Hier ook. Hopman uit Spakenburg. Lekkerbekkies doet ie ook vers.quote:Op zondag 18 augustus 2019 20:01 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Oh oke.. hier doet ie dat gewoon terwijl je wacht...
Denk het ook niet, die witvissen staan bekend om hun smaak die ze bijna niet hebben.quote:Op donderdag 15 augustus 2019 09:11 schreef Fofo het volgende:
[..]
Hou toch op😂
Waarschijnlijk zal nog geen één procent van de mensen het verschil in vissoorten herkennen. Er wordt zoveel kruiden overheen gestrooid en dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid saus die er bij wordt gegeten. De meeste Nederlanders eten kibbeling zoals ze hun friet eten. Verzopen in remoulade- of ravigottesaus welke eigenlijk niet zo genoemd mogen worden. Komt niet eens in de buurt van deze echte sauzen.
Kabeljauw en snoekbaars lijken ook bijster veel op elkaar als je puur het vlees neemt.. qua textuur hetzelfde..quote:Op zondag 18 augustus 2019 21:59 schreef 111210 het volgende:
[..]
Denk het ook niet, die witvissen staan bekend om hun smaak die ze bijna niet hebben.
Aan de textuur kan je het vaak wel proeven, als het taai is dan is het sowieso geen kabeljauw.
Maar denk inderdaad dat 99% het verschil niet merkt maar ook niet boeit.
Ja? Ik ken geen enkele visboer die kibbeling niet vers mixt en bakt.quote:Op zondag 18 augustus 2019 19:56 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Gewoon in de pan bakken.
Overigens staat een visboer ook geen stukjes kabeljauw door een beslagje te trekken waar je bij staat, die bakt dat spul ook al voor om Nederland vlotjes van frituurvis te kunnen voorzien op de zaterdagmiddag
[..]
Hoe kom je daar nou bij?
Niet mee eens in Amsterdam Oudwest zie ik ze zowel op de markt als in d Kinkerstraat de boeln vers er doorheen halen.quote:Op zondag 18 augustus 2019 20:38 schreef realAIVD het volgende:
Ik heb echt nog nooit een visboer stukjes vis door een beslagje zien halen om kibbeling te maken.
Zal wel komen omdat ik in een forse stad woon waar mensen vrijwel uitsluitend naar een visboer gaan om vis uit de frituur te eten
Kan me er wel iets bij voorstellen dat het vers gemaakt wél een leuk hapje is, die kibbeling.
en @:Zolderkamer, helaas, maar Iglo vissticks zijn voorgebakken
Ach, misschien is dat maar goed ook, Joost mag immers weten wat die kapitein met z'n sticks heeft gedaan
....Niet mee eens?quote:Op maandag 19 augustus 2019 17:36 schreef raptorix het volgende:
[..]
Niet mee eens in Amsterdam Oudwest zie ik ze zowel op de markt als in d Kinkerstraat de boeln vers er doorheen halen.
Hier in NL ook hoor.. heek, hoki, wijting zijn veel gebruikte soorten.. Maar dan nog is originele kibbeling van vier stukjes van een grote kabeljauwkop: twee wangetjes, keel/lippen en bovenkant kopquote:Op dinsdag 20 augustus 2019 09:35 schreef sirdanilot het volgende:
Kabeljauw is overbevist en daarom erg duur. En het is ook niet per se nodig om het met kabeljauw te doen. Je kunt kibbeling en lekkerbekjes maken van iedere soort witvis met een stevige structuur.
Hieri n ierland maakt men veel fish en chips van hake (heek in het nederlands gewoon denk ik?) als de kabeljauw te duur is.
Koolvis is prima vis, meestal al op de boot ingevroren.Vooral bij de graat erg smaakvol. Het staat ook wel vaak als pollack op het menu zodat het wat meer lijkt.quote:Op zondag 18 augustus 2019 21:54 schreef Zolderkamer het volgende:
Vaak is het wijting als er niets staat.. ook prima visje hoor.. koolvis is wel erg budget..
Maar ik ben niet zo van vis met een laagje.. liever op de huid gebakken
Dat snap ik niet, dat geadoreer van witvis met de minste smaak. Hou je nou van vis of niet? Die echte visliefhebbers willen niet dat het naar vis smaakt?quote:Op zondag 18 augustus 2019 21:59 schreef 111210 het volgende:
[..]
Denk het ook niet, die witvissen staan bekend om hun smaak die ze bijna niet hebben.
Aan de textuur kan je het vaak wel proeven, als het taai is dan is het sowieso geen kabeljauw.
Maar denk inderdaad dat 99% het verschil niet merkt maar ook niet boeit.
Ha! Dat zeg ik ook altijd! En mensen verklaren me dan voor gek.quote:Op donderdag 15 augustus 2019 09:29 schreef stokj het volgende:
[..]
Er zijn wel echte kenners die het verschil merken (ikzelf merk het niet altijd). Een goede visboer (Fred de Zeemeeuw) zij me ooit dat men kibbeling zonder saus zou moeten eten om de textuur van de kibbeling goed te kunnen proeven.
De Visbanken in Delft centrum (hoek Hippolytusbuurt/Voldersgracht) verdenk ik ervan dat ze dat doen.quote:Op zondag 18 augustus 2019 22:09 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ja? Ik ken geen enkele visboer die kibbeling niet vers mixt en bakt.
Daar heb ik echt de smerigste kibbeling ooit gegetenquote:Op woensdag 21 augustus 2019 13:00 schreef Sicstus het volgende:
[..]
De Visbanken in Delft centrum (hoek Hippolytusbuurt/Voldersgracht) verdenk ik ervan dat ze dat doen.
en de rolmops niet te vergeten. Is daar al een Stichting voor opgericht?quote:Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef DonVincenzo het volgende:
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
Met de stand van de rolmops gaat het prima, daar is geen stichting voor nodig. Met de gewone haring gaat het ook goed. De braadharing daarentegen is wel kritisch.quote:Op woensdag 21 augustus 2019 14:14 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
en de rolmops niet te vergeten. Is daar al een Stichting voor opgericht?
Precies, ik ook. Dat was eens maar nooit meer. Het jammere is dat er zoveel toeristen komen die niet beter weten, daarom komen ze ermee weg denk ik.quote:Op woensdag 21 augustus 2019 14:01 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Daar heb ik echt de smerigste kibbeling ooit gegeten
Klopt Ik haal mijn visje wel op de markt. Die viswinkel naast de AHXL is trouwens ook best oké.quote:Op woensdag 21 augustus 2019 14:26 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Precies, ik ook. Dat was eens maar nooit meer. Het jammere is dat er zoveel toeristen komen die niet beter weten, daarom komen ze ermee weg denk ik.
Die winkel die zo'n beetje half-vis/half-snackbar is? In zo'n paviljoentje?quote:Op woensdag 21 augustus 2019 14:35 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Klopt Ik haal mijn visje wel op de markt. Die viswinkel naast de AHXL is trouwens ook best oké.
Yup. Laatste keer gebakken mosselen gegeten daarquote:Op woensdag 21 augustus 2019 15:17 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Die winkel die zo'n beetje half-vis/half-snackbar is? In zo'n paviljoentje?
Ik heb de mijne gekocht bij vishandel Keus, bij Den Haag HS. Is vlakbij mijn werk.quote:Op woensdag 21 augustus 2019 15:45 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Yup. Laatste keer gebakken mosselen gegeten daar
Hier een stukje verderop in de straat zit trouwens ook een visboer, nog nooit geweest maar lees allemaal positieve reviews. Dus daar binnenkort eens heen.
Waar had jij je kibbeling gekocht dan vanmiddag?
Precies!quote:Op woensdag 21 augustus 2019 11:34 schreef Redbullkid het volgende:
[..]
Ha! Dat zeg ik ook altijd! En mensen verklaren me dan voor gek.
Als ik kibbeling eet. Neem ik meest 300-400 gram en een klein bakje ravigotte.
Ik doe dan 2-3 kibbelingetjes met saus en de rest zonder.
Hoe vaak kom je bij de visboer?quote:Op woensdag 21 augustus 2019 15:48 schreef fespo het volgende:
net kibbeling gekocht.
+- 8 euro voor 1.5 persoon met groot bakje saus.
van Kabeljauw.
edit.
500 gram voor 8 euro.
wel op woensdag aanbieding dag.
Heb bij mij in de buurt op kantoor zo'n viszaak en die verkoopt paling met sinaasappelsaus. En mensen gingen dat bijna allemaal bestellen.quote:
quote:Op woensdag 21 augustus 2019 16:13 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Hoe vaak kom je bij de visboer?
Ben afgelopen twee weken elke dag bij de groenteboer geweest. Twee week lang stond er een bordje "alleen vandaag, twee bakjes frambozen ¤3"
Zijn reactie "ja de meeste klanten komen toch elke week op dezelfde dag
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |