abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_187710880
registreer om deze reclame te verbergen
Vier Duitse dorpen ontruimd vanwege grote bosbrand

In het noordoosten van Duitsland woedt een grote bosbrand. De vuurzee beslaat inmiddels 4,7 vierkante kilometer en is daarmee de grootste ooit in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Vier dorpen in de omgeving zijn ontruimd. Meer dan 750 mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Zondagavond werd ook een kindervakantiekamp ontruimd.

Het blussen wordt bemoeilijkt doordat het vuur is uitgebroken op een voormalig militair oefenterrein, waar nog grote hoeveelheden munitie liggen. De 400 opgeroepen brandweerlieden moeten daarom op afstand blijven. Geprobeerd wordt om het vuur vanuit de lucht te bestrijden.

Sinds zondagavond is in het gebied de noodtoestand van kracht. De brandlucht was gisteren tot in Berlijn te ruiken, 200 kilometer verderop. In hetzelfde gebied woedde vorig week ook al brand. Die was vrijdag geblust.

Zondag ontstond er opnieuw brand. De politie vermoedt dat dat het werk was van een pyromaan omdat het vuur op verschillende plaatsen tegelijk oplaaide. Getuigen, en met name mensen die beelden hebben, worden opgeroepen om zich te melden.

https://nos.nl/artikel/22(...)-grote-bosbrand.html
  Moderator dinsdag 2 juli 2019 @ 10:02:15 #4
8781 crew  Frutsel
pi_187712071
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Enorme bosbrand in Duitsland, grootste vuurzee aller tijden in Duitse deelstaat

De bosbrand die woedt op een voormalig militair oefenterrein in Mecklenburg-Vorpommern breidt zich in rap tempo uit. Volgens de autoriteiten heeft de vuurzee inmiddels een omvang van 4,3 vierkante kilometer en is die daarmee de grootste in de geschiedenis van de Duitse deelstaat. De brandlucht was vandaag zelfs in Berlijn te ruiken, 200 kilometer naar het zuidoosten.

Gisteravond werden het dorp Alt Jabel en een kindervakantiekamp al ontruimd, vandaag hebben ook de inwoners van Jessenitz-Werk en Trebs hun huis moeten verlaten. In totaal zijn nu ongeveer 650 mensen gevacueerd. De meesten zijn naar familie gegaan, anderen zijn ondergebracht in de sporthal van Lbtheen.

Munitie
De bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt door de grote hoeveelheid munitie die nog in het gebied ligt. De vierhonderd brandweerlieden die zijn ingezet, moeten wegens het risico op afstand blijven. Geprobeerd wordt de vlammen met pantservoertuigen en helikopters te bestrijden. Buurstaat Nedersaksen heeft vandaag versterking gestuurd, meer dan honderd manschappen en technisch materieel voor het oppompen en transporteren van water.

Het districtshoofd van Ludwigslust-Parchim noemt de situatie spannend. ,,Op dit moment gaat het niet zozeer om het blussen van de brand, maar om de veiligheid van het leven in de omgeving”, aldus Stefan Sternberg, die gisteravond al de noodtoestand afkondigde. Speciale aandacht krijgt een pand van de explosievenopruimingsdienst dat vlakbij de vuurhaard staat.

Pyromaan
Bij het onderzoek naar de oorzaak houdt de politie er serieus rekening mee dat dit het werk van een pyromaan is. Het staat vast dat de vlammen gisteren op verschillende plekken zijn opgelaaid. Mogelijke getuigen en mensen die in de omgeving videobeelden of foto's hebben gemaakt zijn opgeroepen zich te melden.
  dinsdag 2 juli 2019 @ 11:00:29 #5
206164 GibsonLesPaul88
Ik pers je uit.
pi_187712641
Hoorde net dat Ramsteinn een benefit concert gaat geven: Feuer Frei.

:D

Flauwen garp, sorry snorrie ;(
Een dag zonder scheet is geen pret uit je spleet.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')