abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_188445895
registreer om deze reclame te verbergen
Gewoon een vraag, viel mij op dat de kibbeling bij de visboer best wel prijzig is. Vroeger als kind aten we iedere week wel kibbeling.

Had het al jaren niet gehaald, weet dat her vroeger 1 pond 5 was, paar jaar geleden eens gehaald voor 1 pond 7,5.
Nu was het een pond voor 10.


Vandaar mijn vraag hoeveel betalen jullie bij de visboer voor een pond?
pi_188445995
8,50 voor een 600 gram op de markt.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_188446393
Tja, uit zo'n vraag kunnen allerhande prijzen komen, maar dat zegt niet zo veel.
Het grootste verschil in prijs zit 'm in de vis die gebruikt wordt,
je zou denken/verwachten/hopen dat het kabeljauw is, maar dat is vaak niet het geval.
indien wel, dan is je kibbeling inderdaad vaak wat prijziger ;)

Edit om er nog een leuk weetje aan toe te voegen:

hoe weet je dat je kibbeling gemaakt is van kabeljauw?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 18% gewijzigd door realAIVD op 14-08-2019 18:12:21 ]
pi_188447404
registreer om deze reclame te verbergen
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
"Who are you?"
"The Anti-Christ. You get me in a vendetta kind of mood. You tell the angels in heaven you never seen evil so singularly personified as you did in the face of the man who killed you. My name is Vincent Cocotti."
pi_188447564
Viel mij ook al op, betaalde bij de visboer 4,50 voor een bakje vroeger was dst volgensmij rond de 3 euro.
pi_188448555
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef DonVincenzo het volgende:
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
Lekkerbekjes vang ik altijd zelf. Kost wat meer moeite maar is wel gratis en vers.
Thierry for president!
pi_188450778
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 17:28 schreef Pap89 het volgende:
Gewoon een vraag, viel mij op dat de kibbeling bij de visboer best wel prijzig is. Vroeger als kind aten we iedere week wel kibbeling.

Had het al jaren niet gehaald, weet dat her vroeger 1 pond 5 was, paar jaar geleden eens gehaald voor 1 pond 7,5.
Nu was het een pond voor 10.

Vandaar mijn vraag hoeveel betalen jullie bij de visboer voor een pond?
De visboer hier betaal je al gauw 8,50 voor 500 gram.
Bij Fred de Zeemeeuw (waar ze het vers bakken terwijl je wacht) betaal je per 100 gram 2,75

Je moet ook opletten of het van originele kabeljauw is gemaakt of van polak. Sommige visboeren boren je daarmee.
pi_188450821
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
pi_188450867
Uiteraard maakt dat wat uit. Varkensgehakt smaakt toch ook anders dan rundergehakt.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 21:59:51 #10
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_188450999
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Ja, anders is het inderdaad minder lekker.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 14 augustus 2019 @ 22:11:33 #11
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_188451290
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Niet-kenner gespot.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
pi_188454950
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 22:11 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Niet-kenner gespot.
Klopt
pi_188454953
quote:
1s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ja, anders is het inderdaad minder lekker.
Ok. Merk je dat verschil echt als leek? Ik eet misschien vier keer per jaar kibbeling dus ik kan me voorstellen dat ik dat verschil niet merk.
  donderdag 15 augustus 2019 @ 07:41:40 #14
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_188454970
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:49 schreef stokj het volgende:
De visboer hier betaal je al gauw 8,50 voor 500 gram.
Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_188455353
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Zeker, het zegt wat over de smaak en kwaliteit van de kibbeling (naast de manier van frituren etc). Veel visboeren kopen polak goedkoop in om het als normale kibbeling tegen een voor polak te hoge prijs te verkopen. Polak is een relatieve goedkope vis ten op dichte van kabeljauw.
pi_188455370
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 07:41 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Moet het geen plofkip zijn😛

Er komt een recessie aan dus alle prijzen zullen stijgen.
pi_188455540
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 08:50 schreef stokj het volgende:

[..]

Zeker, het zegt wat over de smaak en kwaliteit van de kibbeling (naast de manier van frituren etc). Veel visboeren kopen polak goedkoop in om het als normale kibbeling tegen een voor polak te hoge prijs te verkopen. Polak is een relatieve goedkope vis ten op dichte van kabeljauw.
Hou toch op😂
Waarschijnlijk zal nog geen n procent van de mensen het verschil in vissoorten herkennen. Er wordt zoveel kruiden overheen gestrooid en dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid saus die er bij wordt gegeten. De meeste Nederlanders eten kibbeling zoals ze hun friet eten. Verzopen in remoulade- of ravigottesaus welke eigenlijk niet zo genoemd mogen worden. Komt niet eens in de buurt van deze echte sauzen.
pi_188455559
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 08:52 schreef stokj het volgende:

[..]

Moet het geen plofkip zijn😛

Er komt een recessie aan dus alle prijzen zullen stijgen.
Ook de poelier verkoopt vrijwel alleen plofkip. Wil je goede en lekkere kip eten, vraag dan naar bijvoorbeeld een Label Rouge kip. Betaal je wat voor maar dan eet je echt goede kip.
  donderdag 15 augustus 2019 @ 09:25:29 #19
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_188455696
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 07:41 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Heel logisch inderdaad als je zin hebt in vis. 8)7.
And so is the past
pi_188455738
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:11 schreef Fofo het volgende:

[..]

Hou toch op😂
Waarschijnlijk zal nog geen n procent van de mensen het verschil in vissoorten herkennen. Er wordt zoveel kruiden overheen gestrooid en dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid saus die er bij wordt gegeten. De meeste Nederlanders eten kibbeling zoals ze hun friet eten. Verzopen in remoulade- of ravigottesaus welke eigenlijk niet zo genoemd mogen worden. Komt niet eens in de buurt van deze echte sauzen.
Er zijn wel echte kenners die het verschil merken (ikzelf merk het niet altijd). Een goede visboer (Fred de Zeemeeuw) zij me ooit dat men kibbeling zonder saus zou moeten eten om de textuur van de kibbeling goed te kunnen proeven.
  donderdag 15 augustus 2019 @ 09:29:57 #21
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_188455739
quote:
15s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:25 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Heel logisch inderdaad als je zin hebt in vis. .
Zelfs als ik zin heb in vis, ga ik liever voor de 'Kippeling' 8-)

Bij de visboer haalde ik overigens alleen maar een lekkerbekje of kibbeling. Als je zin hebt in bv zalm of watdan ook, dan gaat mijn logica idd niet op.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_188455744
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:13 schreef Fofo het volgende:

[..]

Ook de poelier verkoopt vrijwel alleen plofkip. Wil je goede en lekkere kip eten, vraag dan naar bijvoorbeeld een Label Rouge kip. Betaal je wat voor maar dan eet je echt goede kip.
Uiteraard, men wilt kwaliteit in verhouding tot de prijs.
  vrijdag 16 augustus 2019 @ 21:15:40 #23
89287 robber57
nooit volwassen
pi_188483304
Van origine is kibbeling armelui voer, het waren van origine kabeljauw wangetjes.
Die wangetjes kon men maar weinig mee terwijl het wel een klompje prima vis en dus werden ze gefrituurd en voor weinig verkocht, het alternatief toen was aan de katten voeren of viskoekjes van maken oid en dat vond men zonde.

Echte kibbeling zul je op bestelling wel kunnen krijgen alhoewel het meeste ( het is uiteraard zelfs van 10 ton kabeljauw niet erg veel) door de vissers zelf mee naar huis word genomen.
Als je in de buurt van een zeehaven woont en zelf naar een trawler loopt en vraagt kun je wel eens mazzel hebben.
Ik heb ze ooit gegeten op het scheepvaart internaat waar ik met een stel katwijkers op een kamer zat, was wel lekker maar niet echt bijzonder.
pi_188489604
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 21:15 schreef robber57 het volgende:
Van origine is kibbeling armelui voer, het waren van origine kabeljauw wangetjes.
Die wangetjes kon men maar weinig mee terwijl het wel een klompje prima vis en dus werden ze gefrituurd en voor weinig verkocht, het alternatief toen was aan de katten voeren of viskoekjes van maken oid en dat vond men zonde.

Nee, de wangetjes zijn het beste stuk van de vis. Die waren nog net goed genoeg om gefrituurd in een beslagje aan armelui te serveren.

Er zit nu veel minder vis in de zee en er zijn veel meer mensen. Omdat de kabeljauw na overbevissing duur is geworden en in de huidige beeldcultuur zo'n mooie structuur heeft is het een heel gewilde en vrij dure vis geworden.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_188494376
Van de week nog 5 euro betaald voor een lekkerbekje (wel kabeljauw).
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')