abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 3 augustus 2019 @ 19:47:26 #51
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188270621
Je kan er ook chocolademousse mee maken O+ . Ik niet hoor, maar een vriendin van mij wel. Smaakt minstens zo lekker als de gewone.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 3 augustus 2019 @ 20:37:16 #52
269689 crew  Viv
pi_188271575
En je schijnt er ook meringue mee te kunnen bakken. :D
pi_188271626
Ik vond het wel stinken.... Gebruik dan toch liever eieren voor zoete dingen...
pi_188271705
Even mijn CUL-petje op..

Dit waren de meringues die ik maakte met kikkererwtenvocht:


..en dit de melkchocolademousse met het vocht uit een blik zwarte bonen:


..maar als je dreumes eerst een poos met het schuim heeft lopen klieren zou ik er toch maar niks eetbaars meer mee proberen te maken ;)
Geinige tip, Jagar! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_188272320
Oh, dat is wel een toffe tip, Jagar!

Vanuit vakantie een groet aan iedereen :W ik lees over al jullie dreumessen en hun avonturen, maar aan reageren kom ik weinig toe. Op dit moment ligt echter de hele schoonfamilie al te tukken, dus heb ik even de tijd voor mezelf :D

Mijm had het heerlijk naar zijn zin, tot gisteravond. Hij kon al even niet poepen en het zat hem zo dwars. Ik heb hem nog nooit zo zien krijsen en vechten :'( vanmorgen kregen we van een nichtje een laxerend poedertje en heeft Mijm in de dierentuin 2 keer gepoept. Zo fijn, je zag hem gewoon opbloeien.

Zien jullie tijdens vakanties ook altijd die ontwikkeling zo hard vooruit gaan? Hij praat ineens veel beter, snapt dingen en is fysiek alweer zoveel verder.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_188272852
Jagar wat goed dat O een ander slaapritme heeft gekregen op vakantie. Heb je wel een goed argument om weer op vakantie te gaan mocht hij het toch weer even vergeten (wat ik niet hoop natuurlijk!).
Wat een plezier straalt er ook van de foto!

Lesage fijne vakantie nog!
Ik las in een ander topic nog over jullie hond, sterkte nog. Hopelijk wel nog kunnen genieten verder.
Nog 3 dagen werken en dan mag ik ook 3,5 week fulltime van N genieten. Kijk er wel naar uit. Op vakantie geniet ik nog eens extra.

N kijkt graag mee naar max verstappen en toen de tv van max oversprong naar de presentatoren zegt ze ‘maxvestappe, busse noe?’ (Ons dialect voor (waar) ben je nu? O+

[ Bericht 10% gewijzigd door Nolita op 03-08-2019 22:18:08 ]
pi_188273347
Ziet er goed uit mini! :D

Wat sneu voor Mijm LeSage! Fijn dat het het nu opgelost is.

Wat schattig Nolita! O+

Ik zie hier ook wel grote mentale sprongen. Mijn auto is standaard ‘mama?’ Die van mijn vriend wijst ie de hele dag aan met ‘papa?’. Of hij komt met een schoen aanlopen van mijn vriend en zegt vol overtuiging ‘papa!’ Dat deed ie ook bij zijn achtergelaten sokken op de bank, ja die zijn uiteraard ook van papa _O-. En toen ik gisteren een speciaalbiertje pakte wees hij naar het flesje en naar het glas en zei ook ‘papa?’. Nee mama drinkt dat ook wel eens *) Maar hij lijkt nu goed onderscheid te kunnen maken wat wij veel doen, dragen of gebruiken.

Vandaag waren we naar een speciaalbier-evenement en hij was dikke vrienden met een brouwer daar waar hij een sticker van kreeg. Dat moeten we hebben _O-
pi_188273593
Leuke ontwikkeling idd fleur! Zegt hij dat ook over dingen die van zichzelf zijn?
N is er de héle dag mee bezig. Bij kleding, shampoo, tandenborstels, broodjes (‘ene papa, ene mama, ene N’). Tijdens het eten houdt ze ook alles in de gaten en benoemt (‘papa blauw mes, mama grijs mes, N niet mes’ ‘N a(Ppel)moes, papa niet, mama amoes; papa ete op, mama ete op, N niet op enzovoort)

Ook update. Standaard antwoord op de vraag ben je moe? Was altijd nee. Inmiddels zegt ze bijna moe of nog niet moe. :D
pi_188276389
Bijna moe! :D ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_188276469
Nolita, wat knap ook al met kleuren _O_
En wel handig dat ze zelf verteld dat ze bijna moe is :D

Mijm heeft een obsessie voor koffiezetten. Hij is van de week een kwartier lang Heel Boos geweest op zijn oom. Die had het lef om zelf het knopje in te drukken }:|
Hij zingt er ook altijd bij: ‘eeeeeeen koffie koffie!’
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_188276486
Wat cool van al dat gepraat! En N die al kleuren kan benoemen!

Jip is nog niet zo ver. Wij zijn nu in de fase dat hij bij alles wat op de grond valt "oh oh" zegt. Vooral ook wanneer ie het zelf bewust laat vallen of iets omgooit :D :')
pi_188276490
Goed idee van die koffie Mijm ;) c_/
pi_188276527
Hier ook een koffie fan, die staat er trappelend van plezier naast wanneer er koffie wordt gezet _O-

Wat sinds kort nieuw is, het pappagaaien van reclame slogans.. Zn lievelings is "kia the pouwer to suplijs" want dat is een auto en die zijn leven O+. Laatst tilde ik heb in zijn fietsstoeltje en toen mompelde hij ook die slogan. Dus ik om me heen kijken, en ja hoor,stond er daadwerkelijk n kia voor onze neus :o _O_ kennelijk heeft ie ook het logo onthouden
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_188276628
Wat een toffe updates om te lezen allemaal! _O_

Het nieuwe ding hier momenteel is het verschil tussen groot en klein. Als er bijvoorbeeld een groot glas water en een klein glaasje water op tafel staan is het helemaal feest! Extra lollig erbij is dat lichaamstaal en klank er helemaal in meegaan, bij een poging tot 'groot' zeggen (grbgrgroet!) spreidt -ie z'n armen uit elkaar en zet een lage stem op en bij een poging tot 'klein' zeggen (piepiepein!) duikt -ie in elkaar en zet een heel hoog stemmetje op :D

Ik vind het wel heel leuk om het verschil te merken tussen enerzijds de motorische ontwikkelingen van het afgelopen jaar (kruipen, klimmen, lopen), waarbij -ie ons juist absoluut niet nodig had en die volkomen instinctief voelden. En anderzijds nu het taalgebruik maar ook bijvoorbeeld het hanteren van krijtjes op papier: echt aangeleerde ontwikkelingen die vooral ontstaan door afkijken en afluisteren.

BonusGünther: in een molen gister, gefascineerd door langszwiepende wieken :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_188276641
Oh en een update die wat dubbel voelt.. Als ik bijvoorbeeld mijn teen stoot en au! roep, vindt Günther het heel erg leuk om een kusje op de zere plek te komen geven en dat is natuurlijk hartstikke schattig! Maar als ik toevallig even nergens pijn heb komt -ie me nu geregeld ineens vanuit het niets een mep of een kopstoot geven, zodat -ie iets heeft om een kusje op te geven.

- BENNNNGGGG!
- "Au?" *aai* *kusje*

Argh. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_188276794
Haha dat van die mep herken ik wel.
‘Auwa auwa’ *mep* en geeft dan een kusje haha :')
pi_188277158
Leuk om te lezen over het taalgebruik :) Hier worden er tot nu toe twee woorden gesproken: mama en dada. En soms kopieert hij ' bah'.

Mijn dreumes klimt ook overal op, de tafel, banken, vensterbank, de trap. En als hij in bad ligt wil hij er ook meteen uitklimmen }:| Dit begon een maand of wat geleden en dat was in het begin heel erg vermoeiend, we moesten hem echt overal vandaan plukken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Qua spullen slopen, we hebben nu een middenweg gevonden van een gezellige woonkamer die ook redelijk dreumesproof is. We wilden niet de hele kamer leegtrekken, hem ook laten wennen aan dingen die gewoon niet mogen.

@LeSage: ja herkenbaar, ontwikkeling tijdens de vakantie! Ook op het fysieke gebied. Vlak voordat we weggingen heb ik hem laten meten bij het consulatiebureau om te kijken of hij nog in de maxi-cosi meemocht. Hij was toen 80 cm. Drie weken later op de reguliere afspraak was hij ineens 83 cm :') Vast een meetfout :P
Fijn dat het poepen is opgelost :)

Pff... hier is eindelijk de vaccinatie-ellende voorbij. Vannacht heeft hij een deel van zijn slaap ingehaald en 14 uur geslapen (met twee flesjes tussendoor). Vanochtend lekker gespeeld en ook eindelijk weer gegeten *O*
pi_188278469
@Jagärtrut leuke tip! Hummus is hier favoriet dus zeker een goed idee. Heb er al wel eens schuimpjes van gebakken. Smaakte prima maar vond het vervelend spul om te werken en de huidige oven bakt voor geen meter. De chocolademousse tip ga ik ook eens proberen.

@LeSage Extra sneu dat Mijm zoveel last had op vakantie. Ik merkte op vakantie met familie inderdaad ook een grote ontwikkelingssprong. Fijne vakantie!

@LaBelleFleur27 Leuk dat onderscheid tussen verschillende mensen. Hier zijn alle mensen nog mama. Als L zichzelf in de spiegel ziet is dat ook mama.

@Aure De "oh oh" fase is ook leuk O+ . Daar zitten we hier ook nog in, expres dingen op de grond gooien om "oh oh" te kunnen zeggen.

tot zover mijn poging tot een bijleespost. Zag nog veel meer leuke nieuwe updates voorbij komen.
pi_188278850
@DorothyGale
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ookal blijkt dat nu misschien niet echt uit mijn posten, ik vind deze dreumesfase zonder het slaaptekort echt heel erg leuk.
L kan nog steeds heerlijk zelf spelen. Hij kan zo een tijd zoet zijn met duploblokjes los trekken en weer op elkaar duwen.
Kusjes en knuffels uitdelen, aan ons maar ook aan zijn knuffels. Zijn slaapknuffel moet voor het slapen ook een kus van ons krijgen.
Nieuwste update is nu denk ik "zingen". lalalala op het deuntje van zijn muziekdoos.

Score bij de kringloop: houten memory en magneten.
Het magneetbord moet nog even worden opgehangen maar de magneten zijn al goedgekeurd
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat was memorytip ook alweer? Zag dat er naar werd gevraagd maar heb het antwoord niet kunnen vinden.
  zondag 4 augustus 2019 @ 12:33:21 #70
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_188279154
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 12:11 schreef Elleska het volgende:
@:DorothyGale
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ookal blijkt dat nu misschien niet echt uit mijn posten, ik vind deze dreumesfase zonder het slaaptekort echt heel erg leuk.
L kan nog steeds heerlijk zelf spelen. Hij kan zo een tijd zoet zijn met duploblokjes los trekken en weer op elkaar duwen.
Kusjes en knuffels uitdelen, aan ons maar ook aan zijn knuffels. Zijn slaapknuffel moet voor het slapen ook een kus van ons krijgen.
Nieuwste update is nu denk ik "zingen". lalalala op het deuntje van zijn muziekdoos.

Score bij de kringloop: houten memory en magneten.
Het magneetbord moet nog even worden opgehangen maar de magneten zijn al goedgekeurd
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat was memorytip ook alweer? Zag dat er naar werd gevraagd maar heb het antwoord niet kunnen vinden.
Beginnen met 2 setjes en het plaatje naar boven toe. Als dat goed gaat meer setjes maken en anders zoals Lemijn het doet, dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  zondag 4 augustus 2019 @ 12:45:02 #71
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188279343
Voor mij was de memorytip dat je überhaupt als iets met die speelkaarten kan doen :o.

Mijn methode was: met 2 setjes tegelijk eerst bespreken wat 'dezelfde' ook alweer is. 4 sets tegelijk open op tafel werd voor Jacob onoverzichtelijk dus gooien, en kaartjes omdraaien werd ook gooien. Daarom deden we dat ik van alle sets 1 kaartje open op tafel legde, en de dubbelen omstebeurt aan hem aangaf om op dezelfde te leggen. Dat deden we eerst met een paar sets tegelijk maar toen al snel met alle 14. 1x maakte ik de fout om hem de stapel dubbele te geven, dat overzag hij niet dus toen ging ook alles op de grond.
De versie alles gesloten op tafel - 2 per keer omdraaien - indien niet succesvol terugdraaien - beurten nemen is voor ons nog heel ver weg.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188280281
Elleska met zulke dingen denk ik altijd aan het verhaaltje Wat andere mensen vinden. Beetje suf voorbeeld, maar voor mij werkt het.
Iedereen vindt altijd wel wat, en ik probeer eraan te denken dat ik het niet naar ieders zin kan maken. Dus ik kies voor wat voor ons werkt. En ik probeer soms zelf ook wat minder hard te oordelen. :)

Leuk Fleur dat accent. Banaan zegt alleen een bevestigende nee. Als ik zeg dat iets niet kan bijvoorbeeld, dan stemt hij in. Dit gaat vast snel veranderen. :D

Dat bij spulletjes mama/papa noemen vind ik ook leuk. Wat doet N. dat uitgebreid Nolita!
Ik vind het altijd leuk om te zien dat hij van elk kledingstuk weet van wie het is. Of dat hij onze auto herkent maar ook die van de buurman.

Wat sneu LeSage. Prettig dat het er weer uit is.

Koffie zetten is hier ook een enorm feest. Koffiebonen malen nog meer. Dat maakt ook dat het drama eromheen als hij iets niet mag groot is.

Leuk Mini dat verschil in groot en klein. Banaan houdt ook van tegenstellingen. Vanochtend in het bos was hij rondjes aan het draaien op zijn kont (Rip broek) en zei aan als hij draaide en uit als hij stopte. Daarna hebben we het ook lopend geoefend met stil en gaan. Vond hij mooi hoor. O+

Mijn memory tip zou zijn om de Nijntje (miffy) app te downloaden, daar zit het ook in. Die kaartjes blijven tenminste op hun plek liggen en moet hij echt onthouden waar iets ligt. ;) Met luier verschonen is ook het ballonspelletje populair, telkens "jaaaah" als hij het juiste ballonnetje prikt.
Met echte kaarten heb ik het geprobeerd, dat wil nog niet zo. Ik ga het nog zoals jij doet proberen Lemijn.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_188285945
Leg net dreumes op bed en wilde weer zijn tanden poetsen. De laatste dagen was hij zo over z'n toeren dat we het even gelaten hebben. Maaar bij het poetsen van zijn boventanden ging het ineens bloeden. En toen ik keek zag ik dat het leek alsof zijn bovenlip vastzat aan zijn tanden.

Even op onderzoek geweest en ik zie dat het een te kort lipbandje is. Dat verklaart ook waarom zijn voortanden uit elkaar staan.

En nu is mij ook duidelijk waarom hij zijn speen niet meer wilde (we dachten dat het te maken had met de vaccinatie), slecht at en in eens het tandenpoetsen niks vindt. Het vreemde is dat dit wel echt van de laatste week is (op het tanden poetsen na, dat spelt al een maand of twee).

Morgen maar even de huisarts bellen, hoop dat ze er iets mee willen doen.

-edit- het bloeden en er echt last van hebben zal wel komen door de opgehoopte bacterien. Morgen maar doorzetten met poetsen...

[ Bericht 4% gewijzigd door DorothyGale op 04-08-2019 18:29:09 ]
pi_188287567
Zo, even op mijn gemak bijlezen na een wat drukker weekje :D Vandaag gezellig naar Ouwehand geweest met man en C en wat was het leuk O+ Ze heeft echt heel veel los gelopen en grote gedeeltes hand in hand, ik merk dat ze steeds stabieler wordt en meer durft, gek dat ik me een paar weken terug er stiekem nog zorgen over maakte. Ze was ook zo lief en gezellig vandaag, echt genieten *; Ze geniet ook zo van de beestjes en de omgeving, ik zou overwegen misschien een abonnement te nemen, want ik denk dat we er nog wel vaker heen willen de komende jaren.

Jagar, wat goed dat O zo lekker slaapt nu, hopelijk houdt hij het er in! En wat een leuke foto met zijn broer, samen spelen komt vast wel weer goed!

Dorothy, wat sneu dat hij zo’n last heeft van de BMR, hopelijk knapt hij snel op! Die foto op de bank O+ en wat sneu van zijn lipbandje, hopelijk kan de HA wat voor je betekenen.

Gunther in de Efteling O+ Kind gaat er praktisch opgroeien of niet? ;)

Elleska, ik herken het ook wel van dat uittesten, hier is ze er ook erg mee bezig momenteel maar ik begin er mijn draai in te vinden, ook al zitten er echt pittige dagen tussen }:| Consequent zijn is het enige wat je kunt doen idd. Sterkte er mee; want het is gewoon zwaar soms, en het is altijd fantastisch als je omgeving daar dan ook een mening over heeft :X

Beterschap voor Jip! En wat een toffe loopupdate!

Slaapfoto van Casper O+

Hier gaat het trap opklimmen ook best goed tegenwoordig, pas was het haar een keer alleen gelukt :@ Maar @minilot , hoe heb jij het Gunther geleerd om weer naar beneden te gaan?

Fijne vakantie LeSage!

LDG , wat slim van de kapitein dat hij die slogan al onthoudt :o

Het meppen en vervolgens aaien is hier ook een bekend fenomeen }:| Vind dat echt het fijne aan dit topic, dat ik zo ontzettend veel herken, de vreugde maar ook de frustraties die het moeder zijn soms met zich meebrengt.

Ik zat net mijn foto’s van vandaag even terugkijken en ik moest heel hard lachen om dit semi artistieke plaatje;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_188289074
Mnoh Rena, goed shot!

DG wat sneu. Hier ook een kort lipbandje, ik ben toen met een new born nog naar de kno arts geweest omdat de hele bovenkaak er raar uit zag. Uiteindelijk niets mee gedaan omdat haar groei niet stagneerde. Nu dus ook een flinke spleet tussen de voortandjes. Vind het nu vooral schattig staan ( :@ ) en hoop dat ze er later geen last van krijgt.
Ik had het zelf trouwens ook, ben als dreumes/peuter keihard gevallen en toen is het gescheurd. Bloedde als een rund als ik m'n moeder mag geloven.

Wauw Nolita, wat een kletskous! O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')