politiek:
Pas op met de roze bril. Je kan een land uitzoeken op politieke gedachten, maar persoonlijk zou ik, als je geen politieke ambities hebt, dit niet leidend laten zijn. Je kant er toch niks aan sturen.

Zorg:
NL staat toch wel bekend als beste verzorgingsstaat voor ouderen.
Je bent nu nog jong en denkt er niet over na. Maar na 65+ is het geweldig geregeld in NL in verhouding met buitenland. Zelfs DL is schrikbarend slechter hierin. In het buitenland worden de ouders altijd nog opgevangen door de kinderen. in NL word je in een tehuis gestopt.
in DL kan dit b.v. ook wel. Maar betaal je veel meer.

Ambternarij:
Gevolg van digitalisering in NL. Daardoor worden bij alle overheidsorganen digitaal de papierwinkel gevoerd en de service punten sluiten. Iets waar we zelf als NL voor kiezen. Want de premies moeten zo laag mogelijk.
In andere landen lopen hier op achter, met als gevolg dat je genoeg service punten hebt (dat is erg fijn), maar de premies ook hoger zijn.

Integreren:
Men zegt dat integreren moeilijk kan zijn. Maar dat ligt geheel aan jezelf.
Als je ergens komt wonen heb je je verdiept in land en regio gebruiken en doe je daar aan mee. Dan komt het helemaal goed.
v.b. Als een buitenlander bij jou in de straat komt wonen maar zich overal voor afsluit, dan zul je hem nooit opnemen in je omgeving.

Klimaat:
Daar zijn geen voors en tegens die je van te voren niet had kunnen weten

Bedrijsleven:
Je houd van conservertief/waarden/normen, vaak is onomstotelijk daarbij verbonden de 'hierarchie'. Verwacht dan ook dat je in zulke landen, b.v. DL, je minder snel kan ontwikkelen dan in NL. In NL wordt je bevorderd op enkel skills, in DL speelt leeftijd ook mee. Dan pas heb je namelijk ervaring en mag je gelijkwaardig meepraten.
Voor je te kiezen baan kan dit een serieuze overweging zijn.
v.b. Ik zelf ben met 33j en productieleider/bedrijfsleider over 15man, waarvan iedereen ouder.
Reken er maar niet op dat ik in DL, in dezelfde functie serieus wordt genomen.
v.b.2. Mijn zus, 35j, bespeelt een hoge functie bij Phillips op basis van kennis/kunde. Ze werd door het hoofdbureau naar een vestiging in DL gestuurd om deel te nemen aan het bestuur vanwege de slechte resultaten. Iedereen keerde haar de rug toe, snotblaag, jongemeid, kom op zeg! _O- . Sterker nog, Phillips is Engels georiënteerd en zij weigerden Engels met haar te praten. Strak zakelijk Duits. Totdat de hoofdvestiging ingreep en ze konden in eens vloeiend Engels en waren poeslief :D

[ Bericht 10% gewijzigd door Barry1986 op 27-08-2019 16:18:07 ]
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 16:18:26 #9
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_188651971
Je schetst wel een lelijk beeld van NL hoor. Je bent nog jong, je komt er nog wel achter dat we het zo slecht niet hebben hier.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_188669960
Wat ga je daar dan eigenlijk voor werk doen ?
pi_188808511
Een hele tekst die je geschreven hebt

In NL inderdaad een helehoop onzin.
Homo's transgender witte pieten enzovoorts.
Storm in een glas water. debielisme

Een helehoop dingen hier in NL helemaal doorgeschoten.

In Belgie 1 kies laten trekken 180 euro.
3x teruggeweest
1 consultatie.
2de keer foto's panoramma van alle tanden
3de keer trekken.
3 dagen kwijt en 180 euro armer.
Dit alles om maar zovel mogelijk in rekening te kunnen brengen.

Buiten eu 25 euro in 1,5 uur geregeld zonder afspraak.
En minder (geen) last gehad.
Ook met foto maar achteraf om te kijken of er geen tandresten waren achtergebleven.
(Note wist wel naar waar wie ik ging)
En antibiotica voorgeschreven wat die specialist in BE niet deed.

Hier in NL europa zijn ze GEK, totaal geschift.
Ze hebben niks te doen dan maar alles veranderen
Elektriche auto verplicht, geen aardgas, mileuzone's
Wie zal dat betalen.
Die veranderingen kunnen goedkoper.

Denk in algemeen Duitsland conservatiever.
pi_188905370
Ik herken de OP wel. Ik ben zelf opgegroeid in een hele warme omgeving, echt een community, maar naar mate ik ouder werd, verdween dat. Indertijd was voor mij de hufterigheid in Nederland een belangrijke reden om eens ergens anders te gaan kijken.

In de VS merkte ik dat mensen veel warmer en gedisciplineerder waren. Prachtig land, uitermate vriendelijke mensen. Ook daar hadden we op het werk een community, heerlijk was dat.

Maar na een aantal jaar had ik het daar ook weer gezien. Klantenservice in de VS is slecht, en je moet altijd boos worden, want anders gebeurt er niets. Als je je netjes en correct opstelt, dan lopen ze over je heen. Dit was rond 2009, kredietcrisis, dus de banen lagen daar niet voor het oprapen. Een ander probleem was dat er in het stadje waar ik woonde geen singles van mijn leeftijd waren.

Na een uitnodiging om eens in Japan te komen kijken voor een baan, ben ik daar naar toe verhuisd.

In Japan is alles goed geregeld. Je hoeft nooit te klagen. Heerlijk land. Heb er uitermate prettige herinneringen aan. Heb er vijf topics over volgeschreven. Alhoewel er bijvoorbeeld op het werk geen sprake was van een community (we vochten elkaar daar de tent uit), hebben Japanners wel gevoel daar voor. Je ziet dat communities spontaan opbloeien. Het zijn enorm prettige mensen wat dat betreft. Je voelt je er ook enorm snel thuis. Hufterigheid kennen ze er simpelweg niet. Werken daarentegen was niet efficiënt, en dat ging me na een tijd tegenstaan. Nou ja, de subsidiekraan werd dichtgedraaid, en ik mocht naar een andere baan zoeken.

Woon en werk nu in Australie. Australië is zoals je je de VS voorstelt, maar dan meer opgeruimd. De mensen zijn ook hier erg vriendelijk, maar wat afstandelijker, wat kouder. Onze oude buren hadden net zoals wij erg veel behoefte aan een community feeling, maar dat komt hier niet zo van de grond. Iedereen heeft het heel erg druk. Op het werk is dit ook wel iets. Iedereen druk druk druk. Van hufterigheid is hier eigenlijk geen sprake. Op veel vlakken is het hier een paradijsje, maar je moet wel een goede baan hebben, want alles is verschrikkelijk duur. Wat ook opvalt, is dat Australiërs niet kunnen organiseren. Iedere grote organisatie kampt met enorme problemen, omdat er geen lijnen zijn tussen het hoger management en de mensen op de vloer. Men doet maar wat, en wordt niet ter verantwoording geroepen. Island mentality. In Japan was dat eigenlijk ook wel zo, maar op de een of andere manier zat het in de aard van de mensen daar, om dan toch je eigen verantwoordelijkheid te nemen, uit trots, om er voor te zorgen dat alles op rolletjes liep.

Tussendoor heb ik ook nog een behoorlijke tijd in Zuid-Korea doorgebracht. Ook dat land heeft zijn charmes, maar ook weer veel problemen. Zo is het er erg druk, en hebben ze een noorderbuur die op een afgrijselijke manier de mensenrechten schendt.

Moraal van dit verhaal: het gras is groener aan de andere kant, maar heeft ook wel bruine plekken.

[ Bericht 5% gewijzigd door Lyrebird op 12-09-2019 08:27:41 ]
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  donderdag 12 september 2019 @ 07:25:25 #13
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_188905411
Lang verhaal. Ik krijg vooral het idee dat je naïef bent in je opvatting over ergens anders te gaan wonen. Veel van de problemen die je beschrijft zijn echt niet zomaar opgelost. Als het hier niet lukt om sociale contacten te leggen, dan gaat het ergens anders ook niet vanzelf.

Ik begrijp ook niet hoe je dit ziet:
Je bent 24, maar in de afgelopen 20 jaar is alles wat jij lief had in Nederland stuk gemaakt. -?-

Ik heb met veel plezier in een paar andere landen gewoond/gewerkt, daar realiseerde ik mij vaak echt hoe goed wij het hebben in Nederland.
pi_188905818
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2019 07:25 schreef Sheffield het volgende:
Ik heb met veel plezier in een paar andere landen gewoond/gewerkt, daar realiseerde ik mij vaak echt hoe goed wij het hebben in Nederland.
Het is een van de rijkste landen ter wereld, dus ja, we hebben het goed.

Maar vergeleken met 40 jaar geleden zijn we op heel wat vlakken volledig uitgekleed. 40 jaar geleden konden wij thuis nog gewoon alle deuren open laten, zonder dat iemand het nodig vond om alles weg te jatten. Vijf jaar later kon dat niet meer. Nee, dat waren geen buitenlanders, dat waren hufterige Nederlanders.

Zowel in de VS als Japan konden we onze deur openlaten. Ik realiseerde me vanochtend dat onze achterdeur de hele nacht van het slot was geweest.

Die hufterigheid, dat zit me wel zo hoog. Ik wil mijn echtgenote en mijn kinderen daar niet aan blootstellen.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  donderdag 12 september 2019 @ 09:10:28 #15
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188906119
Je kunt ook gewoon naar een dorp in Nederland verhuizen :{

Nederland heeft kanten die je niet bevallen, maar het grootste probleem zijn je ontbrekende sociale vaardigheden. Als het hier niet lukt vrienden te maken, gaat het je daar (waar dan ook) evenmin lukken. Mensen die in Nederland succesvol zijn, redden het in het buitenland meestal wel ondanks taal- en cultuurproblemen, maar wat je hier niet kunt, kunt je in het buitenland niet ineens wèl.
pi_188906149
Je gaat jezelf ook in een ander land tegenkomen. *O*
Resistance is futile.
  donderdag 12 september 2019 @ 09:16:50 #17
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_188906178
TS heeft zich nooit meer laten zien.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_188906213
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 16:58 schreef BorealeUil het volgende:
Hallo ik ben een 24 jarige Nederlandse man die al jaren met het idee rommelt om zijn heil ergens anders op te gaan zoeken. ik heb mij persoonlijk nooit thuis gevoelt in de Nederlandse maatschappij.

ook heb ik qua familie en vrienden niet veel wat mij hier houdt. ik heb 1 goede vriend waar ik regelmatig bij kom en me Vader is de enige reden waarom ik hier überhaupt nog ben. me moeder spreek ik al maanden niet meer na behoorlijk in me rug gestoken te zijn door haar en die wil ook niet meer gaan spreken. relaties hebben er voor mij ook niet ingezeten in de afgelopen 6-7 jaar dus in mijn hoofd is het wel duidelijk dat ik aan een reset toe ben in een ander land,in een andere omgeving met nieuwe kansen en mogelijkheden. met andere mensen.

hiernaast spelen er nog wat grote redenen mee en deze zijn:

-de egocentrische houding van de gemiddelde medelander

- te ver doorgeslagen Individualisme, het lijkt net alsof de enige rede waarom de Nederlander leeft anno 21ste eeuw is als slaaf van zijn eigen ego en de voldoening daarvan. kan zijn dat hiermee de "hufter" mentaliteit bedoelt wordt. maar dat weet ik niet zeker

-Geen enkele vorm van samenhorigheid/community besef. hoorde ik vroeger altijd verhalen van hoe iedereen elkaar kende in de Straat/wijk/stad. is hier helemaal niks meer van over. buren lopen langs elkaar heen zonder hoi te zeggen en vaak de enige vorm van contact is wanneer iemand ruzie heeft of wat heeft om over te klagen.

-de politieke situatie is 1 grote grap in Nederland. een premier die met sprookjes uitspraken iedereen om de tuin leidt in combinatie met een linkse kliek die de verpaupering van de Nederlandse cultuur(of wat daar nog van over is) lekker op stand 10 blijven doorzetten. alles wat ik ooit lief had aan me kikkerlandje is in de afgelopen 20 jaar op getrapt,bespuugt of belachelijk gemaakt door diezelfde politieke elite.

-ik heb ook geen toekomst perspectief hier. ik zie mezelf hier niet settelen met een vrouw, een paar kids en dan gelukkig worden. het enige wat ik zie is een verdere afdaling naar de afgrond voor zowel dit land als mijn leven als ik in dit land blijf.

-Op sociaal vlak wilt niks hier lukken. Ik heb al jaren geen vriendschappen meer gesloten of relatie,s aangegaan. de enige conclusie die ik kan trekken is dat mijn mentaliteit niet klikt met die van de gemiddelde Nederlander. wat logisch is.

bovengenoemde redenen spelen het meest mee maar zijn op lange na niet alle redenen waarom ik hier weg zou willen.

nu rest dan nog de vraag. waar naartoe?

mijn oog is voornamelijk gevallen op Duitsland. Duitsland is een land waar ik veel kennis van heb en op veel punten beter ken dan Nederland. de verhalen die ik van medelanders hoor over Duitsland is het daar een stuk beter gesteld met de normen en waarden en letten mensen daadwerkelijk nog een beetje op elkaar. de politieke situatie is daar even erg als in Nederland maar dit wordt gelukkig gecompenseerd door het feit dat de Duitse bevolking van nature veel conservatiever is dan de Nederlandse. iets waar ik Respect voor heb in plaats van het doe maar wat Liberalisme wat o zo de boventoon voert in NL.



Hongarije lijkt me ook een interessante kandidaat. De kwaliteit van leven is daar lager dan in Bijv Nederland of Duitsland als het gaat om Geld en Bezittingen maar je krijgt er een interessante,gastvrije en het belangrijkste een PRO-Europese cultuur voor terug. eentje die zich niet klem laat lullen door het politiek correcte geneuzel van minderheden die willen gaan uitmaken hoe de etnische bevolking het land runt en zich moet gaan gedragen.Een maatschappij die voor zichzelf opkomt noemen ze dat. Dat respecteer en waardeer ik veel.

dus Duitsland en Hongarije zijn mijn grootste kandidaten. Amerika had ik vroeger ook op de Lijst staan maar daar is het alleen maar erger gesteld met de politieke correctheid en politici die alleen maar verdeeldheid veroorzaken. plus het extreme individualisme is daar nog vele male erger terug te vinden. ook hoor ik mooie verhalen uit het oostblok alleen weet ik niet of daar wat te vinden is voor mij.

Zijn er hier kaaskoppen in het buitenland die met het idee van een Reset nodig te hebben naar het buitenland gegaan zijn en in de landen waar ik in geintereseert ben het goed voor hunzelf hebben kunnen maken.? ook lijkt het mij handig om te weten of bovengenoemde voor en na delen aanwezig zijn in die landen. of dat ik voor mezelf een compleet verkeert beeld heb geschetst.
De vraag is of je problemen, o.a. m.b.t. sociale contacten, opgelost worden door naar het buitenland te verhuizen. Ik denk van niet.

Verder: ik weet niet waar je woont, maar in Oost- en Noord-Nederland gaat het er al een stuk normaler aan toe dan in de Randstad. Bonusvoordelen: goedkopere huizen, minder druk, minder herrie, minder vervuiling.
  donderdag 12 september 2019 @ 18:53:35 #19
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_188914871
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2019 08:32 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het is een van de rijkste landen ter wereld, dus ja, we hebben het goed.

Maar vergeleken met 40 jaar geleden zijn we op heel wat vlakken volledig uitgekleed. 40 jaar geleden konden wij thuis nog gewoon alle deuren open laten, zonder dat iemand het nodig vond om alles weg te jatten. Vijf jaar later kon dat niet meer. Nee, dat waren geen buitenlanders, dat waren hufterige Nederlanders.

Zowel in de VS als Japan konden we onze deur openlaten. Ik realiseerde me vanochtend dat onze achterdeur de hele nacht van het slot was geweest.

Die hufterigheid, dat zit me wel zo hoog. Ik wil mijn echtgenote en mijn kinderen daar niet aan blootstellen.
Dat snap ik, maar zoals jijzelf al aangeeft hebben deze landen ook weer minpunten.
Uiteindelijk blijft het een compromis, het perfecte land bestaat niet (alhoewel ik heb getwijfeld over België)
  donderdag 12 september 2019 @ 21:38:52 #20
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_188917925
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2019 09:19 schreef CarbonC het volgende:

[..]

De vraag is of je problemen, o.a. m.b.t. sociale contacten, opgelost worden door naar het buitenland te verhuizen. Ik denk van niet.

Verder: ik weet niet waar je woont, maar in Oost- en Noord-Nederland gaat het er al een stuk normaler aan toe dan in de Randstad. Bonusvoordelen: goedkopere huizen, minder druk, minder herrie, minder vervuiling.
Eigenlijk exact dit.
Buiten de Randstad is het prima toeven. En een sociaal leven opbouwen in een vreemd land kan best uitdagend zijn. En ook in Duitsland wonen hufters. Ik denk dat het leven dat je zoekt terug te vinden is in de kleinere kernen in Nederland. Kijk eens in een krimpgebied. De huizen zijn er goedkoop en naastenliefde is geen vreemd woord. Realiseer he allen wel dat het begint bij jezelf: dus aanmelden bij meerdere verenigingen, actief meedoen en je inzetten voor de gemeenschap.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_188920630
Ga niet emigreren omdat je het niet bevalt in Nederland; het gras lijkt altijd groener in andere landen, maar zoals lyrebird al schreef, er zijn vaak zat bruine vlekken. Ga naar het buitenland omdat je een uitdaging wilt qua werk, omdat je andere culturen wil meemaken, omdat je iets nieuws wil proberen.
  zondag 15 september 2019 @ 09:02:21 #22
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_188952549
Als borealist ben je toch wel een landverrader als je in Duitsland gaat wonen.
pi_188972764
Als je vanuit negatieve emoties naar het buitenland wil verhuizen, zal je nooit gelukkig worden. Want elk land heeft wel iets wat enorm k*** is.

Beter kun je je aandacht op jezelf en je omgeving richten. Cancel alle toxische, klagende, nutteloze personen in je leven, en omring je met ambitieuze, hardwerkende mensen die je omhoog halen ipv naar beneden. Genoeg bubbels in NL, vindt de bubbel die bij je past.

In het buitenland zul je ook sowieso nieuwe vriendschappen en relaties moeten sluiten, maar dat betekent niet dat dit in Nederland niet kan.

Als je het te druk vindt waar je nu woont, ga in een dorp wonen waar je je thuisvoelt.

Als je community wilt, kun je ook altijd nog je lokale kerk proberen.
pi_188973864
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2019 13:23 schreef uncucked het volgende:
Als je vanuit negatieve emoties naar het buitenland wil verhuizen, zal je nooit gelukkig worden. Want elk land heeft wel iets wat enorm k*** is.

Beter kun je je aandacht op jezelf en je omgeving richten. Stop met alle giftige, klagende, nutteloze personen in je leven, en omring je met ambitieuze, hardwerkende mensen die je omhoog halen i.p.v. naar beneden. Genoeg bubbels in NL, vindt de bubbel die bij je past.

In het buitenland zul je ook sowieso nieuwe vriendschappen en relaties moeten sluiten, maar dat betekent niet dat dit in Nederland niet kan.

Als je het te druk vindt waar je nu woont: ga in een dorp wonen waar je je thuisvoelt.

Als je onderdeel van een gemeenschap wil zijn kun je ook altijd nog je lokale kerk proberen.
Hier ben ik het grotendeels wel mee eens. Zeker op internet hoef je niet lang te zoeken naar allerlei bagger, domme meningen etc. Een focus op het positieve doet iedereen goed. Een keer de tijd nemen om een lijstje te maken van dingen waar je energie van krijgt en van dingen die je energie kosten kan een begin zijn. Vervolgens kun je dan kijken wat je kan veranderen om de balans te herstellen.
pi_188991998
Hier een Nederlander die naar Duitslands is verhuisd, dus mocht je concrete vragen hebben - laat maar even weten. Kijk ook even in het topic Nederlanders in Duitsland.

Het waren bij mij heel andere redenen om te verhuizen, maar afgezien daarvan denk ik dat je, zoals al eerder gesteld in dit topic, wat naïef bent over hoe het er in het buitenland aan toe gaat. Ik heb wat Duitse roots, spreek de taal en ken de cultuur, waardoor ik makkelijk aansluiting kon vinden in het, overwegend conservatieve, Duitse zuiden. Maar merk aan veel (internationale) collega's, dat zij het niet zo makkelijk hebben. Ook ik wil op den duur terug naar Nederland, omdat ik "onze" normen en waarden en cultuur toch wel mis.

Wat ik je vooral op het hart wil drukken is dat het gras bij de buren niet altijd groener is. Voor ik naar Duitsland verhuisde (inmiddels bijna 5 jaar geleden) zag en hoorde ik alleen de leuke dingen van het land maar inmiddels gaan me bepaalde aspecten van de samenleving me hier tegenstaan (bijv. deze conservativiteit, de bureaucratie - echt overal, redelijke tunnelvisies van mensen).
Wees je daarvan bewust.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')