abonnement Unibet Coolblue
pi_188445895
Gewoon een vraag, viel mij op dat de kibbeling bij de visboer best wel prijzig is. Vroeger als kind aten we iedere week wel kibbeling.

Had het al jaren niet gehaald, weet dat her vroeger 1 pond 5¤ was, paar jaar geleden eens gehaald voor 1 pond 7,5¤.
Nu was het een pond voor 10¤.


Vandaar mijn vraag hoeveel betalen jullie bij de visboer voor een pond?
pi_188445995
¤8,50 voor een 600 gram op de markt.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_188446393
Tja, uit zo'n vraag kunnen allerhande prijzen komen, maar dat zegt niet zo veel.
Het grootste verschil in prijs zit 'm in de vis die gebruikt wordt,
je zou denken/verwachten/hopen dat het kabeljauw is, maar dat is vaak niet het geval.
indien wel, dan is je kibbeling inderdaad vaak wat prijziger ;)

Edit om er nog een leuk weetje aan toe te voegen:

hoe weet je dat je kibbeling gemaakt is van kabeljauw?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 18% gewijzigd door realAIVD op 14-08-2019 18:12:21 ]
pi_188447404
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
"Who are you?"
"The Anti-Christ. You get me in a vendetta kind of mood. You tell the angels in heaven you never seen evil so singularly personified as you did in the face of the man who killed you. My name is Vincent Cocotti."
pi_188447564
Viel mij ook al op, betaalde bij de visboer 4,50 voor een bakje vroeger was dst volgensmij rond de 3 euro.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 20:13:36 #6
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_188448555
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef DonVincenzo het volgende:
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
Lekkerbekjes vang ik altijd zelf. Kost wat meer moeite maar is wel gratis en vers.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_188450778
quote:
1s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:28 schreef Pap89 het volgende:
Gewoon een vraag, viel mij op dat de kibbeling bij de visboer best wel prijzig is. Vroeger als kind aten we iedere week wel kibbeling.

Had het al jaren niet gehaald, weet dat her vroeger 1 pond 5¤ was, paar jaar geleden eens gehaald voor 1 pond 7,5¤.
Nu was het een pond voor 10¤.

Vandaar mijn vraag hoeveel betalen jullie bij de visboer voor een pond?
De visboer hier betaal je al gauw ¤8,50 voor 500 gram.
Bij Fred de Zeemeeuw (waar ze het vers bakken terwijl je wacht) betaal je per 100 gram ¤2,75

Je moet ook opletten of het van originele kabeljauw is gemaakt of van polak. Sommige visboeren boren je daarmee.
pi_188450821
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
pi_188450867
Uiteraard maakt dat wat uit. Varkensgehakt smaakt toch ook anders dan rundergehakt.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 21:59:51 #10
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_188450999
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Ja, anders is het inderdaad minder lekker.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_188451290
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Niet-kenner gespot.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_188454950
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 22:11 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Niet-kenner gespot.
Klopt
pi_188454953
quote:
1s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ja, anders is het inderdaad minder lekker.
Oké. Merk je dat verschil echt als leek? Ik eet misschien vier keer per jaar kibbeling dus ik kan me voorstellen dat ik dat verschil niet merk.
  donderdag 15 augustus 2019 @ 07:41:40 #14
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_188454970
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:49 schreef stokj het volgende:
De visboer hier betaal je al gauw ¤8,50 voor 500 gram.
Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_188455353
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Zeker, het zegt wat over de smaak en kwaliteit van de kibbeling (naast de manier van frituren etc). Veel visboeren kopen polak goedkoop in om het als normale kibbeling tegen een voor polak te hoge prijs te verkopen. Polak is een relatieve goedkope vis ten op dichte van kabeljauw.
pi_188455370
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 07:41 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Moet het geen plofkip zijn😛

Er komt een recessie aan dus alle prijzen zullen stijgen.
pi_188455540
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 08:50 schreef stokj het volgende:

[..]

Zeker, het zegt wat over de smaak en kwaliteit van de kibbeling (naast de manier van frituren etc). Veel visboeren kopen polak goedkoop in om het als normale kibbeling tegen een voor polak te hoge prijs te verkopen. Polak is een relatieve goedkope vis ten op dichte van kabeljauw.
Hou toch op😂
Waarschijnlijk zal nog geen één procent van de mensen het verschil in vissoorten herkennen. Er wordt zoveel kruiden overheen gestrooid en dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid saus die er bij wordt gegeten. De meeste Nederlanders eten kibbeling zoals ze hun friet eten. Verzopen in remoulade- of ravigottesaus welke eigenlijk niet zo genoemd mogen worden. Komt niet eens in de buurt van deze echte sauzen.
pi_188455559
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 08:52 schreef stokj het volgende:

[..]

Moet het geen plofkip zijn😛

Er komt een recessie aan dus alle prijzen zullen stijgen.
Ook de poelier verkoopt vrijwel alleen plofkip. Wil je goede en lekkere kip eten, vraag dan naar bijvoorbeeld een Label Rouge kip. Betaal je wat voor maar dan eet je echt goede kip.
  donderdag 15 augustus 2019 @ 09:25:29 #19
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_188455696
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 07:41 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Heel logisch inderdaad als je zin hebt in vis. 8)7.
And so is the past
pi_188455738
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:11 schreef Fofo het volgende:

[..]

Hou toch op😂
Waarschijnlijk zal nog geen één procent van de mensen het verschil in vissoorten herkennen. Er wordt zoveel kruiden overheen gestrooid en dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid saus die er bij wordt gegeten. De meeste Nederlanders eten kibbeling zoals ze hun friet eten. Verzopen in remoulade- of ravigottesaus welke eigenlijk niet zo genoemd mogen worden. Komt niet eens in de buurt van deze echte sauzen.
Er zijn wel echte kenners die het verschil merken (ikzelf merk het niet altijd). Een goede visboer (Fred de Zeemeeuw) zij me ooit dat men kibbeling zonder saus zou moeten eten om de textuur van de kibbeling goed te kunnen proeven.
  donderdag 15 augustus 2019 @ 09:29:57 #21
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_188455739
quote:
15s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:25 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Heel logisch inderdaad als je zin hebt in vis. .
Zelfs als ik zin heb in vis, ga ik liever voor de 'Kippeling' 8-)

Bij de visboer haalde ik overigens alleen maar een lekkerbekje of kibbeling. Als je zin hebt in bv zalm of watdan ook, dan gaat mijn logica idd niet op.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_188455744
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:13 schreef Fofo het volgende:

[..]

Ook de poelier verkoopt vrijwel alleen plofkip. Wil je goede en lekkere kip eten, vraag dan naar bijvoorbeeld een Label Rouge kip. Betaal je wat voor maar dan eet je echt goede kip.
Uiteraard, men wilt kwaliteit in verhouding tot de prijs.
  vrijdag 16 augustus 2019 @ 21:15:40 #23
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_188483304
Van origine is kibbeling armelui voer, het waren van origine kabeljauw wangetjes.
Die wangetjes kon men maar weinig mee terwijl het wel een klompje prima vis en dus werden ze gefrituurd en voor weinig verkocht, het alternatief toen was aan de katten voeren of viskoekjes van maken oid en dat vond men zonde.

Echte kibbeling zul je op bestelling wel kunnen krijgen alhoewel het meeste ( het is uiteraard zelfs van 10 ton kabeljauw niet erg veel) door de vissers zelf mee naar huis word genomen.
Als je in de buurt van een zeehaven woont en zelf naar een trawler loopt en vraagt kun je wel eens mazzel hebben.
Ik heb ze ooit gegeten op het scheepvaart internaat waar ik met een stel katwijkers op een kamer zat, was wel lekker maar niet echt bijzonder.
pi_188489604
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 21:15 schreef robber57 het volgende:
Van origine is kibbeling armelui voer, het waren van origine kabeljauw wangetjes.
Die wangetjes kon men maar weinig mee terwijl het wel een klompje prima vis en dus werden ze gefrituurd en voor weinig verkocht, het alternatief toen was aan de katten voeren of viskoekjes van maken oid en dat vond men zonde.

Nee, de wangetjes zijn het beste stuk van de vis. Die waren nog net goed genoeg om gefrituurd in een beslagje aan armelui te serveren.

Er zit nu veel minder vis in de zee en er zijn veel meer mensen. Omdat de kabeljauw na overbevissing duur is geworden en in de huidige beeldcultuur zo'n mooie structuur heeft is het een heel gewilde en vrij dure vis geworden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_188494376
Van de week nog 5 euro betaald voor een lekkerbekje (wel kabeljauw).
pi_188494424
quote:
15s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:25 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Heel logisch inderdaad als je zin hebt in vis. 8)7.
Gewoon denken dat je kibbeling eet _O-
Ik was hier...
pi_188494426
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:49 schreef stokj het volgende:

[..]

De visboer hier betaal je al gauw ¤8,50 voor 500 gram.
Bij Fred de Zeemeeuw (waar ze het vers bakken terwijl je wacht) betaal je per 100 gram ¤2,75

Je moet ook opletten of het van originele kabeljauw is gemaakt of van polak. Sommige visboeren boren je daarmee.
:')
  Moderator zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:03:20 #28
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188494489
Ik vind - in elk geval van lekkerbek- heek lekkerder dan kabeljauw :@
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:07:39 #29
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494559
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 07:41 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Heb je het dan over kippeling?
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:08:59 #30
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494571
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef DonVincenzo het volgende:
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
Het zijn geen vissoorten, net zomin als de visstick :{w
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:09:24 #31
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_188494578
10 euro voor 750gram, kan er af en toe echt zin in hebben
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:12:19 #32
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494640
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 07:36 schreef Jantje2k het volgende:

[..]

Oké. Merk je dat verschil echt als leek? Ik eet misschien vier keer per jaar kibbeling dus ik kan me voorstellen dat ik dat verschil niet merk.
Er wordt zeker in bedrijfskantines echte rommel verkocht als kibbeling of lekkerbek. Gemalen vis en dan weer in elkaar geschroefd in min of meer visvorm, veel te veel kruiden, veel te vet en het smaakt naar verkouden kip.

Echte kibbeling is van kabeljauwwang, dat zie je al aan vorm en structuur en merk je aan het mondgevoel.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:17:52 #33
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494762
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:29 schreef stokj het volgende:

[..]

Er zijn wel echte kenners die het verschil merken (ikzelf merk het niet altijd). Een goede visboer (Fred de Zeemeeuw) zij me ooit dat men kibbeling zonder saus zou moeten eten om de textuur van de kibbeling goed te kunnen proeven.
De meuk in onze kantine was alleen te eten met heel veel saus.
Echte kibbeling is door de manier van maken (knapperig van buiten, zacht van binnen, valt bijna uit elkaar) niet goed met saus, dat maakt de korst zacht en plakt de binnenkant aan elkaar. Ik heb het daarom liever zonder saus.
pi_188494797
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 19:17 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De meuk in onze kantine was alleen te eten met heel veel saus.
Echte kibbeling is door de manier van maken (knapperig van buiten, zacht van binnen, valt bijna uit elkaar) niet goed met saus, dat maakt de korst zacht en plakt de binnenkant aan elkaar. Ik heb het daarom liever zonder saus.
Precies, de malse binnenkant en de vorm geeft aan of het goed is bereid.
pi_188494816
quote:
99s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 18:58 schreef boskameel het volgende:

[..]

:')
Heerlijk dit _O_
Ik was hier...
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:21:38 #36
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494840
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 18:58 schreef Nismo91 het volgende:

[..]

Gewoon denken dat je kibbeling eet _O-
Ik ken kinderen die "geen vis lusten" en denken dat kibbeling kip is, dat hebben hun ouders verteld en het verschil is niet altijd groot, bij de fabriekszooi.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:23:31 #37
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188494881
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 21:15 schreef robber57 het volgende:
Van origine is kibbeling armelui voer, het waren van origine kabeljauw wangetjes.
Die wangetjes kon men maar weinig mee terwijl het wel een klompje prima vis en dus werden ze gefrituurd en voor weinig verkocht, het alternatief toen was aan de katten voeren of viskoekjes van maken oid en dat vond men zonde.

Echte kibbeling zul je op bestelling wel kunnen krijgen alhoewel het meeste ( het is uiteraard zelfs van 10 ton kabeljauw niet erg veel) door de vissers zelf mee naar huis word genomen.
Als je in de buurt van een zeehaven woont en zelf naar een trawler loopt en vraagt kun je wel eens mazzel hebben.
Ik heb ze ooit gegeten op het scheepvaart internaat waar ik met een stel katwijkers op een kamer zat, was wel lekker maar niet echt bijzonder.
Je kunt ze trouwens uit heel veel vissen snijden, zoet of zout.... bij hele vis sla ik ze nooit over.. En ook de "kelen" zijn perfect.. (elk stukje vlees van de kop is perfect)

Als je ze goed bakt, dus niet met het eiwit gestold, dan zijn ze het beste stukje van een vis.. Ook binnen no time gaar.. beter even nagaren dan te lang bakken
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:36:46 #38
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188495116
Bij Albert Heijn uit de koeling: ¤13,29 per kilo, reeds gebakken, van Alaska koolvis.
  zondag 18 augustus 2019 @ 18:18:31 #39
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188508683
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 19:36 schreef Lunatiek het volgende:
Bij Albert Heijn uit de koeling: ¤13,29 per kilo, reeds gebakken, van Alaska koolvis.
Ook al gekauwd?
pi_188509102
Vind ik altijd zo raar, die gebakken kibbeling/vis in de koeling bij de Albert Heijn hoe kan dat nu lekker zijn.
  zondag 18 augustus 2019 @ 19:20:03 #41
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188509608
quote:
14s.gif Op zondag 18 augustus 2019 18:18 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ook al gekauwd?
Nee joh, ik was toevallig in de AH toen ik het topic zag en de visboer was al weg. Ik koop mijn vis niet bij de AH. De vraag in de OP ging over de prijs, niet over de kwaliteit.

Ik vind het er nogal goor uitzien trouwens :X
  zondag 18 augustus 2019 @ 19:28:15 #42
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188509739
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 18:44 schreef Remzz het volgende:
Vind ik altijd zo raar, die gebakken kibbeling/vis in de koeling bij de Albert Heijn hoe kan dat nu lekker zijn.
Nog een keer bakken en dan lekker uitgedroogd? _O- :')

Als ik wangetjes heb dan liggen ze max twee minuten in een loeihete pan en dan vijf minuten afgedekt met zilverfolie nagaren.. Dan zijn ze precies goed.. (veel filets kun je zo perfect bakken.. zeebaars op de huid bijv.)

Eet dan gewoon iets anders.. ik snap dat niet.. maar dat is bij wel meer dingen.. zoals garnalen met conserveermiddel, misschien hebben mensen dan nog nooit verse geproefd..

Of voorverpakte sushi.. Ik heb nog nooit sushi gegeten, maar ik weiger pertinent om dat supermarkt spul te halen..
pi_188509886
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 18:44 schreef Remzz het volgende:
Vind ik altijd zo raar, die gebakken kibbeling/vis in de koeling bij de Albert Heijn hoe kan dat nu lekker zijn.
Er zijn volksstammen die iglo vissticks kopen, dus ik vind het niet zo vreemd dat AH gebakken kibbeling en lekkerbekjes in het koelvak heeft liggen en dat dat ook nog aardig verkoopt.

Ik kan me de laatste iglo visstick niet herinneren (weet niet eens zeker of die mij in m'n jeugd gevoerd zijn, haha), maar ik heb wel eens kibbeling van AH op. Dat was niet zo lekker dat ik dat met enige regelmaar eet, maar vies wil ik het niet noemen.
(moet wel zeggen dat ik nauwelijks vergelijk heb met kibbeling van de visboer. Daar neem ik liever iets anders mee dan vis uit de frituur)
  zondag 18 augustus 2019 @ 19:41:47 #44
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188509928
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:38 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Er zijn volksstammen die iglo vissticks kopen, dus ik vind het niet zo vreemd dat AH gebakken kibbeling en lekkerbekjes in het koelvak heeft liggen en dat dat ook nog aardig verkoopt.

Ik kan me de laatste iglo visstick niet herinneren (weet niet eens zeker of die mij in m'n jeugd gevoerd zijn, haha), maar ik heb wel eens kibbeling van AH op. Dat was niet zo lekker dat ik dat met enige regelmaar eet, maar vies wil ik het niet noemen.
(moet wel zeggen dat ik nauwelijks vergelijk heb met kibbeling van de visboer. Daar neem ik liever iets anders mee dan vis uit de frituur)
Hoe maak je dat warm dan? In de magnetron oid?
Er zal vast een truukje in het beslag zitten om het niet zompig te maken.. Ik vertrouw dat voor geen meter.. _O-

Vissticks zijn rauw he? ;)
pi_188510121
quote:
14s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Hoe maak je dat warm dan? In de magnetron oid?
Er zal vast een truukje in het beslag zitten om het niet zompig te maken.. Ik vertrouw dat voor geen meter.. _O-
Gewoon in de pan bakken.

Overigens staat een visboer ook geen stukjes kabeljauw door een beslagje te trekken waar je bij staat, die bakt dat spul ook al voor om Nederland vlotjes van frituurvis te kunnen voorzien op de zaterdagmiddag :D

quote:
Vissticks zijn rauw he? ;)
Hoe kom je daar nou bij?
  zondag 18 augustus 2019 @ 20:01:21 #46
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188510183
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:56 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Gewoon in de pan bakken.

Overigens staat een visboer ook geen stukjes kabeljauw door een beslagje te trekken waar je bij staat, die bakt dat spul ook al voor om Nederland vlotjes van frituurvis te kunnen voorzien op de zaterdagmiddag :D
[..]

Hoe kom je daar nou bij?
Oh oke.. hier doet ie dat gewoon terwijl je wacht... :D

Nou door ze wel eens gegeten te hebben.. al is dat wel jaren terug..
Die zijn toch rauw gepaneerd net als bevroren schnitzels? (al zijn die er ook voorgegaard :X )
  Moderator zondag 18 augustus 2019 @ 20:15:28 #47
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188510436
quote:
14s.gif Op zondag 18 augustus 2019 20:01 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Oh oke.. hier doet ie dat gewoon terwijl je wacht... :D

Hier ook. Een keer gezien dat het al voorgebakken was. Toen gevraagd of ik de bestelling kon annuleren.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_188510952
Ik heb echt nog nooit een visboer stukjes vis door een beslagje zien halen om kibbeling te maken.
Zal wel komen omdat ik in een forse stad woon waar mensen vrijwel uitsluitend naar een visboer gaan om vis uit de frituur te eten 8)7
Kan me er wel iets bij voorstellen dat het vers gemaakt wél een leuk hapje is, die kibbeling. :)

en @Zolderkamer, helaas, maar Iglo vissticks zijn voorgebakken
Ach, misschien is dat maar goed ook, Joost mag immers weten wat die kapitein met z'n sticks heeft gedaan :P
pi_188511562
hier in de omgeving zie ik ze het wel altijd in een beslag doen, vaak zelfs per bestelling dat het gedaan wordt. Zo ook de gefrituurde mosselen(ook erg lekker)

Alleen er zijn 2-3 verschillende visboeren in de omliggende dorpen, meeste van die karren komen allemaal uit Bunschoten/Spakenburg.

Vroeger stond er ook echt kabeljauw bij, nu eigenlijk niet op gelet, kan dus ook best koolvis zijn.

Vond het voor 7,50 voor een pond altijd al prijzig maar nu een 10tje echt een reden om het zelden te eten.

Altijd nog druk bij die viskramen, vooral druk door de ouderen die hun pensioen er op stukslaan 😅.



Deze wel eens gehaald en voor een supermarkt kibbeling heel goed te doen uit de airfryer. 1/4 van de prijs van de visboer
pi_188512089
quote:
1s.gif Op zondag 18 augustus 2019 21:11 schreef Pap89 het volgende:
hier in de omgeving zie ik ze het wel altijd in een beslag doen, vaak zelfs per bestelling dat het gedaan wordt. Zo ook de gefrituurde mosselen(ook erg lekker)

Alleen er zijn 2-3 verschillende visboeren in de omliggende dorpen, meeste van die karren komen allemaal uit Bunschoten/Spakenburg.

Vroeger stond er ook echt kabeljauw bij, nu eigenlijk niet op gelet, kan dus ook best koolvis zijn.

Vond het voor 7,50 voor een pond altijd al prijzig maar nu een 10tje echt een reden om het zelden te eten.

Altijd nog druk bij die viskramen, vooral druk door de ouderen die hun pensioen er op stukslaan 😅.

[ afbeelding ]

Deze wel eens gehaald en voor een supermarkt kibbeling heel goed te doen uit de airfryer. 1/4 van de prijs van de visboer

De smaak van diepvrieskibbeling van de supermarkt is toch minder vergeleken met verse kibbeling van de visboer (en dan niet het zooitje dat opgewarmd wordt in de magnetron en van de olie druipt).
  zondag 18 augustus 2019 @ 21:44:32 #51
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188512211
quote:
14s.gif Op zondag 18 augustus 2019 20:01 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Oh oke.. hier doet ie dat gewoon terwijl je wacht... :D
Hier ook. Hopman uit Spakenburg. Lekkerbekkies doet ie ook vers.
  zondag 18 augustus 2019 @ 21:54:30 #52
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188512449
Vaak is het wijting als er niets staat.. ook prima visje hoor.. koolvis is wel erg budget..
Maar ik ben niet zo van vis met een laagje.. liever op de huid gebakken

Ja en gebakken schelvis.. maar die zijn er bijna niet meer bij de kramen.. lekker knapperig staartje ook..
pi_188512551
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:11 schreef Fofo het volgende:

[..]

Hou toch op😂
Waarschijnlijk zal nog geen één procent van de mensen het verschil in vissoorten herkennen. Er wordt zoveel kruiden overheen gestrooid en dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid saus die er bij wordt gegeten. De meeste Nederlanders eten kibbeling zoals ze hun friet eten. Verzopen in remoulade- of ravigottesaus welke eigenlijk niet zo genoemd mogen worden. Komt niet eens in de buurt van deze echte sauzen.
Denk het ook niet, die witvissen staan bekend om hun smaak die ze bijna niet hebben.

Aan de textuur kan je het vaak wel proeven, als het taai is dan is het sowieso geen kabeljauw.

Maar denk inderdaad dat 99% het verschil niet merkt maar ook niet boeit.
  zondag 18 augustus 2019 @ 22:03:15 #54
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188512619
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 21:59 schreef 111210 het volgende:

[..]

Denk het ook niet, die witvissen staan bekend om hun smaak die ze bijna niet hebben.

Aan de textuur kan je het vaak wel proeven, als het taai is dan is het sowieso geen kabeljauw.

Maar denk inderdaad dat 99% het verschil niet merkt maar ook niet boeit.
Kabeljauw en snoekbaars lijken ook bijster veel op elkaar als je puur het vlees neemt.. qua textuur hetzelfde..
Wel grappig terwijl het om zoet en zoutwatervis gaat.. daar kun je echt kenners mee voor de gek houden

Terwijl makreel dan weer totaal iets anders is op alle vlakken..
  zondag 18 augustus 2019 @ 22:09:44 #55
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_188512728
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:56 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Gewoon in de pan bakken.

Overigens staat een visboer ook geen stukjes kabeljauw door een beslagje te trekken waar je bij staat, die bakt dat spul ook al voor om Nederland vlotjes van frituurvis te kunnen voorzien op de zaterdagmiddag :D
[..]

Hoe kom je daar nou bij?
Ja? Ik ken geen enkele visboer die kibbeling niet vers mixt en bakt.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_188522951
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 20:38 schreef realAIVD het volgende:
Ik heb echt nog nooit een visboer stukjes vis door een beslagje zien halen om kibbeling te maken.
Zal wel komen omdat ik in een forse stad woon waar mensen vrijwel uitsluitend naar een visboer gaan om vis uit de frituur te eten 8)7
Kan me er wel iets bij voorstellen dat het vers gemaakt wél een leuk hapje is, die kibbeling. :)

en @:Zolderkamer, helaas, maar Iglo vissticks zijn voorgebakken
Ach, misschien is dat maar goed ook, Joost mag immers weten wat die kapitein met z'n sticks heeft gedaan :P
Niet mee eens in Amsterdam Oudwest zie ik ze zowel op de markt als in d Kinkerstraat de boeln vers er doorheen halen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_188523142
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 17:36 schreef raptorix het volgende:

[..]

Niet mee eens in Amsterdam Oudwest zie ik ze zowel op de markt als in d Kinkerstraat de boeln vers er doorheen halen.
....Niet mee eens? :?

Ik heb inmiddels wel begrepen dat de meeste mensen hier een visboer hebben die de boel wel netjes door een beslagje staat te halen voor het de frituurpan in gaat, maar dat maakt mijn opmerking niet minder waar, ik heb namelijk, quote: "echt nog nooit een visboer stukjes vis door een beslagje zien halen om kibbeling te maken."

En zoals ik al zei, quote: "Kan me er wel iets bij voorstellen dat het vers gemaakt wél een leuk hapje is, die kibbeling."
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 20 augustus 2019 @ 09:35:04 #58
414785 sirdanilot
pi_188532736
Kabeljauw is overbevist en daarom erg duur. En het is ook niet per se nodig om het met kabeljauw te doen. Je kunt kibbeling en lekkerbekjes maken van iedere soort witvis met een stevige structuur.

Hieri n ierland maakt men veel fish en chips van hake (heek in het nederlands gewoon denk ik?) als de kabeljauw te duur is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 20 augustus 2019 @ 09:47:25 #59
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188532888
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 09:35 schreef sirdanilot het volgende:
Kabeljauw is overbevist en daarom erg duur. En het is ook niet per se nodig om het met kabeljauw te doen. Je kunt kibbeling en lekkerbekjes maken van iedere soort witvis met een stevige structuur.

Hieri n ierland maakt men veel fish en chips van hake (heek in het nederlands gewoon denk ik?) als de kabeljauw te duur is.
Hier in NL ook hoor.. heek, hoki, wijting zijn veel gebruikte soorten.. Maar dan nog is originele kibbeling van vier stukjes van een grote kabeljauwkop: twee wangetjes, keel/lippen en bovenkant kop



Als je op de tekening vanaf boven de ogen tot de verticale stippel lijn op de rug snijd, zit daar ook nog een stukje..
Die vier stukjes zijn het deel kibbeling..

Maargoed dat is veel werk en weinig vlees.. dus niet te doen om dat in het groot te verkopen voor weinig..


https://cowboyrobot.com/2(...)tongues-out-of-fish/

[ Bericht 1% gewijzigd door Zolderkamer op 20-08-2019 10:06:01 ]
pi_188553647
quote:
14s.gif Op zondag 18 augustus 2019 21:54 schreef Zolderkamer het volgende:
Vaak is het wijting als er niets staat.. ook prima visje hoor.. koolvis is wel erg budget..
Maar ik ben niet zo van vis met een laagje.. liever op de huid gebakken
Koolvis is prima vis, meestal al op de boot ingevroren.Vooral bij de graat erg smaakvol. Het staat ook wel vaak als pollack op het menu zodat het wat meer lijkt.

quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 21:59 schreef 111210 het volgende:

[..]

Denk het ook niet, die witvissen staan bekend om hun smaak die ze bijna niet hebben.

Aan de textuur kan je het vaak wel proeven, als het taai is dan is het sowieso geen kabeljauw.

Maar denk inderdaad dat 99% het verschil niet merkt maar ook niet boeit.
Dat snap ik niet, dat geadoreer van witvis met de minste smaak. Hou je nou van vis of niet? Die echte visliefhebbers willen niet dat het naar vis smaakt?

Doe mij maar makreel, tonijn, sardines, hondshaai enzo. Ik ben ook niet zo van alles in de frituur mikken want daar wordt het lekker van.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_188553689
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:29 schreef stokj het volgende:

[..]

Er zijn wel echte kenners die het verschil merken (ikzelf merk het niet altijd). Een goede visboer (Fred de Zeemeeuw) zij me ooit dat men kibbeling zonder saus zou moeten eten om de textuur van de kibbeling goed te kunnen proeven.
Ha! Dat zeg ik ook altijd! En mensen verklaren me dan voor gek.

Als ik kibbeling eet. Neem ik meest 300-400 gram en een klein bakje ravigotte.

Ik doe dan 2-3 kibbelingetjes met saus en de rest zonder.
pi_188554915
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 22:09 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ja? Ik ken geen enkele visboer die kibbeling niet vers mixt en bakt.
De Visbanken in Delft centrum (hoek Hippolytusbuurt/Voldersgracht) verdenk ik ervan dat ze dat doen.

Edit: ik bedoelde eigenlijk niet alleen dat ze niet vers mixen en bakken, maar dat ze onverkochte, koudgeworden kibbeling gewoon nog een keer teruggooien in het vet.
Ik beschreef de smaak en textuur aan mijn eigen, vaste visboertje en die zei meteen 'oh, dan hebben ze het teruggegooid in de frituur, dan krijg je dat'.

[ Bericht 21% gewijzigd door Sicstus op 21-08-2019 14:31:31 ]
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_188556038
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 13:00 schreef Sicstus het volgende:

[..]

De Visbanken in Delft centrum (hoek Hippolytusbuurt/Voldersgracht) verdenk ik ervan dat ze dat doen.
Daar heb ik echt de smerigste kibbeling ooit gegeten :r
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 augustus 2019 @ 14:14:34 #64
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_188556249
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef DonVincenzo het volgende:
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
en de rolmops niet te vergeten. Is daar al een Stichting voor opgericht?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_188556289
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 14:14 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

en de rolmops niet te vergeten. Is daar al een Stichting voor opgericht?
Met de stand van de rolmops gaat het prima, daar is geen stichting voor nodig. Met de gewone haring gaat het ook goed. De braadharing daarentegen is wel kritisch.
"Who are you?"
"The Anti-Christ. You get me in a vendetta kind of mood. You tell the angels in heaven you never seen evil so singularly personified as you did in the face of the man who killed you. My name is Vincent Cocotti."
pi_188556468
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 14:01 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Daar heb ik echt de smerigste kibbeling ooit gegeten :r
Precies, ik ook. Dat was eens maar nooit meer. Het jammere is dat er zoveel toeristen komen die niet beter weten, daarom komen ze ermee weg denk ik.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_188556580
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 14:26 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Precies, ik ook. Dat was eens maar nooit meer. Het jammere is dat er zoveel toeristen komen die niet beter weten, daarom komen ze ermee weg denk ik.
Klopt :Y Ik haal mijn visje wel op de markt. Die viswinkel naast de AHXL is trouwens ook best oké.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_188557112
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 14:35 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Klopt :Y Ik haal mijn visje wel op de markt. Die viswinkel naast de AHXL is trouwens ook best oké.
Die winkel die zo'n beetje half-vis/half-snackbar is? In zo'n paviljoentje?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_188557501
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:17 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Die winkel die zo'n beetje half-vis/half-snackbar is? In zo'n paviljoentje?
Yup. Laatste keer gebakken mosselen gegeten daar :9

Hier een stukje verderop in de straat zit trouwens ook een visboer, nog nooit geweest maar lees allemaal positieve reviews. Dus daar binnenkort eens heen.

Waar had jij je kibbeling gekocht dan vanmiddag?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_188557535
net kibbeling gekocht.

+- 8 euro voor 1.5 persoon met groot bakje saus.
van Kabeljauw.

edit.
500 gram voor 8 euro.
wel op woensdag aanbieding dag.

[ Bericht 28% gewijzigd door fespo op 21-08-2019 15:57:42 ]
pi_188557608
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:45 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Yup. Laatste keer gebakken mosselen gegeten daar :9

Hier een stukje verderop in de straat zit trouwens ook een visboer, nog nooit geweest maar lees allemaal positieve reviews. Dus daar binnenkort eens heen.

Waar had jij je kibbeling gekocht dan vanmiddag?
Ik heb de mijne gekocht bij vishandel Keus, bij Den Haag HS. Is vlakbij mijn werk.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_188557767
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 11:34 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Ha! Dat zeg ik ook altijd! En mensen verklaren me dan voor gek.

Als ik kibbeling eet. Neem ik meest 300-400 gram en een klein bakje ravigotte.

Ik doe dan 2-3 kibbelingetjes met saus en de rest zonder.
Precies!
  Moderator woensdag 21 augustus 2019 @ 16:13:35 #73
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188557832
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:48 schreef fespo het volgende:
net kibbeling gekocht.

+- 8 euro voor 1.5 persoon met groot bakje saus.
van Kabeljauw.

edit.
500 gram voor 8 euro.
wel op woensdag aanbieding dag.
Hoe vaak kom je bij de visboer?

Ben afgelopen twee weken elke dag bij de groenteboer geweest. Twee week lang stond er een bordje "alleen vandaag, twee bakjes frambozen ¤3"

Zijn reactie "ja de meeste klanten komen toch elke week op dezelfde dag :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_188558814
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 16:07 schreef stokj het volgende:

[..]

Precies!
Heb bij mij in de buurt op kantoor zo'n viszaak en die verkoopt paling met sinaasappelsaus. En mensen gingen dat bijna allemaal bestellen. :')

Echt zonde van de paling.
pi_188559715
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 16:13 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Hoe vaak kom je bij de visboer?

Ben afgelopen twee weken elke dag bij de groenteboer geweest. Twee week lang stond er een bordje "alleen vandaag, twee bakjes frambozen ¤3"

Zijn reactie "ja de meeste klanten komen toch elke week op dezelfde dag :P
:D
pi_188559814
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 16:13 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Hoe vaak kom je bij de visboer?

Ben afgelopen twee weken elke dag bij de groenteboer geweest. Twee week lang stond er een bordje "alleen vandaag, twee bakjes frambozen ¤3"

Zijn reactie "ja de meeste klanten komen toch elke week op dezelfde dag :P
Ik één keer per week. Als ik door het werk dat niet kan dan sla ik het over.
pi_188559816
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 16:13 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Hoe vaak kom je bij de visboer?

Ben afgelopen twee weken elke dag bij de groenteboer geweest. Twee week lang stond er een bordje "alleen vandaag, twee bakjes frambozen ¤3"

Zijn reactie "ja de meeste klanten komen toch elke week op dezelfde dag :P
_O- _O- _O-
pi_188559826
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 17:27 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Heb bij mij in de buurt op kantoor zo'n viszaak en die verkoopt paling met sinaasappelsaus. En mensen gingen dat bijna allemaal bestellen. :')

Echt zonde van de paling.
Dat is inderdaad zonde van de paling. Heb al medelijden met dat beestje dat hij zo gegeten moet worden.
pi_189162083
Kijk die prijzen dan bij deze visboer:
https://www.vishandelschokker.nl/menukaart
pi_189162978
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 17:55 schreef stokj het volgende:
Kijk die prijzen dan bij deze visboer:
https://www.vishandelschokker.nl/menukaart
Het is moeilijk vergelijken want mijn visboertje verkoopt niet per gewicht, althans niet op de menukaart. Hij heeft gewoon drie soorten porties: klein, middel en groot, inclusief saus naar keuze, voor respectievelijk 3,50 / 4,50 / 5,50.
Ik zal het een keer wegen. Op woensdag heb ik meestal kibbeling, een grote (5,50) portie. Als ik dat rond 12:30 eet zit ik tot het avondeten vol :P
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_189163699
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2019 19:10 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Het is moeilijk vergelijken want mijn visboertje verkoopt niet per gewicht, althans niet op de menukaart. Hij heeft gewoon drie soorten porties: klein, middel en groot, inclusief saus naar keuze, voor respectievelijk 3,50 / 4,50 / 5,50.
Ik zal het een keer wegen. Op woensdag heb ik meestal kibbeling, een grote (5,50) portie. Als ik dat rond 12:30 eet zit ik tot het avondeten vol :P
Dat zijn dan grote stukken kibbeling!
Ik moest wel lachen dat op het menu van deze visboer je ¤1,00 voor saus moet betalen (terwijl bij Fred de Zeemeeuw is de saus gratis).
  Moderator zaterdag 28 september 2019 @ 20:38:55 #82
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_189164181
Kijk, Pownews filmt dat mijn visboer echte vis gebruikt :P


Geniale vent _O_
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')