abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 juli 2019 @ 11:08:20 #1
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187762780
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk niet verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187762787
Haa, je was me net voor Tink *O*
pi_187763495
Gefeliciteerd met je verjaardag DE! Heerlijk he, die zelfzorg O+ Ik heb ook nooit eerder zo goed mijn benen bijgehouden qua scheren :P

Beterschap Tink!

Wat betreft de nachten: ons jonkje mag altijd bij ons als hij pijn/ongemak heeft. De ellende van de afgelopen week was dat er veel nachten waren waarop dat niet genoeg meer was. Bij ons in bed, buik masseren, drinken, pink erin.. alleen maar meer gekrijs. Ik kijk met weemoed terug naar de tijd dat nabijheid genoeg was om hem weer stil te krijgen :+ Het rondjes lopen helpt wel erg goed. Dus ik heb besloten dat maar te doen, en om het relaxed te maken een verstand-op-nul-serie aan te zetten zodat de tijd wat gemakkelijker verstrijkt.
De man was aan het eind van zijn latijn gisteravond (ik slaap minder momenteel maar ben er sinds de bevalling zoveel beter tegen bestand), dus we besloten dat hij een nacht bij moest slapen in het logeerbed. Ik zou het jongetje dan brengen als ik het niet meer trok. Maar hij heeft ons verrast: lekker bij mij in bed geslapen (stiekem is al die ruimte heel prettig) en slechts wakker om te drinken om 21:00, 1:00 en 5:30 :o *O*

Sisu, ik lees over je bubbel: wat fijn dat je zo gelukkig bent O+ Ik herken ook de neiging om me op ons gezin te richten en heb weinig ruimte om ook geinteresseerd te zijn in wat er in andermans leven om gaat. Toch probeer ik af en toe wel actief er aan te denken ook interesse in de ander te tonen. Ik probeer er aan te denken om in een gesprek ook te vragen 'hoe is het met jou?' nadat ik merkte dat ik eigenlijk alleen maar over mezelf praat momenteel :@ Ik heb een tijdje geleden 's avonds laat geappt met een vriendin die mentaal er door heen zat. En nu ik dit schrijf herinner ik me dat ik mijn broer wilde vragen hoe het met hem gaat.
Andersom zou ik het vervelend vinden als een vriendin/familielid alleen maar op zichzelf gefocused was, hoe begrijpelijk ook. Dat geldt helemaal voor vrienden/kennissen/familie met een kinderwens die niet uitkomt. Ik heb aan de andere kant gestaan, en het is best eenzaam wanneer veel mensen om je heen kinderen krijgen en daardoor weinig aandacht meer hebben voor de wereld om hen heen.

[ Bericht 27% gewijzigd door BobbyMcGee op 05-07-2019 12:10:16 ]
  vrijdag 5 juli 2019 @ 13:28:02 #4
327807 Mariposas
יה&#14
pi_187764546
Gefeliciteerd d-e!

@Sisu wat heerlijk dat je zo geniet. Ik geniet dit keer ook echt enorm.
Bij mijn oudste was het echt overleven. Hij huilde alleen maar en ik was de hele dag met hem aan het rondlopen, zijn gekrijs aan het aanhoren of hem aan het voeden. Ik voelde me echt zijn slaaf en kon er totaal niet van genieten, niet van hem en niet van mijn verlof. Het was een opluchting toen hij naar de opvang ging, nog tijdens mijn verlof. Zo fijn om het dit keer totaal anders te ervaren. Alleen in de avond wel wat kleine huiluurtjes gehad. Ik heb dan ook totaal geen zin om weer aan het werk te gaan (eind deze maand :'( ).
Fietsen met baby in draagdoek durf ik niet aan, deed het bij de oudste wel. Maar met twee voel ik me toch te kwetsbaar. Ik moet natuurlijk ook door een vrij drukke stad fietsen, en met trams enzo. Maar over twee weken mag hij in de bakfiets in de maxi cosi. *O* Eindelijk meer vrijheid!

[ Bericht 4% gewijzigd door Mariposas op 05-07-2019 14:52:39 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  vrijdag 5 juli 2019 @ 13:28:46 #5
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187764557
Tink, ik woon in een dorp zonder kruidvat/etos. Er is alleen een supermarkt maar ik betwijfel of die precies de zetpillen heeft voor een baby. En de apotheek zit om de hoek (yay voor wonen in een dorp).

@Sisu, lekker genieten, de rest komt wel weer. Maar is fietsen met een draagzak wel veilig? Ik zou het zelf niet aandurven maar ik vind slapen met Koert ook eng :P
Edit: ik heb het opgezocht en het lijkt echt niet veilig helaas. Maar blijkbaar bestaat er iets als een 'babyschaal', die kun je in de bakfiets zetten als het goed is. Is dat misschien wat voor je? En dan allebei in de bakfiets?

[ Bericht 26% gewijzigd door Ceviche op 05-07-2019 13:53:21 ]
pi_187768893
Ons twee weken oud zoontje heeft nu regelmatig een natte rug. Maar dan zo nat dat z'n romper en bovenkant broek nat zijn. Zijn luier is dan soms wel nagenoeg droog. En zijn temperatuur is ook in orde. Iemand een idee?
  vrijdag 5 juli 2019 @ 19:06:04 #7
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_187768953
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 19:02 schreef Linkse_krijger het volgende:
Ons twee weken oud zoontje heeft nu regelmatig een natte rug. Maar dan zo nat dat z'n romper en bovenkant broek nat zijn. Zijn luier is dan soms wel nagenoeg droog. En zijn temperatuur is ook in orde. Iemand een idee?
Vouw je de randjes van de luier wel naar buiten? Die rond de beentjes zeg maar, anders loopt het er zo langs ...
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_187769010
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 19:06 schreef Rijstebuiltje het volgende:

[..]

Vouw je de randjes van de luier wel naar buiten? Die rond de beentjes zeg maar, anders loopt het er zo langs ...
Ja, volgens mij wel :@

Maar zou dan niet de onderkant van z'n broek nat moeten zijn?

Zal er in ieder geval voor de zekerheid wat scherper op letten. Meneer jaagt zijn garderobe er wat snel doorheen zo :P
pi_187769406
Nou dat was wel weer een middag. Van huisarts toch weer naar ziekenhuis/gynaecoloog en volgende week afspraak maken bij neuroloog -O-

Maar we hebben wel een gebakje kunnen eten op een terras en toen had Bas honger. Dus ik heb mijn eerste buiten-voeding ook gehad :')
pi_187769547
Hoera voor DE’s eerste buiten voeding *O* wel rot dat je naar de neuroloog moet -O- Hopelijk valt het toch nog mee :*

Sisu, heerlijk die bubbel! Lastig wel je schoolrun issue. Dragen met draagdoek/zak heb ik nooit gedurfd, maar S’ school is ‘maar’ anderhalf kilometer (enkele reis :P) en dus net dichtbij genoeg om te lopen. Weet niet waar je woont en wat de omstandigheden zijn, maar ik laat S. ook wel zelf fietsen en dat ik er met de wagen achteraan loop. Zo hoef ik niet als een malle te slenteren en is zij niet moe als de dag pas net begint ^O^
  vrijdag 5 juli 2019 @ 20:00:00 #11
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187769884
Hoera voor de!

En de natte ruggen: hier was een maatje groter (luier én romper) de oplossing. De luier had de ruimte niet om uit te zetten, zegmaar.

Er zit sowieso overlap in de maten, dus als je nog in 2-5 kilo zit, kun je wrs ook al naar 3-6 of 4-8 zelfs.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 5 juli 2019 @ 20:00:51 #12
480396 Sisu
Oudgediende
pi_187769898
Bobby,
Die tijd van druk maken om wat anderen van mij vinden ben ik een beetje voorbij. Ik heb me jarenlang druk gemaakt om alles en iedereen waardoor ik mezelf altijd voorbij liep, want vriendin a was depressief, collega b ‘s vader was overleden en kennis c ging trouwen oh en dan de buurvrouw nog met haar onvervulde kinderwens. (_< fictief uiteraard, maar je begrijpt de strekking). Ik heb die warme deken die ik anderen toestop (en nog steeds met liefde doe voor mijn geliefden ) niet ervaren toen ik het zelf zwaar had. Of al 6 jaar met een onvervulde kinderwens liep terwijl iedereen ‘zo’ zwanger werd en aan kwam met 101 goedbedoelde, maar ongevraagde tips.
Kinderen krijgen verandert je nu eenmaal. Je prioriteiten verschuiven. Logisch toch ook?
En whatsapp kost zo veel tijd! Ik heb mezelf nu op offline staan.. dat mensen niet kunnen zien of ik online ben. Scheelt al wat ergernis.
Maar ik heb regelmatig 180 gemiste berichten op een avond (ik zit in veel groepjes). Vroegah zou ik het allemaal gelezen hebben en er op reageren. Nu laat ik het vaak aan me voorbij gaan of ik app de persoon in kwestie terug i.p.v. de groep.

Fietsen met draagzak is absoluut niet veilig. Maar we moeten 2,5 km fietsen door de stad. Nu is ons kleine stadje eigenlijk een groot dorp dus fietsen gaat prima.
Veel recht toe rechtaan en belangrijker: de auto is gewoon geen optie. Ik moet dan om het autoluwe gebied heen waardoor Mn route opeens 6 km wordt. Dan nog parkeerplek zoeken (hel!) en naar school lopen die uiteraard in een autovrij gebied staat. Dus dat is ook nog 5 min lopen. (Wel door een schitterend gebied. Iets waardoor ik elke dag denk; wat is het toch een prachtige stad. wat een voorrecht om hier te mogen lopen)

Ik kan echt niet vroeger dan 06:30 opstaan. Dan heb je niks meer aan mij. :X
-> ons regime
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

Vandaag ben ik ro lopend gaan ophalen, maar dat duurt dus echt dik een half uur, voordat we thuis zijn.
Te veel afleidingen :D ‘oeh bloemetjes’. ‘Ahhhhh mamaaaa! Een poesje voor het raam!’
Uberschattig, maar tijdtechnisch een ramp :D

[ Bericht 1% gewijzigd door Sisu op 05-07-2019 22:46:08 ]
Zonder hoop geen leven.
  vrijdag 5 juli 2019 @ 20:25:01 #13
149959 SQ
snelle trees
pi_187770337
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 19:02 schreef Linkse_krijger het volgende:
Ons twee weken oud zoontje heeft nu regelmatig een natte rug. Maar dan zo nat dat z'n romper en bovenkant broek nat zijn. Zijn luier is dan soms wel nagenoeg droog. En zijn temperatuur is ook in orde. Iemand een idee?
Duw je het piemeltje wel naar beneden voor je de luier dicht plakt? En de luier goed "strak" aan laten sluiten. Ik had dit ook met mijn zoon voor ik dit doorhad, maar als dat piemeltje omhoog staat loopt de plas dus de verkeerde kant op :')
disclaimer
  vrijdag 5 juli 2019 @ 20:32:05 #14
149959 SQ
snelle trees
pi_187770437
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 20:00 schreef Tink89 het volgende:
Hoera voor de!

En de natte ruggen: hier was een maatje groter (luier én romper) de oplossing. De luier had de ruimte niet om uit te zetten, zegmaar.

Er zit sowieso overlap in de maten, dus als je nog in 2-5 kilo zit, kun je wrs ook al naar 3-6 of 4-8 zelfs.
Als de luier nog geheel droog is lijkt me dat niet het probleem ;)
disclaimer
pi_187775051
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 20:25 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Duw je het piemeltje wel naar beneden voor je de luier dicht plakt? En de luier goed "strak" aan laten sluiten. Ik had dit ook met mijn zoon voor ik dit doorhad, maar als dat piemeltje omhoog staat loopt de plas dus de verkeerde kant op :')
Dat sowieso wel, denk dat de flapjes bij z'n benen niet goed zaten, laatste luiers waren nat en zijn kleren niet :P
pi_187783093
Ik heb een tweeling van bijna 3 maand, eeneiige tweeling, 8 week te vroeg.
En dat van die natte ruggetjes herken ik wel ja.
Maar ik zal ook beter opletten inderdaad met dat de luier echt goed strak zit en piemeltje naar beneden.
Hebben jullie nog tips voor buikkrampjes?
En soms beginnen ze vanuit het niets gewoon allebei keihard te huilen en dan neem je ze op arm en dan zijn ze stil en vallen ze in slaap, maar zodra ik ze terug in bedje leg ,krijsen ze direct weer verder.. :? En dan hebben ze gewoon schone luier en flesje gehad en boertjes gedaan 2 uur terug..
Ik snap soms niks van ze..
India, ga er na toe!
  zaterdag 6 juli 2019 @ 18:41:23 #17
149959 SQ
snelle trees
pi_187783102
Dan willen ze graag bij mama zijn ;)
disclaimer
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 6 juli 2019 @ 19:05:58 #18
74056 crew  ToT
pi_187783451
*O* Mini-ToT's eetlust is nu weer helemaal terug! *O*
De pijn met de tandjes is een stuk minder (maar is nog wel duidelijk aanwezig), maar hem echt super fijnvermalen en waterige Olvarit geven die voor jongere baby's bedoeld is, laat hem weer heel goed eten! :D En zoals eerder gezegd gaat het met banaan ook super goed! :Y

Weer ff 2 fotootjes:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 19:55:24 #19
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187784015
Mooi jochie, ToT!

Afgelopen nacht eindelijk iets beter geslapen. Wat mis ik die weken dat we eigenlijk gewoon lekker door konden slapen :').

We waren trouwens de eersten die op een woning in de vrije sector hadden gereageerd. Er stond toen opeens bij dat deze onder voorbehoud verhuurd is. Na een belletje blijkt een andere huurder die al bekend was bij de woningbouwvereniging een aanbod te hebben gekregen voor dat huis. Er was daar veel aan de hand en ja, ze vonden het erg jammer voor ons maar ze zijn er vrij in om die uitzondering te maken. Ook als er niets in de advertentie stond over urgentie oid -O-. Ik ben nog steeds heel erg teleurgesteld en ga voor mijn gevoel nooit verhuizen op deze manier :'). Potverdorie, sta je op vakantie daar dan je telefoon voor in de gaten te houden met de nodige stress want slecht bereik. Pfff.

Zijn hier meer mensen die luierbroekjes van die ondingen vinden? Ik begreep dat ze zo handig zijn maar het is echt een worsteling met verschonen en ze worden ook vrij snel vochtig.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 20:38:07 #20
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_187784557
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 19:55 schreef Helsinki het volgende:

Zijn hier meer mensen die luierbroekjes van die ondingen vinden? Ik begreep dat ze zo handig zijn maar het is echt een worsteling met verschonen en ze worden ook vrij snel vochtig.
Je scheurt ze zeker niet aan de zijkanten open? :P
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_187784742
En je kan met 1 broekspijp aan een nieuwe aantrekken. Been waar de broek aan zit, met broek en al door het ene beengat steken. Andere been in het andere beengat steken, broek (of maillot) om het blote been en ophijsen maar :s)
  zaterdag 6 juli 2019 @ 20:53:16 #22
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_187784765
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 20:38 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Je scheurt ze zeker niet aan de zijkanten open? :P
Ik dacht hetzelfde :D
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  zaterdag 6 juli 2019 @ 20:55:14 #23
149959 SQ
snelle trees
pi_187784802
Ik heb de charme van die krengen ook nooit begrepen en al helemaal niet voor baby's. Ze worden inderdaad meteen klam, ze zijn onhandig aan te trekken. Bij ons kdv wordt ook met klem afgeraden om ze mee te geven voor kinderen die nog niet zindelijk zijn. Dus nee, het ligt niet aan jou ;) het is echt persoonlijke voorkeur, ik vind ze ook kut :P
disclaimer
  zaterdag 6 juli 2019 @ 21:13:30 #24
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187785111
Nou, dat dus. En ja, ik scheur ze aan de zijkanten open :+. Kan me alleen (nog) niet vinden in de positieve reacties.
pi_187785192
Ik vind het ondingen. Mijn vrouw vind ze geweldig.

We hebben dus luierbroekjes. :9
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')