abonnement Unibet Coolblue
pi_189850429
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2019 12:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het is meerdere malen bewezen dat circa 20-25% van de CEOs en bankiers psychopaten zijn. Meerdere onderzoeken tonen dat aan. Onder de gehele populatie is dat 1%.

Van de Torygraph:
https://www.telegraph.co.(...)tralian-study-finds/
Niet elke psychopaat is crimineel (niet sociaal, maar bij lang niet iedereen uit dat in criminele acriviteiten), maar zelfs al zou dat wel zo zijn: jij bedoelt dus in je eerdere past dat maar 20-25% van de sneeuw wit is?
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  vrijdag 8 november 2019 @ 14:55:48 #277
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189851089
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 november 2019 14:02 schreef Hanca het volgende:

[..]

Niet elke psychopaat is crimineel (niet sociaal, maar bij lang niet iedereen uit dat in criminele acriviteiten), maar zelfs al zou dat wel zo zijn: jij bedoelt dus in je eerdere past dat maar 20-25% van de sneeuw wit is?
Het aantal criminelen is groter dan 1% van de bevolking. Een groter aantal dan het aantal psychopaten dus.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_189851107
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2019 14:55 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het aantal criminelen is groter dan 1% van de bevolking. Een groter aantal dan het aantal psychopaten dus.
Ja, er zijn criminelen die niet psychopaat zijn en psychopaten die niet crimineel zijn, heel goed.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  vrijdag 8 november 2019 @ 15:06:19 #279
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_189851250
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 00:15 schreef deelnemer het volgende:
De financiele sector heeft een shadowbanking wereld ontwikkeld, waarin de rol van de overheid steeds geringer wordt. Investeringen lopen niet meer via spaarders, maar via onderpand. Het grootste onderpand ter wereld is het huizenbezit onder de bevolking. Hypotheken kunnen verpakt worden (Residential Morgage Backed Securities) en deze pakketten kunnen dienen als een vervanging van staatsobligaties op de balansen van de dealers ('synthetische staatsobligaties'). Zo komt de shadowbanking wereld losser van de overheid (markets all the way down). Facebook wil de Libra introduceren (let op de naam keuze), een nieuwe munteenheid, los van de overheid / centrale bank. Deze beweging gaat nog steeds door.
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 23:19 schreef deelnemer het volgende:
Perry Mehrling [...] vindt dat we 'het schadow banking systeem' moeten omarmen. 'Het schadow banking systeem' bestaat uit de dealers in de financiele wereld, die handen en voeten geven aan de geld en financieringsmarkten (assets & derivatives). Een combinatie van centrale banken zou de backstop (the dealer of last resort) van 'het schadow banking systeem' moeten vormen, een omzeiling van de gereguleerde traditionele banken. RMBS zouden daarin weer de rol van 'synthetische obligaties' kunnen spelen (los van nationale obligaties). De centrale banken kun je volledig ontkoppelen van de politiek (onafhankelijke instituties). En dan staat de financiele wereld (en het bedrijfsleven inzover die daarop leunt voor financiering) los van nationale regeringen (en zijn nationale regeringen afhankelijk van hen voor financiering).
Lees ook:

quote:
Lagarde zit voorlopig vast in het keurslijf dat Draghi naliet

Maar tegelijkertijd zal het lastig zijn voor Lagarde om de critici van het huidige ruime geldbeleid – die komen behalve uit Duitsland en Nederland ook steeds meer uit Lagardes eigen land – inhoudelijk iets te bieden. Want Draghi heeft het beleid van zijn opvolger eigenlijk voor lange tijd vastgenageld, vlak voor zijn vertrek nog. In september besloot de ECB maandelijks voor 20 miljard euro aan staats-en bedrijfsschuld op te kopen zónder einddatum. Pas als het inflatiedoel van krap 2 procent in beeld is, kan het opkopen stoppen en dan kan ook de rente (minus 0,5 procent voor banken met deposito’s bij de ECB) weer omhoog.

Dat is een hele hoge horde om te nemen – want dat inflatiedoel is al jaren niet gehaald. En het kan nog jaren duren. Zo heeft Draghi de manoeuvreerruimte van Lagarde, gewild dan wel ongewild, fors beperkt. Je kunt als ECB-president de verwachtingen die je schept op de markten (forward guidance, in monetair jargon) niet zomaar veranderen, want dan riskeer je onrust op de beurzen.
Dat je altijd de verwachtingen van de financiele sector moet dienen, is populisme.

quote:
Op de Franse radio riep ze de regeringen van de eurozone op om meer te investeren. Ze noemde ook namen: „Dan gaat het natuurlijk om landen die een aanhoudend begrotingsoverschot hebben, zoals Nederland en Duitsland”. Ze pleitte ook voor een begroting voor de eurozone, waaruit gemeenschappelijke investeringen gedaan kunnen worden.

Het zal haar kernboodschap worden aan de politiek: de monetaire machine heeft haar werk gedaan, de politiek is aan zet. Lagarde is sterk van het succes van die boodschap afhankelijk. Luistert de politiek, en komen er inderdaad meer overheidsinvesteringen, dan is de kans groter dat de inflatie eindelijk wél iets op zal lopen. En dan krijgt de ECB ook weer een beetje ademruimte.
De inflatie laten oplopen, is niet moeilijk. QE is daar niet het meest voor de hand liggende instrument voor.

quote:
Lagarde wil ook meer communiceren met het publiek. Draghi richtte zich vooral op de financiële sector en sprak overwegend in jargon. Hij wilde het monetair beleid laten werken via de financiële markten. Lagarde wil meer dan dat: de ECB moet ook worden „begrepen” door „de mensen die zij uiteindelijk dient”, zei ze in het Europarlement. Als Lagarde meer met de media gaat praten, en in simpeler taal, dan is dat fijn voor journalisten en burgers. Maar het is ook een risico: beleggers luisteren mee en kunnen woorden verkeerd begrijpen.
Draghi wilde het het monetair beleid laten werken via de financiële markten. De financiele markten, ontkoppeld van de politiek, de ontwikkelingen laten bepalen.

Het risico dat beleggers in de war raken, kan voor lief genomen worden, als dit betekent dat de bevolking ook mag weten wat we aan het doen zijn.

[ Bericht 6% gewijzigd door deelnemer op 08-11-2019 20:41:50 ]
The view from nowhere.
  zaterdag 9 november 2019 @ 13:03:54 #280
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189864606
https://www.volkskrant.nl(...)e-zwaksten~b0e8cc56/

Goede column over sociaal darwinistische experimenten in de zorg.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_189865302
quote:
quote:
quote:
AFM wil malafide aanbieders uit andere EU-landen kunnen aanpakken

Het systeem van Europese paspoorten voor financiële instellingen moet niet worden afgeschaft, aldus de AFM. „Het is voor de werking van de Europese kapitaalmarkt essentieel. En voor Nederland is het geweldig, dat je als financiële instelling zo makkelijk grensoverschrijdend aan de slag kan.”
quote:
quote:
Vestia. Onschuldige huurders betalen de rekening voor dit neoliberale experiment (gebruik makend van de heerlijke financiele innovaties uit de financiele sector). Daarmee wordt nu de armen gestraft, de sociale woningbouw ontmanteld.

Ze zijn een beetje de de controle kwijt. Zou dat iets te maken hebben met de complexiteit die is gecreeerde, onder het motto: Gewoon je klauwen uit je mouwen steken, nadenken is nergens voor nodig, dat hebben anderen al voor je gedaan. Het is de heerlijke vrijheid; alles is gewoon een keuze. Het spoor bijster geraakt in hun eigen innovaties.

[ Bericht 2% gewijzigd door deelnemer op 09-11-2019 14:29:39 ]
The view from nowhere.
pi_189865530
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 13:03 schreef Klopkoek het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)e-zwaksten~b0e8cc56/

Goede column over sociaal darwinistische experimenten in de zorg.
Onbelangrijk beleid kan lokaal bij gemeenten worden onder gebracht. Dan kunnen gemeenten ermee gaan experimenteren / innoveren, aangevoerd door de innovatieve private sector. Dan blijkt alles veel goedkoper te kunnen (efficientie). Belangrijk beleid moet echter landelijk, nee Europees, nee mondiaal geregeld worden, anders heb je een ongelijk speelveld en rechtsongelijkheid.

[ Bericht 0% gewijzigd door deelnemer op 09-11-2019 17:07:15 ]
The view from nowhere.
pi_189867480
quote:
De bende van de vooruitgang: "Meer! En de wetenschap zal ons daarbij helpen."

Optimisme is een plicht, zei Karl Popper.
Kan iemand de correcte link van dit artikel uit het NRC van vandaag erbij zoeken (twee artikelen hebben online dezelfde titel, en ik kan ze zelf niet inzien / geen abonnement, dus ook niet uitmaken welke de goede is)?

Commentaar op het artikel:

Als je redeneert vanuit 'de mensheid' stap je over alle machtsverschillen heen. Optimisme is een gotspe als het hand in hand gaat met onderdrukking. Zijn de onderdrukten ook verplicht erbij te zingen? Hebben natuurwetenschappers voldoende besef van machtsverschillen? Want het is niet hun terrein van expertise. Het communisme en neoliberalisme zijn beide ideologieen die modernisering hoog in het vaandel hebben staan. Bovenal wilde de revolutionaire communisten Rusland moderniseren (het tijdperk van de industrialisatie voltrok zich elders). De Neoliberalen zingen de hele dag unicorn en innovatie. Waren beide ideologieen heerlijke voorbeelden van modernisering? Zo niet, hoe verhouden ideologieen zich dan met de wetenschap? En is dit artikel vrij van een ideologie, of is dit een nieuwe variant? Vergeef mij het doemdenken, maar zijn we op dit punt ooit veel wijzer geworden. We willen niet dat delen van de bevolking als legitieme mensenoffers voor de modernisering worden beschouwd, terwijl argeloze wetenschappers vrolijk hun werk voor de vooruitgang voortzetten. Iedere politieke beweging die eindigt in terreur, begint met een optimistische prestatiemoraal.

[ Bericht 2% gewijzigd door deelnemer op 09-11-2019 18:56:49 ]
The view from nowhere.
pi_189868064
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 14:08 schreef deelnemer het volgende:
Vestia. Onschuldige huurders betalen de rekening voor dit neoliberale experiment (gebruik makend van de heerlijke financiele innovaties uit de financiele sector). Daarmee wordt nu de armen gestraft, de sociale woningbouw ontmanteld.

Ze zijn een beetje de de controle kwijt. Zou dat iets te maken hebben met de complexiteit die is gecreeerde, onder het motto: Gewoon je klauwen uit je mouwen steken, nadenken is nergens voor nodig, dat hebben anderen al voor je gedaan. Het is de heerlijke vrijheid; alles is gewoon een keuze. Het spoor bijster geraakt in hun eigen innovaties.
Er is inherent natuurlijk weinig klassiek-liberaals aan het "experiment" Vestia.

Je zet een stel boefjes bij elkaar: Deutsche c.s., De Vries die voorheen in C&A-pak net aan het inkoopboek kon administreren en nu miljoenen kan opstrijken met swaps op de Zwitserse rente ( :') ) en Greeven die een simpele broker is die alles voor zijn commissie doet. Lardeer dat met falend intern én extern toezicht en dan heb je alle klassieke elementen van de fraudedriehoek wel te pakken. Dat zit in de mens ingebakken.

Maar waar het vooral misgaat is dat daarachter de overheid met een blanco cheque de facto alle risico's vanuit de banken gezien afdekt. Dát is de reden dat Deutsche het risico op zich nam om Vestia zulke totaal disproportionele verplichtingen aan te laten gaan. En gelijk hebben ze wederom gekregen.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  zaterdag 9 november 2019 @ 18:37:00 #285
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189868185
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 november 2019 18:26 schreef nostra het volgende:

[..]

Er is inherent natuurlijk weinig klassiek-liberaals aan het "experiment" Vestia.

Je zet een stel boefjes bij elkaar: Deutsche c.s., De Vries die voorheen in C&A-pak net aan het inkoopboek kon administreren en nu miljoenen kan opstrijken met swaps op de Zwitserse rente ( :') ) en Greeven die een simpele broker is die alles voor zijn commissie doet. Lardeer dat met falend intern én extern toezicht en dan heb je alle klassieke elementen van de fraudedriehoek wel te pakken. Dat zit in de mens ingebakken.

Maar waar het vooral misgaat is dat daarachter de overheid met een blanco cheque de facto alle risico's vanuit de banken gezien afdekt. Dát is de reden dat Deutsche het risico op zich nam om Vestia zulke totaal disproportionele verplichtingen aan te laten gaan. En gelijk hebben ze wederom gekregen.
Dit is altijd al de bedoeling geweest van de VVD. Zoveel mogelijk geld naar hun vrienden, met de heffingen zoveel mogelijk afromen.

Ik geloof niet zo in incompetentie op dit gebied. En de VVD kan altijd zeggen 'zie je, de overheid kan het niet'.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 9 november 2019 @ 18:43:22 #286
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189868269
Inclusief 'toezichthouder' Loek Hermans bij Meavita en Vestia.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 9 november 2019 @ 18:49:46 #287
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_189868330
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 18:37 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dit is altijd al de bedoeling geweest van de VVD. Zoveel mogelijk geld naar hun vrienden, met de heffingen zoveel mogelijk afromen.

Ik geloof niet zo in incompetentie op dit gebied. En de VVD kan altijd zeggen 'zie je, de overheid kan het niet'.
Toch merkwaardig dat het vooral mensen met OPM zijn geweest die met open ogen in dit soort verhaaltjes tuinden. CFO van een woningcorporatie gaat met bankiertjes praten, hoort iets, onvoldoende overleg c.q. competenties op bestuursniveau voor de nodige interne discussies en bam! woningcorporaties zitten vast aan derivaten. Hoor je toch een stuk minder bij private woningverhuurders.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_189868726
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 november 2019 18:26 schreef nostra het volgende:
Er is inherent natuurlijk weinig klassiek-liberaals aan het "experiment" Vestia.

Je zet een stel boefjes bij elkaar: Deutsche c.s., De Vries die voorheen in C&A-pak net aan het inkoopboek kon administreren en nu miljoenen kan opstrijken met swaps op de Zwitserse rente ( :') ) en Greeven die een simpele broker is die alles voor zijn commissie doet. Lardeer dat met falend intern én extern toezicht en dan heb je alle klassieke elementen van de fraudedriehoek wel te pakken. Dat zit in de mens ingebakken.
Er zit wel meer in de mens ingebakken. Het zijn de neoliberalen die kikken op deze eenzijdige nadruk op eigenbelang. Het gekloot dat eruit voortkomt, is met geen mogelijkheid met wet en regelgeving tegen te gaan. Betekent het idee, dat alleen de wet je weerhoudt, dat je bereidt bent om iedereen te verkrachten of vermoorden voor voordeel, zonder de wet?

Je kunt het zo zien:
1. Er is geen bovennatuurlijke wereld
2. Daarom is het pad het doel
3. Alle zin en waarde in dit leven ontstaan al doende
4. Als het pad een zee van stront is, dan heeft het leven geen zin

Machtsspelers maken van het leven een zee van stront, en zo vernietigen ze de zin van het leven. Daarom is de claim: 'het zit in de mens ingebakken' een verkeerde opmerking. Juist de machtsspelers moet je beperken in hun ambities.

quote:
Maar waar het vooral misgaat is dat daarachter de overheid met een blanco cheque de facto alle risico's vanuit de banken gezien afdekt. Dát is de reden dat Deutsche het risico op zich nam om Vestia zulke totaal disproportionele verplichtingen aan te laten gaan. En gelijk hebben ze wederom gekregen.
Een machtsspeler zegt altijd dat alle schuld bij de ander ligt. De overheid dekt hier geen checks, maar de wooncorporatie dokt (ze hebben een hele voorraad huurwoningen te verpatsen). De overheid, heeft de wooncorporaties geprivatiseerd, en het mannetje dat speculeerde met rente swaps aan het roer gezet. Dat was een overheid, die wordt gedomineerd door mensen die net zo denken als jij.

De rechter zou dit kunnen corrigeren. Dat schijnt ook heel moeilijk te zijn (op grond van wetten die het eigendomsrecht heilig verklaren). De onschuldige huurders hebben dus geen poot om op te staan.

Je bevestigt met je post wederom dat het neoliberale 'mijn vrijheid, mijn vrijheid' een ordinaire machtsideologie is.

[ Bericht 0% gewijzigd door deelnemer op 09-11-2019 19:46:11 ]
The view from nowhere.
  zaterdag 9 november 2019 @ 19:49:29 #289
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189869339
quote:
15s.gif Op zaterdag 9 november 2019 18:49 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Toch merkwaardig dat het vooral mensen met OPM zijn geweest die met open ogen in dit soort verhaaltjes tuinden. CFO van een woningcorporatie gaat met bankiertjes praten, hoort iets, onvoldoende overleg c.q. competenties op bestuursniveau voor de nodige interne discussies en bam! woningcorporaties zitten vast aan derivaten. Hoor je toch een stuk minder bij private woningverhuurders.
Wat een misleidend verhaal weer. Tien jaar terug zat de hele private sector dodelijk verstrengeld aan de derivaten, en nog steeds zijn er enorme subsidies nodig om het te managen (300 miljard publiek geld per jaar volgens IMF). General Motors was net zo goed zo stom om aan de derivaten te gaan.

Daar komt bij dat sommige zaken via de achterdeur worden opgelost. Toen Ahold op omvallen stond (en de Amerikaanse banken hun handen er vanaf trokken) sprong ABN Amro tussenbeide met een gunstige kredietverlening. Een bankeninstelling die op zijn beurt leunt op overheidsmonopolies en geprint geld van de overheid. Op die manier lost het old boys network het even onderling op, formeel buiten de overheid om en zonder dat alles op straat c.q. het parlement ligt. Dat alles open en bloot in de krant staat.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_189870172
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 19:18 schreef deelnemer het volgende:

Er zit wel meer in de mens ingebakken. Het zijn de neoliberalen die kikken op deze eenzijdige nadruk op eigenbelang.
Nee, dat is gewoon een constatering met boerenverstand. Waar centen zijn, wordt gejat.

quote:
Het gekloot dat eruit voortkomt, is met geen mogelijkheid met wet en regelgeving tegen te gaan.
Dat is het nu juist weer prima.

Daar faalde het alleen nogal aan bij Vestia. Het is natuurlijk volstrekt ondenkbaar dat een veredelde boekhouder (niet eens de cfo) zelfstandig bevoegd is om zulke verplichtingen aan te gaan, dat er nauwelijks sprake is van intern toezicht en dat ook de externe toezichthouders het allemaal prachtig vonden omdat ze geen iota begrijpen van waar ze naar kijken.

En waarom kan dat gebeuren: omdat het hun eigen centen niet waren. Dat is de repeterende factor in dit soort verhalen.

quote:
Machtsspelers maken van het leven een zee van stront, en zo vernietigen ze de zin van het leven.
Dat vind ik niet lief van ze.

quote:
Een machtsspeler zegt altijd dat alle schuld bij de ander ligt.
Nee, die "machtsspeler" zegt dat de verantwoordelijkheid bij jezelf ligt. Dat is juist het tegenovergestelde, maar door het op jouw manier uit te leggen kan je precies doen wat je van anderen beweert.

quote:
De overheid dekt hier geen checks
Natuurlijk doet de overheid dat wel. Het WSW stond garant en als het WSW niet had kunnen betalen, dan had de overheid dat gedaan.

Waarom denk je dat de hele corporatiesector zo'n grote speeltuin voor zakenbankiers was: ex-ambtenaren die eindelijk mee (denken te) kunnen doen met de grote jongens als tegenpartij, een waarborgfonds dat de aardschokken dekt en een overheid die je debiteur nooit zal laten klappen als zich een aardbeving voordoet. Beter kan je het niet hebben.

quote:
, maar de wooncorporatie dokt (ze hebben een hele voorraad huurwoningen te verpatsen).
Die maak je niet overnight liquide.

quote:
De overheid, heeft de wooncorporaties geprivatiseerd, en het mannetje dat speculeerde met rente swaps aan het roer gezet.
Het mannetje dat speculeerde stond niet aan het roer.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  zaterdag 9 november 2019 @ 21:01:19 #291
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189870574
De toezichthouders van Vestia waren VVDers, met Loek Hermans als hoogste baas.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_189870699
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 21:01 schreef Klopkoek het volgende:
De toezichthouders van Vestia waren VVDers, met Loek Hermans als hoogste baas.
Nee, Hermans was commissaris bij het WSW.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_189871124
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 november 2019 20:39 schreef nostra het volgende:

[..]

Nee, dat is gewoon een constatering met boerenverstand. Waar centen zijn, wordt gejat.
[..]

Dat is het nu juist weer prima.

Daar faalde het alleen nogal aan bij Vestia. Het is natuurlijk volstrekt ondenkbaar dat een veredelde boekhouder (niet eens de cfo) zelfstandig bevoegd is om zulke verplichtingen aan te gaan, dat er nauwelijks sprake is van intern toezicht en dat ook de externe toezichthouders het allemaal prachtig vonden omdat ze geen iota begrijpen van waar ze naar kijken.

En waarom kan dat gebeuren: omdat het hun eigen centen niet waren. Dat is de repeterende factor in dit soort verhalen.
[..]

Dat vind ik niet lief van ze.
[..]

Nee, die "machtsspeler" zegt dat de verantwoordelijkheid bij jezelf ligt. Dat is juist het tegenovergestelde, maar door het op jouw manier uit te leggen kan je precies doen wat je van anderen beweert.
[..]

Natuurlijk doet de overheid dat wel. Het WSW stond garant en als het WSW niet had kunnen betalen, dan had de overheid dat gedaan.

Waarom denk je dat de hele corporatiesector zo'n grote speeltuin voor zakenbankiers was: ex-ambtenaren die eindelijk mee (denken te) kunnen doen met de grote jongens als tegenpartij, een waarborgfonds dat de aardschokken dekt en een overheid die je debiteur nooit zal laten klappen als zich een aardbeving voordoet. Beter kan je het niet hebben.
[..]

Die maak je niet overnight liquide.
[..]

Het mannetje dat speculeerde stond niet aan het roer.
Nee, je verhult de rol van degenen die onverantwoorde financiele producten verkopen. Moet ook de gewone burger er rekening mee houden, dat de financiele sector niet geloof in een vorm van specialisatie die samengaat met efficientie, specialisatie die geen misbruik van informatie asymmetrie toestaat? De sector heeft wel een zorgplicht, maar grijzend komen ze je vertellen dat je maar niet zo debiel moet zijn om je te laten naaien. Want zoals je zegt, alleen voldoende tegenmacht weerhoud ze daarvan. Sluit geen transacties met de financiele sector, tenzij jezelf een financiele deskundige bent (einde efficiente markteconomie). Of een bank wel of niet gered wordt bij een faillissement, is volgens jouw de enige reden is waarom een bank zich wel of niet misdraagt. Je zoekt uitvluchten. Neoliberalisme is geen goede ideologie, als zij stelt dat we allemaal roofdieren moeten zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door deelnemer op 09-11-2019 21:32:24 ]
The view from nowhere.
pi_189871514
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 21:26 schreef deelnemer het volgende:
Nee, je verhult de rol van degenen die onverantwoorde financiele producten verkopen.
Ik verhul niets. Deutsche duwde exotics door de strot van Vestia omdat daar iemand zat die toch zijn handtekening wel zette als hij daar zelf een paar grijpstuivers aan overhield. C'est le jeu. Beter spelen. En met je eigen geld.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  zaterdag 9 november 2019 @ 22:08:35 #295
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_189871895
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 19:49 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Wat een misleidend verhaal weer. Tien jaar terug zat de hele private sector dodelijk verstrengeld aan de derivaten, en nog steeds zijn er enorme subsidies nodig om het te managen (300 miljard publiek geld per jaar volgens IMF). General Motors was net zo goed zo stom om aan de derivaten te gaan.
Er zijn in de private sector ongetwijfeld bedrijven failliet gegaan (non-financials). GM is niet failliet gegaan, maar eventuele verliezen zijn voor de kiezen van de aandeelhouders gekomen. Financials en non-profit is gered door de toezichthouder / de staat en dat is wat er verkeerd is gegaan en waarom dit nog steeds niet is opgelost. Een derivaat is niet inherent een slecht product, net zoals een verzekering dat niet is, maar er zijn een hoop slechte derivaten verkocht.

quote:
Daar komt bij dat sommige zaken via de achterdeur worden opgelost. Toen Ahold op omvallen stond (en de Amerikaanse banken hun handen er vanaf trokken) sprong ABN Amro tussenbeide met een gunstige kredietverlening. Een bankeninstelling die op zijn beurt leunt op overheidsmonopolies en geprint geld van de overheid. Op die manier lost het old boys network het even onderling op, formeel buiten de overheid om en zonder dat alles op straat c.q. het parlement ligt. Dat alles open en bloot in de krant staat.
Heb je bericht van die niet-marktconforme sponsoring (kartelvorming) van de redding van Ahold? Ben benieuwd hoe dat verkocht is aan het publiek.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zaterdag 9 november 2019 @ 22:14:27 #296
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189872001
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 november 2019 21:46 schreef nostra het volgende:

[..]

Ik verhul niets. Deutsche duwde exotics door de strot van Vestia omdat daar iemand zat die toch zijn handtekening wel zette als hij daar zelf een paar grijpstuivers aan overhield. C'est le jeu. Beter spelen. En met je eigen geld.
The game is rigged.

En gemaakt door neoliberalen. Vicieuze cirkel van donaties > wetgeving > voorkennis.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 9 november 2019 @ 22:15:11 #297
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189872016
quote:
15s.gif Op zaterdag 9 november 2019 22:08 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Er zijn in de private sector ongetwijfeld bedrijven failliet gegaan (non-financials). GM is niet failliet gegaan, maar eventuele verliezen zijn voor de kiezen van de aandeelhouders gekomen. Financials en non-profit is gered door de toezichthouder / de staat en dat is wat er verkeerd is gegaan en waarom dit nog steeds niet is opgelost. Een derivaat is niet inherent een slecht product, net zoals een verzekering dat niet is, maar er zijn een hoop slechte derivaten verkocht.
[..]

Heb je bericht van die niet-marktconforme sponsoring (kartelvorming) van de redding van Ahold? Ben benieuwd hoe dat verkocht is aan het publiek.
Staat gewoon in het boek 'De Prooi'.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 9 november 2019 @ 22:18:07 #298
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_189872070
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 21:26 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Nee, je verhult de rol van degenen die onverantwoorde financiele producten verkopen. Moet ook de gewone burger er rekening mee houden, dat de financiele sector niet geloof in een vorm van specialisatie die samengaat met efficientie, specialisatie die geen misbruik van informatie asymmetrie toestaat? De sector heeft wel een zorgplicht, maar grijzend komen ze je vertellen dat je maar niet zo debiel moet zijn om je te laten naaien. Want zoals je zegt, alleen voldoende tegenmacht weerhoud ze daarvan. Sluit geen transacties met de financiele sector, tenzij jezelf een financiele deskundige bent (einde efficiente markteconomie). Of een bank wel of niet gered wordt bij een faillissement, is volgens jouw de enige reden is waarom een bank zich wel of niet misdraagt. Je zoekt uitvluchten. Neoliberalisme is geen goede ideologie, als zij stelt dat we allemaal roofdieren moeten zijn.
Einde efficiënte markt omdat je een adviseur moet hebben als je niet snapt wat je koopt? Einde efficiënte markt als consumenten vet en suiker kopen omdat ze geen diëtist hebben die ze uitlegt dat die voedingsstoffen slecht zijn voor ze? Einde efficiënte markt als je niet over dezelfde marktinformatie beschikt als de verkoper van een goed of dienst?

Volgens mij is met zo’n mensbeeld ook de sociaal-democratie flawed, want dat gaat uit van het ‘onder controle’ houden van de kapitalisme door een beperkte club ambtenaren, waarbij de samenleving instort als er teveel ambtenaren zijn omdat de kapitalisten daar niet voor kunnen betalen en waarbij de samenleving uit elkaar valt als er te weinig ambtenaren zijn om de kapitalisten efficiënt te controleren.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zaterdag 9 november 2019 @ 22:20:28 #299
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_189872131
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 22:15 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Staat gewoon in het boek 'De Prooi'.
Heb dat boek, doel je niet op ‘het drama Ahold’?
Lees in de Prooi niet de geheimzinnige redding van Ahold door ABN AMRO, laat staan op de wijze die jij beschrijft.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  zondag 10 november 2019 @ 01:00:28 #300
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_189874572
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 22:18 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Einde efficiënte markt omdat je een adviseur moet hebben als je niet snapt wat je koopt? Einde efficiënte markt als consumenten vet en suiker kopen omdat ze geen diëtist hebben die ze uitlegt dat die voedingsstoffen slecht zijn voor ze? Einde efficiënte markt als je niet over dezelfde marktinformatie beschikt als de verkoper van een goed of dienst?
Een markteconomie wordt verkocht als efficient. Maar als iedere consument zich moet kunnen meten met specialisten op ieder terrein van expertise, dan kost het veel tijd om een economische transactie te kunnen doen. Dat moet, omdat de specialisten propaganda bedrijven en je misleiden. In de kunst van het effectief misleiden wordt door professionele partijen veel energie gestoken. Een reden waarom een neoliberale markteconomie wel moet falen, is het idee dat marktspelers mogen misleiden, daarin geen verantwoordelijkheid hebben. Op zijn minst kun je concluderen dat in de economische modellen, de kosten om te voorkomen dat je wordt misleid, nergens voorkomen. De kosten die voortvloeien uit de competitieve strijd zijn enorm.

quote:
Volgens mij is met zo’n mensbeeld ook de sociaal-democratie flawed, want dat gaat uit van het ‘onder controle’ houden van de kapitalisme door een beperkte club ambtenaren, waarbij de samenleving instort als er teveel ambtenaren zijn omdat de kapitalisten daar niet voor kunnen betalen en waarbij de samenleving uit elkaar valt als er te weinig ambtenaren zijn om de kapitalisten efficiënt te controleren.
Als kapitalisten zouden kunnen begrijpen dat oplichting niet deugt, dan hoeft dat niet. Maar jij ziet oplichting als de schuld van degene die wordt opgelicht.

[ Bericht 5% gewijzigd door deelnemer op 10-11-2019 01:06:07 ]
The view from nowhere.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')