abonnement Unibet Coolblue
pi_188582060
Tot 2016 had ik twee katten; een noorse boskat en een 'gewone', en daarvoor woonde ik bij m'n ouders nog en was er ook een hond en nog een kat bij. Maar later waren ze met z'n tweeën dus, en dat ging goed. Toen in 2016 die andere kat doodging, was de noorse boskat behoorlijk van slag, en dat was echt wennen voor 'm om alleen met mij te zijn. Nu is die daaraan verder wel gewend inmiddels. Hij vraagt behoorlijk veel aandacht, maar dat krijgt ie ook, al ben ik er niet altijd.
Echter, ik lees overal dat noorse boskatten eigenlijk slecht tegen alleen zijn kunnen, in de zin van als enige kat. Ze moeten eigenlijk een maatje hebben. En dat kon ik zeker in het begin merken toen die andere dood was... Nu voel ik me door dat ik dat lees wel wat schuldig; doe ik 'm, niet tekort zo? Hij is al wel bijna 16 inmiddels, dus om er nu nog een kat bij te nemen... daarbij ligt dat ook niet zo makkelijk en kan ik dat niet 'zomaar' ff doen, anders had ik het wel gedaan.

Maar m'n vraag is: hoe zit dat dan met al oudere katten? Geldt dat meer voor kittens en jongere boskatten die nog vol energie zitten, of is het nu eigenlijk ook een beetje zielig dat ik 'm alleen hou?
Eens kijken
pi_188582391
als ie 16 is en je niet iedere dag meer dan 5 uur afwezig bent, af en toe moet kunnen natuurlijk, maar niet vaste prik, moet dit wel kunnen
  zaterdag 14 september 2019 @ 17:10:25 #3
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_188943882
Als je alleen een nieuwe kat zou nemen om de oude gezelschap te houden moet je het natuurlijk niet doen. Straks gaat je Noor dood en heb je die andere kat nog. Als je kat mensgericht is en genoeg aandacht krijgt is het niet echt een probleem denk ik.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_188944193
Ik zou het niet doen, zo te horen is je kat nu gewend om met jou te zijn en als je er een kat/kitten bij doet gooi je zijn hele wereldje op zijn kop en best kans dat je kat nooit went aan een andere kat en dan zit je met de gebakken peren.
Ik zou die paar jaar dat je kat nog leeft het lekker zo houden.
pi_188947614
Hetzelfde verhaal met mijn siamees, maar die krijgt nu gewoon wat meer aandacht en dat is prima voor 'm. Alleen 's nachts wil 'ie wel eens tien minuten gillen miauwen, maar het blijft een siamees ;)
Je raekt an de dinge geweun.
  maandag 16 september 2019 @ 06:02:06 #6
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_188968586
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 17:31 schreef Sorella het volgende:
Ik zou het niet doen, zo te horen is je kat nu gewend om met jou te zijn en als je er een kat/kitten bij doet gooi je zijn hele wereldje op zijn kop en best kans dat je kat nooit went aan een andere kat en dan zit je met de gebakken peren.
Ik zou die paar jaar dat je kat nog leeft het lekker zo houden.
Die ervaring heb ik ook. Het kan best goed gaan. Maar heb ook vaak gemerkt dat het goed fout kan gaan. En dan zit je met twee katten in huis waarvan er een doodongelukkig is zeker als de nieuwe kat zich dominant opstelt.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_188990095
Ik zou het bij een hele oude kat niet snel doen. Heb het eens gedaan bij een kat van 14 nadat zijn maatje opeens was verdwenen maar de nieuwe kat accepteerde hij in het begin totaal niet. Hij viel hem telkens aan. Na een paar weken ging het wel goed maar echt maatjes zijn ze nooit geworden, de 1 zat altijd voor in de woonkamer en de ander achter, waren nooit samen. Dus denk niet dat er een meerwaarde aan die 2e kat is geweest toen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')